Jalla, jalla, Kurdistan tillhör alla!

Mohamed Omar

Komikern Özz Nûjen har gjort karriär på svenneförakt. Svennar är korkade, svennar är troll och rasister. Svennar ska inte mopsa upp sig och tro att de är något.

Och samtidigt som Nûjen öst förakt över svennarna som betalat för att gå och lyssna på honom, så har han prisat sitt fantastiska Kurdistan. Svennarna, som öppnat sina hjärtan för honom, är inte lika fantastiska.

Kurdistan är allt. Özz har sagt att han vill ge sitt liv för Kurdistan. Jag undrar vad som hindrar honom. Det är väl bara att åka.

Har Özz tänkt på att sådana som han kanske har en del i skulden till varför kurderna inte har den nationalstat de drömmer om? Det kanske inte bara är araberna, turkarna, perserna och kolonialmakternas fel. Det kanske också beror på att vissa kurder säger en sak, men gör något annat. De säger att de älskar Kurdistan och vill dö för dess frihet, men väljer att leva ett bekvämt liv i Sverige i stället.

Det verkar som om familjen Nûjen håller på med skumma saker. Författaren Katerina Janouch kunde på sin blogg den 31 januari visa att Özz far, och hans syster och svåger, överfört pengar till jihadisten Rakhmat Akilov. Vid läsningen av förundersökningsprotokollet fann hon detta:

”Åren 2014-2017 får han totalt 153 000 i överföringar från olika personer. Av dessa pengar är 75 000 från den kände komikern Özz Nujens syster, advokaten Debbie Nujen, hennes partner/sambo Richard Damm och 10 000 är från Özz Nujens far, Mamoste Nujen.”

Debbie, systern, är asyladvokat, och svågern Richard Damm driver flyktingboenden. Vad handlar det om? Betalning för svartjobb? Jihadisten Akilov har själv uppgivit att han jobbade svart på ett bygge på Gotland.

När Özz konfronteras med uppgifterna gör han som Manuel i Pang i bygget: I no noothing. Men det är inte kul när Özz gör det. Han, hans far, syster och svåger, måste ha sett Akilovs nylle på nyheterna efter terrorattacken. Var det ingen av dem som kände igen honom? Hade de gett 85 000 kr till en man de aldrig sett? Varför kontaktade de inte polisen?

Så här skriver Janouch:

”Om min familj överfört 85 000 till en person som senare visade sig vara misstänkt terrorist som kallblodigt mördat sex personer och skadat ett stort antal andra, så hade jag trätt fram och förfasat mig. Men här råder tystnad större än tomtar tippe-tappar i husen. Vilket givetvis får en att undra. Har polisen förhört Debbie och Mamoste Nujen, samt Richard Damm, och frågat varför dessa överföringar gjordes?”

Ännu har ingen i mainstreammedia börjat gräva ordentligt i detta. De nöjer sig med I no noothing. Kanske för att Özz så länge varit en antirasistisk ikon som journalisterna svärmat för. Han kanske inte var så rolig alltid, men han tjänade Värdegrunden.

Özz har dragit på sig offerkoftan och gnäller över trollarméer och näthatare som är stygga mot den stackars invandraren. Varför inte sluta snyfta och lägga korten på bordet?

Det är möjligt att hans karriär som Värdegrundspredikant kan vara över nu. Det vill säga hans svenska karriär. För kanske kan han börja en ny karriär som komiker i Kurdistan – med skämt om korkade kurder, inskränkt kurdisk nationalism, hyllande av mångkultur (mer arabisk kultur i Diyarbakir!) och krav på massinvandring av araber till varje kurdisk stad och by.

Varför skulle det vara fel med arabisering? Araberna uppfann ju nollan och algebran! De skapade en lysande civilisation i Andalusien! Det finns arabiska lånord i kurdiskan som visar att kurder och araber alltid levt tillsammans. Och egentligen finns det ingen kurdisk kultur. För när man plockar sönder den visar det sig att alla delar kommer från andra håll.

