HITTAT PÅ NÄTET: Grillkock trotsade coronanedstägning – hyllas som hjälte

Den kanadensiske grillkocken Adam Skelly driver Kanadas populäraste grillkrog Adamson Barbecue i Etobicoke, den västra delen av Toronto. När coronanedstängningen påbjöds vägrade Skelly att lyda. Han fick stort stöd av sina kunder, och även andra, som motsätter sig nedstängningen.

Stora folkmassor samlades dagligen vid grillkrogen, utan munskydd, för att visa sitt stöd för Kelly och sitt trots mot nedstängningen.

I torsdags slog polisen till mot krogen och grep Adam Selly. Grillkocken fördes bort i handbojor under starka protester från sina anhängare. I fredags (27/11 2020) blev han frisläppt mot 50,000 kanadensiska dollar i borgen, och, med villkoret att hålla sig på minst 200 meters avstånd från sin grillkrog. Han får inte heller använda sociala medier.

Adam Skelly har dock lovat att öppna sin krog igen och fortsätta trotsa nedstängningen.

På sociala medier hyllas han som hjälte:

Läs mer i Toronto Sun: ”Out of jail on bail, Skelly’s BBQ revolt rolls on” (28/11 2020)

Redaktionen