Mellanösterniseringen av Sverige är i full gång

Mohamed Omar

Massinvandring till Sverige är ett dåligt sätt att hjälpa världens flyktingar. Det kostar mycket och leder till att vi importerar just de problem som gjorde invandrarnas hemländer dåliga. Få kan idag förneka att delar av Sverige alltmer börjar likna Mellanöstern.

Den 18 juni sköts tre unga män till döds i centrala Malmö. ”Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15-20 skott, och som att det kom från ett automatvapen”, sa ett vittne som bor i närheten. Flera andra skadades i attacken.

Polisen beskriver dem som besköts som gängkriminella, så man får förmoda att det handlar om en uppgörelse inom den undre världen. Vad vet vi mer? Jo, vi vet att en överväldigande majoritet av alla gängmedlemmar i Sverige har invandrarbakgrund. Vad hade just dessa för bakgrund? Man får en ledtråd när man läser om begravningen som skedde några dagar efteråt. Det var en muslimsk begravning. I media framgår att anhöriga har arabiska namn.

Det islamiska begravningsföljet eskorterades av två polispatruller. Förmodligen eftersom man ville hindra hämndattacker. Vissa av de sörjande på begravningen bar skottsäker väst. Tidigare har vi kunnat läsa om att folk kommer beväpnade på begravningar i Malmö. Det här är något vi känner igen från Mellanöstern, från länder som Libanon, Irak och Syrien där begravningsföljen eskorteras av beväpnade män som tillhör samma parti, klan eller religiösa grupp, och hur dessa begravningar görs till manifestationer.

Att det är män med muslimsk bakgrund som ligger bakom gängskjutningarna bekräftades av imamen Salahuddin Barakat i Malmö. I ett inlägg på Facebook i november 2016 berättade han att många av offren och gärningsmännen i har anhöriga i hans församling. Han skriver: ”Tyvärr är det muslimska ungdomar som både står för våldet och de som drabbas främst av det. En efter en faller de!”

Lördagen den 30 juni skedde en skjutning i Helsingborg. På ett videoklipp från platsen kunde man se skaror av män som pratar upphetsat och ropar på arabiska. Man ser en man ligga utslagen på trottoaren, framför en butik eller ett kafé med arabisk text på skylten. Ett helt gäng står omkring den liggande och sparkar på honom. På samma gata ligger en libanesisk restaurang. En polisbil med blåljusen på står parkerad strax intill den liggande mannen. Men polisen gör ingenting. Förmodligen av rädsla.

Jag kan förstå deras rädsla. Dessa män som kommer från länder där det har varit krig i decennier och som är vana vid våld är inget att leka med. Det är länder som har präglats av brutala diktaturer, islamistisk extremism och klanfejder. I Irak har det till exempel varit konstant krig i 38 år. I stort sett alla män, till och med små pojkar, kan hantera skjutvapen. Libanon har haft ett långt och blodigt inbördeskrig och de ständiga striderna mellan olika religiösa och politiska fraktioner fortsätter. Syrien behöver vi inte ens nämna. Där pågår fortfarande ett oerhört hänsynslöst krig mellan islamister och Assad-regimen.

Dessa män kommer till ett land som har varit i fred i två hundra år och har politiska ledare som oironiskt gör handhjärtan. Snacka om kulturkrock! Det jag vill säga med denna krönika är detta: vi har facit i hand. Massinvandringen från Mellanöstern gör helt enkelt Sverige – steg för steg – till Mellanöstern. De religiösa striderna, fanatismen och brutaliteten, klanfejderna och korruptionen som präglar dessa länder kommer hit.

Polisen kommer inte att klara av situationen om de fortsätter att låta sig bakbindas av politiskt korrekt media som alltid ser förövarna som offer, särskilt om de har invandrarbakgrund. En första åtgärd måste vara asylstopp. För annars kommer snart delar av Sverige vara så otrygga att vi svenska medborgare behöver fly. Jag bodde i det mångkulturella området Gottsunda i tretton år. Jag känner mig inte trygg där. Många anser att en person som, liksom jag lämnat islam, ska dödas. Vad händer när tillräckligt många med en sådan övertygelse samlas i ett område? Jo, du får ett parallellt samhälle, ett ”förortskalifat”, där andra regler gäller än i övriga Sverige. Men de goda och humana politikerna vill inte hjälpa oss som känner oss otrygga i Sverige, de som blir förföljda och hotas av islamister här, nej, det ger dem inga godhetspoäng.

Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar samlades och jagade iväg Mona medan de skrek: ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!” Det finns alltså redan nu områden, som till exempel Rinkeby, där sharia gäller. Inte på pappret, men i praktiken.

Men de gängkriminella och värstingar är väl inte goda muslimer? De kanske inte ber sina fem dagliga böner. Men som imamen Salahaddin Barakat skrev i sitt inlägg på Facebook så delar de islams grundläggande tro och värderingar: ”De är muslimer och känner sig som muslimer. De har en respekt för religionen i grund och botten, även om de inte följer den.”

68 reaktioner på ”Mellanösterniseringen av Sverige är i full gång

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag frågar mig ständigt vad orsaken är att media systematiskt utlämnar alla uppgifter om förbrytarnas bakgrund. Det enda som idiotiskt nog ständigt rapporterar är deras ålder som om detta skulle vara den enda förklaringen till deras illdåd. Jag frågar mig varför de inte också uppger förbrytarnas inkomster? På det sättet skulle man likaså ständigt kunna framhäva att orsaken till brottsligheten är deras dåliga ekonomi vilken är den förklaring som ständigt ges av de ”vetenskapliga” experter som media inviterar.

  Men som alla vet är ju orsaken deras kulturella bakgrund och inget annat. Detta försöker myndigheterna ständigt dölja för att på så sätt dölja det politiska misslyckandet för medborgarna och kunna fortsätta med sin ödesdigra och misslyckade ”asylpolitik”.

  Gillad av 17 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Orsaken är marxism och för denna marxism har svenska folket röstat kontinuerligt i åttio år. När Palme sköts hade vi redan 33-åringen. Det är inget nytt. Vi hade filmen Släpp fångarne loss, det är vår. Laila Freivalds yrade redan som SSU-glin om biltjyvens rättigheter och moraliska överlägsenhet gentemot bilens ägare. Lennart Geijer eller Herman Kling hade inte haft något att invända mot beskrivningen att de socioekonomiska faktorerna orsakar alla brott, och att endast för kapitalisternas brott personligt ansvar råder. Varför skall man hänga ut folk som bara är offer för kapitalismen!?

   Gillad av 20 personer

   • Lilla fröken P skriver:

    Förövarna framhålls regelbundet som det verkliga offret, inte minst av dem själva. Jag tänker t ex på KRIS, kriminellas revansch i samhället. Revansch, för vad då? Jo, det var förstås samhällets fel, som drev dem in i kriminaliteten. Själva har de naturligtvis inget ansvar.

    Gillad av 9 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    JVKKK

    Summan av lasterna är som man säger konstant!
    Kanske han ville hjälpa dem från värre öden…

    Samtalsterapi används ju numera)
    Geijers politik anses ju ha varit en föregångare på många sätt!

    Gilla

  • Jvkkk skriver:

   Det behövs ju inte mer, också pk-ister måste väl sätta likhetstecken mellan våldsbrott och invandrare. Det inte alla vet är att nästan alla mål nu rör invandrare, också civilmålen. För bara det vi betalar advokater så hade vi nog kunnat hjälpa en mindre nation, hela Afghanistan exempelvis om vi så önskat.

   Gillad av 16 personer

  • slaszlos skriver:

   Landsförräderi bakomliggande flyktingsspionage med människohandelns och blandningssystemet alla ingredienser vid vilket staten har förlorat de viktigaste uppdraget att skydda landets och medborgarnas säkerhet mot inre och yttre fiender.

   Gillad av 7 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Så går det när man aningslöst släpper in Trojanska hästar…

   När sen ”minoriteten” blir majoritet,
   DÅ har vi inga rättigheter längre!

