Bitte Assarmo: Vår sista stund på jorden – eller ett sätt att göra oss lydiga?

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Rubrikerna slår emot oss på kvällstidningarnas löpsedlar; fetstil på flammande brandgul bakgrund: Nu kommer EXTREMHETTAN från Sydeuropa! Nu slår hettan från Medelhavet! Det blir 30 grader varmt – en hetta som vi aldrig upplevt tidigare, om medierna får bestämma. Och budskapet är tydligt: Bli rädd! Skrik i panik! Vråla rakt ut! Och endast genom att tro blint på kvällstidningarna, public service och klimat-Greta kan du bli frälst.

Eller, om man så vill: Endast endast genom att tro blint på kvällstidningarna, public service och klimat-Greta kommer du att bli tillräckligt uppskrämd för att sluta ifrågasätta klimatalarmisternas syften och istället bli lydig och timid så att du slutar tänka själv.

Att det finns ett stråk av totalitarism inom klimatrörelsen står utom allt tvivel, och om det inte stått klart tidigare så blev det alldeles uppenbart när miljöpartisten Pär Holmgren ställde upp i EU-valet. Att uttala stöd för diktatur och samtidigt kandidera i ett demokratiskt val borde vara omöjligt, men när det gäller klimatet kommer folk undan med saker som de annars skulle få på tafsen för. Trots att Holmgren faktiskt sagt öppet att han skulle ställa in alla allmänna val om han fick makten så omhuldas han av etablissemanget. Klimatet är nämligen ”mänsklighetens viktigaste fråga” och då gäller andra regler. Diktatur är alltså helt i sin ordning, om den bara införs av ”rätt” skäl.

Det är fullt tänkbart att Pär Holmgren inte vet om detta men historien, såväl som samtiden, är faktiskt full av despoter som enligt sin egen mening haft ”rätt” skäl för att införa diktaturer. Mellan sig har de miljoner och åter miljoner mänskliga offer, som antingen mist sina liv eller skadats på andra sätt. Och det finns faktiskt ingen rimlig orsak att tro att en diktaturvurmande svensk miljöpartist skulle vara ett spår bättre om han fick oinskränkt makt.

Det väcker frågor om vilket egentligt syfte klimatalarmismens profeter har. Ytterst få människor gör något utan personlig vinning, så handlar det verkligen bara om att värna miljö och klimat?

I vissa fall kan det naturligtvis vara så – i synnerhet när det gäller barn och unga. Barn som växer upp med dagens skruvade rapportering om miljö och klimat kan ju knappast bli annat än livrädda, i alla fall om de inte har några sansade vuxna i sin närhet. Men för många handlar det sannolikt om personlig vinning. Klimatförändringarna, som snabbt blivit till klimatkris, klimatnödläge och klimatkatastrof i mediernas rubriksättning och i politikers tal, är en enorm industri som lockar ungefär samma människor som lockas av andra lukrativa branscher.

Det är sannolikt ingen slump att de som skanderade ”refugees welcome” högst hösten 2015 numera är djupt allvarliga klimatkämpar. Och det de inte tjänar i reda pengar drar de in i positiv exponering. Klimatplakat = gräddfil till de massmediala finrummen = gratisreklam för bok/cd/podd eller vad det nu kan vara. Men här finns förstås också pengar att hämta, för den som är klurig nog och har tillräckligt bra kontakter. Se bara på Ingmar Rentzog, mannen bakom klimat-Greta.

I samband med att klimatalarmismen slagit ut i full, hysterisk blom har man också i stort sett slutat använda ordet väder. I den mån man alls talar om väder så stavas det numera extremväder. För allt väder är extremt, om du nu inte redan har förstått det. Kalla vintrar. Milda vintrar. Snö. Snöbrist. En kall vår. En varm vår. En regnig midsommar, liksom en solig. Åska mitt i högsommaren? Superextremt! 30 grader i mitten av juli? Det har man ju aldrig hört talas om förr.

Rädsla. Panik. Skräck. Det är vad vi förväntas känna när vi ser tidningarnas löpsedlar som nästan tycks brinna av den extrema hetta som nu slår över landet. Varför? För att det här verkligen är vår sista stund på jorden? Eller för att vi ska bli så paralyserade att vi glömmer våldet och kriminaliteten, utarmningen av välfärden, den bristande omsorgen om sjuka och äldre, den undermåliga skolan? Fan vet.

92 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Vår sista stund på jorden – eller ett sätt att göra oss lydiga?

 1. MartinA skriver:

  Allt kol som vi utvinner ur jordskorpan har tidigare varit en del av atmosfären. Eftersom det är organiskt kol. Och det mesta av det organiska kolet är för utspritt för att vara möjligt att utvinna. När det var en del av atmosfären så frodades livet.

  Vi befinner oss nu mitt i en istid under den ”Halocena Interglaciära Perioden”. Interglaciär. Betyder att glaciärerna tillfälligt dragit sig tillbaka till poolerna. Uppvärming är och har alltid varit bra för livet på jorden. Nedkylning är och har alltid varit dåligt för livet på jorden. När glaciärerna återvänder. Vilket de kommer göra. Så kommer stora delar av jorden bli obebolig. Miljarder människor kommer dö. Och globala krig kommer rasa över jorden under hundratals år.

  Högre koncentrationer av kol i atmosfären är bra för växterna. Det leder till rekordskörda i de områden där kol eller fukt är den begränsande faktorn. Dessutom leder det till att öknarna drar sig tillbaka. Eftersom växterna inte behöver öppna sina porer lika mycket för att ta upp nödvändig mängd kol och därmed förlorar mindre vatten och därmed kan växa på torrare platser.

  Klimatalarmister är livsfientliga människor.

  Gillad av 22 personer

  • Göran Nilgard skriver:

   @Martina:

   Så bra skrivet. Här en länk som förklarar hur denna cyklicitet uppstår. Och ett diagram som visar att de interglaciala perioderna är mycket kortare än de glaciala.

   Nyckelmening:
   The interglacials and glacials coincide with cyclic changes in the Earth’s orbit.
   (Interglacialerna och glacialerna sammanfaller med cykliska förändringar i jordens omloppsbana.)

   https://en.wikipedia.org/wiki/Interglacial

   Gillad av 2 personer

  • A skriver:

   Om kol skulle kunna sägas representera liv och värde, så kommer vänstermänniskor då garanterat vara emot kol. På NÅGOT sätt kommer de att rationalisera fram att detta är det ENDA rätta.

   Mvh A

   Gillad av 2 personer

  • miketheviking skriver:

   Japp!
   Vegetationen har ökat med 14% sedan 80-talet världen över…trots skogskövling.
   CO2 är bra för jorden liksom värme.
   Det är syret som är viktigt att hålla höga halter på och att vi börjar minimera antalet mikropartiklar, nanoämnen mm. som vi idag sprider ut i atmosfären.

   Klimathysterikerna tar idag fokus från det som är viktigare att jobba mot. Nedskräpning, sopor, kemikalier, pesticider, glas som dödar fågel m.m.
   SÅ MYCKET ANNAT att arbeta för istället för att lalla runt med klimatångest.

   Gillad av 3 personer

 2. Tomas skriver:

  Det är ändå lite tragikomiskt att en så stor del av svenskarna, världsledare, medier mfl så okritiskt lyssnar till en obildad 16 åring omgiven och supportad av en stab av penninghungriga hycklare. En operasångerska som är totalt omedveten om vad hon sysslar med (förutom att håva in pengar och flyga jorden runt) låter andra klä ut sin unge i vänsterextremisters reklamtröja innan hon säger hooopsan i falsett. Kungligheterna borde nog låta någon med diskret stå för underhållningen.

  Gillad av 7 personer

  • Wille Börlin skriver:

   Du kanske borde stämma ned något ……..
   Att mor operastjärna kanske inte kan skilja på väder o klimat är kanske inte så viktigt, men hon har ju faktiskt slutat flyga enligt skvallerpressen.
   De tryck på t-tröjor som folk går omkring med kanske borde modereras en hel del men vet Du verkligen bäst i detta fallet ?

   Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är faktiskt möjligt för varje enskild medborgare att informera sig om väder och klimat och inte låta sig viljelöst och slappt påverkas. Aldrig någonsin har så mycket information varit tillgängligt för världens medborgare som idag. Det är faktiskt nödvändigt att också ställa krav på individen att ta itu med sin enskilda utbildning och fortbildning. När det gäller väder och klimat så är det ingen brist på information som alla kan ta till sig från SMHI:s hemsidor eller från utländska vädertjänster. IPCC:s huvudrapporter är fritt nedladdningsbara från Internet och åtminstone de som har fått en naturvetenskaplig utbildning kan tillgodogöra sig detta. Man behöver inte läsa stupida kvällstidningar, lyssna på usla TV-program eller bry sig om knäppiga politiker. Internet formligen sväller över av utmärkt information som alla idag kan ta till sig.

  Problemet idag med Sverige är att samhället på en mängd områden har för mycket resurser som inte behövs. Dessa borde snarast föras över till sådana områden som verkligen är nödvändiga.

  För att ta ett exempel. Sluta upp att subventionera tidningar och allsköns sammanslutningar och använd dessa insparade pengar och friställd personal till att stärka sjukvård, polis och försvar.Reducera likaledes antalet politikertjänster i stat och kommun och lär folk att i större utsträcknig ta hand om sig själva.

  Gillad av 30 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Pressade politiker använder distraktion!
   I Sverige e EU!

   TUR vi har en MAN som kan hålla huvudet kallt!

   Tack, Donald!

   Du stoppar galenskapen i fem år till)

   Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Du menar att det kommer att vara kallt i Sverige i slutet av januari 2020? Hur kan du tro det? Nu stängs ju en av Ringhalsreaktorerna ner och då har ju givetvis kloka politiker räknat med plusgrader hela vintern, eller hur?

   Gillad av 2 personer

   • Anders Nilsson skriver:

    Under några år på 1800-talet gick inte temperaturen ner under 0 grader i Stockholm. Säkert berodde det på att vi inte hade någon flygskatt på 1800-talet.

    Gillad av 5 personer

 4. Elisabeth G skriver:

  Jag tror inte att man behöver gå så långt att man tror att alarmisterna gör detta för att dölja Sveriges problem. Jag tror att det helt enkelt rör sig om människor utan moral som har hittat ett sätt att tjäna pengar. Människor utan heder i kroppen, alltså.

  Gillad av 12 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Men jag tror tvärtom verkligen att media jättegärna vill flytta fokus från invandringsproblem och brott, till klimatet. På SVT/AB tjänar de inget på att skapa den agendan i Aktuelltsändningen eller på löpsedeln. Reportrar och redaktörer är så PK-dränkta att de måste hitta på klimatlarm att skrämmas med för att slippa dra pinsamma rapporter om våld, brott polisbrist och akutvårdsproblem och folks missnöje med detta, sådant som svärtar deras rosenskimrande mångfaldsbild.

