REDAKTION

8-26-13_11971Patrik Engellau startade tanke- och handlingssmedjan Den Nya Välfärden för lite mer än 25 år sedan. Där tänktes tankar som sedan faktiskt blev politik, kanske inte på grund av Den Nya Välfärden, utan för att de låg i tiden. Idag är han mer förvirrad och tycker sig behöva en ny förståelse för vad som sker och borde ske i samhället.

E-post: patrik.engellau@detgodasamhallet.com

Läs Patriks inlägg.

 

Eddie, porträtt 28 februari 2019

Mohamed Omar är poet och samhällsdebattör, född och uppvuxen i Uppsala. Efter att ha lämnat islam kallar han sig numera Eddie, det namn han bar som barn. Hans podd ”Tankar från framtiden” hittar man här, och YouTube-kanalen ”Antikalifen” här

E-post: mohamed.omar@detgodasamhallet.com

Läs Mohameds inlägg.

 

Richard Sörman är docent i romanska språk och arbetade i tjugo år som forskare och universitetslärare i franska. Han ser sig gärna som sprungen ur en konservativt sinnad arbetarklass där man tror på sunt förnuft och tänker själv. Han är född och uppvuxen i Östergötland men bor sedan många år i Uppsala. Det akademiska arbetet har framför allt behandlat det franska 1600-talet och vad han själv anser att han lärt sig är framför allt att hysa respekt för de värden och mekanismer som höll ihop det förmoderna samhället.

Richard Sörman är redaktör för Det Goda Samhällets kulturavdelning Idé och kultur.

E-post: richard.sorman@detgodasamhallet.com

Läs Richards inlägg.

 

Bitte Assarmo är journalist och debattör och har arbetat som chefredaktör för Katolskt magasin. Hon bor i Stockholm men har rötterna i Värmlands bergslag. Bitte brinner för det fria ordet och önskar mer av förnuft, sans och konsekvent tänkande i samhällsdebatten.

E-post: bitte.assarmo@detgodasamhallet.com

Läs Bittes inlägg.

REDAKTIONENS ADRESS:

Det Goda Samhället, Danderydsgatan 10, Box 5625, 114 86 Stockholm

 

Regler för kommentarer till inläggen:

Skriv kort (max 1500 tecken) och undvik nedsättande kraftuttryck.

11 reaktioner på ”REDAKTION

 1. phnordin skriver:

  Hej,
  Jag brukar se DGS krönikor på min e-post adress varje morgon och läser inlagorna med nöje. Sedan två dagar har inget bidrag inkommit. Beror detta på en ny policy hos DGS att inte skicka ut krönikorna eller kan det vara någon bug hos mig? Kan ni vänligen kommentera
  Med vänlig hälsning,
  Per-Henrik Nordin

  Gilla

 2. H Olsson skriver:

  Instämmer med ovanstående. Sedan den 10/4 går mailen från DGS direkt till Junk Mail trots att jag satt in som regel i mailprogrammet att de inte ska göra det. Är det min internetleverantör som ”stämplar” allt från er som spam eller vad kan påverka att det blir så?

  Gilla

 3. Peter Tornborg skriver:

  Hej DGS
  Följer ert intressanta material. Tack!
  Har en fråga till Hans Jensevik vars kontaktuppgifter jag inte kan hitta.
  Skatteomläggningen 1990 är det största bedrägeriet i svensk historia. Den medförde en enorm Inkomstklyfta. Något som konstigt nog
  aldrig diskuteras. Tror att Hans Jennervik åtminstone I runda slängar kunde förklara hur det gick till Ska användas till en debattartikel
  Mvh
  Peter Tornborg

  Gilla

 4. Ole Frantsen skriver:

  Bästa DGS,
  Har nu i flera år fått till min mail läsvärda ,intressanta och tankeväckande artiklar från DGS.
  För i tiden började jag min morgon med den lokala tidningen (Jönköpingsposten) men nu är det DGS som gäller.
  Med vänlig hälsning,
  Ole Frantsen numera pensionär.

  Gillad av 1 person

 5. Missnöjesbloggen skriver:

  DGS tar visserligen upp bra ämnen. Men dessvärre drar bloggen till sig de mest negativa, missanpassade och otacksamma människorna vi har i det här avlånga landet. De som i hela sitt liv verkar ha levt utanför det svenska samhället, som klagat på det minsta lilla och tycks se fel i precis allting.
  Visst kan man kritisera Sverige i mycket i hur det ser ut idag, men när man läser alla dessa kommentarer på DGS så tappar man plötsligt tron på mänskligheten. Antar att det är samma sorts människor som hatade Palme en gång i tiden. Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör.

  Gilla

 6. Elzbieta Dura skriver:

  Hej,
  jag har precis avslutat prenumeration på DGS. Anledningen till detta är att jag läser varje dag DGS och då behöver inte få meddelanden i e-boxen. Att förlora en prenumerant är absolut inte samma som att förlora en läsare.
  Hälsningar
  Elzbieta

  Gilla

 7. Nappe skriver:

  Det enda den här bloggen bidrar med är hat och polarisering i det svenska samhället. Sverige behöver varken PK-media eller DGS om jag ska vara ärlig.

  Gilla

  • laogong2018 skriver:

   Nappe, du vill bestämma vad Sverige behöver eller inte? Du skulle passa bra i Venezuela. Hatet kommer från den intolerans som finns mot SD och mot alternativa media. Kan du svara med ett enda exempel hur DGS bidrar med hat? Hatet kommer från andra hållet, dvs ”din” sida.

   Gilla

 8. Vanligtvis skriver:

  Har otaliga gånger försökt gilla och kommentera. Trots att jag är inloggad på WordPress får jag frågan om ny inloggning. Mina korrekta inloggningar förkastas. Är jag spärrad på DGS trots att jag hittills misslyckats med samtliga kommentarer. I mitt tycke verkar WordPress att fungera väldigt dåligt.

  Gilla

 9. Christer Granstrand skriver:

  Jag saknar DGS-tv såååå mycket. Finns det någon chans ni kommer tillbaka. Gärna med Rasmus Dahlstedt med bland programledare, han var verkligen toppenbra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.