PK-ismen är nog skattefinansierad

Patrik Engellau

Igår skrev jag en text som gick ut på att staten, i det här fallet Sida och UD, ger pengar till PK-ister, i det här fallet Svenska FN-förbundet, för att PK-isterna ska säga PK-istiska saker eftersom PK-ism definitionsmässigt är saker som staten gillar att höra (vilket jag försökte leda i bevis här).

Jag kallade även FN-förbundet för ”konsult” och ”lobbyist” vilket naturligtvis kan upplevas som en förolämpning mot FN-förbundet eftersom det antyder att förbundet skulle vara en sorts köpt reklammakare för staten. Men min avsikt var inte att förolämpa utan att beskriva förhållandet mellan staten och förbundet så exakt som min förståelse förmådde. Intäkterna från enskilda medlemmar uppgår till inte fullt två procent, något tiotal procent av omsättningen är av oklart ursprung, minst resten kommer på ett eller annat sätt från det offentliga. Att förbundet över huvud taget besvärar sig med att ha några medlemmar är väl närmast att betrakta som ett demokratiskt fikonlöv.

Jag börjar tro att staten och PK-ismen är mycket tätare sammanflätade än jag hittills fattat. Att en sådan organisation som Svenska FN-förbundet är köpt verkar uppenbart, men finns det PK-ister som står på egna ben och driver sin godhetslära på egen bekostnad och utan stöd av skattemedel? Ett preliminärt svar baserat på en inte särskilt vetenskaplig undersökning är ”troligen inte”.

Det visar sig att Svenska FN-förbundet har ett åttiotal anslutna ”riksorganisationer” som ”utgör basen för verksamheten på riksnivå”. Jag plockade lite slumpvis tio procent av dessa, åtta stycken, för att se hur de hade det med ekonomin.

Den första riksorganisationen i mitt urval blev det feministiska Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet som står för kampanjen #hjärtavärlden och menar att man ”utmanar patriarkatet” om man ”utmanar vapenexporten”. Kan den sortens budskap överleva av egen kraft, tro? Tveksamt, för medlemsintäkterna räcker bara till en procent av omsättningen. Resten verkar vara skattepengar även om några procent är av okänd härkomst.

Nästa riksorganisation på min lista var ABF, som inte, vad jag kunnat se, har någon årsredovisning på nätet men ärligt deklarerar att verksamheten ”finansieras till största delen med bidrag från stat, landsting och kommun samt med avgifter från deltagare och medlemsorganisationer”.

Nästa organisation blev Kurdiska Riksförbundet som inte säger något om sin ekonomi och knappt verkar ha några organiserade möten även om ”Förbundets Kongress och FÖRBUNDETS ORGANER” (sic!) samlades för lite mer än två år sedan.

Riksorganisationen Diakonia har en verksamhetsberättelse som värsta börsbolag, vilket i det här fallet är högsta möjliga beröm, av vilken det framgår att 88 procent av pengarna kommer från det offentliga.

DHR, tidigare De handikappades riksförbund, numera Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet, skulle nog klara sig på egen hand på medlemsavgifter, arv och andra donationer. Statsbidragen uppgår bara till 40 procent.

Naturskyddsföreningen, som jag förresten skrev en text om här, får ungefär 45 procent av intäkterna från staten.

CISV Sweden, som ”skapar fredsutbildning” och är ”världsmedborgare för en öppen och rättvis värld”, samt Bosnien och Hercegovinas Kvinnoförbund i Sverige, som bland annat vill ”säkra utrikes födda kvinnors makt och inflytande”, säger inget om sin ekonomi. Så är det för övrigt med en stor majoritet av riksorganisationerna.

Min forskning har alltså inte kunnat bekräfta hypotesen att ”utan offentliga bidrag skulle det inte finnas någon PK-ism”, hur den hypotesen nu skulle kunna vetenskapligt bekräftas, men min forskning har inte heller kullkastat teorin. Vi vet inte om det skulle finnas PK-ism utan skattemedel som gödde den. I avvaktan på att säkrare insikter formeras väljer jag att tro att PK-ismen skulle dö av tvinsot om den inte pumpades upp med statsbidrag.

82 reaktioner på ”PK-ismen är nog skattefinansierad

  • Björn G skriver:

   ”Inte mycket till civilsamhälle inte…”

   Det är så sant. Den skattefinansierade PK-ismen har helt tagit över våra liv.
   Då är det tur att vi har Patriks grävande journalistik, här på bloggen, så att vi får veta sanningen.

   En sanning som vi sedan kan förmedla till de vi möter i vår vardag.

   Jag lyfter på hatten för Patriks goda artiklar. Det Goda Samhället kommer snart att vara här.

   Gillad av 3 people

   • Björn G skriver:

    Här är vad som döljer sig bakom ‘fikonlövet’.
    (Ur Svenska FN-förbundets verksamhetsberättelse 2016)

    Medlemsintäkter (5978 stycken) 762 tkr

    Anslag, bidrag, projektintäkter 25119 tkr
    Dvs
    99,6 procent av FN-förbundets verksamhet betalas ej av medlemsintäkter.

