Gästskribent Elöd Szántó: Nu är det allvar och vi måste agera!

Vi är många som önskar att vakna ifrån den mardröm som asylinvandringen innebär. Sanningen är dock att vi har en verklighet att hantera. Vi kan inte längre önska bort saker.

Det är inte ens meningsfullt att tala om varför det blev som det blev. Själv har jag röstat mot vansinnet i de tre sista valen. Resultaten är vad det är.

Vad gör vi nu?

Önska bort verkligheten är alltså inget alternativ. Faktum är att vi har en hel härd av människor som har eller kommer att få rätt att bo med oss utan att ha minsta vilja eller möjlighet att bli en del av samhället.

Ska vi visa dem ryggen och säga att vi inte har velat detta? För det ville vi ju inte. Vi visste att det kunde leda till det som blivit.

Ska vi fly? Kanske till Australien?

Alla kan inte göra det.

Då måste vi faktiskt ta tag i saken och göra det bästa av situationen. Konstigt nog måste vi själva se till att omfamna dessa människor (som har trängt sig in mer eller mindre med tvång) och försöka göra dem mindre skadliga än vad de är idag.

Vi måste lära dem språket, sederna och hur vi vill att de ska bidra till samhället och gemenskapen.

Allt detta är väsensskilt mellan oss.

Det tog mig 20 års närvaro i Sverige för att fullt ut uppskatta det nordiska etik-, moral-, och samhällsbygnadssystemet, och då kommer jag från ett relativt likartat centraleuropeiskt land.

Det är inget att förvänta sig av ”nysvenskar”.

Äpplet är surt men vi måste bita i det. Vi måste börja engagera oss i att prata och samverka med dem vi inte vill ha, men som är här och kommer att bli en del av vårt samhälle.

Vi måste göra vårt bästa för att minimera skadan genom att lära och hjälpa.

Det blir inte lätt men vi har inget val än att ta till dem till vårt bröst.

Allt annat vore att bidra till ännu mer hat och aggressivitet från deras sida.

Samtidigt får vi inte glömma att stänga av strömmen av nytillkommande.

Det går att göra rätt och rösta rätt på samma gång.

Elöd Szanto är veterinär med ungerskt påbrå, men numera acklimatiserad västgöte. Älskar att resa och tala med alla människor som inte är trångsynta.

 

 

 

 

127 reaktioner på ”Gästskribent Elöd Szántó: Nu är det allvar och vi måste agera!

  • Thomas Ek skriver:

   Så kan statsministern få stopp på IS framgångar – konkret förslag finner du längre ner i det här kommentarsfältet. Författad av signaturen ”Thomas Ek”.

   Gilla

 1. Elof H skriver:

  Invandrare som kom förr lärde sig språket själva och det kan dagens invandrare också göra. SFI är kontraproduktivt och pengar i sjön. All hjälp är passiviserade, alla bidrag är passiviserade. Utan bidrag och annat stöd uppmuntras egen aktivitet och aktivitet krävs för integration. Ge enkelt husrum och mat, inget mer. Detta kommer också ge utvandring av alla de som egentligen bara kommit för att få arbetsfri inkomst och välfärd.

  Liked by 7 people

 2. Bo Svensson skriver:

  De som är kvar i de tankar och förhållningssätt de hade med sig hemmaifrån, är kvar hemma utom rent geografiskt. – För att de skall vara kvar hemma fullt ut, räcker det långt med att ”stänga godisbutiken”. – Dra in alla omotiverade extra bidrag och förmåner till främmande folkslag är ett osökt första steg. – Därefter vad som krävs för att återställa normalitet och under en sådan vinner man terräng genom att vara duktig och trevlig.

  Liked by 5 people

  • larslindblog skriver:

   Jag har sett att regimen inför något som kallas ”studiemotiveringsbidrag” på 9000:- vid halvårsskiftet. Pengarna betalas ut till personer över 25 år , som saknar utbildning och studievana. Inga krav på deltagande i studier eller annat krävs.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Som jag har förstått det, Lars, handlar det om (icke)medborgarlön till immigranter, som aldrig borde släppts in i landet – särskilt inte som asylinvandrare, eftersom sådana förväntas assimilera sig…

    … vilket ingrott muslimskt indoktrinerade, patriarkalt klanstyrda, vuxna analfabeter aldrig kommer att göra i ett svenskt Sverige, oavsett hur många miljoner ”Folkbildningsrådet” m fl slänger i sjön.

    http://uvell.se/2017/06/12/hur-ibn-rushd-fick-ihop-11-miljoner/

    Liked by 4 people

 3. Lars-Erik Eriksson skriver:

  En så bra sammanfattning av situationen det är möjligt att frambringa.
  Alla andra åtgärder innebär gråt och tandagnisslan och försök till lösningar vi nog inte kan stå för i alla lägen.
  Jag har hela tiden hävdat att vad Sverige behöver är en ny konstitution, ett stopp för politiska ungdomsförbund, ett upphöjande av medborgarskapet så att däri ryms alla våra rättigheter men för alla i landet skall skyldigheterna stadfästas en gång för alla, samt vill jag inte längre se karriärpolitiker som inte har minst tio års yrkeserfarenhet utanför våra fyra statsmakters domäner, valbara stå på några som helst listor.

  Liked by 5 people

 4. Moab skriver:

  Nej. Lyssnar du Elöd? Nej. Den enda interaktion jag vill ha med dessa migranter är detta nej, jag vill ha ut dem, minska socialbidragen, förbjud utrryck för islam steg för steg, låt polisen utöva långt mera våld mot alla våldsamma överträdelser, vattenkanoner och gummikulor. Öka dessutom straffen och utvisa alltid och döm långt fler, och längre ned i åldrarna. Om en son begår ett brott, utvisa hela familjen. Först av allt: riv Qatar-moskén.

  Görs allt detta så blir kanske de kvar som kan nås med Elöds metod. Låt oss betrakta en afghan eller somalier som kommer hit, han är kanske 20 år och låtsas vara 15, han går i en klass med killar (verkliga barn) utan skäggstubb som sköter sig och lättklädda tjejer. Han skiter i skolan och ägnar inte sin tid åt att försöka passa in, utan att tala om ekonomiska brott, begå brott och resten av tiden fundera på och begå sexuella övergrepp. Vad är nyttan att tala med denne man? Ivar Arpi hade en skrattretande avslutning på dagens ledare, att vi inte kan veta om man kan utbilda bort detta. Det är infantilt. Det enda som möjligen har haft en minimal effekt är att ett samtal om att man inte får ta tjejer mellan benen får dessa primitiver att inse att de faktiskt kanske kan åka fast. Det är endast piska som hjälper nu. Behåll dina morötter Elöd, för de du pratar om är inte dig och mig, det är mina barn, det är de som skall ”prata” med migranterna, de är redan tvungna, i skolan. Det kommer inte att ske som du tror, i ren självbevarelsedrift så lär jag mina barn att förakta och hata migranterna. De får höra allt det som de inte får höra i skolan och lilla Aktuellt.

  Lyssna noga: Nej. Skulle argumentet för att ta dem till sitt bröst vara att de annars blir aggressiva?? Det är istället så att jag inte har någon gräns för hur agressiv jag kommer att vara för att försvara mina barn, har Elöd glömt att vi germaner är ganska bra på att vara aggressiva?

  Nej.

  Liked by 12 people

  • Elöd skriver:

   Hej Moab,
   Jag lyssnar och förstår dig och andra som blir upprörda.
   Om du också lyssnar så märker du att jag också är förtvivlad om vart Sverige är på väg.
   Det är just därför jag skriver.
   Vi skulle faktiskt kunna bli vänner.
   Det är inte jag utan dina etniska svenskfränder som har under flera decennier byggt upp bubbelslåttet där alla är välkomna.
   Fortfarande tillhör du och jag en minoritet som älskar det gamla goda Sverige.
   Mer än två tredjedelar av svenskarna tror och röstar på vackra fantasier.
   Jag tror att om vi kyler ner känslorna kan vi hitta varandra och kan bidra tillsammans till att göra elendet lite mindre outhärdligt.
   Hälsar
   Elöd

   Liked by 1 person

 5. PerH skriver:

  Det går inte att vänslas bort extrema motsättningar, gör vi så är det underkastelse.
  Motsättningarna går inte att lösa genom förhandlingar, korvgrillning eller RFSU-kurs.
  Vill hänvisa till dagens text av Mohamed Omar här på
  DGS.

  Liked by 4 people

 6. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Tack för inlägget och skribenten vill väl. Dock tror jag att det behövs två chocker innan utvecklingen kan vända:

  • Den första chocken måste upplevas av allmänheten som förr eller senare lär komma till insikt om att man blivit grundlurade av intressen som kör kriminella assistansbolag, lever på gängkriminalitet, kidnappar opinionsbildningen, utnyttjar vår tolerans mot intolerans etc.
  • Den andra chocken kommer att upplevas av dem som kommit hit och aldrig haft för avsikt att inordna sig i vårt system när det gäller etik, moral, försörjning, kvinnosyn etc.

  Innan detta hänt kommer nuvarande trender att fortsätta. Vad som utlöser chockerna vet ingen. Min gissning är att först kommer chocken att upplevas av allmänheten och det som triggar igång processen blir nästa ekonomiska nedgång. Den kommer att bli våldsam när nollräntan försvinner, kraftiga skattehöjningar slår igenom och Riksbanken samtidigt bromsar ekonomin för att stävja den inflation som kronfallet ger upphov till. Detta händer troligen inom två år.

  Liked by 4 people

 7. Gunilla skriver:

  Man kan leda en häst till vatten men inte tvinga den att dricka. Detta gäller för många människor som helt enkelt inte vill integrera sig eller låta sig integreras i vårt samhälle. F.ö kryllar det av projekt för ökad integration och en del funkar kanske för de som vill integrera sig. Kravlösa projekt visar sig dock ofta misslyckas då de just precis inte ställer några krav på målgruppen.

  Liked by 4 people

 8. Anders skriver:

  Nej, vi ska inte försöka göra dessa människor till en del av vårt samhälle. Vi ska se till så att vi blir av med dem. Stryp bidragskranen och erbjud ett flyttbidrag. Gå igenom och upphävt alla uppehållstillstånd och medborgarskap som erhållits på falska grunder. Behandla dem för vad de är: ockupationstrupper och bidragsparasiter.

  Liked by 8 people

 9. Lars S. skriver:

  Nja, har vi verkligen inget annat alternativ än att tigande eller t.o.m. aktivt acceptera alla dessa hundratusentals som har kommit till Sverige främst för att kunna leva ett bekvämt liv på våra inbetalade skatter.

