Gästskribent Elöd Szántó: Från beundransvärd till på gränsen till tråkig

Det är ganska många år sedan jag upptäckte och började läsa DGS. Nya spännande artiklar om det som den officiella media undvek eller var informellt strängt förbjuden att tala om genom åsiktskorridoren.

Jag har naturligtvis ryckts med i kommentarerna och blommat ut i den nyvunna yttrandefrihetens möjligheter. Det var en skön känsla att inte vara ensam. Det fanns fler som man kunde läsa om och byta tankar med.

Det blev så upprymmande att jag själv skrev några egna tankar om samhällsutvecklingen utifrån mitt enkla invandrarperspektiv.

DGS har blivit som ett måste, som morgonkaffet. Något man bara måste ha. Inte kan en enda dag gå utan att man läser Patriks tankar eller Jan-Olof Sandgrens analys av det som händer omkring oss.

Man blev bara uppslukad av textens korrekthet och saklighet när man läste en krönika av Krister Thelin, för att bara i nästa artikel bli djupt berörd av mänskliga möten och tvetydiga influenser i Helena Eklunds artiklar.

När inget annat hjälpte var alltid Omar där med en påminnelse om hur obildad jag är. Tack!
Tack ni alla andra med, som jag inte hinner nämna på några få rader.

Jag tror faktiskt inte att jag har fått läsa ett enda inlägg som inte var läs- och tänkvärt. Fantastiskt resultat.

Tyvärr så har jag dock under en tid känt att DGS är det som jag omedvetet har prioriterat ner. Läser jag bara titeln kan jag oftast räkna ut vad innehållet kommer att vara (gäller inte alla återkommande skribenter, men många).

Det blev också fler artiklar och man orkar inte med allt utan man börjar selektera och prioritera. Det sägs att titeln och den första raden får cirka 10 -15 sekunder (på sin höjd) på sig att få läsarens uppmärksamhet.

Återigen, tyvärr kommer hos mig de flesta av DGS dagliga inlägg att sorteras under knappen ”delete”.

Under flera år har vi beskrivit vad orsaken till Sveriges förfall är. Det råder inte längre någon tvekan om vad den extrema ”snällheten” i asylinvandringen har lett till.

Hela samhället är oåterkalleligt förändrat. Det kan vi beklaga men inte ändra.

Gjort är gjort!

Vad gör vi nu?

Här behöver vi hjälpa till våra demokratiskt valda partier med goda och visa råd.
Inte ett enda inlägg behövs om vad som har gått fel utan hur vi minimerar skadorna och bygger vidare så gott det går, utifrån given verklighet.

Skall DGS ha ett existensberättigande då bör man ta kommandot i formuleringen av hur samhället bör se ut och vad man konkret skall göra för att uppnå de mål som man har.

Sorry – annars blir DGS en sida där man kan läsa kloka funderingar som inte leder någonvart.
Elöd Szántó, ungersk veterinär från nuvarande Rumänien och acklimatiserad västgöte som stortrivs med de svenska bönderna mer än med många doktorer.

53 reaktioner på ”Gästskribent Elöd Szántó: Från beundransvärd till på gränsen till tråkig

 1. Bo Svensson skriver:

  ”Ta kommandot i formuleringen av hur samhället bör se ut och vad man konkret skall göra för att uppnå de mål som man har”. – Nej, – för då måste man uppnå ett omöjligt samförstånd om kursen och målet innan man kan börja agera.

  Det alla eventuellt kan komma överens om, är att rättsordning bör råda och under en sådan blir kursen för utvecklingen definitionsmässigt den rätta: Med rättsordning menas regler för ekonomi och samvaro som ger framlängesutveckling.

  Samsyn om vad som är framlänges finns redan beträffande naturen, artrikedomen, människosläktet.

  Med regler för migration som inte är perversa, vinner man terräng på andras bekostnad i kraft av sina förtjänster.

  Gilla

 2. Erik2 skriver:

  Då kanske det är dags att konstatera att det som möjliggjort denna samhällsförändring är de extrema skattesatser a, dvs den politiska delen av samhället har tillåtits bli den dominerande. Med chockterapi a la Anders Åslund och återgång till skattesatser som bara bär en nattväktarstat så kommer saker snart ändras. Det skulle ge makten tillbaka till den enskilde medborgaren. Eller?

  Gillad av 4 personer

 3. Aurora skriver:

  Nä, inget hjälper. Jag håller med. Makten är halare än en våt tvål och och ’fetare’ än Nivea. Inget biter. ’Pälsen’ är tjockare än hos en valross eller sjölejon. ’Debatten’ stannar här på DGS. Tror därför jag inte att förutsättningarna finns för att ’ta kommandot i formuleringen’. Ett fåtal av DGS krönikörer har lyckats få inlägg publicerade i mainstream. Men makten är immun och döv. Välkomna till hur det är att leva i ett totalitärt samhälle.

  Gillad av 6 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Alla totalitära samhällen har havererat förr eller senare.