    Detta säger Margot Wallström i årsredovisningen
    ”Tillsammans med er ser jag fram emot att fortsätta arbeta för ett fungerande och folkligt förankrat FN som står i samklang med sin samtid”.

    Detta säger Alice Bah Kuhnke i samma årsredovisning
    ”FN-förbundet spelar en viktig roll i arbetet med att förena människor som tillsammans vågar stå upp mot hatet. Fortsätt med det!”

    Oj vilken härligt fristående förening!

    Gillad av 12 people

 1. A skriver:

  Tack PE, precis så. Vi måste formulera och plocka isär.
  Det finns massor att göra. Koordinationen är jag intresserad av tex. På given signal så händer saker. Det är tydligt.

  Mvh A

  Gillad av 6 people

  • Björn G skriver:

   Plockar isär här.

   ”Den första riksorganisationen i mitt urval blev det feministiska Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet”

   Här är vad som döljer sig bakom det förbundet.
   (Ur Kvinnoförbundets verksamhetsberättelse IKFF 2016)

   Medlemsintäkter (794 stycken, varav 95% identifierar sig som kvinnor) 98 tkr

   Anslag, bidrag, projektintäkter 4690 tkr
   dvs
   98 procent av FN-förbundets verksamhet betalas således EJ av medlemsintäkter.

   Här är några av de långsiktiga målen, för IKFF:

   – Sverige ska vara en stark och trovärdig röst för
   kvinnors inflytande i fredsprocesser

   – IKFF ska betraktas som den ledande feministiska
   fredsorganisationen i Sverige

   – IKFF ska ha ett brett medlemskap och låga trösklar in
   i organisationen

   – IKFF ska ha en stabil finansiering

   Det känns verkligen meningsfullt att kunna bidra till IKFF:s stabila finansiering.

   I synnerhet som vi skattebetalare står för hela 98 procent av notan!

   Gillad av 1 person

 2. Aurora skriver:

  Det moderna Sverige (sedan tidigt 1900-tal) bygger på folkrörelser. Sossepartiet bildades (och verkar fortfarande) som sådan. Så, folkrörelser är fint och anses vara utmärkande för svensk demokrati. Invandrargruppen har snabbt lärt sig, och de facto uppmuntrats, att bilda föreningar där man driver egna intressen. Dessa föreningar, ofta förtäckta politiska och religiösa maktfaktorer, inhöstar regelmässigt skattebidrag; eftersom vi har detta bidragssystem som uppmuntrar och stöder denna s.k. föreningsverksamhet.

  Gillad av 6 people

  • Lilla fröken PK skriver:

   Instämmer. Många muslimska föreningar har t ex ”barn- och familje-” i sitt namn. Det är ju PK.

   Gilla

   • Elvin skriver:

    Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill ha ett större EU där fokus ska ligga på sådant som invandring, handel och klimat. Samtidigt vill han att Sverige ska ta en mer aktiv roll och driva på samarbetet, säger han enligt Europaportalen.

    Den växande nationalismen måste bekämpas enligt Kristersson.

    Samtidigt viker han ner sig gång efter gång i riksdagen nu senast
    om förslaget att privata sjukvårdsförsäkringar som arbetsgivare betalar förmånsbeskattas och drabbar 468 000 löntagare och egenföretagare.

    Genom den extra skatten räknar regeringen med att dra in en dryg miljard kronor extra per år.
    Sverigedemokraterna var enda parti vars riksdagsledamöter röstade nej.

    Elva moderater röstade med regeringen. Moderaterna det nya högskattepartiet.
    Sjuklövern samma andas barn

    Gillad av 4 people

 3. Göran Fredriksson skriver:

  Att göda diverse vänsterorienterade organisationer med statsbidrag är socialdemokraternas sätt att bevara sin makt över samhället även när de inte har regeringsmakten. Detta var fullt klart redan under 1970-talet för dem som inte då var anfrätta 68-vänsterns tankegods. Varför de borgerliga regeringarna inte har vågat göra något åt detta när de har haft tillfälle är en obesvarad gåta.

  När nu Löfven inför valet säger sig vilja lägga om migrationspolitiken får han uppenbara problem med dessa organisationer som ser både sin agenda och sin försörjning så hotad att det inte är troligt att han lyckas få igenom sin nya politik efter valet.

  Gillad av 9 people

 4. Lisa C skriver:

  Bra att allt detta kommer upp på bordet. Men hur få gemene man förstå att det är hit våra skattepengar går? Hur många ”gratis” tandläkarbesök för pensionärer – eller sjukhus i Norrland skulle man få för dessa skattekronor? PK media, som ju ännu har störst genomslag backar ju dessa tärande godhetsorganisationer.

  Gillad av 7 people

  • Moa skriver:

   När pressen uteblir blir regeringen lat och slarvig..
   Regeringen får skarp kritik från både Lagrådet, Finanspolitiska rådet under det senaste året.

