Ett samtal på miljonärsklubben

8-26-13_11971

Patrik Engellau

I en hörna på miljonärsklubben, dit numera en femtedel av svenska folket äger tillträde, sitter två medelålders herrar och pratar vid kaffet efter middagen.

Du Mats-Åke, säger Carl-Johan, det ser inte bra ut det här. Jag menar det här med Sverige.

Va, men Carl-Johan! säger Mats-Åke. Du som skär guld med täljknivar med dina asylboenden och friskolekoncerner. Du har väl inget att klaga på!

Jovisst, svarar Carl-Johan, affärerna går riktigt bra. Men man måste tänka långsiktigt också. En idiot kan ju fatta att det här inte håller i längden. Pengarna kommer inte att räcka. Vad kostar migrationen idag? Fem BNP-procent? Mer? Ingen vet ju, i varje fall inte jag. Och om det fortsätter blir det bara dyrare och dyrare.

Äsch, säger Mats-Åke, då får väl politikerna strama åt lite, begränsa invandringen och sänka bidrag och lite sådär.

Tror du? Carl-Johan ser skeptisk ut. Tänk vilka protestvrål det skulle bli. Jag tror snarare de kommer och tar våra pengar än de tar andras. Vi miljonärer har ju ingen makt. Ingen organisation. Inga motorcykelgäng och inga terrorister. Vi kan inte försvara oss. Vi är väluppfostrade och slåss inte. Vi knappt ryter. Rätt som det är kommer mina friskolor att bli värdelösa om vinstuttag blir förbjudna.

Kan det gå så illa, frågar Mats-Åke tvivlande. Tror du inte de fattar att det skulle bli dödsstöten för Sverige, alla driftiga och ambitiösa människor kommer ju att sticka!

Det går inte så fort, säger Carl-Johan och stryker sig fundersamt om hakan. Dessutom tror nästan alla som du, alltså att det finns någon sorts förnuft och att dårskap inte kan bryta ut. Se på judarna i Tyskland. Det var ganska få som kunde se handskriften på väggen. Resten litade på styrkan i den gamla tyska kulturen. De trodde att inget riktigt ont kunde hända.

Vad ska vi göra då? Mats-Åke ser bekymrad ut.

Jag vet inte, svarar Carl-Johan betänksamt. Att judarna råkade illa ut i Tyskland berodde väl i alla fall delvis på att sådana som vi miljonärer halvt om halvt stödde nazisterna för att de skulle ta kål på kommunisterna som hotade vår egendom.

Men hallå! Nu är du väl ändå ute och far, protesterar Mats-Åke och ser oförstående på sin vän. Hos oss finns det ju varken nazister eller särskilt många judar att tala om.

Nä, men det finns de som vill ta våra pengar och inte skulle akta för rov att sänka Sveriges ekonomi i bara farten. Det är politikerna. Dem kan vi inte lita på. Vi vet inte om de kommer att bete sig som de tyska kommunisterna som ville utradera medelklassen till förmån för sina protegéer, alltså dåtidens proletärer som idag motsvaras av migranterna, eller om de tänker göra tvärtemot och avser att uppföra sig som nazisterna och ge sig på vårt samhälles motsvarighet till judarna, nämligen migranterna. Hellre det senare om jag får bestämma, säger Carl-Johan, med tanke på att någon genomtänkt och balanserad plan för en önskvärd utveckling hittills inte presenterats. Det här kan gå lite hur som helst, det är det som bekymrar mig.

41 thoughts on “Ett samtal på miljonärsklubben

 1. JL skriver:

  ”Tror du inte de fattar att det skulle bli dödsstöten för Sverige, alla driftiga och ambitiösa människor kommer ju att sticka!”

  Japp, Jag gissar det bara är en tidsfråga va?

  Ett fåtal jag känner har redan tagit steget. Utskrivna ur landet. Dessa early adopters ”råkade” vara bosatta söderut i Sverige där f.ö SD har starkare väljarstöd. Jan Guillou i gårdagens AB hade en artikel där skåningarnas stöd beskrevs som ”mer av en gåta”: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article23221446.ab

  Själv undrar jag om det inte kanske mycket eventuellt långsökt skulle kunna vara så att de med mest erfarenhet av det multikulturella samhället också är mer skeptiska till detsamma? Nej…?

  Det är större andel utomeuropeiska invandrare söderut i Sverige. Malmö det kanske mest lysande exemplet.

  Ovanstående är den återkommande tesen jag har, att de med egen erfarenhet (som t.ex. bott utomlands längre perioder och sedan kommit åter Sverige) är avsevärt mer skeptiska till den påtvingade multikulturen. Charmigt på avstånd kanske, mindre kul när du ser den i din egen vardag, när din fru eller dotter berättar om ett multikulturellt möte som gjort att hon aldrig mer vill åka buss hem på kvällen.

