Gästskribent Rebwar Hassan: Stefan Löfven har tydligen börjat hålla med oss ”islamofober”

”Jag har så svårt att ta ordet heder i min mun, när vi talar om det förtryck, den förföljelse, den stympning och det besinningslösa våld som riktas mot barn och unga, med heder – bara som en falsk och usel ursäkt. Därför, kamrater, förväntar jag mig det av er: I varje landsting. I varje kommun. I varje skola. I varje läge. Se det. Hata det.”

Statsministerns egna ord vid S-kongressen häromveckan. Löfven har tydligen börjat hålla med oss ”islamofober” och ”rasister” och helt utan egenartade förbehåll av typ socio-ekonomiska orsaker eller vitt patriarkalt förtryck. Löven lägger inte skulden på vår sekulära och jämställda kultur eller på män i allmänhet. Och alltså inte på bristande integration hos svenskar och sekulära invandrare som vill leva västerländskt. Till skillnad mot de två unga gröna språkrören i Stockholm som formulerade sig så här i Expressen den 3 mars: ”Problemets början och slut ligger i svenskarnas nationalchauvinism.”

Att Löfven säger sådana här självklarheter är, vare sig han menar det eller bara försöker rädda sitt parti, faktiskt riktigt bra och stärker de demokratiska krafter som kämpar i motvind. Dessutom sår det tvivel bland många av dem som svalt mångkulturens propaganda rakt av. För en realistisk syn på verkligheten behövs en förstås en allmän tillnyktring i synen på invandringen, mångkultur och postmoderna idéer överhuvudtaget. Efter några årtionden i politiken vet jag hur viktig även tämligen banal signalpolitik är. Det gjorde stor skillnad när Löven, för några år sedan, sa att i Sverige tar vi varandra i hand. Kanske inte här på DGS men därute på barrikaderna!

För det är uppenbarligen så att alltför många, alltför länge har promenerat iväg från vardag och verklighet och hamnat i de utmarker och stinkande träsk där en postmodern människo- och samhällssyn trivs och gror. Där postmoderna och teoretiska utopier om mångkultur tros kunna samsas med identitetspolitik och shariasamhällen.

Vänsterliberaler i allmänhet verkar heller inte riktigt fatta att marxisternas tragiska och misslyckade klasskamp övergått i ett uttalat rashat mot ”vita” och då särskilt mot vita män. Den ”feministiska” rörelsen har därmed snabbt havererat och riktar all sin ”normkritik” mot vårt med möda uppbyggda och välfungerande meritokratiska samhälle. Därtill med användande av kvinnlig list, Dr Peterson använder förvisso andra ord, men de flesta begriper nog vad jag menar. I vart fall har dessa ”feminister” allierat sig med såväl islamister som kommunister.

Och det är också klart att det finns en lockelse för människor att få sina personliga misslyckanden och orealistiska förhoppningar bortförklarade med västerlandets skuld, den vite mannens maktspel, utplundring och förtryck. Kan säkert vara bekvämt!

Vänsterns utlovade paradis med fritt allting och allas-lika-värde och allt-åt-alla med bostäder, trevliga jobb, gratis studier och gratis allt annat med ett socialistiskt reglerat samhälle, sönderskattad rörlighet, en bytes- och avindustrialiserad ekonomi med alternativ hushållning som är det nya röd-gröna slutmålet uppmuntrar en kultur med den omöjliga kombinationen av rättigheter utan skyldigheter. Numera dessutom fullkomnad med hotet om en snar jordisk klimatundergång om vi inte gör som de vill.

Hursomhelst är det så att varje gång statsministern ”råkar” såga eller ifrågasätta en postmodern idé skälver det till inom den socialdemokrati som skapat starka band till nya grupper. Antingen så skakar man av sig dessa band eller så skakar man av gråsossarna. Oavsett utfall så tror jag att det är steg i rätt riktning.

Okontrollerad massinvandring, mångkultur och radikalfeminism är sättet eller taktiken den radikala vänstern använder för att riva ner demokratins makthavare, kulturbärare och det som bärs upp av ”samhällets stöttepelare”. Den radikala vänstern förstår att de i grunden måste förstöra vårt samhälle för att få möjlighet att genomföra sin utopi. Igen!