   Vi är på väg över stupet!
   Tänk om vi tänkte efter, FÖRE…

   Lyssna på dem som har insikt!
   Alla är kanske inte lika värda att bosätta sig här?

   Gillad av 3 personer

 2. Aurora skriver:

  Ja, vi är redan omedvetet präglade av de islamskt grundade kulturyttringarna som förändrar vårt samhälle. Under en semester till en karibisk ö överraskades jag av att reagera med stark förvåning på att kvinnorna gick omkring mycket lättklädda och det fria, men respektfulla, umgänget mellan män och kvinnor. Jag förstod att jag påverkats mer än jag varit medveten om av den nya ’förbuds’,-och hederskontexten som breder ut sig i Sverige.

  Gillad av 11 personer

 3. matsjangdal skriver:

  Gillar artikeln, men måste framför allt gratulera Omar för att ha tagit till sig den norrländska seden att negera ett uttryck genom att använda prefixet o-. Detta är en förnämlig språkvana som sällan erkänns av ordböcker eller sökmotorer. Oironiskt är en ypperlig konstruktion i denna anda!

  Gillad av 7 personer

   • matsjangdal skriver:

    Söker jag ordförklaring letar jag inte i en grammatik.
    Autocorrect rättar felaktigt flera ord som negerats med o. Oprecis blir precis när man tittar bort och börjar med nästa ord. Men det är ju inte precis rätt.

    Gillad av 1 person

  • olle holmqvist skriver:

   Spitze !
   o-ödmjuk finns inte, inte heller ödhård, > ? kaxig, stöddig, hånfull, överlägsen, besserwisser = om attityder, förhållningssätt, Spydig, brutal = om utförda handlingar. Eller uppskattande:
   saklig, påläst, kunnig, omdömesgill.
   Varför finns inte o-ödmjuk ? vokalerna konstrar inte, vi kan säga ”oönskad”. På utländska
   un-humble, never heard, skulle nog låta fiffigt om Lady Hillary. Tyska: är Fredrik Östman
   bland de sina ”un-bescheiden” på wiener-dytsch ? Eller ”obeskedlig” på svenska ?

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

    Holmqvist gör ingen besviken och det är alltid lika trevligt att ta del av hans uppfriskande och humoristiska inpass i kommentarsfältet.
    Nöjsamt att notera hans intresse för svenska språket och dess uppsättning synonymer.
    Med en vördsam bugning från
    Andreas 🙂

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Min poäng är att vi svenskar aldrig någonsin kommer klara av att tävla mot våra nya landsmän i kulturkriget och etnodragkampen på marknivå. Eftersom de har utvecklats för att bli experter på detta under tusentals år. Medan vi inte ens är på banan. Allra helst som vårt etablissemang är fientligt inställda till oss och vänligt inställda till våra nya landsmän.
    Däremot är vår expertis att karva ut ekonomi under kärva förhållanden, vi är bra på tävlan mot naturen, vi är värdelösa i tävlan mot andra människor. Så i den mån det finns en framtid för oss svenskar så måste den sökas i vår styrka och med hänsyn till våra många svagheter.

    Gillad av 5 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Vi får fly ut i skogen,
    om den inte brinner?

    Rökta ser vi ut att vara,
    om inte mirakel inträffar!

    Gilla

   • MartinA skriver:

    När du flytt så blir du en del av problemet. Du förstör sammanhållningen dit där du har flytt, du hamnar i ett motsatsförhållande till ditt värdfolk och dina barn kommer alliera sig med andra som invaderat ditt nya värdland. Jag har sett detta hända i mitt eget umgänge.
    Jag ser ju gärna att vanliga lealösa normaliskräksvenskarna tar sitt pick och pack och drar, de är ingenting att ha i vilket fall och de förtjänar inte att ha ett land.
    Men många måste stanna. Våra möjligheter öppnar sig när ekonomin sinar.

