Arabisk höjdhopperska hotas av antiisraeliska aktivister

Den arabiska höjdhopperskan Hanin Nasser, som representerar Israel under U 23-EM i friidrott, har fått ta emot hot och hat av antiisraeliska aktivister som menar att hon förråder sitt folk och som kräver att hon avstår från medverkan.

Den 22-åriga Nasser, som är muslim, vann nyligen ett israeliskt mästerskap då hon satte ett personligt rekord på 1,79 meter, det nionde högsta någonsin i Israel. U 23-EM äger rum i Sverige den 11-14 juli.

9 reaktioner på ”Arabisk höjdhopperska hotas av antiisraeliska aktivister

 1. Göran Nilgard skriver:

  Med så furstliga bistånd som de får från Sverige har de gott om pengar till att mobba och basunera ut sin affärsidé:
  ”Kasta ut Israel i Medelhavet”.
  Sympatiserar definitivt inte med den idén, men om jag refererar till Sörmans artikel idag så är det det starkaste kännetecknet, kanske enda, i deras kultur.
  Men att det är en del av en svensk socialistisk regerings kultur att stödja detta PLO & Hamas är väl då en handling som sänker oss ner till en mycket låg nivå. Sätter inga etiketter på PLO & Hamas. Det behövs inte. Alla vet ändå vad dom står för. Eller, kanske ännu viktigare: vad de inte står för: Demokrati.
  Summerat: det enda som lyser där är demokratin med sin frånvaro.

  Gilla

  • Niklas R skriver:

   En av socialismen grundpelare är antisemitismen. Därför stödjer socialistiska regimer islamiska terrororganisationer. Eftersom båda strävar mot samma sak, judarnas utrotning.

   Gillad av 1 person

   • Andreas Lindahl skriver:

    Du är förvirrad. Det var nazisterna och stalinisterna som ville utrota judarna! Vi socialister vill bara att alla ska samma chans att kunna få ett värdigt och bra liv!

    Gilla

 2. cmmk10 skriver:

  Idrotten har blivit så globaliserad att kopplingen mellan nation och deltagare endast utgörs av färgen på tävlingsdräkten. En friidrottstävling idag ser oftast ut som en variant av afrikanska mästerskapen.

  Medborgarskap delas ut i parti och minut för att ”landet skall vinna idrottsliga framgångar”. Om Israel representeras av en en arab eller en kenyan är närmast ointressant.

  Gillad av 1 person

 3. Tritonen skriver:

  OK, och märkligt nog är idrotten det kanske enda område där man får vara ohöljt nationalistisk, ja, rent av chauvinistisk! Man ordnar snabbspår för ”nyanlända” till svenskt medborgarskap, publiken klär ut sig i blågult och själve statsministern smyger in i omklädningsrummen för att få lite cred.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.