Mångfaldsstrateger i kommuner och företag är anställda för att fullborda denna progressiva attack på västerländskt tänkande. Ersättningar till föreningar och andra sammanslutningar som går islamismens ärenden har samma syfte. Klimathysterin har samma nedbrytande ambition och drivs av samma personer som gillar de postmoderna idéerna och utopierna.

Problemen är många och självförvållade och konsekvenserna allvarliga. Men vi ska kanske se på dagens oönskade utveckling med ett lite längre perspektiv. Det tog några hundra miljoner år av evolution med arter som kom och försvann innan människan trevade sig fram. Någonting avgörande hände i Egypten och kanske särskilt i Grekland för några tusen år sedan. Människorna i väst har med vetenskaplig metodik skapat en civilisation för hela planeten. Tider av elände och missmod har alltid följts av pånyttfödelse och framsteg. Segrat har sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Det blir nog så igen.

Löfven lyckades häromveckan, trots allt, slå in ytterligare ett par spikar i postmodernismens kista. Inför en alltmer behövlig begravning. Gärna i en omärkt grav.

Rebwar Hassan är före detta riksdagsledamot, utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde.

38 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Stefan Löfven har tydligen börjat hålla med oss ”islamofober”

 1. gmiksche skriver:

  Patetiskt att ge Löfven lovord för en tillfällig taktisk sväng. Utan att få någon garanti på vad som finns bakom nästa kurva. Det finns taktik och strategi även inom politiken. Närsynta fäster sig gärna på taktiken.

  Gillad av 12 personer

  • Björn skriver:

   Enig! Det är sådana här ”taktiska svängar”, dvs ratten ser ut att röra sig, men bilen fortsätter rakt fram, som lurat merparten av väljarkåren i decennier….

   Gillad av 5 personer

  • Linden skriver:

   Hela sjuklövern säger ett och gör ett annat. Allt för att slå blå dunster i ögonen på folk, det stundar ju till val.
   Vi får inte lyssna till vad som sägs av falskspelarna, nu senast i Göteborg, Hermansson blev fockad för sin kritiska inställning till hedersproblematiken, och hon är långt ifrån ensam som vi vet.

   Global compact omfamnas av samtliga partier i sjuklövern utan någon som helst konsekvens analys,
   vilket kommer att leda oss rakt in i shariasamhället.
   Och att svenskarna i förlängningen kommer att bli en förtryckt minoritet.

   Gillad av 1 person

   • Global Blogger for Migration skriver:

    Nog har sjuklövern gjort en analys av konsekvenserna av Global Compact allt, att t.o.m. de som är så vakna att de läser och kommenterar på DGS inte kan ta in att SJUKLÖVERN VILL HA DET SÅ HÄR är en annan femma.

    Gillad av 1 person

   • Linden skriver:

    @GBFM
    Intressant., den analysen har jag bommat.
    Du vill inte bifoga en länk?
    Normalt sett lyser alltid konsekvensanalyserna vad gäller sjuklövern med sin frånvaro.
    Och vad gäller Marrakechavtalet var det särskilt tyst, som jag upplevde det.

    Det hette ju det inte var bindande förrän det hade röstats igenom……

    Gilla

   • Linden skriver:

    @GBFN
    Ja du har naturligtvis rätt som vanligt.
    Det är svårt att ta in att våra folkvalda medvetet raserar allt det våra förfäder och vi själva byggt upp.

    Gilla

  • Det får vara nog nu skriver:

   Han måste vara den mest opålitliga statsministern vi någonsin har haft. Rätt som det är kommer han väl bara att säga ”vi ska tillsätta en utredning” och ingenting händer. Det är Annie Lööfs och Jan Björklunds fel att han överhuvudtaget får hålla på.

   Gilla

  • Andersson skriver:

   Tror dock att Rebwar Hassan har en poäng. Förvisso så är sossarnas ”provpratande” välkänt, en testballong då och då, och därtill har Partiet många falanger som vill uppmärksammas – men Löfvens ord går ändå att använda för att trycka till ”diktaturens kreatur”. Alltid något.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    För en statsminister gäller det inte att samla poäng på sitt konto genom att mumla något som kan uppfattas si eller så . Det gäller att leda regeringen och därmed landet. Provprata borde Löfven göra i sin kammare för att pränta in sina tal. Inte som test inför publik.

    ”Det gjorde stor skillnad när Löfven, för några år sedan, sa att i Sverige tar vi varandra i hand.” Som om den store ledaren därmed korsat en andlig Rubikon som skiljer trams från statsmannaord. Stor skillnad på vem eller vad? På några muslimer som insåg att det var otaktiskt att inte ta i hand? Vad nöjsamma somliga av oss har blivit. Brödsmulorna från maktens bord slickas vackert upp från golvet.