   Hur och när ska det ske i Sverige?

   Recept för hur finns att läsa hos Alternativ för Sverige!

   När, bestämmer Sveriges befolkning i val!

   Gillad av 6 personer

 4. Min strand skriver:

  Så det är du som bestämmer? Det visste jag inte. En debatt som du kanske missat är just den om att ”gjort är gjort”. Gjort kan därför göras ogjort, så här är mitt förslag: repatriering är det viktigaste politiska projektet i Sverige nu, det enda som spelar någon roll, de som inte förstår demografiska och kulturella argument kan jag inte ta på allvar, som ovanstående, som tar katastrofen för given, inget land med en stor muslimsk underklass hanterar detta utan våld, därför så är den minst våldsamma åtgärder massiva repatrieringar. Se där ett förslag!

  Jag såg inte ett enda förslag i ditt gnälliga inlägg?

  Jag tror invändningarna kommer sig av just exakt detta, att DGS pillar i det som Elöd tar för givet, det börjar brännas, och i saker han inte gillar, jag gissar att det är riktningen han inte gillar, som att kristen etik letat sig in, och att man lägger ansvaret vid fötterna på socialdemokraterna. Jag ser det tvärtom, sakta men säkert så formas argumentet att vi måste gå tillbaks till vår gamla kultur och att de som inte har en kristen etik måste lämna landet, på ena eller andra sättet.

  Dessutom, så har ju DGS utökat med mer kultur, jag kan åtminstone inte försutsäga vad Eddies (Omars) inlägg skall handla om för jag är uppvuxen under vidrig socialdemokratisk anti-kristen och anti-svensk indoktrinering, ej heller Sörmans. Bitte har tillfört mycket energi i att rota i det som gått snett, var menar Elöd att man läser om detta, i DN? SvD? Tillåt mig småle. Nej på denna punkt är det ju så vidrigt att folk som Elöd och andra, semi-pk, de känner till de offentliga lögnerna, man tar för givet att under all offentlig samhällsdebatt så finns en helt annan sanning som ”alla” känner till. Nå så är det inte. Alla känner inte till det, kvinnor blir fortfarande våldtagna på löpande band och våldet sprider sig. Nyligen skulle en ung kvinnlig släkting på fest i Limhamn, långt från Rosengård, det blev rena upploppet med massor med folk som sabbade, de var dessutom maskerade, polisen arresterade 14 stycken. Mångkulturen har börjat sprida sig på allvar. Vidare så fortgår klimathysterin med oförminskad styrka i ljugmedia, så Lennart och Wallins inlägg behövs mer än någonsin. Dessutom har Katerina Janouch kommit till med en relationsspalt. Allt är samma för Elöd, märkligt, han får ringa Patrik för jag visste inte att DGS skulle passa just honom?

  Nej, det som är tråkigt är dessa svepande inlägg som Elöds som tillför absolut ingenting, han kritiserar att ingen föreslår åtgärder UTAN ATT FÖRESLÅ EN ENDA SJÄLV. Anledningen är att hans förslag inte tål dagens ljus, de är tramsiga, eftersom han utgår ifrån att ”gjort är gjort” vilket då betyder att Elöds egna förslag med nödvändighet innebär att med svenska metoder så skall en stor och snabbt växande grupp muslimer integreras precis i en tid av allt högljuddare vänster och politisk splittring. Seså, fram med förslagen. Fler fritidsgårdar?

  Gillad av 10 personer

  • Klas Göran skriver:

   Då skulle jag vilja be om en demografisk analys, följd av en handlingsplan.

   T ex så här:
   Sedan 1989 har Sverige haft en befolkningstillväxt på 20%, i faktiska tal nästan 2 miljoner människor, från 8,5 mio till 10,2 mio. Denna ökning beror enligt SCB på invandringen.

   Ca 30% av Sveriges befolkning är utlandsfödda (1,8 mio) eller barn till utlandsfödda (0.5 mio), d v s har ”utländsk bakgrund”. Till det kommer personer födda i Sverige med en utlandsfödd förälder (0,7 mio). Totalt alltså 3 miljoner människor.

   Av alla barn och ungdomar (0-17 år) har minst 35% ”utländsk bakgrund”, vissa storstadsregioner upp mot 40%. År 2016 uppskattade Tobias Hübinette (ja, han!) att andelen barn och ungdomar med utomeuropeisk bakgrund uppgår till 25% av den totala siffran och att andelen barn och ungdomar med utländsk bakgrund efter 2015 års invandring borde närma sig 40% av alla barn och ungdomar i Sverige.

   Andelen inrikesfödda personer över 55 år uppgår till ca 2,5 mio personer, d v s ca 25% av befolkningen. Man kan anta att dessa inrikesfödda till stor del saknar utländsk bakgrund. Dessa vore alltså s k ”pursvenskar”.

   Och nu var snälla att tala om för mig hur en ständigt krympande del av befolkningen skall klara av att slänga ut en tredjedel av alla människor i Sverige rent fysiskt.