Det vore djupt orättvist av västvärlden att behålla massinvandringens rikedomar för sig själv. Vi bör vara generösa och dela med oss till Kurdistan, så att de också kan bli berikade, och inte sitta där i sin enfald. Det kan bli tufft till en början att ställa om, en utmaning som det heter, men på sikt blir det en tillgång, jag lovar! En sak ni kan göra är att bygga en tunnelbana – alla som åker den blir kurder!

Å, vad jag ser fram emot att höra Özz skämt om den töntiga seden att hoppa över eldar på kurdiska nyåret, Newroz! Och att se alla öppna och toleranta kurder i publiken skratta och applådera….

Att vara kurd är att vara god och human. Det nya Kurdistan kommer, med Özz hjälp som Värdegrundspredikant, att bli en vacker mosaik. Först ska vi bygga upp välfärden, sen ska vi ta in folk, inte bara araber, från världens alla hörn. Mångfald är styrka. Jalla, jalla, Kurdistan tillhör alla!

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

89 reaktioner på ”Jalla, jalla, Kurdistan tillhör alla!

  • mobelmanen skriver:

   ….. Och det kommer nog aldrig bli det heller! Özz är inte rolig, bara pinsam. Kan inte förstå hur denna nolla kunnat göra karriär på att kränka landet som gav honom allt. Packa och ta nästa flyg hem till Kurdistan, fast det finns väl ingen flygplats i ett låtsas land?!

   Gilla

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Det finns en annan ”folkkär komiker” med kurdisk bakgrund som blivit totalt osynlig efter anklagelser från #metoo-håll. Kanske dags att kontakta Missing people?
  Bra att Mohammed O tar upp detta!

  Gillad av 7 personer

 2. Aha skriver:

  Özz Nûjen är verkligen omhuldad av etablissemanget, media och godhetsivrande publik. Man kan ju undra om skrattet någon gång fastnar i halsen när publiken för betalda pengar får höra en invandrare som klankar ner på Sverige.
  Jag spekulerar för det skulle inte falla mig in att lyssna på en person vars kritik av Sverige bygger upp segrationen då kritikens innebörd är att det inte är bra att ansluta till svensk uppförandekod.

  Ofta omskrivs Sverige till landet Absurdistan. Mångas uppskattning av Özz Nûjen ansluter till det; det är absurt att sitta och skratta åt en person som förlöjligar det land man bor i, ett land som fortfarande har förmåga att prestera vida bättre än de länder som migranterna kommer från. Lika absurt är det när SVT en midsommarafton låter Özz Nûjen reflektera över svenska traditioner och över landets själ.

  Özz Nûjen polariserar genom sitt agerande.

  Gillad av 16 personer

  • Ivar L skriver:

   Det verkar ju som att hans uppblåsta mallighet faktiskt blir hans fall. Han är ju så full av sig själv att han inte trott sig behöva skadehantera och nu kan det vara slut.
   Vi får väl se om kompisarna på DN och andra redaktioner lyckas hjälpa honom. De kämpar ser jag. Vet i sjutton om det lyckas. Terrorkopplingen ihop med hans ointresse att lägga korten på bordet får nog folk att må rätt illa. Bryr han sig alltså inte om att 85000 kr från hans svartbygge gick till en terrorist som mördar barn?

   Gilla

 3. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Den här historien borde man hålla liv i längre men de media som startat ett projekt mot Fake News skyddar denne man och låter honom hållas. Senast i Expressen igår skrev vederbörande en krönika som avslutades med ”Tvi Dig” till läsaren, ska tolkas ungefär som ”jag spottar på Dig”.

  Vi har ju en annan kurd som livnärt på liknande sätt, att bespotta svenskar, Soram Ismael. Han förefaller ha ägnat sig åt grova våldtäkter och sextrakasserier och är borta ur offentligheten sedan månader. Även han skyddas av fejkmedia och myndigheter.

