BITTE ASSARMO: Man måste försöka hålla sig för skratt när Lindberg orerar

Aftonbladets Anders Lindberg har haft bråda dagar sedan svenska folket röstade bort den rödgröna regeringen. Den nya regeringen måste smutskastas och misstänkliggöras dagligen och stundligen, och han jobbar stenhårt! Man kan förstås hans vånda, för han är trots allt en trogen socialdemokrat som köper allt S-ledning säljer. Och han är inte ensam. Socialdemokratin har fostrat mången Anders Lindberg som lapat i sig lögnen om att demokrati stavas med social- före och att allt annat är fascism.

Jag hade en god vän som sa upp bekantskapen med mig för att jag, enligt henne, hade ”så konstiga värderingar”. Det konstiga bestod i att jag inte dyrkade marken där Stefan Löfven travade fram och att jag ifrågasatte de öppna gränserna.

Själv har hon, såvitt jag kommer ihåg (och jag kommer ihåg mycket väl, för vi är jämngamla och har känt varandra hela livet), aldrig varit särskilt betuttad i tanken på en oreglerad invandring, tvärtom. Och arbetskraftsinvandring har förstås varit ett särskilt klarrött skynke för henne, fackligt aktiv som hon är. Men när hennes idol Löfven ställde sig upp och basunerade ut att hans Europa minsann inte byggde några murar gjorde hon tvärtom och började sjunga med i kören.

Eftersom jag inte talat med denna människa sedan dess har jag ingen aning om vad hon tycker idag, när Socialdemokraternas Europa strävar efter att bygga murar som aldrig förr. Men jag gissar att hon följer partiledningen lika troget som hon alltid gjort och därmed är helt för en minskad invandring.

Om någon skulle fråga varför hon tycker helt annorlunda idag än för bara några år sedan skulle hon, på klassiskt socialdemokratiskt manér, låtsas som om hon alltid tyckt exakt samma sak som nu.

Anders Lindbergs retorik påminner mig väldigt mycket om hennes. ”Jag är världsbäst på allt och håller du inte med är du brun”, liksom. Det grötmyndiga tonfallet, den pinsamma tvärsäkerheten och den bristande logiken. Som i inlägget ovan:

”SL funkar inte, kärnkraften står still, SJ funkar inte, Posten funkar inte, Apoteken har inte rätt mediciner inne och folk behöver vinna på Lotto för att ha råd med julskinka.

Klockan 10 har Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson pressträff om varför det är S fel.”

Det är faktiskt mer pinsamt än det brukar vara när Anders Lindberg tänker till, vilket säger en del. För alla utom medlemmarna i Socialdemokraternas fanclub, vet redan att allt det där faktiskt är just S fel. De satt nämligen i regeringen i åtta år och har legat bakom de flesta av de beslut som resulterat i den samhällskris vi idag befinner oss i.

Man tycker förstås att Anders Lindberg borde veta det, och någonstans långt inom sig gör han säkert det. Men för en sann sosse finns inget förflutet. Det finns bara nu. Varje dag är år noll, därför behöver Socialdemokraterna heller inte ta ansvar för sina handlingar. Allting är andras fel, alltid och för evigt.

Jag skulle därför inte bli förvånad om Anders Lindberg faktiskt tror att krisen uppstod ur ett vakuum, som inte hade något att göra med det åttaåriga socialdemokratiska vanstyret utan istället beror på den nytillträdda borgerliga regeringen.

En sån person kan man aldrig argumentera mot. Man kan bara beskåda det hela på avstånd och försöka hålla sig för skratt när han orerar.

Bild: Skärmdump från Twitter

Bitte Assarmo