   Är det inbördeskrig som avses? Ungdomar utan ”utländsk bakgrund” skall kämpa mot ungdomar med ”utländsk bakgrund”? Är det Milosevics kosovolösning som avses? Skall bara muslimer utvisas? Hur skall dessa i så fall identifieras?

   Dessa fakta måste erkännas och dessa frågor måste besvaras innan man börjar svamla om ”repatriering”.

   Gilla

 5. Östrahult skriver:

  Jag håller verkligen med, det börjar bli uttjatat och alltför förutsägbart. Samtidigt bör det verkligen betonas den roll som DGS haft som förlösare av mångas tankar. Dock har vi nått en punkt där det måste bli mera verkstad, något måste göras.

  Ursäkta men jag kan inte låta bli att kommentera en detalj, hyllandet av Krister Thelin. För mig framstår vederbörande som en del av problemet, en självutnämnd juridisk expertis som lever av de samhällsproblem som politiken skapat.

  Detta sagt med anledning gårdagens intervju med en av hans gelikar, Ramberg på Advokatförbundet. Det är stötande att se hur en del personer ges företrädare i den offentliga liturgin och kan håna Säpos ingripande med argument som bristande rättssäkerhet. Här handlar det om att Säpo ingriper mot personer som hyllar att oskyldiga får halsen avskuren och så sitter människan i TV och hånler och pratar om rättsosäkerhet, man får kväljningar. Men det handlar om big business för advokaterna och Thelin.

  Gillad av 9 personer

 6. Tomas skriver:

  Tror inte det saknats förslag på åtgärder i kommentarsfälten. Möjligtvis har de fasta/återkommande skribenterna för artiklarna/inläggen lagt fokus på att lyfta fram problem istället för egna lösningat men det är väl där man ska börja? Seriösa förslag till bästa åtgärder kräver ofta detaljunderlag från processerna där man hamnat fel. Sådana kunskaper finns främst hos personer nära de som fattat fel beslut. Avslöjar man sig som oliktänkare för dessa resursstarka personer, ofta i nätverk, blir personliga priset högt. Därför kommer skarpa förslagen oftast från anonyma pensionärer. Här är min egen lista:
  Tvinga fram ett extraval.
  Stoppa all immigration, med undantag för verifierade experter som blir skattebetalande över mediannivå, till dess man assimilerat den invandringsmängd vi nu har.
  Sätt som villkor att lämna DNA prov för att invandra. Verifiera utbetalningar av bidrag biometriskt för att stävja fusk.
  Kräv arbetsplikt efter förmåga för att erhålla bidrag.
  Tillämpa svensk lag fullt ut på alla i landet.
  Kraftsamla alla myndigheter i aktioner mot no go zoner systematiskt en efter en till dess brottsligheten kommit ned till normalnivå.
  Utvisa alla som inte är födda i Sverige som döms till fängelse. Betala deras hemländer för fängelseplatser.
  Sänk sociala förmåner för utlandsfödda till under EUs mediannivå.
  Inför tiggeriförbud.

  Gillad av 9 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   ÖSTRAHULT: […] ” Det är stötande att se hur en del personer ges företrädare i den offentliga liturgin och kan håna Säpos ingripande med argument som bristande rättssäkerhet. Här handlar det om att Säpo ingriper mot personer som hyllar att oskyldiga får halsen avskuren och så sitter människan i TV och hånler och pratar om rättsosäkerhet, man får kväljningar. ”

   Detta är ”bara” ett utslag av den officiella hållningen. Den går igen överallt, i alla upptänkliga sammanhang och enligt konstens alla regler.

   A Spirit of deception has gotten hold of Sweden.

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Se där. Genomföres detta samt på börjas repatriering så är mycket vunnet. Vi som läser här vet att det är så. Men 4 av fem svenskar är ännu inte med på tåget.

   Gillad av 1 person

   • Christer L skriver:

    Just det, bra lista! Det är inga problem att hitta på vad som behöver göras, det är självklarheter. Problemet är att de som ska göra det spelar sitt spel.

    Gillad av 2 personer

   • Tomas skriver:

    Repatriering sker nog i väsentlig skala ifall bidragsnivåer sänks och kontroller skärps tillsammans med utvisningar av brottslingar. Extraval behövs för att kontrollera om majoriteten är nöjd med Regeringsunderlaget och dess ministrar (skulle samma imbeciller få förtroende igen genomför jag planerad emigration till båda parters bästa). KD skulle dessutom få bekanna offentligt vad Adaktusson erkände nyligen dvs att de står bakom anhöriginvandringsbeslutet.

    Gilla

 7. Richard skriver:

  ”Hela samhället är oåterkalleligt förändrat. Det kan vi beklaga men inte ändra…. …Vad gör vi nu?”

  Vi repatrierar, repatrierar,repatrierar tills vi slängt ut alla som inte har här att göra.

  ”Oåterkalleligt förändrat” är ju en sanning med modifikation. Vi kommer att vara förändrade i det att vi vet vad makthavarna gjorde mot oss. Vi kommer att vara visare. Men när vi slängt ut alla som inte har här att göra kommer mycket också att förändras tillbaka till det bättre.