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Visst, Martin, då är Arne Anka en del av DITT problem, men Åsa Romson är inte längre en del av HANS problem. Jag får ibland intrycket att du vill tvångsrekrytera andra människor för ditt personliga välbefinnande, att du vill exploatera andra människor instrumentellt. Som sossefacket, ungefär, eller deras förebilder i mellankrigets Italien.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Vill och vill. Den plats jag agerar ifrån är en autistisk analytisk plats. I väldigt stora stycken i vart fall. VAD ÄR VÄRLDEN. VILKA ÄR SPELPJÄSERNA. VAD ÄR DERAS PLACERING. VILKA ÄR MÖNSTREN SOM SPELPJÄSERNA FLYTTAS EFTER.
    Samt min enkla slutsats att vår plikt är att kopiera det genetiska material som skapat oss, så gott vi kan. Så vi har ett tydligt syfte. Och vi har olika förvirrande mönster i världen. Jag utgår ifrån vårt syfte och försöker argumentera effektiva mönster för att uppfylla mitt eget syfte. Medveten om att individen jag är en extremt liten del av vad jag består av, jag kan inte uppfylla mitt syfte som individ. Eftersom ”individ” är en dålig analys.
    Mer komplext än så är inte mitt intellektuella syfte. Sen finns naturligtvis massor med filter och snedvridningar på grund av mina personliga tillkortakommanden och mitt snedvridna känsloliv. Men mitt syfte är intellektuellt och försöker följa ochhams rakkniv exitentiellt. Vad annat finns att göra, nu när vi fötts, nu när vi är i världen, nu när vi är en del av biosfären?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Givet det vi vet om evolutionen och biosfären. Har du något annat förslag för en stringent hållning till existensen? En hållning som håller för kritisk examination?
    Det enda jag har hittat är den själviska genen. När jag läste de första åtta kapitlen så var det som att bli Neo i slutet av första Matrixfilmen, det är som att se världen avkodad.
    Sedan, för att förstå och göra praktiskt, krävs ständig jämförelse med historien och ständig ödmjukhet.

    Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Somaliere o.a. sender store beløp til hjemlandet via hawala (altså utenom vanlig banksystem) og antakelig også på andre måter. Samtidig er de så ‘fattige’ at barna deres ikke har råd til å delta i vanlige aktiviteter.
   (Norske) politikere til venstre/sentrum ønsker å høyne barnetrygd m.m. ”for å få bukt med barnefattigdommen”.

   Gillad av 4 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   MartinA –
   Det alternative nettstedet Rights.no kommer frem til samme konklusjon som den iranske flyktningen (ja, reell flyktning) Lily Bandehy i hennes artikkel ”Økt barnetrygd er total galskap.”

   http://www.rights.no/2018/04/kunne-det-vaere-en-ide-a-sjekke-hva-de-gjor-med-pengene-forst/

   Rights.no er gode på statistikk og annet som msm skjuler eller forkludrer, så siden kan være verdt å titte innom. Den tar også opp svenske forhold til tider.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Det finns inga ”reell flyktning” från Iran i skandinavien. Man flyr från någonting. Inte till. Det är omöjligt att fly genom tiotals länder. Reella flyktingar slutar fly när de kommit bort från faran.

    Gillad av 8 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    MartinA, 22.7 kl 14.32 –
    Jeg vil kalle Lily B en reell flyktning. De finnes, selv om de er færre enn mange tror.
    Lily har skrevet og fortalt om sitt liv – hun ville til et land der kvinner kan leve og tale fritt uten å bli sperret inne og personlig truet på livet, slik hun ble.
    Unødvendig å si at hun er så assimilert og vestlig orientert som man kan forlange av en person fra Iran, og at hun forsørger seg selv. Skriver jevnlig på alternative sider om negative sider ved islam/islamsk kultur, og er dermed ikke populær hos ytre venstre (‘tokvänstern’).

    Gilla

 4. Bo Svensson skriver:

  Skall människans utveckling gå framlänges, är det i kraft av sina förtjänster man vinner terräng på andras bekostnad.

  Detta är ingen åsikt. – Det är logik.

  Denna insikt kunde därför ingå i grundskolekompetens och därmed, menar jag, vara en förutsättning för myndighet och rösträtt.