  Jag tror nog att det finns alternativ. Vi måste inte låta nyanlända omfattas av vår välfärd och hjälp från samhället. Låt oss ändra lagar och regler för bidrag och rättigheter,nyanlända måste inte omfattas av dessa.

  Eller med andra ord,minska bidragen kraftigt till nyanlända som inte jobbar och försörjer sig själva. Stäng av kranen med pengar åt nyanlända,låt de klara sig själva. Inga bostadsbidrag,inga försörjningsbidrag,ingen gratis sjukvård,ingen gratis skola,inga pensioner,inga bidrag i form av penningbidrag som ärtänkta att skydda behövande boende i Sverige,m.m.,m.m.

  Är rätt övertygad om att i snart skulle se en utvandring från Sverige till Tyskland eller till andra länder där de kan få mer bidrag/hjälp.

  Två flugor i en smäll; vi minskarvåra kostnader och får behålla de invandrare som gör rätt för sig,som vill anpassa sig till Sverige och vårt sätt att leva.

  Visst kan vi låta ett fåtal stanna av humanitära skäl,men även på dem ska det ställas krav. Och vi bör inte låta fler stanna än vad vår flyktingkvot. Säger enligt FN,vilket bör innebära att vi nog uppfyllt bör kvot för åtskilliga år framåt.

  Så stäng gränserna och gör det mindre attraktivt för nyanlända att stanna i just Sverige,

  Där tror jag vi kan ha en lösning på våra enorma problem.

  Kanske…………….

  Liked by 6 people

  • Anna skriver:

   Tänk om det kunde fungera så! Men tyvärr en önskedröm, vi kommer aldrig att få politiker med det modet att göra vad som behövs för att få Sverige tryggt igen. Det blir för oss att fly ut på landet och så litet som möjligt vistas i städer för att bevara blodtrycket. Det slog mig häromdagen då jag var på en sommarmarknad på landet-inte en slöja eller hazar inom synhåll. Det var Sverige. Så skönt!

   Liked by 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Jovisst kommer vi få det. När tillräckligt många otäcka dåd skett i Islams namn så kommer även den mest korkade svensk inse att så här kan vi inte ha det. När man ser på filmer från andra världskriget så är det ju klart att visst kan man försvara sig med våld. Vi är många gamla gubbar som nog kan hantera ett vapen. Sätt oss i varje gathörn och nog sjutton ska vi kunna få muslimerna att längta hem till Somalia och Irak.

    Liked by 1 person

   • Boris skriver:

    Jag hade samma upplevelse på nationaldagen. Var då på Oscar IIs fort i Göteborg. Inte en slöja så långt ögat nådde. Bara lugnt, sklnt och tryggt.

    Liked by 1 person

 10. Folke Lidén skriver:

  Allt som skrivs är goda intentioner. Tyvärr kan man inte lära människor hur de ska leva sina liv. Vad gäller strömmen av nytillkommande måste den stängas av omedelbart. Jag vill inte vara oförskämd, skribenten menar säkert väl, men det är tyvärr just de drömmerier och de falska förhoppningar som uttrycks i krönikan som fört oss till den avgrund vi står vid.
  Jag må vara ”trångsynt”, kanske t. o. m. ”kostymnazist” som en krönikör i Expressen uttrycker det, men jag förstod redan för 20 år sedan att Sverige slagit in på en ohållbar väg. Storhetsvansinnet och den destruktiva godheten har gradvis piskats upp till orkanstyrka.
  Man nu står vi där och ingen har en aning om hur vi ska ta oss ur det. Jag känner ingen som helst glädje över att ha fått rätt.
  Håller med om att vi ser mycket ”hat och aggressivitet” från alla håll i samhället. Mer är att vänta.

  Liked by 7 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Avgörande var, åtminstone för mig, valen 1985 och 1988.

   1985 när Ulf Adelsohns tal om systemskifte användes av Bengt Westerberg som vapen mot Ulf Adelsohn och Moderaterna. Det fick upp Folkpartiets röstetal men stängde slutgiltigt vägen till ett normalt samhälle, vägen bort från det socialistiska misslyckandet, en väg som alltid måste vara ett systemskifte. Detta skadade inte bara Sverige, utan även Moderata samlingspartiet. Inte bara öppnades vägen för Carl Bildt, utan Den Inre Kretsen bildades också och fokus sattes på väljargunst i stället för att ha rätt i sak.

   1988 när SAP kunde vinna så klart trots Ebbe Carlsson-affären och alla skandaler och sjuka affärer som hade utspelat sig under mandatperioden, inklusive Olof Palmes Harvard-skattefusk-affär. Svenskarna visade politikerklassen att det var fritt fram med omoral, fusk, korruption och maktmissbrukt. Kanske ångrade sig svenskarna i valet 1991, men då var det för sent. Skadan var skedd. Inte bara ekonomin, utan hela det politiska systemet var förrött.

   Ungefär vid denna tidpunkt blev också majoriteten av väljarna anställda i eller anlitade av offentliga sekorn. De var på väg att bilda ett Välfärdsindustriellt komplex med majoritet i valmanskåren.

   Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   Hur vet du det? Arikelförfattarens hela poäng är ju att klämma ut mer resurser ur oss svenskar och att använda vårt folk som kanonmat mot dessa människomassor. Hans påstående att han ”röstat mot detta i tre val” kan betyda vad som helst. Jag ser ingen omtanke om oss svenskar alls i den här artikeln.

   Liked by 1 person

 11. rudmark skriver:

  Varför är det vi som ska göra’t? Finns möjligheter för alla att inhämta kunskaperna, gratis också.
  Omhändertagandementalitet. För de som är kvotflyktingar och liknande kan Sverige ge insatser, men varför till ekonomiska migranter? Vi har en lagstiftning bl.a. som styr beteenden, tyvärr används den inte i den utsträckning som skulle ge effekt.

  Liked by 2 people

  • gmiksche skriver:

   Innan bidragkranarna stängs är det nog säkrast att utöka poliskåren. Till det dubbla eller tredubbla. När kranarna stängts bör vi räkna med en våg av kriminalitet som söker sin like. Mot den kommer dagens kriminalitet att förblekna.

   Liked by 9 people

   • Fredrik Östman skriver:

    En skicklig politisk aktör kan förstås använda denna kriminalitet för att utöka poliskåren. Inte vackert, men betydligt mer realistiskt.

    Det är inte meningsfullt att hoppas på att det politiska systemet skall agera rationellt och förutseende. Händelsehorisonten är högst ett par veckor för detta system. Vi som ser flera år framåt lurar bara oss själva genom att kräva något liknande av bäbis-Leviathan. Det arbetar med begränsat fungerade modeller och förklaringar av hur världen fungerar, vilket inskränker förmågan till framförhållning. Med andra ord är vårt politiska system irrationellt.

    Skall man åka från Skara till Göteborg med en skrinda dragen av tusen sniglar är det inte en GPS som visar var motorvägen går man behöver som verktyg.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Det löser sig. Svenskar är bra på att organisera sig. Och om det blir litet stökigt så kommer det ha en folkbildande effekt.

    Liked by 1 person

   • Gert B. skriver:

    En väg är att stänga bidragskranen här och öppna den där, i stället.
    Alltså att ge väldigt generösa återvändarbidrag. Och dessa nystartspengar ska endast kunna utgå till de som kom innan nyår och som inte kan kastas ut på annat sätt.
    Vi får se dessa återvändarbidrag som en form av bistånd, därför kan en stor del av U-hjälpen styras om till dessa bidrag. Självklart måste mått och steg tas för att dessa bidragstagare aldrig kan återvända till Sverige.
    En hel rad Utgiftsområden (UO) i statsbudgeten kan styras om till återvändarbidrag.
    Med mig som finansminister frigörs minst 100 miljarder kr ( 100 000 000 000kr) till återvändarstöd. En ren vinst! På riktigt!
    Jag är inte främmande för att ge 20-25 000 dollar per person i återvändarstöd.
    Förutsättningen för det är att gränsen tillsluts hermetiskt och att endast våra grannländers medborgare beviljas asyl. Hur goda möjligheter har vi i dagens läge att hjälpa finska, norska och danska medborgare om de skulle drabbas av krig?

    Liked by 2 people

   • gmiksche skriver:

    100 miljarder låter billigt. Jag köper förslaget. För att det ska fungera inom rimlig tid ror jag ändå att det krävs att välfärdskranen samtidigt vrids till droppläge.

    Liked by 1 person

 12. Thomas Ek skriver:

  Så kan statsministern få stopp på IS framgångar – konkret förslag
  Att USA bär skuld till den här tragedin vi står att hantera idag rättfärdigar på intet sätt vår statsminister till att strunta i att skydda Sverige från attack. Att Sverige, vår nation, blivit attackerade av en fiende med avsikt är att erövra hela vår nation och ta den i besittning står utom allt rimligt tvivel.

  IS framgångsrika krigsmarscher mot både Sverige och Europa kommer med all sannolikhet öka i både antal och styrka. Sverige (och Europa) klarar heller inte av att hantera den ondska som migrationen för med sig,

  Det är vår statsministers förbannade plikt att skydda Sverige. Fienden IS måste i första hand krossas och det per omgående. Sveriges antagonism mot USA och Trump måste i vår allas kamp mot IS av det skälet i sin helhet, läggas åt sidan. Löfven måste räta på sin rygg, ta ett allvarets samtal med Trump och göra tydligt, att vi står fullt enade i USAs kamp mot IS samt, att i de områden USA bekämpar IS erbjuda militär hjälp.

  ISs snillrika strids taktik
  Fienden ISs disponibla och framkomliga arena utgörs märk väl allena, av Västs tre politiska oenigheter. De är;

  Ett. – Eftersom det var USAs Irak-invasion i mars 2003 som orsakat de terrorist och migrationsproblem som Sverige och Europa tvingats att leva med idag så har USA av det skälet faktiskt också skyldighet att städa upp efter sig själv. Denna (miss)-uppfattning ( riktig historiebeskrivning ) har kommit att stå som tillräcklig förevändning till att vi inte ska ladda med någon skarp ammunition.

  De andra två oenigheterna gäller vilken storlek flyktingmottagandet bör ske under – begränsat samt frikostigt.

  Det jag vill uppmärksamma, och peka på, är alltså att det är själva existensen som Sveriges tre inhemska oenigheter i sig utgör som hela tiden bereder grund för ISs framgångar. Den här öppna motorvägen är väsentlig för att inte säga helt avgörande för ISs stadigvarande krigsframgångar och även för ”homegrown terrorism”. Den måste spärras av. Det här kräver att vi visar beslutsamhet genom att med all tänkbar brutalitet tyvärr, tills vidare, stoppar all invandring.

