Homo Assimilatus och Homo Servilis

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Nu ska jag presentera några anstötliga synpunkter som antingen får dig att ånyo ifrågasätta min tillräknelighet (och kanske helt avskriva den, vem vet?) eller också att finna att dina insikter om vårt nuvarande tillstånd ytterligare fördjupats.

Den svenska staten, enkannerligen välfärdssystemet, är gjort för 1950-talets svenska människa. Denna människotyp, Homo Assimilatus, karaktäriserades av en djupt rotad vilja att passa in och förkovra sig i det existerande samhället som uppfattades som i grunden gott även om det fanns mycket att reta sig på och mycket kvar att reformera. Ungdomar strävade efter att assimilera sig in i vuxensamhället, en strävan som inte minst manifesterades i en avsevärd lärdomshunger som kunde tillfredsställas exempelvis av egenstudier, i kvällslampans sken, av korrespondenskurser hos Hermods studieinstitut.

Välfärdsstaten byggdes för att motsvara Homo Assimilati önskemål, till exempel genom att erbjuda kostnadsfri utbildning för envar. Ett annat verktyg som välfärdsstaten ställde till den ambitiöses förfogande var Arbetsförmedlingen, som kunde informera en ung umeåbo att det fanns ett lämpligt jobb i Göteborg, något som umeåbon kanske inte kommit på av sig själv före Internet. Det kunde undantagsvis gå så illa för Homo Assimilatus att han tillfälligt fick det svårt med försörjningen. Då klev välfärdsstaten omtänksamt och diskret in med inkomstersättning tills vederbörande klient kravlat sig upp på banan igen, vilket var hans främsta ambition.

Sedermera har en ny människotyp utvecklats i vårt samhälle, Homo Servilis. Kännetecknande för denna människa är att han inte i första hand eftersträvar att assimilera sig till, ingå eller uppgå i det existerande samhället, som han lite föraktfullt kallar Svensson-samhället eller svenne-samhället. Den nya typen uppstår inte alls bara genom migration av Homo Servilis från andra länder, utan har också uppkommit genom mutation av etniskt svenska Homo Assimilatus. Idag samexisterar arterna ungefär som signal- och flodkräftan.

Etniskt svenska exemplar av Homo Servilis igenkänns exempelvis på att de uppskjuter sitt inträde på arbetsmarknaden samt sin föräldradebut till långt över trettioårsåldern. De känner ingen längtan efter att anpassa sig till Svensson-samhället eller rättare sagt till de positioner i Svensson-samhället som de har en chans att få. Gärna tv-kock men inte lagerarbetare. Importerade exemplar föraktar ofta svennar och anstränger sig till och med att anlägga ett slags protestdialekt – Rinkebysvenska – för att markera sin motvilja mot anpassning och assimilation.

Sin beteckning har Homo Servilis fått därav att hans beteende påminner om slavens (slav heter servus på latin med adjektivformen servilis). En slav gillar inte sitt arbete och gör till sin ägares förtvivlan allt för att maska. Ägaren vill helst inte skada slaven eftersom slaven representerar ett kapital som ägaren inte vill förfara. Varför skulle slaven arbeta, han får ju mat i alla fall? Insikten att han är ett stycke kapital missbrukas gärna av slaven som vet att han får mat även om han maskar eftersom ägaren vill bevara honom så intakt som det bara går. På motsvarande sätt maskar Homo Servilis med de jobb, ofta konstlade jobb, exempelvis instegsjobb och nystartsjobb och sådant, som ägaren, alltså välfärdsstaten, vill förmå honom att engagera sig i.

Homo Servilis vill inte engagera sig. ”32 000 skulle traineejobben bli. I dag är de 115 stycken”, skriver Roland Paulsen i Dagens Nyheter. ”20.000 skulle extratjänsterna bli. I dag är de 617 stycken”.

Felet är att välfärdsstaten fortfarande tror att den har med Homo Assimilatus att göra. Det har den inte. Det finns visserligen ett stort antal av den arten kvar, men välfärdsstatens klienter består till allt större del av Homo Servilis. Det är ingen idé att skicka dem på kurs eller hittepåjobb vars syfte är att underlätta för klienterna att assimilera sig. De vill inte assimilera sig.

En av dem som inte tycks ha fattat detta är moderatledaren Anna Kinberg Batra. I Almedalen föreslog hon att migranter ska tvingas till sfi-undervisning. Dagens Nyheter rapporterar:

På sin presskonferens i Visby fick Anna Kinberg Batra frågan om hon undersökt varför så många människor uteblir från Sfi-undervisningen, som trots allt är gratis.

”Varför man inte går dit spelar mindre roll, mitt budskap är att man ska gå dit”, blev svaret. 

Moderatledaren tror uppenbarligen att vi har med Homo Assimilatus att göra. Det är ingen mening att skicka en Homo Servilis på en utbildning som han inte vill ha. Det är inte lärarens budskap som skapar insikter, utan elevens vilja att lära. Om den viljan saknas är utbildningen förfelad.

Det som ger Homo Servilis makten att krångla och ställa krav är att han har en ägare som vill skydda slaven för att inte förlora sitt kapital, i detta fall alltså staten, som tänker försörja Homo Servilis även om han inte arbetar, vilket Homo Servilis är medveten om.

Troligen är enda lösningen att släppa slavarna fria så att de måste försörja sig på egen hand och inte kan fortsätta utpressningen mot den svenska 1950-talsvälfärdsstaten.

Men låt mig varna: detta är möjligen oundvikligt, men likafullt ett högriskprojekt. Den industriella revolutionen skapade ett proletariat av arbetare som var fria i bemärkelsen att ingen gammal gemenskap kände ansvar för dem. De sjöd av revolutionär lust eftersom de ansåg sig lurade på sin rättmätiga del av produktionsresultatet. Och syndromet ”ge oss en fritidsgård annars bränner vi era bilar” är bara förnamnet på den terrorliknande ilska som ett antal importerade Homo Servilis troligen självrättfärdigt kommer att rikta mot det existerande svenska samhället om detta samhälle nekar dem försörjningen.

Låt mig också varna för att även den svenska 1950-talsvälfärdsstaten har muterat och lärt sig att älska sina slavar som ger den dess existensberättigande. Denna numera statsbärande makthavare låter sig inte lekas med. Med näbbar och klor försvarar den den existerande ordningen. Det räcker med att se rikspolischefen och Migrationsverkets generaldirektör i aktion för att fatta detta. Att sådana statsbärande makthavare numera knutit till sig och åtnjuter hängivet stöd från ett privatkapital som ivrar för välfärdsproduktion, typ Bert Karlsson, gör dem desto starkare.

62 reaktioner på ”Homo Assimilatus och Homo Servilis

 1. Madelaine Fusfield skriver:

  ”Varför man inte går diit spelar mindre roll, mitt budskap är att man ska gå dit.” Det var nog det mest inkompetenta svar jag någonsin hört. Och detta från en partiledare? Hur kan hon sitta kvar?