  Har f.ö. Samma tes gällande allt i livet… Egna upplevda erfarenheter och actions slår ALLTID tyckande när det kommer till kritan. Alltid lika roligt att läsa en arbetsansökan från någon med 200 högskolepoäng som aldrig jobbat på riktigt, där de hävdar att de är mycket skickliga på Xxx eftersom de har examen i detta ämne …. Jag var själv där en gång, nyexaminerad från universitet, trodde jag kunde en massa efter år av studier med goda resultat. Efter några år i verkligheten insåg jag sen att jag visst inte kunde ett skit, men jag började i alla fall inse min egen okunskap 🙂

  ……beslutsfattare och politiker i Sverige har inte nått insikten om den egna kunskapen ännu, och kanske aldrig når dit. Ett utbytesår som tvångsassimilerad i valfritt muslimskt land i Nordafrika eller Mellanöstern kanske skulle vara kanon om det gick att genomföra.

  Själv är jag f.ö. också ute på tur med familjen för att hitta platsen där mina barn ska växa upp. Sverige lär det inte bli om det inte sker ett radikalt trendskifte med repatrieringar och halverad statsapparat. Har några starka kandidater i utlandet hittade. Återkommer kanske med en ansökan om gästkrönika här sen när vi landat i vårt beslut. Blir några miljoner som Sverige tappar på bara på oss i skatt varje år. Då jag vet att fler resonerar som jag är frågan hur stor totalen i minskat skatteunderlag blir på sikt?

  Liked by 8 people

   • JL skriver:

    Intressant att du skulle nämna Tyskland. Var under en period då jag bodde där för 15 år sen som jag på allvar började undra hur bra multikultur fungerade i praktiken. Ca fem år innan hade jag också haft en tysk flickvän som jag besökte ofta och mycket, innan detta var jag den som stod och argumenterade hårt för allas lika värde på alla sätt som bara gick. Tyckte även vi svenskar var tråkiga och lite färglösa.

    Jag hade svårt att få fullt tro på tyska flickvännens prat om att det ”alltid var turkar som tafsade på henne när ha var ute”. Hon och hennes väninnor drog bokstavligen med mig och övriga pojkvänner på gayklubb för att hon skulle kunna dansa ostört.

    Då ca 5% med turkiskt ursprung i Tyskland, och det pratadades ibland om detta i media som en inte alltför misslyckad integration. Var inte den verkligheten jag såg på plats mitt i ruhrgebeit där jag bodde. Kommer ihåg idrottslag jag spelade i. Hälften turkar, hälften tyskar. Låter ju strålande. Det intressanta var att de inte pratade med varandra annat än på planen. Jag satt som ett fån mitt emellan två grupper i omklädningsrummet efter matchen. Lite som jag föreställer mig det är i ett amerikansk fängelse.

    Sen har jag en massa liknande historier från andra länder, alla med den gemensamma nämnaren att samhällen funkar bäst när man i HÖG grad delar värderingar och LITAR på varandra. Just av detta skäl tror jag noll på hela idén om integration av en massa kulturer, speciellt inte då de kommer den vitt skilda hörn av would values survey.

    Assimilering är det enda jag tror funkar i stort, även om det säkert finns undantag som undgått mig.

    Som svar på frågan om land, Tyskland blir det ”nog” inte. Gissar du var ironisk.

    Naturligt Avskilda/skyddade platser (fysiska Öar) med ilandsstatus, odynamisk våldsbrottslighet, och ”relativt homogena västerländska värderingar” är mest lockande. Exempelvis Nya Zeeland, Hawaii, Island, Kanarieöarna, Australien etc.

    Liked by 1 person

   • Carl G. skriver:

    Till JL:

    De flesta ”flyktingar” vägrar ju att återvända till hemlandet när det blivit fredligt. Det kan ju bero på att dom som stannade kvar och led ogillar såna som satte sig på åskådarplats i ett annat land och beskådade eländet på distans. Till exempel lynchades folk till döds som återvände till Irak när landet befriats av amerikanarna och britterna.

    Jag har själv återvänt tillbaka till Sverige från utlandet trots att det ser rätt dystert ut. Just därför ogillar jag defaitister som dig som gör mer skada än nytta genom att inte vilja ta ansvar och få landet på rätt köl. För självklart går det att få ordning på Sverige även om det kan komma att kräva blod, svett och tårar.

    Det kommer att ta tid. Jag tror att det är realistiskt att tala om en kamp som kommer att ta några generationers tid. Då blir din och min generation den som lägger grunden för kommande generationer att kämpa vidare på, innan skörden kan hämtas hem i form av ett återerövrat land.

    Ärligt talat, du tror väl inte att våra svenska anfäder kom till ett dukat smörgåsbord?