  Gillad av 10 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Varje dag är allting oåterkalleligen förändrat. Det kallas tidens gång. Vanligtvis utgår vi ifrån att vi och våra medmänniskor är utrustade med en viss analytisk förmåga och därmed kan skapa sig abstrakta representationer av delar av verkligheten. I bästa fall abstraherar man då aspekter av verkligheten som inte förändrar sig varje dag. Ett sätt att identifiera det som inte kommer att förändra sig på lång tid är att observera vad som hittills inte har förändrat sig på lång tid, det Nassim Taleb kallas Lindy-principen. Det som hittades på 1932 har kanske några årtionden till kvar. Det som grundades för två tusen år sedan kan få ett par millennia till. Om vi inte gör korrekta analyser förblir vi förvirrade.

   För det kan väl inte vara så illa att Elöd Szántó försöker sätta backspärr på vissa alldeles nyligen uppdykta fenomen, tvinga till dem en överlevnad de inte på något sätt har förtjänat?

   Sår kan läka även om de lämnar ärr.

   Den ärrade kämpen är starkare än den som ännu inte har mött verklighetens hårdhet. Vi skall som Cato vara stolta över våra ärr samtidigt som vi aldrig ger upp kampen! Vi skall komma ut denna kamp starkare och farligare än vi var när vi tog upp den! Detta är vårt oåterkalleliga kall.

   Gillad av 3 personer

   • Richard skriver:

    ”För det kan väl inte vara så illa att Elöd Szántó försöker sätta backspärr på vissa alldeles nyligen uppdykta fenomen, tvinga till dem en överlevnad de inte på något sätt har förtjänat?”

    Jo, så illa befarar jag att det är. Medvetet eller omedvetet.

    I övrigt håller jag med om ditt, Catos och Talebs resonemang. Så ser även jag på saken.

    Gillad av 2 personer

 8. Elof H skriver:

  Det svåra är inte vad som skall göras utan hur man kommer fram till punkten där det görs. Skulle någon få för sig att köra med Pinochet’s metoder så hade allt varit genomfört på några månader.

  Gillad av 1 person

 9. Aha skriver:

  Tänkvärt – att gnälla är enkelt. Mitt förslag till framåtskridande med prio ett;
  – Nya media och Nya medias läsare/konsumenter organiserar sig.

  Nya medias skribenterna/aktörerna kan agera samfällt, exempelvis samtidigt gå till storms mot lagen om hets mot folkgrupp. Lagen är asymmetrisk både till innehåll och tillämpning. (Svenskar tillåts bli förnedrade, det är bara svenskar som jagas.)
  Nya medias läsare/konsumenter borde ta fram plånboken och regelmässigt stödja Nya media. 250 000 läsare/konsumenter som donerar en hundringen i månaden till Nya media ger på ett år 300 miljoner till Nya media.

  Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Krafter är igång för att få Nya Media att organisera sig. Bland annat har föreningen Medborgarjournalism bildats. Inom den föreningen pågår nu flera olika projekt som kommer att förverkligas på olika sätt under Innevarande år.

   De av kommentatorerna på DGS som är intresserade av att delta i eller stödja föreningens arbete kan kontakta mig på reimersolle@gmail.com.

   Flera av de som nu arbetar aktivt i föreningen återfinns som dagliga kommentatorer här på DGS.

   I flera tidgare inlägg har såväl jag själv som flera andra företrädare föreningen flaggat för att vi verkligen är på G.

   Vi återkommer gärna och berättar mer om detta inom en snar framtid om intresse finns.

   Gilla

 10. Göran Holmström skriver:

  Kloka tankar och tänkvärt.
  Men vad gör vi nu?
  Många här skriver,”De vill ha det såhär”.
  Första frågan är vilka är DE? Nästa logiska fråga borde bli vill vi ha det såhär?
  Hur kan vi förändra då sju partier uteslöt det tredje största från demokratin, för att skydda Sverige från racism och annat otyg.
  För det första tror jag man måste definiera,”Fienden” ,alla aktivister som motverkar ett demokratiskt samtal och aktivt stör eller förstör möjligheten till att prata öppet om vilka bekymmer moder Svea lider av. För bekymmer har hon, inte växtvärk som ”Eliten” hävdar, utan både förstoppning och hemorrojder. Till det ätstörningar och självhat, inte ens där stoppar alla sjukdomstillstånd en sorts cancer äter även den på samhällskroppen, nya parasitiska organ äten på lungorna och effektivt stoppar frisk luft från att komma in, endast unken instängd luft utan syre finns att ta in.
  Till det så partiell blindhet, kombinerat med förlorat färgseende, där stora blinda fläckar finns i synfältet. även så verkar hörseln vara drabbad då vissa saker inte går att säga utan att ilska och utbrott blir resultatet.
  Hade moder svea varit en häst så hade min ordination varit att skjuta kraken för att stoppa lidandet.
  Vad börjar arbetet med ?

