Bitte Assarmo: Vad får vi för skattepengarna? Både mer och mindre än vi skulle önska…

Bitte Assarmo

”Vad fan får jag?” Den frågan ställde Svenskt Näringslivs Leif Östling, när han pratade om de höga skatterna i Sverige. Högst olämpligt, ansågs det, för det vet väl alla att de svenska skattepengarna enbart går till nyttigheter! Skatterna är vår livsluft, det som gör välfärden möjlig, som betyder skillnaden mellan välstånd och fattigdom, mellan liv och död. Det är häftigt att betala skatt, sa det socialdemokratiska sorgebarnet Mona Sahlin en gång och även om det yttrandet mest blivit utskrattat så är den stora majoriteten av nettoskattebetalarna förhållandevis toleranta mot skattetrycket. Jag tror att många svenskar har en bild av att våra makthavare vet att fördela skattepengarna på ett förnuftigt och klokt sätt så att de kommer alla till gagn.

Men stämmer den bilden med verkligheten? Det beror på hur man ser på saken. Det är klart att skattepengar går till sådant de är avsedda för, som skola, vård, omsorg och så vidare. Men det är också uppenbart att det slösas skattepengar även på sådant som totalt saknar relevans för majoriteten av skattebetalarna. Samtidigt som vi får allt mer av det vi inte behöver får vi därför allt mindre av det vi har rätt att kräva. Fler kamelcentra ger i förlängningen sämre vård, helt enkelt, eftersom allt hänger ihop. Och när politikerna försöker få oss att tro att så inte är fallet ljuger de.

Här är några exempel på vad vi får för våra skattepengar:

• Vattenfalls köp av Nuon

• Ett kamelcenter i Göteborg (konkursmässigt per omgående)

• En ”skatesamordnare” i Malmö

• Studieresor till musikfestivaler och inspirationsresor till Paris för tjänstemän i Malmö

• Assistansbidrag till fuskbolag och ekobrottslingar (parallellt med indragen ersättning till många som verkligen behöver den)

• Ett levande konstverk i form av en heltidsanställd person som ska strosa omkring i Göteborg

• Mental träning för anställda inom äldreomsorgen i Älmhult.

• Stabsläge på Akademiska sjukhuset i Uppsala (Mindre vård och mer byråkrati)

• Stabsläge på Södertälje sjukhus

• Stabsläge på Universitetssjukhuset i Örebro

• Stabsläge på Västmanlands sjukhus (it goes on and on…)

• Gratis körkort för nyanlända invandrare i Östergötland

• Gratis körkort för ensamkommande ungdomar i Kramfors

• Öronmätare (?) till ett integrationsprojekt i Söderhamn (Fråga inte för ingen kan svara)

• 236 (!) kommunala kommunikatörer i Göteborg

• Världens längsta skidtunnel under ett berg i Bräcke

• ”Medeltidens värld” i Götene (ett fiasko för 100 miljoner)

• Sänkt värme på äldreboenden (”de äldre kan ha filtar”)

• Gratis restaurangbesök för matbloggare i Uppsala

Det finns mängder med liknande exempel på hur skattepengar slösas bort helt i onödan, och helt utan att finansiärerna – du och jag – får tycka till. Vad får vi för skattepengarna är därför en fullkomligt relevant fråga som vi alla bör ställa – och som vi dessutom bör ställa ofta.

Att politiker och tjänstemän slösar bort hårt arbetande medborgares skattepengar är naturligtvis en ren skandal. Men det är också ett symtom på en sjuka som makthavarna lider mycket svårt av, nämligen ett utbrett förakt för den nettoskattebetalande medelklassen. De vet att skattebetalarna är det kitt som håller samman samhället, men istället för att erkänna och respektera det har de skapat en alternativ verklighet, där de tror sig ha något slags gudabenådad rättighet att göra i princip vad de vill med våra pengar.