   Gillad av 3 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Massmedia tjänar nog inget på det MEN när de allra flesta journalister röstar på miljöpartiet vill de självklart se till att partiet blir kvar i riksdag och regering. Tänk bara hur de gick på inför förra riksdagsvalet.

    Gillad av 1 person

 5. Rune skriver:

  ”I den mån man alls talar om väder så stavas det numera extremväder.”
  Eller oväder, regnoväder, åskoväder, snöoväder. Som om regn, åska, snö vore något onormalt används dessa benämningar i de allmänna medierna.

  Gilla

 6. Peder Ribbing skriver:

  Jag tror kärnan finn i sista stycket i Bittes text!
  Under Sovjettiden (är den egentligen slut?) fanns en satirtidning, ”Krokodil” i vilken jag erinrar mig en historia med ungefär följande: ”Varför är det så ont om bröd i mataffärerna?” – ”Det är för att hålla uppmärksamheten borta från bristen på kött.”
  Det är regeringens räddning att klimathysterin tagit över och tillåts totalt dominera de verkliga samhällsproblemen. Jag skriver ”problem” trots att ordet förefallit struket ur språkbruket. Nu är det ju ”utmaningar” det ska heta. Sådana brukar kosta. Problemlösning kräver tanke.

  Gillad av 18 personer

 7. Törnrosa skriver:

  Såg någonstans att mamman tog på sig skulden för att tösen visade upp sig i AFA-tröjan. Och på känt maner suddade de i historien. Men bilden fanns kvar. Tack Internet.

  Vill också påpeka att ”barnet” nått byxmyndig ålder, så med eller utan diagnos och önskan om att vi ska känna panik så är det dags att ställa krav på henne. Hon ska redovisa sina kunskaper, varifrån hon fått dem och vilket som verkligen är hennes syfte. mvh

  Gillad av 8 personer

   • Törnrosa skriver:

    Har ingen aning. Fast kanske. En 16-åring kan ju vara ganska utvuxen.

    Själv är jag liten och späd, men som tonåring älskade jag min pappas gröna sköna skjorta – ända tills han gav upp. Jag fick skjortan och slutade att använda den 🙂
    mvh

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    ”En 16-åring kan ju vara ganska utvuxen.”

    Förvisso men i gårdagens tidning fanns en bild från en simskoleavslutning. Där fanns en flicka som var mycket lik Greta, dock något mer fysiskt utvecklad. Hon var nio år gammal.

    Gillad av 1 person

 8. Lars Strömberg skriver:

  Assarmo skriver: ”…Ytterst få människor gör något utan personlig vinning, ..”
  Så tror jag också att det kan vara. Vinningen behöver dock inte vara mer ”avancerad” än att känna sig tillfreds med sig själv.
  En annan orsak till att människor beter sig (agerar, re-agerar, säger, tycker) på ett visst sätt är flockmentaliteten. Jag ser INGEN skillnad – i grunden – mellan att tatuera sig, göra handhjärtan, döpa till Kevin, vara rädd för klimatförändringar eller att säga ”Hääärli’t!!” titt som tätt.
  Den SOCIALA EGOISMEN är ständigt närvarande. Man vill höra till och känna sig bra, på ett så enkelt sätt som möjligt.

  Gillad av 8 personer

 9. Lars Bernhoff skriver:

  Det är ett överutnyttjande av klimatets skiftningar som verkar vara medvetna spekulationer och prognoser om jordens undergång. Att då inbilla oss att detta klimats skiftningar kan hanteras genom ökade skatter och minskad bilkörning, flygskatt etc är grovt vilseledande. Att dessutom låta Sverige som är bland de minst naturförstörande till höga kostnader gör anpassningar är uttryck för att våra politiker vill vara föregångsmän och bestämma lokalt. Mer skatter = mer makt.

  Som Lennart Bengtsson skriver så finns mängder med bra info på nätet. För egen del har jag uppskattat Elsa Widdings nyutkomna bok Klimatkarusellen. Efter att ha läst den får man tillräcklig insikt i ämnet för att även kunskapsmässigt förstå att Greta är offer för IPCCs medvetet skapade storfiende Koldioxid. Tills nyligen var det förutsättningen för liv.

  Det är inte dags för någon domedagsprofetia. Politikerna utnyttjar vår okunskap och motiverar slöseri med improduktiva investeringar med att vi räddar världens överlevnad. Miljöföroreningar är Sverige bra på att åtgärda. Använd pengarna till att förbättra våra chanser att sälja det till andra länder som skitar ner på ett sätt som verkligen förstör mer än lite ökad koldioxidhalt.

  Gillad av 9 personer

 10. malmobon skriver:

  Påminner om religiösa sekter om domedagen.
  Synd om barn. Kan framkalla ångest hos barn och mindre begåvade människor.
  Varför läsa läxor när jorden ändå skall gå under om 17 månader.

  Gillad av 3 personer

 11. Palle9 skriver:

  En bra, kortfattad sammanfattning av vad klimathysterin handlar om gavs av Lars Bern på svensk webb tv:s konferens i maj:

  Som han konstaterar, rör det sig inte i första hand om en vetenskaplig fråga. För den som behärskar tyska kan följande halvtimmes föredrag av en tysk professor rekommenderas:

  Det rör sig om ett föredrag från 2010, men då det behandlar klimatförändringar sedan lilla istiden, har det inte mist något av sin relevans.