  Gillad av 6 personer

 11. slaszlos skriver:

  Det Goda Samhället källdokuments skriverier kommer ur den medborgarrätt rörelsens samhällskunskap med målet att påverka. Medborgarrätten handlar om frihet, mänskliga rättigheter i det mer materialistiska samhället vilket upplevs idag känslokallt motstånd på förändringarna.

  Gilla

 12. kolosserbrevetkap3 skriver:

  TOMAS: […] ”Avslöjar man sig som oliktänkare för dessa resursstarka personer, ofta i nätverk, blir personliga priset högt. Därför kommer skarpa förslagen oftast från anonyma pensionärer.” […]

  Stämmer. Helt i enlighet med förhållandena under vilken regim som helst. Dit har Riksdagen systematiskt styrt landets befolkning; de visste i sin ande redan innan att det skulle behövas repressiva åtgärder, varför lagstiftningen mot oliktänkande legat steget före och klubbats igenom utan debatt.

  Gillad av 2 personer

 13. Bengt skriver:

  DGS har måhända blivit vardagligt för oss som läst och följt sajten i flera år. Och när man precis hade upptäckt DGS kändes det särskilt bra att det fanns balanserade, bildade och utbildade människor som hyste samma extrema åsikter som en själv.

  Vi får dock inte glömma att häri fyller DGS fortfarande en funktion. Uppskattningsvis över 50% av befolkningen sitter fortfarande fast i matrixen, helt oförstående inför vad det är som skakar i samhället. Därutöver 30% av befolkningen som likt Neo i början av filmen Matrix, börjar ana allting inte står rätt till. Enbart 20% av befolkningen har förstått hur allvarligt läget är i Sverige, vad som är orsaken och dessutom villiga att rösta för en förändring.

  DGS i sin nuvarande form fyller fortfarande en funktion i att få åtminstone de 30% av befolkningen som anar problemen att ta det röda pillret.

  Här skulle DGS kunna bli bättre och det skulle kunna göras genom att sprida sig bättre i sociala medier och nå ut till fler. Inte bara facebook, men där den yngre generationen håller till. Instagram och Snapchat är självklara, men det finns andra som kanske är ännu större.

  Dvs DGS fyller fortfarande en funktion i att rödpillra människor.

  Sedan skulle man ju vilja att alla upplysta människor som bl.a. fyller DGS tillsammans kunde ta tag i Sverige och rent konkret förändra det. Men det är väl kanske inte själva DGS funktion. På samma sätt som idén och de tekniska förutsättningarna för en svensk personbil föddes hos SKF, men snabbt knoppades av och blev Volvo. DGS skulle kunna bidra till att ta rörelsen till nästa nivå, men utanför DGS.

  Slutligen vill jag passa på att kommentera att man sällan ser Patrik och de flesta andra DGS-skribenterna kommentera kommentarerna till sina alster. Det förvånar mig lite och ibland har jag tänkt att de bara skriver för sin egen skull. Det är ju just i kommentarerna som förslagen på åtgärder dyker upp. Kanske är det en medveten strategi hos skribenterna. Eller inte. Det gör i alla fall att man ibland känner det som om DGS inte riktigt är på allvar, utan mest en ventil för frustrerade högerintellektuella som behöver skriva av sig.

  Gillad av 2 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Bengt: ”DGS fyller fortfarande en funktion att rödpillra människor”
   plus de två följande styckena ” Sedan …. Slutligen ……”
   är både en hyllning till DGS och en uppmaning till att växla upp från uppnådda framgångar.

   Framgångssagan Gamlestadens väveri – Sven Winqvist – SKF – Volvo borde trigga speciellt Patrik, med sina personliga band till händelseförloppet.

   Den framgångssagan är en mäktig symbol för utvecklingen av Sverige till en framgångsrik, innovativ och självständig industrination. En utomordentlig inspirationskälla även för nu verksamma. Och samtidigt en tydlig signal om betydelsen av personlig handlingskraft.

   Man kan också hävda att mycket av våra MODERNA kulturella rötter kan hänföras till, vad som mer eller mindre samtidigt inträffade i Göteborg, Västerås, Finspång och flera andra orter i landet.

   Gillad av 1 person

   • Bo Adolfsson skriver:

    Jag gick runt häromdagen i just Gamlestaden.
    Det är nu en enda trafikkarusell dit pendlare skall komma och jobba i massor av kontorshus som smälls upp. Med vad?
    Spårvagnarna är fulla med folk som inte jobbar. Det är rena Orientexpressen.
    SKF finns fortfarande kvar. Det verkar vara den enda produktiva verksamheten i området. Nu med betydligt färre personal än tidigare.
    Temat idag är vad vi på denna sajt kan göra åt utvecklingen.
    Inte något tror jag. Lågkonjukturen kommer att bestämma allt. När jag såg alla ”investeringar” på Gamlestadstorget undrar jag om det kan bära sig.
    Solsjenitzyn sa att alla paradigmskiften i historien kommer oväntat liksom Berlinmurens fall. Hur många förutsåg den ens två månader innan? Hur många förutsåg första världskrigets utbrott två månader innan?
    Under tiden kan vi fortsätta här på DGS med vår kvasiintellektuella övningar.

