Mina fem mest visade artiklar 2018

Mohamed Omar

År 2018 är slut. Jag skrev fem av de tio mest visade artiklarna här på Det Goda Samhället. Min mest visade artikel sedan starten är ”Fräckheten har visst ingen gräns”, publicerad på nationaldagen den 6 juni 2015. Den har 120 932 visningar ligger på andra plats på DGS all time efter Helena Edlunds ”Ursäkta om jag stör” som har 134 243 visningar.

Här är mina fem mest visade artiklar 2018. Klicka på rubrikerna för att komma källan:

Vi ska ta över ditt land, din svenska hora (2 mars)
Visningar: 35 848

I den här artikeln skrev jag om rasism mot etniska svenskar. När etablissemanget pratar om rasism så verkar det som om det bara finns svensk rasism. Man vill inte se att med mångkulturen kom också mångrasismen. Gammelsvenskar som skriver n-ordet på Facebook jagas medan en rasifierad nysvensk kan skriva att de hatar alla fucking svennebananer utan att det händer någonting. Vad jag vet har ingen dömts för hets mot folkgrupp mot svennebananer.

Jag lyfte fram ett exempel på hur det hetsas mot svennebananer. I ett videoklipp som spritts som en löpeld på Internet får vi möta en ung man. Klippet är hämtat från en ordväxling som mannen haft med en kvinna på Snapchat. Mannan säger så här till kvinnan:

”Lyssna din svenska hora! Vi araber är här för att ta över ditt fucking land, så gå ner på dina fucking knän och sug min kuk din svenska lilla hora. Allahu Akbar!”

Jalla, jalla, Kurdistan tillhör alla! (2 februari)
Visningar: 23 722

I den här artikeln belyser jag hur komikern Özz Nûjen har gjort karriär på svenneförakt, samtidigt som han är stolt kurdisk nationalist. Ironin i artikeln uppfattades inte av alla, och jag fick arga meddelanden från kurder som kände sig kränkta. En del trodde, förmodligen på grund av namnet Mohamed Omar, att jag var en kurdhatande arab:

Det vore djupt orättvist av västvärlden att behålla massinvandringens rikedomar för sig själv. Vi bör vara generösa och dela med oss till Kurdistan, så att de också kan bli berikade, och inte sitta där i sin enfald. Det kan bli tufft till en början att ställa om, en utmaning som det heter, men på sikt blir det en tillgång, jag lovar! En sak ni kan göra är att bygga en tunnelbana – alla som åker den blir kurder!

Å, vad jag ser fram emot att höra Özz skämt om den töntiga seden att hoppa över eldar på kurdiska nyåret, Newroz! Och att se alla öppna och toleranta kurder i publiken skratta och applådera….

Att vara kurd är att vara god och human. Det nya Kurdistan kommer, med Özz hjälp som Värdegrundspredikant, att bli en vacker mosaik. Först ska vi bygga upp välfärden, sen ska vi ta in folk, inte bara araber, från världens alla hörn. Mångfald är styrka. Jalla, jalla, Kurdistan tillhör alla!

Mellanösterniseringen av Sverige är i full gång (22 juli)
Visningar: 14 948

I den här artikeln beskrev jag hur Sverige alltmer liknar Mellanöstern. En stor majoritet av de gängkriminella är muslimer och har bakgrund i Mellanöstern. Jag berättade om skjutningar mellan kriminella och hur folk kommer beväpnade på begravningarna:

Det islamiska begravningsföljet eskorterades av två polispatruller. Förmodligen eftersom man ville hindra hämndattacker. Vissa av de sörjande på begravningen bar skottsäker väst. Tidigare har vi kunnat läsa om att folk kommer beväpnade på begravningar i Malmö. Det här är något vi känner igen från Mellanöstern, från länder som Libanon, Irak och Syrien där begravningsföljen eskorteras av beväpnade män som tillhör samma parti, klan eller religiösa grupp, och hur dessa begravningar görs till manifestationer.

Gruppvåldtäkterna är ett invandringsproblem (22 mars)
Visningar: 13 438

I den här artikeln skrev jag att gruppvåldtäktsvågen som sveper över landet helt enkelt är resultatet av vår ”humana” invandringspolitik. Det är de med ”god värdegrund” som är ansvariga. Det är svårt att förstå hur de tänker. De vet hur kvinnor har det i Somalia, Afghanistan och Irak. Men ändå tror de att massinvandring från dessa länder inte ska påverka oss negativt.

