BITTE ASSARMO: Vill du göra kaos med mig, Märta Stenevi?

Miljöpartiet har gått in med liv och lust i valrörelsen och har förklarat att de nu tänker ”göra kaos” med alla som tänker stå i vägen för klimaträttvisa.

Vad Miljöpartiets ”klimaträttvisa” går ut på har vi lärt oss vid det här laget. Den handlar om att du och jag ska göra avkall på vår välfärd medan miljöpartisterna själva puttrar omkring i skärgården i miljöfarliga båtar, kör runt i gamla dieselbilar och gärna tar flyget till klimatmöten. Den rättvisan ställer jag mig gärna i vägen för. Så nu undrar jag, vill du göra kaos med mig, Märta Stenevi?

Uttrycket ”göra kaos” blev känt för den breda allmänheten när Malmöbon Fadi Kassem Mohamad intervjuades i ett nyhetsinslag i norska TV2 hösten 2010. Han uppgav då att han körde runt i staden dygnet runt och letade efter den ännu inte identifierade Peter Mangs.

”Jag ska klippa hans tung, klippa öronen. Jag ska göra kaoz med han. Sen efter det jag ska ge han till polisen utan huvudet du vet” förklarade han stolt för den norske nyhetsreportern. Dessutom lovade han att också döda alla som hade samma efternamn som skytten:

”Alla på en gång de ska död.”

Nyhetsinslaget blev viralt och Kassem Mohamad blev ”laserturken” med hela Sverige. Idag vet alla svenskar vad det innebär att ”göra kaos” med någon. Det innebär att man åsamkar en annan människa kroppsskada, kanske något ännu värre.

Genom åren har uttrycket fått en mer oklar innebörd och kan betyda lite vad som helst, men man måste ändå ställa sig frågan vad det är Miljöpartiet avser med sin tweet och om de förstår den ursprungliga innebörden av det uttryck de svänger sig med. Har de, liksom ”laserturken”, tänkt klippa av tungor och öron på folk som inte delar deras syn på rättvisa? Hugga huvudet av dem?

I så fall bör jag kanske, nu när jag skrivit att jag inte ger ett vitten för deras förbannade snack om ”klimaträttvisa”, förbereda mig på att Märta Stenevi kommer ångande med saxen i högsta hugg, tätt följd av Per Bolund och hans nyslipade yxa.

Nej då, det oroar jag mig inte för. Däremot oroar jag mig för den närmast obegripliga fjortismentalitet som råder i det gröna partiet. Medan en överväldigande majoritet av svenska folket ser ”laserturken” som en av senare års främsta representanter för landets mesta begåvningsreserv, tycker miljöpartisterna alltså att han är en förebild värd att citera.

Självklart gjorde de det för att de ville vara coola och roliga, det fattar jag också. Men det gör ju inte saken bättre. Vill vi verkligen ha sådana här snorungar i riksdagen? Borde det inte vara ett minimikrav på alla politiker att de är torra bakom öronen?

Det är inte särskilt svårt att tänka sig ungefär hur det lät när ett gäng inte så skarpa hjärnor satt och funderade ut hur de bäst ska kunna öka sitt väljarstöd inför ödesdagen i höst:

-Vi måste nå förstagångsväljarna! Vi måste få dom att haja att dom inte har nån framtid utan oss. Men då måste vi ju snacka deras språk, alltså.

-Jag har hört att de snackar om att göra kaos, det låter ballt! Det borde vi också göra,

-Ja det är ascoolt ju! Vi ska fan göra kaos med alla klimathatare, wow! Då visar vi att vi har riktig power och menar allvar.

-Vi lägger in det på Twitter direkt!

Och det gjorde de. Med följden att de nu än en gång bevisat att de är så barnsliga att de knappt skulle platsa i förskolan, än mindre i riksdagen. Tänk på det när du går till valurnan i höst.

Bitte Assarmo