   Oppositionen gör inte sitt jobb.

   En impotent opposition ger en oduglig regering.

   Låt därför höstens val bli en misstroendeförklaring inte bara mot regeringen utan också svekfulla Alliansen.

   Gillad av 1 person

 5. Eva Danielsson skriver:

  Follow the money.
  Avveckla det bidragsindustriella komplexet. Slopa alla bidrag till dessa NGOs och vuxenföreningar. Liksom till trossamfund. Slopa utlandsbistånd förutom katastrofhjälp o till flyktingläger. Och lägg ner vidhäftade myndigheter, SIDA, SST, MUCF, Folkbildningsrådet osv.

  Slopa de flesta bidrag till asylsökande och nyanlända och ge tillgång till välfärden först vid ett merborgarskap. Som ska vara förenat med tydliga krav för att kunna få.
  Ersätt barnbidraget med höjt grundavdrag.

  Det är så mycket som skulle lösas och bli bättre för oss alla med så enkla ekonomiska åtgärder.
  Man skulle slippa diskussioner om värderingar o grupp mot grupp o d och civilsamhället kan få blomstra. Så att de som har behov av att få känna sig goda kan få chans att göra gott, ur egen ficka.

  Pullfaktorerna för ekonomiska migranter skulle upphöra. Troligtvis även för illegala att stanna.

  Varenda deckarförfattare vet att man ska följa pengarna för att lösa gåtan. Pengar är motivet till mycket ont. Och mycket gott.

  Gillad av 12 people

 6. Lilla fröken PK skriver:

  Samma statsberoende finansiering finns vad gäller de någorlunda stora politiska partierna. Medlemskadrerna krymper, men partierna kan växa genom statsbidrag och vinna stöd av väljare genom diverse utspel. Det godaste partiet vinner medias gunst och dess utspel reläas ut till publiken/väljarna. Detta ger media en alltför stor makt att sätta agendan. Tyvärr ställs media knappast till svars, inte ens som politikerna, vart fjärde år. För övrigt är många medier direkt beroende av presstöd från staten för att överleva.

  Gillad av 3 people

  • Jvk skriver:

   Precis, man applicerar säkert samma principer som skalbolag, ett förbund får (eller tar om det har makten) pengar, exempelvis socialdemokraterna, sen kanaliseras det vidare, och så vidare, tills mina skattepengar har betalt kniven som skär av halsen på en otrogen i Syrien, eller mobiltelefonen som filmar gängvåldtäkten, eller gödningsmedlet till bomberna som skall spränga svenskar.

   Jag läste att de nyligen terrogripna i Sverige hade ett femtontal tunnor med ”färg”, var FAN är den undersökande journalistiken rörande det? Vad var i tunnorna? I Sverige tittar vi på Mello.

   Gillad av 6 people

 7. BjörnS skriver:

  Patrik, din forskning har visat att PK till stor del är offentligt finansierat och ofta nästan uteslutande så. Jag vill hävda att Sveriges folkrörelsetradition har blivit politiskt kidnappad och att den enda utvägen är att vuxna människor måste finansiera sina fritidssysselsättningar och aktiviteter själva. Liksom de politiska partierna är många föreningar/förbund etc inte beroende av sina medlemmar vilket ger aktivister och extremister ökat spelrum. En bred bas tenderar till att moderera. Jag tror att minst 75 procent av dessa påverkansorganisationerna skulle gå under om bidragen drogs in.

  Tillsammans med media och politiker bildar dessa föreningar en järntriangel som livnär sig på skatter och som har makten att till stor grad påtvinga medelklassen sina åsikter. Som ett indicium på detta ser vi att det ofta är öppna kanaler mellan den politiska sfären och dessa organisationer. Westerberg och Röda korset är väl paradexemplet, men det finns många fler.

  Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser. Föreningsbidrag är en av dem.

  Gillad av 4 people

  • Elof H skriver:

   Snarare 95%. Helt klart skulle de i alla fall nästan helt tystna i den offentliga debatten. Vi skulle få ett helt annat friskare och normalare samhälle.

   Gillad av 2 people

   • Jan Molin skriver:

    Tar tillbaka, jag tänkte fel, dvs Westerholm istället för Westerberg!
    Patrik: Ta gärna bort dessa mina två inlägg!

    Gilla

   • Ledartröjan skriver:

    Westerholm räknar sig alltjämt som socialdemokrat och verkar inte se några problem med att frottera sig med diverse islamistiska potentater, däribland hans store idol och förebild kung Muhamed av Marocko.

    Gillad av 1 person

 8. Östrahult skriver:

  Jo men detta är viktig information. Jag har i många kommentarer pekat på hur mycket de ekonomiska aspekterna betyder för samhällsutvecklingen. Helt klart finns det starka ekonomiska band inom PK-svängen men det är sådant man gärna sopar under mattan. Frågan är om inte ekonomisk intressegemenskap betyder mera än ideologisk intressegemenskap när det gäller vad som styr folks handlande. Med det menar jag att hela PK-systemet anpassar sig till de PK-istiska värderingar som de som sitter på kassan i offentlig sektor förfäktar.