Det som sker är att kulturen i Sverige, vårt sätt att leva, anpassar sig efter värderingarna i islamvärlden. Kvinnor är rädda för att gå ut ensamma. Kvinnor vågar inte uppträda på vissa sätt av rädsla för att uppfattas som ”dåliga”. När volymen människor från segregerade, islamiska samhällen, ökar, blir också Sverige mer likt dessa samhällen. När allt fler kvinnor faller offer för sexuellt våld sprider sig oron och man kommer att undvika att gå ut ensam, särskilt på natten och särskilt i ”mångkulturella” och ”berikade” delar av staden.

När imamen läste Koranen i kyrkan (10 april)
Visningar: 11 826

I den här artikeln skrev jag om hur det hölls en minnesgudstjänst i Adolf Fredriks kyrka på årsdagen efter islamistattacken i Stockholm den 7 april. Ingen moské höll – mig veterligen – någon minnesstund. Men en imam uppträdde i kyrkan. Mahmoud Khalfi, direktör vid Stockholms moské på Södermalm läste ett stycke ur Koranen.

Stockholms moské där Khalfi är direktör drivs av Islamiska förbundet i Stockholm, medlemsorganisation i det Islamiska förbundet i Sverige, vilken tillhör The Federation of Islamic Organisations in Europe, som skapades 1989 av Muslimska Brödraskapet.

Muslimska Brödraskapet grundades 1929 i Egypten och är en islamistisk organisation som verkar för att upprätta en panislamisk stat.

I en intervju för tidningen ETC 14/6 2013 sa Khalfi så här om kopplingen till Brödraskapet:

”Ja, det är ingen hemlighet att vi har kopplingar till Brödraskapet, vi väljer det som riktning. Men det är inte så att vi får direktiv från Marocko eller Egypten vad vi ska göra, vi är en självständig organisation i Sverige.”

På en minnesgudstjänst för att hedra offren för en islamistisk terrorattack bjöd man alltså in en imam med kopplingar till den islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapet.

Sammanfattning

Artiklarna med flest antal visningar 2018 berör ämnena islam, invandring och mångkultur. Det är ämnen som kommer att fortsätta vara aktuella 2019 och många år framöver.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

26 reaktioner på ”Mina fem mest visade artiklar 2018

 1. Enough skriver:

  TACK, Muhamed Omar, för att du finns, som en väldigt viktig brygga mellan islam och kristendomen, just därför att du inte tar ställning till någon sida, och har viktig verklig upplevelse av båda!!!

  Bryggan, mellan de båda religionerna, och kanske framför allt, LEVNADSSTILERNA, är inte möjlig, på kort sikt. På längre sikt, en 50-150 år, kanske, jag säger kanske, kan den helt EFTERBLIVNA religionens följare, islam, komma ikapp de som idag sekulariserat/avväpnande, tillkänner sig kristendomen.

  Att inte detta självklara faktum inte är alls självklart i vårt land, är en gåta, och ett tecken på djup kris för vårt samhälle. Men någongång, om 3,5,10 eller 57 år, kommer det nog att bli uppenbart för tillräckligt många, som kommer att ha påverkan på de som ändå aldrig kommer att förstå någonting……..

  Gilla

 2. akelaslair skriver:

  Eftersom jag har DGS i min reader (Feedly) så läser jag alla dina artiklar. Jag minns väl de som du räknar upp här men de som jag tyckt mest om och funnit tröst och styrka i är de som handlar om svensk kultur. Ingen skriver så vackert och kärleksfullt om svensk kultur som du och vid tillfällen (ofta) då jag känner mig modlös ledsen söker jag upp dem. Det är snudd på ironiskt att det behövs en antikalif för att man skall känna sig hemma i sitt eget land. 🙂
  (Det är stiligt med fez. Bär den ofta)

  Gillad av 3 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Det verkar som att liberalismen levt på lånad tid, med oskuldens illusioner som förutsättning. Den var sprungen ur en tid av kristen konservatism och de dygdernas fundament för materiell och kulturell utveckling. Liberalismen håller på att upplösas av multikulti, eftersom den saknar inneboende förutsättningar för överlevnad och möte med brutala och skamlöst egennyttiga kulturer. Få se om västerlandets hädangång följer på detta eller om en civilisatorisk front plockar upp den kastade handsken. En början skulle kunna vara nationell, genom att rycka undan bidragsmattan.

  Gillad av 2 personer

  • Redaktionen skriver:

   Så är det inte. Antalet läsningar ökade från 3,8 miljoner år 2015 till 7,0 år 2018. Antalet unika besökare 2018 var 1,3 miljoner personer. Lite mer än tio procent av Sveriges befolkning besökte alltså sidan.

