Därför kan tjejerna ha varit jihadistens måltavla

Mohamed Omar

Varför valde jihadisten Salman Abedi att attackera Ariana Grande-konserten i Manchester? Barn och ungdomar, mest tjejer, hade samlats för att lyssna på musik och ha kul. Så som vi gör i västvärlden. Men så gör man inte i strikta islamiska länder. Där kan inte unga tjejer gå ut hur som helst.

Det riskerar att bli likadant även här. Tjejer som inte vågar röra sig fritt ute. För jihadattackerna är bara det mest extrema uttrycket för en mycket större konflikt mellan väst och islamisk fundamentalism. Det är en konflikt som märks i vår vardag, på skolan, på jobbet och på stan.

Jihadisterna är mycket stränga muslimer. De vill leva enligt Koranen och profeten Muhammeds undervisning. Muhammed krävde att kvinnor skulle hållas dolda, inte höja rösten och inte skratta. Han förbjöd musik. En konsert där unga flickor samlas – fria, glada, skrattande, sjungande – är alltså en symbol för allt jihadisterna hatar med västerländsk kultur.

Manchester-attacken är bara den senaste i en serie jihadattacker mot nöjeslokaler. Jag kommer spontant att tänka på attacken mot nattklubbar i Bali år 2002 då 202 människor dödades, varav sex var svenskar, på Bataclan i Paris den 13 november 2015 och på nattklubben Risne i Istanbul nyårsnatten 2017.

Massinvandringen till väst från islamiska länder har förändrat vårt sätt att leva. Vissa saker har det blivit farligt att prata om. Vissa saker har det blivit farligt att teckna. Flickor undviker vissa badhus. Flickor blir kallade horor om de klär sig på ett visst sätt. Och ja, inte minst jihadattackerna som man numera knappt kan hålla räkningen på.

Och förändringen fortsätter. Väst blir mer likt islamvärlden. Det beror på att inga integrationssträvanden i världen kan fungera med sådana här volymer.

Det finns en koppling mellan de spektakulära jihadattackerna och hatet mot den västerländska kulturen som tar sig uttryck på mindre spektakulära sätt i vardagen. För 17 år sedan delade fyra Rinkebykillar med sig av sin syn på svenska tjejer. Reportaget, Det kan hända den snällaste kille, publicerades i Dagens Nyheter den 11 februari 2000.

”Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid. ”Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

”En tjej som går ut på kvällen utan någon kille som kan skydda henne får skylla sig själv”, fortsätter Hamid, ”särskilt om hon är full.”

Hur har det gått för Rinkeby sedan dess? Det har bara blivit sämre. Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”

Det här är inte Sverige, sa de. De har rätt. För i Sverige får man lämna islam. I Sverige behöver inte en kvinna inte gå i heltäckande kläder.

Anständiga kvinnor ska beslöja sig. Detta synsätt riskerar att glida över i en syn på obeslöjade kvinnor som oanständiga eller till och med ”horor”. Det innebär ett förakt för icke-muslimska kvinnor och för muslimska kvinnor som inte följer islamiska ideal eller, som Mona Walter, lämnar islam.

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan vad Rinkebykillarna säger till Dagens Nyheter och vad som sägs av vissa imamer i Sverige. I en föreläsning med rubriken Kvinnan i islam säger imamen Muadh Zamzam att flickor måste täcka sig för att inte väcka männens lust. Och männen måste vakta på sina kvinnor.

“Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara.”

Så jämför imamen kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna.

Dessa imamer, även om de inte uppmanar till sextrakasserier och våldtäkter, underblåser föraktet för västerländska kvinnor och muslimska kvinnor som valt en västerländsk livsstil.

En händelse: i augusti 2015 utsattes en svensk kvinna i Strängnäs för två överfallsvåldtäkter samma natt. Våldtäktsmännen var två asylsökande män från Syrien och Algeriet. En av dem spottade kvinnan i ansiktet och sa: ”I’m gonna fuck you, little Swedish girl”.

Flickorna på konserten i Manchester var inte så mycket värda enligt detta synsätt. De saknade ”förpackning”. De var flugmat.

