Mohamed Omar: Boris Johnsons julhälsning

Mohamed Omar

OPINION I sin julhälsning betonade Storbritanniens nye premiärminister  Boris Johnsons julens kristna innebörd. Han talade även om förföljelsen av kristna världen över:

“Today of all days, I want us to remember those Christians around the world who are facing persecution. For them, Christmas Day will be marked in private, in secret, perhaps even in a prison cell.”

Han sade sig också vilja stå upp för kristna överallt och försvara deras rätt att utöva sin tro:

“As prime minister, that’s something I want to change. We stand with Christians everywhere, in solidarity, and will defend your right to practise your faith. So as a country, let us reflect on the year and celebrate the good that is to come.”

Vad är det han ska göra i praktiken? Jag vet inte, och förmodligen kan han inte göra så mycket. Men det är viktigt symboliskt att en västerländsk ledare vågar tala om just förföljda kristna och inte bara om förföljda i allmänhet.

För kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Och i många fall är de som förföljer fanatiska muslimer. I många muslimska länder och samhällen kan inte kristna fira jul i ro och trygghet.

Den engelska kyrkan är nog minst lika politiskt korrekt som Svenska kyrkan, men ärkebiskopen av Canterbury har i alla fall påpekat att de friheter som muslimer åtnjuter i Storbritannien inte förunnas de kristna i islamvärlden.

Det brister i ömsesidigheten i relationen mellan islam- och västvärlden.

Och samtidigt som muslimska invandrare kan utöva sin tro i väst, vare sig de är sunniter eller shiiter, gisslar vi oss själva för vår så kallade ”islamofobiska” elakhet. I islamvärlden, där kristna förföljs på många ställen, och där religionsfriheten på många ställen är inskränkt, finns inget motsvarande självklander.

I stället för att klandra oss för vår påstådda ”islamofobiska” elakhet mot muslimer, borde vi kanske fråga oss: var är det bättre? 

Muslimer invandrar hit i miljoner, och tar hit sina familjer, och låter sina barn växa upp här. Hur hemsk ”islamofobin” än är, så är den alltså inte tillräckligt hemskt för att de muslimska invandrarna ska sluta komma eller för att de som är här ska fundera på att flytta till ett islamiskt land.

När vi klandrar oss själva för att vara ”islamofober” och ”rasister” jämför vi oss med en utopi som aldrig har existerat. Om vi i stället jämför oss med verkliga länder och samhällen, förr och nu, kommer vi snarare känna stolthet än skuld.

För ingen civilisation har gjort och gör lika mycket gott för mänskligheten som den västerländska. Den här civilisationen bör vi ta hand om. Inte bara för vår egen och våra barns skull. Utan för mänsklighetens skull. De förföljda kristna till exempel, som Boris Johnson talade om. Vem skulle annars bry sig om dem?

Risken är att vi förstör vår förmåga att vara en förebild för världen, vår förmåga att inspirera och hjälpa andra, genom den ansvarslösa massinvandringen till våra länder. I stället för att kunna ge hopp till förföljda i islamvärlden, riskerar den islamiska fundamentalismens hat och förföljelse att komma hit. Det sker redan.

Det vi bör klandra oss för är inte ”rasism” och ”islamofobi” utan den ansvarslösa invandringspolitiken som kommer att göra våra samhällen mindre humana och sämre både för dem som redan är här och för människor i världen som behöver ett starkt Västerland.

Den största jihadattacken mot en julmarknad i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba marknaden vid katedralen i Strasbourg i Frankrike. I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg.

Anna har sedan dess lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist som kom 2017. Tysk och fransk polis kom gruppen på spåren och kunde stoppa attacken. Hos jihadisterna hittade de en spaningsvideo som visade marknaden full med folk. En röst på arabiska kallade dem ”fiender till Allah”. Rösten, som tillhörde en av jihadisterna, sade också ”Denna katedral är Allahs fiende”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)