    Gilla

   • Andersson skriver:

    ”Förvärva, förvalta, fördärva. Förvaltandet av AB Volvo upphörde för 50 år sedan.” Förvaltandet av Sverige upphörde för 50 år sedan, tyvärr.

    Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   Just detta är vad jag tror också föresvävar skribenten Slaszlos. Tändande gnistor mellan polerna om skribenter och kommentarer kom mer i dialog. En mycket jobbigare situation kunde uppstå, mer tidskrävande och kanske riskablare – eller också kunde vi hamna i ett garderande och malande och gå i stå. Nu går man i en rutin varv på varv om frågorna, och hela tiden hänger vi kommenterare som en svans efter, men med något av en intern dialog på nedre däck, en viss gnista här. Bra nog, tycker vi äldre. Detta om att diskutera lösningar i termer av åtgärdsprogram är snabbt avklarat: Om något håller på att gå snett, räta ut det, om något blir för mycket, minska osv. Det handlar mer om att erkänna problemen.

   Gilla

 14. kolosserbrevetkap3 skriver:

  MIN STRAND: […]”Jag tror invändningarna kommer sig av just exakt detta, att DGS pillar i det som Elöd tar för givet, det börjar brännas, och i saker han inte gillar, jag gissar att det är riktningen han inte gillar, som att kristen etik letat sig in, och att man lägger ansvaret vid fötterna på socialdemokraterna. Jag ser det tvärtom, sakta men säkert så formas argumentet att vi måste gå tillbaks till vår gamla kultur och att de som inte har en kristen etik måste lämna landet, på ena eller andra sättet.[…].

  Håller med! Under Socialdemokratin har det kristna inflytandet och arvet degraderats till att snart bara gälla begravningar. Understödda av övriga Riskdagspartier, undantaget SD. KD åser detta med likgiltighet, fast KD bildades för att just motverka detta marginaliserade av kristendom, som de såg starka krafter verka för redan i mitten av förra seklet.

  Gillad av 4 personer

 15. Claudia de Longueville skriver:

  Det är först när de sorgliga realiteterna om Sveriges tillstånd har nått in i skallen på de etniska svenskarna, som en strategi kan upprättas för ett återtagande av det gamla riket.
  Den stora tröga massan har ännu inte förstått vad den djävulska ”godheten” kommer att få för följder.
  Allt, eftersom MSM fortsatt och ohämmat tillåts pumpa ut PK-evangeliet.

  Sverige lyder under en regim, som för längesedan skulle ha kastats ut, körts bort och vräkts på sophögen, om det inte vore för de ockuperade TV- och radiostationerna och de shanghajade tidningsdrakarna.

  Det är först när folket vaknat upp ur dvalan, som de genomgripande insatser, vilka är nödvändiga för att befria nationen kan underbyggas och göras berättigade.
  När väl den tidpunkten är inne, så är det inte uppgivenhet och resignation, som skall diktera villkoren för agerandet.
  I det ögonblicket handlar det inte om att missmodigt acceptera oberättigade och lömska påståenden om att allt är beklagligt och att ”samhället är oåterkalleligt förändrat”.

  Det handlar om ställa de politiska skurkarna till svars och sedan med alla medel trycka tillbaka ockupationsstyrkorna.
  Invasionshorderna bör till större delen repatrieras.
  De hör inte hemma i och kommer aldrig att anpassa sig till det lilla landet vid polcirkeln.

  Man kan inte förvänta sig någon vilja till omställning eller inordning från dessa avkommor av svårartat dysfunktionella och förfelade kulturer, vilka inte har skapat någonting annat än terror och skräckvälden med ständiga och evigt återkommande inbördeskrig, anarki och barbari.
  Det är för bedrövligt, men det handlar om människomassor, vilka i alla avseenden är oförenliga med den svenska nationen och dennas välordnade och överlägsna samhällsskick.

  Gillad av 4 personer

  • Ms skriver:

   Ja det blir en fis i rymden, verkar som dyr bensin är irriterande och ofarligt nog för att folk skall engagera sig. Nämns invandring eller islam eller klimat så är det en helt annan femma, 20,000 cirka röstade på Afs förra gången, folk blir kollektivt fega när det gäller att ta ställning för konkreta åtgärder.

   Bensinupproret fick ju inte ens tillstånd vad jag kan förstå för sin första demonstration så om det är fallet så tror jag att impromptu demonstrationer utanför riksdagen snabbt hade omintetgjorts av polisens fulla resurser.

   Man måste nog börja med en annan fråga. Likt gula västarna och bensin, sedan gradvis vrida det, men som sagt, inte ens mot dyr bensin får man demonstrera.