  Gillad av 3 personer

 12. Göran Holmström skriver:

  Att trolla bort ett helt folk.
  Tar man på sig diktatorns glasögon och granskar det hela.
  Så vinner lätt Sverige pris i att utan våld manipulera nästan hela sin befolkning.
  Bilprovningen, högertrafik, personnumret,
  En av världens högsta skatter, uselt rättsväsende, 0,2promille,fackförbund som spionerade på sina medlemmar, flygskam
  Klimatskam och äta köttsksam.
  Jag tror ingen diktator i historien har tryckt till ett folk med så många förbud/regler utan att någon protesterade ens en gnutta.
  Minns säkerhetsbälteslagen, så många böter jag drog på mig över den.
  Men fårskocken bräkte och svalde den direkt.
  Varför är ni så fega? Varför är det så viktigt att polera äpplet och svansa för fröken?.
  Nej jag hade en jävla otur som föddes här,
  Vet att Italien är mitt modersland,
  Detta helvete kan ni behålla.

  Gillad av 7 personer

 13. Stefan Sewall skriver:

  Jag kom på korrekt titel på Gretchen: Panikunge.

  En sak är klar: Det har alltid funnits väder, och det kommer ständigt nytt väder. Det tar inte slut.
  Ur människors munnar kommer också ständigt nytt munväder om väder och oväder.

  Gillad av 7 personer

 14. Stefan Sewall skriver:

  Undrar hur oroliga mammutarna var när det drog ihop sig till istid, och de plötsligt frös ihjäl så snabbt att vissa blivit funna så kvickt ihjälfrusna att de fortfarande hade tuggor av gräs i munnen.
  Hade de tid att få panik?
  De kanske inte ens hann säga: Nu jävlar grabbar blir det kallt, förrän de låg döda.
  Det har hänt mycket med atmosfären. Hela klotet var täckt av is en gång.

  Om havsytan stiger någon meter blir det översvämningar av bostäder som byggts på för låg höjd. Bangladesh är väl mest i farozonen pga låglandsbebyggelse. Det finns för mycket folk, så folk har bosatt sig överallt utan att se till att välja högre belägen mark. Det finns kanske inte så mycket mark på tryggare höjd över havet i vissa länder eller områden. Inget att välja på i vissa områden kanske. Jag har alltid tänkt att man ska bo högt, pga tidiga observationer.
  Som litet barn åsåg jag en enorm översvämning av hembygden kanske -61, eller så. Folk rodde i ekor på fälten minns jag.

  I min hembygd blev också, trots den historiska kunskapen, ett villaområde planerat av kommunen att byggas på gammal sjöbotten där alla visste att det var sankt och tidigare stått under vatten efter ihållande regn. En lärare på skolan som flyttat in i den nya villan med gillestuga hade ständigt vattenintrång i källare och gillestuga och fick ha en kraftig pump som hela tiden pumpade undan grundvattnet. Det blev reportage i DN och TV om det.
  Människor tänker inte alltid klart när de planerar bostadsområden.
  New Orleans är delvis byggt under havsytenivå. Hur bra är det? Holländarna har haft ont om mark och byggt sin berömda vall med stort besvär och lyckats göra hav till mark. Kanske svårt i Bangladesh. Kunde folk inte bygga och bo lite högre från början?

  Gillad av 2 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Tänk bara på alla som bosätter sig nära havet och sedan kräver att kommunen ska stoppa erosionen.

   Likaså ligger de dyraste fastigheterna nu närmast vattnet i fiskelägena. Men – det fanns en orsak till att kaptenshusen låg en bit från land medan de fattiga fick bo nere vid havet.

   För att inte tala om Kristianstad som är byggt helt och hållet på gammal sjöbotten. För några år sedan hade man konstaterat sprickor i någon av fördämningarna. Vet inte vad som hänt sedan men brister det där lär halva norra Skåne hamna under vatten. Ännu ett skäl att inte flytta till Kristianstad.

   Gillad av 2 personer

 15. Stefan Sewall skriver:

  Dags för introduktion av en ny yrkeskategori, en ny specialitet. Efter lång avancerad utbildning och examen får man legitimation som:
  Alarmolog. -Med rätt att larma.

  Gretchen är pionjären.
  Jag föreslår att hon tar tåget till Sao Paolo och ställer sig på motorvägsinfarterna där och övertalar folk att cykla och ta tuben. (Jaså finns ingen T-bana i Sao Paolo eller?).
  Agera där det skulle kunna göra skillnad!
  Ta tåget till Mexico City, en kokande het luft/avgas-gryta, med 30 miljoner pers, resp. Shanghai, liknande storlek, och predika cyklingens välsignelse i bilköerna, och få alla nyfrälsta där att hoppa ur bilarna och börja nya cykel- och promenadliv.
  Speciellt i varma städer med befolkningar många ggr Sveriges och avgaser av gigantesque magnitud jämfört här, kanske folk tycker det är fint med cykelturer.

  I Sverige är det så regnigt/snöigt, kallt och ruggigt att folk vill ta bilen för kylans skull.
  I Manchuriet i norra Kina, är de vana att frysa. På Maos tid fanns inga strumpor, som saknades på fötterna även i 30-40 graders vinterkyla enligt vittnesuppgift från kollega som reste där då.