  Gillad av 2 people

 9. Astrid skriver:

  Vi upplever förspelet till ett ännu grymmare samhälle: det helt utan mänskligt ansikte. ”Konsulter” och ”lobbyister” arbetar för omdaningen.
  Förändringar inom kulturliv, rättsväsende, utbildningsväsende, vård… visar vart vägen bär.
  Oändliga köer för vård och bostad är tacken för världens högsta skatter. Och landet plundras.
  Detta är medveten politik, de styrande har tillgång till all behövlig kunskap.
  De sju PK-partierna verkar för mer och mer överstatlighet, en ordning med ett toppskikt högst upp, deras tjänstemän på nivån under och längst ner den breda stora massan där alla är ”lika värda”: förminskade, kontrollerade och kuvade; vingklippta, hindrade från att nå höjden av sin egen förmåga.

  Gillad av 6 people

  • Linden skriver:

   Så sant.
   Att sossarna lett denna utveckling är inte helt ologiskt. Makten,är allt.

   Men att alliansen, med Lööf och Reinfeldt/Kristersson i spetsen har anammat och låtit denna galopperande galenskap ske är ett svek av monumentala mått.
   DÖ är ett exempel på sveket. Att någon som gav dem sin röst i valet 2014 ens kan kan tänka tanken att göra om samma sak i kommande val är helt obegripligt.

   Sanningen är att de vill inte regera, de verkar vara fullt nöjda med att sitta i låtsasoppostion vid köttgrytorna.
   De kan ju inte ens gå fram med en egen budget i rädsla för att SD ska stödja dem.

   Förakt är bara förnamnet.

   Gillad av 1 person

 10. Jan Andersson skriver:

  Jag har alltid trott att det offentliga tar hand om många gemensamma funktioner därför att det är praktiskt, kostnadseffektivt och kan jämna ut med sin större budget (som ett storföretag) tillfälliga kostnadsbehov och överskott över riket. Den dag det inte finns ett underlag, det vill säga, intresset är inte längre gemensamt utan har splittrats upp i fler särintressen, ska frågan återföras till medborgarna hur de vill ha det i den förändrade situationen. Alla dessa föreningar som får miljonbidrag luktar särintressen lång väg.

  Gillad av 1 person

 11. R.Nilsson skriver:

  ”något tiotal procent av omsättningen är av oklart ursprung,”
  ————————–
  Det kan ju också vara så att en del av finansieringen kommer från främmande makt?
  Jag tänker då på Saudi och Soros.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   En (S)ynnerligen kvalificerad gissning!

   Soros smutsiga fingrar finns överallt,
   inte minst i EU-korridorerna nere i Bryssel…

   Incitamentspengar…

   Mutor på ren svenska!

   Gilla

  • Jvk skriver:

   Jag tror det är bra med ett grundlagsförbud för kan det vara genetiskt? De som är konservativa och för en fri marknad drivs av att skapa själva via eget arbete alltmedan andra är genetiskt betingade parasiter, de är också mycket dugliga på deras eget vis, men de kräver en värd att parasitera på. När en sådan värd väl är på plats, som den nettobetalande medelklassen, så har parasiten oändliga varianter och visar otrolig uppfinningsrikedom och anpassning för att suga ut maximalt ur värddjuret:

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Mina förhoppningar är inte höga. USA hade turen att skapas av under en historisk fas, då oklarhet härskade. Endast konservativa, skapande, personer trodde i det laget på framtiden. Det fanns inget att suga ut, så utsugarna var inte aktiva. Vi kommer inte att kunna förbättra Sveriges konstitutionella läge förrän en liknande situation åter råder. Dagens utveckling förefaller inte föra direkt dit, utan via omvägen över islamism och en antagligen många hundra år lång andra medeltid. Endast ur sin aska kan en fenix födas.

    Gillad av 1 person

 12. Jvk skriver:

  Du kan nog med fördel fortsätta, till en sådan kartläggning bidrager jag gärna om du behöver pengar. Westerholm har kartlagt en del av de muslimska förbunden och där är ju med säkerhet all finansiering statlig, från Sverige, och möjligen Saudiarabien. Jag tror du kan applicera principen ju mer pk ju mer statliga pengar och göra en graf. Du kan nog också plotta var nyckelpersoner bor, jag gissar att det finns en koncentration i Stockholms innerstad, möjligen med korrelation till de kartplottar över var brottsdömda bodde som man tidigare hade tillgång till innan det förbjöds. Ett exempel hör är ju jakplågaren som gått över till att jaga tanter, skattefinansierad. Ju galnare och mer kriminell detta större chans att få skattemedel vad det verkar.