  Nato (läs EU, därför det är samma sak) som av samma skäl fortfarande gömmer sig under sitt skrivbord skulle med Löfvens omvändning med hög sannolikhet därmed bli tvingade att också hjälpa till. Nato är den i särklass kraftfullaste militäralliansen som finns på vår planet. Slår det här in, då kommer vi tvingas acceptera att Winston Churchill kan få en själsfrände vid namn Stefan Löfven.

  Om ingen kursändring snarast tar sin början bör Stefan Löfven med omedelbar verkan avgå från sin post. I annat fall är jag fast i tron om att mina barnbarn kommer tvingas att leva i ett helvete, värt namnet.

  Önskar att någon skribent här på DGS tar upp det här förslaget.

  Gilla

  • Anna skriver:

   Ja, Europa och särskilt Sverige har fått ta konsekvenserna av denna politk. Varför tar inte USA in alla migranter från MENA har jag undrat över länge. De kan sitta trygga, vi får ta skiten!

   Liked by 2 people

   • Thomas Ek skriver:

    Väljer du att dö framför att utnyttja USA?
    Det är ju just ditt synsätt som möjliggjort – IS framgångar!
    Läs mitt framkomliga förslag en gång till! – LÅNGSAMT.

    Gilla

   • Anna skriver:

    Ok missförstod vad du skrev, så tydligen har vi motsatt åsikt här. Anser fortfarande att USA skulle ta ett rejält ansvar att antingen ta in eller sända tillbaka alla MeNA migranter som kommit till Europa sedan krigen i början på 2000-talet. Tänk vilken fridens kontinent Europa varit då!

    Gilla

   • Thomas Ek skriver:

    Tror jag får hjärnblödning snart.
    Sveriges UR Skola visar en serie program som heter ” Nationen
    ” och handlar om Nationen Sverige.

    Begriper du inte innebörden i mitt framkomliga och väl genomtänkta förslag, alls?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Ditt förslag och din beskrivning är ytligt och sammanväxt med etablissemangets propaganda.
    ISIS är ett verktyg som främst används av USA. Vars utrikespolitik i sin tur är starkt påverkad av/dominerad av Israel lobbyn och Saudi lobbyn. Och västoligarkerna, även om deras syften är något annorlunda. Att hålla på och utmåla ISIS som någon sorts opponent i det här är inte så genomtänkt, det anknyter till neocons propaganda om utrikespolitiska krig och förstörelse i mellanöstern av ideologiska skäl, om det så är att ”sprida demokrati”, ”eliminera wmds”, ”bekämpa islamism/islam”, ”garantera afgahnska flickors skolgång” etcetera. Det är ju precis de här intressena som hela tiden eldar på globalismen, krigen, förstörelsen, antinationalismen. Trumps uttalanden om Iran nu nyligen när han var i Riad visar att ingenting har förändrats och att Trump kommer driva samma utrikespolitik som USA tidigare.

    De som ”bekämpar ISIS”, eller snarare Sunni blockets irreguljära styrkor, är Syrien och Iran och Ryssland, inte USA. Som ju är allierat med Sunniblocket. Men eftersom du inte tänkt på de här sakerna, vad jag kan bedöma av din kommentar, så kändes det meningslöst att gå in på det. Vi kan ju bjäbba i hundra kommentarer och inte komma framåt.

    För övrigt, apropå ”nation”. Nationen är svenskarna, staten är sverige. Att postmodernistiska UR påstår annorlunda, tja? Jag vet inte hur jag ska förklara det här men staten talar inte alltid sanning för dig vet du. Hursomhelst så betyder alltså ”nationalstat” egentilgen ”statstat” enligt dig?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    USA driver en konfliktlinje med Ryssland. Troligtvis för att återskapa situationen i Ryssland som rådde 1990, det vill säga Rysslands enorma tillgångar var enkelt tillgängliga för västoligarkerna och Ryssland var fullständigt oförmöget att hävda några geopolitiska intressen eller sin säkerhetspolitik. Som ett led i detta driver USA att få placera robotramper och militärinstallationer på svenskt territorium eftersom det kommer nödvändiggöra att Ryssland flyttar fler av sina fåtaliga styrkor norrut, det öppnar upp en front till som Ryssland måste försvara. Tanken är att stressa sönder centralmakten i Moskva. Och om det blir krig så utkämpas det ju på svenskt territorium, inte på USAs. Vi svenskar har noll att vinna på det här. Jag tycker att den som förordar att USAs trupper skall ges tillgång till svenskt territorium är en Quisling.

    Liked by 2 people

 13. Kallle7 skriver:

  Jag har också röstat mot det här i mer än 20 år, konsekvenserna av politiken har krupit närmare och jag har flyttat på mig. Min födelsestad är helt förstörd, fina bostadsområden har förvandlats till utländska enklaver. Bitvis kan man ibland vara den enda ljushyade personen av de 100 pers du kan se omkring dig. På senare tid hjälper det inte längre att flytta då större delen av samhället är infiltrerat.

  Motvilligt har jag genom mitt jobb tvingats ihop med människor jag annars undvikit,
  jag måste spela trevlig, vara tålmodig och stå ut med en massa värderingsskillnader, missförstånd, språksvårigheter. Jag vill inte ”omfamna” någon som jag djupt känner inte har här att göra, jag väljer själv vilka jag vill omfamna. Jag tänker inte ingå i den planen.

  Och jag kommer byta jobb till ett där den oönskade kontakten är minimerad, jag har som sagt varken röstat för eller lön för att behöva stå ut med den skiten.
  Kliva förbi den fastväxta tiggaren utanför ICA utan att ens ägna denna en blick, påminner mig bara att de styrande ÄR idioter. Om jag nu skulle råkat glömma det en kort stund.

  Liked by 8 people

 14. Gert B. skriver:

  ”Vad gör vi nu?” Ja, inte det som artikelförfattaren föreslår! Först utvisas, avvisas, utkastas och stoppas så många som vi kan. Därefter köper vi oss fria från resten av oönskade individer.
  Sedan är jag beredd att göra det som artikelförfattaren föreslår, efter att kraven på de som vill bli medborgare har skärpts ordentligt. Min mening är att endast de släpps in som har god chans att bli bidragande medborgare.

  Liked by 5 people

 15. cmmk10 skriver:

  Tanken ”att gilla läget” är mig motbjudande. Det finns väl ändå ingen ”naturlag” som säger att ”gjort är gjort” och har man trampat ut i ett kärr så kan man kämpa för att backa ur det igen.

  Jag kan till viss del förstå t ex palestinierna som vägrar att acceptera ”verkligheten”.

  Liked by 5 people

 16. Jan Ahlström skriver:

  Om dessa individer inte vill lära sig språket, om de inte vill lära sig sederna och om de inte vill bidra till samhället och gemenskapen vad gör vi då?
  Att gå och vänta och hoppas, och lura sig själv, i tjugo år på att dessa ska fungera på ett acceptabelt sätt i samhället är naivt.
  Det funkar inte att gå omkring och krama å gulla med människor som om de var på en treårings trotsåldersnivå.
  Har man lyckats ta sig över halva jordklotet för att komma just till Sverige så är det nog inte för att rensa ogräs, skotta snö eller någon annan okvalificerad sysselsättning, och definitivt inte för klimatet, utan för att helst slippa göra någonting alls.
  Ace Wilders låt ”Busy Doin’ Nothin’ är nog den som många av dessa ser som vår nationalsång.

  Liked by 3 people

 17. Cello Jr skriver:

  Ett land kan ha ett toppmodernt militärt försvar, men sakna stridsmoral. I ett krig med en svagare fiende kan det följaktligen förlora, trots sitt teknologiska övertag. Ett exempel utgör Vietnamkriget. Ledningen för USA:s styrkor, dvs. Vita huset, saknade stridsmoral. Man förde en hattig politik, bytte fot då och då, förbjöd eskalering ovan en viss demilitariserad zon, sen när kriget gick sämre, tillät man det.

  Samma brist på stridsmoral kännetecknar Europas hållning till den jihadistiska terrorism som nu hemsöker också. Våra ledare inser nog vad som måste göras, dvs. att silkesvantarna åker av, men man avvaktar ett läge som är betydligt allvarligare än nu. Först då vågar man agera. Jämför med asylkrisen 2015. På våren visste man att det skulle barka åt skogen och att man skulle tvingas införa gränskontroller, men vid den tidpunkten hade inte krisen nått zenit, då man med hjälp av mediarapportering och larmrapporter kunde agera. Det var inte vad som brukar kallas ”politiskt möjligt”. Möjligt gentemot vad kan man ju undra? En orolig allmänhet? Nej, den struntar man i. Istället styrs man av sina politiska motståndare, som inte drar sig för att angripa ens heder om man gör det som vore bäst för landet. Till dessa motståndare hör vad som skulle kunna kallas en femte kolonn. Journalistkåren.

  Med andra ord: i väntan på det politiskt möjliga, tillåter man fortsatt terror. Ytterligare terroroffer och krav på något mer än floskler om att inte låta terrorn vinna, bla bla bla, kommer att resas och då, först då, efter en massa människooffer, kommer man agera. Det är oerhört cyniskt, men troligen det som kallas ”politikens villkor”.

  Liked by 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Kurderna är väl ett lysande exempel på stridsmoral?
   Peshmerga är fruktade överallt.

   Där kämpar man för att få ett land.

   Bryr vi oss längre?

   Gilla

 18. Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

  Elöd Szántó skriver: ”Det blir inte lätt men vi har inget val än att ta till dem till vårt bröst. Allt annat vore att bidra till ännu mer hat och aggressivitet från deras sida.”

  Så vår framtid ska bestämmas på nåder av oinbjudna gäster, för att de annars blir våldsamma? Vi ska alltså ge vika för hot?

  Det var ju bra att det i artikeln med detta tydligt blottlades att det i stora skaror inte alls handlar om några riktiga ”flyktingar”, som försynt och tacksamt tar seden dit de kommit och avser att snarast återvända hem till sitt land när tillfälle ges. Det handlar till avgörande del istället om en invasion av opportunister som gärna tar tillfället i akt att plundra och ta över vårt land, med våld om så behövs, om vi låter dem. Vilket vi hittills gjort.

  För vad våra inkompetenta och oansvariga politiker, och dem som röstade på dessa, har valt, är multikultur. Inga krav ska ställas på dem som kommer hit, utan tvärtom ska de ges alla incitament att under hot om våld ställa krav efter krav, som självklart aldrig tar slut förrän de tagit över, om ens då.

