Patrik Engellau: Alice i Underlandet

Patrik Engellau

Alice, 7, skulle bara gå ned till kiosken och köpa lite snask. Det kan inte vara farligt, sa pappa, kiosken ligger ju strax bredvid porten. När Alice nästan kommit fram till kiosken blev hon rånad på pengarna hon skulle köpa snasket för. Hon blev inte rädd utan bara arg. Så ska det inte gå till! tänkte Alice.

Äsch, det är inte så farligt, sa mannen i kiosken. Det gör inte så mycket att du blir rånad. Du bor ju i ett välbeställt medelklassområde. Din mamma och pappa har råd.

Men jag tycker i alla fall inte att folk ska stjäla, sa Alice envist och trumpet. Jag har fått lära mig att det är fult att ta från andra. Det har du i så fall missförstått, sa kioskmannen. Det är fult om just du, Alice, stjäl, men inte om pojkar från utsatta områden tar vad de borde ha fått redan från början om inte världen varit så ond. Se här, Alice, du får en påse snask av mig utan att betala. Gå hem nu och tänk inte mer på det.

På hemvägen blev Alice rånad på snasket. Hon blev så kränkt att hon började gråta av ilska och berättade hela historien för mamma och pappa. Mamma blev förskräckt. Men Alice, sa hon, kan det verkligen vara sant? Är det inte så att du ätit upp allt snasket och bara hittar på den där historien? Mamma vände sig bekymrat till pappa och frågade om han trodde att Alice blivit rasist. Häromdagen, sa mamma, hade skolfröken klagat på att Alice inte hade velat leka med en jättesöt skäggig skolkamrat som inte kunde svenska. Fröken hade sagt att hon nog måste göra en orosanmälan till socialen. Brukade Alices pappa hälsa på andra människor med rak, uppsträckt högerarm? hade fröken med inkännande empati frågat Alices mamma.

Nästa morgon följde pappa med Alice till skolan. När de passerade t-banestationen såg de två döda människor på marken i pölar av blod. En TV-journalist var redan på plats och ville intervjua Alices pappa. Hur känner du inför det här? frågade journalisten och zoomade in pappas ansikte. Det är för djävligt, sa pappa. Vadå för djävligt? sa journalisten med något fientligt i tonen. Du som bor i ett välbeställt medelklassområde ska väl inte klaga? Ni har väl inga problem. Brann granen i julas, kanske? Upp med en hand, alla ni som har flytt ifrån ett riktigt krig och blivit torterade!

Alices pappa muttrade något om att han inte var van vid skottdraman på morgonpromenaden och att han inte gillade det. En grupp t-baneresenärer hade samlats kring TV-intervjun. Va? sa en t-baneresenär till Alices pappa med tydligt förakt i rösten. Jaså, du tycker det var bättre förr? Kan tänka det! För sådana som du var det nog bättre förr. Det är inte mer än rätt att sådana som du får smaka på hur andra har det!

På skolan, bara två kvarter från t-banestationen, rådde stor beslutsamhet med anledning av den inträffade händelsen. En krisgrupp hade bildats. Gruppen väntade på att en tjänsteman med särskild krisgruppsutbildning från kommunens socialkontor skulle anlända för att ta kommandot.

Rektor hade samlat den övriga personalen för att diskutera åtgärder. Högröstade lärare krävde att kommunen skulle deklarera kristillstånd. Andra lärare frågade vad det var för mening med det men tystnade omedelbart när de fick reda på att enligt ett nytt avtal mellan Sveriges Kommuner och Landsting, kommunernas arbetsgivarorganisation och facket så skulle de anställdas ersättning i kris uppgå till 220 procent av normal ersättning. [Enligt ett nytt avtal; PEs anmärkning.] Om inte det här är en kris så undrar jag vad en kris är! skrek en exalterad mattelärare. Kollegerna mumlade instämmande.