    Gilla

 2. Tomas skriver:

  Korrekt analys men för att få den snabba förändring till det bättre som krävs måste man ersätta alla som tagit fel beslut med de som tänkt rätt från början. Att låta t.ex. Löven rätta till misstag som han varit med att skapa kommer ta väldigt lång tid, då man alltid måste tvinga honom och hans åsiktsfränder in på den rätta vägen. Dessutom litar jag inte på kappvändare som låter andras åsikter styra vad man uttrycker, eller i bästa fall gör, för att maximera sina personliga fördelar.

  Gillad av 2 personer

 3. Eva Danielsson skriver:

  Jag har tyvärr svårt att tro på att de styrande menar något alls åt rätt håll när de låter Stefan Löfven uttrycka ogillande över hedersbrott. Socialdemokratin säger alltid allting och utnyttjar att folk hör vad de vill höra. Utan att följa upp vad som sedan beslutas och genomförs. Socialdemokraterna sätter fingrarna i luften och bedömer att det finns en upprördhet över hederskultur och slöjtvång att ta hand om. Så fast S prioriterar sin samarbetspakt med islamister, så bestämmer man att det är dags för ett fördömande av hedersbrott för att gjuta olja på vågorna. I handling betyder det inte mycket. Det är framför allt ett poserande. T ex några bilder på Löfven med en kvinnlig partimedlem som har ett äkta engagemang i frågan, det kostar man på sig. Lugnar alltid dem som gärna fortsätter rösta S av födsel och ohejdad vana. Socialdemokratin har många maktstrategier och bland annat just att låtsasopponera mot sig själva. Det är snart dags för den landsomfattande årliga träningen i detta – Första majtåget.

  Gillad av 16 personer

 4. A skriver:

  Kan du berätta om processen du sannolikt genomgått Rewbar. Miljöpartiet?? Hur gick det till? Du verkar ju intresserad av att saker ska fungera på riktigt, det är nåt helt annat.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

  • Dnam eksnad skriver:

   Det finns ett TV-program som handlar om världens sämsta bilförare. Vem vill åka med sådana? Häromdagen så låg jag bakom en Volvo XC90 som körde fort och fick tvärbromsa i omkörnningsfilen för en bil låg före, sedan vinglade bilen fram och tillbaka, och lade sig plötsligt mycket långsammare bakom en lastbil, men hela tiden trampades det på bromsen, det fanns ingen möjlighet att det var en svensk vid ratten. Det var det inte heller, det var en kvinna med —–. Så sådana bilförare, de var usla en gång, vad kan få mig att tro att de plötsligt nu förstår trafikreglerna och kan köra bil? Inget. Det är ju inget litet tankefel en Hassan gjort, han har varit professionellt engagerad i en dogmatisk totalitär rörelse som hade och har fel om allt, varför skall man lyssna på honom nu?

   Gillad av 5 personer

   • Dick skriver:

    ”[Hassan] har varit professionellt engagerad i en dogmatisk totalitär rörelse som hade och har fel om allt, varför skall man lyssna på honom nu?”

    Det undrar jag med. Rebwar, varför ska vi lyssna på dig?

    Gilla

 5. Johan skriver:

  Allas lika värde = en floskel som sätts ur spel med identitetspolitik.
  Allas lika värde på riktigt betyder att alla har samma rättigheter OCH skyldigheter.

  Gillad av 1 person

  • Niklas R skriver:

   ”Allas lika värde” var en medvetet socialdemokratisk felöversättning av meningen ”All man are equal in dignity” när de gjorde en svensköversättning av FNs deklaration av de mänskliga rättigheterna.

   Frasen ”allas lika värde” kommer närmast från Stalin som faktiskt menade detta då han var psykopat. Det innebär nämligen att ingen är värd någonting i hans ögon.

   Gillad av 1 person

 6. Lenam skriver:

  Stefan Löfven har börjat vakna upp till sanningen efter att SD blivit Sveriges näst största parti och KD växer stort. Sossarna vill helst köra ett vänsterliberalt tänk. Det gillar inte Svenska folket längre. Deras tid är förbi. Det börjar även Löfven inse.