  En individ med något sunt förnuft skulle ha beordrat en undersökning för att fastställa vad som var fel med programmet. Varför spendera skattepengar på något som inte fungerar? Man borde kunna identifiera och statistiskt välja några personer som avsetts med programmet och intervjua dom till att börja med.

  I övrigt låter immigrantsituationen som ett långsiktigt problem. Det finns många svenskar som opponerar sig över en ny asyllag om jag förstår situationen riktigt. Svåra men nödvändiga beslut måste fattas, och det blir nog inte lätt. Det kommer att behövas resurser för att hålla ordning dessutom. Under tiden skriver folk och beklagar sig på den här bloggen när dom kanske skulle organisera och demonstrera öppet med klara krav på regeringsändringar. För Sverige är ju i alla fall en demokrati.

  ”Aux barricades,” kanske? Men det ligger nog inte för svensken. När hände det sist?

  Gillad av 2 personer

  • Thor skriver:

   Du föreslår en utredning om varför nysvenskarna inte infinner sig till SFI. Jaha , det är ju patentmedicinen som nomenklaturan alltid förespråkar för att slippa ta ett mindre angenämt beslut. Och intervjuerna: tror du verkligen att det skulle bli ärliga svar av typen ”jag är inte motiverad, jag har det bra ändå och ingen tvingar mig”. Hursomhelst, så länge det inte finns arbeten oavsett kunskaper i svenska eller ej är SFI ändå en meningslös verksamhet som kostar enorma belopp. SFI är också en fel av det välfärdsindustriella komplexet. Avveckla omgående.

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det bör hon inte,
   för Sveriges skull.

   En själlös Hubbot,
   varken (M)er eller mindre!

   Den nyväckta nationella yran,
   kan bara leda till en enda logisk slutsats,
   ASSIMILERING…

   Annars rycker Inbördeskriget allt närmare…

   Gillad av 2 personer

 2. Madelaine Fusfield skriver:

  Läste just i Smålandsposten om några invandrare från Marocko som fällts för grov stöld men trots brottet inte utvisats. Hur kan sådant ske? Kriminella handlingar borde ju omedelbart och utan vidare omständigheter leda till utvisning.

  Läste också någonstans att Sverige utsetts till det snällaste eller godaste landet. Det får en att tänka på den mindre begåvade personen man trots allt finner snäll. Sorry!

  Gillad av 6 personer

  • Thor skriver:

   Hur sådant kan ske? Enkelt. Tingsrättenrna är politiserade med en sammansättning av s.k. nämndemän som avspeglar att 87% av svenskarna röstat för fortsatt massinvandring. (Rätteligen så har kanske sådär 75% av de etniska svenskarna röstat för fortsatt massinvandring). Hovrätterna kan göra en annan bedömning men då måste först åklagaren överklaga. Det gör ingen åklagare som månar om karriären. Ofta har ju åklagaren inte yrkat på utvisning ens i första instans.

   Gillad av 2 personer

 3. MartinA skriver:

  Jag tror inte processen kommer ske genom politiska beslut. Utan genom urholkning av systemets ekonomiska fundament. Sverige blir ju bara otäckare för Assimilus. Som då flyttar på sig till en annan lagsaga. Eller rent filosofiskt.

  Servilus reaktion på urholkad försörjning kommer ej att förbättra systemets möjlighet att försörja servilus. Snarare tvärtom. Slutet gott, allting gott.

  Min stora oro är amerikansk militär. De övar redan invasion av sverige och att slå ned folkliga uppror här. Nuvarande härskare i sverige är uppenbarligen Washingtons klienter. USAs militär kommer agera för att behålla dessa klienter vid makten, oavsett vad.

  Gilla

  • pllay skriver:

   Trump räddar svensk demokrati!
   Genom sin nationalistiska och protektionistiska politik drar han NATO (USA) ut ur dess åtagande i Europa och låter svenskarna i fred störta nuvarande nomenklatura, vem kunde tro att Trump blir den som räddar Sveriges folk undan totalitärernas dödskyss!

   Gillad av 3 personer

  • Ina Höst skriver:

   Jag är också rädd för USA i det avseendet och om Hillary Clinton blir president är f.. lös på riktigt! Men Donald Trump vill inte ha några fler krigsäventyr utomlands, han vill satsa på att få ordning och rättvisa i sitt land istället. Dessutom tänker han inte gå in med amerikanska styrkor för att försvara en NATO-medlem som inte satsat de stipulerade 2 procenten av BNP på sitt försvar vilket få medlemmar gjort (USA har satsat 5%). Helt rätt! Och Trump kommer att komma överens med Putin.
   Om den krigiske och kriminella Hillary blir vald sätter jag på mig sorgband, men om Trump blir vald öppnar jag en flaska champagne! Lyssna på Trumps senaste tal (finns på Youtube)!
   Och Tories i England tycks komma fram med bra ledare, Johnson, inte minst! .

   Gillad av 4 personer

 4. Bjarne Däcker skriver:

  Antagligen finns det någon människotyp Homo DoGooders också som känner sig mycket människokärvänliga om de får importera många utländska Homo Servili. Homo DoGooders är särskilt vanligt förekommande i Miljöpartiet. Vad som skall hända sedan har Homo DoGooders ingen aning om. Det blir väl kommunerna eller arbetsgivarna som får ”ta sitt ansvar”.

  Gillad av 3 personer

  • Ina Höst skriver:

   Jag tänker att Homo DoGooders inte kan mäta sig med Homo Assimilatus och därför höjer sin självkänsla genom att importera en massa Homo Servilis. De betraktar också sina skyddslingar som ansvarslösa, lågtstående barn! Andra hakar på för att främja sin karriär. De har tillskansat sig makt och den makten måste brytas! En början kan vara att ta bort presstödet i varje fall för medier som saknar kommentarsfält eller raderar kommentarer som de inte gäller trots att de inte bryter mot några uttalade kommentarsregler!

   Gilla

 5. Hortensia skriver:

  Åh, Patrik, vilken gudabenådad humor och utsökt språkkänsla du besitter – och frikostigt låter komma oss läsare till del.

  Dina latinska benämningar kom mig osökt att tänka på en scen ur Monty Python-filmen ”Life of Brian”. Tack för en underbar början på dagen!

  Gillad av 4 personer

 6. gmiksche skriver:

  Det vore väl om de knutit till sig enbart privatkapital typ Bert Karlsson.Tyvärr är det nog så att det privatkapital, d v s storägarna, som styr industrin och bankerna, inte håller emot. I den mån de överhuvudtaget är svenskägda/styrda. Pensionsfonderna t ex. Deras intresse ligger inte i att bevara Sverige som ett land med nationell identitet. Deras intresse ligger i att öka sin förmögenhet. Har någon hört ett kritiskt ord mot den förda politiken från det hållet?

