Mohamed Omar: Ramadan i Sverige 2019 – kristna dödshotas

Mohamed Omar

I Det Nya Sverige är islam en religion med inflytande. Vi befinner oss i den islamiska fastemånaden ramadan och som vanligt publicerar gammelmedia förskönande artiklar, till exempel på SVT: ”Hanaa tipsar om hur du mår bättre under ramadan”.

Men långt borta från SVT-bubblan och långt borta från kändisar, journalister och politikers skönmålningar, finns en annan verklighet. En verklighet som inte är så vacker.

På Facebook hittade jag ett videoklipp inspelat i Hjällbo i Angered i nordöstra Göteborg. Det är den 31 maj och på ett torg framför butiken Hjällbo frukt och grönsaker står en kristen predikant. Han har knappt hunnit börja predika innan man hör en man skrika på rinkebysvenska ”Tre minuter! Om ni inte går härifrån jag börjar peppra, wallah al-azim!”

”Wallah al-azim” betyder ”Jag svär vid Allah, den store”. Mannen hotar alltså att skjuta ihjäl den kristne predikanten.

Den kristne svarar: ”Vi älskar er” och ”Skjut mig, jag dör för Jesus”.

Flera unga män samlas runt de kristna. Stämningen blir spänd och hotfull. ”Tre sekunder, Wallah al-Azhim, jag ska döda er”, hotar en av männen. Sedan går de till angrepp. Bilden blir svart. En av de kristna säger att han tänker ringa polisen. ”Fuck the police!” får han till svar.

Bilden är svart och skakig. Man hör aggressiva röster:

”Kom inte hit. Alla här är muslimer. Alla här fastar. Stick härifrån!”

Det här händer i Sverige år 2019. Det här är inte en verklighet som de goda kändisarna, politikerna och journalisterna i sina trygga områden gärna vill visa upp. Men den kommer inte att försvinna. Bit för bit tappar det svenska majoritetssamhället kontrollen över landet.

Scenen från Hjällbo illustrerar också skillnaden mellan Jesus och Muhammed. Muhammed predikade jihad, det heliga kriget. Han utbredde sin makt med svärdet. Muhammed dödade dem som satte sig upp mot honom, bland annat genom korsfästelse. Jesus däremot korsfäste ingen, utan blev själv korsfäst.

Islam och kristendom är mycket olika religioner och samhällen där islam har varit dominerande ser helt annorlunda ut än samhällen där kristendomen dominerat.

Låt oss säga att islam skulle bli den största religionen i Sverige? Finns det någon som inte begriper att detta kommer att påverka vår yttrandefrihet negativt?

I dessa utanförskapsområden där islam blivit en stor religion – ”Alla här fastar”, som den unge mannen säger i videoklippet – kan inte kristendomen predikas öppet. Just såsom det är i många islamiska länder. Det är ju uppenbart att den ansvarslösa invandringspolitiken leder till att Sverige bit för bit, område för område, blir allt mer likt islamvärlden.

De kristna ledare som på grund av rädsla, politisk korrekthet eller andra orsaker, förnekar detta och banar väg för islamiseringen är medskyldiga till den förföljelse som kommer att drabba kristna, ex-muslimer som jag själv, judar och andra i Det Nya Sverige.

Profeten Muhammed utkämpade sitt första och viktigaste slag mot ”avgudadyrkarna” under ramadan och månadens helighet gjorde att detta heliga krig blev ännu heligare. Jihadistiska terrorgrupper blir ivrigare i fastetider.

Under månaden ramadan den 27 juni 2016 attackerade en man Sankt Pauli kyrka i Malmö. Han slog sönder saker och skrek ”Allahu akbar”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sa Mats Attin på kriminaljouren i Malmö.

Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Den här typen av attacker är mycket vanliga i muslimska länder med kristen minoritet. Där lever de kristna i ständig fruktan för angrepp mot liv och egendom. Kristna är idag den mest förföljda religiösa gruppen. Fanatiska muslimer står för en stor del av förföljelsen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

31 reaktioner på ”Mohamed Omar: Ramadan i Sverige 2019 – kristna dödshotas

   • MorKarin skriver:

    NEJ. I Helskotta inte. Sverige är/varit ett fredligt/modernt land. NU detta medeltida/brutala/våldsamma hot från muslimer? Säger bara, att när den sege Svensken trött på skiten och medelklassen får mindre pengar att röra sig med. Först då smäller det till ordentligt. Men ännu sover vissa Svenskar. Men vänta bara.

