MOHAMED OMAR: Expressens snyftreportage om våldtäktsrånarna gör mig rasande

Det är inte lätt att läsa om hemska övergrepp. Även en lugn person kan bli rasande. Man känner medlidande med offren och stark avsky mot förövarna. Man undrar hur vissa journalister inom mainstreammedia klarar av att inte bara behålla lugnet, utan till och med sätta sig ner och skriva snyftreportage om gärningsmännen.

I augusti i år blev två pojkar rånade, utsatta för tortyrmisshandel och våldtagna under en hel natt på kyrkogården i Solna. Förövarna är unga män med invandrarbakgrund. Nyligen publicerade Expressen en stor artikel om deras liv för våldtäktsförnedringsrånen. Artikeln är lagd bakom betalvägg.

Är syftet att vi ska förstå förövarna? Att vi ska känna medlidande? Jag undrar var Expressens reportage om unga rånoffer finns någonstans? Jag skulle vilja veta mer om hur det är att som blond och blåögd tjej leva i ett invandrartätt utanförskapsområde. Jag blev rasande när jag läste om övergreppen på kyrkogården. Nu blir jag rasande igen.

En av våldtäktstorterarna hade levt som arbetslös och bott hos sina föräldrar, och hans personlighet präglas av ”antisociala drag”. Den andre berättar om en omfattande droganvändning, en historik av familjehemsplacering och ”dåligt sällskap”.

Återigen ser mainstreammedierna förövarna som offer och glömmer de verkliga offren.

Jag brukar inte uttrycka mig vulgärt, men denna gång gör jag ett undantag. Jag fullkomligt skiter i om dessa våldtäktstorterare har haft ”dåligt sällskap”. De är avskyvärda monster som utsatt oskyldiga människor för skräck, smärta och förnedring.

Vad ska man göra med dem? Utvisa dem, är mitt svar. På en gång.

Visst finns det sadistiska galningar även bland så kallade ”gammelsvenskar”, men generellt sätt så är vår svenska kultur mindre våldsam och aggressiv än till exempel kulturen i Somalia och Afghanistan. Därför kan ungdomar med ”gammelsvensk” bakgrund ha svårt att hävda sig mot män som är uppväxta i våldsamma och hårda kulturer. Dessa invandrare håller också ihop på ett annat sätt än ”gammelsvenskar”.

Massinvandringen av unga män från våldsamma, kollektivistiska och chauvinistiska kulturer till ett land som Sverige präglat av fred, individualism och dåligt nationellt självförtroende har lett till en otrygg tillvaro för många unga ”gammelsvenskar”.

När politiker talar om solidaritet, medmänsklighet och att öppna sina hjärtan, är det inte dessa man tänker på.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar