Blonda sexslavar mest eftertraktade

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Det förtrollade svärdet är en serie tecknad av Bengt-Olof Wennerberg, även kallad Bowen. Den publicerades i Vecko-Revyn på 40- och 50-talet som en del i en följetong med berättelser ur Tusen och en natt. Bowens förmodligen mest spridda verk är annars vikingaskeppet på Explorer Vodka-flaskan.

Berättelsen börjar när en fiskare hittar en kista i havet. Kistan innehåller en liten pojke. Eftersom fiskaren är barnlös adopterar han pojken och ger honom namnet Hassan. Men efter att fadern drunknat i en storm blir han utkörd av den elaka adoptivmodern. Hassan ger sig iväg på äventyr och hittar ett förtrollat svärd.

I en scen möter han några slavhandlare som satt upp ett läger i en glänta i skogen. ”Det är nog synd om de stackars slavarna”, tänker Hassan. ”Men jag kan ingenting göra! Lagen tillåter ju slavhandel och jag är ensam och dom är många.”

blond-slav-1

Det står i inte vilken lag som åsyftas, men man förstår att det är den islamiska lagen. För berättelsen utspelar sig i ett islamiskt land. Och det är helt riktigt. Den islamiska lagen tillåter slavhandel. Det står tydligt utskrivet i Koranen, i profeten Muhammeds yttranden och i de lärdes böcker.

Bland slavarna får sedan Hassan syn på något han aldrig sett förr – en ung kvinna med ”hår som guld”. En av slavhandlarna ser lystet på den blonda flickan. När hon ska gå in bland träden för att be sin aftonbön – hon är kristen, förstår man – kastar han sig över henne.

Hassan, som är en god ung man, ingriper. Och med sitt förtrollade svärd lyckas han besegra slavhandlarna och befria slavarna.

Denna scen i Bowens serieberättelse bygger på verkliga förhållanden. Det var verkligen så att de muslimska slavhandlarna särskilt uppskattade vita, blonda flickor. Jag läste nyligen en bok om Spanien under islamiskt styre, The Myth of the Andalusian Paradise från 2016. Den amerikanske forskaren Darío Fernández-Morera slår hål på myten om Andalusien, det islamiska Spanien, som en mångkulturell idyll. Det var snarare ett slavsamhälle där kristna levde under förnedrande förhållanden.

Den katolske debattören Mikael Karlendal recenserade nyligen Fernández-Moreras bok på sin blogg (24 februari 2017). Den islamiska erövringen av Spanien var en del av islams heliga krig eller jihad som påbörjades av profeten Muhammed:

Nu plundrades dessa områden systematiskt. Kyrkor förstördes eller omvandlades till moskéer. De kristna invånarna som inte dödades eller konverterade till islam gjordes antingen till slavar (kvinnorna till sexslavar) eller till dhimmis, vilket innebär att de blev tvingade att betala en särskild skatt – jizya – för att bli ’beskyddade’. Alltså, ungefär samma sak som när kriminella gäng i vår tid utpressar olika företagare att betala pengar i utbyte mot att inte bli rånade eller få sina butiker förstörda. Denna jizya var och är något som är stadgat enligt islamisk lag och det syftar till förödmjuka de underkuvade kristna och att ge god inkomst åt det islamiska väldet.

I boken kan man läsa att Spanien efter den islamiska erövringen blev ett centrum för handel med sexslavar. Vissa av flickorna var barn som såldes till harem för att utnyttjas. Men även små pojkar var omtyckta. Sexslavarnas pris berodde på deras ålder och utseende. Vita slavar, särskilt blonda, var mest eftertraktade och kostade mest, förklarar Fernández-Morera (s. 158). De togs från kristna, europeiska områden genom piraträder, och från de kristna delarna av Spanien. Slavhandlarna brukade behandla slavarna med särskilda krämer för att deras hy skulle bli ljusare så att de kunde ta mer betalt för dem. Och håret blonderades.

Och denna lust efter blonda flickor finns kvar än idag. Den jesidiska flickan Nadia Murad, rövades bort av jihadgruppen Islamiska Staten (IS) i Irak. Hon hölls som sexslav i enlighet med profeten Muhammeds lagar. Nadia lyckades fly och i en intervju berättade hon att jihadmännen särskilt eftertraktade vita, blonda och blåögda flickor.

