Jihadisten drevs av ideologi

mohamed2

Mohamed Omar

På Sveriges nationaldag drabbades Europa av ännu en jihadattack. En jihadist försökte slå ihjäl poliser utanför Notre Dame-katedralen i Paris med en hammare. Han hade även knivar på sig. Han sköts ner innan dessa kom till användning. Förmodligen var avsikten att ta sig in i katedralen och hugga ner folk på måfå, som London-jihadisterna gjorde i pubarna på Borough Market den 3 juni.

Vi befinner oss i fastemånaden ramadan då de troende muslimerna ska anstränga sig att göra goda gärningar. Jihadisterna ser jihad som en god gärning. Profeten Muhammed utkämpade flera viktiga slag mot islams fiender under denna månad. Dessutom, den starka religiösa stämningen under ramadan där man läser Koranen mer, går i moskén mer, ber mer, kan bidra till att öka ivern hos jihadisterna. Förra ramadan attackerade till exempel en man som skrek ”Allahu akbar!” Sankt Pauli kyrka i Malmö.

Det har nu kommit fram att Notre Dame-jihadisten hette Massip Farid Ikken och kom från Algeriet. Han var journalist och hade bott i Sverige där han arbetat för Sveriges Radio och Upsala Nya Tidning. Han fick pris för ett reportage om ”papperslösas rätt till vård”.

När han genomförde sin jihadattack skrek han ”Det här är för Syrien!” Men de som har störst skuld till att förstöra Syrien är inte Frankrike eller någon annan västmakt, utan islamisterna. Muslimska Brödraskapet, Al-Qaida och Islamiska Staten har förstört Syrien. Islamismen generellt har förstört Syrien. Om han ville hjälpa syrierna skulle han bekämpa islamismen, men det handlar inte om Syrien eller om att hjälpa människor. Det handlar om jihad.

De otrogna kommer alltid att vara fiender, oavsett vad de gör, bara för att de är otrogna. I Koranen uppmanar Muhammed muslimerna att föra krig mot de otrogna, mot kristna och judar, oavsett om de är snälla eller elaka mot muslimerna, för att tvinga dem till underkastelse under islam.

Islamisternas uppror i Syrien, liksom i Algeriet, Somalia, Irak och Afghanistan, handlar om att upprätta en islamisk stat som är mer förtryckande än regimerna som de vill störta. Det är sharia, den islamiska lagen, som bestämmer vad som är gott och ont, förtryck och rättvisa, inte människans moral eller hennes förnuft. Om du har något emot stening, så är det fel på dig.

Det pågår ett globalt jihadistiskt uppror. Jihadisterna är förenade av en gemensam ideologi, den puritanska och fundamentalistiska formen av islam. De vill göra som profeten Muhammed. Han upprättade en islamisk stat genom jihad. Jihadisterna vill göra likadant i vår tid.

Vid en husrannsakan hos Massip Farid Ikken hittade polisen en video där han svär trohet till Islamiska Staten. Men det är egentligen inte Islamiska Staten som inspirerar jihadattackerna. Det är snarare puritansk och fundamentalistisk islam som inspirerar Islamiska Staten. Före IS var det en annan grupp och efter IS kommer någonting annat. Läraren och ledaren är alltid, oavsett vad gruppen heter, Muhammed.

Massip Farid Ikken var inte fattig och inte outbildad. Han var driven av en ideologi som säger att man som muslim har en plikt att kämpa för en islamisk stat, en teokrati, i denna värld.

Den största jihadattacken mot en katedral i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba julmarknaden vid katedralen i Strasbourg i Frankrike. I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg. Hon har numera lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist som kom ut förra året. Tysk och fransk polis kom gruppen på spåren och kunde stoppa attacken. Hos jihadisterna hittade de en spaningsvideo som visade marknaden full med folk. En röst på arabiska kallade dem ”fiender till Allah”. Rösten, som tillhörde en av jihadisterna, sade också: ”Denna katedral är Allahs fiende”.

Mycket kan hända. Ramadan är inte slut än.

22 reaktioner på ”Jihadisten drevs av ideologi

 1. Erik Gertkvist skriver:

  Ytterligare en drivkraft för muslimsk terrorism är, precis som för kommunismen, avundsjuka.