  Detta är en del av det som etablissemanget vägrar att förstå, de har alla medel, och samma förhållande råder i utlandet, NGOer, media, administration osv, ÄNDÅ så växer motrörelserna och vi fick Brexit och Trump. Massiva mängder med av skattemedel betald tid går åt att motarbeta en växande del av befolkningen, som vi här, som endast använder sin egen tid och får noll betalt, våra ideér skall bära ekonomin också. Inte så för pk-isterna, de tar också VÅRA skattepengar för sin egen propaganda, samt alla de omedvetnas som ju slaget står om. ÄNDÅ växer motrörelserna. Hade man haft en neutral sitation så gissar jag att etablissemanget endast representerat sig själva och en och annan övervintrad KPMLare. Kanske 5-10% av befolkningen maximalt.

  Patrik, kan du inte slå dig samman med Westerholm och finansiera en systematisk studie av detta? Det finns 3000kr till från mig som väntar.

  PS: Vissa av de som ligger bakom FN-förbundets rapport är släkt med de som togs med bakluckan full med automatvapen som skulle mörda alla på Jyllands-Posten. Personer med terrorist-associationer (eller värre) uppbär alltså skattemedel med självklarhet, men inte de som värnar öppen debatt. Min tro är ju att de vill ha det så här så det är kanske kvalificerande till statsbidrag att vara, eller försvara, muslimska terrorister?

  Gillad av 13 people

 13. V for Vendetta skriver:

  Hur många liknande föreningar finns det i landet med endast en styrelse som medlemmar som höstar in emellanåt miljoner i bidrag? Ingen som redovisar vad de arbetar med, vilka medlemmarna är, vilka resultat som uppnås. De kammar endast hem slanten. Vi öppnar börsen med ett stort leende och tycker att integrationen fått ytterligare en juvel i sin krona.

  Gillad av 2 people

 14. svenne skriver:

  ”Jag börjar tro att staten och PK-ismen är mycket tätare sammanflätade än jag hittills fattat”.

  Det finns i alla fall en tydlig sammanflätning mellan Naturvårdsverket, Centerpartiet, Fores och Sifo. Inför det förra riksdagsvalet anordnade Fores ett seminarium den 10/9 år 2013 och det redovisade programinnehållet visar på ett oblygt sätt att man inte bryr sig om att ens försöka låtsas vara opartiska:

  ”Vilka partier har mest att vinna på att miljöfrågorna får en central roll i valdebatten? Vinner eller förlorar Moderaterna och Socialdemokraterna på ett aktivt engagemang i miljöfrågor? Påverkas miljöfrågornas ställning i valdebatten av valet till EU-parlamentet?”…………..
  ….”På seminariet presenterades två undersökningar över väljarnas relation till miljöfrågorna. Toivo Sjörén, opinionschef TNS Sifo, presenterade siffror över vilka frågor som kan locka väljare över blockgränsen”.

  Det är underligt att Toivo Sjörén, som redovisar opinionssiffror angående partisympatier, tillåter sig att tipsa utvalda partier vilken taktik som skall tillämpas inför ett val. I och med detta punkterar han ju förtroendet för Sifo på ett sätt som är svårt att reparera.

  Även Naturvårdsverket skadar ju sitt förtroende genom sin partiskhet. Man förväntar sig ju att dom skall engagera sig i krassa naturvårdsfrågor utan partipolitiska ställningstaganden.

  Citat ur en aktuell artilkel i Dagens Opinion:

  ”OPINIONSBILDNING. Naturskyddsföreningens har i en rapport, Ny fart i miljöpolitiken, granskat om partierna höll de löften de gav för fyra år sedan. Bäst i klassen är Vänsterpartiet och sämst är Sverigedemokraterna”.

  Naturvårdsverket tycks – enligt min mening – vara en sammanslutning som är väl kvalificerad att ingå i en påhittad organisation som Svenska FN-förbundet.

  Gillad av 1 person

  • Jeff skriver:

   I takt med att vi närmar oss valet ökar klimatalarmismen i styrka, det är ingen ände på eländet som väntar.
   Vi står inför en katastrof om vi inte nollar våra globala utsläpp av växthusgaser till år 2070. Våra fossila koldioxidutsläpp måste nå noll globalt tidigare, till år 2050. Frågan är annars inte om det blir en katastrof, utan hur stor den blir, hur snabbt den kommer och var den kommer att slå hårdast.

   Världens fattiga drabbas värst redan idag och bedömningen är att de kommer drabbas värst även i framtiden, vilket dessutom gör klimatförändringarna till en stor rättvisefråga.

   PKisterna vet hur en slipsten ska dras.

   Gilla

   • svenne skriver:

    Jeff
    Jag tror att dom som anser att klimatförändringar kommer att vara vårt största problem inom ett par decennier är väldigt naiva.

    Det är ingen slump att invandringspolitiken har vuxit till att bli den största valfrågan och det gäller då för ”de goda” att rikta strålkastarljuset åt ett annat håll. På grund av den oansvariga invandringspolitiken så kommer vi – både i närtid och under en ansenlig framtid – att få tampas med de ”utmaningar” som har orsakats av denna politik.