    Så varför ska du smita från den kamp som varit given varje tidigare generation svensk som velat överlämna ett bättre land till sina efterkommande?

    Gilla

   • JL skriver:

    Till Carl G:

    Vad konkret menar du med ”kamp”?
    ”Hur” kommer du kämpa rent konkret?
    Ge exempel så det blir tydligt och släpp flosklerna kring förfäderna.

    VAD konkret är det du kämpar för? Att kunna bo trivsamt där Sverige ligger geografiskt eftersom dina förfäder bodde här? VAD har du gjort hittills i din kamp, om något?

    Handlar kampen mer om värderingar och rättigheter? I sånt fall, varför måste kampen vara geografiskt begränsad?

    Angående kamp så är det alltid intressant att bli kategoriserad som någon som inte tar ansvar, av Carl G som inte har en aning om vem man är.

    Jag har byggt min egen framgång genom just KAMP. Stenhårt arbete, sömnlösa nätter, maxad privat kontokredit för att betala ut löner till anställda. Folk som sa jag aldrig skull lyckas etc …… och allt det där andra som tillhör entreprenörers vardag innan de till eventuellt får luft under vingarna. Till saken hör också att jag aldrig haft konton i Panama, aldrig varit utskriven ur landet och alltid skattat allt i Sverige.

    Har inget att be om ursäkt för. Undanber mig därför dina fördömanden och kommer fortsätta säga exakt vad jag vill om hur Sverige sköts, och flytta var jag vill.

    Gissar, utan att veta, att vår bakgrund skiljer sig en del åt va?

    Hur som helst, nu föreslår du att jag, vars samhällskontrakt har brutits gång på gång, är på något sätt ”moraliskt skyldig” att stanna kvar och fortsätta pumpa in miljoner i ett system jag varken tror på eller stödjer? Ett system där jag är nettobidragare. Är detta din definition av kamp?

    Kämpa kommer jag alltid göra, har jag alltid gjort. Kampen nu kommer dock främst handla om att mina barn ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det innebär inte att att de måste att de måste befinna sig inom vissa GPS koordinater.

    Lite krasst tycker jag ditt resonemang är ungefär i linje med imamerna i uppdrag granskning som säger åt en misshandlad kvinna att hon absolut inte ska varken polisanmäla eller lämna sin man. Inte vackert, föga logiskt.

    Gilla

  • alruna skriver:

   Ser mycket fram emot gästkrönika, träffade en familj som testflyttat till thailand ett år, nu köper de hus, svenska lärare i skolan till barnen, inte så svårt att attrahera de bästa pedagogerna…

   Gilla

   • JL skriver:

    Jo, Thailand har vi också funderat på. Har hört gott om Koh lanta men inte vart där. Någon annan med erfarenhet?

    Kanarieöarna tycker jag går hand i hand med övriga alternativ eller hur tänker du?

    Är visserligen EU, men verkar som de i egenskap av ö kan hålla borta många av problemen som uppenbarar sig inom EU. Inga inflyttade tiggare, inga utanförskapsghetton, låg brottslighet. Invandring till större del av människor som tillför värde. I princip omöjligt ta sig in på ön utan giltiga identitetshandlingar verkar det som. Värdens bästa klimat en bonus. De djupa haven runt öarna gör dem troligen också mer resistenta mot framtida klimatförändringar. Samma med Hawaii.

    Ingen spikat ännu, utvärderar alternativen. De tidigare nämnda känns dock troligast.

    Gilla

 2. Ranundo skriver:

  Djärva sk överklivningar där.Verkar lite Cederhök på Masthuggsölsjappet.Den svenska politiska och ekonomiska eliten tänker inte sådär.Den svenska eliten är en Coudenhovisk EU-elit som tidigt såg att EU-projektet var värt sagolika summor för dem.Men ej för de vanliga etniska svenskarna varav ca 80& befinner sig endast en missad månadslön fråo rännstenen.Fördelar med det Coudenhoviska projektet:Allmänn prispress nedåt för lönearbete.Ett hav av okvalificerade arbetare.Underminering av fackföreningarnas maktposition.Explosiv ökning av fastighetspriser och boendekostnader.Ökat skattetryck för vanliga lönearbetare.Överföring av enorma summor från lönearbetare till kapitalägare.På sikt uttunnande och upplösning av den nationella identiteten,egenarten och upplösningen av nationalstaten.Noam Chomsky:Eliternas främsta fiende är alltid landets egna befolkning.Det är f ö ovederhäftigt Chutzpah-präglat att likställa ”syrier” med askenazim.Propagandistiskt to say the least.Är Patrick Coudenhovit?

  Liked by 2 people

  • tirutaa skriver:

   Förlåt min bristande allmänbildning, men jag skulle förstå din kommentar bättre om det framgick vad orden Coudenhovisk/Coudenhovit och Chutzpah-präglat betyder.