  Gillad av 10 personer

 4. Elisabeth skriver:

  Ann Heberlein skrev att Nujen med familj är strålande exempel på hur man kan exploatera invandringen för egen del. Systern drar in pengar på att vara asyljurist, hennes man driver flyktingboende, svart arbetskraft kan fås billigt bland de boende, alltmedan Özz själv cyniskt tjänar pengar med sitt hån , spott och spe av självspäkande ängsliga svenskar. Man utnyttjar beräknande systemet och naiva svenskar.
  Det är verkligen angeläget att gräva i detta. Att döma av TV-bilderna verkar ju Akilov ha bott i ett zigenartältläger mot slutet, vart tog alla dessa pengar vägen ? 85 000 är en stor summa. Nujen-klanen kan inte komma undan med att de inget visste. Och om man gräver vidare kommer nog andra oegentligheter i dagen, skulle jag tro. Ställ detta i relation till metoo- hetsen mot ex Lasse Kronér, Ingvar Oldsberg och andra som anklagades för bagateller. Och så har vi då dessa riktigt saftiga fakta med trådar till en massmördare och terrorist. Fortfarande tyst i MSM…

  Gillad av 15 personer

  • Sune Mangs skriver:

   Samma dag som Özz Nujen publicerar en menlöst konspiratorisk krönika om den nya underklassen i Sverige; andemeningen är att bl.a arbetsgivare och Sverige i vid mening exploaterar invandrare, tvingas samma tidning publicera uppgifter om hur krönikören själv utnyttjat nämnda ”nya underklass” tillsammans med närstående. Svenskt eller kurdiskt
   rekord i hyckleri?
   Den pengagenererande loopen med asyljurist och asylboende i samma familj torde göra HVB-Muller grön av avund; vilket fantastiskt upplägg. Özz Nujens trovärdighet är nu noll och intet.
   Skatteverket och advokatsamfundet kommer förhoppningsvis att se över Nujen familjens ”idealistiska” verksamhet, från svensk offentlighet i övrigt väntar ytterligare hyckleri i form av tystnad.

   Gillad av 4 personer

 5. malmobon skriver:

  Skrev igår på Twitter, om den handikappade kvinnan som blev massvåldtagen på Gotland för 1,5 år sedan av asylsökande. Kanske ÖZZ och hans familj vet var dessa bodde? Nä, just det. Vet inget.

  Persmerga, Ypg kvinnorna strider tappert mot IS, medan han sitter i Sverige. Stort svin.

  En kurdisk tolk som jag träffade för ett par veckor sedan, berättade att många kurder från Sverige vill återvända till N.Irak och N. Syrien fär Kurderna nu börjat etablerat sig. Känner 2vå kurder som åkte ner för 2 år sedan. Tjänar mycket pengar på olja. Bättre än att köra taxi i Mö.

  Den kurdiska tolken och jag skall träffas igen och diskutera Återvändarprogrammet som jag håller på starta upp. Hjälpa till bygga upp deras infrastruktur och bostäder där nere. Med kurder från Sverige. Förhoppningsvis med bidrag från EU och andra organisationer. Vi får se.

  Özz borde skämmas.

  Gillad av 4 personer

 6. Christian Jutvik / projekt Läs och Res skriver:

  Mycket bra. Dock tycker jag inte att det finns någon anledning att håna kurderna för att de inte lyckats med en nationalstat i det under tusentals år mest turbulenta området i världen.
  Men jag skulle vilja veta huruvida Nuyens verkligen INTE kontaktade polisen. Dessutom huruvida utredning om ekonomisk brottslighet inletts mot Nuyens. Om inte, känns detta angeläget. Och att det då kommer ut i media.

  Gillad av 3 personer

 7. Grus-Olle skriver:

  Det värsta är nog egentligen Özz Nujen själv, utan alla som har betalat en onödig summa pengar för att gå på lustigkurdens föreställningar och att låta sig bli förnedrade.😂

  Gillad av 1 person

 8. Hosianna skriver:

  Strålande, Eddie, tack för ett hjärtligt skratt – mitt i all bedrövelsen över konsekvenserna av Sveriges sjaskigt självgoda, självutnämnda ”elits”, förment naiva, men uppenbart svenskfientligt kulturrelativistiska dubbelmoral. Usch, Nûjen!