När skattebetalarna har mage att ifrågasätta detta ska de skam- och skuldbeläggas och även näpsas mer handfast. Ju mer högljudda protesterna mot skatteslöseriet blir, desto mer vidlyftiga verkar därför makthavarna bli. Titta bara på Malmö, som verkar sträva efter att slå någon sorts rekord i slöseri. En ”skatesamordnare”? Att ens komma på en sådan tanke i en kommun som hålls under armarna av skattebetalare även från andra kommuner, det är ju direkt kriminellt.

Alla dessa galenskaper, från kamelcentret i Göteborgsförorten Angered till att Malmö anställer en samordnare för skateboarding, är faktiskt inget annat än en ett föraktfullt långfinger åt landets skattebetalare. Därför ska vi fortsätta att fråga vad vi får för pengarna – och vi ska inte sluta förrän vi får sanningsenliga svar. Och vi ska inte ta åt oss när det påstås att vi är ogina och onda för att vi vill veta vad vi får för pengarna.

56 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Vad får vi för skattepengarna? Både mer och mindre än vi skulle önska…

 1. Göran Holmström skriver:

  Bravo Bitte, men ta nu och fortsätt tanken fullt ut! August Palm var en missnöjd skräddare som ville bli präst, han fick inte bli det. Och i sin besvikelse startades socialsemokratin, en rörelse som drivs av missnöje skapar i sin tur….?
  Grattis nu borde polletten trilla ner!
  Önskar er alla en underbar dag ni äger den till 22,3 procent, resten av tiden är ni/jag statens slavar. Ge och ta någon procent på det totala skattetrycket.

  Gillad av 7 personer

  • gimli skriver:

   precis, tänk tanken fullt ut för under Bittes artikel så vilar socialismens ständiga försvar: OM BARA! Om bara någon klokare och mera rättskaffens styr över skattkistan så blir allt bra.

   Bitte räknar upp galenskaper men det är galenskaper som någon vill ha, någon tjänar på, ingenstans skriver hon att det är själva skatten som är problemet, att den måste måste skäras till ett minimum och det måste bli förbjudet i grundlag att höja den. Demokrati är ett agentproblem.

   Gillad av 7 personer

   • Jan Molin skriver:

    Bitte undvek det värsta förräderiet mot svenska folket: invandringen! Vi är högst 7 miljoner etniska svenskar och eftersom vi inte har förökat oss på mannaminne utan fött i medeltal 2 barn, så har vi förblivit vid detta antal sedan 60-talet. All folkökning till dagens 10.3 miljoner människor i landet, plus kanske 1 miljon oregistrerade, är utlänningar som sjupartierna tyckt sig behöva!

    Gillad av 9 personer

 2. Tomas skriver:

  Uppfriskande att medansvarige fd finansministern Anders Borg fullt påklädd debatterade igår i SVT med bla vänstersidans Sandro Scocco. Borg startade med full bredsida att kommunernas ekonomiska problem beror främst på ohållbara immigrationen vilket till min förvåning Scocco inte höll med om dööh. Kommunal´s två ekonomer, Slösa och Slösa, har fått vänstersidans dvs RU´s uppdrag att se hur man hårdare kan rycka i skattebetalarnas juver utan att kossan dör. Fastighetsskatten skall höjas, arvs- och gåvoskatten återinföras mm. Nu är snarare skattebetalarnas fråga, VAR FAAN ÄR MINA PENGAR?

  Gillad av 10 personer

  • V för Vendetta skriver:

   Borg borde hålla truten. det var trots allt hans chef och den regering han satt i som skapade denna galna migrantström som nu äter brallorna av oss. De har fått som den ville, ett totalt omdanande av svensk välfärd

   Gillad av 10 personer

   • Tomas skriver:

    Nja tar man bort honom ur debatten också vad har vi kvar? Så länge man vet att han har stor skuld till dagens problem, även om han kanske kan skylla på sin ännu galnare dåvarande chef, får man hålla tillgodo med att han nu verkar tala klarspråk. Det finns ju även andra som börjat i helt fel åsiktsläger men som sedan påbörjat sin botgöringsvandring (f´låt Patrik)

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Rätt, Tomas. Man ska inte vara alltför hård mot dem som gör bättring. Har man attityden att de ska hålla truten lär det inte bli många som vågar ändra uppfattning.