   Gilla

   • Madelaine Fusfield skriver:

    Sök upp Richard von Coudenhove-Kalergi på Wikipedia. Han var en Österrikisk Japansk politiker och filosof som förespråkade Europeisk integration.

    Chutzpah är ett härligt Hereiskt ord som uttrycker fräckhet ungefär. En bra illustration är fädermördaren som ber domstolen om förståelse för att han är föräldralös.

    Gilla

 3. Ranundo skriver:

  Fascinerande att Patrik i ett tidigare inlägg en smula överlägset kan det tyckas raljerar över bonden Paavo.En begklagansvärd existens som Patrik förefaller att stå oändligt över.Tänk dock att Volvos grundare nog kan karaktäriseras som en ”bondpojke”.Ett Volvo varifrån både Engellaus pappas pengar kommer ifrån.Och även en stor del av Gyllenhammars pengar.Kan man tjäna pengar på dem duger svenska bondpojkar bra.Men inte väl annars?

  Gilla

 4. larslindblog skriver:

  Vad som inte är otroligt är en ”engångsskatt på förmögenheter” t.ex att staten tar 20 % på alla privatpersoners konton överstigande 100 000 Kr.. Skatten skulle kunna döpas i nyspråk till ” Solidaritetsavgift ” och kryddas ordentligt med floskler typ:”Vi måste rädda välfärden” ”alla måste hjälpas åt” ”drabbar endast rika ” osv..
  Ruskigt nog skulle Löfven & Co nog kunna trumma ihop alla dessa våldsgäng ( revolutionär front , Trotskister , Expo ,KPML(r) ,Pol Pot , Mao , Stalin beundrare som brukar uppträda bakom maskeringen ” Antirasistisk manifestation” till stöd för en sådan åtgärd.
  Cypern gjorde något sådant när landet höll på att gå i KK.
  —-
  Hur som helst: fastighetsskatten , arvs & gåvo samt förmögenhetsskatten kommer tillbaka !
  Ni vet väl hur dom olika regimerna ändrat förutsättningarna för pensionssparande hela tiden !!Det går inte att lita på någonting i Sverige.!!
  Man till och med byter ut sedlarna för att tvinga (ofta gamla människor ) att ta fram sina gömmor och redovisa innehaven av kontanter .
  ( en smart sparsam åldring har ju givetvis sina pengar i bankfack/ eller hos anhörig / för maximalt bostadstillägg )

  Liked by 1 person

 5. tirutaa skriver:

  ”Det här kan gå lite hur som helst, det är det som bekymrar mig.”

  Sista meningen i din text, Patrik, där har vi rubriken till berättelsen om Sverige idag.

  Mycket ont hände mitt i Europa igår. Varbölderna från Mellanöstern finns nu mitt ibland oss. Wellcome, You are most wellcome, skallade ropen för mindre än ett år sedan. Och Sverige, mera bestämt svenska kvinnor, rusade iväg med hektisk iver som bäst i klassen för att ta hand om allt kaos som strömmade in i landet. Härligt att få vara med om denna förändring, ropar landets arbetsmarknadsminister Ylva Johansson exalterad; ett av de tydligaste tecknen på att man befinner sig mitt i en masspsykos. Och där sitter man nu i en rävsax.

  I gårdagens kommentarer på denna blogg fanns många kloka och insiktsfulla förslag på hur gå tillväga för att börja råda bot på läget, vilket gladde mig som börjat bli riktigt missmodig. Men så lyssnar jag på radion och strax är missmodet tillbaka.

  Angående miljonärsproblemet – varför inte bara avveckla dessa entreprenörers företag precis i den takt som läget kräver, varför skulle detta vara ett problem. Det är vad som nu görs i Finland, snabbt och effektivt. Rationellt, utifrån verkligheten, utan dess mera sentimentalitet. Samtidigt som man kontinuerligt informerar allmänheten om de olika stegen som tagits och kommer att ta.

  Eller ska det nu ha uppstått ytterligare en grupp att tycka synd om, entreprenörerna, som man måste ta hänsyn till och fortsätta med att mata migranter till?

  INTE VÄL?!

  Liked by 3 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Patrik!

   Du skulle kanske haft Miljardärsklubben som överskrift)
   Fast dem vågar man inte tafsa på…

   Simpla miljonärer har sitt kapital bundet i boendet…

   Som att skjuta på sittande fågel.
   Fast där finns nog svaret, dessa grupper har verkligen gynnats…

   Återinför fri reavinstskatt för långa innehav, typ 10 år.
   Då gynnas inte spekulanterna!