Efter en stund anlände kyrkoherden i församlingen tillsammans med en imam. Gudsmännen försökte samla alla barnen till en ceremoni för att gemensamt göra handhjärtan i syfte att mota bort onda stämningar. Kyrkoherden höll ett anförande på temat att man inte skulle sätta någon tilltro till ryktena att de skjutna tillhörde rivaliserande kriminella ligor med bakgrund i olika klaner. Det kan vi inte veta något om, sa kyrkoherden, och om det är på det viset så är det bara ägnat att sprida hat att tala om det. Bara några dussin elever från de lägsta klasserna hade infunnit sig. De äldre eleverna föredrog att röka hasch på skolans toaletter.

Pappa, där är min fröken! sa Alice och pekade på en medelålders kvinna i Gay Pride-strumpor (59 kronor paret på shop.qx.se). Jaha, det här är alltså Alices pappa, sa fröken och såg misstänksam ut. Alice borde nog ha ett samtal med kristerapeuten, fortsatte hon.

Jag tror att vi klarar det här inom familjen, sa Alices pappa som blivit lite förolämpad. Gör vi inte det, Alice? sa han. Men det borde han inte sagt. Det blev gult kort ty regnbågsfröken hade läst på i FNs barnkonvention som inom kort ska bli svensk lag. Hade inte Alices pappa sagt att han inte gillade blödande lik på morgonpromenaden? Låg det inte i farans riktning att han kopplade klanbråk till invandring? Antydde han inte att det kunde finnas betydande och potentiellt besvärande kulturella skillnader mellan invandrare och vilken ångermanlänning som helst?

I så fall kunde Alices pappa åka dit på artikel fem i Barnkonventionen där det står att Alices föräldrar visserligen har ansvar och skyldigheter i förhållande till Alice och att ”på ett sätt som står i överensstämmelse med den fortlöpande utvecklingen av barnets förmåga ge lämplig ledning”. Men vad som är lämplig ledning bestäms, vilket är underförstått i texten, av Alices fröken och andra kommunalt anställda, de sociala myndigheterna kort sagt.

(Redan för snart tre år sedan varnade jag, som möjligen är paranoid, för Barnkonventionen, se här.)

35 reaktioner på ”Patrik Engellau: Alice i Underlandet

 1. A skriver:

  Funktionen av tex barnkonventionen, är att staten tränger sig in emellan föräldrar och barn. Helt i linje med allt annat som vänstern älskar P.E. Vad man måste förstå är att ”barnets bästa” eller ”lämplig ledning” och sådant är magiska ord, illusioner. Det som istället blir kvar är störda eller förstörda relationer och en allsmäktig jättestat.

  Mvh A

  Gillad av 11 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   ”Sarkasm fungerar inte.” -Tja, säg det. När Orwell skrev sarkastiska samhällsbeskrivningar lyckades han ju slå igenom och göra en hel värld medveten, men på den tiden fanns nog allmänt en helt annan, utbredd, mycket högre intelligens hos människorna, speciellt i Sverige. -Gud vad jag saknar den tidigare i samhället allmänt märkbara intelligensen! Nu är fördumningen så fatal att du kanske kan ha rätt. Ingenting biter kanske på de sjuka hjärnor som fått svenska samhället och framtiden i ett förlamande järngrepp inom politik, myndigheter, skola och faktiskt även statskyrka. Kanske endast våld återstår. Apropå våld; Såg ett dokumentärprogram om Mao Tse Tung igår som beskrev honom som han var. Han började tidigt älska våld och sadism. Han byggde hela sin revolution och omdaning av Kina på rent våld och skräck. (Hade också tur att Japanerna skapade kaos, annars hade han inte vunnit). Han var ursinnigt grym. Med våld kan man komma långt. Han byggde inte upp Kina, utan förstörde Kina. Man uppskattar att minst 40 miljoner dog av svälten han själv skapade med sina totalt idiotiska och onda projekt. Mycket bra program där man inte hymlade. Tror det var BBC-producerat. Mao är ett intressant objekt, liksom Stalin. Jag anser att man ska ta alla tillfällen att påminna vänstern om vilken satanisk sadist de tills nyligen har hyllat, så de kanske kan inse att de själva kan ha haft helt fel, totalt fel och inse att det kanske kan hända nu också. De ska tvingas tänka: ”Vi kanske gör fel.” Insikten: ”Vi är kanske inte ofelbara” ska tvingas på dem. Prata alltid om Mao med alla vänster-nissar och vänster-lisor!