  Gilla

 5. Marita skriver:

  Liknar Trojanska kriget. Trojanerna drog in ”gåvan” innanför murarna, men under natten hoppade de gömda krigarna ut ur hästen och öppnade stadsportarna. Typ.
  Förtrupperna har redan slagit rot i Sverige och öppnat gränserna…

  Gillad av 11 personer

 6. Anders skriver:

  När ”öppna ERA hjärtan” basunerades ut (märk ordvalet) började jag tänka på att lämna Sverige. När PK blev den gängse normen började jag planera för en en flytt. När våra ”folkvalda” nu skapar lagar utifrån sina känslor och är den direkta orsaken till dom-mot-oss samhället som
  nu finns, är beslutet taget. Det går inte att bo kvar i ett land som styrs mot en avgrund genom Söndra-Härska tekniker och mobbare i den regering som vi medborgare gett mandatet att företräda oss.

  Gillad av 11 personer

  • Ivar L skriver:

   Skall du inte hålla ut till september och se hur det går?

   Jag gissar att om vi inte får sans på immigrationen kommande mandatperiod så är det rätt kört. 2022 kommer att vara helt avgörande. Vid 2030 ungefär så vet vi om Sverige kommer att bli en slags islamisk kreolstat inom decennierna som följer. Det är otroligt märkligt att tänka sig vad det är som faktiskt är på gång att ske. Det finns ingen väg tillbaka från en demografisk förändring.

   Gillad av 2 personer

 7. Östrahult skriver:

  ”En tonårspojke har gripits misstänkt för våldtäkt på en minderårig flicka vid en badplats i Örkelljunga kommun i norra Skåne”, det är vad två grävande reportrar rapporterar. Man säger inget om det är en syrier, det får man läsa sig till i alternativmedia. Det är väl därför DN, SVT och politikerna vill stoppa dessa.

  Ju mera sådant händer där folk kan jämföra egna bilden med en propagandabild desto snabbare urholkas tilliten i samhället. Det blir nog med detta som med skogsbränderna, det blir svårstoppat.

  Tack för Din envishet Mohamed!

  Gillad av 16 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Östrahult –
   Mye av det samme her i Norge, dessverre.
   En stygg sak i Vadsø nå (helt ut mot Nordishavet), der en afghaner bare knivstakk en for ham ukjent (etnisk) nordmann til døde. Man undres jo på om det er jihad? IS har jo oppfordret til knivdrap på de ‘vantro’, og det skjer nå over hele Europa.

   Saken dekkes av Aftenposten (Schibsted!, deleid av amerikanske Wall Street-investorer) på en måte som vekker forargelse hos mange:
   http://www.document.no/2018/07/21/aftenposten-til-krig-for-flerkulturen/

   Gillad av 2 personer

 8. Jan skriver:

  Låt Sverige gå under så får alla i 7 klövern och vänster miljö mupparna som dom vill. Jag väntar bara på inbördeskriget där alla får klara sig bäst den vill. Jag vet då vart jag ska börja leta förrädarna.

  Gillad av 2 personer

 9. Östrahult skriver:

  En som bidragit till mellanösterniseringen är en fd finansminister och enligt tidningsuppgifter också känd som blottare. Han skojade om hur kul det är att USA och Sverige har en winwin-relation, USA krigar och Sverige får migranter, se https://www.youtube.com/watch?v=zU0_6yPVCPQ.

  Det här uppträdandet borde väl även då ansetts som ytterst omdömeslöst. Jag har lite svårt att förstå att Borg blev så hyllad. En av hans bedrifter är att kunna bli finansminister med en etta i betyg i matematik på samhällsvetenskaplig gren i gymnasiet.

  Man kan också fundera över varför Kinnevik anlitar honom som rådgivare, han måste sitta på något som har ett värde för bolaget.

  Gillad av 1 person

 10. Ivar L skriver:

  Sådana områden har dessutom funnits i t.ex. Frankrike och Storbritannien länge. Tillräckligt länge för att alla som på något sätt jobbat med migrationsfrågor och kriminologi borde kunnat varna och berätta att svensk immigration inte är hållbar. Men då hade de blivit av med jobbet, så istället fick vi narrativet där den vite mannen är skyldig till att mellanösterns problem flyttar hit.