  Gillad av 2 personer

 16. Bzzz skriver:

  Ja, jag vet inte om Bitte och andra förstår hur mycket tålamod många i kommentarsfältet visar, vi är förbi den fasen för åratal sedan, i vissa fall årtionden, i mitt eget så har jag aldrig fullt ut litat på makten, jag är fysiker och tror på vad jag ser, så när jag såg invandrare slå ner svenskar i grupp för över 30 år sedan så var det det jag såg. Det var experimentet, och det upprepades gång på gång. En gång tog jag bussen hem från Malmö på natten, stämningen var hotfull, ett gäng från Malmö hade följt med bussen och bara väntade på att en kille skulle gå av, de hade pepparspray och var uppspelta, detta var ett NÖJE för dem, deras högsta nöje, killen förstod nog inte helt vad som hände och gick av, och gänget också, jag vet inte vad som hände men läste inget i Sydsvenskan, så jag antar att han ”bara” blev nerslagen och inte mördad, men säker kan man inta vara, media har varit förrädare hela mitt liv. Så förstår Bitte att många njuter av ondska? Att det är detta hon röstat på? Så frågetecknen ovan är så plågsamma, hur många observationer måste göras? Indoktrineringen gör att Bitte helt enkelt kämpar mot den självklara slutsatsen, de vill ha de så här och det de vill ha är ondskan. Allt är lögn. Självklart är ondskan inte fullt medveten hos många svenskar, den manifesterar sig inte som att ett gäng på sju personer överfaller en ensam svensk på en öde busshållplats för nöjes skull, men det är likafullt ondska, för det är ni Bitte som faciliterat detta:

  https://www.friatider.se/afghan-v-ldtog-13-rig-flicka-men-slipper-utvisning-saknas-synnerliga-sk-l

  Jag brukar inte läsa dylikt för mitt hat behöver inget bränsle mer men det är faktiskt dags att vakna upp och välja sida. Det finns inte tre sidor, inget mitten, antingen vill man ha stopp på sådant som ovanstående, eller inte. Att som Bitte gör, i artikel efter artikel lista vansinnigheter och sedan hela tiden ifrågasätta om de vill ha det så här, utan att klargöra hur långt hon själv är villig att gå för att vända utvecklingen, ja det är tröttande att läsa för att säga det snällt.

  Bitte tillhör som Sandgren och Sörman och många andra tredje-vägarna, som tror att detta kan lösas utan hårdhet. Patrik tror jag förstår att hårdhet är påkrävet, en hårdhet vi inte upplevt i vår tid. Det finns bara två vägar, antingen vill man ha det så här, eller så vill man inte. Denna tredje, aldrig beskrivna väg som ligger under ALLA etablerade skribenter som har en ytlig kritik mot resultatet av förd politik, en Arpi, en Teoderscu, en Gür, en Westerholm, en Bitte, den finns inte, annars så hade vi väl presenterats denna fantastiska lösning? Våra politiker hade säkert älskat en väg ut där alla kan sjunga Kumbaya ihop.

  Att fortsätta uppställa dessa frågetecken ser jag som ohederligt. Det finns inga frågetecken mer.

  Gillad av 16 personer

  • Matte skriver:

   Ja, det finns nog inga mjuka vägar ur det här. Och ju längre Sverige väntar med åtgärder desto hårdare tag kommer att behövas.

   Under tiden bör man som individ skydda sig mot effekterna av den förda politiken. Att inte bli det människo-offer som PK-sekten är villig att ge för sina högre mål. Var och en behöver (mer) självbevarelsedrift, och därför bör man inte lyssna till makthavarna och MSM, eftersom det gör människor förda bakom ljuset och naiva, med risk för ett högt personligt pris.

   (Ett hopp står till internationell uppmärksamhet, tex ASAP Rocky, som visar det absurda svenska tillståndet. Troligen är fallet så infekterar eftersom det rör svenska ‘VIP-gäster’ (jag syftar inte på ASAP med följe).)

   Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   BZZZ:
   Jag förstår inte varför du skriver ”tredje-vägarna”? Alla ledarskribenter i alla tidningar beskriver frågor, problem, samhällsutveckling och kritiserar makten eller onda krafter eller fienden för vad som är fel, utan manual för fysisk åtgärd (väpnad revolt?)i nedersta raden eller uppmaning till röst på ett visst parti.

   Här skriver Bitte och Sörman t.ex. på ett bra sätt och man kan bara hålla med om beskrivningen. Vad är det som säger att de inte skulle vilja ha drastiska förändringar?
   Arpi och Teodorescu och Gür och Westerholm skriver mkt bra och är mkt viktiga. PK-folk och omedvetna skygglappsförsedda sossar och centermänniskor och enfaldiga mångfaldsivrare kanske kan få upp ögonen för hur samhället ser ut och kan börja förstå, om de får ta del av artiklarna, om någon kanske uppmärksammar dem på dessa ledarartiklar. Framför allt moderater i ledningen och KD folk kanske kan börja tänka om. Kristersson och Ebba verkar redan ha fått viss sjukdomsinsikt.

   Om M-ledningen och KD-ledningen till slut förstår att läget är illa kanske de till slut tar sitt förnuft till fånga och vänder skutan genom att samarbeta med SD och om också Sabuni fattar, så kanske det kan bli ändring. Man måste börja någonstans. Missionsarbetet består av information via klokt skrivande som kan nå rätt människor. Jag tror fler fattar nu än för 5 år sedan.
   Vi som sitter här kan inget göra. Om vi skriver att vi vill ta till vapen eller storma Bastiljen så hjälper det inte. Ingenting händer. Enda resultatet av ett oresonligt aggressivt tonfall här blir att aldrig någon ur målgruppen läser. De stöts bort. Målgruppen för DGS måste vara PK-anfäktade men ej helt opåverkbart totalt PK-sjuka personer. Folk som kan fås att förstå om de får rätt formuleringar på rätt sätt visade rakt under näsan.