  Gillad av 1 person

 9. Isabella skriver:

  Ååh, så bra skrivet!
  Det är ord i rättan tid. Go home, Özz!

  VI är färdiga med att bli respektlöst behandlade av dig.
  I stället för att gnälla på det folk och det land som tagit emot dig, åk hem till den plats du hyllar och tillhör.
  Özz klagan har passerat bäst-före-datum.

  Gillad av 4 personer

 10. Moab skriver:

  Özz som fenomen är så klart en perversion, han är som en tavla av Dan Park men i verkligheten, min reaktion på honom är alltid densamma: avstängningsknappen. Som fenomen så är han dock intressant som en manifestering av den hycklande masochismen hos vänstern, man kan inte ens späka sig själv ärligt, för att sitta och lyssna på Özz är att låtsas späka sig men istället flytta skulden till alla de som ignorerar Özz, de som ser honom för vad han är.

  Jag tror dock att i detta senaste kapitel att vi ser något nytt. De flesta verkar fokusera på att det var svartjobb, men vem betalar 85,000kr för lite svart städjobb? Restaurerade Özz möjligen Visbys ringmur? Nej, dessa pengar har gått till något annat och jag skriver inte mera precist än så för jag är så usel på juridik och vet inte var gränsen för förtal går. Jag tycker mig se att det finns tanke och planering bakom, vilka fler har Özz och hans nätverk haft som utfört välbetalt arbete hos sig? En fråga som polisen borde ställa sig.

  Özz som fenomen är ju ohållbart, en sorts dekadens, likt en kabaré från 30-talet i Tyskland. Hans storhetstid är nu på scenen men den kommer inte att vara.

  Gillad av 6 personer

 11. Rikard skriver:

  Hej.

  Om kurder och kurdisk kultur varit kapabla att skapa en nation hade en sådan funnits. Nu är de ett klanfolk, låst i vendettor och fejder, och med diverse bokstavskombinationer till organisationer, samtlige vilka utge sig tala för ‘folket’ vare sig organisationen är nationalistisk, kommunistisk eller religiöst/etnisk fokuserad i sin retorik.

  Plus hedersmord och brudköp, förstås. Det är centrala delar av kurders kultur. Idag, i nutid.

  Det vet Nujen likväl som han vet att det inte varit det i svensk på gudarna vete hur många århundraden.

  Men så är han en bidragsparasit utan asylskäl, så varför får han stanna i landet? Är han född här är det ju en sak, men har han fått asyl av skäl som inte längre existerar skall han återvända och bistå med uppbyggnaden av sitt land (Turkiet), såsom tanken och ordalysen i FN:s flyktingstadga lyder (om jag nu inte minns alldeles galet, vilket kan vara fallet).

  Vidare vill jag anföra att även om Nujens syster som advokat ingår i det politiska frälse som inte kan bli föremål för polisens rannsakan, så torde misstanke om finansiering av terrorism trumfa detta.

  Bergsturken Özz Nujen bör flytta hem till sitt hemland Turkiet. Tills han och hans syster lägger klara papper på bordet bör de tituleras bergsturkar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 8 personer

  • Sven Dufva skriver:

   Advokater är inte ett politiskt frälse som står över rannsakan. Självklart kan den omfattande sekretessen som en advokat åtnjuter visavi klienter försvåra en utredning, det innebär dock inte att advokater står över lagen, vidare vore en granskning från advokatsamfundet på sin plats avseende god advokatsed. Hursomhelst är kombinationen asyladvokat och asyl-entreprenör inom samma familj ett intressant exempel på det asylindustriella kompexets
   utbredning.

   Gillad av 2 personer

   • olle holmqvist skriver:

    Javisst
    Advolatsamfundets hyllande av mass ínvandringen – officiöst av umantäta skäl.
    Advokat låter ju bra asylverksamheten är en säker födkrok, sam hället betalar. De kvar kvarstannande blir sedan bra kontakter inför framtida uppdrag.

