BITTE ASSARMO: Offerkoftan Demiroks eviga lättkränkthet

Centerledaren Muharrem Demirok intervjuas i GP och får oemotsagd påstå att Jimmie Åkesson delar upp människor efter hudfärg. Själv är Demirok helt öppen med att han avskyr den vita huden. 2021 skrev han på Twitter:

”Vet ni vad jag är riktigt j-vla trött på? Äldre, privilegierade och, dare I say, vita män”

Själv är jag riktigt j-vla trött på rasistiska, privilegierade offerkoftor som Demirok, som sprider hat mot mig och mitt folk på grund av vår hudfärg.

Centerledaren har vid flera tillfällen uttryckt sitt hat mot vita. 2014 förklarade han att han skulle strunta i en bokrelease eftersom författaren var en ”äldre vit man”. Samma år jämställde han vita män med gängkriminella.

Nu har han alltså blivit alldeles oerhört kränkt av att SD-ledaren konstaterat att bokstavstroende muslimer inte kan anses dela de svenska värderingarna och att etniska svenskar därför inte kan förväntas betrakta dem som svenskar.

Man behöver bara titta på den muslimska delen av världen för att se att fundamentalistisk islam är väsensskilt från de svenska värderingarna. Det är med andra ord mycket lätt att förstå att Åkesson har alldeles rätt. Den som nickar bifall till den muslimska doktrinen och tror bokstavligt på den kan faktiskt aldrig bli svensk i svenskars ögon, i alla fall inte om man med svensk menar en person som delar de svenska värderingarna och värdesätter att vara en del av det svenska demokratiska samhället.

Den fråga jag skulle vilja ställa till Demirok, och andra som ifrågasätter Åkessons uttalande, är vad de själva har för värderingar. Om de nu på fullt allvar menar att en bokstavstroende muslim kan betraktas som svensk, vad är det då för samhälle de vill ha? Vi pratar om en religion som förespråkar död åt alla som anses vara ”otrogna”, som håller kvinnor för mindre värda och som straffar avhopp med döden.

Den som betraktar dessa styggelser som något som kan kallas för svenskt måste ju ha en synnerligen skev uppfattning om vad Sverige och svenskar är. Är det ens lämpligt att en människa med de åsikterna leder ett politiskt parti i vårt land?

Kunskapen om vad islam är och kräver av sin omvärld är plågsamt bristfällig i Sverige. Vi hade tidigare en statsminister som med emfas deklarerade att islam aldrig skulle kritiseras i Sverige, eftersom det är en så jättetoppenbra religion, bara en sån sak. Det genomkorkade uttalandet har förstås bidragit till de krav på särbehandling som kommer från många muslimska grupper i landet. Det är hijabupprop dit och korankravaller dit, krav på inskränkt yttrandefrihet och gnäll om kränkningar så snart tillfälle ges.

Men medan Löfven sannolikt mest var okunnig, och ivrig att vara landets islamister till lags, är Demirok själv muslim och kan knappast vara ovetande om vad fundamentalistisk islam står för. Likväl ställer han sig på de bokstavstroende muslimernas sida gentemot den demokrati han säger sig vilja företräda. Det är riktigt obehagligt.

Åkessons yttrande borde inte väcka någon debatt överhuvudtaget. Det borde däremot Demiroks svar. Vilket Sverige vill Centerledaren ha? Vill han verkligen Sveriges och svenskarnas bästa?

Det tror inte jag. Den som anser att fundamentalistisk islamisk tro skulle vara kompatibel med att vara svensk har sannolikt något helt annat för ögonen.

Bild: Skärmdump från Twitter

Bitte Assarmo