MOHAMED OMAR: Svenska ordningsvakter upprätthåller sharia

”När får vi vårt första svenska förortskalifat?” undrade Maria Rashidi, ordförande i Kvinnors Rätt i en debattartikel i Göteborgs-Posten den 17 juni 2015. ”Jag som har rymt från det religiösa tyranniet i Iran”, skrev hon, ”ser förskräckt på hur det i jämställdhetens bästa land samma typ av fundamentalism växer sig allt starkare och jag vet inte vart jag skall ta vägen nu ännu en gång.”

Hennes varningssignal avfärdades av de goda och humana med ett hånflin. Det har gått sex år sedan dess. Ingen, absolut ingen, åtgärd har vidtagits för att hindra förortskalifatens framväxt. Massinvandringen och islamiseringen har fortsatt.

Med förortskalifat menar jag inte en regelrätt islamistisk stat styrd av en kalif. Jag menar en miljö där delvis samma normer råder som i stränga islamiska länder. Jag menar en förort med en slags informell autonomi där flera småkalifer håller ordning. Dessa ser till så att ”fördärvliga” svenska seder och tänkesätt inte kan vinna inflytande. Och de övervakar kvinnorna.

I Sverige har vi enligt lag religionsfrihet. En medborgare har rätt att konvertera till islam den ena dagen och avfalla den andra. Dessa lagar gäller i hela vårt territorium. I teorin, alltså. I praktiken kan det vara besvärligt att lämna islam för en person från en muslimsk grupp bosatt i ett område med många muslimska invånare. Lagen är en sak, normen en annan. Det kan uppstå ett socialt tryck som stödjer normerna i högre grad än lagarna.

Den som byter religion kan känna sig nödgad att också byta bostadsområde, från ett ”mångkulturellt” till ett svenskt. Men vad händer när allt fler områden blir ”mångkulturella”? Var ska de som lämnat islam kunna leva i trygghet? Ska de tvingas fly från Sverige för att våra politiker har tagit hit så många fanatiska och förtryckande så kallade ”flyktingar”?

Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”

Enligt vissa av Rinkebys unga invånare är området alltså inte längre en del av Sverige. Den religionsfrihet och yttrandefrihet vi åtnjuter i andra delar av landet finns inte här. Den finns bara på pappret, men på gatan gäller något annat. Se där ett förortskalifat i vardande.

Medan jag skriver detta pågår massinvandringen och islamiseringen. Allt fler områden rinkebyseras.

År 2019 skrev jag om en kristen predikant som blev dödshotad under ramadan. I videoklipp kunde man se Jonas Karlsson predika i Hjällbo i Angered i nordöstra Göteborg.

Han har knappt hunnit börja innan man hör en man skrika på rinkebysvenska ”Tre minuter! Om ni inte går härifrån jag börjar peppra, wallah al-azim!”

”Wallah al-azim” betyder ”Jag svär vid Allah, den store”. Mannen hotar alltså att skjuta ihjäl den kristne predikanten.

Den kristne svarar: ”Vi älskar er” och ”Skjut mig, jag dör för Jesus”.

Flera unga män samlas runt de kristna. Stämningen blir spänd och hotfull. ”Tre sekunder, Wallah al-Azhim, jag ska döda er”, hotar en av männen. Sedan går de till angrepp. Bilden blir svart. En av de kristna säger att han tänker ringa polisen. ”Fuck the police!” får han till svar.

Bilden är svart och skakig. Man hör aggressiva röster:

”Kom inte hit. Alla här är muslimer. Alla här fastar. Stick härifrån!”

Det här är en verklighet som de goda och humana kändisarna, politikerna och journalisterna i sina trygga och helvita områden inte gärna vill visa upp. Men den kommer inte att försvinna. Bit för bit tappar det svenska majoritetssamhället kontrollen över landet.

I dessa utanförskapsområden, låt oss kalla dem föortskalifat i vardande, där islam blivit en stor religion – ”Alla här fastar”, som den unge mannen säger i videoklippet – kan inte kristendomen predikas öppet. Just såsom det är i många islamiska länder. Det är ju uppenbart att den ansvarslösa invandringspolitiken leder till att Sverige bit för bit, område för område, blir allt mer likt islamvärlden.

För några dagar sedan blev predikanten Jonas Karlsson stoppad igen. Men inte av arga muslimska män, utan av ordningsvakter. Se videoklippet här

Svenska ordningsvakter i uniform använder sin makt och myndighet för att skydda förortens muslimer från att utsättas för det kränkande evangeliet om Jesus.

Förortskalifat? Shariazon?

Det kommer invandrare till Sverige som är hyggliga och anpassar sig, men massinvandringen från islamvärlden gör Sverige, dag för dag, mer likt islamvärlden.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Mohamed Omar