26 reaktioner på ”Därför kan tjejerna ha varit jihadistens måltavla

 1. malinkim skriver:

  Den här frågan är tabu, men jag tror att kvinnosyn påverkar hur män beter sig mot kvinnor. Därmed tror jag också att kvinnosynen påverkar benägenheten att begå sexualbrott mot kvinnor. Enligt de tidigare undersökningar som gjorts om sambandet mellan invandring och kriminalitet är överrepresentationen särskilt stor inom just sexualbrott. Jag tror inte att det låter sig förklaras utifrån socioekonomiska faktorer. När sexualbrotten nu ökar behöver samhället diskutera kvinnosynens del i problemet.

  Gilla

 2. Johan Löfgren skriver:

  Återigen, var är feministerna och Sveriges första (och havererade) feministregering? Det verkar snarare vara som så att vi har en regering som föredrar islam framför svenska kvinnor. Det kommande valet 2018 kan innebära en förbättring på området, men då måste konstigt nog feministregeringen röstas bort.

  Liked by 3 people

 3. Bo Svensson skriver:

  En tes jag hävdat, är att nazism var en mildare variant av islam anpassad för européer och med germaner som herrefolk istället för araber.

  Islam är ett sår som måste ges tid att läka men de som tar islam på allvar och ser Muhammed som en förebild för efterföljd, kan inte tillåtas gå lösa. – De får hållas i egna kvarter med bevakade utgångar.

  Gilla

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Risken eller konsekvensen blir att självbevarelsedriften kommer att vinna med resultatet att även kvinnor i Sverige kommer att klä sig på ett sätt som inte väcker mannens lustar. Eller som det var i Sverige för 100 år sedan. Det blir en het potatis för de svenska feministerna som kanske kommer att inse att dagens svenska verklighet är något annat än deras föreställningar. Säkert blir följden ett mer diskret mode och efter några år blir det kanske slut på det kortkorta, nakna armar och fladdrande lockar. Det är priset som man får betala för nöjet av det multi-kulturella och synd om de av oss som alltid njutit av kvinnlig fägring.Vi får bara hoppas att de inte alla kommer att gömma sig bakom det sotsvarta och heltäckande.

  Liked by 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Men så illa som det är i Rinkeby idag har det aldrig under någon historisk period varit i Sverige. Aldrig. Aldrig någonsin. SAP har orsakat ett historiskt bottenläge fär kvinnofriden i Sverige. Avsiktligt.

   Liked by 1 person

 5. Gunilla skriver:

  Jag tänker på självklara mänskliga behov och medfödda!!! Inneboende uttrycksformer för livet; skratta, sjunga, dansa, röra varandra, se på varandra. Till och med foster i magen reagerar instinktivt på musik. Allt sådant är förbjudet i vissa. Ideologier (förtäckta som religion). Men mänsklighetsfientliga dogmer kommer aldrig att vinna. Tillåt aldrig sången, skrattet och dansen att få dö i Sverige och resten av världen.

  Gilla

 6. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo allt detta är säkert sant, problemet är att myndighets-Sverige ser mellan fingrarna med detta, man vill inte veta av problemet. I dagens GP finns vittnesmål om skolor som ignorerar skoltvång trots att man vet att barnbruden hålls som hushållerska hos svärmor istället för att gå i skola. Amineh Kakabaveh vittnar om att rektorer inte vågar bjuda in hennes organisation som arbetar mot hedersförtryck.

  Liked by 1 person

  • Göran skriver:

   Ironiskt nog är just skoltvånget i Sverige (endast två länder i världen har det, Sverige och Tyskland och även ett brott mot FN:s mänskliga rättigheter) orsaken till att vi har en sådan förlåtande attityd och ska kramas när vi utsätts för våld.

   När man överlåter utbildning till staten alena då är det slut med bildning.

   Liked by 1 person

  • camiry skriver:

   Vidrigt att läsa det du refererar till, man blir ju helt galen.
   Sunt förnuft tycks ha omdefinierats till civil kurage. Ska det landa i att endast korkat våghalsiga vågar stå upp för det rätta till slut?

