Mohamed Omar: Boris Johnsons julhälsning

Mohamed Omar

OPINION I sin julhälsning betonade Storbritanniens nye premiärminister  Boris Johnsons julens kristna innebörd. Han talade även om förföljelsen av kristna världen över:

“Today of all days, I want us to remember those Christians around the world who are facing persecution. For them, Christmas Day will be marked in private, in secret, perhaps even in a prison cell.”

Han sade sig också vilja stå upp för kristna överallt och försvara deras rätt att utöva sin tro:

“As prime minister, that’s something I want to change. We stand with Christians everywhere, in solidarity, and will defend your right to practise your faith. So as a country, let us reflect on the year and celebrate the good that is to come.”

Vad är det han ska göra i praktiken? Jag vet inte, och förmodligen kan han inte göra så mycket. Men det är viktigt symboliskt att en västerländsk ledare vågar tala om just förföljda kristna och inte bara om förföljda i allmänhet.

För kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Och i många fall är de som förföljer fanatiska muslimer. I många muslimska länder och samhällen kan inte kristna fira jul i ro och trygghet.

Den engelska kyrkan är nog minst lika politiskt korrekt som Svenska kyrkan, men ärkebiskopen av Canterbury har i alla fall påpekat att de friheter som muslimer åtnjuter i Storbritannien inte förunnas de kristna i islamvärlden.

Det brister i ömsesidigheten i relationen mellan islam- och västvärlden.

Och samtidigt som muslimska invandrare kan utöva sin tro i väst, vare sig de är sunniter eller shiiter, gisslar vi oss själva för vår så kallade ”islamofobiska” elakhet. I islamvärlden, där kristna förföljs på många ställen, och där religionsfriheten på många ställen är inskränkt, finns inget motsvarande självklander.

I stället för att klandra oss för vår påstådda ”islamofobiska” elakhet mot muslimer, borde vi kanske fråga oss: var är det bättre? 

Muslimer invandrar hit i miljoner, och tar hit sina familjer, och låter sina barn växa upp här. Hur hemsk ”islamofobin” än är, så är den alltså inte tillräckligt hemskt för att de muslimska invandrarna ska sluta komma eller för att de som är här ska fundera på att flytta till ett islamiskt land.

När vi klandrar oss själva för att vara ”islamofober” och ”rasister” jämför vi oss med en utopi som aldrig har existerat. Om vi i stället jämför oss med verkliga länder och samhällen, förr och nu, kommer vi snarare känna stolthet än skuld.

För ingen civilisation har gjort och gör lika mycket gott för mänskligheten som den västerländska. Den här civilisationen bör vi ta hand om. Inte bara för vår egen och våra barns skull. Utan för mänsklighetens skull. De förföljda kristna till exempel, som Boris Johnson talade om. Vem skulle annars bry sig om dem?

Risken är att vi förstör vår förmåga att vara en förebild för världen, vår förmåga att inspirera och hjälpa andra, genom den ansvarslösa massinvandringen till våra länder. I stället för att kunna ge hopp till förföljda i islamvärlden, riskerar den islamiska fundamentalismens hat och förföljelse att komma hit. Det sker redan.

Det vi bör klandra oss för är inte ”rasism” och ”islamofobi” utan den ansvarslösa invandringspolitiken som kommer att göra våra samhällen mindre humana och sämre både för dem som redan är här och för människor i världen som behöver ett starkt Västerland.

Den största jihadattacken mot en julmarknad i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba marknaden vid katedralen i Strasbourg i Frankrike. I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg.

Anna har sedan dess lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist som kom 2017. Tysk och fransk polis kom gruppen på spåren och kunde stoppa attacken. Hos jihadisterna hittade de en spaningsvideo som visade marknaden full med folk. En röst på arabiska kallade dem ”fiender till Allah”. Rösten, som tillhörde en av jihadisterna, sade också ”Denna katedral är Allahs fiende”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

18 reaktioner på ”Mohamed Omar: Boris Johnsons julhälsning

 1. Skarprättarn skriver:

  Jävla dumheter! Kristna har varit ”förföljda” i alla tider, de kan inte existera utan sin självstickade offerkofta. Så här ligger det egentligen till:

  1. Kristendom är den största religionen. Därför kommer kristna att vara ”världens mest förföljda grupp” även om diskrimineringen är exakt likvärdig för alla grupper.

  2. Enligt de (helt otillförlitliga) listor som existerar (och som uteslutande författas av kristna grupper som Open doors i rent egenintresse), är världens andra religion islam också den näst mest förföljda, men ”per capita” mer förföljd än den kristna.

  3. I begreppet ”förföljelse” ingår allt från folkmord till att bli kallad kristtönt eller att inte få utöva mission i länder där sådan är förbjuden. Det är ett meningslöst begrepp.

  4. Islamisk förföljelse drabbar i mångt större utsträckning andra muslimer än kristna.

  5. ”Förföljelse” av kristna är ofta ett svar på motsvarande angrepp från samma grupp. Särskilt vanligt i Indien, där kristen terrorism lever i välmåga tillsammans med andra religioners motsvarigheter i kampen om den rätta trons överhöghet.

  Man måste undra över din ”ateistiska” ådra när du dag efter dag ägnar dig åt dessa korståg i kristendomens namn.

  Gilla

  • aquascaper skriver:

   Jag frågar mig vad du är? Vilka är dina kärnvärden? Det är intressant att det som agiterar dig mest är hat mot kristendomen, varför? Jag gissar för att när du följer ditt eget tanketräd mot roten så finner du ingen, eller rättare, du finner kristendomen, eftersom det efter 1000år är vår kulturella rot, även om man inte tror på gud.

   Så på detta sätt så blir du precis som många här, desperat, och försöker skapa en egenhändigt snickrad rot av ihoptotad rationalism men som så många svenskar i botten verkar ha en stor förståelse för ”rationell” totalitarism, just för att kristrndomens trick är svårt att reproducera. Individen, den vilt agiterande individ du är, finns inte utanför kristendomen så ju mer agiterad du blir ju mer kristen är du.

   Du kämpar mot dina egna rötter med dessa rötters redskap. Hade du helt enkelt varit muslim eller masai eller japan så hade du haft andra riktiga rötter. Därför tror jag att du är så arg.

   Gillad av 2 personer

  • Göran Åkesson skriver:

   Ett sådant hat du vräker ur dig, utan att ge belägg för dina påståenden. Din socialistiska värdegrund lyser igenom alltför tydligt, patetiskt, beklämmande!
   Gott slut på året!

   Gillad av 4 personer

  • Gustav H skriver:

   Ditt inlägg förmår inte bortförklara att kristna inte kan utöva sin religion fritt i många muslimstater, medan det är fritt fram för muslimer att bygga moskéer i kristna länder.
   Fräckt nog finansieras många av dessa mokskébyggen av de mest tokreligiösa muslimländer som tex Saudiarabien och Quatar, länder som under inga omständigheter skulle tillåta motsvarande finansiering och byggen av kristna kyrkor i deras egna länder.
   Du förmår heller Inte förklara det faktum att många kristna asylsökanden till Sverige utsätts för systematiskt förtryck och diskriminering av muslimska flyktingar, och till och med handläggare med muslimsk bakgrund.

   Gillad av 6 personer

  • olle reimers skriver:

   I praktiska termer har det tagit sig uttryck i att Boko Haram tillfångatog och offentligt avrättade tolv (!) kristna som hämnd för att den kristne presidenten Donald Trump dödade Al Baghdadi.

   Gilla

 2. Laura skriver:

  Endast de religioner som själva har och praktiserar religionsfrihet borde få åtnjuta vår svenska religionsfrihet från 1850. Alltså inte islam. Absolut inte islam.
  Vad Europakonventionen och Europadomstolen och EU än säger. Anser jag.

  Gillad av 13 personer

  • Christer E skriver:

   Nu införde Sverige inte fullständig religionsfrihet i mitten av 1880-talet, utan den begränsades till byte till annan kristen religion eller judendom. Att helt ställa sig utanför varje religion, dvs ateism, var fortfarande inte tillåtet (om jag nu kommer ihåg rätt).

   Bäst lösningen (för Sverige) borde vara att helt avskaffa religionsfriheten. Vi har redan yttrandefrihet, mötes- och demonstrationsfrihet, så religionsfrihet tillför inget extra.

   Reciprocitet när det gäller religiösa handlingar borde vara en självklarhet, men rimmar dåligt med idealen från upplysningstiden. Däremot borde svenska kvinnliga politiker vägra slöja vid besök i muslimska länder, liksom manliga kollegor borde vägra kippa vid besök i Israel (görs kanske redan, har dålig koll).

   Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  Riskabel hantering måste avkrävas ekonomisk garant = försäkring, för att man skall få täckning för skador och förluster. – Det går inte att få till en redig ordning med mindre.

  Principen är ju väl etablerad i trafiken och arbetslivet men bör utvidgas generellt. – Någon måste t ex ha ansvaret för industriruiners bortskaffande.

  Det som väger tyngst, är att få täckning för de förluster våldsbrottsligheten orsakar och problemet islamsk terrorism finns det ingen annan lösning i sikte på.

  Krav alltså på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför anvisat territorium.

  Rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas utanför.

  Rätt nivå på de belopp garanten skall avkrävas, när en klient begått ett våldsdåd.

  Det ger starka incitament för alla att undvika allt som riskerar att man placeras i kategorin högriskklientel och får oöverkomliga brottsförsäkringskostnader och muslim med full rörelsefrihet bland oss andra blir framdeles sådan som tillräckligt trovärdigt intygat, att han inte tar koranen på allvar och inte ser Muhammed som en förebild för efterföljd.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   De rätta incitamenten för minimering av våldsbrottsligheten får man, om garanterna lastas med brottslighetens, polisens, rättsordningens, kriminalvårdens totala kostnader i proportion till vad deras klienter orsakar av förluster och bedrövelse, medan vi kanaliserar alla skattemedel ägnade ändamålet i form av hjälp med deras brottsförsäkringskostnader som vi känner gemenskap med. – En ordning att sätta kurs mot.

   Gilla

 4. Bo Svensson skriver:

  Ni borde ta mina rekommendationer på större allvar. – Där finns recepten för att få strömmen av obehövda att vändas rätt och för att invandring framdeles skall bli utan någon extra kostnad för värdländernas befolkning.

  Gilla

 5. Jan Hyllengren skriver:

  Kristendomen fungerar ännu som ett drivankare i vår tids stora förvirring. Västerlandets väg till rent barbari, polyteism, polygami, slaveri, kulturrelativism, kollektivism som kommunism-socialism-nazism, lagliga shariadomstolar, materialism, matriarkat och sådant som även av ”sekulära” upplevs som stötande, går alltid via kristofobi och förföljelse av kristna. I form av förlöjligande av eviga värden ända till utrotning och massmord.
  Inga utopiska och i praktiken människofientliga ideologier går nämligen att genomföra så länge som Kristus är människors ideal.

  Gillad av 5 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.