  Den som läst historia vet att multikultur regelmässigt innebär splittring, segregation och konflikt. Det är så vi är genetiskt programmerade, vi söker oss i första hand till våra egna. Att vi skulle fungera annorlunda är ännu mer utopiskt och onaturligt än att tro på socialismens klasslösa samhälle. Överallt där sådana utopier har prövats, har det slutat i förtryck, konflikter och våld.

  Vänsterns identitetspolitik och multikulturella samhälle är i själva verket bara kommunism som ömsat skinn. Istället för att borgare ska utplånas till förmån för arbetarna, är det vita som ska utplånas till förmån för förmenta minoriteter.

  Så att ”ta dem till vårt bröst” som är fulla av ”hat och aggressivitet” fungerar inte i verkligheten, även om vi skulle vilja. Det är inte mer av Stockholmssyndrom vi behöver, utan tvärtom.

  Lösningen är INTE att resultatet av våra föräldrar och mor- och farföräldrars slit, som var tanken att vi i vår tur skulle lämna över till våra egna efterkommande, ska lämnas över till gräshoppssvärmarna. Vi kommer inte att kunna köpa och muta oss ur det här problemet.

  Lösningen är INTE mer av ”islam”, det vill säga ”underkastelse”.

  Lösningen är INTE att anständigt folk med ett uns av självrespekt ska kapitulera.

  Det finns andra alternativ. Men de har bara reella förutsättningar att lyckas om vi etniska svenskar själva är i numerär majoritet och snarast beslutsamt utnyttjar denna.

  Lösningen stavas repatriering.

  Alla erfarenheter från mänsklighetens historia pekar på att vi på sikt kommer att få ett fullskaligt helvete om vi inte snarast mobiliserar alla möjligheter att repatriera så många som det absolut är möjligt. De måste hem till sina egna länder. Annars får vi samma situation som Israel med evig konflikt mellan judar och palestinier, eller värre. Eviga, eviga, konflikter, terror och krig. Vi är redan på god väg dit, med stenkastning och bilbränder och en tilltagande lavin av invandrarkriminalitet runt i vårt land.

  Så det är sant att nu är det allvar och det är hög tid att agera, men alltså inte på det sätt Elöd Szántó skriver, utan helt tvärtom.

  Det är dags att se till att vi förblir herrar i vårt eget hus.

  *****
  Vad är välfärdsjihad? Den normala situationen i muslimska länder där sharia praktiseras är att muslimer tvingar till sig pengar (”jizya-skatt”, en form av beskyddarpengar) från de otrogna. ”Ni arbetar, vi tar pengarna, Allahu akbar!”
  Om jizya, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jizya
  En beskrivning av välfärdsjihad i Väst från hästens mun, ”Getting welfare cash for holy wars is easy and right”, https://www.youtube.com/watch?v=ianxatT5jDg

  Liked by 7 people

  • cmmk10 skriver:

   Ack så vackert skrivit!

   Tyvärr kräver det nog att journalistkåren släpper sitt vänsterperspektiv. Statsmedia, och MSM i övrigt, kommer att svämma över av snyftreportage och vi kommer att fullständigt bombarderas om reportage om människor som är snälla och vill bidra till samhället, men som nu skall visas ut.

   Är det någon som har hört något invandrarbarn som inte skall bli läkare, eller liknande, och som inte drömmer om att hjälpa oss som vuxen?

   Gilla

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Förstår din ironi.

    Men ju fler svenskar som vaknar och mobiliserar, desto färre kunder till journalistkårens Pravda-alster.

    Vi får försöka svälta ut kollaboratörerna på samma sätt som invasionsstyrkorna.

    Det viktiga är att inte ge upp och frivilligt lägga sitt öde i fiendens händer.

    Gilla

  • larslindblog skriver:

   Du har så rätt . Men vad kan man göra när vi är omgivna av fårskallar och rena idioter ??
   Löfven har 31 % anhängare …Otroligt !! Politbyrån och LO ; HSB ; Kooperationen , Folksam , kan dom vara så många??

   Liked by 1 person

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Vad kan man göra?

    Alla kan göra något. Förbered dig.

    – Ta själv reda på sakfrågorna och hur fienden egentligen tänker och agerar, så att du kan tänka själv och genomskåda lögner och krigslister och inte gör dig beroende av ”rena idioters” bedömningar.
    – Tala ärligt med dina anhöriga och förbered dem tålmodigt på vad som komma skall.
    – Ät nyttigt och motionera så att du kan bidra så mycket som möjligt när dagen kommer.
    – Om du har en kvinna, sköt om henne och skaffa fler barn. Var en god familjefar.
    – Se om ditt hus och hur du ska försvara det. Träna självförsvar, skaffa vapenkunskaper och vapen.
    – Läs frihetliga texter för moralhöjande, varför inte ”Rid i natt” till exempel. För vidare budkaveln till alla du kan.

    Om ”Rid i natt” på Wikipedia: ”En natt kommer budkavlen till byn med uppmaning till uppror mot förtryckarna, men byåldermannen Jon Stånge gräver skräckslagen ner budkavlen och intalar sig att han handlat klokt och rättrådigt. Senare får han samvetskval och fylls av ångest, ty budkavlebrädets maning kan aldrig tystas.”

    Var och en kan själv tänka efter vem det är som idag försöker gräva ned budkavlen. Eller vad säger Elöd Szántó med flera?

    Liked by 1 person

 19. Ulla L skriver:

  Jag tror inte att vi kan återfå ”det gemensamma samhället” genom att omfamna Mena-folket och lära dem språket. De är för många och det är för stora sociala och kulturella skillnader. Inte heller går det att strypa bidrag eller återta generöst och kanske felaktigt givna medborgarskap och tro att många återvänder till hemlandet för annat än semester. Frågan är om något kan och vill göras. Vill vi att Sverige blir som vilket land som helst? Vill vi att välfärden stryps för alla? Vill vi att pensionssystemet urholkas av att fler jobbar kortare tid och till lägre löner. Ett första steg borde därför vara att regeringen tar fram en korrekt och uttömmande nulägesbeskrivning med en konsekvensanalys värd namnet och utifrån den beskriva hur man vill att samhället i stället ska se ut om 5, 10 och 20 år. Därefter presentera en åtgärdsplan för att nå målet och hur mycket det ska få kosta. Och sätta igång med den första åtgärden som borde vara totalstopp för alla som tänkt flytta hit med stöd av asylrätten.

  Liked by 2 people

  • cmmk10 skriver:

   ”Inte heller går det att strypa bidrag eller återta generöst och kanske felaktigt givna medborgarskap och tro att många återvänder till hemlandet för annat än semester.”

   Fatalistisk inställning!

   Allt går, om bara viljan finns. Kan dock instämma i att svenskarna antagligen inte är beredda att knäcka de äggen som behövs för den omeletten – vi tiger och lider nog istället. Vi är säkerligen ganska unika, med att vara beredda till stora uppoffringar och inte förvänta oss någon avkastning, utan snarare en försämring. De flesta folk hade gjort uppror inför en lose-lose-situation.

   Liked by 1 person

 20. P I Persson skriver:

  Och du har verkligen inte tänkt på att om dina idéer fått råda så hade du själv haft små möjligheter att bli den du idag är ?

  Gilla

  • Elöd Szanto skriver:

   Jag fattar inte vad du menar. Mina ideer är inte alls olika dina. Det är bara att läsa igen det jag skrev. Fö har jag kommit hit som utbildad vet som har betalat själv mina studier. Under snart 30 år har jag jobbat som textilarbetare, slaktare, vaktmäsare på sjukhus, miljö- och djurskyddsinspektör och 17 år som veterinär.
   Utan att skryta kan jag nämna att jag fick sammanlagt ett par månader stöd från socialen och varit sjukskriven högst en månad på dessa 30 år.
   Du kan kanske slå mitt ”bidrag” till samhället men jag har inget att skämmas för.
   Tvärt om kan jag vara stolt över att skattat för många ensamstående mammor och A-lagare.
   Vi är också på samma sidan av barrikaden när det gäller det okontrollerade asylinvandringen.
   Varför är du då arg på mig när jag försöker vara konstruktiv och minimera skadan som de etniska svenskarna har åsamkat landet?

   Liked by 3 people

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Elöd Szántó skrev: ”när jag försöker … minimera skadan som de etniska svenskarna har åsamkat landet”

    Herregud. Den meningen avgjorde denna diskussion för min del.

    Så det var alltså offren på Drottninggatan som gjorde fel, inte lastbilschauffören?

    Elöd Szántó — din ”hjälp” betackar jag mig sannerligen för.

    Liked by 1 person

   • P I Persson skriver:

    Jag är inte särskilt arg på dig och nog har vi en del gemensamt. Men av dina första meningar fick jag det tydliga intrycket att du motsatte dig invandring. Har jag fattat fel ber jag om ursäkt.

    Gilla

  • Thomas Ek skriver:

   Men snälla rara du ”P I Persson”, ser du inte att det är ditt tunnelseende som fördärvar våra liv?
   Jag har här idag i kommentarsfältet lite längre här upp under signaturen ”Thomas Ek” den 12 juni, 2017 at 09:37 lagt in ett konkret förslag på hur vi faktiskt kan göra för att komma ur den här situationen. Vore tacksam om du kunde läsa igenom den och ge mig din syn på mitt förslag. Läs den och försök och tänk!

   Gilla

 21. MartinA skriver:

  Stater kommer och stater går. Mitt intresse är hur vi svenskar skall bestå när nu staten sverige går.
  Till skillnad från artikelförfattaren känner jag alls inget ”vi” med personer bara för att de är medborgare i sverige. Det är en självklar effekt av att regimen här har delat ut medborgarskap som vore de reklamblad i decennier. Jag känner heller inget ”vi” med staten. Jag känner heller inget behov av att ”integrera” dessa människomassor. Men artikelförfattaren kan ju flytta sig och sin familj till valfritt utanförskapsområde och börja integrera. Mycket nöje.

  Liked by 1 person

 22. pt m skriver:

  Elōd:s kommentar avslōjar realiteten infōr den elāndiga situation som vi befinner ossi i.
  En situation som kommer att drabba kommande generationer.och som kan komma att medfōra obehagliga situationer p g a Reinfeldts och Lōfvens ofōrnuft och feghet.

  Jag nār en ōnskan om att tjānstemanna-ansvar återinfōrs och helst att dessa två herrar inom en snar framtid får mōjlighet att inse och fōrstå det elānde dessa två hycklande fegisar stāllt till fōr alla i Sverige.