   Annars tycker jag denna berättelse var synnerligen väl formulerad. Spiken på huvudet. Skulle inte ha kunnat säga det bättre själv. Man borde printa och dela ut denna lilla berättelse.

   Gillad av 6 personer

   • Sven skriver:

    Socialismen, Kommunismen, Nazismen och hela den bakomliggande Vänster ideologin är Frimurarnas ide och skapelse. Självklart kommer de inte att kritisera sig själva.

    Gilla

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Nackdelen är att det finns inget du kan varna för, som inte kan användas som bruksanvisning.

    Varna du för hur hjärtstilla ser ut så folk inte skall förgifta sig, upplyser du samtidigt en presumtiv giftmördare om råvara, metod och mängd.

    Vare sig det är Parkinson eller Orwell finns där inget som hindrar att det herrarna ville varna för inte istället görs till mål och metod.

    Av samma skäl kan man inte vara ‘anti’-något; man kan bara låta bli att vara det, och (ultimat med våld) hindra andra från att vara eller göra det.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 2 personer

  • Matte skriver:

   Jag kan hålla med om att sarkasm är svårt i dagens Sverige. Exempelvis tolkade jag följande två händelser…
   * Broschyren ”Till dig som är gift med ett barn”
   * Kursen ”Att föda barn i bilen”
   …som att det var dissidenter från insidan av systemet som försökte få pendeln att svänga tillbaka, genom att överdriva åt det galna hållet och på så vis väcka opinion.

   Men jag trodde fel. Sverige är sjukare än man kan föreställa sig.

   Gillad av 8 personer

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Som rekommenderat ljudspår till texten föreslås låten ”Alice” av popgruppen The Sisters of Mercy. Låten finns på U-tuben.

  Texten lyder, för den som inte vill lyssna:

  Alice pressed against the wall
  So she can see the door
  In case the laughing strangers crawl and
  Crush the petals on the floor

  Alice in her party dress
  She thanks you kindly
  So serene
  She needs you like she needs her tranqs
  To tell her that the world is clean
  To promise her a definition
  Tell her where the rain will fall
  Tell her where the sun shines bright
  And tell her she can have it all
  Today
  Today

  Pass the crystal spread the Tarot
  In illusion comfort lies
  The safest way the straight and narrow
  No confusion no surprise

  Alice in her party dressed to kill
  She thanks you kindly turns away
  Needs you like she needs her pills
  To tell her that the world’s okay
  To promise her a definition
  Tell her where the rain will fall
  Tell her where the sun shines bright
  And tell her she can have it all
  Today
  Today

  Alice
  Don’t give it away
  Nooo

  text: Andrew Eldritch

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 3. V for Vendetta skriver:

  Barnkonvention eller inte. Biten med godiset spelas upp dag efter dag i vårt samhälle. Själv besökte jag huvudstaden för en tid sedan och där fanns det många godisnattare eller rättare sagt godishämtare. De fixade godis allt vad de kunde medans den medelklassade svensken var på jobbet och hade fullt sjå med att dra ihop det till dem. Över huvudena på oss alla vajade prideflaggor och mångkulturen spred sin os från kebabhak och vattenpipor. Själv var jag mest tom då jag rätt snart insåg att de stora städerna i vårt land är förlorade och därmed också landet självt.