   Gilla

 6. BjörnS skriver:

  Att jämföra migranterna med dåtidens judar känns inte korrekt eftersom judarna var ungefär som den tyska befolkningen i helhet. Dagens asylmigranter är mycket olika den svenska befolkningen på ett sätt som judarna inte var i Tyskland; generellt sett lägre utbildning, kan inte språket och kan inte kulturen. Judarna hade ju trots allt bott i Tyskland under lång tid och många var soldater under första världskriget. Är det några i PEs berättelse som kan liknas vid judarna så är det herrarna på miljonärsklubben.

  Liked by 3 people

 7. Hortensia skriver:

  Dagens Ledarsidorna.se rubriceras: ”Blev det helt rätt det här?”

  http://ledarsidorna.se/2016/07/blev-det-helt-ratt-det-har/

  Blev det något rätt i denna absurt främlingsvänliga lagstiftning alls? Nej, jag tycker inte det. Jag tycker den är helt igenom orätt och jag hoppas att svenska folkets rättmätiga vrede över orättvisan kan torka bort Reinfeldts, Kinberg Batras, Lööfs och Fridolins självbelåtna flin. Hela 7-klövertoppen borde faktiskt skämmas för sitt fullkomligt vettlösa slöseri med Sveriges resurser.

  Liked by 4 people

 8. JAN BENGTSSON skriver:

  Den kommunistiska agendan ligger avsevärt närmare!

  ”Medelklassens miljonärer” lär behöva mjölkas inom kort, rejält o regelbundet!

  Fastighetsskatt arvsskatt är väl inga utopier direkt,
  liksom en extra värnskatt)

  Gilla

 9. Ranundo skriver:

  Det här är dessvärre en text med påtagligt deceptiva. och propaganistiska drag som bla blir uppenbara då Patrik kallar ”invandrarna” för ”vår tids judar”.Ashkenazim i Sverige har en låg brottsfrekvens och är påtagligt välintegrerade.De som mördar,våldtar,misshandlar,spränger och hänger sig åt bilbränningar etc är enl statistiken dessvärre i stor utsträckning ”nytillkomna” som förgriper sig på etniska svenskar. Sådant händer varje dag.Vilka motiv har Patrik?

  Liked by 1 person

  • Tahmas skriver:

   Ranundo
   Utan att veta så tror jag PE menade följande: om samhället inte tag i problemet så är risken stor att det växer fram stöveltrampande orgasinationer och partier som skulle kunna liknas vi vad som hände i Tyskland mot judarna på trettiotalet.

   I övrigt går inte att jämföra judarna med muslimer oavsett om de är ashskenazer eller sefarder. Den judiska religionen och kulturen är i samklang med nutiden precis som kristendomen.

   Gilla

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Inte för att jag gillar att dra in judar som exempel, men till Patriks försvar tog jag det som antydan på hur judar behandlades, inte hur de var som personer. De var onekligen helt integrerade inte bara i Tyskland utan också i Sverige och andra Västeuropeiska länder, vilket aldrig ansågs under Nazisthetsen. Samma folkhelts som riktades mot de integrerade judarna kan uppviglas idag mot andra. Folk är otroligt lättledda under vissa omständigheter.

   Gilla

   • Ami skriver:

    Madelaine
    Här måste jag sätta ner foten, anledningen till förföljelsen av judarna var
    1 Avundsjuka för deras driftighet
    2 De blev senare en rasbiologisk förföljelse vilket bara nazister och annat löst folk håller på med.

    Det är extremt ohederligt att jämföra medeltida människors beteende och drift mot ett assimilerat judiskt samhälle under trettiotalet. Judarna betedde sig inte som vilda anarkister och utan berikade Tyskland med både intelligens och pengar,

    Det vi ser idag idag som skulle kunna leda till otrevligheter är inget av ovan. Nu talar vi om terrorister, värderingar som inte är kompatibla med nutiden och en ovilja att bli assimilerade i ett samhälle som böjer sig bakåt för att det skall fungera.

    Blanda aldrig in judarna i assimilering eller som flyktingar. Judarna hade ett land att fly till och det var Sverige. Det var riktiga flyktingar, inga ekonomiska asylsökande som ville ville fortsätta sitt destruktiva levende med bidrag från en av världens naivaste länder i världen.

    Så lägg ner!

    Gilla

 10. Hovs--hallar skriver:

  Blir lite förvirrad på denna mening:

  Vi vet inte om de kommer att bete sig som de tyska kommunisterna som ville utradera medelklassen till förmån för sina protegéer, alltså dåtidens proletärer som idag motsvaras av migranterna, eller om de tänker göra tvärtemot och avser att uppföra sig som nazisterna och ge sig på vårt samhälles motsvarighet till judarna, nämligen migranterna.