   Gillad av 1 person

 16. gras1519 skriver:

  Även jag har funnit stor glädje i DGS och lärt mig mycket, som jag annars inte fått veta. Men även för mig är det så, att jag hoppar över inlägg, där jag redan från början kan se att det egentligen endast behandlar ett invandrartema, som beskrivits många gånger tidigare. Men kanske måste det vara så, för att nya läsare skall få upp ögonen, för sådant som gamla följare redan vet. Jag gillar mycket Elöds slutord att han trivs bättre bland bönder. För mig kan livet i det det goda samhället endast levas på landsbygden. Låt mig därför citera: Landsbygdspartiets ideologi utgår från kärleken till landsbygden samt tron på att landsbygden med tillhörande småbyar, småsamhällen och småstäder som helhet erbjuder en bättre livsmiljö för människor än vad storstäderna gör. Landsbygdspartiet vill bidra till ett bättre samhälle genom att ge människor en ökad möjlighet att bo, verka och få sin försörjning i en decentraliserad och landsbygdsnära miljö.

  Gilla

 17. li br skriver:

  Sverige har haft total monopol på media utbud under lång tid.

  1993 blev privat lokalradiostationer lagligt och i början på 2000 blev det lagligt att sända kommersiell radio.

  1988 ca kom tv3 då Kinnevik började sända tv3 via satellit. Det var helt chockerande då tv3 inte använde sig av statens analoga monopol sladdar dvs marknätet.
  1989 kom nordic channal och i samma veva betal kanalen filmnet. Sedan kom det fler och fler kanaler eftersom.

  Staten hade fortfarande monopol på att sälja sändningsrättigheter som tv kanaler fick slåss om och betala dyrt för. Staten snålade och hade bara mycket sändningsrättigheter de vill sälja till höga priser…….

  Sedan kom internet och bredband och ”bredbands jesus” med sin pälsiga oranga tröja ca slutet på 1990 talet. Men en ny generation av internetradio (poddar), internet tv utbud, internet media. Utan statliga tillstånd och statligt monopol än……..(databas lagarna rullar på i en fasligt snabb takt nu där staten vill ta monopol på allt utbud igen på olika sätt)

  Nu kunde alla göra hörda, lyssnade på och folk kunde samtala och byta tankar som inte var statligt reglerade över nätet.

  Hela Sverige var svältfödda efter levt medialt isolerade nästan fram till 1990 talet i en kommunist stat. Det är ingen slump att hela svenska folket ville ha internet ubersnabbt och att Sverige hade en sådan snabb digitalisering och utveckling.

  Nu har vi pratat och reflekterat över Sverige och omvärlden. Jämfört åsikter och pratat om nya saker som det aldrig pratades om förr då allt var reglerat. Vi behövde väl tid att smälta allt och hitta värdegrunder.

  Nu börjar många bli frustrerade, och vill att ”något” ska hända. Det finns en rörelse som är redo för förändring. Men vi saknar en ledare………våran egna Matin Luther King.

  Det kommer, ha tålamod eller träd in i en ledarroll som förenar oss själv som tar oss ett steg vidare.

  Gilla

 18. Patria Amissa skriver:

  Jag njuter av DGS varje morgon, där skiljer vi oss. Men jag måste också tillstå att du har en tydlig poäng och jag håller med om att vi behöver fokusera mera på verktyg att ta oss ur vår situation, inte enbart beklaga oss. I praktiken utgör DGS lite av en terapiverksamhet där likasinnade kan prata av sig. Jag njuter av det men om det gör någon större nytta i det större perspektivet är högst tveksamt. Möjligtvis kan vi upplysa en och annan nytillkommen, men det är nog allt.

  För mig är Sverige redan förlorat/bortom räddning. För några veckor sedan föreslog jag att en roll för DGS skulle kunna vara publicering i våra grannländers större tidningar. Där är debattklimatet avsevärt bättre och DGS har nog bättre förutsättningar att nå ut. Jag inbillar mig att bedömd trovärdighet för DGS skulle vara hög, baserat på att det är vanliga svenskar som beskriver det svenska samhällets förfall. En sådan aktion skulle dock inte hjälpa svenskar i Sverige. Däremot kan vi påvisa vad PK-ismen leder till och kan kanske förhindra att andra nationer begår samma självmord. Får jag gissa är det till våra grannländer många svenskar kommer att söka sig och ett sådant initiativ skulle indirekt kunna hjälpa svenskar.