  Gillad av 4 personer

  • Kejsaren av Kina skriver:

   ”(…) de stora städerna i vårt land är förlorade och därmed också landet självt”.Ja.Definitivt förlorat för majoriteten av de etniska svenskarna nu då det slagits fast av EU-domstolen att ”Global compact” visst är juridiskt bindande-ett faktum som innebär att begreppet ”illegal flykting” avskaffas juridiskt och att alla ”flyktingar” och väl även ekonomiska migranter från hela världen nu får en lagligt favoriserad rättslig ställning jämfört med värdlandets infödda befolkning.Tyvärr.Sverige är de facto förlorat för de infödda etniska svenskarna som nu även rättsligt de facto blir andra eller tredje klassens medborgare vars enda raison d´etre blir att förse staten med skattemedel som kan finansiera den nu intensifierade strömmen av ekonomiska migranter ,vilket sannolikt leder till välfärdssystemens snara sammanbrott.Sverige ett nytt Sydafrika där etniska svenskar öppet och lagligt diskrimineras på alla områden.Sverige helt förlorat för landets majoritetsbefolkning ,men ej för floden av invällande ekonomiska migranter och absolut ej förlorat för landets överklass och de banker som är verksamma inom landets gränser.Råd till alla etniska svenskar:Sälj huset eller bostadsrätten och flytta omedelbart från landet!Tänk på barnen framförallt.Vill ni verkligen att de skall växa upp som en hunsad, hårdexploaterad och bortträngd etnisk underklass utan all framtid?.

   Gilla

 4. Richard skriver:

  ”Det är inte mer än rätt att sådana som du får smaka på hur andra har det!”

  Om det är rätt eller fel vet jag inte. Däremot är det väldigt bra. Först när tillräckligt många drabbas tillräckligt hårt kommer tillräckligt många att rösta på partier som vill göra något åt det.

  Gillad av 2 personer

 5. Min strand skriver:

  Självklarheter. Vi styrs av vänsterprinciper och förrädare mot allt västerländskt. Jag vill läsa något intressant, jag vill läsa om samexistens med kultur x.

  Gillad av 2 personer

 6. Patria Amissa skriver:

  ”Fåfängligheters fåfänglighet! Allt är fåfänglighet! När jag nu såg på allt vad som händer under himmelen, se, då var det allt fåfänglighet och ett jagande efter vind.”

  Så uttryckte sig en av alla pessimisters främsta förebilder, Predikaren, för mer än 2000 år sedan. I dagens Sverige kan man tillägga: ”Stolligheters stollighet. Allt är stolligt och ett jagande efter makt.” ”Makt” skulle också kunna bytas ut mot ”social status”, ”likes” från likasinnade eller ”pengar”, t.ex. i form av traktamente som man får, trots att man inte lämnar hemorten, och som man kan köpa klitorisar i plast för (i betydande mängder kan man tro, eftersom EU-traktamentena är väl tilltagna). Det senare ger hög status i vissa politiska partier.

  Man behöver bara bläddra lite i MSM för att genast övervältras av stolligheter, varje dag. Vill här bara ge ett enda exempel ur högen. I förra veckans SvD ondgör sig ett stort antal socionomer och forskare inom social vetenskap över moderaternas utspel som går ut på att det kanske, trots allt, är orimligt att invandrare ska ha tolkhjälp hur länge som helst och på vilket språk som helst till hur höga kostnader som helst för svenska skattebetalare. De understryker också (underförstått) att det är väldigt mycket viktigare att invandrarbarn får undervisning i sitt hemspråk än att invandrare lär sig svenska. Artikeln har en närmast parodisk överensstämmelse med Patriks återkommande träffsäkra beskrivningar av attityderna hos det välfärdsindustriella komplexet och dess krav på skattebetalarna. Självklart måste den ilskna artikeln i SvD avslutas med fraser om ”alla människors lika värde”. Javisst, Hitler hade samma värde som de människor han gasade ihjäl och Stalin så klart samma värde som dem han lät försmäkta i GULAG, eller avlivade med nackskott i Lubjanka och på otaliga andra platser. Givetvis exakt samma värde.

  Men, ”såsom sprakandet av törne under grytan, så är dårarnas (stollarnas) löje”, säger Predikaren.

  Gillad av 8 personer

 7. Kalle skriver:

  Bra P E. Men glöm lnte att skicka en kopia av dina inlägg direkt till Stefan Löfven. Detta i utbildningssyfte. Han kan kanske då bli en rättrådig man.