  Svaret är, att som samhället ser ut idag, är det ”migranterna” som favoriseras och behandlas med silkesvantar av makthavarna. För att travestera Per Albin om ”folkhemmet”, där det INTE skulle finnas några kelgrisar, så har detta folkhem numera gått i graven bland annat av det skälet att makthavarna importerar ”kelgrisar” i gigantisk skala, på övrigas bekostnad.

  Att beteckna dessa migranter som nutidens judar är falskt; den analysen kommer från tokstollar som Henrik Arnstad. Tvärtom är det migranterna som nu beter sig som dåtidens nazister mot judarna i tex. Malmö!

  Vad som måste göras innan Sverige helt går över styr, är att man slutar upp att hålla sig med dessa kelgrisar, som både dränerar landet på resurser och skapar otrygghet. Till att börja med måste inflödet av sådana stoppas HELT — och omedelbart!

  Sedan måste man börja ställa SAMMA krav på de som är här, som på oss etniska svenskar: Att de ska arbeta och göra rätt för sig, samt leva enligt VÅRA normer och spelregler!
  Och passar inte den medicinen är de mycket välkomna att ta sitt pick och pack och dra någon annan stans.

  Som det ser ut idag, så mjölkar dessa kelgrisar våra sociala skyddsnät på ett mycket fräckt sätt, ett sätt som inte accepteras av etniska svenskar!

  Se tex. denna rapport från verkligheten:
  — intervju med socialsekreterare, som berättar hur man inte vågar neka invandrare något de begär.
  http://avpixlat.info/2016/02/26/socialsekreterare-berattar-vi-sarbehandlar-svenskar-negativt/

  ”…Hon visar oss en ansökan från en familj med härkomst i Somalia. Hon berättar att familjen bott i Sverige i knappt fyra år. Gång på gång kommer denna familj in med ansökningar till oss, som vi per automatik godkänner.

  I detta fall rörde det sig om en stor summa pengar för en ny barnvagn. Den barnvagn familjen ville ha kostade närmare 10 000 kronor. Detta är den sjunde gången som den somaliska familjen ansöker om en ny barnvagn och de får sin ansökan beviljad varje gång.

  Hade en svensk ansökt hade det blivit nej eller kanske sagt att de skulle kolla på en begagnad barnvagn, säger Helena.”

  — Man skäms över att bo i Sverige när man läser detta!

  Liked by 3 people

  • En spännande framtid skriver:

   Sen går det kanske snart upp för folk att kommunerna numera är skyldiga att fixa bostäder till de nyanlända. Detta gäller inte för andra kategorier av folk som befinner sig i Sverige, möjligen de romer som uppehåller sig illegalt i landet och har rätt till skolgång för sina barn. Definitivt inte för svenska ungdomar, studenter etc.

   Liked by 2 people

   • Hortensia skriver:

    Hmmm, Batikhäxa, som hängiven djurvän upplever jag liknelser mellan grisar och muslimer mest kränkande för de förstnämnda, även om vårt språkbruk för övrigt inbjuder till jämförelser mellan grisar och sådant dåligt uppförande, som muslimer påfallande ofta uppvisar.

    Hypermaskulina, muslimska stamkrigare är ju mansgrisar med ovanligt svinaktiga beteenden. De grisar ner, grymtar gutturalt, står regelbundet på alla fyra med trynet mot marken, förökar sig hejdlöst och trivs bäst i flockar, vars framfart, om rörelsefriheten inte begränsas, kan bli förödande destruktiv.

    Övertygade antisemiter brukar vi ju kalla nassar, men nog or(n)erat om ämnet. Jag lägg-er band på mig och avstår från att kommentera den utbredda so-domin och irriterande benägenheten att skrika som stuckna grisar i samband med bön.

    Hur länge ska svenska myndigheter få hållas med att kasta våra surt förvärvade välfärdspärlor för sina kelgrisar, när de beter sig som otacksamma svin?

    Gilla

  • Rolle skriver:

   När vi skulle köpa barnvagn för drygt 20 år sedan ringde vi på en annons om en begagnad barnvagn. Min fru åkte dit och det var just en somalisk kvinna som skulle sälja. Min fru noterade dock att kvinnan var havande och snart själv skulle få¨barn. Min fru frågade om hon inte behövde barnvagnen själv? – ”Nej, vi får en ny av socialen.”

   Vi, en arbetande och skattebetalande familj sökte en begagnad barnvagn. En familj som antagligen inte brutit en sten för landet använde bl.a. barnvagnar (betalda med min frus och mina skattepengar) för att förgylla tillvaron. Där och då förlorade min hustru tron på invandringen som en god idé – tidigare hade hon varit ljumt positiv och icke ont anande. Så kan det gå.