    Gillad av 1 person

   • Jan Molin skriver:

    ”… som skapade denna galna migrantström….”. Sossarna och de andra dåvarande 4 partierna M, C, FP, och KDS bestämde att Sverige skulle göras om i grunden till ett mångkulturellt land år 1975, beskrivet i SOU 1975:26. Detta blev till en begynnande migrantström.
    1989 stoppade Ss Ingvar Carlsson all invandring utom asylen. Detta revs upp av Bildt-regeringens Bengt Westerberg, annars vägrade han att medverka till bildningen av den nya borgerliga regeringen. Han fick som han ville och invandringen tog ett rejält kliv uppåt undan för undan.
    På 90-talet kom främst Jugoslaverna hit och tog med sin maffia, just som assyrierna gjorde på 60-talet då de kom och lägrade Södertälje, Valsta mfl orter.
    Denna omgörning som politikerna gemensamt beslöt 1975 och framledes krävde journalisternas fulla medverkan, och dessa gav sig hän i projektet med full håg! Och gör så än idag, dvs de flesta mediamänniskor från stora som små. SVTs, SRs och TV4s alla journalister bidrar till med allt de förmår.
    SD bildades 1988 som motståndsrörelse till massinvandringen, och möttes då av ett unisont hat och våld från Ss egna stormtrupper i EXPO och AFA. Dessa organisationer förde in våldet och hatet i modern svensk politik.

    Gillad av 3 personer

   • thomasdentredje skriver:

    Reinfeldtmoderatismen är en parantes i svenska historien, men fan vad oreda han ställde till med, ”nu går vi in i den eviga freden” avveckla försvaret, ”öppna edra hjärtan” släpp in allt, det sista var nog en ambition att få ett toppjobb i FN. Nu för tiden struttar han runt och ser hur belåten ut som helst. Katten Måns kanske? Nej, visst ja, det är ju Pelle Sjöstedt. Vilka var nu Bill och Bull? Kanske dom tre L-en? Löven Löfvin, Lööf och Lölvén, nu stavar jag säkert fel här, en djälfla massa löv i alla fall som jag hoppas blåser bort fortare än kvickt.

    Gilla

  • Elisabeth G skriver:

   Arvs- och gåvoskatt är en djupt omoralisk skatt. När någon mist sin make och, utöver sorgen, blivit ensam om att bära kostnader man förut delat på två så skulle staten in och roffa åt sig. Det är så man kan spy!

   Gillad av 5 personer

 3. Fredrik ÖSt MaN skriver:

  Men Bitte Assarmo glömmer det viktigaste och uppenbaraste:

  För våra hutlösa skatter får vi

  • en fientligt och destruktivt inställd Aktivistklass som inte bara tager ut
  • oförtjänt höga löner, utan också har importerat
  • över tre miljoner fientligt inställda utlänningar som liksom Aktivistklassen förstör vårt samhälle på vår egen bekostnad