  Liked by 2 people

 23. Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

  Nej nej nej, Elöd, det du föreslår är det absolut SISTA vi ska göra!!! Det är däremot PRECIS så vårt nuvarande usla politikervälde önskar att vi ska tänka och känna, så att de ostört kan få fortsätta sin förrädiska agenda, alltmedan vi dumma svenskar ska bana väg för detta genom att ”gilla läget”och ”omfamna” dessa främmande och oftast fientliga människor som inte alls har här att göra. Det vore att gå rakt i fällan, och leder bara till ännu mer förödande konsekvenser för vårt land.
  Personligen kan jag ALDRIG ”ta någon till mitt bröst” som jag vet inte kommer att tillföra mig, mitt folk och mitt land något som helst gott, utan tvärtom bara utgör en enorm belastning, och i värsta fall även utgör ett direkt, konkret hot mot vår trygghet och våra barns framtid
  Jag förstår att du någonstans menar väl, men du har nog så fel som man bara kan ha i det här fallet.
  Det som gäller är, som många andra redan sagt här, att få så många som möjligt att återvända hem, och göra det så oförmånligt som möjligt för dem att stanna här. Samt givetvis att stänga gränserna och inte tillåta ytterligare invasion av framför allt muslimer. Kort och gott.

  Liked by 3 people

 24. Anna Lindén skriver:

  De som inte vill bli en del av vårt samhälle kommer aldrig att bli det hur mycket än svenskarna anstränger sig. Det är definitivt inte svenskarnas uppgift att ta dessa människor till sitt bröst. Däremot är det vårt ansvar mot våra förfäder, oss själva och våra efterkommande att kräva att den som kommer hit skall anpassa sig. De som inte gör det bör förpassas ur landet.

  Liked by 4 people

 25. Björn skriver:

  Det är ju inte vargens fel, om grinden till fårhagen står öppen!!! Sen kan man ju undra om vi ska ha vargar här överhuvudtaget! Det vargfria Sverige(iallafall större delen), funkade alldeles utmärkt under typ 100 år, innan ”miljö-mupparna” fick för sig att inplantera! Det var då stridigheterna började mellan de som faktiskt blir drabbade av ”inkräktarna”, och de som tycker att vargen har rätt att vara en del av mångfalden i de svenska skogarna! De flesta i den senare
  gruppen(s.k varg-kramare) har aldrig ens besökt en skog! Det här vurmandet, för det hela tiden ökande beståndet av kringstrykande lurviga rovdjur, är ju inte helt utan kostnader heller, som bekant!

  Gilla

 26. Hortensia skriver:

  Men, Elöd, du glömmer att domesticering tar åtskilliga generationer.

  Även om enstaka, rara rävar eller vargar kan fungera någorlunda väl som omhuldade husdjur i ett extremt tillrättalagt och kravlöst hem, kan man inte låta dem vakta hönsen. Oavsett hur mycket miljöträning, uppfostran och villkorslös kärlek ett vilt hunddjur får, kommer det aldrig att bli lika pålitligt för omgivningen som en hyperdomesticerad hund normalt är – alldeles självmant.

  Tamhundar har bevisligen anpassats framgångsrikt och varaktigt efter klimat, födotillgång och ägarnas preferenser. Individuella skillnader i kynne och arbetsförmåga förekommer naturligt, men även med exakt samma fostran och goda omsorg hos en och samma ägare kan, exempelvis, en typisk Bordercollie och en typisk Grönlandshund aldrig förväntas reagera och agera likadant.

  Bordercollies lär kunna lägga manken till i ett spann, fast kyla och snödjup får antas begränsa deras förmåga, men Grönlandshundar som släpps lösa bland en skock får… hu!!! Det är… naivt… att tro, att ”en hund är en hund” och du, Elöd, som är veterinär vet säkerligen betydligt bättre, än att försöka krama alla dina patienter. Det kan ju gå riktigt illa om man tar fel individ ”till sitt bröst”.

  Dags att förstärka staketet till den svenska fårhagen, försiktigt fösa ut rovdjuren och bomma för!

  Liked by 3 people

 27. Elöd Szanto skriver:

  37 publicerade kommentarer som visar på ett djupt misstro, hopplöshet o hat. Det är för mig förståeligt och förväntat.
  Däremot förväntade jag mig att den här sidans läsarkrets läser mer grundligt det jag har skrivit och inte ger efter för ryggmärgsreflexer.
  Sov på saken och läs sedan en gång till.
  Bli inte arg av att vara hopplöst bortspelad av verkligheten.
  Det är vi alla!

  Liked by 2 people

  • Mats Lindberg skriver:

   Tack Elöd Szanto för ett intelligent svar på den vämjeliga flod av hat, islamofobi och meningslöst jämmer som dykt upp här. När ska folk fatta att det inte finns någon ”Quick-fix” på invandringsproblemen. För mycket ”bunta ihop och slå ihjäl” (Lars Ekborgs monolog) helt enkelt. Vi behöver en tydligare integrationspolitik, där svensken slutar skämmas för sin kultur och närmast pådyvlar den på de ”nyanlända”. Jag såg häromkvällen en insamlingsgala på Rai1 för Fransiskanermunkarnas arbete. Där uppvisades några flyktingungdomar som på sitt läger lärt sig och framfört italienska schlagers i en egen ”Sanremofestival”. ALLA var västerländskt klädda och talade italienska (aningen knaggligt efter bara några månader). Jag tror på den typen av integration, där människor med en egen (i detta fall katolsk) övertygelse överför den inhemska kulturen med både varm och fast hand. Många av de som kommit till Sverige är inte övertygade ortodoxa muslimer, där finns många ungdomar som säker ett bättre liv. Satsa på dem. Sedan måste familjer och släkter som söker sig bort från det svenska identifieras och särskilda insatser behövs för dessa. Bidragsträsket behöver rensas så det blir glasklart vad som premieras, nämligen integration. Vi har som sagt inget val, människor försvinner inte bara för att många inte vill ha med dem att göra. När man läser kommentarerna ovan får man intrycket av att det finns människor som vill ta till våld som enkel lösning, jag hör stöveltramp i bakgrunden…

   Liked by 1 person

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Mats Lindbergs erbarmliga inlägg vittnar om hur djupt ned i törnrosasömnen vissa befinner sig. Det är dags att vakna nu.

    Sunda norrmän med självrespekt reagerade på stöveltrampet hos dem som invaderade dem och på quislingarna som förrådde dem, inte på dem som försvarade sitt land.

    Liked by 2 people

  • uppstigersolen skriver:

   Nu har jag läst en gång till som du vill. Kanske har du några meningar i ditt manuskript som inte syns här. Nej, jag vill inte ha MENA folket här. De passar inte in. De ska ut härifrån – helst genast.

   Liked by 1 person

   • Jonte skriver:

    Instämmer, har läst både två och tre gånger och hittar inget mellan raderna. Du kanske kan förklara dig, Elöd?

    Gilla

  • Moab skriver:

   Vad är fel på hat? Det är den rimliga och moraliskt riktiga reaktionen på hur många invandrare missbrukat vår gästfrihet. Du drömmer, öppna ögonen. För övrigt, jag säger inte till dig vad du skall göra så du kan behålla dina råd för dig själv, ingen hindrar dig från att praktisera vad du lär.

   Liked by 2 people

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Artikel om hat i Psychology today:

    ”We don’t hate our enemies nearly as much as they hate us. They are consumed in pure and intense hatred of us, while we appear to have PC’ed hatred out of our lexicon and emotional repertoire. We are not even allowed to call our enemies for who they are, and must instead use euphemisms like “terrorists”. … We may be losing this war because our enemies have a full range of human emotions while we don’t.”

    https://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/200803/why-we-are-losing-war

    Gilla

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   Borde Winston Churchill och britterna hellre ha omfamnat nazisterna och ”tagit dem till sitt bröst” när dessa försökte invadera Brittiska öarna? Hur betraktade britterna under kriget dem som kom med sådana förslag?

   Tänk vilken chans utlänningen Elöd Szántó hade att med sitt artikelskrivande visa vilket gott val svenska folket gjorde som en gång tog emot honom från Ungern. Tänk vilken chans han hade att i detta läge som tack visa svenskarna sin lojalitet och höja moralen i prövningens mörka stund.

   Liked by 2 people

   • Thomas Ek skriver:

    Bäste ”Välfärdsjihad — nej tack”
    Det är tack vare Winston Churchill och USA som gör att du och jag överhuvudtaget kan sitta här framför våra skärmar. Det är tack vare Winston Churchill och USA som gör att inte du och jag skriver på tyska. Lyft blicken lite grann. Jag gråter över att jag överhuvudtaget behöver göra en svensk uppmärksam över något sådant här. Varför envisas du med att gnälla över det som varit? Vad har vi att förlora på mitt konkreta väl genomtänkta förslag?

    Liked by 1 person

  • Anders skriver:

   Vi har inte alls missförstått! Det är du som inte förstått. Vi vill inte ha dessa människor här. Att det ska vara så svårt att begripa. Men det här är ju inte ditt land så det är väl därför du tycker att vi ska ge upp det?

   Gilla

  • rudmark skriver:

   Ditt inlägg var välskrivet, men jag tror att man reagerar på den totala kapitulationen som blir intrycket. Som någon skrev låter det som ”beskyddarpengar” som vi måste ut med.
   Vi behöver inte acceptera invandring med falska legitimationer eller inga, eller med falska skäl.
   Kvotflyktingar ska in, resten (om det inte är ren arbetskraftsinvandring) får fortsätta vandra i Europa eller annorstädes. Kanske åka hem? Utan respengar förstås.

   Liked by 2 people

   • Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

    Jag håller helt med dig, ”Rudmark”,det var precis det intrycket jag också fick av Elöd S. inlägg. Det är inte VI MEDBORGARE som ska kapitulera, vilket författarens inlägg faktiskt till stor del signalerade, utan POLITIKERNA!!! Vi ska ALDRIG acceptera något annat! Det är inte VI som ska tvingas ta konsekvenserna av deras idiot-politik, och tvingas omfamna hundratusentals ovälkomna muslimer som ofta är totalt ovilliga och omöjliga att integrera, och välfärdsmigranter, som är här på falska grunder. Människor som helt enkelt inte ska vara här. Varför ska dessa integreras?? De ska skickas tillbaka dit där de hör hemma, allt annat är ju absurt, och ska ALDRIG kapituleras inför, om vi vill ha kvar Sverige något så när intakt! Krav måste ställas på ansvariga politiker, INTE på oss medborgare, som aldrig har önskat detta! !

    Gilla

  • Thomas Ek skriver:

   Bäste Elöd Szanto!
   Jag instämmer.
   Jag hade också förväntat mig mer av denna sidans läsekrets.
   Tycker att ditt inlägg idag är både viktig, bra och angelägen.
   Jag har själv här idag under kommentarsfältet under signaturen ”Thomas Ek” idag den 12 juni, 2017 at 09:37 lagt in ett konkret förslag på hur vi faktiskt kan göra för att komma ur den här situationen. Vore tacksam om du kunde läsa igenom den och ge mig din syn på mitt förslag.

   Gilla

 28. lasse4u skriver:

  Det är fråga om väsensskilda volymer i de senaste 25-30 årens invandring mot när vi hade arbetskraftsinvandring och senare div. politiska flyktingar på 70 och början av 80-talet. Det var lättare att få jobb då. Inget internet, ingen satellit TV mm och att resa var relativt sett dyrt. Man var helt enkelt hänvisad till det svenska om det skulle vara något så när normalt liv. Deras barn gick i nästan hel-svenska skolklasser. I dag kommer man för att ansluta till bef. diasporor, där man snabbt integrerar sig. Samma kultur, samma språk, samma mat som där man kom ifrån och man ser samma TV-program som hemma, kan kommunicera via nätet osv. och att ganska regelbundet pendla hem till släkten är en ganska modest kostnad i dag.

  Den ”integrering” som det svenska etablissemanget fantiserar om kommer inte att hända, volymerna har gjort det omöjligt. Det gamla Sverige kommer aldrig tillbaks, allting har för länge sen passerat ”point of no return”, det är bara svensken som vägrar inse detta. Om Sahlin förstod vet jag inte men det var försent redan när hon sa att det är svensken som behöver integreras i det nya Sverige. Ett lite sämre mer korrupt land som går baklänges in i framtiden och så sakta avvecklar det som en gång var lite frigjordare och jämlikare samhälle för att anpassa sig till religiös konservatism.

  Liked by 2 people

 29. educaremm skriver:

  Det här med begrepp som tro och tillit, social tilltro i ett samhälle, anses vara viktiga värden för att samhällen någorlunda skall kunna fungera smidigt och väl, dvs., anständigt, artigt och respektfullt i relationer medborgare emellan.

  Alltså smidigt och väl både i relationer från ett etablissemang inför en allmänhet, samt olika befattningshavare, lagstiftare och makthavare inför s.k. vanliga medborgare, men även då mellan en majoritet av medborgare inför lagstiftare, etablissemang och makthavare.

  En majoritet av s.k. vanliga medborgare behöver också naturligtvis sinsemellan i sina vardagliga möten i affärer, bussar, spårvagnar, bibliotek och andra allmänna platser känna av ett övervägande välfungerande och samt en till största delen allmän artighet. Numera finns ju också ett internet där människor generellt sett ofta också är okända inför varandra. Majoriteten av möten behöver präglas av en övervägande andel artighet och respekt, för att ett samhälle skall kunna anses fungera smidigt och väl.

  Om ett samhälle där ca 4/5 av en befolkning i stort sett är ganska tillitsfull inför sitt etablissemang, och s.a.s. befinns vara med på dess noter, och känner tillit, tilltro och respekt inför dess verksamheter och dess beslut, så har ett sådant samhälle fortfarande en ganska så stor stablitet.

  Om ca 1/5 av en befolkning börjar hysa misstro till sitt etablissemang, sina beslutsfattare, sina politiker och sina makthavare, så utgör då en sådan andel en s.k. kritisk oppositon.

  Kanske vill denna andel försöka förändra det som den då anser vara fel i samhällets ledning, fattade beslut och skötsel. För att en sådan förändring då skall kunna komma till stånd så försöker den 1/5 andelen att bedriva s.k. politisk opinionsbildning, eller propagera för sina ståndpunkter rörande olika problemområden.

  Förmodligen är också 4/5 av denna femtedel som befinner sig i opposition, ganska så överens om vad de anser är just brister, tillkortakommanden, felaktigheter och tokigheter i den befintliga samhällsordningen och dess befintliga politikska inriktning.
  1/5 av denna kritiska femtedel, är dock kanske i sin tur en mycket otålig andel, kanske kan denna andel främst bestå av unga människor, eller kanske fanatiska människor, vilka kanske vill försöka åstadkomma förändringar mer eller mindre omgående och genast.

  Dessa otåliga kan vilja försöka tillgripa drastiska, revolutionära och våldsamma, mördande eller dödande, metoder, i tron att det skall kunna åstadkomma deras efterlängtade förändringar. De förändringar som de då framför allt vill ska inträffa hos då den 4/5 av befolkningen som är relativt nöjda och belåtna med sakers politiska tillstånd och förhållanden i övrigt, (och som de inte sällan ofta också föraktar för deras mesighet, deras till synes insiktslöshet, deras likgiltiga eller sovande attityd, eller deras s.k. omedvetenhet om sakernas problematiska läge, som de själva då samtidigt ofta tycker sig se klart och tydligt et cetera, osv.)

  Naturligtvis kan oftast inte alls sådana revolutinära och mördande metoder fungera i en verklighet utan att de raskt riskerar att istället hastigt och lustigt glida över i diktatoriska diktaturer och även i mördande, vansinniga och besinningslösa despotier, som en majoritet av medborgare i de flesta samhällen alls inte önskar sig.

  Men, om den 1/5 av en befolkning, alltså de ca 20% som vill bedriva s.k. opinion för förändringar, fortsätter att bedriva en anständig politiskt formulerad problemförklaring, tillsammans med förslag på alternativa lösningar, så kan det rätt som det är plötsligt ske en förändring i folkopinionen.

  Då kan det efter en tid plötsligt vara hela 1/3 av en befolkning som blir mer och mer övertygad om att en politisk förändring behövs i landet.

  Balansen, tilliten, tryggheten, följsamheten och förtroende till ett lands ledning , samt respekt och tillit till ett lands olika etablissemang, kan då sägas ha nått en kritisk gräns, eller kan även också då sägas vara bruten.

  Först då kan nog någon egentlig politisk, sansad och förnuftig, förändring börja infinna sig i ett samhälle.

  Nästan som av sig självt kan plötsligt en politisk situation vara den att en opposition då inte alls längre är endast 1/5 av befolkningen, utan tvärtom.

  Plötsligt befinner sig då istället 4/5 av en befolkning tillsammans i en ny tolkning, i en ny förståelse, i nya insikter och därmed redo att anamma ett nytt synsett kring vilka förbättringar och förändringar som behöver göras i ett samhälle som helhet.

  En ny samförståndsnivå har då lyckats uppnås, som då delas av en ny majoritet, vilket då kan medföra att politiska förändringar verkligen oftast kan genomföras både sansat och tillitsfullt, balanserat, klokt och förståndigt, vilket är vad de flesta människor och medborgare verkligen önskar sig.

  Men, men, det som oftast ändå inträffar inom en inte alltför avlägsen framtid, det är att det troligtvis, kanske inom en tidsram på ca 20, 30 år, åter igen oundvikligen, och med nödvändighet, gärna uppstår en ny kritisk opinion, som också till att börja med befinner sig vara omkring 1/5 av den då uppnådda konsensusen på 4/5…

  Denna nya oppositon (såsom havets svallvågor ständigt väller nya fram…), har då den nya 4/5 majoriteten att förhålla sig till. Det gällre då för den att försöka försvara sig mot, kritisera, bemöta, argumentera mot, eventuellt försöka motarbeta och eventuellt också då mer drastiskt och mer fysiskt att försvara sig mot, och bevara sin uppnådda status quo, mot den nya påträngande 1/5 av befolkningen som vill ha förändringar.

  (Så verkar samhällen och samhällsförändringar vilja ske. Som efter några slags civilisationsmönster som tenderar att vilja upprepa sig själva med jämna mellanrum. Så som allt övrigt i naturen också har tendenser till att vilja upprepa sig självt i mönster..)….

  Liked by 1 person

  • Hortensia skriver:

   Menar du att om de 20%, som idag protesterar mot regimen lyckas hålla sig i skinnet, kommer de att öka till 33,33% och sedan till 80%?

   Skriv det då.

   Liked by 1 person

  • lasse4u skriver:

   I den framtid när det blir 4/5 har demografin i aktiv ålder förändrats en hel del. Beroende på utvecklingen är det inte allt för avlägset att den sentida invandringen och deras ättlingar är i majoritet i åldern 18 – 50.
   Det kommer att innebära en stor kulturell förändring, det Sverige som fanns där förtroendet för ”överheten” var stor kommer då att fasad ut snabbt. De svenska pensionärs-generationerna är då beroende av vad de aktiva beslutar.

   Liked by 1 person

 30. gmiksche skriver:

  Misstro, i allra högsta grad. Hat, nej. I vart fall inte mot migranterna. Snarare mot förrädarna inom de egna leden. Det är krig, fast av ett annat slag. Ett subliminalt krig.

  Du menar väl inte att rättmätig försvarsvilja är att likställa med hat? Det är därför Orban är så hatad av EUs PK. För att han ställer upp för sitt folk.

  Liked by 5 people

 31. Hanna skriver:

  Helt rätt att tänka i olika senario. År 2025 har alla våra kommuner ett underskott i ekonomin om inget drastiskt händer i flyktingmottagandet. Tyvärr har jag tappat hoppet om att svenskarna skall rösta annorlunda så jag tror att stoppet kommer när kassorna är tomma. Tänk på Jenny Strömstedt som sa att bara för att man vill ha öppna gränser är man inte för terrorism, på den nivån befinner sig ca 50% av svenskarna.

  Liked by 1 person

 32. Elöd Szanto skriver:

  Ha ha!
  Mina farhågor inför publiceringen har varit att jag kan kallas en förklädd rasist.
  Nu ser jag att de flesta kommentarer är så grova att de skulle föranleda en uteslutning ur SD.
  Och då är SD som hoppet står till som ett demokratiskt allternativ.
  Lite besviken blir man.
  Hälsar och avslutar
  Elöd

  Liked by 1 person

 33. Mats Lindberg skriver:

  Det må kännas skönt att vara ilsken på dagens situation och att leta syndabockar, men det leder ingenvart i skribentens grundfråga: Vad göra nu med alla som redan finns här?