   Om man skulle printa en artikel härifrån eller av Teodorescu eller Westerholm, som är mkt bra och övertygande skriven och visa den för en någorlunda resonabel person och få honom att läsa den så kanske han kunde börja förstå och sedan bli övertygad.
   -Om jag kan bli övertygad så kan andra bli det.

   Om en människa läser på Fria Tider får han ett visst intryck och många blir avskräckta pga den hårda direkta oförsonliga tonen. Fria Tider stämplas som hat-site.
   Om någon läser här önskar man att den uppskattar stilen och resonemangen, och inte genast brunstämplar DGS.

   Gillad av 2 personer

   • Elisabeth G skriver:

    ”Om vi skriver att vi vill ta till vapen eller storma Bastiljen så hjälper det inte. Ingenting händer. Enda resultatet av ett oresonligt aggressivt tonfall här blir att aldrig någon ur målgruppen läser. De stöts bort. Målgruppen för DGS måste vara PK-anfäktade men ej helt opåverkbart totalt PK-sjuka personer.”

    Så sant. Den aggressivitet som finns i vissa kommentarer är direkt kontraproduktiv. Den omvänder ingen. Bitte m.fl. gör ett jättebra jobb och bör stöttas istället för att kritiseras.

    Gillad av 2 personer

   • Bzzz skriver:

    Vill de ha Drastiska förändringar så är de bra på att dölja det. Du tror det, jag tro det inte, jag tror de ryggar för den hårdhet som kommer stt krävas, de visar aldrig sina kort.

    Gillad av 3 personer

   • Bzzz skriver:

    För att bli lite övertydlig så kommer det att krävas det som den polske utrikesministern säger, man måste vara beredd att skjuta ihjäl folk. Jag håller inte med dig, visst de tar ett steg men det som sker är att de blir det yttersta skyddet på pk, för de skriver ALDRIG vad som krävs, du verkar också tro på sagor om en vändning med nuvarande garnityr. Det kommer inte att ske, vilket motstånd tror du invandrarna kommer att bjuda när kraven börjar ställas, och pengakranen stryps? Skall Ebba kommendera ut armen? Skarpladdad? Korten måste visas och synas, hur skall detta lösas? Allt som skrivs pekar bara mot att vi lika gärna kan skriva över Sverige på invandrarna och flytta.

    Gillad av 4 personer

   • Palle9 skriver:

    Stefan Sewall: Väl skrivet, instämmer i det du och Elisabeth G ger uttryck för. Visst kan jag förstå den rättmätiga vreden, som kommer fram i Bzzz inlägg, men en opinionskantring kan enligt min mening ske dels på det sätt som ni beskriver – successivt – men det kan också komma en eller flera vändpunkter då förändringen kan gå snabbare. T.ex. att ett par kändisar svänger om eller att några spektakulära, övertydliga exempel inträffar, vilka ej kan spelas ner av MSM. Att rikta kritik mot skribenter, som svängt om i inställning, är som sagt kontraproduktivt och orättvist.
    T.o.m. med fullständig kontroll över nyhets(propaganda) flödet i gamla DDR kunde inte ens DN:s motsvarighet därstädes, ND (Neues Deutschland), hålla emot när opinionen blev för stark, vilket inträffade när skillnaden mellan den upplevda verkligheten och propagandabilden blev alltför uppenbar.

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Stefan Sewall, om du funderar ett varv till. Fundera över att makt och media faktiskt vill skåda dig och dina närmaste, tänk tanken att om man älskar bort glasyren och lögnerna. Så hatar dom oss och vill göra alla som inte omfamnar vänsteridealet, väldigt illa!
    Skulle du då fortfarande leta beröringspunkter och vägar att mötas?
    Tyvärr tror jag och anser att dom inte vill vanliga människors väl,
    Utan håller sina principer så högt att vi som inte håller med kan offras för deras högre mål.
    Där har du BZZZ ilska och frustration.
    Alla har inte ett nätverk, som kan skydda eller avskärma en från den verklighet som steg för steg förbjuder eller inskränker ens frihet.
    Visst delar jag som tanke att fler ska vakna och debatten ska sätta fart!
    Men det känns som vi är för sent ute.
    Mvh Göran.

    Gilla

   • Palle9 skriver:

    Göran Holmström: Du har rätt (tyvärr) när det gäller de värsta, hatiska PK-isterna inom t.ex. media och i rikspolitiken. Men de, som kan omvändas är den stora massan av väljare, som troskyldigt röstar på partier som S, M, Kd, L (undantar Mp, V och C – dessa betraktar jag som varande så långt ifrån en sund omdömesförmåga att de knappast ändrar sig i närtid), men som kan väckas ur sin slummer när de får klart för sig klyftan mellan retoriken/propagandan och verkligheten. Inom både M och L ser man en spänning växa till mellan rikspolitikerna resp. lokalpolitikerna, ju mer de senare växer till och får stöd, desto närmare ligger en politisk omsvängning även på riksnivå.
    De opinionsbildare och skribenter, som vaknat upp ur sin tidigare sjuklövertillvaro menar jag bör välkomnas och inte kritiseras för sitt förflutna – jag förstår och delar vreden och frustrationen, men den får inte utmynna i bitterhet.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Palle9 skrev: ”….men som kan väckas ur sin slummer när de får klart för sig klyftan mellan retoriken/propagandan och verkligheten. Inom både M och L ser man en spänning växa till mellan rikspolitikerna resp. lokalpolitikerna…”

    Mycket bra formulerat. Jag tror också det finns många ovetande som trott allt ska lösa sig och att de inte behöver bry sig, men som kan börja bli mer medvetna efterhand. Jag tror M-partiets ledning agerar mot sina väljares vilja och kommer att inse det. Finns ingen allians längre, -ja varför ska de då fortsätta hyckla ?

    Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Jag instämmer i sak. Men de namngivna ‘tredjevägarna’ uppträder dock med sina namn och inte i skydd av alias. Om man som du, och jag, landat i en slutsats och kravet att välja sida i en allvarlig fråga, ja då ser jag inget hederligare än att stå för den. Eller är det så att du uppfattar din egen position som suspekt?

   Gillad av 1 person

   • Matte skriver:

    Vi vet ingenting om den politiska utvecklingen och vart detta kan sluta. Det ser inte ljust ut.

    Visst är det hedervärt att gå ut med sitt namn, men vi vet av erfarenhet att vissa fått betala höga pris för detta. (KOA: ”Priset”, samt ”Efter demokratin”) Ett annat säkrare alternativ är ju att lämna landet utan strid. Ska man lägga sin begränsade energi på att förbättra den egna situationen eller det allmänna (Sveriges)? Jag tycker man bör ha rum för båda. Om jag lämnar Sverige kommer jag nog vara öppen med mitt eget namn.

    Man bör också beakta att människor har olika möjligheter att agera öppet, exempelvis beroende på i vilken livsfas man är, och ekonomisk situation, etc.

    Gillad av 2 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Man kan hitta ursäkter i det oändliga. Det är de mångas tystnad som ger förtryckarna spelrum.

    Du nämner KOA:s senaste, ‘Efter demokratin’. Jag läser den just nu. Han refererar bl a till Montefiores biografi ‘Stalin – Den röde tsaren och hans hov’. Mördandet var utstuderat av bolsjevikerna, ingen undkom, kvoter skulle uppfyllas – hellre fler än färre. Detta stressade fram ännu större godtycke, för att bödlarna skulle fylla kvoten och inte själva riskera stryka med som alltför saktfärdiga mördare i revolutionärernas tjänst, i förverkligandet av utopin. Det spelar ingen roll vad man tycker eller anser, om man har strävan eller inte har, om man är nära eller fjärran maktens centrum – alla kan pekas ut och avrättas. Det är kanske vad vi kan se fram emot, i Sverige, EU och Västerlandet? Socialism eller islam, vilket prospekt… Mod är ett beundransvärt karaktärsdrag. I krig är det hårdvaluta.

    Gillad av 4 personer

   • Matte skriver:

    Jag håller med om mycket av det du skriver här på sajten.

    Läser också KOA:s senaste: Precisionen var inte så noga när man letade dissidenter.

    Gillad av 1 person

   • Bzzz skriver:

    Inte suspekt men olaglig i dagens läge i många stycken antar jag, utan att vara jurist. Jag ser poängen att vara en inkörsport för uppvaknande men tror inte på det för att jag inte ser Bitte och andra som vakna. DGS kan inte vara allt för alla, och har valt att vara inkörsport. Jag har tänkt på detta länge och jag undrar, inkörsport till vad? Det ses aldrig på skrift, jag inser att DGS kanske inte mäktar med den analysen, kanske man kan dela DGS i två, en för de som vaknat men är sömndruckna, och en annan del för de som ser verkligheten rakt på.

    Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Jari skrev: ….”Montefiores biografi ‘Stalin – Den röde tsaren och hans hov’. Mördandet var utstuderat av bolsjevikerna, ingen undkom, kvoter skulle uppfyllas – hellre fler än färre. Detta stressade fram ännu större godtycke, för att bödlarna skulle fylla kvoten”

    -Javisst. NKVD-cheferna och polischeferna i varje liten ort i det underbara Sovjet fick en viss kvot att fylla. De måste samla namn på folk att samla in på nätterna för att skicka till Gulag eller direkt avrättning. Även om det inte fanns någon enda suspekt kontrarevolutionär på orten, så måste de hämta in ett visst antal, en viss % i varje ort, som måste dö eller tyna i Gulag.
    -Ser fram emot ett nackskott i en källare så småningom så slipper man ev. långvård på ålderns höst.

    Gillad av 1 person

 17. Stefan Sewall skriver:

  Peder R skrev: ”Jag skriver ”problem” trots att ordet förefallit struket ur språkbruket. Nu är det ju ”utmaningar” det ska heta.”

  -Jag skulle kalla de olika komponenterna i samhällets tillstånd för ”katastrofer”.
  No go zoner och daglig skottlossning och granatdetonationer och skolanarki utan inlärning och våldstillståndet på akutmottagningar och sveriges nedrustning av försvar och alldeles otillräcklig polis och avsaknad av livsmedelsblockad-beredskap är olika katastrofala tillstånd. Sverige har inte militär eller polisiär kontroll över territoriet och saknar resurser att hålla ordning, stoppa bränder och överfall och rån och mord. Vid ev. avspärrning finns ingen mat efter ett par dagar. Idioti.
  Nu senast: Religionsgalenskap smygs in som direkt drabbar vanliga svenskar som inte får åka kommunal buss pga religions-idiot-argument. Vem hade kunnat drömma om sådana katastrofer för 50 år sedan när politiker och debattörer satt och planerade för ett bra framtida samhälle.