   Liked by 2 people

 11. Jasa skriver:

  En rätt stor andel av företagsledare och förmögna personer i Sverige består av psykopater och folk utan nån vidare förmåga till att upprätthålla bestående vänskapliga relationer. Har man dessutom arbetat utomlands under många år har den sociala förankringen i Sverige blivit betydligt lägre. Dessutom har många av dessa blivit vana till att omges av pigor och annat tjänstefolk som utför det tråkiga arbetet hemma. För att inte tala om att de mkt låga skatter de har betalat som gett många stora förmögenheter.
  Att dessa människor flyttar till England, Thailand, Spanien och Portugal är inte förvånande. De är egoister, snåla och lata. Många med en vridrig syn på jämställdhet och demokrati. Och framförallt vill de inte betala ett öre i skatt i Sverige. Jag menar att de som stannar och kämpar är de verkliga patrioter. De som flyr har ingen rätt att kritisera Sverige!

  Liked by 1 person

  • alruna skriver:

   Håller inte med om detta, när man har familj så är hela livet en kompromiss.. , dessutom så om man bestämmer sig för att ”försvara” ”sverige” så är iallafall jag osäker på vad det är jag fösvarar, och vari mitt försvar skall bestå? Jag röstar SD en gång vart fjärde år men utöver det ..? Väpnad kamp är ett område som det är oklart om det får diskuteras här men det känns inte närliggande, möjligen väpnat försvar om någon bryter sig in med onda avsikter eller dylikt..

   Det är långt ifrån bara företagsledare som lämnar, de flesta har helt vanliga jobb, den skatt man betalar nu går ändå till massinvandringen så att vara skattesmitare ser jag heller inte så negativt, ej heller med den absurda nivå vi har i Sverige som mer är att likna vid konfiskering.

   Men visst de som verkligen kämpar emot är de verkliga hjältarna, Vilks, Carlqvist..

   Liked by 2 people

  • JL skriver:

   ”Jag menar att de som stannar och kämpar är de verkliga patrioter. De som flyr har ingen rätt att kritisera Sverige!”

   Well, jag håller nog inte med om något du skriver tror jag 🙂

   Vad menar du med ”stanna och kämpa”?

   Typ som att en kapten inte lämnar sitt sjunkande skepp…? …eller att trälarna vid årorna ska med i djupet likt slavarna som begravdes med sin farao?

   Jag kan hålla med om att kaptenerna som styrt skutan gärna får stanna och kämpa, skörda det som såtts. Fråmst generaldirektörer på diverse verk och myndigheter då, men även varenda trångsynt söderjournalist och alla ”jag har aldrig haft ett vanligt jobb eller gjort mycket utöver mitt politiskta engagemang men vet precis hur allt är”-politiker.

   MIN egen lojalitet är INTE främst mot ”Sverige” (hur man nu definierar ”Sverige”, vad ingår? Skärgården och världens högsta tillit? Moskéer och åsiktsfacism?).

   Min lojalitet är främst mot min familj och mot människor som står mig nära. Tänker aldrig be om ursäkt för detta och skulle väl mest kvalificera mig för vänsterpartiets styrelse om jag låtsades att det inte var så. Jag skulle dock behöva leva avsevärt mer på andras idéer och pengar innan jag skulle bli kvalificerad fullt ut.

   Den dag jag eventuellt lämnat landet för gott anser jag att jag är i min FULLA rätt att fullt ut kritisera de i sverige som svek mig, trots att jag fullföljde MINA åtaganden som relativt laglydig skattebetalare.

   Varför i hela världen skulle jag ha skyldighet att stanna i landet där jag trots världens högsta skattetryck (nej, jag skattesmiter inte, och har inte betalat de låga skatter du pratar om) inte längre har ett fungerande rättsväsende när jag anmäler brott, inte ger bra utbildning till mina barn, inte trygghet på stan åt min fru, inte kvalitetssäkrad vård till min sjuka mor etc etc etc.

   Sveket i samhällskontraktet är inte från min sida.

   Rätten att kritisera förbehåller jag mig oavsett om jag väljer att lämna landet.

   Liked by 4 people

 12. ruben skriver:

  Ja det känns som ett kaosliknande politiskt chans-spel. Låt det rulla på. Så länge stat kommun och landsting förköper sig på tjänster tar entreprenörerna in sina vinster. Som om man avvaktar för att se vartåt det barkar. Det kanske går att krama ur medborgarnas tålamod ett tag till?

  Gilla

 13. Hovs--hallar skriver:

  PS: som ytterligare illustration till mitt inlägg om ”kelgrisar” — läs HORTENSIAs länk ovan!