    Vi gammelsvennar kan, när vi behöver ”advokat”-hjälp, istället välja en som – inte – har titeln, men likväl är juridiskt urbildad. En sådan kallas – jurist. Alltså välj aldrig en advokat !

    Gillad av 4 personer

 12. Gösta Johnsson skriver:

  Bra iakttagelse Omar. Blir intressant att se om han trots allt väljer att flytta till sitt älskade Kurdistan/Turkiet i stället för att plågas med att vara bland de föraktliga svennarna. Han behövs säkert mer där än här i Sverige…vi klarar oss galant utan denne man. Nu har han ju trampat i klaveret rejält som anlitat svart arbetskraft och dessutom en terrorist. Han är ju en typisk rasist och trollare med sina stå-upp texter och framträdanden runt om i vårt land. Han är en hatare oxå…..speciellt riktat mot SD-medlemmar och SD-sympasitörer.

  Gillad av 4 personer

 13. Intresserad nätslukande Lena skriver:

  Läste vad en annan kurd skrev på Twitter. Özz verkade inte populär bland kurder enligt honom. Özz släkt tillhör enligt twittraren en kurdisk gren som inte ville ha självständighet och som troligen var Erdogantrogen. Kanske är Özz inte så kurdvänlig och ansedd inom alla klaner och han har dessutom ett förmodat turkiskt namn. Erdogans son hade affärer med IS och landet var länge transitland för IS-krigare. Özz pappa verkar ju också vara inblandad. Vad har han för bakgrund. Tyvärr är det bara spekulationer men någon kunnig kurd borde kanske utveckla detta.

  Gilla

 14. M Boberg skriver:

  Vem är det som är smart och vem är det som är blåst?
  Kung Omar vet och måste delge de till Svenne som dessutom pröjsar för att bli förnedrad på hemmaplan. Sen tar syrran och hennes gubbe hand om stordegen.

  Gillad av 1 person

 15. Sidonie Jansson skriver:

  Ingen tvivel att hela denna Gotlands affären är skum.. Och det som hände den rörelsehindrade kvinnan från något år sedan gör inte det här fallet mer sympatiskt Tvärtom.
  Så varför är majoriteten av det svenska folket tyst? Varför reagerar inte kultureliten? Är kändisarna plötsligt så fega? Ska Ö Nujen få fortsätta att köpa fastigheter på Gotland och bygga sig en egen teater och fortsätta att håna svenskar?
  Hur många ´cover ups´ ska gälla när det handlar om folk med invandrarbakgrund?
  Jag har själv kommit utifrån och håller helt med Katerina Janouch i sin avsky för invandrare som profiterar Sveriges generositet och samtidigt föraktar landets folk och kultur.
  Den här skumma affären, inte minst med att hela Nujens familj verkar jobba med asylfrågan, får inte glida ut ur våra händer. Då måste de ha ett större ansvar och ställa sig frågor och uttala sig offentligt.Terroristen visste precis vad han gjorde, och oskyldiga människor dog och skadades. Vilka har direkt eller indirekt finansierat honom? Jag vill avsluta med ”f..f.”! men kanske inte får svära. Men ibland kan man inte bara visa upp en fasad. Folket måste tillåtas att bli upprört och argt.

  Gillad av 6 personer

  • stefan schiller skriver:

   Kanske kompletterande information. Anders Igglund skriver på fb (2018-02-02 2): Om man läser förundersökningen, så framgår det av Akilovs kontoutdrag att han skickat > 100 000 till utlandet.

   Vidare: Och det är Özz och hans systers bolag Hemfrid AB som äger huset på Gotland. Ett bolag som betalar löner svart … borde intressera Skatteverket ?