  Låt oss titta på alternativen:
  1. ”Skicka tillbaks dem”. Låter så lätt, men DET FUNKAR INTE!!! Staten försöker, men många uppger inte varifrån de kommer, eller så kommer de från länder som vägrar ta emot dem. Några tusen kommer kanske att ”repatrieras”, men den stora massan blir kvar i Sverige, lagligen eller olagligen.
  2. ”Ta bort alla bidrag, så åker de hem frivilligt”. Jaså? Det tror jag inte. Troligen göder en sådan politik den illegala marknaden med ökade svartjobb, langning, prostitution, stölder mm. Vilket i sin tur ökar antalet ”utsatta områden” i Sverige.
  3. ”Låt invandrarna sköta sig själva, i särskild områden”. Se punkt 2.
  4. Konstruera en integrationspolitik som har åtminstone en liten chans att fungera. Det är detta skribenten efterlyser. Jag ser tyvärr väldigt få förslag utöver mina egna här i kommentarsfälten.
  Jag listar dem gärna igen:
  – Fokusering på assimilering, dvs svenskundervisning, slöjförbud för offentliga yrken, exempelvis inom vård och omsorg. Utbildning kring vilka normer som gäller ALLA i Sverige.
  – Bidragssanering, så att missbruk minimeras.
  – Ständig synlig polisiär närvaro på gatan, särskilt i utsatta områden.
  – Utökade möjligheter för polisen att med våld bryta upp kriminella gäng.
  – Utbyggd kontroll av olika särskolor, överväg förbud av ortodoxa religiösa skolor.
  – Minimera anhöriginvandringen till personer med särskilda skyddsbehov.

  Det går säkert att hitta fler åtgärder om vi gemensamt anstränger oss. Att bara sitta och säga att ”det skulle aldrig fått bli så här” leder ingenstans.

  Liked by 1 person

  • Thomas Ek skriver:

   Till Mats Lindberg den 12 juni, 2017 at 22:07

   Dina sex listade förslag är vällovliga.
   Det är bra att du bidrar med förslag på vad vi faktiskt kan göra.

   Men jag tror att det politiska klimatet Sverige helt och hållet omöjliggör implementering av dina förslag. Även om alla våra politiker läste dina förslag och att hälften därefter anammades så förändrar det i grund och botten ingenting tror jag.

   Dessutom och detta är viktigt, det är dessa schismer som möjliggör ISs stadigvarande stridsframgångar.

   I mitt förslag högre upp här i kommentarsfältet under signaturen ”Thomas Ek” 12 juni, 2017 at 09:37 visar jag hur vi kan komma runt det här problemet genom ett enda drag. Välkommen att ta dig en titt.

   Gilla

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   ””Skicka tillbaks dem”. Låter så lätt, men DET FUNKAR INTE!!! Staten försöker, men många uppger inte varifrån de kommer, eller så kommer de från länder som vägrar ta emot dem. Några tusen kommer kanske att ”repatrieras”, men den stora massan blir kvar i Sverige, lagligen eller olagligen.”

   Det funkar inte med vanliga metoder som när Sverige befinner sig i normalläge i fred, nej. Höj blicken.

   Liked by 1 person

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    Höj blicken:

    Vi har en stor och växande skara boende i vårt land som sympatiserar med och/eller är aktiva medlemmar i en totalitär separatiströrelse som förklarat KRIG mot Sverige och oss otrogna svenskar — och som på alla sätt, med olika former av irreguljär krigföring, psykologisk krigföring och metoder att sätta sig i skräck, försöker skrämma och demoralisera oss och, om vi inte reagerar, sakta men säkert tar vårt land i från oss.

    Det är för att våra oansvariga ynkryggar till politiker väljer att nonchalera detta, som terrorn fortsätter.

    Inte ens när fienden i sitt KRIG mot oss massakrerar våra landsmän i en attack på civila på Drottninggatan mitt i huvudstaden — inte ens då reagerar våra politiker.

    Vi befinner oss i krig. Vi måste agera därefter.

    Gilla

   • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

    ”Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit explosionsartad.
    Framför allt handlar det om våldsbejakande islamistiska extremister. År 2010 bedömde Säkerhetspolisen (Säpo) i en rapport att det fanns omkring 200.
    – Vi skulle säga att det gått från hundratals till tusentals nu, säger Säpos generaldirektör Anders Thornberg till TT.
    Nya siffror håller på att sammanställas och situationen är allvarlig, enligt Säpochefen.”
    http://www.gp.se/aldrig-sett-n%C3%A5got-liknande-1.4370730

    Det finns inga realistiska utsikter att hinna med att förhindra en främmande fientlig krigsstyrka på tusentals individer som befinner sig mitt ibland oss, om vi fortsätter att betrakta deras fientliga avsikter och attacker som ”brott” som begås i ”fredstid” av så kallade ”våldsbejakande extremister”.

    Detta ska istället kallas för vad det är — en invasion av fienden, och inget annat.

    Vi måste ändra inriktning och med alla resurser, polis, militär och frivilligorganisationer, m.m., möta fienden på lika villkor i vad som är verkligheten — ett pågående krig mot fientliga separatister som förklarat krig mot oss och tränger in i och håller på att bygga brohuvuden och etablera sig i vårt land för att på sikt ta det ifrån oss.

    Och de har av allt att döma en stor rekryteringsbas bland de jättelika skarorna nyanlända muslimer i vårt land, varav alltför många förutsägbart nog delar den gemensamma samhällsomstörtande ”värdegrund” och politiska plattform som med all önskvärd tydlighet beskrivs i deras så kallade religions heliga skrifter.

    Den som, efter allt vad som hänt, ännu tvivlar på detta, uppmanas att själv läsa Koranen (med verserna i kronologisk ordning!) och berättelserna om profeten Muhammed, muslimernas allra högsta FÖREDÖME bland människor — en rövarhövding, slavhandlare, pedofil, våldtäktsman, massmördare och krigherre som med lögner, försåt och list trängde sig in som en ulv i fårakläder hos de intet ont anande och med terror och plundringståg erövrade hela Arabiska halvön.

    Vi måste mobilisera och försvara vårt land.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   @Mats Internera, deportera, repatriera. Om det ska skötas politiskt alltså.
   Men ärligt talat, att avskaffa alla bidrag kommer naturligtvis vända migrationsströmmarna, särskilt ihop med återvandringsbidrag för familjer. Du vet, betalar man för att folk skall vara här så får man fler här. Betalar man inte för det och betalar för att de ska flytta härifrån så får man mer om det. Det är inte raketforskning?

   Nu kommer inget av dessa två att ske. Därför att våra härskare vill ha det så här. Istället kommer allt nominellt att fortsätta fungera, vi kommer fortsätta leva i den bästa av alla tänkbara sossevärldar. I teorin och retoriken alltså. I verkligheten kommer allt urholkas till ingenting. I en sådan situation så håller man på sina egna. Percis så som våra nya landsmän beter sig. De kommer från områden som redan är vad Sverige kommer att bli. Därför bör vi lära oss av dem och börja tänka klan och etnicitet. Och klippa av varje uns av lojalitet til staten och bidragssystemen och transfereringssystemen och skatteverket och domstolarna och poliserna. Att tala sanning för myndigheter gör bara dårar som strax kommer upphöra att existera.

   Liked by 1 person

 34. Johan Utan Land skriver:

  Elöd: I den mån de nytillkomna är intresserade av att bli en del av och bidra till det svenska samhället så gör jag förstås vad jag kan genom att behandla dem lika artigt som vem som helst. Om de har några frågor om språk och svensk kultur svarar jag förstås på det också. Kanske några av dem jag möter i likhet med dig lära sig uppskatta landet de valt att söka sig till.

  Detta gäller dem jag råkar stöta på i olika sammanhang. Jag har inte det minsta intresse av att aktivt söka upp nytillkomna för att inviga dem i den västerländska civilisationens mysterier men som sagt uppmuntrar jag naturligtvis dem som visar vilja att försöka bidra.

  Liked by 2 people

 35. Gösta Johnsson skriver:

  Du har fel Elöd; Det första vi bör göra är att skicka tillbaka alla som inte har asylskäl. Samtidigt måste alla bidrag strypas som uppmuntrar till att stanna kvar utan verkliga asylskäl. Ekoturister behöver vi inte….inte av ”flyktingtyp”.
  De som till slut blir kvar i vårt land måste assimileras genom att lära sig språket, arbeta för egen försörjning och avhålla sig från kriminella handlingar.
  De som inte vill anpassa sig skall genast och snarast ut ur vårt land. Med våld om så krävs. Våra egna medborgare måste alltid komma i första hand och värnas om på alla sätt.

  Gilla

  • Elöd skriver:

   Jag fattar inte vad är det för fel på det jag har skrivit.
   Jag håller helt och hållet med dig om vad man behöver göra. I vissa avseende vill jag vara ännu mer drastisk men efter allt detta återstår den stora majoriteten som varken du eller jag vill ha här, men kommer att vara kvar.
   Vad gär vi då? – var min fråga.
   Skall vi starta inbördeskrig eller skall vi försöka assimilera dem? Det sistnämnda förutsätter att vi börjar prata med varandra.
   Det är just det som jag skrev om fast i lite mer bildliga termer.
   Hälsar
   Elöd

   Liked by 1 person

   • larslindblog skriver:

    Jo då , jag förstår precis hur du tänker Elöd . Nu är dom här , och realistiskt sett kommer SD inte att nå 51 % . Och även om så vore ,finns hela MSM media och alla 7 klöveristernas tjänstemän kvar överallt .
    Om vi lär kanna immigranterna kanske dom kan påverkas , på sikt i alla fall.
    Problemet är att vi som hela tiden haft sans och måtta som ledstjärna blivit överkörda , hånade , uthängda i media , fysiskt anfallna , mm.
    Man känner det som om Fredrik R , Fridolin , Löfven & alla deras kumpaner ändå vinner slaget om vi ger efter det minsta.
    Personligen riktar jag min avsky mot dom ansvariga i första hand. Utlänningarna är ju bara logiska ,- man bor i ett dammigt , torrt ,bråkigt land och får höra att om man tar sig till Sverige så får man pengar och bostad .

    Man måste se skillnaden ; många araber jobbar 12 tim/dagen i sina pizzerior , men nästan inga somalier eller romer/zig jobbar alls.
    Blir vi av med alla som är totalt omöjliga att integrera så skall vi nog kunna komma överens med resten .

    Men bara att bli av med alla ” hopplösa fall ” verkar omöjligt…..

    Personligen kommer jag dock att hålla fast vid att alla ansvariga skall lagföras , Grov trolöshet mot huvudman och allt vad ett team av pålästa åklagare nu kan få ihop.

    Om dom ansvariga döms bör straffen bli indragen pensionsrätt (utom bas) och inrikes förvisning till avlägsna byar i Norrland. t.ex ; Soppero , Vittangi ,Porjus , m.fl.

    Liked by 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Vi behöver inte starta inbördeskrig. Det pågår redan. Frågan är om vi vill att det ska pågå eller om vi ska avsluta det. I ett krig har man två val. Ge upp och underkasta sig den anfallande. I värsta fall blir man dödad. Alternativ två. Försvara dig, slå ut motståndaren och stäng dennes försörjningslinjer. När kriget är slut kan man antingen ha en rättegång mot de som började och därefter internera dem. Alternativt letar man upp dem i krigets slutskede och gör processen kort. Får nuvarande lallande figurer som bestämmer fortsätta så gäller alternativ ett. Alternativ två är mitt alternativ. Tycker du att Europa skulle ha vikit ner sig när Hitler anföll. Skriv det då. Gillade du Sovjets invasion av Ungern? Varför kom du hit då?