  Deras heliga idé (islam/kommunism) har i långvariga fullskaleexperiment jämförts med sin antites västvärlden (sekulariserad mångfald/marknadsekonomi) och visat sig vara sämre. Därigenom ifrågasätts hela deras världsbild och ofta självbild. De kommunistiska länderna vittrade sönder under sin egen tyngd, men eftersom muslimska ”länder” fortfarande primärt är klansamhällen snarast än byråkratiska stater är resultatet lågintensivt krig där terrorism är det synligaste resultatet.

  Gilla

  • Moab skriver:

   Så är det, avundsjuka och mindervärdeskomplex, detta påverkar i synnerhet de unga muslimerna i Sverige som måste hänga hela sin självkänsla på att det är något fel på ickemuslimer. Det passar förstås det identitetspolitiska etablissemanget som hand i handske. Först lockar man fram det värsta i muslimerna, effekten av det blir att det värsta lockas fram hos väst, något vi knappt anat början på än.

   Gillad av 2 people

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  I media talar nu vissa populära aningslösa terroristexperter,
  att dessa grupper kollapsar, imploderar, efter 20-25 år…
  Slutsats detta självdör…
  Då lägrar sig lugnet!

  Sällan e aldrig har väl terroristerna haft denna religiösa/ideologiska förankring?

  Detta är en helt ny företeelse,
  en kamp mellan civilisationer/värdegrunder…

  Dessa experter har lite verklig insikt, eller försöker bluffa oss?

  Gillad av 2 people

 3. Kristina von Heland skriver:

  Spaniens morgonnyheter 24 idag. Kistan med den mördade unga spanjoren anände till Spanien. Hedersvakt. Premiärminister Rajoy var där, han pratade med de anhöriga vid kistan då den lastades i likbilen-mänskligt och inte von oben. Han gav familjen en medalj postumt. Deras son hade gått emellan då jihadisterna högg ner en flicka i London. Han höggs i ryggen, han och kamraterna hade varit och åkt bräda och skulle gå hem. Kamraterna berättade att de blev rädda och stack. Spanjoren stannade och gick emellan och offrade sitt liv. Attacken i London rullade hela natten här. Det har diskuterats i alla nyhetskanaler.
  Man ser en annan reaktion nu på terrorn hos allmänheten. Människor verkar ha tänkt efter innan man går ut. Många barer blockerade ingångarna, en kvinna la sig mot dörren. En fotbollsfan-typ huligan-attackerade jihadisterna. Politiker och media snackar blommor och kärleksbombning. De har vakter i sina glastorn. Folket får klara sig bäst de kan.
  Artisterna var många på stödgalan i Manchester, de avbröt spelningar och flög dit.
  Frågan jag ställer mig-är det fotbolls och nöjesindustrin som ska stå för motståndet? Piers Morgan-han är en idoljurymedlem mm-och Katie Hopkins nöjesreporter skriver i Daily Mali-vad man kan kalla en blaska-om sin avsky. Piers M. vill ha sitt hat ifred och vill inte bli omvänd av press och politiker. Hans inlaga mot May är läsvärd!
  Tycker att det är positivt att en del tänker längre än näsan räcker-syftar på vindflöjarna i Sverige. Det finns ett motstånd därute!

  Gillad av 2 people

 4. Sixten Johansson skriver:

  Jag instämmer i MO:s analys. Min bild av den framtida utvecklingen är att det största problemet på sikt inte är terrorismen, utan islam i hjärnan på redan alltför många – och snart långt fler! – muslimer i väst. Nivellerade, narcissistiskt flippriga, atomiserade västerlänningar har som befolkning inte en chans mot den barbariska religion som har både samlat och förslavat klanfolk under sitt betonglock.

  En lagom mängd terrordåd tjänar flera syften: att slå sönder regimer i Mena och jaga i väg folk mot Europa samt att injaga rädsla i de muslimer som finns i Europa. Terrorismen tjänar här samma syfte som sharia: att upprätthålla gruppnormen, enklaviseringen och avskärmningen från västerländskt tänkande och livsmönster. Om konfrontationerna inte utvecklas till inbördeskrig kommer bara relativt få västerlänningar att dö, för ett fåtal räcker som varning. Islam blir allt starkare och större och de feminiserade ”eliterna” kommer att underkasta sig ”fredens religion” – om inte en exceptionellt stark väckelse- och motrörelse börjar förändra tänkandet och det kollektiva handlandet.