  Gillad av 4 personer

  • MartinA skriver:

   Samtidigt så är över 50 % av ekonomin skattefinansierad. Som företagare kommer du nästan alltid att behöva hålla dig väl med politikerna.

   Gilla

  • seniorciticen skriver:

   Politikerna pratar och lovar som om de kan trolla. Deras manöverutrymme är mycket litet. I och med globaliseringen är det finanssektorn (banker och fondbolag, FED, IMF, ECB, etc.), internationella industrier (krigsmateriel, energi, mat, läkemedel, etc.) som styr. Politikernas hjälplöshet visades för några år sedan då en högt uppsatt politiker sa: ”Det är ett problem att väljarna betraktar vallöften som löften.”

   Gilla

 7. tomas skriver:

  Reinfeldts mission var att avveckla välfärdssamhället och skapa ett mini-USA.
  Snabbaste sättet: stora skattesänkningar och stor bidragsinvandring…

  Gillad av 2 personer

 8. John Wass skriver:

  Det är inte ofta jag blir imponerad av en text jag läser men detta är ju brilliant insiktsfullt.
  Synd att du inte har en possition där du kunde nå ut bredare.

  Allt det som de flesta anser bör göras, men som de få ledande är förhindrade att förstå, för att få ordning på problemen i samhället kommer också ske – det tar bara väldigt lång tid.

  Gilla

 9. larslindblog skriver:

  Ja, precis rätt ! Tänk om man kunnat tvinga Batra , Ebba B-T , Jan B, och Annie L. att lyssna på Partik E. när han förklarar dessa sammanhang för dom. Förhoppningsvis sittande som tända ljus ,ivrigt insupande förlorad kunskap….
  (man kan väl få fantisera ?)
  (Hoppade över Löfven=hopplöst fall)

  Gillad av 3 personer

 10. boerje2 skriver:

  Stefan Molyneux visar från cirka 7:50 vad som händer med välfärdsstaten när förutsättningarna förändras genom att en allt större andel av befolkningen har lägre begåvning och djupt inom sig VET att de inte är konkurrenskraftiga nog på arbetsmarknaden för att genom egen ansträngning i form av utbildning och hårt arbete kan tjäna signifikant mer än genom att leva på bidrag.

  Gillad av 4 personer

  • tomas skriver:

   En bok ”Väldens öppnaste land” – FORES visar att högutbildade som kommer till Sverige stannar bara några år. Lågutbildade (som inte behövs) stannar för alltid..

   Gilla

  • tomas skriver:

   Boken ”Världens öppnaste land” utgiven av FORES visar att lågutbildade (som inte behövs) tenderar att stanna i Sverige livet ut. Specilster som kommer stannar några år sedan GO WEST. Har själv utbildat indiska specialister. Deras avtal brukar säga att dom måste jobba inom koncernen i minst 6 månader. Sedan drar dom flesta vidare. USA hägrar.

   Gilla

 11. BjörnS skriver:

  Servilis kommer bara att arbeta om det lönar sig. Receptet är enkelt: lägre skatt på arbete, lägre bidragsnivåer och färre bidrag under kortare tid, strikt försörjningsansvar vid anhöriginvandring, avreglering av bostadsmarknaden.

  Inom ekonomisk teori finns det något som kallas ”no distorsion at the top”. Antag att det finns två typer av biljetter; den dyrare businessbiljetten och den billigare SAS Go biljetten. De som har viljan och köpkraften att köpa businessbiljetten får precis så mycket service som de är villiga att betala för. De som åker SAS Go får betydligt sämre service än vad de skulle vilja betala för. Skälet till detta är inte att vara elak utan att skapa en tillräckligt stor skillnad mellan business och SAS Go. Annars kan businessresenärerna börja köpa SAS Go och då faller SAS affärsmodell eftersom det är businessfolket man tjänar pengar på. Det är för övrigt ett problem som SAS och andra flygbolag har. Vad har nu detta med assimilatus och servilis att göra?

  Assimilatus är businessresenären. Har en högre levnadsstandard än servilis eftersom han arbetar och det är på honom/henne staten tjänar pengar eftersom assimilatus betalar en hel del i skatt. Servilis åker SAS Go med lägre levnadsstandard och där tjänar inte staten pengar. Skillnaden mellan ”business” och ”SAS Go” minskar då skattetrycket ökar och bidragen ökar. För många servilis kommer att innebära högre skatter och sämre samhällsservice för assimilatus och mer bidrag ger servilis högre livskvalitet. Hur långt kan det gå innan assimilatus börjar köpa SAS Go eller väljer att flyga med ett annat bolag, dvs emigrera? Staten bör fundera lite över sin affärsmodell.

  Gillad av 5 personer

 12. Sten Lindgren skriver:

  Det ligger mycket i denna beskrivning, möjligen ska man inte skylla allt elände på Bert Karlsson. Större skuld har t ex de större tidningarna som fortfarande bedriver sin ensidiga propaganda, DN t ex var snabba med att stötta ”demokratin” i Turkiet.
  Välfärdsstaten skapades definitivt inte för nuvarande situation med omfattande livslång arbetslöshet, flera fruar, en massa barn osv. Redan före invandringschocken fanns ett växande problem med arbetslöshet pga både sociala och ekonomiska faktorer

  Helt plötsligt upphörde ordning och reda i landet. Varför ska bebisarna få födelsenummer när vi samtidigt välkomnar en gigantisk invandring av personer utan känd identitet?

  Den stora frågan är hur situationen kan förändras. Att den kommer att förändras är uppenbart eftersom nuvarande trender, om vi drar ut dem, är oförenliga. Att man frivilligt i Sverige skulle ”släppa slavarna fria” är helt otänkbart i dagens Sverige, utan det finns några andra mera sannolika scenarios:

  Ett är lite som Berlinmurens fall, blir det tillräckligt dåligt reagerar folk, men situationen är svårare i Sverige genom att det finns stora och snabbt växande grupper som kan göra motstånd. Dessutom måste del bli rejält dåligt innan det eventuellt kan bli aktuellt.

  Det minst riskfyllda scenariot är en politisk utveckling liknande den i Ungern, Österrike, Danmark och Norge, detta bör helst inträffa vid nästa val

  Gillad av 6 personer

  • Lars Gudmundsson skriver:

   Ja, Sverige post-2018 kommer vara ett annat land. Etablissemanget kommer får sig en rejäl knäpp på näsan i och med nästa val. Fram till dess kommer dessutom alla förutom de mest indoktrinerade att ha fattat att de ensamkommande barnen inte är barn utan vuxna män som helt skrupellöst ljugit om allt från dag ett, att det främst är mena-invandrare som våldtar svenska kvinnor, att asylinvandringen är en ekonomisk och social katastrof, att islam är ett jävla sattyg, att det finns en uråldrig, inhemsk svensk kultur och att den är värd att bevara och kämpa för… Etc, etc, etc.