  Gillad av 13 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Visst kan vi förfasas av den här typen av slöseri av skattemedel. Men det största slöseriet är hundratals årliga skattemiljarder som läggs på massinvandringen. Både direkta kostnader och indirekta kostnader som t ex vad den skenande invandrarrelaterade brottsligheten medför. För att inte tala om den alternativa kostnaden, vad man kunde ha gjort i stället för pengarna.
  Nästa stora slöseriprojekt är klimatlögnen och alla korkade åtgärder och ytterligare skattepålagor den medför, på samma sätt direkt och indirekt och alternativt. MänniskoavvecklingsPartiet som driver frågan hårdast, fast de lyckats lura med sig samtliga partier, visar att deras viktigaste mål är att sänka Sverige, inte sänka några  fossilutsläpp, när de samtidigt säger nej till kärnkraft.
  Just nu finns det inget parti som driver linjen med en liten stat och ett orubbligt lågt tak för det totala skattetrycket. Tyvärr. Med invandringsstopp och storskalig återvandring skulle man med rätt prioriteringar kunna ge de verkligt behövande – handikappade, långtidssjuka och de äldsta – verklig välfärd och omsorg med kanske halverat skattetryck.
  Men då berövar man socialismen/kommunismen och övriga politiska partier möjligheten till maktbygge genom skattepolitik förklätt till välfärdspolitik i fina men tomma ord. Varje skattekrona som tas från den enskilde till statskassan, minskar den enskildes självbestämmande och frihet och minskar äkta demokrati.

  Gillad av 18 personer

 5. V för Vendetta skriver:

  Det värsta av allt är att vi betalar för vår egen schavottering. Det är illa nog med kamelcenter och skatesamordnare men hur många miljarder går till alla dessa föreningar som skall verkar för invandrares rätt och integration men som endast finns för att slussa pengar till mörk verksamhet i terrorismens och islamismens tecken? Bara i Malmö finns en uppsjö av somaliska föreningar som sopar hem bidrag i hutlöshetsklassen som aldrig redovisar vad de användas till. Så plussar vi därtill att man öser pengar över immigranter i diverse projekt som försvaras med integration men som aldrig leder till något. Så levenade konst till torts så är det nog så att den största delen av skattekakan äts upp av mellanmörka personer som skall göras om till fredstörstande demokrater.

  Gillad av 7 personer

  • gimli skriver:

   Precis, och nu har youtube tagit bort Sandelins presentation från swebbtvs konferens. VI ÄR BEVAKADE, tro inget annat! Vi får inte veta att vi leds till stupstocken, sanningen är förbjuden.

   Vi måste uttrycka oss med omsorg, annars knackar polisen på.

   Gillad av 4 personer

   • Linden skriver:

    Gimli
    Nej tvärtom vi ska höja rösten.
    De kan väl inte bura in 25% av befolkningen
    Jag kan börja, sjuklövern och dess hejdukar har ingått allians med klanhövdingarna och håller på att sälja ut det land vi kallade för vårt. Ett nytt frälse har skapats som tagit hit sin MENA kultur
    Och etniska svenskar hukar sig i kulregnet och flyr.
    Tyngda under skatteoket. Med förhoppningen att hälsan ska stå dem bi.
    Pensionsåldern höjs nu till sjuttio, skattefridagen infaller på andra halvan av året, skatteträlar är vårt förnamn.
    Jag stannar där vi vet alla utvecklingen.
    Och inte f-n ska vi böja på nacken och tiga,

    Gillad av 5 personer

   • gimli skriver:

    Det menade jag inte, det är dock bortkastat att uttrycka sig så man kan fällas för hets mot folkgrupp eller liknade gummilagar om man inte gör det i ett välgenomtänkt syfte.

    Gillad av 3 personer

 6. miketheviking skriver:

  ”Tänd ett ljus för Sverige”
  Det är samlingsnamnet på den aktion vi inleder den 6 nov kl 11:45 utanför valda mål i de städer vi bor. Med facklor i hand ställer vi oss och stirrar på Kommunhus, Landstingsbyggnader, Riksdagshus osv.
  12:15 går vi enskilda individer med brinnande fackla till stadens torg och ställer oss i en tyst protest.
  12:30 är det över.