  Det är svårt att upptäcka någon utvecklingstrend i Sverige som inte gynnar islams utbredning, enhetlighet och makt. Ju sämre skolan blir, ju mindre attraktivt blir det västerländska kunskapssamhället. När hem- och distansskolning till sist måste tillåtas blir det många koranskolor i Sverige. När de unga hamnar i utanförskap utvecklar de ett hat mot svennarna och dras till kriminalitet. Kriminalitet bekämpas bäst med islam. Västerländsk dekadens bekämpas bäst med islam. Radikalfeminism bekämpas bäst med islam. Låg nativitet bekämpas bäst med islam. Sinande bidrag bekämpas bäst med islam. Konkurrerande kristna och judiska klaner bekämpas bäst med islam.

  Gillad av 1 person

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   Sixten Johansson, tack för en utmärkt sammanfattning av hotet vi står inför. Det går inte att överskatta allvaret i detta. Det är detta vi måste mobilisera mot om vi har livet kärt och bryr oss om våra efterkommande.

   *****
   Vad är välfärdsjihad? Den normala situationen i muslimska länder där sharia praktiseras är att muslimer tvingar till sig pengar (”jizya-skatt”, en form av beskyddarpengar) från de otrogna. ”Ni arbetar, vi tar pengarna, Allahu akbar!”
   Om jizya, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jizya
   En beskrivning av välfärdsjihad i Väst från hästens mun:

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   ”Det är svårt att upptäcka någon utvecklingstrend i Sverige som inte gynnar islams utbredning, enhetlighet och makt. Ju sämre skolan blir, ju mindre attraktivt blir det västerländska kunskapssamhället. När hem- och distansskolning till sist måste tillåtas blir det många koranskolor i Sverige. När de unga hamnar i utanförskap utvecklar de ett hat mot svennarna och dras till kriminalitet. Kriminalitet bekämpas bäst med islam. Västerländsk dekadens bekämpas bäst med islam. Radikalfeminism bekämpas bäst med islam. Låg nativitet bekämpas bäst med islam. Sinande bidrag bekämpas bäst med islam. Konkurrerande kristna och judiska klaner bekämpas bäst med islam.”

   Stark tobak. Mycket stark tobak. Varje ord är sant.

   Gilla

 5. phnordin skriver:

  Hej och tack för en upplysande krönika. I pressen har också nyligen antytts att IS utsett Sverige till ett mål för attentat. Attentatsmännen förefaller ha ett internationellt väl utvecklat understöd

  Gilla

 6. Gert B. skriver:

  I mitt Europa finns inga synliga bevis för islams närvaro. Definitivt inga moskéer!
  Den som vill tillbedja sin gud och vörda pedofeten, får göra det inom hemmets väggar.
  Den som följer nyhetsbruset snappar emellanåt upp nyheter om lyckade polisinsatser mot jihadister i Europa. Hur många hundratals, eller tusentals dödsoffer, hade vi fått se på Europas gator om polisinsatserna hade misslyckats?
  Hur hade opinionsbildningen/propagandan i medierna sett ut då?

  Gilla

 7. malmobon skriver:

  Bra du upplyser om islam. Okunskapen om den psykosociala sjukdom som muslimer indoktrineras i sedan födseln är lika farlig som nazism. Med psykosocial menas att islam går i arv genom familjen, där nyfödd får en vers uppläst från Koranen, och sedan är det bönen, fastan, förbudet mot griskött. Mannen bestämmer. Slag och misshandel inom familjen är inget som kommer fram. Koranen ”Beträdd din kvinna, precis som du beträdde din åker”. Klädseln o.s.v. Svårt få ut denna ideologi från vuxna, därför måste upplysningen påbörjas i tidig ålder i skolan. Endast ett långsiktigt arbete, som kan förändra. Vi måste börja i Sverige.

