Ny podd med Mohamed Omar. Vi vill se seriehjälten slåss mot jihadister

I denna podd pratar jag med Ronie BerggrenAmerikanska nyhetsanalyser. Han är liksom jag ett gammalt Fantomen-fan. Vi pratar om ett nummer av serietidningen som kom ut i april i år där Fantomen slår ner polska nationalister med en Prideflagga. Visserligen är det inte första gången som serietidningen visar tecken på vänstervridning, men vi tar detta tillfälle i akt att uttrycka vår kritik.

Omslaget mötte stark kritik, men Mikael Sol, redaktör för Fantomen i Sverige, försvarade tilltaget: ”Jag förstår så klart att omslaget är kontroversiellt, men ibland måste man stå rakryggad i sitt val”.

Han har dock fel. Pride är inte ett dugg kontroversiellt. Det är helt och hållet mainstream. Hela etablissemanget går i prideparaden. Inte heller är det kontroversiellt att utmåla europeiska nationalister som ondskefulla. Man får applåder.

”Det är lönlöst att försöka resonera med de oresonliga”, säger Fantomen. Detta är en farlig attityd som banar väg för inskränkningar i yttrandefriheten, mobbning och våld. I verkligheten är det snarare vänsteretablissemanget som inte vill resonera, utan stämplar kritiker som ”rasister” och ”islamofober”. Modigt och kontroversiellt hade det varit om Fantomen fick slåss mot jihadister.

10 reaktioner på ”Ny podd med Mohamed Omar. Vi vill se seriehjälten slåss mot jihadister

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Det är nog minst tjugo år sedan fantomen svor PK-eden i Dödskallegrottan. Det var väl då han gifte sig och blev familjefar med tvillingbarn och en fru i FN-tjänst. På det sluttande planet är han nu, totalt ointressant!

  Gillad av 1 person

 2. Jvk skriver:

  Kan du inte rekommendera några gamla Fantomenalbum, jag älskade Fantomen (och hoppas att de som nu vanhedrar honom brinner i ..) ? Du kanske skall ha två bloggar, en som tar upp islam och en mera kulturell, jaja gör som du vill. Gamla Spindelmannen var också bra, och mästaren på karate, ujuj. Det gemensamma för alla dessa serier jag gillade var att man så tydligt stod på det godas sida, och det fanns ont och gott. Det goda skulle vinna men man mördade inte i onödan. Som Bamse innan han blev öppet vänster och pk, de starka måste vara snälla. Jag har alltid undrat om vänstermänniskor läste serier eller såg på film, jag menar de var ju alltid lierade psykologiskt och politiskt med skurkarna? Så det är nog därför som Fantomen nu är pk, vänstermänniskor vill också läsa serier så snart så visar det sig väl att Guran är en god jihadist och att Fantomen kämpar vid hans sida, dödsskallar har han ju redan så varför inte ett par avhuggna huvuden till? Det är en trend och man läser att Trumpväljare allt mer vänder Hollywood ryggen för att moralen är ställd på huvudet, samma för mig, när man snusar till sig ett pk-tema så finns det bara en knapp att trycka på.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Delete!

   Vi trodde Allah att Fantomen var en förkämpe för Kvinnans frihet…

   Så fel man kan ha, ta miste…
   Fast när har han befriat kvinnor ur ett Harem senast?

   Men med en fru som jobbar för FN,
   kan detta klavertramp knappast överraska?

   Aldrig mer jag tar och öppnar en Fantomen!

   Om jag så skulle bli 400 år)

   Gilla

 3. Oraklet skriver:

  ”Belägringen” (”The Siege”) med Denzel Washington, Bruce Willis och Annette Bening i rollerna upp på bio. En grupp jihadister spränger en skolbuss i New York. För att förhindra fler attentat kallar man in armén (Bruce Willis), som helt sonika försätter Manhattan under karantän, griper alla araber och internerar dem i stora hönsburar på stadens fotbollsstadion. Jag vill inte ”spoila” för mycket, men låt oss säga att Benings socialtant anno 1999 beter sig ungefär som vistårinteutarna anno 2017…

  Filmen har många kusliga paralleller till verkligheten (särskilt kusligt är att den var så långt före sin tid), ocj det skulle vara MYCKET intressant om Mohamed Omar kunde göra ett poddavsnitt om denna film.

  Gilla

 4. Jvk skriver:

  Det som står på spel förklaras här av Jordan Peterson i en intervju gjord av NBC med syftet att utmåla honom som alt-right, nästan hela intervjun klipptes bort för att förvrida budskapet.
  Det Jordan dock säger här (även om NBCs tittare inte fick veta det) är att det han fruktar är identitetspolitiken, och den självklara splittring det medför. Det var också det som fick mig för över 10år sedan att börja skriva till Sveriges ledarskribenter, såg de inte vad de uppmuntrade? Förstod de inte att genom att uppmuntra splittring och muslimer och kvinnor och svarta och homosexuella eller transpersoner eller samer, kort sagt alla utom vita, och vita män i synnerhet, att aggressivt slåss för sina ”rättigheter” i kraft av sin grupptillhörighet så kommer de att väcka den björn som sover, den som alla med rätta fruktar. Plötsligt så finns en rationell anledning för också vita att gruppera sig och med sin mycket större effektivitet så slutar det ju självklart i katastrof för alla de andra, skall kvinnor och transpersoner slåss sida vid sida med muslimer mot nyväckta vita rasister? Det slutar på ett enda sätt, muslimer slåss bara mot oskyldiga och försvarslösa som alla militärer i Mellanöstern vet, så snart det bjuds motstånd så springer de. Att inte uppmuntra detta borde vara fokus men inte fick man något svar. Fantomen var ju inte mot homos, Överste Weeks var kanske homo, eller Guran, men man gick inte runt med ett jävla plakat och krävde särrättigheter och att andra skulle be om ursäkt. Leva och låt leva var den gamla principen.

  Gillad av 4 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Det borde allt fler göra!

   Uffe har nog peakat långt i förtid…
   Nyhetens o retorikens behag har gått över!
   Fårakläderna förmår inte längre dölja Ulfen!

   En ny politik,
   för ett sammansvetsat land kan man nästan säga)

   Släng Identitetspolitiken där den borde höra hemma, på (S)ophögen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.