  Det kan ju hända att den enskilde brottslingen inte är ”god muslim” enligt en del andra muslimers synsätt men det kulturella miljön med mellanösternprägel är djupt ihopflätad med den muslimska så det spelar ingen roll egentligen vilket som är hönan eller ägget. Det går inte att dela upp i två delar i vilket fall som helst.

  Sedan finns ju en hel del kriminella immigranter som är kristna (från Balkan och Syrien) så alla problem löses inte genom att få bukt med islamism, men det är en lämplig startpunkt. Det är den patriarkala klankulturens kärna och dessutom den kulturella miljö som tillväxer fortast.

  Gillad av 2 personer

 11. Anonym skriver:

  Jag tillbringar somrarna på en liten ort – eftersom jag bara är här en gång om året så märker jag omvandlingen av samhället (befolkningen) så tydligt. Överallt vimlar det av muslimer numera. För dem som bor här kommer väl omvandlingen mera gradvis. Men för mig blev det en chock. Varför tar vi emot så många muslimer i Sverige?

  Gillad av 8 personer

 12. Anders F skriver:

  Mohamed Omar beskriver en skrämmande utveckling och jag tror tyvärr att han har rätt. Problemen är så massiva, att frågan är om våra politiker från höger till vänster har förmågan och kraften att lösa dem. Nyliberalismen med dess teser om fri rörlighet i världen och om mänskliga rättigheter har med kraft kommit att dominera debatten under de senaste decennierna. Det är på intet sätt förvånande att tankegodset har tilltalat en välutbildad urban elit som vill känna sig hemma överallt i världen. Vad som däremot är det mest förvånande är att dessa nyliberala idéer har kommit att omfattas även av vänstern.

  Förhoppningsvis har det under galgen kanske skett en tillnyktring bland många politiker och debattörer. Problemen är tyvärr oerhört komplicerade. Under det gångna året har vi sett hur olika sektorer inom vårt land kommit att mer eller mindre kollapsa. Det är stora problem inom sjuk- och åldringsvården. Skolan kämpar med stora ordningsproblem och lärarbristen är akut. Polisen är underbemannad och för en hopplös kamp mot den eskalerande brottsligheten. För att nämna ytterligare exempel kan nämnas att bostadsbristen är ohållbar. De nu pågående bränderna i vårt land tyder också på att civilsamhället inte fungerar. Visst, många politiker vill att vi inför valet skall diskutera välfärdsfrågor. Vad de tyvärr medvetet vill tona ned är att invandringsfrågorna skär genom alla samhällsfunktioner. Det är inte bara fråga om ekonomi, utan det gäller i allra högsta grad även de kulturella frågorna.

  På ett eller annat sätt kommer väl problemen att kunna lösas, men det kräver oerhört stora insatser och medvetna politiker. Det krävs politiker som släpper sina kvasireligiösa visioner om en öppen värld och det mångkulturella samhället och istället tar itu med den grå verklighetsanknutna politiken. I annat fall talar mycket för att vårt land har tagit sig vatten över huvudet.

  Gillad av 2 personer

 13. Johan skriver:

  Vi har passerat point-of-no-return där landets stabilitet inte längre kan återställas på demokratisk väg. Åtminstone så länge det politiska etablissemanget vill annat. Till att börja med behövs ett styre med Sveriges folks bästa för ögonen och inget annat.
  I annat fall kommer sönderfallet av nationen i smågrupperingar tyvärr nog att eskalera..
  Risken finns att det hinner gå så långt att vi kommer behöva hjälp utifrån för att återställa någon form av funktionalitet. Kanske från ett Europa som börjar nyktra till och där Sverige blir den sista att vakna.

  Gillad av 4 personer

 14. Leif Nilsson skriver:

  Med tanke på att MELLANÖSTERNISERINGEN AV SVERIGE är i full gång, kan det vara på sin plats att lyfta fram Wilhelm Mobergs självklara konstaterande att ”Sverige är vårt”:

  ”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

  Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

  Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.
  Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.” (Svensk strävan, 1941)

  Wilhelm Moberg var aktiv antinazist, men ovanstående rader skulle idag räcka, för att Mona Sahlin och det övriga PK-etablissemanget, skulle stämpla honom som nazist och rasist..