  Gillad av 3 personer

 18. Eskil skriver:

  Extremhetta!!!!!! Det är inte allt för länge sedan man uppmanades att passade på att njuta av högsommarvädret om man hade möjlighet. Högsommarväder har gått från glädje till ångest.

  Gillad av 1 person

 19. Regretful skriver:

  I have been flying much more by plane and hence contributed much more to global warming than most other people. I feel so guilty for my past irresponsible behavior. What should I do to minimize/eliminate my climate impact during my remaining years. Hang myself in a rope made, not of plastics, but of natural fibers?

  Regretful

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Pay swedish taxes. Embrace multiculturalism. Enjoy the feastly cuisine of vegetables and insects. Quit smoking, do walking. Repudiate in public your past of numerous wrongdoings. Again, pay swedish taxes.

   Gillad av 2 personer

 20. Björn skriver:

  Kan inte ni ”troende”, som anser er ha kontakter uppåt, be ”Gud” om lite anstånd med ”Klimatkatastrofen”?! Det behövs uppenbarligen lite mer tid för ”Den stora omställningen”!

  Gilla

 21. Stig Palm skriver:

  Väntar nu med spänning på löpsedel med krigsrubriken; GRETA har rätt – Jorden går under.
  Passa på att njuta av den KALLA GRAVÖLEN. SKÅL!

  Gillad av 1 person

   • SP skriver:

    Men stanna kva hemma i sommarvärmen…
    Flera personrån inträffade under fredagen och lördagen i Göteborg. Enligt polisen har det skett en ökning den senaste tiden och förklaringen till det uppges vara värmen.

    Polisen brukar i regel påpeka att man helt saknar förståelse för varför det man ägnar sig åt dagligen, dvs kriminaliteten, ökar lavinartat. Det är minst sagt vågat att så öppet erkänna sin inkompetens, eller snarare sin förmåga att ljuga folk rakt upp i ansiktet.

    När man så äntligen försöker sig på en förklaring så handlar det om vädret. Jag vet inte vad svenska folket gjort för ont för att förtjäna en så urusel och numera dessutom politiskt styrd polisorganisation.

    Gillad av 4 personer

 22. lookslikeanangel skriver:

  MÖRDARHETTAN

  Men, så kallt kring midsommar! Då blir värmen till
  något ”to kill for” – rusning till resor till värmen.

  Sen i Sverige:
  Så varmt! (Extremhettan; aldrig varit så varmt i
  mannaminne*). Ut på sjön. Snabba båtar, vatten-
  skotrar. Grilla i fina kvällen.

  Klimantismart….

  *11 månader

  Gillad av 1 person

 23. Törnrosa skriver:

  Ser att det finns skribenter som efterlyser någon form av mobilisering. T o m menar på att folk är fega. Jag anser nog att folk är föredömligt sansade.

  Om man ska bygga någon form av motståndsrörelse så gör man det INTE publikt där vem som helst kan följa rörelserna.

  Sedan ska man ha i åtanke att Morgan et co fortfarande håller på att ”plocka hem” stridsdugliga unga IS-veteraner. Krävd lagändring har ”lagts på is” ett tag till om jag förstått allt rätt. Mycket att tänka på. mvh

  Gillad av 4 personer

 24. Björn K skriver:

  Kineserna bygger både kolkraftverk och nya storflygplatser. Då frågar man sig om de kinesiska ledarna inte har barn? Jo, det har de säkert, de har säkert även klimatforskare. De har också sans och balans. Tröst i bedrövelsen är att Sverige är ett lilleputtland utan betydelse för övriga världen. Detta märkliga lilla land med en kombination av storhetsvansinne och vilja till självutplåning.

  Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Björn K skrev:
   ”Detta märkliga lilla land med en kombination av storhetsvansinne och vilja till självutplåning.”

   -Mkt bra formulerat!

   Gilla

  • Lars skriver:

   Men den forskning som refereras var knappast utgiven när du skrev boken? Jag läser gärna boken, men att döma av artiklarna du skrivit här med hänvisning till att jordens klimat skiftat genom årtusendena, så förefaller dessa undersökningar, som mynnar ut i slutsatsen att det är människan under industrialismen som påverkat, vara av den karaktären att din argumentation faller på det planet. Men jag blev nyfiken på hur du ställer dig till dessa undersökningar som är publicerade i Nature. Poängen är ju att de mätningar man gjort visar att aldrig dvs de senaste tvåtusen åren, så har en generell uppvärmning mätts upp över hela klotet utan de förändringar man sett har varit partiella t.ex. låga temperaturer i Stilla havet och 200 år senare den lilla istiden i Europa. Jag tänker det skulle vara intressant med din synpunkt om det och kanske en artikel? Det är ju, vad jag förstår, ganska omstörtande forskning sett till en hel del av skeptikernas argument.

   Gilla

   • Björn K skriver:

    Jag har beställt Lennart Bengtssons bok, väntar med stort intresse. Vad jag minns av hans resonemang så förnekar han inte mänsklig påverkan, däremot ifrågasätter han de skräckscenaier som målas upp.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Lars, läs min kommentar ovan och inse att artikeln du hänvisar till är ett rent nonsens; ja rentav skrattretande, som ett aprilskämt ungefär.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.