   Det kommer i slutändan bara finnas en någorlunda fredlig lösning: enorm massåtervandring, för att rädda vad som räddas kan av landet.

   För om inte skäggbarnen skickas tillbaka en masse kommer det bli våldsamheter. Det är helt enkelt omöjligt att ha ett sådant stort manöverskott i ett samhälle som vi har i Sverige idag, utan att det kommer flyta blod.

   Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   K-O Arnstberg skriver insiktsfullt om hur ”individualismen” kommer att göra att Sverige går mot ett sammanbrott.

   https://morklaggning.wordpress.com/2016/07/16/sveriges-svaga-civilsamhalle/#more-15256

   Benägen att instämma; det kommer inte att vara möjligt att mobilisera de krafter som behövs för att ”återställa” landet. Ett exempel: hur många, av dagens unga män, skulle vara villiga att gå i krig för att försvara ”Sverige”. Alla har sitt eget ”Sverige” och alla föredrar livbåten framför att offra sig för någonting gemensamt som inte finns.

   Globalismen har gått så lång i Sverige att ”eliten” känner mer samhörighet med likasinnade på andra sidan jorden än med sitt eget folk.

   Gillad av 4 personer

   • Kristina von Heland skriver:

    Den sista meningen skriver jag under på. En betraktelse från igår. En konsert med Gloria Gaynor. Vi sitter under bar himmel, vi är från olika länder-många engelsmän. Jag tillhörde discokulturen i min ungdom, hot pants, stövlar och lyssnade på svart musik Jag tillhörde inte assimilatis då vänsterns ideal var färgade overaller från Grolls arbetarbod och proggmusik. Att stödja black power och lyssna på svart soul var fel-USA var ju ondskan och Vietnamkrig osv. När Gloria sjunger I am what I am står vi kvinnor upp och dansar och viftar och sjunger med. Så var det och nu när jag kritiserar en invandring vars majoritet hatar mig och mina värderingar är jag rasist i fäderneslandet. Vem har gjort mest för bögarnas rättigheter-discokulturen eller RFSL HBTQ mfl bokstavskombon? Vem gjorde mest för kvinnorna-feministerna med sin grupp 8 eller vi som klädde oss utan uniformitet, var kvinnliga företagare i mansyrken? Vi dricker, dansar och vi har kul efter alla år med slit och släp som var bra men vi vill njuta vårt otium. Bandet består av mycket duktiga musiker i alla färger och leds av en svart kvinna i 70-årsåldern. Lyssnade inte assimilatis på texterna ? Proggens bokstavstroende ängslighet-samma nu som då. Konformism svälj hela paketet vem är mest korrekt?
    I gamla öst, byfest, sprit griskorv discofox till liveband. Jag ska vara kvar i ett land och betala folk som genom religion och ohejdad vana hatar och föraktar hela min levnad? Eller dansa med en irländska till disco, hänga i baren, hon bankchef i Singapore som tycker det är bra där då man hänger mördare och förbjuder niqab och man kan missa taxin och gå ensam hem på natten? Hennes far var busschaufför och då IRA smällde en bomb i Birmingham var hon i närheten och säger aldrig mer. Detta hat föder ju förakt. ifrån oss som var naiva på riktigt, som vill lämna över en bättre värld. En son kallar oss Östermalmshippies. Generositet bemöts med hat och ondska.
    Expressen skyller våldtäkterna på värmen-kvinnor klär sig lättare och det är utmanande. Ska vi idka klädsim? Inte dricka? Inte gå ensamma ens på dagen? Not my cup of tea. Jag fick ett visitkort och vi kommer ha lite trevligt innan de åker, så ja jag hänger med folk från alla länder och färger men inte med dem som inte delar mina värderingar om mänskliga rättigheter och kvinnofrid sedan Birger Jarl. Jag vägrar att gå tillbaka 1400 år till en kultur och religion som jag föraktar och som jag dessutom ska betala för av mina hårt ihopgnetade pengar. Som i Kina då familjen fick (får?) betala kulan för den arkebuserade familjemedlemmen. Ska jag ta ett glas rött eller vitt vin i sommarvärmen? Med serranoskinka?

    Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ett SD på 30+ procent är helt nödvändigt, och ganska troligt dessutom!

   När man pratar med folk i allmänhet är missnöjet massivt!

   Gillad av 1 person

 13. Aha skriver:

  ”Idag samexisterar arterna ungefär som signal- och flodkräftan.”
  Mästerlig omskrivning, där tyvärr flodkräftan (den svenska urkräftan) väl motsvaras av Homo Assimilatus, de som är operativa. Det är talande att Engellaus så ofta kritiserade välfärdsindustrin har Homo Servilis som sina klienter.

  Homo Servilis, slashasarna, måste vara sällsynt ointresserade av att göra rätt för sig då de uppenbarligen inte platsar som assisterande skolvaktmästare, lärarassistenter, patientstöd eller stöd till kommunernas Park&Fritid. Detta är sysselsättningar som varit eftersatta så länge som undertecknad kan minnas dvs om de skulle utföras av Homo Servilis så skulle det betyda att andras jobb inte försvinner. Mer än hundratusen av Homo Servilis borde på så sätt kunna sysselsättas inom ramen för sina bidragsersättningar, en enorm potential som bara finns där.

  Välfärdsindustrins klemande och så är det väl principen att man inte ska kräva arbetsinsats som motprestation till bidrag, är väl det som hindrat att ovanstående provats i full skala.
  Det kan också vara så att Homo Assimilatus tycker det är för jobbigt att ledsaga Homo Servilis.
  Bekymmersamt är det och än mer bekymmersamt blir det med tanke på att det inte är slut med mångas önskan att fylla Sverige med än mer utifrån kommande Homo Servilis.
  Resultat; svettfaktorn för Homo Assimilatus blir än värre.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Nog finns det eftersatta arbetsuppgifter, men inte nödvändiga, av enkelt slag,
   men där kommunerna inte har råd att anställa personal till avtalsenlig lön…

   Tvångsarbete är nog enda chansen,
   Ali säger sannolikt,
   att är Du så jävla dum att jag jobbar,
   när jag kan få nästan lika mycket i bidrag!
   I don’t think so…

   Gillad av 1 person

  • tirutaa skriver:

   @ AHA

   ”Resultat; svettfaktorn för Homo Assimilatus blir än värre.” Och till sist återstår bara vanmakten.

   Vad kan man ta till sig då – en situation som nu har Sverige aldrig förr varit med om. Men månne inte även detta folk har en gräns för sin exploatering, att det kommer en punkt när man fått nog. Såvida den inte kommer för sent då allt redan är alltför intrasslat in i varandra. Att Homo Assimilati i allt högre grad befinner sig i motsatta positioner, medan en stor del av befolkningen ännu inte fattat någonting om vart det barkar åt. Homo Servilius-folket däremot förstår väl vad det har att förlora och kan åstadkomma mycket kaos och våld, de har ju lärt sig att sådant lönar sig.