  Gillad av 9 personer

 15. GILBERT ANDERSSON skriver:

  Jag skriver detta från utlandet och funderar på om jag verkligen skall återvända till det svenska dårhuset. Förmodligen gör jag det men jag blir alltmer betänksam för varje gång!

  Gillad av 1 person

 16. Thomas Nilsson skriver:

  Snäll håll det till fakta när du skriver en artikel. När det gäller polisbilen i Helsingborg så är den tom som står intill mannen som blir sparkad på. Poliserna var snabbt framme vid platsen och tog upp jakten på gärningsmannen till fots. Hade inte varit svårt att kolla upp detta.

  Gilla

 17. Lars Bernhoff skriver:

  Det är tragiskt att etablerade media fortfarande tycker att de är ansvarsfulla mot sina läsare när de undanhåller viktiga fakta om de som begår brotten och försämrar majoritetens tillvaro. Omar har ånyo grävt fram ytterligare fakta som ger en mer komplett bild av några grova överfall och skjutningar.
  Alla normala och läskunniga av tidningar, som man betalar för, förstår att alla muslimer är inte jihadister, alla från Jugoslavien är inte maffia även om en del är det.
  Det vi söker är fakta om verkligheten, för att vi och våra politiker ska kunna göra kloka bedömningar.TV-inslaget om Libyen var skrämmande, (ovan inlägg av BRRR 07.07) dvs hur en öppen demokrati, med i huvudsak kristen majoritet, tappar greppet med för stor invandring (främst muslimer) som förstärker existerande motsättningar och idag gjort landet till en spillra med de kristna i flykt.
  Även Sverige måste hitta riktlinjer, som respekteras av majoriteten, för vad som ska krävas om förmåner och krav för de nya invånarna. Där är vi inte nu.

  Vi svenskar är under långsamt uppvaknande. Det är komplext och en svart/vit debatt är orättvis mot båda invandrarna och oss etablerade svenskar. Kompetensutvisningar är exempel på att inte ens arbetslinjens stora framgång var tillräcklig för att byråkrater med skygglappar och dåligt framarbetade lagar skulle vara viktigare än förnuft och rimlighet. Politikerna från båda blocken begrep inte hur de skulle ändra den negativa tillämpningen. Därmed ltvingades invandrare som vi gett ersättning i flera år utvisas trots att de nått nivån som fullvärdiga skattebetalare. Målet uppnått, men ändå landsförvisning.
  Exempel på skandal och hur svårt det är att kombinera principer och verklighet.

  Gilla

 18. Olof Brunbäck skriver:

  Vad gäller bränderna så går rikstönten ut i TV och säger samma sak som han sa när han taog över vid branden i Västmanland för nästan 4 år sedan. Vi ska utreda och förbättra och sedan dess har han som vanligt inte gjort ett skit. Jo han har satt dit den man som sänkte hela polisen i landet. Summan av detta kan vi höra på nyheterna varje dag.
  Jag har sparat alla verifikationer sedan slutet av 1960 -talet. När jag nu läser den kommer jag fram till följande.
  Som anställd på ett kommunalt företag hade jag en lön på 2900/månad, matkuponger för lunch kostade 4 kronor per dag och det radhus om 120 kvm + källare om 60 kvm kostade 150000 kr.
  I dag kostar matkupongerna 25 gånger mer dvs. ca. 100 kr.
  Radhuset kostar i dag 3 500 000 kr. dvs. 25 gånger mer.
  Lönen för samma arbete i dag borde då vara 72500 kr/mån. vilket den inte är utan stannar på 35000 kr/månad.
  Mat och husrum är något som vi alla behöver och som vi ska räkna inflationen efter. Jag kan bara konstatera att Sossarna som suttit vid rodret under minst 90% av denna tid har halverat vår standard. Detta trots allt skitsnack och dimridåer de lägger ut för att dölja att de också förslösat vårt pensionskapital.
  Har de betalat tillbaka de 250 miljonerna som Person tog av pensionskapitalet? Nej ingalunda utan det var ren stöld för att köpa röster. I dag tar de 8 miljoner från våra skatter för att skicka ut sina slickers till invandrarstadsdelarna där de hotar invandrarna med att om de inte röstar på S så sänks deras väl tilltagna bidrag.
  HUR FAN KAN SUNDA SVENSKAR RÖSTA PÅ DESSA LÖGNARE?