  Gillad av 5 personer

 7. Ett primalskrik skriver:

  Mitt förtroende för offentlig media och politiker befinner sig i fritt fall. Häromdagen i Rapport behandlades kommunernas ekonomiska kris. Snart måste 20 kommuner höja kommunalskatten. Allt skylldes på de tärande, och växande grupperna av barn/ungdom och äldre. Migrationen nämndes inte ens. Endast cirka 5 procent av migranterna kan betecknas som flyktingar. Resten kan kategoriseras som ekonomiska migranter. Och mitt i detta slår sig statsministern för bröstet och skryter med att runt 100 000 nya arbetstillfällen tillkommit i offentlig verksamhet. Ja, vad tror han det innebär när Sverige måste härbärgera och ta hand om åtskilliga hundratusentals nya människor på bara några få år? Att skylla kommunernas sämre ekonomi på äldre, som nu görs, är direkt skamligt. Och samma sak gäller för de politiska kommentatorer som inte vågar ta bladet från munnen. Plötsligt var exemplet Filipstad som bortblåst. Det fanns plötsligt inte några individer som gick och slog dank i Filipstad. Som hade språk- och skrivproblem. Som var icke anställningsbara i en bygd utan arbetstillfällen. Och så här ser det ut i kommun efter kommun. Tror politiker, och media, att medborgarna och tittarna är idioter? Att de inte ser, förstår och tänker själva! Förstår de inte att de som talesmän i media, inom politiken, och på högre samhällsposter, sänker sig själva. Gör sina egna röster irrelevanta. Det lilla förtroende som möjligen återstått går snabbt upp i rök. Förtvivlan är i sammanhanget ett för klent ord. Man vill bara skrika högt. Ett långt och utdraget primalskrik.

  Gillad av 8 personer

  • Fr edrik Östman skriver:

   Skattebetalarnas förening är sedan länge en del av det bidragsindustriella komplexet. Dess affärsidé bygger på ett ständigt högt skattetryck som kan användas för att motivera dess verksamhet. Det är de anställda på kansliet som styr i egenintresse.

   Gillad av 2 personer

 8. Rikard skriver:

  Hej.

  Läge att tipsa om Martin Borgs bok: ”365 sätt att slösa med dina skattepengar”.

  Notera den gemensamma nämnaren i alla fall i boken: det är politiker och politiska tjänstehen som eldar med våra pengar. Partifärg spelar ingen roll.

  En annan sådan är den totala ansvarsfriheten dessa politiker åtnjuter. Ett frälse.

  Så vad är vi beredda att göra konkret?

  Det händer faktiskt här, nu, att vårt land stjäls i från oss av politiker och ges åt inkräktarna. Här. Nu. Vill du veta dina barns framtid, observera icke-arabiska, ej muslimska föls situation i muslimska länder. Läs historia så ser du att det enda sättet att samexistera med islam är att hålla den på andra sidan en befäst gräns.

  Men då är man ju extremist, rasist, och kollektivist. Usch då. Och tänk på alla bra utlänningar, som Zlatan och, öhm, kommer inte på nån mer, öhm…

  Vad är du beredd att göra?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 8 personer

 9. karlgunnareriksson skriver:

  Jag kompletterar slöseriet med den årliga utgiften på 40 miljarder. EU – avgiften är obehövlig , då det finns tillräckligt med kompetens i Sverige att styra vårt land.

  Gillad av 1 person

  • Stefan Sewall skriver:

   Det största problemet är att socialister (som nu styr) vill ha det så här. De vill att skatteuttaget ska vara obegränsat och anser att det är ett självändamål att frånta löntagare deras pengar för att kunna hitta på olika sätta att slösa bort dem på. Detta för att ingen ska kunna vara rik (eller lite rikare än socialisten själv). Ren avundsjuka ligger innerst inne bakom skatteuttagen och de ständiga höjningarna och uppfinnandet av nya finurliga skatter av alla möjliga absurda slag.
   Problemet är att det inte finns en fix fast gräns för de totala skatternas nivå. Det skulle vara olagligt enligt konstitutionen att ta ut skatt över en viss gräns. Problemet är att det är möjligt. Om de kan så gör de det. De tar ut enorm skatt och slösar bort, för att de kan. De borde stoppas med grundlagar.