   Gillad av 8 personer

   • Aha skriver:

    Reflektion;
    Av Omars krönika dras en försiktig slutsats att snittantalet unika besök per dag är ca 10 000 – 20 000.
    Med tanke på DGS krönikors höga läsvärde skulle det ändå bara vara ca 1% av alla de som besökt DGS.
    Man skulle kunna tänka sig att 1/3 av 1,3 miljoner är där och läser varje dag, dvs ca 400 000.
    Märkligt.

    Gilla

  • varsam hand skriver:

   Kan inte Helena värvas, det krävs en viss kritisk massa och det kvinnliga kloka perspektivet behövs. Eller Katerina?

   Gilla

 4. Lars Bernhoff skriver:

  Personligen är jag Mohamed Omar stort tack skyldig för all info som jag nu har om Islams avigsidor i det svenska samhället. Den kunskapen skulle jag inte ha haft via andra källor, så det har varit nyttig vetskap. Det är också avslöjande hur ett typiskt svenskt agerande är beklämmande naivt inför den kulturella importen med många helt avvikande normer. Det innebär inte att jag klassar alla muslimer ogrundat. Det är ju trots allt en minoritet som saboterar för sina tidigare landsmän och för oss gammelsvenskar, men min vaksamhet för de influenser som Omar ofta uppmärksammar oss på är ny och viktig kunskap för mig.

  Kvinnornas roll som förtryckta är tex skamligt att den kan fortgå i vårt sk rättssamhälle och att som i exemplet med ”din svenska hora, vi araber är här för att ta över ditt fucking land” får passera är alarmerande. Vi svennebananer måste förstå vad som händer och hitta metoder där alla får en ärlig chans till något positivt i vårt land. De som diskvalificerar sig och motarbetar och hotar sin omgivning, åberopande religiös tillhörighet predikad av imamer som betalas av tex muslimska brödraskapet, Saudiarabien etc, måste vi hitta bättre former för att stävja. Att läsa vanlig huvudstadspress hjälper oss inte mycket till kunskap i dessa avarter i hur man kan agera i Sverife utan påföljd.

  Omars gärning är viktig och DGS har heder av att släppa fram Omars artiklar till en större läsekrets.

  Gillad av 4 personer

  • Aurora skriver:

   Kan nog vara läge att fundera över begreppet minoritet. Är det i handling eller i tanke? Och vilken procentesats är minoritet? Det är absolut inte definitionen mindre än 50%.

   Gilla

 5. Aurora skriver:

  Ännu är alla varningsord för döva öron hos makt,-och medieetablissemanget. Nästan dagliga våldtäkter, verbala tillmälen mot svenskar oavsett ålder och kön. Hitresta ligor för att råna och ta allt som går. Medan allt går som tåget i Landet Låtsas. För att gå tillmötes mångkultur och röststarka gruppers krav funderar man på allvar över att tumma på olika lagar. Kanske ska vi fundera på att sänka giftasåldern för flickebarn till 9 år (jag utgår från att alla vet varför åldern är 9 år)? Många muslimska länder (bl.a Iran) sänker nu åldern. En utomeuropeisk man våldtog en 9-årig flicka i Malmö. Gammelmedia vägrar ange åldern. En afrikansk man fortsätter att sexofreda småflickor direkt varje gång efter han släpps ut från korta straff. Vi är utlämnade att klara oss själva.

  Gillad av 5 personer

  • Aurora skriver:

   Svensk domstol har redan börjat döma efter sharia. En man firiades från barnäktenskap då rätten inte dömde efter äktenskapskontraktet utan efter om äktenskapet ’fullbordats’ eller ej. Domstolar tvingas döma om mahd (priset för bruden). Namndemän dömer enligt om en kontrahent är av ’finare’ familj än den andre.

   Gillad av 1 person

   • brrr skriver:

    Och enligt BRÅ:s årliga trygghetsundersökning lär anmälningsbenägenheten för sexualbrott ha minskat rejält de senaste åren.
    Vill minnas att 2017 angav blott 11% av sexualbrottsutsatta att de anmäler.
    De flesta vet vid dethär laget att förhören bara blir ytterligare en förnedring, och att våldtäktsmännen sällan får någon påföljd om det ens går så långt som till rättegång, utan de kan sitta och hånflina åt den våldtagna, helt öppet i rättssalen.

    Alltsammans är alltså sanktionerat av rättsväsendet och statsledningen.

    Jag tror inte att dessa mass- och gruppvåldtäkter är i FÖRSTA hand avsedda att förnedra flickorna/kvinnorna, utan att förnedra de svenska männen. I deras kultur har kvinnorna visserligen ansvar för klanens heder, men det är också männens ansvar att skydda ”de egna” kvinnorna.