   Du är beundransvärd, Patrik, som ständigt kommer med nya försök att analysera olika aspekter av den katastrofala situation som landet befinner sig i. Och genom detta engagerar oss i olika försök att hitta lösningar. Såsom idag dina undringar angående problematiken mellan det lysande bildspråket Homo Assimilatius och Homo Servilius. Själv närmar jag mig nu punkten vanmakt; hoppas en tillfällig svacka. Men jag kan inte se var detta under av statsmannalik ledning för att ordna upp och rätta till det hela, rensa och styra upp, kunde gå att finna. Alltför många har alltför mycket att förlora. Samtidigt som allehanda beroenden blivit allt mera ömsesidiga.

   Dum fråga – men ibland undrar jag om detta varit avsiktligt, att skapa detta ömsesidiga beroende. Och att det gällde att åstadkomma förändringen snabbt så man inte hann få tillräckligt med erfarenhet för att bromsa upp i tid? Kommer man någonsin att få veta det?
   Men ett borde vara säkert – att utopiernas tid måste väl ändå nu tagit slut. Nu när även miljöpartisterna fattat vad ont som deras ideologi gjort landet och lämnar partiet.

   Kanske att den enda lösningen som återstår är ett Damokleshugg – man inför det system som USA har: i tre månader kan du som nyinflyttad få bidrag; bostad och jobb får du skaffa själv (ingen annan har hjälpt mig heller att få jobb, självklart var det mitt ansvar, samma sak med bostad) och efter det får du klara dig själv.

   Gillad av 1 person

   • tirutaa skriver:

    Så där blir det när man skriver lite sömndrucken.
    Assimilatius fel – Assimilatus rätt
    Servilius fel – Servilis rätt

    Gilla

 14. undertallen skriver:

  Patrick, jag tror du såg denna, men det går inte att applicera välfärdsstaten med mindre än att Homo assimilatus förvandlas till Homo servilis. Välfärdsstaten är en sax som klipper banden mellan människor, en syra som fräter på samhällskroppen.
  http://www.undertallen.se/2015/11/saxen-som-klipper-sonder-samhallet/

  Vi har absolut inget val, annat än att avskaffa välfärdsstaten, ifall vi vill återfå ett fungerande samhälle, vi kan inte ens stoppa sönderfallet med mindre än att stora delar, troligen hela välfärdsstaten avskaffas.

  Till sist har aldrig socialism ursprungligen varit ett arbetarprojekt. Det är ett påhitt från intellektuellas sida. Det tog årtionden av agitation för att få arbetarna att sluta tänka i banor som individuellt ansvar, personlig äganderätt och börja känna sig som proletärer.

  Gilla

 15. Christer Carlstedt skriver:

  Nu vet jag inte om det presenterande anslaget är speciellt anstötligt. Själv är jag inte ett spår intresserad av att ha inneboende i huset som inte bidrar efter förmåga. OBS – förmåga! Inte lust.
  Om det sedan visar sig att vederbörande inte ens har vett att plocka bort disken efter sig eller ens får av sig att bära ut soporna, så kommer eventuell överenskommelse om kost och logi att bli ganska snabbt uppsagd från min sida.

  Till att börja med vill jag gärna skilja på två (minst) sorters bidragstagare eftersom det är vad analogin egentligen handlar om.

  Vi har de som har föräldrar som alltid arbetat och dragit sitt strå till stacken, men inte själva haft förmågan eller lusten att hitta ett eget strå att släpa hem. De kräver helt visst en egen ”mässa” som vi för tillfället kan lämna därhän. Inte glömma! Det finns all anledning i världen att se över hur de skall ledas på de rätta vägar.

  Kvar i kalkylen har vi då de som tagit sig till landet utifrån på ett eller anat sätt och numera även deras andra generation.
  Inte ens här vill jag vara alltför generell. Alltför ofta betraktas, tycks det, invandrare som en tämligen homogen grupp med samma attityder.
  Det är inte sant.
  Jag är full av beundran för sådana individer som t.ex. Kallifatides och en hel del andra.
  Jag är självfallet medveten om att dessa personer är exceptionella och inte kan ses som en förväntad norm. Men jag är glad för dem, för de visar att det med god vilja är helt möjligt att på kort tid svinga sig upp till inflytelserika och välbetalda positioner i Sverige. Vår egen variant av ”The American Dream”.

  Det är de som inte ens vill försöka skaffa sig en hederlig försörjning som är nageln i ögat.

  Om man nu kommer hit och hävdar att man är flykting, och vi nu antar att det skulle vara sant, så går det bra att läsa flyktingkonventionen. Där talas bland annat om flyktingens skyldigheter att assimileras och inte ligga det mottagande landet till last mer än absolut nödvändigt. Som motprestation får då vederbörande det skydd som landet kan erbjuda och intill dess att egen försörjning är möjlig det ekonomiska stöd som landet har möjlighet till.

  Vi kan till att börja med konstatera att i Sverige talar vi svenska. Det borde knappast vara kontroversiellt alldeles oberoende av dårfinkarnas orerande om multikultur.

  Därav följer att nykomna måste lära sig språket. Eventuell flyktingstatus innebär inte gratis tolkhjälp, och framför allt inte intill tidens ände.
  Det finns inget i någon konvention (mig veterligen) om att det mottagande landet är skyldigt att tillhandahålla gratis språkundervisning. Vi gör det ändå.
  Det står inte heller att det skall betalas ut barnbidrag med bonus från och med unge nummer tre. Speciellt inte då det första kravet på språkkunnande inte ens är uppfyllt och två av barnen tillkommit efter ankomsten till landet.
  Det finns inget internationellt stadgat om något etableringsstöd. Speciellt som detta är något helt okänt för svenska ungdomar.

  För mig är det helt naturligt att olika stödformer kopplas till någon form av motprestation från flyktingen.

  Det finns härutöver en tredje kategori av personer som kommer till landet. De gör det av rent ekonomiska skäl. Kanske i förhoppning (i bästa fall) om arbete. Eller i värsta fall i förhoppning om livslång bidragsförsörjning.
  Kan det vara så svårt att förklara för dessa individer att de har samma villkor som invandrare från t.ex. England?
  Glöm hela baletten med bidrag! Det blir inget.
  Att du råkar komma från Afrika eller Mellanöstern är inget som är bidragsgrundande.

  Det har en längre tid varit så att den som stått vid gränsen och tjoar ”asyl” har släppts in. Sedan börjar en lustiger dans när vederbörande inte ens kan redogöra för sin identitet.
  Av någon för mig helt outgrundlig anledning har det ankommit på svensk myndighet att avgöra om den sålunda asylsökande verkligen är den han eller hon utger sig för att vara.
  Bevisbördan skall uteslutande ligga på den som kommer hit.
  Ordet asyl har blivit synonymt med ”Sesam öppna dig”, vilket är en felöversättning.