I en berättelse om profeten Muhammed frågar han en av sina följeslagare, Jadd bin Qays: ”Vill du ha de gula döttrarna?” Med detta ord, på arabiska ”Banu al-Asfar” menade han de blonda flickorna i det östromerska riket. Det var Muhammeds sätt att locka honom att ansluta sig till jihad mot de kristna grekerna. Som lön skulle han få sexslavar i detta liv, och om han stupade, 72 jungfrur i paradiset.

59 reaktioner på ”Blonda sexslavar mest eftertraktade

 1. askenyggdrasil skriver:

  Man räknar med att det idag finns ca 30miljoner slavar i världen. Det har inte tidigare funnits så många slavar. Trots FN:s (1948) deklaration om de mänskliga rättigheterna förekommer det i stort sett i alla världens länder.
  – skuldslaveri är en av de vanligaste formerna
  – tvångsarbete i hushåll
  – sexslavar (traffickingoffer)
  – och alla dessa slavar (t.e.x barn), som tvingas delta i krig
  osv. osv.
  Tyvärr så innehåller koranen ett antal suror (2, 4, 23,24 och 33) som stöder slaveriet och ingenstans i koranen förbjuds handel eller ägande av slavar. Det kan däremot räknas som en god gärning om man friger en slav. I kapitel (sura) 33, vers 50, står det hur Gud hjälpte troende att ta slavar från de kristna och de judar som stred tillsammans med de otrogna.
  Enligt textsamlingen Hadith räknas slavar som egendom och kan t.ex användas för att reglera skulder. I samma textsamling berättas också om hur Muhammed själv handlade med slavar.

  Liked by 3 people

   • askenyggdrasil skriver:

    Är det slaveri att försvara sitt land? Jag har arbetat inom försvaret och vissa mammaberoende unga män (även kvinnor) borde verkligen göra värnplikt. Man kan inte hålla mamma i kjortelfållen hela sitt liv, utan behöver förstå att det finns värden som behöver försvaras.

    Liked by 1 person

 2. askenyggdrasil skriver:

  Billie Holiday (1915-1959) sjöng och spelade in ”Strange fruit” 1939, om det svartas slaveri.

  Southern trees bear strange fruit
  Blood on the leaves and blood at the root
  Black bodies swinging in the southern breeze
  Strange fruit hanging from the poplar trees

  Pastoral scene of the galant south
  The bulging eyes and the twisted mouth
  Scent of magnolias, sweet and fresh
  The the sudden smell of burning flesh

  Here is the fruit for the crows to pluck
  For the rain to gather, for the wind to suck
  For the sun to rot, for the trees to drop
  Here is a strange and bitter crop

  Gilla

  • Moderskeppet skriver:

   Slaveriet var visserligen grymt och totalt oförsvarligt ur moralisk synpunkt men två poänger kan vara värda att göra:

   1. Lynchningar var inte framförallt en del av slaveriet utan förekom framförallt efter amerikanska inbördeskriget, när slavarna alltså hade blivit befriade, då de svartas rättigheter rullades tillbaka efter de vinster som gjorts när södern stod under kraftigt inflytande av Yankees under den så kallade Reconstruction-eran.

   2. Antalet lynchningar var ca 4700 men bland dessa fanns det ca 1300 vita så det var inget entydigt fenomen med vit-mot-svart aggression som ofta görs gällande.

   Gilla

  • MartinA skriver:

   Artikeln diskuterar förslavning av Europeer. Du tar istället upp ett ämne som diskuterat till döds. Tack för att du berättar att du inte bryr dig ett smack om oss europeer.

   Gilla

   • Göran skriver:

    Kan du förklara motsägelsen i din kommentar? Jag tror inte slaveriet har diskuterats till döds, eftersom den korrekta bilden av slaveriet sällan berättas. Bland annat sätts vita ofta som den stora boven i slaveriet när vita slavägare eller handlare än består av kanske 5 % av den totala slavhandeln genom tiderna. De större skurkarna på det området lyfter väldigt gärna fram att de vita idag ska ha en arvssynd för sitt deltagande i slaveriet medan de andra tydligen ska betraktas som någon form av offer. Dessutom var det vita som satte stopp för slavhandeln i stort främst genom engelsmännen.

    Liked by 3 people

   • MartinA skriver:

    @”ASKENYGGDRASIL”
    Artikeln diskuterar en meme inom islam/mellanöstern. Att det funnits en särskild efterfrågan på sexslavar med nordeuropeiskt utseende. Artikeln uppmärksammade också på en mycket stor slavhandel som nästan aldrig uppmärksammas.