   Gillad av 3 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  De franske socialisten Proudhon myntade begreppet ”Egendom är stöld”. Landets socialister och kommunister vidhåller detta fortfarande. Låt oss byta ut detta uttryck mot det mer relevanta och aktuella begreppet ”Skatter är stöld”

  Den som forfarande tvivlar på detta kan ta del av Bitte Assarmos inlägg och tillhörande kommentarer.

  Gillad av 3 personer

  • Lars skriver:

   Tror du missförstått Proudhon och att skatter är stöld är nog väldigt barnsligt även om man kan diskutera hur det används och vilken storlek, men det ingår naturligtvis inte i metereologisk forskning?

   Men du har naturligtvis rätt om vi frågar Min Strand, för skatten tar ju bort incitamenten att t.ex. bli professor. Varför blev du det och inte något annat?

   Din bok om klimatet var bra!

   Gilla

 11. slaszlos skriver:

  Den största tjuven är staten i sin omåttliga aptiten för straffskattningen av landets skattebetalare…PM Olof Palme (S) ” vad vi tar med höger handen, släpps ut med vänster ”…Mest drabbats är pensionärer och dem som tillhör till ett annat lands socialförsäkringen och får sina ålderspensionen ifrån de stater varifrån kom och var aktiva innan att de kom till Sverige…Ironin i skattetrycket riktar landets medborgare med judiskt ursprung vilkas skatter drivs in i bidragssystemet att finansiera judeutrotnings propaganda och ekonomiska bidrag till terrorregimer oh terrororganisationernas operationer i Mellanöstern och Världen över…

  Gilla

 12. Lars-Olof Svensson skriver:

  Det finns bara ett skäl till att Leif Ö ska betala den höga skatt ha betalar och det är att han har pengarna. Han har nog råd, säger S. – Tänk på husbilarna. I ett nafs höjdes bilskatten med 20 000 kr för dessa. Inte ett dyft annorlunda än när jordbruken tvångskollektiviserades i öst. Givetvis framhejat av MP. Hur mycket svalare blir klimatet om bilskatten för svenska husbilar höjs med 20 000 kr?.

  Gilla

  • Lennart Granqvist skriver:

   Dumt folk köper sina bilar i Sverige.och beskattas som ÄGARE härstädes.
   En vis och välinformerad och klok medborgare i Sverige HYR sin bil i ett valfritt EU-land (dock ej Sverige) där skatten är låg,dvs lägre än i högskattelandet Sverige.
   Därmed är ÄGARE bosatt utanför Sverige.
   Allt är ok enlig gällande EU-fördrag,som Miljöpartiet svårligen kan ändra ty det kräver samstämmighet från alla EU-stater.
   Klarna sköter med glädje om finansieringen.

   Gilla

 13. Palle9 skriver:

  Till allt det nämnda en stilla undran: vad kommer den s.k. gymnasielagen (dvs afghanamnestin) att i slutändan kosta detta samhälle ekonomiskt och i form av annat elände? Nu slår SKL larm om att denna lag är ohållbar och att deras medlemmar inte mäktar med de påfrestningar, som denna lag innebär (en lag som helt dömdes ut av sakkunniga vilket inte hindrade S, Mp och C att driva igenom den).
  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/skl-slar-larm-gymnasielagen-ohallbar
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skl-gymnasielagen-har-kortslutit-sig-sjalv
  Ett litet brottstycke ur den stora katastrofen orsakad av massinvandringen, men ändå ett belysande exempel på hur erbarmligt illa våra rikspolitiker sköter sina uppdrag.

  Gillad av 3 personer

  • gimli skriver:

   Din position är intellektuellt oförsvarbar, du måste ju se utfallet, du gör som alla socialister och säger, nej denne version är fel, om man gör så HÄR blir det bra. Det är bara det att det inte finns några exempel där det fungerat. Det blir ALLTID så här, eller värre. Sverige var socialisternas stora hopp, SE på Sverige så bra det går. Inte så bra längre eller hur, du bortser från det experimentella utfallet för det passar inte din teori, hm jag tycker mig känna igen denna metod. Det är komiskt, allt för att du vägrar erkänna betydelsen av incitament. Du är dogmatiker.