  Gilla

 8. Jari Norvanto skriver:

  En vardagsberättelse vars generiska förlaga IRL upprepas femtielvatusen gånger dagligen. Ju värre, desto bättre. Multikulti medelst massinvandring och sosseri är kaosets organiserande princip.

  Gillad av 2 personer

 9. Almqvist,Carl Jonas Love. skriver:

  Patrik har nu börjat framträda i bl a webbtv iförd ny kostymering eller om så vill nya scenkläder:Fotsid svart chabrak med vit halsduk ,vilket får betraktaren att associera till en slags forntida (?) patriark av abrahamitiskt ursprung föreläsande för ”folket”.Notera kopplingen till stamfadern Abraham vilkens andra synonyma namn var Israel.Notera även kopplingen till det Saturniska och dess hexagonala nordpoliska ”dynamiska” struktur och även till den saturniska skäran.Har patriarken Abraham i Patricks människohamn på allvar börjat förstå vad som pågår inte bara i Sverige utan även i resten av Europa?Svar till signaturen ”Rådvill”.

  Gilla

 10. Margareta Fogelberg skriver:

  Till Min Strand som vill läsa något intressant,,….om samexistens med kultur x, vill jag rekommendera Douglas Murray´s ”The strange death of Europe” och Hege Storhaug´s ”Islam. Den 11.e landeplage”. Båda beskriver hur Europa – inte minst Sverige – är i färd med att begå kulturellt självmord och lämnar en tant på 80+ fullständigt mörkrädd.

  Gilla

  • Theresienstadt-the Paradise-camp. skriver:

   ”(…)Sverige är i färd med att begå kulturellt självmord”.Vilka är de som aktivt påskyndar det kulturella självmordet?Varför gör de det de gör?Vilka är deras bevekelsegrunder?Vilken plan följer de?Vilka vinster och på vilket sätt gagnar detta kulturella självmord dem?På vilket sätt samspelar det av dem initierade kulturella svenska självmordet med andra delar av deras stora plan:Det demografiska förintandet av den svenska folkspillran och frambesvärjandet av deras ”Nya Människa”-den heliga Kalergianska rashybriden?Frågor som tål att funderas över när man t ex läser nätupplagorna av EU-grundaren Coudenhove-Kalergis ”Praktisk Idealism” och hans ”Det Paneuropeiska Manifestet”.Endast tillgängliga på tyska.På engelska kan man då även roa sig med att läsa ”the Global Compact” på engelska.Gör man det förstår man att Sverige styrs av människor som vare sig vill Sverige eller de etniska svenskarna något gott.

   Gilla

 11. Stutthof skriver:

  Man måste för övrigt förstå att en absolut majoritet av de svenska ”respektabla” politikerna alla har som arbetsgivare och inspiratör pedofilen,mestisen och EU-grundaren Coudenhove-Kalergi och de mot européerna slugt men ständigt konspirerande ej folkvalda rättsligt immuna politrukerna i EU-organisationen,Eurokommissionen.Bilderberg-mötena samt även svindlarna i Europas och USAs ”Hochfinanz”.Dessa ”respektabla” svenska politiker drivna av personligt maktbegär,folkförakt och girighet är som någon påpekat i något sammanhang ”crooked Swedes” som i den ständigt pågående politiska ”freakshowen” med stor och oanad framgång säljer sin giftiga ”snake-oil” till de ständigt av den hemliga åsiktspolisen påpassade och av den ständiga åsiktsterrorns skräck och fasa underkuvade etniska svenskarna.Svenskar som mycket snart av allt att döma ej längre har något land kvar som de kan kalla sitt eget.

  Gilla

 12. Smittskyddsmyndigheten (SSM) skriver:

  Skamlösa nattliga semantiska linguistiska övningar.1.”Living next door to Ali”=”Living next door to a lie”?2.”Living next door to Alice”=”Living next door to a lice”?MSB ser Dig?Tyrannier utmärks av att paranoia och angivar-mentalitet blir folkhälsoproblem.Är smittskyddsmyndigheten alarmerad?Är vi redan där?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.