   Gillad av 1 person

 16. Henning skriver:

  Shan Atci, Soran Ismail, Özz Nujen. Ala dessa komikerkurder lever på att driva med svenskar och svenskhet samtidigt som de starkt förfäktar sin egen kurdiska identitet. Alla tre har på olika sätt nu förekommit i brottsutredningar. Men det absolut allra märkligaste är att svenskarna gillar att förödmjukas och göras narr av, något som dessa komiker raskt har snappat upp. Om svenskarna valde att INTE stödja dessa och liknande personer så faller de snabbare. Valet är faktiskt ditt och mitt.

  Gillad av 3 personer

  • Jaxel skriver:

   @Henning
   Tyvärr är jag tveksam till om du har rätt. Är långt ifrån säker på att Özzs, med fleras, publik kommer för att låta sig (själva) häcklas. Är det inte snarare så att den kommer för att få skratta åt de landsmän som inte är lika upplysta och goda (som de själva)?

   Någon skrev här tidigare att publiken till stor del skulle bestå av personer som inte har betalt biljett själv. Typ socialförvaltning i kommunen Y eller annan del av det välfärdsindustriella komplexet. Undertecknad har inga belägg för att så är faller, fast det låter inte otroligt.

   Gillad av 2 personer

 17. Anders Svensson skriver:

  Det finns egentligen inga ”kurdiska” byar … kurderna har varit nomader länge länge … men när bofasta grannfolk blivit etniskt utrensade så har kurderna hållit sig framme …

  Se bara vad som hänt i ”irakiska kurdistan” under de senaste trettio åren … så fort kurder får tillfälle väntar etnisk rensning av svagare grupper. Se bara vad som händer i kurdiska bosättningar i Sverige … ursprungsbefolkningen rensas ut …

  Gilla

 18. Kurd skriver:

  Man är rätt trångsynt ifall man låter en kändis dra med hela sitt folk ner i skiten när denne trampar i klaveret. Jag har själv kurdiskt påbrå och det ligger inte i någon kurdisk kultur att blåsa Sverige på pengar eller ställa till jävelskap utan tvärtom så sätter de allra flesta kurder en stolthet i att kunna bidra till samhället. När det gäller Özz så har jag aldrig tyckt om hans humor men är det någon som ska hånas för han karriär så måste det ändå vara den publik som betalar för att höra han håna Sverige, vilket främst består av Svenskar. De kurder som jag känner älskar Sverige som har gett dem de rättigheter som de förnekas i sitt eget land.

  Gillad av 2 personer

  • Emil skriver:

   Det håller jag med om, man kan självfallet inte dra alla Kurder över samma kam. Det blir fel. Det finns mycket uppdämd ilska och irritation så det blir lätt fel i vissa diskussioner…en del läser inte igenom vad de själva skriver så noggrant innan de postar.

   Gilla

  • Korrden skriver:

   Tittar man på inspelningarna av Özz Nujens föreställningar, typ ”Statsministern”, ser det ut som att Özz Nujens publik mest består av medelålders offentliganställda svenskar. Detta eftersom det också är så. Özz Nujens publik består uteslutande av offentliganställda svenskar som har blivit ditkommenderade av sin arbetsgivare inom offentlig sektor, alltså samma förfarande som när myndighetssverige höll Carlos Rojas Beskows och Zayanar Adamis rasistiska pamflett ”Gringo” över ytan genom att köpa överprissatta annonser i denna. Inte en käft har någonsin betalat för att gå och se Özz, inte ens hans morsa.

   Gilla

  • Pelle skriver:

   Att någon som bosatt sig i landet hånar det inför publik bekommer mig ärligt talat inte det minsta. Däremot blir jag rosenrasande när bosättare begår brott, stormar akutmottagningar eller skapar möjligheter för terrorism i landet. Då väcks vreden inom mig till den grad att gruppens andra medlemmar må betyga sin älskvärdhet hur mycket som helst utan att jag kommer att förlåta eller glömma. Det finns gränser för tålamodet och det tror jag du också förstår. När sanden i timglaset till slut har runnit ned kommer det inte att bli snyggt eller roligt. Tänk på det medan tid fortfarande finns. I klartext: Se till att städa upp inom gruppen. Nu.

   Gilla

 19. Jaxel skriver:

  Hörde Soran Ismael intervjuas på public service TV för en tid sedan. Något förvånande så fick han frågan om hur hans kamp för en kurdisk stat gick ihop med hans kritik mot tanken på en svensk nationalstat.

  Hans svar var ungefär som följer: Den kurdiska staten skulle till skillnad från den svenska inte bli exkluderande. Vem som helst skulle ha rätt att komma dit.

  Indirekt sade han att vem som helst skulle i denna stat kunna göra samma anspråk som en kurd.

  Det var i och för sig bra att han fick frågan, men nog hade det varit lämpligt att pressa honom på hur han kunde veta att kurdisk nationalism (en kurdisk stat) i motsats till svensk inte skulle vara exkluderande. Det ligger i sakens natur att nationalism är exkluderande – annars upphör den att existera.

  Fast det är förstås i teorin tänkbart att det upprättas en stat i det område som kallas Kurdistan och att denna stat inte gör någon som helst skillnad på dem som benor detta område idag – huvudsakligen kurder – och andra människor. Fast finns det verkligen någon som tror att detta skulle vara möjligt annat än i teorin.

  Gillad av 2 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Erdogan ringde.

   Han hälsar att gör man så står det ett större antal miljoner turkar redo att flytta dit, bli medborgare och arrangera folkomröstning om anslutning till Turkiet.

   Sedan la han på.

   Man skall inte fråga narrar som Ismail om verkliga frågor. De är narrar, och skall få hålla sig till att vara narrar. Att fråga dem saker över deras kunskap och förstånd är orättvist mot dem.

   Sedan ringde nån kines…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

  • McMuffin skriver:

   Marika Formgren skrev mycket bra på detta ämne för ett par år sedan. Synd att hon inte verkar vara aktiv längre.

   Soran Ismail brukar säga att han är 100 procent svensk och 100 procent kurd. Det får mig att undra över den utslitna frasen ”allas lika värde”. Jag, mina barn och alla andra som inte har någon bindestrecksidentitet – vi är ju bara 100 procent svenskar. Betyder det att vi bara har halva människovärdet jämfört med Soran Ismail?

   Nu har jag i och för sig sett att Soran Ismail efter en fråga på twitter har förtydligat sig. Han skrev: ”Min nationalitet är 100 % svensk. Min etnicitet är 100 % kurdisk. Jag är inte halv, jag är dubbel”. Så kanske kan vi utan bindestreck säga: ”Min nationalitet är 100 % svensk. Min etnicitet är 100 % svensk. Sammanlagt är jag 200 % svensk”. Fast jag tror att det skulle leda till anklagelser om rasism. Det skulle tolkas som att jag hävdar att jag är mer svensk än Soran Ismail, och det får man inte.

   Slutsatsen blir att Soran Ismail och alla andra svenskar med utländsk bakgrund av något slag kan säga just ”jag är dubbel” – det vill säga 200 procent människa – medan vi svenskar som saknar känd utländsk bakgrund bara får vara 100 procent människa. Att vara svensk är defaultläge, eventuella utländska inslag i identiteten får läggas till som bonus. Teoretiskt skulle en svensk med afroamerikansk mamma och kurd-irakisk pappa kunna addera 100 procent svensk + 100 procent amerikan + 100 procent afrikan + 100 procent kurd + 100 procent irakier = 500 procent människa.

   http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=79

   Gillad av 1 person

 20. Emil skriver:

  Håller fullständigt med Omar, det är väl bara att han åker, vad hindrar? Råd har han nog….annars får vi väl starta en insamling till en enkel….tippar att den skulle bli betald på minuter om han lovade att bara stanna i Kurdistan.

  Gilla

 21. Xalid skriver:

  Kära Mohamed

  Jag vet inte din relation med özz eller vad han har gjort dig och bryr min inte heller Men, med tanke på din agretion måste han ha gjort något hemskt mot dig. Det måste vara nån sort nära relation till dina närmaste.
  Sättet du generaliserar alla kurder och Kurdistan pekar på det. Har du nån problem med han bör du lösa med honom.