    Att då ta upp det afrikanska slaveriet i USA. Som har diskuterats till döds under många år och hänsynslöst mjölkats politiskt. Är inte bara att tala utanför ämnet. Det tyder också på en agenda. Vilket jag ville uppmärksamma.

    Rent ideologiskt är jag passionerad anti universialist. Din kommentar hävdar ett universialistiskt synsätt. Eller åtminstone, ett förment universialistiskt synsätt. Det är säkert ingen slump att vi aldrig hört dig uppmärksamma slavhandeln med Europeer. Men att du finner det för gott att förstärka det gängse synsättet när Omar vågar gå utanför det. Där det gängse synsättet är Europeer som förövare och icke Europeer som offer. Därav mitt påstående att du ej bryr dig om Europeer.

    Liked by 1 person

   • askenyggdrasil skriver:

    Jag bryr mig om européer eftersom jag själv är europé. Men man kan ändå ta upp vissa fenomen utan att allt blir svart eller vitt. Det är frågor, funderingar, undringar och ifrågasättande som för ett samhälle framåt, inte i sten fixerade åsikter. Då hade vi levt kvar på stenåldersstadiet. Jag har bott flera år i England och Italien och vet vad det är att vara europé. En del av en större gemenskap, där vi kanske har lite kulturella skillnader, men inget som är oöverstigligt. Du kommer med påståenden som att jag inte bryr mig om européer. Vad får du det ifrån? Du kan inte bara anta vissa saker utan att veta någonting. Jag äger ett grändhus på Sicilien och där bor jag flera månader varje år. Lär dig inferera och inte ta allt bokstavligt.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   Sång:

   Text i översättning:

   Det är dock frappernade hur litet det finns. Det var verkligen ukrainare och ryssar och slaver som utsattes för hänsynslös slavjakt och slavhandel i över tusen år. Men det är inte de som framstår som offer när man letar efter sånger om det.

   Gilla

   • Anne-Hedvig skriver:

    Man betalte slags løsepenger til statene i Nord/Afrika for å ikke bli røvet (gjaldt også skip/pirater). I dansketiden hadde vi Slavekassen -kollekt i kirkene for å løse ut tilfangetatte slaver.
    Problemet med nordafrikanske land fortsatte under unionen med Sverige. De fleste av dere som har vært i Oslo, kjenner til Victoria terrasse like ved Slottet. På tomten lå tidligere tre rekker med slumpregede hus – de ble kalt ”Røverstatene” – nærmere bestemt ‘Algerie’, ‘Tunis’ og ‘Tripoli’.
    Rekken ‘Algerie’ øverst lå i linje med Kronprinsens gate.

    Svenske- (unionskongen) var lite glad over naboskapet. Tror alt ble revet rundt 1880-tallet. Henrik Ibsen var blant dem som flyttet inn i det nye luksuriøse boligpleks på Victoria terrasse.
    Når våre ‘løsepenger’ til nordafrikanske muslimske land opphørte, har jeg ikke funnet svar på.

    Interesserte kan prøve å søke på ‘Røverstatene’, eller på ‘Algier’. Lokalhistorisk side for Oslo.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    Jo, det var också en hemsk slavhandel. Såg en dokumentär om vad som hände med islänningar som blev slavjägade efter ett strandhugg på Island. Där nämndes också att många danskar förslavades.

    Även om jag mer fokuserar på slavjakten på ryssar och ukrainare och finnourgier och balter från Krim.

    Gilla

 3. Hortensia skriver:

  Tack, modige Mohamed! Är det någon som undrar varför så många sexfixerade stamkrigare från muslimskt dysfunktionella länder söker sig ända hit till Norden?

  Någon som undrar varför våldtäktsstatistiken skenar hejdlöst i just Sverige, eller varför friborna svenskor i stigande takt redan anpassar sin livsstil efter de nyanländas hypermaskulina barbari?

  Någon som inte tror, att denna sorgliga och förnedrande anpassning mycket väl kan vara närapå hela anledningen till att sexbrottssiffrorna inte är ännu mer chockerande?

  Någon som inte har fått mer än nog av sjuklövernaiv multikultirelativism nu?

  Liked by 3 people

  • camiry skriver:

   Efter att ha hört ett antal nyanlända intervjuas i ett program i P1, (av Katarina Gunnarsson som är en av få genuina journalister vars mål är att skildra verkligheten från alla perspektiv) så tycks ”sexfixerad”, som du skriver Hortensia, vara en helt korrekt beskrivning.