  Om jag går in på banken och vill ta ut pengar, och nu talar vi om skitbelopp i sammanhanget, så får jag inte ett rävöre om jag säger att jag har blivit av med min legitimation.
  Hur kan man då tro att bidragsförsörjning kan ges till någon som man inte ens vet vem det egentligen är?

  Det är nog hög tid att herrarna och damerna på Migrationsverket kavlar upp ärmarna och ser till att de som inte är berättigade till att vara i landet också försvinner härifrån.
  Från regeringens sida får man se till att fatta beslut om att inga försörjningsstöd får utbetalas till avvisade personer. Beslutet skall självfallet även omfatta kommunala försörjningsstöd. Frivilligorganisationer och kyrkor som bryter mot bestämmelserna skall meddelas dryga böter.

  Nu framfördes tanken att de som på så sätt förklarats icke önskvärda skulle kunna förväntas ställa till oherrans liv och elände. Då vill jag påminna om termen fängelse i betydelsen fångläger. Det uppfanns av engelsmännen under Boerkriget. Det ger överlevnadsmöjlighet men är så obekvämt att önskan att åka hem är större än viljan att vara kvar på obestämd tid. Utgången från lägret vetter mot Öresundsbron eller en gate på internationell flygplats. Vi kan bistå med biljetten.

  Jag tillåter mig tro att bara vetskapen om detta som ett slutalternativ skulle utgöra tillräckligt incitament för de flesta att helt frivilligt lämna landet, då även returbiljett till valfri destination ingår i erbjudandet samt en reskassa, på säg 10.000:-. Det har talats om 50.000:- till 100.000:- i andra sammanhang. Detta är rent kontraproduktivt, då en svensk avvisning på sådana villkor skulle ge en inkomst som vida överstiger vad personerna kan tjäna hemma.

  Gillad av 5 personer

  • undertallen skriver:

   Reskassan behöver inte bara överstiga vad de kan tjäna hemma, den måste framförallt överstiga vad de kan få som bidrag i Sverige. In i den svenska välfärdsstaten, som borde kallas för ofärdsstaten, har vi hällt kring 1,5 miljoner människor de senaste 25 åren och fått nära en miljon socialbidragstagare. Det mesta av detta löser sig ifall vi slutar betala. Som i Frankrike eller Estland där man inte erbjuder asylsökande mat, uppehälle, fickpengar, tandvård, sjukvård annat än akut, och ingen SFI. Kan man inte ens lära sig svenska för egen maskin har man inget att göra i Sverige.

   Den som söker asyl får själv ordna boende, men får inget arbetstillstånd i Frankrike. Som genom ett mirakel är antalet asylsökande per kapita kring en fyrtiondedel i Frankrike och kring en hundradel i Estland.

   Så sluta betala, överhuvudtaget. Betalar man dem som återvänder 250 000 per person och en miljon lämnar Sverige blir det 250 miljarder, mindre än årskostnaden vi har idag.

   Jag skrev något lite längre kring detta:
   http://www.undertallen.se/2016/05/vart-ohederliga-valforfarande-var-ofardsstat-och-den-pagaende-samhallskollapsen/

   Gilla

 16. Jaxel skriver:

  Patrik! Jag tror du avstod från att nämna det välfärdsindustriella komplexet i denna krönika. Vadan detta?

  Hur som helst. Undertecknad har problem med begreppet såsom du använder det. Ett par reflexioner.

  Jag har inga problem att se den mentalitet som tillskrivs komplexet, d v s viljan att betrakta alla människor som offer vilka skall tas om och få hjälp (av komplexet) med alla problem stora som små. Denna hjälp skall alltid finnas till hands. Man skall inte behöva ta ansvar vare för sig själv eller sina nära och kära. Detta är egentligen det centrala och det som är viktigt att se.

  Sedan störs dock detta viktiga konstaterande när du påstår att denna mentalitet har växt fram på grund av egenintresset hos aktörerna inom komplexet. Dessa skall enligt teorin ha drivit fram ett allt större komplex därför att de haft ett (ekonomiskt) egenintresse av att välfärdssystemet växt. (Jag lämnar en filosofisk diskussion där man skulle kunna påstå att alla människors handlingar styrs av någon sorts egennytta, även altruistiska handlingar.)

  Låt oss börja med fotfolket i komplexet. De allra flesta där vill, liksom de flesta människor generellt, gärna ha en viss trygghet i att deras jobb består. Längre än så sträcker sig nog i allmänhet inte deras ambitioner för komplexet Det uppstår knappast, som påståtts, några jubel när klienttalet ökar. Tvärtom är det nog snarare så att de anställdas situation på exempelvis socialförvaltningarna och Migrationsverket idag är smått desperat. I det senare fallet i alla fall vad jag hört (anekdotiskt). De flesta som kan söker annat/nytt jobb.

  På chefsnivå gör man inte karriär genom att få verksamhet att växa; utan genom att vara lyhörd mot (de omedelbara) uppdragsgivarna och göra vad de uppfattar som ett gott jobb. På det att man successivt får allt större och mer prestigefyllda myndigheter att chefa över. Se bara på exemplet Dan Eliasson. Det är så man gör karriär i statsförvaltningen. Eller titta på Mikael Sjöberg.

  Nå politikerna då. Självklart är det populärt att lova guld och gröna skogar och stekta sparvar som flyger in i munnen. Men sådana löften måste bekostas också och det inser varje parti som är regeringsfähigt. Medelklassen måste vilja vara med och betala. Dennas vilja och förmåga är inte obegränsad. Jag har svårt att se att annat än att välfärdssamhället i allt väsentligt har växt fram i samförstånd med en bred majoritet av medborgarna och väljarna.

  Men som sagt den mentalitet som tillskrivs det välfärdsindustriella komplexet lever och har hälsan. Hur den växt fram är kanske heller inte det viktigaste. Mentaliteten demonstreras med någon sorts närmast bisarr tydlighet av rikspolischefen. Dagen efter (?) mordet på HVB-hemmet sitter han i morgon-TV och bekymrar sig över vad den stackars gärningsmannen gått igenom och som lett fram till hans handlande (1,2). Notera inte bara orden utan också det gråtmilda tonfallet.

  Som också konstateras i krönikan har det dock under senare år växt fram en fraktion i det välfärdsindustriella komplexet som har ett direkt pekuniärt intresse av att komplexet och därmed den egna verksamheten växer. Hur skall man förhålla sig till det om man är oroad över otillbörligt inflytande för komplexet?