    Gilla

 1. Eva Danielsson skriver:

  Islam måste motarbetas i varje stund och i varje läge i Sverige, i Europa och i hela västvärlden. De muslimer som inte vill lämna islam (och få stöd för det), bör flytta till något muslimskt land. Elt enkelt. Det förutsätter ett nytt politikervälde som vill värna om sina urprungsmedborgare och skattebetalare och om vår västerländska kristet präglad kultur.
  Med vettig politik kan man börja motarbeta islam med pengar och juridik. Dra in alla föreningsbidrag och moskėtillstånd och tillstånd till friskolor. Förbjuda slöjan. Förbjuda böneutrop. Jaga klankriminella och straffa hårt för hedersbrott. Liksom för våldtäkter, bl a med kastrering och livstids utvisning. Och så vidare…

  Gillad av 15 personer

  • Matte skriver:

   Ja, nolltolerans är enda lösningen. (På motsvarande sätt vi har mot Nazism/Nationalsocialism: man kan inte tillåtas ha lite lagom av detta.)

   Det finns olika nivåer av engagemang inom islam. Där de lägre nivåerna stöttar och håller uppe de nivåer ovanför, som går före och tar nya områden, som de lägre nivåerna sedan fyller på och befäster. Det sker en växelverkan mellan nivåerna som alla arbetar för samma mål men på olika sätt.

   En trött jihadist (nivå 3), kan åka hem och vila för att delta på den demonstrativa handlingen att ha massbön på torget i svenska småstaden (nivå 2), eller bara nöja sig med att köpa halal-mat och leva islam (nivå 1).

   En högre nivå tycks kunna falla tillbaka till en lägre och få gott stöd där, utan fördömande.

   Gillad av 2 personer

 2. V for Vendetta skriver:

  Islam är i det ”nya” Sverige oberörbart. Man får inte skall inte och kan inte kritisera denna mördarreligion utan att man på något sätt blir stigmatiserad inom ramen för rasism eller främlingsfientlighet. Lägg därtill att det produceras mängder med inslag och program inom regimmedia eller Bonnierkoncernen där Islam skall lyftas fram som nytt och spännande, en ny världsordning som är upplyft, utforskande och välkomnande till skillnad från vår egen som knappast ens kan förankras i ordet kultur. Muslimerna sitter inte och väntar på att få komma till tals, de tar sig alltid rätten att tolka det som sägs och det som görs och dessutom rätten att tolka det som sant. De blir alltid offer, även de gånger de själva bombar och lemlästar så är det alltid muslimer man skall värna i första hand. Det finns folk i riksdagen som ivrigt förespråkar ramadan som en svensk helg där alla kan ta del av kärleksbuskapet som väl mest består i att följa vägen eller bli halshuggen. Det mest förvånande är dock att ör varje huvud draken skapar så blir den allt mer osynlig och allt mer rumsren. Jag lever i övertygelsen att mina barnbarn om de inte väljer att emigrera kommer att leva i ett fullständigt Islamskt kaos där björkarna susar om sommaren och där snön faller om vintern….. och inget får mitt hjärta att slå tyngre.

  Gillad av 12 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Eftersom tiden går och allt bara blir värre så är jag beredd att hålla med dig – de VILL ha det så här. Jag trodde att de BARA var naiva och korkade, nu är det är fortfarande alltför sant PLUS att de VILL ha det så här.

   Gillad av 8 personer

 3. lenam skriver:

  Det finns extremreligiösa Svenskar också. Bra att de ställer sig och predikar i våra utanförskapsområden under fastetider så att problemen synliggörs. Värdegrunderna krockar. Göteborg är inte längre en Svensk stad.

  Gillad av 2 personer

 4. educaremm skriver:

  Det hela verkar lite väl arrangerat? Vad är det som säger att hela det lägligt filmade scenariot, hela den filmade situationen, faktiskt inte i själva verket är just ett arrangerat och regisserat scenario? Med aktörer, både som talare och aktörer som agerar arga och upprörda angripare på en som antas endast vilja förklara kärlek?

  Nej, hela den filmade situationen kan inte helt och fullt anses vara någonting fullkomligt och tveklöst trovärdigt.

  Det hela verkar vara lite väl mycket regisserat, filmatiserat och arrangerat för den saken?

  Syfte?

  Att irritera? Att reta upp? Att skrämma upp? Att förarga?

  Varför?

  Att vilja skapa motsättningar? Att vilja skapa hat? Att vilja skapa rädsla? Att vilja mata och nära bråk, missaktning, misstro, misströstan och desperation?

  Varför?

  Därför att man är en agerande agent för just efterlängtade eller önskade ökande motsättningar inom nationalstaterna i Europa? (Så att EU kan stärkas och växa till en federal stat?)

  (Det fenomen, de, dem eller den, som man INTE önskar skall växa sig större, starkare och mäktigare, ger man INTE näring i form av uppmärksamhet, bekräftelse, hat, förbannelse, irritation och gensvar? Att istället ge näring i form av bekräftelse, beröm, uppmärksamhet och gensvar till det beteende, till de fenomen, till de, dem eller den, som man önskar skall växa sig större, starkare och mäktigare? Det är oftast en bättre metodik, eller en i en förlängning mer effektiv och verkningsfull metodik? För att kunna uppnå önskade mål?)

  Gillad av 1 person

  • Benjamin Dhover skriver:

   Mjaa… Att det hela var ett arrangerat jippo hade varit betydligt mer sannolikt om det inte vore för att var och en av oss ser aggressiva muslimer bete sig på exakt detta vis i vår vardag. Jag menar, varför skulle de behöva betala Mohammed och hans kompisar att ”skådespela”, när de kan få exakt samma reaktion alldeles gratis? Och så autentiskt sedan; Oscar-nivå på den 9,371,442:e föreställningen av klassikern ”ilsken muslim skriker och hotar”!

   Gilla

 5. Willy Lindqvist skriver:

  Det här är sådant majoriteten svenska politiker inte vill veta. Svenska liv är för dem mindre värda än de klanröster de i valtider bespetsar sig på..

  Gilla

  • pllay skriver:

   En svensk har två funktioner, betala skatt och rösta på det politiska etablissemanget, helst till vänster.
   Brister denne i någon av dessa funktioner upphör rätten till liv.
   I vår moderna form av slaveri är statsterrorismen piskan och statskapitalismen moroten.

   Gillad av 4 personer

 6. Thomas skriver:

  Detta är drömmen för kyrkans biskopar som Eva Brunne. Hon som älskar islam mer än kristna. Men islam älskar inte en kristen ”flata” som EB.
  När vaknar svensken?
  Sjukt är bara förnamnet.

  Gillad av 3 personer

 7. Ola Byfält skriver:

  ”Islam och kristendom är mycket olika religioner och samhällen där islam har varit dominerande ser helt annorlunda ut än samhällen där kristendomen dominerat. I muslimska länder lever de kristna i ständig fruktan för angrepp mot liv och egendom.” Vari består denna skillnad och varför är muslimer så ytterst känsliga för all kritik av Muhammed? Islam (underkastelse) är fatalistisk och lagisk (Koranen har ca 400 referenser att hata, 5 verser för allmän kärlek till människan). Enligt aposteln Paulus är Kristi kärleksgärning i lidandet och korsdöden ”lagens slut” i fatalistisk mening (Rom 10:4) och Jesu broder Jakob uppmanar att ”skåda in i frihetens lag så blir du salig i din gärning” (Jak 1:25). Enligt Rom 2:14-15 är ”lagen skriven i alla människors hjärtan” och om de ”av naturen gör vad lagen befaller, t.ex. budet ”Du skall inte döda” (som saknas i Koranen och islam), har människan (hedningen) sin egen lag och deras samveten och tankar anklagar eller försvarar dem”. Den ”naturliga moraliska lagen” finns således inskriven hos varje människa i form av förnuftet som befaller henne att göra det goda och förbjuder henne att göra det onda. Då Muhammed, denna krigsherre och våldsverkare, är befalld att vara alla muslimers föredöme (K 33:21), så reagerar en muslim i form av aggression då Muhammed kritiseras och i anomali till den moraliska lagen. Förnuftet reagerar mot att till exempel Muhammed brände ner en moské där enligt honom hycklare bad (på arabiska munafiqun), men fatalismen förblindar i lagiskhet hennes moraliska förnuft.

  Gilla

  • EL skriver:

   Ola

   ” budet ”Du skall inte döda”. En detalj om man så vill. Ursprungstexten säger ”du skall inte mörda”, vilket kan ha sin betydelse vad det gäller tex soldater som dödar för att försvara sitt land.

   Gilla

   • Ola Byfält skriver:

    Tack El för en viktig anmärkning. Min far och svärfar offrade fyra år av sitt liv i försvar av den judiskt-kristna civilisationen mot en ateistisk terrorregim. I Katekesen heter det ”Du skall inte dräpa (mörda)” och stämmer med grundtexten la thrtzch / lo tir’tsach (inte du skall mörda 2 Mos 20:13). Även den grekiska översättningen Septuaginta har ”mörda”.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    En tragisk verklighet vad gäller en kristendom är ändå att just kristna har bekämpat kristna redan för 500 år sedan, till döds i hela 30 år, i Europa? (=30-åriga kriget mellan en protestantism och en katolicism.)

    En kristendom verkar ha blivit – mörbultad – från flera olika håll under mängder av århundraden, särskilt inom Europa?

    Både från en materialistisk vetenskapsdyrkande rationalistisk och massproduktionsinriktad, samt effektivitetsdyrkande, ekonomisk kommunism, med just en materialistisk människosyn, samt även från en vetenskapsdyrkande s.k. upplysningsepok har en kristendom setts som mer eller mindre ett – hinder – ?

    I både ett franskt inbördeskrig i slutet av 1700-talet, samt revolter i mitten av 1800-talet, samt tillika ett krigiskt och kristendomsmördande ryskt inbördeskrig, med medföljande kommunstiska och kristendomshatande, samt kristendomsmördande, styre under stora delar av hela 1900-talet, har en kristendom velat bekämpas? Den dyrkade kommunismen har setts som en frambärare av – Den Nya Människan – , samt även – Den Nya Världen – , osv?

    En slags – huvuduppgift – för en växande islam i Europa idag, verkar alltså vara att,( på uppdrag (?), försöka att sätta in en s.k. – avslutande dödsstöt – gentemot en kvardröjande kristendom?

    Detta då med hjälpande händer från aktiverande agenter både inom och utom kyrkor av olika slag?
    T ex inom en svensk alltmer s.k. – muslimsk – kyrka, samt en alltmer s.k. – avkristnad – Romersk Katolsk kyrka?

    Vem vet….

    Gilla

 8. Jan-Olof Sandgren skriver:

  Jonas Jedidjah Karlsson kommer att hålla en ny predikan på samma plats under nationaldagen kl.10.30. Alla som är i Göteborg och tror på religionsfrihet borde komma dit.

  Gillad av 5 personer

 9. Göran Holmström skriver:

  Jonas Jedidjah Karlsson, kanske inte är en vanlig kristen? Håller med i tanken kring yttrandefrihet och religionsfrihet, men kanske så var syftet att provocera?
  Håller absolut inte med Muslimernas reaktion eller vilja till våld, men att provocera för att få en reaktion. Den kan vi alla åka dit på.
  Respekt innebär att låta alla tro på vad fan dom vill, och inte provocera för att testa gränser, anser jag.
  Sedan så föregår jag med jävligt dåligt exempel som jävlas med i princip alla.

  Gillad av 1 person

  • Mr Svensson skriver:

   Vad är en vanlig Kristen enligt ditt synsätt? Jag ser inget fel i att Jonas Jedidjah Karlsson predikar kärlekens budskap. De som provocerade och hotade var inte Jonas. Respekt innebär att inte hota för att man inte har samma trosuppfattning..

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Mr Svensson, Jag har personligen ingen åsikt om Jedidjah Karlsson, men läste på lite om honom, som före detta kändis och ex-missbrukare enligt hans egna ord så kanske man inte är så balanserad i sin nyfunna tro , innan så var han muslim en stund med.
    Mvh Göran
    Ps kristen på riktigt är ju ungefär som dom flesta civiliserade religioner, var god mot din nästa ungefär.

    Gilla

 10. garlbanke skriver:

  Sverige kommer att få en stor turism som ett av de mer tempererade platserna jämfört med vad som gäller i Mellersta östern. Rent logistiskt och så många muslimer i Västeuropa vore det väl praktiskt att dela den Svarta sten och placera ena halvan i Sverige! Sverige är paradiset!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.