HITTAT PÅ NÄTET: Rudy Giuliani poddar om händelserna den 6 januari

På sin podcast (9/1 2021) ger Rudy Giuliani sin version av händelserna i Washington, D. C. den 6 januari i år då Kapitolium stormades av Trumpanhängare.

Rudy Giuliani, född 1944 i Brooklyn i New York, är en amerikansk advokat, affärsman och republikansk politiker. Han var borgmästare i New York åren 1994–2001 och presidentkandidat under republikanernas primärval i presidentvalet 2008.

Podcastavsnittet om händelserna den 6 januari censurerades av YouTube, men finns att lyssna på här

Rudy Giuliani tror att Demokraternas Joe Biden vann valet den 3 november förra året genom omfattande fusk. På sin blogg har den svenske, konservative USA-kännaren Ronie Berggren granskat och vederlagt de vanligaste påståendena om valfusk.

Redaktionen