    Gillad av 1 person

 6. Elof André skriver:

  Två personer med janusansikten som hade varit roliga att beskåda i en debatt är Mehmet Kaplan och Özz Nujen.

  Turknationalisten, förnekaren av det armeniska folkmordet, IS-relativisten och AKP-kramaren Mehmet Kaplan i ena ringhörnan.

  I den andra ringhörnan. Värdegrundskomikern, Kurdnationalisten som på goda grunder är mindre trakterad av AKP-vurmande ”miljöpartister”, ”beskyddaren” av svartarbetande illegala invandrare, sekonderad av sin ariske svåger, Özz Nujen.

  Gilla

 7. Kjell Eriksson skriver:

  Sverige är väl officiellt ett kristet land. Jag minns min egen konfirmation 1974. Dels var undervisningen frivillig och dels var det vi lörde oss inget som vi fick intrycket av att det nödvändigtvis skulle vara sant.

  Det vetenskapliga synsättet var ändå förhärskande och de kristna samfunden kunde anpassa sig ( dock inte alla). Men det är ändå svårt att föreställa sig att den kristna världen skulle ställa till gatlopp om Jesus avbildade naken, eller som en rondellhund. Det är därför skrämmande med bokstavstroende människor som tycker religionen är det viktigaste. Jag tror det beror på brist på utbildning. Men jag har samtidigt svårt att se att det på sikt skulle kunna finnas någon åskådning som kan slå ut den enda sanna, dvs vetenskapen.

  Gilla

 8. Dansker mand, vaknar lite Grand, känner varsam hand, på ställe där det sen samarkand, bara funnits sand, ser glader fru utan tand, sen får, sen get, men ingen plirig mand skriver:

  Det du gör är mycket bra, hoppas du fortsätter, jag uppskattar också dina artiklar om serier och kultur, de ägnar sig inte alltid åt agiterade kommentarer men är ändå bra. Vad gäller islam så har jag tänkt färdigt men inte många har nått den punkt jag har, men jag ser det som oundvikligt ju mera fakta som kommer fram, så fortsätt, du har mitt fulla stöd.

  Om jag får önska något så är det en youtube-kanal, det krävs så klart en viss talang, och pengar, men exempelvis Rubin Report eller Rogan har bra rekvisita, jag inser att det kräver både bra gäster och talang för att hålla liv i diskussionen, jag tyckte DGS-TV började bra, men varför inte stjäla idén med att sitta i ett intimt rum som Rubin, som sagt jag inser att det kostar, 5000 hade jag kunnat släppa 2019.

  Låt oss kämpa för ett bättre 2019, vi ser ju vindkantring, Trump, Brexit, Italien, bara i Sverige så råder mörkret kompakt, men dom de sade i högtalarna på minsveparen jag var på i lumpen:

  Purr ut purr ut! Alle mans tvättning, bäddning klädsel, purr ut purr ut! Ute skiner solen, ovanför molnen.

  Gillad av 3 personer

 9. lookslikeanangel skriver:

  Kultur och juläpplen

  Är kultur att bita i äpplet?

  En kort promenad till närbutiken i julhelgen;
  varenda ”kotte” hälsade God Jul!
  T.o.m. från trädgårdar från folk jag inte känner.
  Tydligen är julen SÅ VIKTIG nu igen.

  Det förbjudna äpplet…..
  (särskilt svenska äppelsorter.)

  Gilla

 10. Vax skriver:

  Det stora flertalet av de 9 000 ’ensamkommande’ som omfattas av den kontroversiella så kallade gymnasielagen kommer om några år att sakna både betyg och arbete men ha betydande studieskulder. Varningen kommer från Ljiljana Orelj, förstelärare och programlagsledare för introduktionsprogrammet på Solna gymnasium i norra Stockholm, som också

  Orelj menar att politikerna vältrar över ansvaret på lärarna att hantera deras dåligt verklighetsförankrade beslut och skriver att ”så länge vi undviker att prata om ensamkommande ungdomars ringa förkunskaper kommer ogynnsamma lagar att stiftas och den misslyckade invandringspolitiken även fortsättningsvis att söka desperata lösningar, paketerade i osannolika utbildningsvisioner”.

  Orelj jämför med att svenska sjuåringar har runt 6000 svenska ord sitt ordförråd, har en utvecklad litteracitet och även en uppfattning om hur vårt samhälle fungerar. Implicit har en svensk sjuåring större chanser att klara en gymnasieutbildning än merparten av de afghanska män från 18 år och uppåt som nu kliver in i den svenska gymnasieskolan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.