   Gillad av 2 personer

   • Lars skriver:

    Jag förstår. Så om jag tittar på Danmark så är min position ohållbar! Jag förstår. Klart som korvspad. Och de borgerliga partierna är socialister. Jag förstår. Kan jag få en grillad med mos tack!

    Gilla

   • gimli skriver:

    hahahaha, Danmark fanns kvar! Bra du har ett exempel, där haschrökande latmaskar lever gott på de som jobbar och sen säljer sina Cristianiacyklar svindyrt, de har också invandrargäng i långa banor och så vidare. Allt skattefinansierat. Sist jag var där så kände jag i inte igen ströget, utomeuropeer i majoritet, asiaterna såg rädda ut. IS eller något liknande i en stor manifestation med helsvarta dräkter på kvinnorna på Rådhusplatsen. Åk dit innan du använder Danmark som exempel.

    vi förstår varandra, du argumenterar för din fortsatta rätt att stjäla MINA pengar. Jag hoppas du förstår att detta verkligen är vad jag anser.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Demokratisk fattade beslut om inkomstfördelning, offentlig sektors inriktning, skatter. Du vill inte inordna dig i det. Nåväl. Det kan ju vara så, men det är en ovanligt dålig argumentation du för.

    Gilla

 14. Samuel af Ugglas skriver:

  Här Bitte något för svenska politiker att fundera över:
  Abstimmungen und Wahlen Chur – Churer kürzen ihrer Regierung die Löhne
  https://www.srf.ch/news/schweiz/abstimmungen/abstimmungen/abstimmungen-und-wahlen-chur/churer-kuerzen-ihrer-regierung-die-loehne

  Svenska folket förstår nog vad det handlar om men är totalt maktlösa, helt utan möjlighet att sparka ut dessa samhällsomstörtare men så icke i Chur.

  Gillad av 2 personer

 15. YNGVE FREJ skriver:

  Äntligen så är Trelleborgs bibliotek HBTQ-certifierat, för ynka 133000 kr så har RFSL
  certifierat verksamheten efter att personalen bl.a. genomgått en medvetandehöjande utbildning.

  Eftersom bibliotekerierna som grupp är en del av det cis-patriarkala strukturen och bibliotekerierna inte förmår tänka själv och vara människor i dagens komplexa verklighet så
  känns det betryggande att RFSL uppfostrat dem och utfädat den eftersrävansvärda certifieringen. Tänk vad stolt jag blir, även om jag inte bor i Trelleborg!

  Gillad av 1 person

 16. Jaxei skriver:

  I vissa fall är politikernas generositet med skattemedel bisarr. Läs citat nedan ur artikel av Anna Dahlberg.

  ”Assistansbolaget hittar en familj i tredje land med ett funktionshindrat barn, som vill komma till Sverige. Därefter anställs en av föräldrarna, som kommer hit först. Väl på plats ansöker föräldern om att återförenas med sin familj, vilket är möjligt utan något försörjningskrav med dagens lagstiftning.När barnet har anlänt ansöker familjen om assistansersättning hos Försäkringskassan.”

  Att det som beskrivs accepteras av lagstiftarna kan inte tolkas på annat sätt än att de inte bryr sig om nettoskattebetalarna, skattebetalarna generellt eller svenskarna över huvudtaget. Den typ av extravagans som här visas med skattemedel får förstås konsekvenser för andra delar av välfärden. Grupp ställs mot grupp. Det gäller varje offentlig budget, trots dumdryga påståenden om att så skall man inte göra.

  Varför stoppas (stoppades) inte detta så fort det bara går. ?