   Vad är fokus för dessa män, som fått var sitt rum på 9 kvm med dusch och toalett på rummet? Tryggheten? Lättnaden? Möjligheterna? Nä. Sex. Rummen är för små och lyhörda för sex. De har inget privatliv. En man, som studerat på universitetet i Damaskus, var oskuld och beklagade hur onormalt det är för en man i hans ålder att fortfarande vara oskuld, och det gick inte att åtgärda i dessa rum. Tydligen inte i studentrummen heller. Klart det är vårt fel. Dessutom delar de kök, som studenter, men det fungerar inte heller. Folk stjäl. Säkert vårt fel det med.

   Liked by 1 person

   • Hortensia skriver:

    Ja, Camiry, det är ju något som är alldeles säkert, att det är helt galet fel och rent vanvettigt ansvarslöst, att släppa in horder av utomeuropeiskt hypermaskulina, superegoistiska ”män” – vars testosteronstint hejdlösa sexualdrift, impulsivitet och aggressivitet naturligtvis är en evolutionär fördel i barbariskt patriarkala klanfejdssamhällen i deras hemländers stenöknar – rakt ut i det svenskt hyperciviliserade samhället, där frigående kvinnor fram tills nu har haft hävdvunnet självklart tillträde till det offentliga rummet.

    Missnöjda och missklädsamt otacksamma migranter med uppenbara vanföreställningar och oföränderliga egenskaper, som omöjliggör assimilering, bör – för allas bästa – repatrieras snarast möjligt.

    Liked by 1 person

 4. MartinA skriver:

  Jag har hört liknande som Muhammed Omar tar upp. Däremot är det inte den bild som ges i Tusen och En Natt när man läser hela. Det finns för all del en eller två historier om nordliga slavinnor men de framstår mer som konstiga och skrämmande. Men då hade ju Tusen och En Natt anpassats för en västerländsk publik även om den hämtats från de klassiska sagoberättarna på kafeerna (eller motsvarande) i mellanöstern.

  Här är en artikel jag läste som går igenom slavhandeln och slavjakten från Krimkahnatet. Detta dominerade Rysslands och Ukrainas ekonomi under hundratals år. Det går att se en svensk koppling här. När Ryssland väl började få kontroll på och effektiva motmedel mot Krimkahnatets slavräder, det var ungefär då sverige förlorade sitt stormaktsvälde. Den svenska stormaktstiden var i mångt och mycket beroende av den muslimska världens framstötar mot Ryssland, det Polsk-Litauiska Samväldet och Österrike-Ungern. Och en gång i tiden var det våra förfäder som bedrev slavhandeln ner till Mellanöstern på de östliga floderna.

  https://mikedashhistory.com/2015/01/15/blonde-cargoes-finnish-children-in-the-slave-markets-of-medieval-crimea/

  Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Befant ikke Karl XII med hær seg en periode nedi Tyrkia?

   (O.T. Leser i et hefte utgitt av den svenske Margaretakyrkan i Oslo at de på tomta, Hammersborg, mens kirken ble bygd – på 1920-tallet – fant en svær kanonkule der. Den var i sin tid skutt ut av Karl XIIs hær under beleiring av Oslo! (het Christiania den gangen).

   Gilla

  • FkDahl skriver:

   Denna stora slavhandel är så gott som okänd i Sverige, likväl den västliga längs Europas kuster.
   Att göra slut på Krimstatens slavhandel var en drivande kraft för Ryssland under Katarina den Stora att invadera Krim. När Carl Bildt mopsar om att Krim tillhör Ukraina visar han hur historielös han är.

   Liked by 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Dumheter. Krustjov överförde Krim från Ryssland till Ukraina. Status quo ante bellum är att Krim tillhör Ukraina. Du vill låtsas att erövringskriget — ”bellum” — mot Ukraina inte har skett och inte pågår. Det om något är historierevisionism.

    Gilla

 5. Frans G B skriver:

  Jag tror att ingen svensk förstår vad som pågår i Saudiarabien, där arabisk och muslimsk kultur har fått blomma ut. Jag är tämligen övertygad om att slaveri och handel med blonda kvinnor sker, att mord och våldtäkt är vardag med polisens goda minne. Varför skulle det inte vara det man piskar kvinnor offentligt, hugger av händer och huvud, varför skulle inte handel med kvinnor ske? Jag är övertygad om att i islams högborg så pågår en ondska vi inte kan föreställa oss, och det är endast oljan och samarbetet med USA som gör att detta inte avslöjas.