  Muhammed
  Vad ni en har för relation så har du ingen rätt och säga sådana saker om kurder. Det visar bara din låga karaktär.

  Kurder är ett stolt folk trots alla katastrofer som har drabbat de. De katastrofer orsakas av er araber, turkar, iranier men framför allt engelsmän. Trots din okunnighet och förvrängning av sanningen, har kurder motsat till araber tillfört mycket till civilisationen. Jag kan räkna flertal exemplar men du skulle ändå inte förstå.

  Du påstår att de har ingen kultur men saningen är att ni lever på vår kultur.
  Ingen arab inklusiv du kan visa någon liten exempel av arabisk kultur förrän 630. Innan 630 vår ni nomader i öknen och levde utan” ingenting.”
  Förlåt höll på att glömma. Ni hade visst en kultur och det gick på att döda era dötrar eller begrava de levande. Utöver det kan jag inte komma på något.
  Du påstår att ni upptäckte algebra men tittar man på era utveckling idag då kan vi lugnt konstatera att det är mycket tveksamt att ni har något med det att göra.

  Orsaken till att ni bland alla siffror kom just på nollan låter jag vara osagt..

  Kära Mustafa.

  Trots att ni kom på en ny religion förlorade ni alltid till turkar och levde över 800 år under turkisk överhöghet och under turkisk över höghet levde ni precis som förre era kända tide räkning. Alltså som förre 632. Det vill säga att ni levde som nomader i öknen med era kameler. Hade inte den brittiska imperiet bestämt sig att bilda stater av byar hade era öde inte varit bättre än våran. ”Enas lycka ändras olycka” kallas det. Alltså vår olycka blev era lycka..

  Jag vill inte säga mycket ont om araber därför säger jag till dig ännu en gång. Har du problem, lös det med özz. Blanda inte kurder och Kurdistan.
  Kurder har inte gjort dig något.

  Gilla

  • olle reimers skriver:

   Såvitt jag kan se generaliserar Muhamed ingenstans mot kurder. Däremot generaliserar han mot hycklare som låtsas vara kämpande för något stort och vackert som ett fritt Kurdistan. På vilket sätt är Özz:s hånande av svenskar befrämjande för den kurdiska staten?
   Hans hyckleri drabbar inte bara dem han låtsas stödja utan också dem som låtit sig luras av hans förmenta välvilja i det land som han nu öser galla över.

   Jag tror att Özz Nujen valt en oslagbar undergångskombination; närmast i klass med den som Hillary och hennes FBI följare har ägnat sig åt.

   All heder till Muhammed som med en lysande, grym och rättvis satir effektivt viisar färgen på de kalsonger som Özz Nujen burit de senaste tio åren. Nu börjar de lukta också!

   Gillad av 1 person

  • Pelle skriver:

   Ärligt talat förstår jag ingenting av ovanstående inlägg om araber visavi kurder. Vad har det ens att göra med huvudartikeln? Jag skulle tippa att de flesta svenskar är helt ointresserade av den fejden. Ta det bråket med berörda på hemmaplan i Kurdistan och inte här hos oss, tack!

   Min egen uppfattning är att de som har förmåga skapar sig en självständig stat, de som inte har det skyller på andra och förblir undersåtar. Historien har påvisat det gång på gång.

   Gilla

  • Johan skriver:

   Varför ska vi i den kristna delen av världen bry oss om statslösa muslimska kurder och palestinier när de kristna (fanns före muslimerna i området) i den muslimska delen av världen förföljs och dödas och därför lämnar länderna i området.
   Snart finns det inga kristna kvar i den muslimska delen av världen…

   Gilla

 22. Stig Holmberg skriver:

  Kurdistan består inte det landet utav bara sten och vatten ? Såg ett reportage där dom red på åsnor mm samt levde ett stillsamt liv med sina åsnor och getter och det är väl så vi ser Özz hemland hmm vad vet jag som bor i vårat fina land Sverige och att inte förglömma Norra delen där sjukhusen avvecklas i snabb takt .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.