  1. https://m.youtube.com/watch?v=zRIePcPinTs

  2. http://www.expressen.se/gt/debatt-rikspolischefen-forminskar-misstankt-mordares-handlingar/

  Gilla

   • Jaxel skriver:

    Min egen erfarenhet från anslagsfinansierad verksamhet är att många anställda kanske gärna hade sett ökade anslag. Fast inte på grund av förväntningar av att de skulle ha någon egen vinning av det utan för att man tyckte att verksamheten var viktig.

    En sådan önskan om utökade anslag var dock knappast något som upptog sinnena bland de anställda i någon nämnvärd utsträckning. Om inte annat för att det för det mesta antagligen betraktades som orealistiskt att tro på ökade anslag. I den mån man mentalt engagerade sig i frågor om anslag så var det som reaktion på nedskärningar.

    Jag tror det leder fel att förminska såväl de idealistiska som de egennyttiga ”försäkringsmässiga” trygghetsskälen till välfärdssamhällets framväxt.

    I slutänden är det ändå alltid medborgarnas valda representanter som bestämmer anslagens storlek i offentligt finansierade välfärdsverksamheter. Dagens system eller komplex om man så vill har nog i allt väsentligt växt fram för att medborgarna var velat ha det.

    Gilla

   • Redaktionen skriver:

    Det där är förstås sant. I den anslagsfinansierade verksamhet där jag jobbade tyckte alla att verksamheten – i det här fallet u-landsbiståndet – var superviktig. De flesta människor klarar inte av att inte tycka det man ägnar sina dagar åt är viktigt. Även om verksamheten är synnerligen tveksam – som i det här fallet – väljer normala människor att utveckla ett synsätt som ursäktar bristerna (utom ett antal cyniska karriärister, som sjunger med änglarna för att det gynnar dem själva).

    Ja, i slutändan är det folket som tillsatt de ombud som bestämmer anslagens storlek. Men ibland förstår inte alla medborgare omedelbart alla mekanismer. Därför är det viktigt att vi som inbillar oss att vi begripit något redovisar våra observationer för andra så att de kan ta ställning till andra tolkningar och världsbilder än de får sig till livs från makthavarna. Märkvärdigt ofta handlar det om att uppmuntra folk att lita till sitt sunda förnuft.

    Patrik

    Gillad av 1 person

 17. Janne skriver:

  Man skulle kunna begränsa tillgången till välfärdssystemet för icke medborgare, ställa högre krav för medborgarskap. Det skulle minska attraktionskraften för migranter som inte bidrar tillräckligt.

  Gillad av 1 person

  • Lars Gudmundsson skriver:

   Ja, just detta måste ske direkt efter nästa val.
   Förmodligen kommer det bli så också, eftersom pengarna börjar ta slut.

   Det är egentligen helt bisarrt att icke-medborgare kan få full tillgång till välfärdssystemen från dag ett, och att man kan bli medborgare utan att ha betalat en krona i skatt, eller kunna språket ens en gång.

   Det system Sverige haft är en kvarleva från arbetskraftsinvandringstiden, då folk i regel började att knega dag ett, och på så sätt bidrog till välfärden, och efter ett par år var de tillräckligt integrerade för att bli medborgare. Därför behövdes inga språktester, eller särskilda krav.

   Men med asylinvandringen är det helt annorlunda: numera rör det sig om människor som inte redogör för sin identitet, som ofta inte är intresserade av att arbeta, som inte vill veta av Sverige utan segregerar sig och fortsätter leva som i det dysfunktionella hemlandet, men gärna kalasar på den svenska välfärden. Att vi inte stramade upp reglementet för längesen är en gåta, och en fruktansvärd skandal.

   Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Dessutom INTE ge rösträtt Kommunalt efter placering!

   Fem års oförvitlighet då får Du rösta kommunalt.

   Tio år utan strul, så blir Du Medborgare MED RÖSTRÄTT.

   Då skulle inga partier, avser S ha samma stora intresse av RÖSTBOSKAP,
   i våra utanförskapsområden,
   där ”Imamen” e ”Patriarken” styr, bestämmer, var Allah röster skall hamna!
   Personkryssade o klara!

   Gilla

 18. Hovs--hallar skriver:

  OK, en underhållande vinkel på ett akut problem.
  Uttryckt i mera torrt ekonomiska termer, så finns det numera i Sverige ytterst få enkla jobb som inte kräver utbildning. Så var det inte förr.

  Av bland annat den orsaken, så är det helt omöjligt att få ens de flesta av migranterna från MENA-länder i någon meningsfull sysselsättning. Nya uppgifter pekar på att mindre än hälften av dessa har arbete efter 10-15 år (minns inte den exakta siffran).

  En bidragande orsak är förstås att dessa människor ofta saknar inre motivation att assimilera sig i vårt samhälle — och inte heller får några starka signaler från myndigheterna att de SKA anpassa sig! Att leva på bidrag i all evighet och odla den av vänstern uppmuntrade ”offer-rollen” är enklast och bekvämast.

  Ännu är ju ”mångkulturalismen” officiellt sanktionerad i Sverige trots att den alldeles uppenbart har havererat sedan länge:

  (Tino Sanandaji i Almedalen, 5 juli 2011. Mer aktuell än någonsin.)

  Vad gäller våra etniskt svenska ungdomar, så lider de framförallt av bristen på enkla jobb (där de dessutom konkurrerar med invandrarna), och den därmed sammanhängande utbildnings-inflationen. Man försöker stärka sina chanser på arbetsmarknaden genom mer och mer utbildning, vilket får absurda konsekvenser.
  Många flyttar helt enkelt utomlands för att komma ur denna hopplösa situation, tex. till Norge där deras arbetskraft lär vara efterfrågad.

  Gillad av 2 personer

 19. Jaxel skriver:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=zRIePcPinTs

  Lyssna på det gråtmilda – medkännande – tonfallet. Dan Eliasson är uppenbarligen helt oförmögen att inom sig känna hur han kränker offret och hennes familj, när just han och just då riktar större medkänsla gentemot gärningsmannen än offret.

  I sin iver att demonstrera – skrymta med – sin medkänsla är han uppenbarligen helt omedveten om hur han kränker offret och hennes familj. Kan den spelade medkänslan demonstreras tydligare?

  Gillad av 4 personer

 20. ruben skriver:

  Ja det behövs en ny syn, men de som behöver den vill inte eller kan inte.
  ”Sverige behöver en nettoinvandring på 64 000 personer i arbetsför ålder (16–64 år) per år för att underhålla välfärden och tillväxten. Det visar Arbetsförmedlingens rapport .”
  http://ledarsidorna.se/2016/07/gomd-bakom-axel-oxenstierna-korrumperas-hans-garning/
  AF kunde nog inte fantisera att deras grumlade syn även räknade in Homo Servilis. Plus att de flesta hade sån brist på utbildning att det tar i snitt över 10 år innan de är ens påtänkta för ett arbetsliv. En sån flopp tar kanske 20 år att reparera?