    Jag tycker det är skamligt att organisationer, som anses som både pålitliga och opartiska sanningssägare, skall bedriva en lobbyverksamhet som gynnar partier med fokus på de upphaussade miljöfrågorna. Jag tror att miljöproblemen i framtiden kommer att vara försumbara vid jämförelse med den förda invandringspolitikens negativa konsekvenser.

    Gillad av 5 people

 15. Elof H skriver:

  Alla bidrag till civilsamhället måste upphöra helt. Oavsett om det gäller FN-förbundet eller lokala knattefotbollslaget. Vi måste ha ett civilsamhälle som står fritt från det allmänna. Själva definitionen av civilsamhälle är just att det gör det vilket innebär att det knappt finns något äkta civilsamhälle alls i Sverige. Ett riktigt civilsamhälle är en viktig motvikt till politikerna. Det har politikerna förstår och gör därför allt för att korrumpera och infiltrerea. Det handlar självklart om makt. ”Den som får bidrag är inte fri” om vi skall parafrasera en viss gammal statsminister.

  Gillad av 6 people

 16. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att våra skatter går till olika särintressen som är ett stöd för den politiska makten främjar inte demokratin.
  Nya politiska partier möts av misstro från de här grupperna och bekämpas med alla till buds stående medel eftersom de kan vara en fara för organisationernas ekonomiska underlag.

  Gilla

  • Björn skriver:

   Precis som du skriver, ligger det medveten slughet och maktlystnad bakom att göra så många som möjligt, beroende av bidrag!

   Gilla

 17. Att köpa sig fri skriver:

  Häromdagen kommenterades på dessa sidor en Brå-rapport där problemen i samhället landade i en traditionell socioekonomisk förklaringsmodell. Man kunde få intrycket av att dessa socioekonomiska förhållanden sprungit fram ur själva undersökningen, på ett självständigt vis. Men så var nog inte fallet.

  Begrepp som över/underorning, förövare/offer, makt/maktlös, utnyttjad/utnyttjare, socialt svag/stark, pekar alla ut en plats inom en hierarkisk ordning, där det sociala kapitalet i botten förblir svagt, medan det högre upp växer i styrka.

  Vi är sedan länge vana att resonera i dessa svaghets- och styrketermer. De återfinns inom politiken. Inom sociala myndigheter, som skillnader mellan fattig/rik, stad/landsbygd, arbetare/akademiker, yngre/äldre, laglydig/kriminell, frisk/sjuk. Rentav kvinnor/män. Mellan de som behöver hjälp – och de som måste ge den. Den socioekonomiska förklaringsmodellen har vuxit samman med en moralisk dimention. Det utgör kärnan i PK-ismen.

  Till denna modell kan i ökad grad läggas den etniskt/kulturella dimentionen. Där kulturen själv utgör en övergripande entitet. Individerna inom en specifik kultur kan inte fritt, hur som helst, placeras in i en traditionell enhetlig hierarkisk gemensam samhällsorning. En kurd kan inte med smidighet placeras in i en somalisk klanstruktur. En urstockholmare in, som tillhörig en viss sameby. Ty inom varje enskild etnisk homgenitet återfinns mycket mer än enbart socioekonomska förhållanden.

  Summa sumarum; PK-ismen hämtar kraft och ideologiskt bärande element från en socioekonomisk förklaringsmodell. I praktiken hotar den etniskt/kulturella horisontella dimentionen denna modell. Det är därför den kultur/etniska dimentionen så ihärdigt förnekas. Den hotar vårt politiska vanetänkande. Även myndigheters. PK-ismen fungerar hela tiden som ett försvar av en bestående ordning. Av vårt eget vertikala socioekonomiska tänkande. Där passar inte den horisontella kulturdimentionen in. Den som man utsiktslöst försöker pressa in i den socioekonomska modellen.

  Svenska FN-förbundet blir i det ljuset exempel på hur i grunden motstridiga intressen kan fortleva sida vid sida – genom att de alla vänder sig ohotat inåt. Samtidigt som man signalmässigt låtsas mötas i en enda stor samhällsgemenskap. Sken och verklighet hålls separerade. Samhället självt köper sig fri. Och slipper därmed ta ställning till den etnisk/kulturella dimentionen. Den som mycket av vår egen framtid ligger oförlöst förborgad uti.

  Gillad av 2 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Denna del, men inte den invasiva islamismen. I nattväktarstaten finns ingen sammanhållning, ingen lojalitet mot nattväktarstatens långsiktiga upprätthållande. Omvänt är det oklart hur man skulle kunna skapa och bedriva en nattväktarstat utan att behöva förlita sig på sociala mekanismer, enkannerligen gruppdiskriminerande sådana, som nattväktarstaten själv bekämpar. Ett oxymoron.