  Liked by 1 person

  • Mats Olsson skriver:

   Ondskan i Islams högborg är naturligtvis enorm. Vi hoppas nu att genombrottet för elbilen gör att vi kan välja att inte köpa vår olja från dessa barbarer. Ledningen i Saudi har redan proklamerat att de skall bli ”snällare”, man ser vad som är på gång.

   Gilla

 6. uppstigersolen skriver:

  Och dessa figurer släpper vi nu in frivilligt. Dessutom betalar vi för deras uppehälle. Det är alldeles uppenbart att vi redan nu betraktas som dhimmis som betalar jizya till muslimerna. I vanliga fall brukar länder som håller på att invaderas sätta in militär för att förhindra detta. Varför gör Sveriges styrande tvärtom?

  Liked by 3 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   Og Hihjra [rett stavet?]
   Det er folkeforflytning for å okkupere nytt land.
   Mange av voldtektene, angrep på politi og den generelt totalt manglende respekt fra disse ‘bavi*ner’ er åpenbart uttrykk for jihad: kamp mot fienden (dvs. oss!).
   Og at vi lar dem leve på oss, beviser i deres øyne at vi er ‘dhimmis’.

   Får føye til at heldigvis har ikke alle muslimer slike holdninger – er vel dog et mindretall, men islamisholdningene jattes med og gis dessverre makt.

   Gilla

 7. Den första vågen skriver:

  Totalt off-topic men jag måste säga att jag verkligen gillar stilen här på bloggen, allt från grafiken och enkelheten till Patriks och Omars styling, den nya bilden är bra och referenserna till serier (och en röd Fes) är verkligen klockrena. Jag hade uppskattat ännu mera elegans och inbjudande elitism, kanske elegantare lokaler när man gör DGS-TV, något slott måste finnas som inte är fullt med migranter, mörk panel och bokhyllor i bakgrunden gillar jag… Håll stilen, bara avsaknaden av reklam är ett gigantiskt plus.

  Icke nämnt är den språkliga stilen och här är jag odelat imponerad både av Omar och Patrik, ni förtjänar en plats i svensk offentlighet långt utanför bloggsfären men det är nu så reglerna är, just nu.., vi blir fler och fler.

  Gilla

 8. Göran skriver:

  Islam beräknas ha haft 150 miljoner svarta slavar. Kvinnorna var oftast sexslavar. De svarta männen kastrerades genom att manslemmen skars bort. Många som utsattes för denna behandling dog. Svarta pojkar som föddes av slavkvinnorna dödades. Flickor kunde få behålla livet då de blev sexslavar. En anledning till att det finns få svarta i de arabiska länderna mot USA är att svarta slavar inte kunde få barn tillsammans och att barnen dödades. I USA tilläts barn till slavar att existera.

  Liked by 1 person

  • Den första vågen skriver:

   Är det någon som att slaveriet avskaffats om islam varit förhärskande, låt FN hållas att tag till så införs det kanske igen.

   Gilla

 9. Gunilla skriver:

  Ytterligare kommentarer är överflödiga. Den vurm för Tusen o en Natt-‘mystiken’ och som kunde ses i en del 60-talsfilmer från Hollywood ger idag en mycket dålig smak.

  Gilla

 10. Willy Lindqvist skriver:

  Läste för ett tag sedan en artikel om en flykting som var oerhört besviken på Sverige. Han berättade att flyktingsmugglarna förklarat att så snart han kom hit skulle han tilldelas en villa med tjänstefolk, en Mercedes, pengar och en flickvän, d.v.s. en sexslav. Man kan förstå hans besvikelse inför den svenska verkligheten på ett asylboende i väntan på uppehållstillstånd.
  Sexslavar kan förekomma också i dag i muslimska familjer där hustrun inte vill besväras av maken. Umgänge med sexslav räknas inte som otrohet.
  I Provence vid Medelhavet lever minnet av saracenerna kvar än i dag. Det var på grund av saracenernas härjningar de provençalska byarna flyttades upp i bergen på mer lättförsvarade platser än bosättningar vid Medelhavskusten.

  Gilla

 11. rootlesroot skriver:

  Det är väl av muslimer under deras ockupation av Sicilien som den Sicilianska maffian lärde sig utöva utpressning med motivering att betala för beskydd.