  Gillad av 1 person

  • BjörnS skriver:

   Det är nog en av de sämsta rapporterna jag läst. Om jag minns rätt utgår man, utan att säga det öppet, från att invandrad arbetskraft är perfekt substitut med inhemsk. Det stämmer naturligtvis i vissa fall och speciellt för arbetsinvandringen men inte för asyl- och anhöriginvandringen. Genomsnittlig utbildning för en syrier är 6 år och för en eritrean och afghan ca 3 år. Självfallet blir arbetslösheten skyhög bland invandrarna, drygt 20 procent i genomsnitt, och deras löner är oftast låga. Det följer att arbetslösheten naturligtvis är mycket högre inom vissa grupper än andra. Och få har inte de som kom 2015 och 2015 kommit in i statistiken ännu. Vår arbetsmarknad är inte anpassad för deras bristande kvalifikationer. Alltså täcker invandringen inte sina kostnader utan blir en belastning. Och ändå kommer AF framt till att det behövs fler för att radda välfärden. Snacka om stt systematiskt ha otur när man tänker.
   Inför vi ett poängsystem typ Kanada så blir ju saken annorlunda.

   Gilla

 21. Gösta Svensson skriver:

  Hela festen kan ju kanske hållas igång med lånade pengar ett tag till, sedan slutar allt i statsbankrutt och någon slags tvångsåtgärder som förmodligen tar bort än mer makt från svenskens då det gäller kontrollen av territoriet och den politiska utvecklingen.

  En motreaktion skulle kanske kunna bli en territotiell uppdelning av Sverige i två eller flera delar. Hur våra nordiska grannländer skulle reagera om det barkade därhän, är en intressant fråga att ställa i så fall. Som skåning skulle jag gärna se att Danmark gick in och upprätthöll ordningen i min del av landet, men tusan vet om man då inte helt enkelt skulle behöva lämna stora delar av Skåne åt sitt öde och bara försöka rädda det som verkligen gick att rädda. Själv skulle jag väl bli flykting från Malmö till det befriade Skåne. Undrar om jag skulle få asyl?

  Gilla

 22. Hortensia skriver:

  Intressanta jämförelser med situationen för vår östliga granne, den handlingskraftige Homo Finnus, presenteras fortlöpande av Merit Wager:

  ”Arbets- och justitieminister Jari Lindström (Sannf) säger till MTV Uutiset att han är oroad och att man måste ta den ökade kriminaliteten bland utlänningar på allvar:
  – Människors otrygghet har ökat. Först hade vi bara en känsla av hur det låg till, nu finns det statistik, säger Lindström.”

  ”Lindström vill se över straffskalorna och hur de används, vilket också diskuterades i regeringsförhandlingarna. Det på går en utredning – Oikeustaju (ung Rättskänsla) – där man mäter medborgarnas åsikter om huruvida brotten och straffen är i samklang.”

  ”Kommentar: Det är myndigheters skyldighet att redovisa fakta för folket. Myndigheterna finns till för folket, inte tvärtom. Att dölja vissa gruppers – i detta fall utlänningars – kriminalitet under specialkoder är inte förenligt med demokratiska värderingar.”

  https://meritwager.se/2016/01/31/finland-polisen-listar-utlandska-valdtaktsmans-nationaliteter/

  Gillad av 4 personer

 23. Peter skriver:

  Hej Patrik.
  Jag läser. Jag begrundar.
  Kan det verkligen vara så enkelt. Ja du har nog dessvärre rätt.
  Du har kan man säga en pennans makt att uttrycka dig på ett sätt som man bara måste ta till sig.
  Men det finns så många här ute, många som inte har ord som man kan sätta på ett papper. Som bara har sin egen oro sina egna tankar som ingen tar på allvar.
  Allt måste bara se korrekt ut, inte går det att bara ropa, nyval eller vilket skräp vi har till politiker.
  Därför behövs ni som lyfter fram frågor som inget etablerat media har tillräckligt kurage nog att göra.
  Dessvärre tror jag att etablissemanget aldrig kommer att ifrågasätta sina egna handlingar.
  Man kommer att vidmakthålla sin egen image av bättre vetande än den massa av medborgare som den skall företräda.

  Gilla

 24. Tahmas skriver:

  Lyssnade på Ben Shapiro på youtube, en konservativ amerikansk debattör som lyfter framm samma problemställningar vi gör på bloggen. Bland annat hur Obama och Clinton har kört landet i diket, hur korrupta de demokratiska politikerna är.
  Obama är en ulv i fårakläder som enbart vann pågrund av hudfärg inte kompetens.

  Gilla

 25. Tahmas skriver:

  Paralell samhällena som har skapats är en ren politisk skapelse. Skälet till att det får tillåtas existera är enkom pågrund av okunskap om kulturer. Man brukar säga att bara för inte luktar skit betyder inte att skiten inte finns där och det är exakt hur politiker och media hanterar situationen.

  Den dagen då lukten når etablissemanget så kommer det bli annat ljud i skällan, men då är det försent.
  Det är en utmaning att bestiga Mount Everest likaså är det en utmaning att vinna guld i en sport men att tillåta en halvmiljon människor från tveksamma kulturer invadera Sverige är ingen utmaning, det är ett gigantiskt problem.

  Gilla

 26. bomarkusson skriver:

  Á propos okunskap.
  Inför min första resa till MENA för att gifta mig med min arabiska fru på en svensk ambassad. var jag full av tillförsikt och tyckte att islam väl inte var så farligt.(Ja, vi kunde förstås inte gifta oss i min frus hemland, då jag inte är muslim. Det omvända går givetvis bra.) Före giftermålet hade vi träffats både i Sverige och i övriga Europa.och jag var mycket klar att min blivande fru inte hade mycket till övers för Islam. Nåväl genom henne och genom egna studier av de heliga skrifterna, har jag kommit fram till att det Daesh gör har full täckning i skrifterna. Att påstå att det inte är det riktiga Islam är lögn och förbannad dikt. Särskilt då det kommer från företrädare från Islamiska Förbundet (som har en framträdande roll i såväl ”Tro och solidaritet” som inom Miljöpartiet. Islamiska förbundet representerar det islamska brödraskapet och står för en salafistisk riktning. Salafismen vill gå tillbaka till ursprunget genom extrem bokstavstro.
  Men så länge (S) har Henrik Arnstad som universalexpert lär vi fortsätta godtrogenhetens och naivitetens väg mot katastrofen. Denne person, som i sitt CV angett sig vara historiker med en fil. kand. som han inte har. Bara det. Det räcker inte med att statsministern säger vi (!!!) har varit naiva. Så länge vi har Arnstadar, Fridolinar, #Dannar, Antjor, Margotor och alla andra som är mer intresserade av makten som sådan än att göra något med den. Här måste jag ta stackars statsministern i försvar. Han är säkert snäll. En freudiansk slip får mig att tänka på följande stilgroda ur en studentuppsats: ”Vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare, kan jag inte annat än beklaga Erik XIV”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.