   Gilla

 18. Linden skriver:

  Samhällsanalytikern Williem Engdahl beskriver hur Kina och Ryssland gick till väga när de befriade sig ftån globalisternas järngrepp.

  Dessa båda länder styrs nu av politiska ledare som har det egna landets väl som riktlinje. Båda dessa supermakter har också ett respektfullt samarbete med andra nationer som bygger på ömsesidig utveckling.

  Sverige och sjuklövern är djupt indoktrinerat av de fullständigt utsugande och hänsynslösa globalisterna.

  Folkutbytet pågår för fullt, partiledardebatten visar att det inte är någon förändring i sikte.
  Vi behöver en frigörelse från dessa förtärande krafter.
  https://anthropocene.live/2

  Men hur ska det gå till när kanske 70 % av rösterna forfarande går till sjuklövern.
  Ibland undrar man om svenska folket är självmordbenägna?
  Vad alternativet är behöver inte formuleras.

  Gilla

  • Jvk skriver:

   På att svenska och tyska kvinnor våldtas, på islamisering och på att skita i flickor, kvinnor och äldre fattiga och i krigszoner menar du?

   Gillad av 1 person

 19. Laggar skriver:

  Organisationerna och pk-politikerna lever i symbios. Politikerna får trovärdighet som samhällsaktiva genom organisationerna, som igen behöver politikerna för att få finansieringen ordnad. Vem kan gå emot en sådan mall, någon som är helt utanför systemet?

  Gilla

 20. Jvk skriver:

  I Metro, SD 23%, Sossarna 23%, ballongen har spruckit, hur blir det i valet 2022? Sossarna 10%? Tänk också på hur det varit om man rensat för alla invandrade stödröster till sossarna och etablissemanget, detta är naturligtvis huvudanledningen till att i reda tal så kommer antalet invandrare och medborgarskap som delas ut bara att bli fler och fler och fler om 7-klövern för bestämma, man försöker förskjuta balansen innan det är för sent.

  Gillad av 2 people

 21. phnordin skriver:

  Patrik Engellau har sannolikt hittat en av PK-ismens rika källor. Många av dessa organisationer tjänstgör som resonansbotten och testplattform för den etablerade makteliten som aldrig behöver ställa sig i främsta ledet när det gäller kontroversiella frågor. Bort med dessa politiska och kostsamma enheter som förvrider den hederliga och öppna demokratin!

  Gillad av 2 people

 22. O.T. skriver:

  Strömsnäsbruk ligger naturskönt vid den slingrande ån Lagan, i Smålandskommunen Markaryd. 2 400 invånare bor i bruksorten med det sedan decennier nedlagda pappersbruket.
  Det är hit den numera rikskända syriska månggiftesfamiljen flyttat från Nacka – tre bostäder till tre fruar och 14 barn – de var 16, men två av döttrarna har fått skyddat boende. Det var hit familjen ville, då släktingar redan bodde här.
  Och familjen är bara en i raden av migranter som har flyttat in. I en mellanstadieklass på 16 barn är 3 svenskar. I kommunen är 30,6 procent utrikesfödda, i Strömsnäsbruk sannolikt betydligt fler.

  – Polygami är förbjudet i Sverige. De borde inte ha fått uppehållstillstånd. Lagen är inte lika för alla. De som inte vill rätta sig efter svenska lagar och inte vill anpassa sig till våra värderingar borde inte få komma hit. Så tror jag gemene man resonerar och det är därför det blir sånt liv.

  Man måste göra något. Överallt talar man om det här. Hur det ser ut, vart vi är på väg. Alla kärnverksamheter håller på att förfalla.
  Samtiden.nu

  Gillad av 3 people

  • Gert B. skriver:

   Och det välkända kommunalrådet (Germundsson, tillhörande KD) har låtit skicka ut en förenklad årsredovisning till hushållen. Däri bröstar han sig över att kommunen är i ”tillväxt”.
   Kommunens befolkning ökar än en gång efter att under en lång rad år ha gått bakåt i stället.
   Totalt för de tre senaste åren har befolkningen ökat med 621 personer.
   ”Det ser mörkt ut på avbytarbänken”.
   Skattesatsen ligger redan på 32,91 % .

   Gilla

 23. lookslikeanangel skriver:

  Sent, sealed, and delivered

  Vad är detta för beställningsskrädderier!

  Det är svårt att hitta någon som helst legitimitet.
  Det är verkligen lömskt att organisationer ger sken av vara
  fristående, ideellt drivna folkrörelser. DDR revisited.

  Ja, ekonomin lär väl bli som i Östtyskland – i bästa fall.
  Folk tar det lilla lugna på jobbet och fixar och trixar med det privata istället.

  Adjö, fantastiska kreativa Sverige!

  Gilla

 24. Varför? skriver:

  En fråga till Patrik i ämnet.

  Har du reflekterat över Bilderbergsgruppens agenda?.

  FN och Bilderbergarnas intressen faller alla samman på ett kusligt sätt.
  Reinfeldt, Löfven, Lööf och många andra är just Bilderbergare.

