Tjäna pengar på arga miljöaktivister

Patrik Engellau

Jag har ägnat mer än femton år av mitt yrkesliv åt finansbranschen. Jag startade och drev en aktiebörs för mindre bolag. Vi hjälpte bolagen att genomföra emissioner och ordnade sedan handel i de nyemitterade aktierna. Under den tiden träffade jag säkert tusen företagare som ville ha hjälp att komma åt allmänhetens pengar. En av mina huvuduppgifter var att syna dessa företagare och deras affärsidéer i sömmarna ty om företagarnas löften inte höll i längden så skulle det bli min börs som fick skället (vilket tyvärr inträffade då och då). Jag utvecklade ett ganska säkert väderkorn för oseriösa affärspropåer.

Låt mig ge ett exempel som inte inträffade i min sfär utan i stället är ganska färskt. I våras försökte finansbolaget Laika kränga aktier för 12 miljoner kronor i segelbåtsföretaget Ocean of More till allmänheten. Laika förklarade:

Stark tillväxt, fulltecknade orderböcker och attraktiv värdering. Att Ocean of More – som tillverkar, hyr ut och sköter om segelbåtar – har vind i seglen är uppenbart. Nu tar bolaget in det kapital som krävs för att producera båtarna som har beställts för kommande år.

– Våra böcker är mer än fulltecknade och vi har tvingats tacka nej till ordrar. Med kapitalet från emissionen kan vi öka produktionen kraftigt, slår bolagets vd Einar Halldin fast.

När någon lovar nästan garanterade vinster vaknar min inre blodhund, och i detta fall med rätta, för sex månader senare hade Ocean of More gått i konkurs. Sannolikt hade Laika långt tidigare fått sin provision på aktieemissionen till allmänheten.

I dagarna inbjuder mannen bakom Laika till nya äventyr, den här gången i ett företag som han själv äger och driver, We Don´t Have Time AB. Tillsammans med bland andra klimatgurun Greta Thunberg, 15 år, och en sjuttonårig amerikansk kollega till Greta har han tänkt ut följande affärsidé för att ”sätta stopp för klimatkrisen” (och förhoppningsvis göra sig en hacka). Jag hittade ärendet via en helsidesannons i Svenska Dagbladet den 6 december där finfina aktier utbjöds. ”We Don´t Have Time har nått globalt momentum” var rubriken. Att bolaget har vind i seglen är uppenbart.

Det finns en massa människor, varav en hel del är aktivister som Greta Thunberg, som oroar sig för klimatet. Om man kunde få några hundra miljoner sådana att ansluta sig till en viss sajt så skulle två saker kunna uppnås. För det första skulle dessa hundratals miljoner kunna uppmärksammas på miljöhot och uppmuntras att framföra sina protester till diverse miljöbovar.

För det andra skulle hundratals miljoner människor – eller närmare bestämt potentiellt ”821 miljoner användare” enligt bolagets prospekt – som vill köpa klimatsmarta produkter vara en intressant nisch som miljövänliga företag skulle kunna nå med reklam. Det tycks vara där de stora pengarna ska komma på sikt. Men under de närmaste åren ska mestadelen av intäkterna komma ”genom förmedling av klimatkompensering” vilket betyder ”köp och annullering av utsläppsrätter”.

Men hur ska We Don´t Have Time få bolagen att betala för klimatkompenseringen? Jag försöker gissa hur det ska gå till genom att läsa i prospektet om den planerade kampanjtypen ”Klimatbomb”:

Exempel: Magnus har uppmärksammat att ett bolag har en pågående kampanj där nya kunder som tecknar ett grönt elabonnemang får ett EuroBonus-medlemskort laddat med 13 000 poäng för köp av flygresor. Han skapar ett inlägg om detta – och anger att inlägget är en klimatkampanj i form av en bomb riktad mot elbolagets kampanj. Inlägget får stor spridning i form av ”Agree”, delningar och kommentarer, och när vissa nivåer uppnås tar We Don´t Have Time aktivt kontakt med elbolaget på olika sätt, exempelvis genom mejl, telefonsamtal och betalda sociala medier-kampanjer mot elbolagets följare.

Idén är alltså att ett gäng klimataktivister, typ Greta Thunberg multiplicerad med några miljoner, jagar ett företag som världens största svärm av bålgetingar varefter företaget We Don´t Have Time AB erbjuder det attackerade företaget försäljning av klimatkompensation. När denna avlat erlagts lugnar sig bålgetingarna. Bålgetingarna skapar intäkterna för We Don´t Have Time AB. Nu inbjuds du vara med och tjäna på den här hanteringen genom att köpa aktier i We Don´t Have Time AB. Du har fram till den 14 december på dig. Skynda att fynda!