  Gillad av 1 person

 19. olle reimers skriver:

  Ett civiliserat samhälle bygger på respekt för gemensamma regler. De som inte vill följa dessa stöts ut.

  Såg de som införde mångkulturen i den svenska grundlagen framför sig att man därmed också välkomnade kulturer som inte accepterar denna grundläggande förutsättning?

  Oavsett om svaret på den frågan är ja eller nej, ser vi nu följderna av detta beslut.

  Det finns mångkulturella inslag i det svenska samhället som förespråkar att konflikter löses med våld och att det är deras regler och inte majoritetens som gäller.

  Respekten för de av majoriteten bestämda reglerna förutsätter att våld endast får utövas av samhällets utsedda företrädare för att försvara samhällets grundläggande regler.

  Kulturer som förespråkar en annan ordning kan helt enkelt inte accepteras. Ders mål är att slå sönder det befintlga samhället och ersätta det med ett annat.

  De tu kan aldrig förenas. Det är en logisk omöjlighet.

  Mångkulturen är en logisk omöjlighet. Synd att de inte tänkte på det.

  Gillad av 2 personer

  • Östanskog skriver:

   I motsats till Olle vill jag påstå, att mångkultur kan fungera. Alla måste dock ha gemensamma nordiska värderingar. Alla, jag upprepar: alla. Nu är det inte så, utan ni är under en fientlig attack. Likaså mitt kära Finland, som dock har varit förskonad av de värsta avarterna.

   Ert gemensamma Sverige har varit mångkulturell för flera decennier. Det har fungerat oftast väl. Besök Rademachersmedjorna i Eskilstuna och se själv.

   Gilla

   • ericr45 skriver:

    Rent BS.
    Kom nu inte dragandes med vallonerna, igen..
    De lär ha varit runt 1500 st (1000-2000) varav många åkte hem igen…
    1500 är INTE mångkultur, inte ens då, och de kunde, till skillnad från idag ett yrke och tillförde något till landet…

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Jag håller helt med dig.

    Vad jag syftade på och som jag framhöll, var att kulturer med olika grundvärderingar vad gäller demokrati, yttranderätt och hithörande frågor inte kan förenas.

    I övrigt kan man förenas.

    Klankultur och kultur som grundas på islam kan inte förenas med västerländska kulturer.

    Gilla

 20. olle reimers skriver:

  Jag rekommenderar nedanstående diskussion mellan Gad Saad (professor i Montreal och invandrad libanesisk jude) samt Robert Spencer om islam med fokus på jihadism.

  Det ledande temat är att jihad kan ske med svärdet eller livmodern. Vilken metod som än används har ändå samma syfte: att islamisera världen!

  Gilla

 21. Fred Torssander skriver:

  Det är på sätt och vis riktigt som författaren skriver att ”vi importerar just de problem som gjorde invandrarnas hemländer dåliga”. Men inte i första hand när det gäller sådana tämligen ytliga fenomen som kultur och religion, utan grundläggande konkret: Billig olja. Förutsättningen för billig olja är att krossa de stater som har politisk självständighet och kan försvara denna och använder självständigheten till nationaliseringar. Och Sverige måste därför delta i kolonialpolitiken. Både militärt och ”humanitärt”. Detta är såvitt jag förstår väldigt många av Sveriges innevånare medvetna om. Friheten att få bestämma själva har dock Sverige givit upp för de ekonomiska fördelar om det innebär att samarbeta med övermakten, USA och EU.

  Gilla

   • ericr45 skriver:

    FT är ett hopplöst fall från Kommunistiska partiet som på nätet pushat för råkommunism sen 30 år tillbaka.
    Att du (inte jag heller..) inte förstår resonemanget visar nog bara att vi båda är vid sunda vätskor..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.