GUNNAR SANDELIN: ”Marinera invandrarna i svensk kultur!” 

Jag har tidigare här på sajten skrivit om min berbiske vän, Mazigh Kiri Kessai, som bott i Sverige i 30 år och som ger mig ett välbehövligt utifrånperspektiv på mitt eget land. Förra gången berättade jag om hur han oroade sig för att svenskarna håller på att ge bort sitt land till hela världen. Svensken till och med betalar för sin egen undergång, ansåg han. Kiri är oerhört intresserad av svensk historia, nationellt sinnad och tacksam över att få vara här, men han upprörs över att många svenskar inte hyllar och försvarar sitt eget kulturarv, som han anser att vi är i färd med att utradera. Han är ivrig att få dela med sig av sina tankar för att på så sätt ”kunna göra någonting för Sverige”. 

Nu vill han diskutera ”Korankravallerna”, som ägde rum i påskas. Kiri har funderat över frågan ”Vad vill stenkastarna?” och hur det kommer sig att de tror att de ska kunna gå fria när de angriper den sista bastionen för det civila statliga våldsmonopolet, polisen. Själv är han ateist men uppväxt i vad han kallar för ”en berbisk sekulär muslimsk kultur”, och menar att dessa människor på allvar tror att de försvarar islam när de egentligen bara blottar både sitt eget, och i så fall denna religions barbari. ”Förväntar de sig att någon upplyst människa ska kunna visa sympati för dem eller deras bokstavstro?” frågar han sig, och tillägger att ”det som de har gjort drabbar mig, och många andra skötsamma invandrare, eftersom det syns på oss att vi kommer från samma breddgrader”. Han fortsätter indignerat:  

”Stenkastarna hävdar att de är diskriminerade, men i så fall är det just vad deras agerande bidrar till. De talar om att de slåss mot rasism och islamofobi. Detta i ett land där det är lättare att få medborgarskap än att skaffa sig körkort. Medborgarskap är ett privilegium och jag tror att det i framtiden kommer att reserveras för dem som förtjänar det. Men det kan ta tid. En sak som jag har märkt är att den svenska historien går oftast i snigelfart innan det vänder.” 

”Dessa våldsverkare pratar om ekonomisk misär i ett land där de inte ens behöver äga en väckarklocka som ringer för att de ska gå till jobbet. Samhället ger dem tak över huvudet och mat på bordet. De pratar om arbetslöshet, men vilken arbetsgivare skulle våga anställa dessa människor?” Därefter går Kiri in på den bristande kunskap om vår historia, kultur och traditioner, som dessa folkhopar har. ”Inte underligt”, passar jag på att säga, ”när våra politiska ledare och media hela tiden ringaktar svenskhet och regelmässigt skyller migranters tillkortakommanden på det svenska samhället.”  

Kiri fortsätter med en liten historielektion: ”Tänk dig om dessa upploppsmakare hade vetat att 1889 satt fyra redaktörer, bland andra Hjalmar Branting och August Palm, i fängelse för hädelse mot Gud, ärekränkning och hållande av olagliga möten. Sammanlagt satt under slutet av 1880-talet dåtidens socialdemokrater 30 år i fängelse. Begreppet ”folkhemmet”, som politisk term, myntades åren före första världskriget av Rudolf Kjellén, en högerpolitiker, vars uttryck (s) övertog 1928. Dagens välfärd är byggd på sekularism, samförstånd, idogt arbete och sparsamhet i generationer. Det är dessa uppoffringar som har gett stenkastarna möjligheter att få ta del av vårt välstånd och uttrycka sin mening offentligt. Det är inte så många decennier sedan som de sista husen i Stockholms innerstad blev utrustade med varmt vatten, värme och wc inomhus”, säger han och fortsätter: 

”Hade dessa vandaler haft den minsta kunskap om svensk historia, kultur och traditioner, så skulle de satt på sig högtidskläder och använt plakat istället för stenar. Då skulle också det svenska folket applåderat och tänkt: ’Oj, vilka civiliserade människor vi har att göra med! ´ Men istället är många av dem styrda av främmande krafter som Muslimska Brödraskapet och salafister, som har som sin egen agenda att islamisera världen. Att verka för en sådan utveckling i Sverige har blivit möjligt på grund av de svenska godhetsapostlarnas predikningar och propaganda”, säger Kiri och citerar ett berbiskt ordspråk: ” För att någon ska kunna hoppa på dig bakifrån, måste du först kröka din rygg”. Han menar att det är exakt vad den svenska staten har gjort. 

Kiri säger också att han känner många muslimer som helst bara vill leva vanliga liv i fred och behålla sin tro som en privatsak. De går inte i moskén och har inte en aning om vad det politiska partiet Nyans är för någonting. Han hänvisar till den amerikanska tankesmedjan Pew Global som uppgav att 2016 var 8,1 procent av Sveriges befolkning muslimer. Partiet Nyans uppger att det i nuläget rör sig om en miljon. Kiri gör en uppskattning med utgångspunkt från egna erfarenheter, att ungefär hälften av dem, runt fyra till fem procent av Sveriges befolkning, lever ett muslimskt liv och på så sätt sätter sharialagar över demokrati.  

”Hur kommer Sverige att se ut när de fyra procenten blivit tolv procent?” frågar han och svarar retoriskt: ”Vi ser ju redan nu hur under de senare åren allting kretsar kring dem. Politiken och ledarsidorna handlar ju dag och natt om sådant som integration, utanförskap, bidragsförsörjning och kriminalitet. Jag tror att enda motgiftet för att bryta den destruktiva utveckling som Sverige är inne i, är att göra tvärtemot vad politiker, myndigheter och media har gjort under alla år: Vi måste marinera invandrarna i svensk kultur så mycket som det bara går, minimera den utomeuropeiska invandringen kraftigt och kriminalisera utländsk finansiering av moskéer med mera”, slutar Mazigh Kiri Kessai.  

Foto: Bengt Nyman

Gunnar Sandelin