BIRGITTA SPARF: Lite utmaningar piggar upp tillvaron!

Vi lever i utmaningarnas tidevarv. De miljonprogram som våra politiker förvandlat till muslimskdominerade, kriminella och bidragsförsörjda U-landsområden kallas för ”områden med socioekonomiska utmaningar”.

Att de bästa behöriga lärarna inte brinner av iver att få en tjänst ute i något av dessa katastrofområden blir till en ”rekryteringsutmaning”.

Från Ekot 7 april:

”Socialdemokraterna har under sina snart åtta år i regeringsställning haft som mål att locka de bästa lärarna till skolor i utsatta områden.

Men Ekots kartläggning av siffror från Skolverket och SCB visar att andelen behöriga lärare i de här områdena inte har ökat alls på sju år.

I landets mest utsatta områden är 62 procent av lärare behöriga, vilket till och med är lägre än 2015.”

Visst är det märkligt. De allra bästa lärarna, som socialdemokraterna vill förvägra alla andra elever, tycks värdera andra saker än en kraftig löneförhöjning. De kanske även ska erbjudas skottsäker väst och personlig livvakt? Gratistips till Skolverket från mig!

Jag ser valet i höst som den verkliga utmaningen. Men ”utmaning” betyder i själva verket ”totalt olösligt politikerskapat helvetesproblem”.

Detta inser tyvärr inte majoriteten av svenska folket. Så Sverige kommer troligtvis att fortsätta styras av världens enda feministiska regering. Kanske med moderaterna som stödparti den här gången. Det får visa sig.

Birgitta Sparf