Mohamed Omar: Ramadan i Sverige 2019 – kristna dödshotas

Mohamed Omar

I Det Nya Sverige är islam en religion med inflytande. Vi befinner oss i den islamiska fastemånaden ramadan och som vanligt publicerar gammelmedia förskönande artiklar, till exempel på SVT: ”Hanaa tipsar om hur du mår bättre under ramadan”.

Men långt borta från SVT-bubblan och långt borta från kändisar, journalister och politikers skönmålningar, finns en annan verklighet. En verklighet som inte är så vacker.

På Facebook hittade jag ett videoklipp inspelat i Hjällbo i Angered i nordöstra Göteborg. Det är den 31 maj och på ett torg framför butiken Hjällbo frukt och grönsaker står en kristen predikant. Han har knappt hunnit börja predika innan man hör en man skrika på rinkebysvenska ”Tre minuter! Om ni inte går härifrån jag börjar peppra, wallah al-azim!”

”Wallah al-azim” betyder ”Jag svär vid Allah, den store”. Mannen hotar alltså att skjuta ihjäl den kristne predikanten.

Den kristne svarar: ”Vi älskar er” och ”Skjut mig, jag dör för Jesus”.

Flera unga män samlas runt de kristna. Stämningen blir spänd och hotfull. ”Tre sekunder, Wallah al-Azhim, jag ska döda er”, hotar en av männen. Sedan går de till angrepp. Bilden blir svart. En av de kristna säger att han tänker ringa polisen. ”Fuck the police!” får han till svar.

Bilden är svart och skakig. Man hör aggressiva röster:

”Kom inte hit. Alla här är muslimer. Alla här fastar. Stick härifrån!”

Det här händer i Sverige år 2019. Det här är inte en verklighet som de goda kändisarna, politikerna och journalisterna i sina trygga områden gärna vill visa upp. Men den kommer inte att försvinna. Bit för bit tappar det svenska majoritetssamhället kontrollen över landet.

Scenen från Hjällbo illustrerar också skillnaden mellan Jesus och Muhammed. Muhammed predikade jihad, det heliga kriget. Han utbredde sin makt med svärdet. Muhammed dödade dem som satte sig upp mot honom, bland annat genom korsfästelse. Jesus däremot korsfäste ingen, utan blev själv korsfäst.

Islam och kristendom är mycket olika religioner och samhällen där islam har varit dominerande ser helt annorlunda ut än samhällen där kristendomen dominerat.

Låt oss säga att islam skulle bli den största religionen i Sverige? Finns det någon som inte begriper att detta kommer att påverka vår yttrandefrihet negativt?

I dessa utanförskapsområden där islam blivit en stor religion – ”Alla här fastar”, som den unge mannen säger i videoklippet – kan inte kristendomen predikas öppet. Just såsom det är i många islamiska länder. Det är ju uppenbart att den ansvarslösa invandringspolitiken leder till att Sverige bit för bit, område för område, blir allt mer likt islamvärlden.

De kristna ledare som på grund av rädsla, politisk korrekthet eller andra orsaker, förnekar detta och banar väg för islamiseringen är medskyldiga till den förföljelse som kommer att drabba kristna, ex-muslimer som jag själv, judar och andra i Det Nya Sverige.

Profeten Muhammed utkämpade sitt första och viktigaste slag mot ”avgudadyrkarna” under ramadan och månadens helighet gjorde att detta heliga krig blev ännu heligare. Jihadistiska terrorgrupper blir ivrigare i fastetider.

Under månaden ramadan den 27 juni 2016 attackerade en man Sankt Pauli kyrka i Malmö. Han slog sönder saker och skrek ”Allahu akbar”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sa Mats Attin på kriminaljouren i Malmö.

Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Den här typen av attacker är mycket vanliga i muslimska länder med kristen minoritet. Där lever de kristna i ständig fruktan för angrepp mot liv och egendom. Kristna är idag den mest förföljda religiösa gruppen. Fanatiska muslimer står för en stor del av förföljelsen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)