  Gilla

  • Anna Lindén skriver:

   Skillnaden är att ryssens tvivelaktighet av allt att döma var ”fake news”, medan den SR-anställde jihadisten i allra högsta grad var verklig. Något mer värdelöst än SR:s varningsklockor får man leta efter.

   Gillad av 1 person

 8. Johan Löfgren skriver:

  Tänk att det finns kopplingar till Sverige både här och där i jihadkretsar. Kan det vara den politik som förs i Sverige? Jag tror det, då gränslösheten och bidragsmentaliteten gör det hela lättare. Sverige är nog en av de bättre baserna för att planera illdåd och sedan vila upp sig, allt medan regeringen ser till att betala stora delar av kalaset. Och inte vara det – regeringen betalar också jihadligister i exempelvis Palestina.

  Ramadan, jihad, sharia och Koranen hör inte hemma i Sverige och 2018 får vi möjlighet att rösta för att rädda landet undan en naiv och terrorfinansierande regering.

  Gilla

   • Lisa skriver:

    Det är allvarligt!
    Se hela videon, läs Bibeln.
    De är faktiskt slavar under djävulen!
    Skratta om ni vill.
    Men det ändrar inte att ALLT stämmer!
    Det finns en Gud bakom hela skapelsen.
    Och Han är en GOD Gud som älskar oss!
    Men vi måste Lyssna på Honom som vår Far som talar till oss!
    Gör vi inte det får vi en annan herre..
    Och den är INTE god!
    1 Korinthierbrevet 1:18 – 21
    ”Ordet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.
    Det står ju skrivet:
    Jag ska göra slut på de visas visdom och förkasta de förståndigas förstånd. (Jesaja 29: 14)
    Var är de visa?
    Var är de skriftlärda?
    Var är den här världens debattörer?
    Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap?
    När världen inte genom sin visdom lärde känna Gud i hans vishet, beslöt Gud att genom den dårskap vi förkunnar frälsa dem som tror.
    Matteus 7:7 -11
    Be, och ni ska få.
    Sök, och ni ska finna.
    Bulta, och dörren ska öppnas för er.
    För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.
    Vem av er ger sin son en sten när han ber om bröd?
    Eller en orm när han ber om fisk?
    Bulta, och dörren ska öppnas för er.
    För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.
    Vem av er ger sin son en sten när han ber om bröd?
    Eller en orm när han ber om fisk?
    Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge det som är gott till dem som ber honom? https://m.youtube.com/watch?v=rNx7KK-Koi0

    Gilla

 9. Janne skriver:

  När Sverige är tömt på muslimer och moskéerna rivna,då kan man andas ut.

  Att vistas bland muslimer är en säkerhetsrisk.

  Helt plötsligt smäller det.

  Var kommer nästa attentat att äga rum?

  Kanske nära dig.

  Gilla

 10. Patrik skriver:

  Det är det som man har misstänkt länge islamism ihop med jihadism är ett allvarligt hot mot världsfreden och mot Sverige och hela Europa. Islamism/jihadism är cancertumörer som sprider sig överallt .Vårt land Sverige ska inte bli förvandlad till någon vasallstat åt något inavlat kalifat som daesh har planerat . Sverige ska förbli svenskt och kristet .

  Gilla

 11. Fredrik Östman skriver:

  Jag satt i söndags över två timmar med släkt och vänner i en fullsatt kyrka i innerstaden och bevistade konfirmeringen av 65 ungdomar och firade katolsk mässa. Mina tankar gick i den riktning som beskrivs i artikeln. Jag frågade mig hur många av dessa goda människor ur den välmående övre medelklassen i Wiens tredje kommunaldistrikt som insåg vilken risk för liv och lem de just utsatte sig för. Kände biskopens utsände representant från Heiligenkreutz till oddsen för att ens överleva händelsen? Ärkebiskopen kardinal Schönborn själv?

  Trehundra kaffir som begår avgudadyrkan under ramadan. Agnus dei. Hur kunde det bli så här?

  Jag var hela tiden beredd att börja sjunga ”always look at the bright side of life” på mitt försök till cockney. Det var inte så jag föreställde mig mitt liv när jag växte upp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.