   Gilla

 7. Agneta Berglöw skriver:

  Religionskrigen är många i Världshistorien.Men i nutid i det moderna IT-samhället nås vi blixtsnabbt av nyheter.Samt mkt informativa krönikor här på Det goda samhället.Idag ännu en artikel av Omar med en vidrig avskyvärd syn på flickor o kvinnor av dessa jihadister som med sina förvridna hjärnor inte skyr några medel för att förgöra vårt västerländska levnadssätt.
  Ungdomarna som inte kom hem efter konserten i Manchester, turister o engelsmän/kvinnor som inte kom hem efter en utekväll i centrala London.
  Denna vecka är patetisk när partiledare efter partiledare åker ut till Järvafältet för att hålla tal till presumtiva väljare.Det är så dags efter många år av av utveckling av ett parallell samhälle som fått vara ifred, som erhållit mängder av statsbidrag för olika projekt som bokstavligen runnit ut i sanden.
  Sjukvård polis o brandkår går på knäna.Kriminella farliga områden har i Sverige ökat från 15 till 22 st!! Rapporterar Dagen EKO i morgonnyheterna.
  Det är tur att man kan rensa hjärna lyfta från dator-gå ut på morgonpromenad med hunden o njuta av en oerhört rik o vacker blomning av Rhododendron,Azaleor,Fläder.

  Gilla

 8. KristinaF. skriver:

  https://www.svd.se/vad-ligger-bakom-kvinnors-nya-otrygghet/om/sexovergrepp-i-offentliga-miljoer . Så skriver Ivar Arpi i dagens Svd. Finns det någon annan lösning än att försöka bli av med så många som möjligt av dessa män och för det andra att stoppa inflödet? De fortsätter ju att komma i stora mängder och vi tar fortfarande emot dem ”Refugees welcome.” Varför ska våra flickor och unga kvinnor betala priset för vår bristfälliga migrationspolitik? Det verkar inte som om det räcker med att männen blir ”informerade” om vad som gäller i Sverige. Dessutom så slipper de i stort sett straff om de blir anhållna. Värna vår flickor!!!

  Liked by 2 people

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   ”Finns det någon annan lösning än att försöka bli av med så många som möjligt av dessa män och för det andra att stoppa inflödet?”

   Nej, det finns ingen annan lösning än massiv repatriering av så många som överhuvudtaget är möjligt av dem som kommit hit. De måste snarast åka hem till sina egna länder.

   Multikulturen är en livsfarlig utopi som bara leder till fattigdom, konflikt och krig.

   Gilla

 9. Jennifer skriver:

  Detta som jag skriver nu måhända vara kontroversiellt men jag vill förtydliga att det bara är en tanke och inte en konspirationshypotes. Det måhända att det kommer att omvärderas i historiens ljus – eller inte. Det måhända ett terroristernas måltavla var just unga och speciellt flickor, i fertil ålder, så bekämpas de otrogna bäst. Tanken svindlar.

  Gilla

 10. lasse4u skriver:

  ”Det beror på att inga integrationssträvanden i världen kan fungera med sådana här volymer.”

  Exakt så, det torde allt från sunt förnuft till vetenskap säga. Alla blundar så hårt de kan för att slippa sen denna elefant i rummet och ordinerar en än större dos svensk mentalt själv-gissel och lite Skå Gustav till förorten.

  Vi har nu en regering som kallar sig för feministisk, ett parti som är uttalat feministisk och alla partier, förutom SD(?), kallar sig för feministiska. Men ute i verkligheten sker något annat, den relativa frigjordhet och moraliska jämställdhet mellan könen som var i ökande tidigare håller nu sen länge på att rullas tillbaks.
  Trodde ”de” att man kunde välja och vraka vilka delar som skulle välsigna det svenska samhället när man importerade mångkultur? Att de trots allt i stort skulle anamma den svenska kulturen? Med dessa volymer av diasporasamhällen?

  Liked by 1 person

 11. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för att du orkar gräva i den stinkande dyngan runt pedofeten Muhammeds ivriga lärjungar. De invasiva ”flugsvärmarnas” otyglade lustar, vämjeliga misogyni och våldsamma religionsutövning gör mig heligt förbannad. Nu får det, banne mig, bli andra bullar!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.