  Det är ju detsamma som islams krav på skatt/jizya från otrogna för att de inte ska råka ut för övergrepp från muslimer. För så länge de betalar lämnas de i fred. Men skatten kunde naturligtvis höjas vilket tvingade otrogna som inte hade råd att betala för beskyddet att konvertera till islam för att slippa bli mördade.

  Liked by 1 person

 12. oppti skriver:

  Kan det ha någon bäring på täckandet av håret inom vissa grupper?
  Är det håret som skall döljas för att förhindra blickar osv.

  Gilla

 13. Johan Gustafsson skriver:

  Man bör ha klart för sig att även bibeln (särskilt GT men även NT i Pauli brev) talar om slaveri som en helt normal företeelse. Vilket är ganska självklart, då den är sprungen ur samma kulturella miljö som koranen. Skillnaden är att kristendomen tog ett tydligt avstånd från slaveriet under 1700 och 1800:talen.Den ende kristne jag hört säga ett enda positivt ord om slaveri de sista 60 åren var en fundamentalistisk frikyrkopastor från USA:s djupaste söder som för ca:20 år sedan påstod av de färgade hade det bättre som slavar än som fria. Dock hörde jag aldrig någon som höll med honom.

  Liked by 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Men i motsetning til den gjengse holdning i Romerriket fremhevet Paulus at slaver på lik linje med frie menn og kvinner var ‘ett i Kristus’. Altså likeverdige overfor Gud.

   Mener jeg har lest på bloggen her et sted at svenskene avskaffet trellevesenet på begynnelsen av 1300-tallet. Ikke ansett forenlig med kristendom. Regner med at det samme skjedde i Norge på noenlunde samme tid (har dog ikke sjekket dette).

   Så var det dessverre et sivilasjonsfall med slaveri igjen på 1700-tallet. Danske kolonier i Karibien der også nordmenn var ‘herrer’. For en del år siden fant dykkere det danske slaveskipet ‘Fredensborg’ forlist utenfor Arendalskysten (Skagerrak).

   Gilla

 14. uppstigersolen skriver:

  Inte för att jag begriper var de 72 jungfrurna i paradiset kommer ifrån men jag önskar att samtliga muslimer som vill förlusta sig hellre väljer dessa framför mina tre kvinnliga barnbarn. En ärofull död i Mosul eller Raqqa tror jag passar muslimer alldeles utmärkt.

  Gilla

 15. Hedvig skriver:

  Äntligen, Mohamed Omar och alla läsare! En svensk statlig myndighet, MSB, erkänner i en rapport, att Muslimska Brödraskapet är aktivt i Sverige. De verkar däremot släta över, att vårt stora regeringsbärande parti, Socialdemokraterna är svårt anfrätta av Muslimska Brödraskapet.

  https://www.svd.se/ny-rapport-muslimska-brodraskapet-aktivt-i-sverige/om/sverige

  https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hemskt, Hedvig. Hur stor är den islamistiska infiltreringen i Allianspartierna, tro? KD borde kunna vara förskonat, men säkrast att rösta SD eller MED – om vi verkligen får rösta igen.

   Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Fy f*.
   Jeg har oversendt westerholms lenke til min kontakt innen norsk sikkerhet. Nytter ikke å være naiv her.

   Gilla

 16. Rolf Löfgren skriver:

  Vi behöver knyta an till vår äldre högt-stående kultur, den som var innan kristendomen kom. Den Forna Seden, vol 1 och 2.
  https://www.logik.se/Produkt/den-forna-seden-vol-1/

  Kvinnan var starkt och högt aktad i vår äldre kultur:
  I Volym 1 heter delarna ”Kvinnan, familjen, ätten”, ”Äran framför allt” och ”Nordisk kultur”. Här berättas bland annat om den höga ställning kvinnan åtnjöt i det forntida samhället som författaren sedan menar slogs sönder av kristendomen. Trohet, ärlighet, arbetsamhet och omtanke hölls högt. Läs- och skrivkunnigheten var hög och det fanns ett stort kulturarv, kanske t o m skriftliga verk, som kyrkan förstörde.
  http://www.arsundaviking.se/html/den_forna_seden.htm

  Denna kultur är grunden för vår unika Nordiska kultur. I skarp kontrast mot ME kvinnoförnedrande och anti-demokratiska inriktning.

  Vi måste kämpa för vår uråldriga kultur, och vi får ingen hjälp av överheten.

  Sätta upp civil-garden, aktivera hemvärnet, agera i lokala aktivitetsgrupper.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.