  Är det konstigt att man börjat lobba för ett sammarbete mellan S & M om man utgår från Bilderbergarnas agenda och dessutom hur FN agerar i detta fall ?.

  http://www.piahellertz.com/BilderbergergruppenDanielEstulin.pdf
  http://www.peace.se/blogg/2016/12/hur-sverige-erovrades-av-bilderberggruppen/

  Gillad av 2 people

 25. rudmark skriver:

  Pengasiffrorna är gigantiska (Mina skattepengar är inte)
  Hur många individer/personer lever av detta? Att de islamistiska organisationerna är medlemmar i varandra är känt, men de övriga? 4-5000? Eller har alla Westerberglöner? Då blir de ju färre.
  Så frågan är – hur många PKister finns det inom denna sfär (journalister och andra medlöpare ej medräknade)

  Gilla

 26. Vax skriver:

  Globalisterna som styr the Deep State i Washington såg inte med blida ögon på att Iran skulle komma undan underkastelsen under deras agenda,

  varför USA nu brutit avtalet och inte bara tänker återinföra sanktionerna mot Iran, utan man kommer även att införa sanktioner mot alla länder och företag som gör affärer med Iran inklusive EU.

  Avtalet med Iran är ingånget inte bara med USA utan med ytterligare fem (5) länder som nu kommer att utsätts för sanktioner om handeln med Iran fortsätter.

  
H.J.Ansari Zarifs Irans seniorrådgivare: ”Om européer slutar handla med Iran och inte sätter press på USA så kommer vi att avslöja vilka västliga politiker och hur mycket pengar de fått under kärnförhandlingarna för att få #IranDeal i hamn.”

  Är det förklaringen till de europeiska politikernas ovanliga ovilja att inte lyda USAs direktiv.

  Se pålydriket Sverige med Rinfeldt/Löfven eller varför inte Hultqvist som tecknar det ena NATOavtalet efter det andra utan debatt. MSM tiger still.

  Gilla

 27. Werner Von Winkelbaum skriver:

  Thanks for exposing this state-financed manipulation of ”civil society.” The findings, although based on a sample of organizations, points to risk for a march towards a totalitarian society.
  Looking forward to a comprehensive investigation, including review of criteria used in selecting organizations that ”qualify” for support.

  Werner

  Gilla

  • Fredrik skriver:

   The NGOs is Sweden are very often financed through the tax payer-based SIDA (foreign aid-system). The nominal amount invested in foreign aid is determined to be 1% of GDP yearly. This is one of the big contributors to the propaganda machine. The foreign aid money is recycled to, on paper independent NGOs, manned by personel similar in appearance and political beliefs as the ones paying out tax payer-money as grants. Name the NGO (Save the Children, Doctors without borders, christian charities etc) and you will find that they are majority financed by the tax payers. Since the foreign aid budget is 40+ billion SEK and
   maybe 10% (guesstimate) of that is recycled into NGOs manned by cronies, you’ll have an enormous amount of payed propagandists to keep the system going. This is one of the reasons why it’s so hard for a country like Sweden to, for example, fix our migration policy. The slush-fund NGOs need to motivate why they should get money and migration is one of many political causes to do that.

   The SIDA system is just one of the methods to fund causes popular among the Swedish political class. Others are for example Allmänna Arvsfonden (using the inheritance of the deceased to fund NGOs, especially non-swedish lobby organisations). There are many more like that to support the ideals the Swedish state deem to be important to uphold its ideological coherence over society. There are also other methods of ideological control, for example the media support system for newspapers and state-run media companies.

   Gillad av 1 person

 28. Werner Von Winkelbaum skriver:

  How much are leading representatives (CEOs, board members, etc.) for these organizations getting in compensation for their ”work”?

  Werner

  Gilla

 29. Kristina von Heland skriver:

  Några av oss i slutna grupper som hjälper bönder som råkat ut för olika militanta djurgrupper kan nämna en finansiering för att göra det mer komplett. Det är allmänna arvsfonden, det är inte obetydliga belopp som går till tveksamma grupper.
  Jägarförbundet såg att Lantmännen sponsrade en sådan grupp, slutade att köpa hundfoder där. De ändrade policyn direkt.
  Det är ett viktigt ämne att ta upp. Några här är inne på SIDA och NGO. NGO granskas av EU. De har uppfört sig mycket illa och ertappats med att smuggla migranter, läkare utan gränser som också erkänt. En smutsig hantering.
  Amnesty International undersöks också. Från att ha varit en välrenommerad organisation har de snart nått botten.
  Min slutsats är att organisationer som från början har ett vällovligt syfte ofta kidnappas av mörka krafter med en egen agenda. Vänstern med kommunister i spetsen är mycket skickliga. Det hände i Katalonien med separatisterna. Folk var ute och skramlade med grytlock, nu är det mobbning av polisernas barn i skolan. Så fort frihet är med i namnet dyker de på som gamar kring ett kadaver

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.