REDAKTION

8-26-13_11971Patrik Engellau startade tanke- och handlingssmedjan Den Nya Välfärden för lite mer än 25 år sedan. Där tänktes tankar som sedan faktiskt blev politik, kanske inte på grund av Den Nya Välfärden, utan för att de låg i tiden. Idag är han mer förvirrad och tycker sig behöva en ny förståelse för vad som sker och borde ske i samhället.

Läs Patriks inlägg.

 

Bild, DGSMohamed Omar är poet och samhällsdebattör, född och uppvuxen i Uppsala. Han blev ett kontroversiellt namn 2009 när han började kalla sig själv islamist. Efter ungefär två år tänkte han dock om och tog avstånd från tidigare uttalanden. Han publicerade två självkritiska småskrifter och har sedan dess utmärkt sig som sekularist och kritiker av islamismen. Omars senaste diktsamling heter Natt öfver Upsala (2015) och innehåller reflektioner om religion och identitet med klassiska motiv från universitetsstaden Uppsala. Efter att ha lämnat islam kallar han sig numera Eddie, det namn han bar som barn.

Läs Mohameds inlägg.

 

Regler för kommentarer till inläggen:

Skriv kort (max 1500 tecken) och undvik nedsättande kraftuttryck.

Redaktionen kommenterar

Rättelse:

Inga rättelser hittills under 2017.

18 thoughts on “REDAKTION

  • Sam skriver:

   Läs forskningen själv då så kanske du kan få förklaringar på dina grafer… Det finns nämligen. Är forskningen för svår för dig att läsa så sök populärvetenskapliga sammanfattningar. Klarar du inte ens det kanske du ska inse att du inte förstår och inse att du där med inte bör skriva om ämnet. Läskigt obildat skrivet och skolexempel på Danning Kruger effect…

   Gilla

 1. Bekymrad västgöte skriver:

  Synd att en blogg som denna ska behövas, men det är helt uppenbart att ni behövs i en tid som denna. En befrielse att läsa inlägg hos er efter att man utsatts för ett ”förtryck under mainstreammedias agendajournalistik” under många år nu. Tack för det välbehövliga initiativet att starta denna sajt. Lycka till!

  Liked by 1 person

 2. Elöd Szanto skriver:

  Jag har väntat länge på ett forum där man öppet och ballanserat diskuterar de samhälleliga problem som finns omkring oss.
  Ni har fått en ny och trogen läsare.
  Tack

  Liked by 1 person

  • Redaktionen skriver:

   Skribenterna får inte betalt. De begränsade kostnader som ändå uppstår har finansierats av Stiftelsen Den Nya Välfärden, där jag är ordförande.

   Patrik Engellau

   Gilla

 3. Solveig Lindblad skriver:

  Är förmodligen en ”skogskatt” bland Hermelinerna..men..läser nästan alla skribenters inlägg..och känner igen mina egna tankar i väldigt mycket..Jag har en återkommande fundering…är det rimligt att tro att muslimer o ” kristna” kan bilda ett harmoniskt samhälle?…Skulle uppskatta mycket om någon känner sig manad till en artikel om detta..

  Gilla

 4. Birger skriver:

  Hela, ja det vill säga hela Lars Hässlers krönika byggde alltså på att IS skulle ha demonstrerat i Stockholm.
  Med all respekt, ska det bli något av det här så får ni nog ha en något bättre faktakoll än ett genomsnittligt Facebookflöde.

  Gilla

 5. gbolcsfoldi skriver:

  Det skulle vara intressant att veta hur många läsare Det Goda Samhället har idag. Den förra mätning från Juni 2015 visade en närmast exponentiellt ökning från starten.

  Keep up the good work!

  Gilla

 6. Inconnu skriver:

  Bästa Redaktion. Det förefaller dags att till kommentarsfälten lägga till möjligheten att Anmäla olämpliga kommentarer. Det har smugit sig in en mycket otrevlig sordi över kommentarerna till en av DGSs krönikörer. Vi har ett reellt hot i kommentarerna.

  Gilla

 7. Tahmas Nuri skriver:

  Bästa redaktionen
  Jag undrar hur ni uppdaterar bloggen. Det är allt som ofta att uppdateringarna inte sker som det skall när man gör ett nytt inlägg. Svarar man däremot på en persons inlägg så verkar den komma med tidigare än om man gör ett nytt inlägg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.