  Är det den humanistiska stormakter och alla människors lika värde som ligger bakom? Hur skall folket (fortsättningsvis) kunna ha förtroende för lagstiftare som inte bryr sig om det.

  P S Jag är i princip för en mycket generös lag om assistansersättning.

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sa-mojliggjorde-alliansen-brukarimport-till-sverige/

  Gillad av 1 person

 17. MartinA skriver:

  får vi därför allt mindre av det vi har rätt att kräva

  Centraliseringen av delning av social risk är det som har lett fram till den här katastrofen från början. ”rätt att kräva” (från centralmakten) är det gift som har mördat Svenskarnas försvarsförmåga, oberoende, sammanhållning, solidaritet för varandra. När vi ”har rätt att kräva” från Stockholm och från staten och från kommunen så behöver vi ju inte varandra längre. Och så blir vi fullständigt undergivna byråkraterna. Men vad byråkraterna gör och hur de förhåller sig till oss, om de är våra ”vänner” eller om de hatar oss och vill oss ont, det kan förändras med ett penndrag i Stockholm för den som tagit makten över centrum. Socialdemokratins projekt var redan från början bara ett cyniskt maktövertagande av vad som redan fanns. Socialdemokratin är den största katastrof som någonsin drabbat Svenskarna.

  Gillad av 3 personer

 18. Rolf H Carlsson skriver:

  Det finns ett enkelt sätt att få stopp på invandringen – genom att göra en parallell med hur våra 1,2 miljoner utvandrare fick göra när de kom till USA. De fick se till att göra sig anställningsbara eller starta business och själva finansiera sin framtid. Den stora gåvan USA erbjöd var möjligheten att skapa en framtid för sig själv – och frihet från det eventuella förtryck man utsatts för i hemlandet.
  Samma princip borde tillämpas här och nu. Jag förstår inte varför vi skall betala för deras framtid? De måste ju skriva under det samhällskontrakt som vi alla gör – att bli en uthållig nettoskattebetalare i utbyte mot de tjänster den skattefinansierade sektorn lovat att erbjuda. Utan uppfyllandet av dessa villkor – inget permanent uppehållstillstånd. Medborgarskap först efter minst fem år som nettoskattebetalare. Ingen anhöriginvandring utan åtagande att finansiera dessas existens här.

  Gillad av 1 person

 19. Evert Andersson skriver:

  Det räcker med att titta på Klimatklivet. Martin Hultman Chalmers har sammanlagt fått 10,6 miljoner för att forska om ‘klimatförnekelse’ och dessutom klimatfrågan i genusperspektiv. Eller 1 389 000 kronor till Jönköping för attraktiva cykelparkeringar. 50 miljoner till Energipilot Gotland. Ön ska bli 100 procent förnybar. Den viktiga förutsättningen är en ny rejäl kabel till fastlandet. Dubbelriktad. Räddning vid stiltje och någonstans att göra av med ett stort överskott av el som den stora installerade effekten som behövs måste ta vägen någonstans där den behövs. Bara exempel ur det ymnighetshorn som Klimatklivets miljarder erbjuder.

  Gilla

 20. kvellulvblog skriver:

  Våra politiker, de flesta mycket dåligt utbildade, utgör bara 1% av befolkningen, och de är självvalda, inte folkvalda, som de försöker få oss att tro. Att ge mer än hälften av alla pengar som vi tjänar till denna klick är vansinne. Varje krona som vi betalar innebär att vår egen frihet beskärs och att politikernas makt över oss ökas. Självklart måste skatterna minska dramatiskt, självklart måste politikernas möjlighet att att använda pengarna begränsas till det som måste skötas av politikerna. Grundlagsförändringar behövs för att åstadkomma detta. Men eftersom de som stiftar lagarna inte är folket, utan politikerna själva, sitter vi i en rävsax. Återstår att skydda sig själv och sin familj efter bästa förmåga. EU ger stora möjligheter att kunna verka i länder med mindre vansinne, vilket i stort sett är analogt med mindre skatt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.