  Gillad av 2 personer

 19. Palle9 skriver:

  Elöd: Jag tror att DGS bör verka på två fronter. Dels tror jag att ett kontinuerligt uppvisande av grava missförhållanden i samhället (ofta med ursprung i de effekter, som massinvandringen orsakat) har sitt värde. Detta särskilt för människor, som länge matats med MSM-medias snedvinklade propaganda – här på DGS möter de tänkvärda och faktaunderstödda inlägg, både från krönikörer och kommentatorer. Patrik sätter en god standard med sin resonerande och eftertänksamma framtoning. Men även de vars ögon öppnats finner säkert ett värde i att se dagsaktuella exempel avhandlas.
  Men du kan ha rätt i att ett nästa steg skulle kunna inledas parallellt med det redan nämnda. T.ex. att tillhandahålla välgrundad argumentering riktad mot vissa riksdagspartier (falanger inom M, Kd och L t.ex.) och vissa redaktioner/journalister inom MSM (på Expressens ledarsida skrivs förvånansvärt ofta bra artiklar t.ex.).
  Själv menar jag att det trots allt skett en viss förskjutning i tillnyktrande riktning i den allmänna debatten – alternativmedia, inklusive DGS, har här förvisso spelat en viktig roll. En annan faktor är givetvis SD:s stadiga och närmast exempellösa tillväxt, som tillkämpats i konstant motvind. Den motsvarande minskningen för sjuklöverpartierna har tvingat dessa till interna omprövningar av gamla ståndpunkter – särskilt märkbart inom M, KD och L. Förskjutningen är för liten, för sent, det ska medges, men ändå: ett litet ljus i en mörk tunnel skönjes.

  Gillad av 1 person

 20. lookslikeanangel skriver:

  Vi har nog sett slutet på början!
  Vi har nästan glömt att det var snudd på helgerån
  att ens sätta Sverige i ett större sammanhang.
  OCH minsta ordval utanför gullig dagisnivå
  var en no-go-zone.
  Det var den åsiktskorridåren det….

  Nu är vi på torget!

  Gilla

 21. kolosserbrevetkap3 skriver:

  CLAUDIA DE LONGUEVILLE: ”Det är först när de sorgliga realiteterna om Sveriges tillstånd har nått in i skallen på de etniska svenskarna, som en strategi kan upprättas för ett återtagande av det gamla riket.
  Den stora tröga massan har ännu inte förstått vad den djävulska ”godheten” kommer att få för följder.
  Allt, eftersom MSM fortsatt och ohämmat tillåts pumpa ut PK-evangeliet.”

  TYVÄRR SÅ. Sannolikt hinner också nuvarande PK-eliten att njuta sitt otium innan den stora tröga massan har fått något nytt i skallen.

  Gilla

 22. olle reimers skriver:

  Den som har varit med på DGS sedan länge har sett en klar utveckling åt det hållet att det som för tre år sedan betraktades som grova konspirationsteorier numera kan betraktas som självklart.

  Inte minst har jag fått uppfattningen av att vår kära huvudredaktör blivit alltmer öppen för att det är något konstigt som pågår som inte låter sig förklaras med de traditionella modellerna,

  Samtidigt har vi blivit en betydlligt större och mer diversifierad skara; även om majoriteten fortfarande lutar åt att vara mycket kritisk mot de nuvarande politiska omständigheterna i Sverige. Jag förutsätter när jag skriver detta att samma person inte uppträder under flera namn (en eller annan verkar göra det men endast ett fåtal; enligt min bedömning).

  DGS har alltså tveklöst fyllt en viktig funktion både vad gäller åsiktsutbyte och känslan av att vi är en växande skara; i bägge fallen ett uppmuntrande faktum.

  Vad gäller frågan om nästa steg tycks det ändå som om fler och fler börjar ge upp hoppet om att enbart reformera systemet inifrån. De nuvarande politiiska partierna (utom möjiigen SD) förefaller alla vara fångar i systemet. Detta behärskas dessutom av socialist-och globalfascistflygeln och det ska väl mycket till innan de gör bot och bättring.

  Det kommer att behövas en tid av ”glasnost” och ”perestrojka” innan ett nytt system kan förverkligas. Risken är naturligtvis att det träder fram en Putinfigur som inte har så mycket respekt för demokrati och folkstyre. Vitsen kunde dock vara att en sådan person skulle kunna visa att det är möjligt att ändra lite mer drastiskt på systemet.

  Sverige har en mycket lång tradtion av självstyre. Vi har aldrig varit ockuperade och när vi under begränsade tider haft utländska kungar har de snart fått respass.

  Det jag egentligen vill säga alltså är att vi måste börja våga tänka tanken att traditionellt reformarbete med sikte på de nuvarande politiska systemen inte kommer att ge någon märkbar effekt. De är förbrukade; helt enkelt.

  Gilla

  • Ola Mattsson skriver:

   Afs är väldigt fria från systemet. SD börjar bli alltmer likt övriga partier. Typ sparkar ut långvariga medlemmar så att MSM ska vara mindre kritiska.
   Ny demokrati kom in i riksdagen på rekordtid, förvisso tack vare att Ian och Bert redan var kända och MSM skrev om dem. Juni-listan och Piratpartiet kom in i EU ”parlamentet” på kort tid. Därför att MSM skrev om dem.
   Afs mörkas av MSM eftersom de kan vara ett hot mot 8-klövern om vanligt folk får reda på att de finns.
   För övrigt, påståenden om att det inte är nån idé att rösta på små partier är bara avsedda att få folk att rösta på 8-klövern eller att skita i att rösta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.