  Utdrag: ”…2014 tog Malmö stad beslut om att barn till papperslösa få socialbidrag enligt full norm och papperslösa barnfamiljer ska få bostaden betald. Malmö stad har i sammanhanget en extremt dålig ekonomi med ett redan svagt skatteunderlag. Mer än 25 procent av Malmö stads budget utgörs av statliga medel eller medel fördelade från andra kommuner genom det kommunala utjämningssystemet. Trots den dåliga ekonomin tillämpar Malmö stad kanske den generösaste hållningen av alla kommuner i relation till papperslösa. Skulle inte det kommunala utjämningssystemet finnas skulle Malmö stad gå i konkurs….
  http://ledarsidorna.se/2016/07/blev-det-helt-ratt-det-har/

  — Staten ger alltså kommuner bidrag för extra kostnader för att ta hand om ”papperslösa”, dvs. personer SOM VISTAS ILLEGALT I SVERIGE!

  — Dessa samma personer har dessutom lagstadgad rätt till gratis tandvård, sjukvård mm.

  Tala om KELGRISAR!! Sveriges makthavare månar tom. i vissa avseenden mera om utlänningar som saknar rätt att vistas i Sverige, än man gör om etniska svenskar!
  Svenska fattigpensionärer har tex. INTE rätt till fri tandvård!

  Liked by 1 person

  • ruben skriver:

   Man tar sig för pannan och tycker bara det är för långt till val. Vem står bakom alla dessa ”olagliga” julklappar? Sagan om Karl-Bertil Jonssons jul, kanske har inspirerat? Tomtarna, med igen-immade glasögon borde stå till svars.

   Liked by 1 person

 14. Birgitta skriver:

  Jämförelsen med judarna i Tyskland som duktigt litade på systemet och förnuftet är mycket bra. Samhället hånar alltid dem som tidigt ser orosmoln. Man slätar över och förringar problemet. Självklart, för alla vill ju att allt ska vara bra. Och denna i sig naturliga reaktion utnyttjar ju förstås de som vill ont. Så när man anar onåd bör det ljuda SOS i öronen. Tyvärr är jag inte riktigt där själv ännu, men jag hoppas att jag ska kunna leva upp själv till min insikt.

  Gilla

 15. Hovs--hallar skriver:

  P.P.S: Åter till Patriks passage där han skriver:

  ”… eller om de tänker göra tvärtemot och avser att uppföra sig som nazisterna och ge sig på vårt samhälles motsvarighet till judarna, nämligen migranterna…”

  Antar att Patrik har såpass verklighetskontakt (i motsats till virrhjärnor som Henrik Arnstad et consortes på vänsterkanten) — att han INTE oroar sig för att SD ska börja med folkmord på invandrare när de får makten (vilket de förhoppningsvis får 2018).

  De grupper som idag kan tänkas umgås med sådana tankar är ytterst små, och saknar helt politiskt inflytande. De kan ha förekommit inom SD i partiets barndom, men har mycket effektivt rensats ut av Åkesson. Han har gjort ett gigantiskt jobb med att hålla partiet rent från den sortens folk, och format det till ett parti liknande vad sossepartiet representerade på Erlanders tid.

  Men, visst finns det skäl till att det frodas en oerhörd uppdämd VREDE bland oss svenskar (och även bland etablerade invandrare; jag har tex. en granne från Grekland som säger att Sverige är ”förstört”, och att han röstar på SD). Underligt vore det annars.
  Och makthavarna möter detta genom planer på att avväpna oss vanliga hederliga svenskar genom att förbjuda innehav av legala vapen.

  Meningen är väl att vi ska stå försvarslösa när invandrargängen, beväpnade med insmugglade illegala vapen, börjar plundra och mörda oss i våra hem, vilket de troligen gör den dagen då de inte längre behandlas som kelgrisar av makthavarna.

  Liked by 1 person

 16. Janne skriver:

  Akutmottagningar är numera överfyllda av diverse migranter som vill ha vård först av alla, annrs är det ju rasism.
  Sjukhusen släpper ut folk som skulle behöva vårdas lite längre.

  Gilla

 17. Ami skriver:

  Allt är tydligen rasism, men jag undrar då till blandannat Batikhäxan i kommentaren som ansåg att kelgris är kränkande. Varför är det det?
  Vad har kelgris med rasism att göra, tänk på att det finns andra människor som inte äter gris om det är det du syftar på. Jag äter gris och det är för att det är vansinnigt gott och att ingen skall behöva gå tillvägs ände för att bjuda mig på mat eller äta lunch med arbetskamrater.

  Rasism är när judar inte kan gå på stan i kippa eller med davidsstjärna utan att bli trakasserade och misshandlade av en annan religions utövare som anser att judarn inte har ett existensberättigande.
  En annan fråga är varför det inte finns några judiska Delis eller restauranger? Kan det beror på att inget försäkringsbolag vågar teckna en försäkring för att de vet att restaurangen kommer att bli förstörd av samma utövare.

  Om du är så mån om andra människor så var mån om andra människor inte bara dom som samhället har klätt i allt förstora offerkoftorna och helt utan anledning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s