    Liked by 1 person

 36. Affe skriver:

  Ett förbud mot manlig omskärelse och importförbud av ritualslaktat kött är två effektiva åtgärder. Två åtgärder som säkerligen har majoriteten bakom sig och som är högst rimliga. Vi gillar inte barnmisshandel eller djurplågeri i Sverige.

  Gilla

 37. larslindblog skriver:

  Ett förbud mot manlig omskärelse kommer inte den judiska folkgruppen acceptera.
  Vi enskilda kan iaf minska skatteinbetalningarna ; köpa på andrahandsmarknaden och slippa momsen , behålla bilen så länge den rullar , sluta röka förstås , avsluta inbetalningar av TV licens , avregistrera bilen när den inte används , äta billigare , t.ex. gröt & äggfrukost , anlita billiga polska hantverkare ca 100-125:-/ tim , i allt mer övergå till kontanthantering vid olika transaktioner , alltid tänka ; genererar detta inkomst till en regim som motarbetar mig.??

  Gilla

  • Affe skriver:

   ”Ett förbud mot manlig omskärelse kommer inte den judiska folkgruppen acceptera.”

   Och varför ska vi bry oss om det? Om djurplågeri och barnmisshandel är så viktigt för en del judar kan de väl lämna Sverige tillsammans med de hundratusentals muslimer som kommer att flytta härifrån om ett förbud infördes.

   Gilla

 38. Sixten Johansson skriver:

  Elöd, den fråga du tar upp är helt central. Om du hade formulerat dig lite annorlunda skulle reaktionerna inte ha blivit så häftiga, men jag ser inget hat här, bara målande uttryck för berättigade känslor och omdömen. Att formuleringarna blir så skarpa beror ju mest på vår vanmakt, på det som vi har upplevt och framför allt på de framtida scenerier som vi ser för vårt inre öga. Generellt är våra fiender inte de hårda orden, utan undfallenheten, tystandet och okunnigheten bland dem vi vill räkna som fränder. Givetvis bör vår avsky riktas främst mot dem som har orsakat dagens situation och på dem som har påtagit sig makt- och inflytanderoller, som de inte är vuxna nog att bära upp.

  Den här sajten bidrar till att vidga vårt kunnande och vår medvetenhet, men en stor brist är ju att vi pratar och ropar rakt ut i luften. Sajter av DGS typ borde administreras av aktörer som har reell praktisk, politisk, medial eller ekonomisk makt. Då skulle analyser och konkreta förslag kunna samlas in och bearbetas. Så skulle vår kollektiva intelligens och erfarenhet bäst komma till nytta.

  Något som behöver diskuteras (gärna även på DGS framöver) är exakt vilka som ingår i ”vi”, ”vi svenskar” och ”etniska svenskar”. Och är möjligen ”pursvenskarna” redan nu permanent klanuppdelade i totalitära utopister och reaktionära realister? Inom SD stod tidigare en strid mellan etnonationalister och kulturnationalister och den senare falangen segrade. För mig kan en i anden liktänkande oavsett etnicitet så småningom kännas mer som en frände än mina egna syskon. Ska jag stå sida vid sida med dem jag nu ser som svikare och förrädare, bara för att vi talar samma språk och delvis har samma historia och gener?

  Liked by 2 people

  • MartinA skriver:

   Det här är inget val, det är verklighet. Du delar historia med de som du delar historia med, det är ingenting du kan ändra. Utan gemensam historia ingen nation. Oavsett vad ditt personliga tycke och smak är så övergår det här din makt att påverka. Som någon sa, det går inte att skaffa sig nya gamla vänner.

   Gilla

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   Apropå framtida scenarier finns det många lärdomar att dra från vittnen som genomlevt situationer som är jämförbara med vår. Här är bara ett par.

   — I Libanon välkomnade de toleranta kristna muslimerna och det ledde efterhand till 15 år av fasansfullt inbördeskrig:

   ”So ironic this is what is going happen to Europeans.”
   ”The truth about Islam… it’s an evil religion. Not every Muslim is evil, but the religion itself is evil, when taken at it’s word. Double talk, double message, lies.”
   ”Muslims don’t want to ”be free.” They want Sharia. They don’t want us to ”be free.” They want to oppress us. If they don’t, they’re not being a good muslim. But they will lie to your face about it until they have sufficient numbers to impose their rule. Just like they did in Lebanon and are now doing in Sweden, Germany, UK, and France.”
   ”You cannot accept Muslims and give them constitutionally-guaranteed freedom of religion. To do so is national suicide.”

   — Situationen just nu i Luton, Storbritannien, beskriven av någon som närmare genomskådat vad som verkligen händer:

   Utifrån vad Tommy Robinson berättar kan man jämföra med situationen i Sverige och t ex fråga sig saker som
   – vilka svenskar som tagit emot blodspengar och skott sig på att Qatar-moskén byggts i Malmö, Skandinaviens största,
   – hur det kom sig att av allt att döma en medlem av terrornätverket Muslimska brödraskapet lyckades nästla sig till en bostadsministerpost i en svensk regering och
   – hur svenska ungdomar sinom tid kommer att reagera när det går upp för dem att, om vi inte snarast ändrar kurs (något som givetvis borde skett för länge sedan), de saknar all framtid och bara har att se fram emot ekonomisk kollaps, slut på välfärd, tilltagande fattigdom, åratal av att själv i smuts och misär byta blöjor på sina senila föräldrar för att det inte längre finns någon äldrevård, att med egna händer tvingas försvara sig mot plundringståg, evigt våld och allmän förnedring av att vara ett bespottat utdöende folk och en etnisk grupp vars land har tagits ifrån en.

   Det är därför vi måste vakna nu. Det är bara om vi vaknar som vi kan stoppa den här eskalerande mardrömmen.

   Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   MartinA, jag vill minnas att du har skrivit att svenskarna inte längre är en nation (= ett folk, alltså på etnisk och historisk grund). Du och jag är nog ense om att vi behöver återskapa klanens styrka för att klara oss mot klanfolk. Men jag misstänker att även om vi biologiskt inte har förändrats, så har vårt individuella och kollektiva medvetande språngvis utvidgats. Det kan innebära att vi västerlänningar inte längre förmår samla och organisera oss till motstånd, än mindre bygga någon organisk gemenskap. De västeuropeiska befolkningarna tycks redan ha blivit ohjälpligt atomiserade, kan inte längre föda och fostra tillräckligt livskraftig avkomma, sitter fast i konsumism, mediabrus och självbespegling och i en fast tro på den lågpannade janusguden Staten. Jag tror att vi som inte underkastar oss vare sig Staten eller islam kommer att virtuellt eller verkligt tvingas välja vår stam och stammen måste välja sig en mer äkta och sann gudstro som stöttepelare. Stammarnas storlek och sammansättning är en öppen fråga. Säkert betyder etnisk homogenitet mycket, men inte allt.

   Liked by 1 person

 39. gmiksche skriver:

  Sluta röka? O.K. för min del. Men inte sluta röka ut. Det har ju Jonas Sjöstedt föreslagit om somliga Sverigedemokrater i Expressen TV för ett år sen. Så det verkar vara en av PK godkänd metod.

  Gilla

 40. P I Persson skriver:

  Elöd, trots din bakgrund är du lika mycket emot invandrare som de flesta andra här. MEN : Skillnaden är att du inte är blodtörstig som många andra skribenter. På den här sidan har du alltså inget att hämta, det ser man på de svar du fått.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Var får du allt ifrån, PIP?

   Dina påståenden om ”lika mycket emot invandrare som de flesta andra här” och ”blodtörstig som många andra skribenter” är anmärkningsvärt obefogade.

   Ingen, som skriver här lär ha något alls emot vettiga invandrare, men precis alla vettiga svenskar vänder sig mot den vettlösa massinvandringspolitiken.

   Elöd är ju både vettig och svensk.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Elöd kom visserligen hit som vuxen och verkar vara perfekt integrerad. Till den milda grad att han i viss mån PKiserats.

    Men svensk? Han själv säger i en replik ovan ”Jag talar inte om vi som svenskar, för jag är inte svensk.”

    Visserligen är det så att en individ kan ha en definition på sig själv medan andra definierar vederbörande på ett annat sätt, eller kanhända, beroende på personen som definierar, på flera olika sätt.

    Jag begriper faktiskt inte Elöds definition på sig själv. Men det är han som bestämmer.

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Sant, Gerhard, men från hans beskrivning av sig själv som ”acklimatiserad västgöte”, hans språk och sysselsättning drar jag (kanske förhastat) ändå slutsatsen, att hans decennier i Sverige kan ha gjort honom till mer svensk än något annat… men jag kan ha fel… 😉

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Självfallet. Han är nog mer svensk än an vill medge. Kanhända på grund av överdriven blygsamhet. T o m mer svensk än en hel del etniska svenskar som lämnat Sverige emotionellt.

    Gilla

 41. Elod Szanto skriver:

  Hej alla!
  Jag blev faktiskt överaskad av känslåvågorna som mitt inlägg har provocerat fram.
  När man inte förmår att känna igen sina vänner är man bara ett stenkast från att bli rättshaverist.
  På sätt och vis är många (inklusive mig) nära och det är tragiskt att vi tvingades dit.
  Nu måste vi dock ta oss samman och leva upp till det som Patrik E brukar kalla det ansvarstagande medelklassen.
  Vi har inte råd att bekämpa varandras skillnader i nyanser.
  Hälsar
  Elöd
  Född ungrare men helhjärtad västgöte. Hur konstigt än det låter.

  Gilla

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Hej Elod.
   Läste din ursprungstext och vill ge dig rätt i sak.
   Min egen enkla uppfattning är att vi kan bara komma åt problemen som omsorgsinvandringen medfört, och dess konsekvenser, genom att stärka vår kulturella självkänsla.
   Ett av sätten är att ta fram en ny konstitution, en författning värd namnet, att låta oss inspireras av Schweiz och USA i stället för att tro på ideer om att repatriera stora mängder minoriteter.
   Inflödet måste stoppas, asylrätten upphävas. Det svenska medborgarskapet måste höjas i status genom höga trösklar in.
   Din erfarenhet värdefull här.
   Jag inbillar mig vidare att EU-projektet har förvandlats till en katastrof.
   Vi i Norden borde ha bildat en egen försvars- och handelsunion i stället.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.