ROBIN ERIKSSON: Jag såg en mobilstöld

Jag var ute och gick vid lunchtid i stadens rikaste område. Då jag gick på trottoaren hörde jag en pojke 80 meter framför mig. Tre gånger skrek han med bedrövad röst ”Han tog min mobil!” Pojken såg svensk ut, var runt tio år gammal och ensam.

En leende kille som såg somalisk ut och som var 15-16 joggade självsäkert därifrån (han joggade åt mitt håll) med en mobil i näven. Han hade med sig två jämnåriga kompisar. Medhjälparna joggade bakom tjuven och höll koll på offret så han inte skulle kunna springa i kapp tjuven och slita tillbaka mobilen. Killarna var ett och ett halvt huvud längre än offret.

Jag svängde åt höger för att slippa möta de joggande tjuvarna och tog en omväg genom en park där det hängde en flock ölande svenskar. Jag borde kanske ha ingripit men jag kan ej hålla fast tre tonårskillar samtidigt som jag kontaktar polisen. Jag tänkte att tjuvgänget bär nog stickvapen och kanske skjutvapen och i Sverige är det kriminellt för fridfulla medborgare att bära pepparspray för att försvara sig. Antagligen är det bäst att lämna ifrån sig mobilen och jackan och att få nya saker på försäkringen. Men om man ser någon som blir misshandlad måste man kontakta polisen eller ingripa (om man känner sig som Van Damme).

En man på ett gym i Stockholm ingrep då en somalisk man kom in och skulle utföra en avrättning. Ingriparen som var politiker i Medborgerlig Samling avrättades. Gärningsmannen kommer kosta staten 1,2 miljoner kronor per år som klient hos kriminalvården.

Den kristna libanesiskan Alexandra Mezher jobbade på ett asylboende för barn i Mölndal. Hon ingrep vid ett bråk och blev ihjälhuggen av en nyanländ som utgett sig för att vara 15 år men som egentligen var minst 21 år. Dan Eliasson sa detta om knivmördaren ”Vad har den personen varit med om för någonting?”

Fredrik Reinfeldt (M) hälsar ”Tack för att ni valde Sverige”. Stefan Löfvén (S) hälsar att invandringen blir en förtjänst för samhället lite längre fram (trots att invandrarnas svenskfödda barn är mer kriminella än invandrarna). Sjuklövern hälsar att nu har vi fått ett nytt och mycket mer spännande Sverige.

Jimmie Åkesson (SD) säger ”Tar man Mellanöstern till Sverige så blir Sverige som Mellanöstern”. Antagligen skulle han även kunna säga ”Tar man Somalia till Sverige så blir Sverige som Somalia”.

I Borlänge ligger området Tjärna Ängar som ibland kallas Lilla Mogadishu på grund av dess höga andel somaliska invånare. Glassbilen, ett taxibolag och p-vakterna har slutat åka dit på grund av otryggheten och ett tidningsbud fick sin bil kapad. Då en skola blev nedbränd i Tjärna Ängar kom polisen dit för att skapa kontakt och lira boll med områdets ungdomar.

När utländska studenter fick studentboenden i Tjärna Ängar sa de att de inte ville bo kvar och att det kändes som att leva mitt i ett krig. De får ofta uppleva bränder och skottlossning och flera har vaknat av att de haft inbrottstjuvar inne i studentrummet. Två individer har blivit nedhuggna utanför studentboendet och en student har blivit våldtagen.

I Sverige står somalier för 11 procent av grova våldtäkter (jämfört med 10 procent för svenskar) och 15 procent av överfallsvåldtäkter (jämfört med 4 procent för svenskar). Många studenter har hoppat av utbildningen och sökt sig till länder med mindre PK-troende politiker.

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.

Redaktionen