  Gillad av 2 personer

  • Aurora skriver:

   Det är fel. Löfven pratar bara för att locka tillbaks väljare. Han har sagt att i EU ska S göra allt för att stoppa ‘populister’, ‘nationalister, högerkrafter. Alla som han likstller med nazister och fascister.

   Gillad av 3 personer

 7. karl oskar skriver:

  Jag tror på Löfven när jag ser ord följas av handling. Har ännu ej skett.
  Löfven har ett mönster, en lång historia av ”kraftfulla” uttalanden. Som inte blir annat än ord.
  Är närmast att ses som hans affärsidé.

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Nu blir jag nyfiken. Jag har inte hört särskilt många kraftfulla uttalanden från Löfven. Mest osammanhängande stammande. Så delge oss gärna vilka kraftfulla uttalanden du hört.

   Gillad av 3 personer

 8. Aha skriver:

  Löfven har tre väljargrupper som han håller sig väl med;
  – bidragstagare
  – invandrare
  – arbetare

  Detta torde vara det ”statsbärande” sossepartiets tunga väljargrupper. Det som sägs och inte minst görs är kopplat till dessa grupper. Ibland leder det till motsatsförhållanden.
  Sossarna inkl. LO är för massinvandring, globalism och mångkultur vilket direkt påverkar arbetarna mest då deras jobb blir utsatta för global låglönekonkurrens. Tjänstemannayrken är inte lika känsliga för låglönekonkurrens.
  Sossarna för alltså en politik som är direkt kontraproduktiv för deras arbetande medlemmar -därför tappar de arbetare till SD.

  För tillfället verkar det som om sossarna står kvar vid dessa väljargrupper vilket borde innebära fortsatt väljarflykt från arbetare.
  Sossarna blir ett svagare parti sett till deras väljargrupper.

  Gillad av 2 personer

 9. Dnam eksnad skriver:

  En total missuppfattning. Läs 1984. Rätt är fel. Sanning är lögn. Hassan har inte förstått postmodernismen, han tror inte på den, likt en ateist som inte kan förstå hur en religiös tänker. Löfven ställer inte upp logiska motsatspar, utan han bara säger vad som i stunden stärker hans position och makt, ena dagen skriver DN om att IS dödar och serverar bebisar, ett helt etablissemang förfäras, i en och en halv dag, så har man uppnått syftet att visa sin höga moral. Ett par dagar senare så är tidningarna fulla av ömkan över IS barn, men DN låter nu partnern SvD gå före.

  Jag har för länge sedan slutat lyssna på vad sådana som Löfven och Wolodarski och Lifvendahl säger och skriver, de är våra fiender och de vill ha det så här. Jag dömer efter vad de gör, och det blir att ta hit alla IS mördare som de överhuvudtaget kan. Det pågår redan, därav de ursäktande reportagen i statsmedia som SvD.

  Nej du Rebwar Hassan, mig lurar du inte, Löfven slår inte in några spikar i någon postmodernistisk kista, han är fienden och de han vill lägga i kistor det är sådana som oss på DGS.

  Gillad av 11 personer

  • Palle9 skriver:

   Dnam Eksnad: Instämmer! Lyssna på Löfvéns tal i EU-parlamentet t.ex. Han tycks på fullaste allvar betrakta sig som en riddare på vit häst, som bekämpar mörkrets krafter – dvs de partier i olika EU-länder, som växt genom ökat antal röster avgivna av medborgare i resp. land i fria, demokratiska val. En icke ringa andel av dessa röster grundar sig sannolikt på missnöje med de etablerade partiernas totala förnekande av de verkliga problem, som uppstått p.g.a. massinvandringen.

   Gillad av 1 person

 10. Leif Nilsson skriver:

  Rebwar Hassan, du skriver; “Tider av elände och missmod har alltid följts av pånyttfödelse och framsteg. Segrat har sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Det blir nog så igen.”

  Med tanke på den skenande demografiska förändringen, är kanske din förhoppning, allt för optimistisk. Förmodligen är det scenario som skildras på Snaphanen, minst lika troligt. (Konstantinopel var ju en gång kristenhetens mäktigaste centrum).
  http://snaphanen.dk/2019/04/05/fremtidens-nye-og-endnu-ukendte-sverige/#more-193585

  Gilla

 11. styggestig skriver:

  Stefan Löfvén känner till och vet att leva efter devisen: ”sådant läder skall sådan smörja ha”, dvs varje församling skall strykas medhårs. Detta är den röstjagande politikerns uppgift. Det är inte så mycket att säga om det.
  Av större betydelse är de faktiska förslag till lagstiftning som förläggs riksdagen och som biträds av en majoritet. Det är där – i ”verkstaden” som man kan bedöma om det finns någon innebörd i ”snacket”.

