Gästskribent ROBIN ERIKSSON: När huvudet är dumt får kroppen lida  

David Cameron som var premiärminister i Storbritannien år 2010 – 2016 sa att asiater är bättre än britter på vissa områden. Han sa att asiaterna ej skiljer sig eller super onödigt mycket.  

Många britter (inte alla) uppför sig värre än svin. På helgkvällar i Storbritannien ligger massor av kvinnor och män halvnakna på gatorna i sina egna spyor. De är så fulla att de segnar ihop på gatorna. Många av dessa människor är hyperpromiskuösa. En gång pratade jag med en mormon från England som tyckte det hade blivit ett skitland. Han skulle gifta sig med en amerikanska i framtiden som var mormon.  

Om man ser filmer från England eller USA år 1950 fanns det 100 regler för hur man skulle uppföra sig runt matbordet. Det fanns 1000 regler för hur man skulle uppföra sig i familjen eller samhället.  

En gång skulle jag gå uppför en smal trappa på gymmet. Då kom en svensk kvinna som var cirka 40 år gammal bakom mig och började galoppera och stampa fast jag gick i normal fart. Jag blev förbannad. Jag gillar ej när folk flåsar mig i nacken och galopperar bakom mig i en smal trappa. Då jag kom längst upp i trappan och hade en meter kvar gick en svensk man in i den smala trappan uppifrån. Jag har sett honom på gymmet förut. Han är kort och stark (men han har mycket späck som skymmer alla muskler). Han smäller i vikterna så maskinerna går sönder och vattenflaskor som står tio meter bort börjar skaka. Han tänker ej på att vissa maskiner kostar 215 000 kronor (före inflationsrallyt). Han gick in mitt i trappan och gick rakt in i mig. Det kom inget ursäkta eller liknande.  

Jag har svårt att tro att svenskar gick rakt in i folk år 1950. I mer högkulturella länder som Portugal går folk ej rakt in i mig utan de är mycket artigare. Om man handlar i Peru är det vanligt att folk frågar ”Får jag hjälpa dig att bära hem sakerna?”   

En dag när jag gick på trottoaren hörde jag ett skräckinjagande ljud bakom mig. Det var en manlig migrant som flög fram på trottoaren på en hyrd elsparkcykel. Jag flyttade mig fort ut på bilvägen för att ej bli påkörd.  

När jag gick på gångbanan kom en svensk flicka som var cirka tolv år och cyklade bakom mig. Hon stirrade på mobilen samtidigt som hon cyklade. Om någon kommer och cyklar bakom en är det stor risk att de stirrar på mobilen och läser om Paradise Hotel, familjen Kardashian, familjen Parnevik och olika festbloggerskor så man måste ha ögon i nacken för annars kan de köra på en.  

Jag tror ej det går att förändra alla ociviliserade människor i dagens Sverige. Det enda som skulle kunna fixa dem är om samhället skulle bli kristet och om det började finnas tusentals regler för hur man uppför sig och klär sig som det fanns år 1950. För Socialdemokraterna tog det runt 75 år att utrota all kristen moral i Sverige så det skulle säkert ta 75 år att etiskt indoktrinera svenskarna och få dem att bli moraliska och hänsynsfulla igen (om man kontrollerade media, myndigheter och skolor).   

Dagens skandinav åker pulka på kyrkogården och tycker att det är väl helt normalt. En anledning att länder som Kina, Singapore, Japan och Hong Kong har bättre skolresultat än Sverige är att folk där är mer artiga och ordentliga. De är ungefär som svensken var år 1950. Där respekterar folk sig själva och andra.  

Om jag möter kvinnor i en smal korridor ställer jag mig på sidan och visar med armen att de får gå förbi. Då blir de chockade och säger tack och ler åt mig. Jag gör samma sak som en normal västerlänning år 1950.  

Jag njuter när folk som cyklar och kollar på mobilen samtidigt kör in i något och skadar sig själva. Jag njuter när folk som bryter mot lagen när de kör elsparkcykel ramlar och skadar sig själva. När huvudet är dumt får kroppen lida. Det är den läxa de behöver.  

Är folk i hela Sverige lika ociviliserade som där jag bor? Eller är folk från Lidingö och Östermalm mer sofistikerade? 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent