HITTAT PÅ NÄTET: Kim Kardashians pappas råd till dottern – dejta inte svarta män

Kim Kardashian skilde sig nyligen från sin make, den afroamerikanske artisten Kanye West.

Kim Kardashian är en amerikansk fotomodell, skådespelare, affärskvinna och TV-personlighet. Hon medverkar sedan 2007 i E!s reality-serie Familjen Kardashian. Hennes far Robert Kardashian har armenisk bakgrund och hennes mor Kris Jenner är en europeiskättad amerikan.

Fadern var inte nöjd med att dottern dejtade svarta män.

Kim Kardashians far var advokat (död 2003) och försvarade den afroamerikanske fotbollsspelaren O. J. Simpsons vid den uppmärksammade mordrättegången 1995. Simpson anklagades för att ha mördat sin vita, före detta hustru Nicole Brown. Simpson frikändes.

I en intervju berättar Kim Kardashian att hennes far, under rättegången mot O. J. Simpson, gav henne och systrarna rådet att inte dejta svarta män. ”Han blev väldigt beskyddande”, säger Kim om sin far. Han var orolig för att döttrarna riskerade att gå samma öde till mötes som O. J. Simpsons före detta hustru. ”This could happen to you guys”, ska han ha sagt till dem.

Intervjun är tio år gammal, men har åter fått spridning på Internet efter Kim Kardashians skilsmässa från Kanye West. Flera personer har kommenterat att faderns uttalanden kan tolkas som att han visste att hans klient O. J. Simpson i själva verket var skyldig.

En kommentar lyder:

”The part about their dad is also crazy. Kim says that Robert Sr. didn’t want them to date black men ESPECIALLY after OJ’s trial, saying to them ‘It could happen to you,’ meaning he KNEW OJ killed Nicole!”

Läs mer i artikeln ”Kim Kardashian West’s Father Gave Her Some ‘Racist’ Dating Advice After the O.J. Simpson Trial” (7/2 2021)

Redaktionen