  Gillad av 2 personer

 12. Christer L skriver:

  Löfvens reträtt är tvingad. Han triangulerar motståndaren, SD, och söker samtidigt skifta fokus från hur svenskar drabbas. Mer och mer om problemen med invandringen når förbi censuren, informationsleden tätnar. Löfven är falsk, media är falska, falskheten ökar, men blir nu alltmer uppenbar, när erfarenhetsbasen i befolkningen ökar och alltmer går fram från person till person. Nu kan det fega våld som kallas hedersvåld inte döljas eller förminskas eller skyllas på vita män, det är en stor uppdämd frågeställning. Något måste Löfven ta tag i. Så mitt i allt elände är det hoppingivande, tycker jag, att Löfven yttrar sig som han gör. Ett svaghetstecken

  Gillad av 1 person

 13. Göran Holmström skriver:

  Jag ser ingen statsminister, jag ser ingen ”Stor ledare”.
  Jag ser en kasperdocka, som skuttar och dansar dit trådmästaren rycker.
  Jag ser även ett hov av fler sådana på scenen, En rödhårig sådan, vars behov av att synas är hennes trådar, krokodiltårarna rinner med mascaran, i ivern att
  Glädja den store scenmästaren som hon,”Beundrar så djupt”. Hur djupt han ”Beundrat henne” är ju bara dom som vet.
  Kasperdockorna , har tränat på ett nytt nummer, ganska beundransvärt sådant
  att cykla på scenen utan att trassla in trådarna är en rätt duktig illusion av vår trådmästare. Vissa av dockorna är smutsiga och bruna, dom får vänta till andra akten i logen.
  Skådespelet rullar vidare.
  Passande poem TS Eliot, ”This is the way the world ends
  This is the way the world ends
  This is the way the world ends
  Not with a bang but a whimper.”

  Gillad av 2 personer

 14. Micke skriver:

  S kommer att sänka sig själv. Idag är det en akademikerstyrd elit som styr S i allians med de som är positiva till mångfald. LO och arbetarna är det ingen som lyssnar på längre.
  Det var det striden i Göteborg handlade om. Soffan var arbetarnas röst och tvingades bort av akademikereliten inom S. Arbetarna tvingas bort inom S, ingen lyssnar på dem längre. Flykten från S har bara börjat.

  Gillad av 2 personer

 15. p kohlin skriver:

  Löfvén har yttrat sig i ett tillstånd av aktiv passivitet, vore bättre om han gjorde det som passivt aktiv. För övrigt så visas denna afton The Stanford Prison experiment på svt2 (tittar nästan aldrig på svt, blir undantag idag). Lite mysko att svt törs sända den filmen, folk kan ju börja tänka, usch…

  Gilla

 16. Rebwar skriver:

  Miljöpartiet attraherade, när jag hade bara några år i Sverige , anslöt mig till MP, många människor med en kritisk eller rent av mycket negativ syn på globalism och EU var med. Partiet ville åtgärda de uppenbara miljöproblem som då fanns med orenade utsläpp. Man var tidigt för friskolor. Så blanda inte ihop dåtidens MP med dagens postmoderna gyttja!

  När statsministern uttalar sig i frågor som handskakning eller hedersvåld lyssnar vanligt folk som annars inte funderar så mycket över radikalfeminism, assimilation eller islamism men som oftast ser att något inte är som det ska. De som lobbar för sharialagar inom Socialdemokratin och andra partier får därigenom mycket större problem ned argumentationen än vad läsaren av DGS uppenbarligen tror. Det underlättar även för mitt eget arbete med informationsinsatser i tidningar och fcb eller bland en alltmer frågande allmänhet. Signalpolitik har betydelse.

  Gillad av 3 personer

  • A skriver:

   Tack för ditt svar Rebwar, ännu bättre, kan du beskriva förändringen inom mp. Vad har drivit denna?? Hur ser denna process ut?

   Med vänliga hälsningar A

   Gillad av 1 person

  • Dnam skriver:

   Man var för allt som var bra och mot allt som var dåligt redan då, vad är nytt? De totalitära hycklarnas hemvist.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.