Affärsidén ihop med det arbete som lagts ned på idéutveckling under bolagets ettåriga existens värderas till 140 miljoner kronor om man räknar emissionskurs gånger antalet A- och B-aktier. Bolaget vill dock inte räkna A-aktierna, som ägs av storägaren stiftelsen We Don´t Have Time Foundation, utan bara B-aktierna. Värderingen av bolaget, om A-aktierna åsätts värdet noll, blir då 19 miljoner kronor, i och för sig ingen föraktlig summa för en idé och ett års arbete det heller.

Själv tycker att bolagets värdering är lite småfusk eftersom stiftelsen, enligt avtal med bolaget, får tio procent av vinsten och dessutom har rätt till sin andel om bolaget likvideras. Helt värdelösa kan A-aktierna därför inte vara. Men det är klart att bolaget vill att eventuella investerare ska tro att aktierna är billiga. Det är sådana där glidningar som stimulerar hundnäsan.

Det kan hända att min inre blodhund har fått upp ett falskt spår. I så fall är jag beredd att be om ursäkt och med svansen mellan benen ta tillbaka.

56 reaktioner på ”Tjäna pengar på arga miljöaktivister

  • laogong2018 skriver:

   Detta har pågått i USA i flera år av Reverend Jackson som hotar med rasism och hotar att bojkotta bolag om de inte betalar till hans fonder. Bl. a. Coca Cola betalade $miljoner till rev. Jackson men många andra företag. Gammalt knep, ren utpressning,

   Gillad av 5 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Fredrik, alla människor har en slags inre kraft att bli lurade. Hästaffärer är en bransch som jag känner väl. Vi säger att det finns en (idiot) för varje häst.
   Som med hundar som tangerar P.E.s krönika. Om du föder upp en hund som är riktigt illa uppfödd. Du har en veterinär som skriver intyg som är falska. Sedan känner folk sympati för gatuhundar från Spanien, det vet man ju hur illa de far. Man exporterar dem, mest till Tyskland och Sverige, man bryter mot transportreglerna-kör dem direkt. Sedan tar man mer betalt för en våldsamt misskött hund. Den rasrena, bra uppfödda hunden har ingen köpare.
   Man kommer sedan hem med hunden som är full av mask och allehanda sjukdomar som inte finns-fanns i Sverige. Man sprider rävbandmask som gör att du inte kan äta blåbär. Ägaren tror att de gjort en god gärning, godhetsknarkare. I stället befrämjar, mest hon, att hundar far illa och pengarna slinker ner i fickan på en skojare. Det finns dokumenterat! Mest i södra Spanien.Såg ett ställe som drevs av en tyska. Veterinären här undrar vad f-n alla hundarna tar vägen i Sverige och Tyskland, hur många kan ni ha egentligen?
   Då jag ser detta så associerar jag osökt till batikhäxorna och utnyttjandet av barn som i klimatdebatten. Jag tänker, har ni så oklara bevis att ni behöver gråtande barn, som tavlorna på väggen förr.Lyssna gärna på Henrik Jönsson. Tangerar dagens ämne.

   Gillad av 6 personer

 1. gras1519 skriver:

  Detta med att klimatkompensera…. Jag kör en 20 år gammal bil, så jag kände behov av att klimatkompensera. Så i stället för att åka på semester till Australien, så åkte vi bara till Mallorca. Nästa år åker vi inte till Sydamerika. Smart va?

  Gillad av 6 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Utan att förstå något av den här typen av affärer, så verkar det hela oerhört skumt. Maffiametoder med negativa kampanjer om man inte erlägger avlat.
  Hur ska vi kunna börja perforera myten om klimathotet. Det finns hur många naturvetare och
  vetenskapsmän som helst, inrikes och utrikes, som kan visa att klimathotshypotesen inte någonsin har bekräftats av verkligheten. Men att alarmisterna vid mothugg skyndar vidare med tillägg i stället för att förkasta hypotesen och bilda nya teorier. De som ifrågasätter klimathotshypotesen är ofta pensionerade från NASA eller har tidigare företrätt IPCC, som ju inte är ett forskningsinstitut utan bara ett mellanstatligt samarbetsorgan. Man kan ju inte vara i verksam ålder och beroende av forskningsanslag och gå emot klimatalarmister. Som nu har bestämt att kalla dem som ifrågasätter klimathotet för vetenskapsförnekare med en ful association till begreppet förintelseförnekare.
  Det finns hur mycket pengar som helst att hämta i den här frågan. Laika är ju bara ett litet exempel. Och makt över skattebetalares plånböcker. I västvärlden. Politik och åter politik.
  Men mitt i detta finns människor, ofta unga människor, som får ”klimatångest” och inte vågar tro på en framtid. Vilket är grymt. Och vilseledande, för nog finns det mycket verkliga problem som oroar inför framtiden och som vi behöver ta itu med. Men klimatet hör inte dit.

  Gillad av 12 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Man säljer sina hemman och väntar på arken. Finns exempel på en sekt i Norrland som illustrerar detta.
   Socialistexemplet, MP exemplet är följande. Det finns aluminium i de där kaffekapslarna. Då förbjuder vi dem. I en företagarvärld där ingenjörer och fantasin flödar tänker man, vi gör kapslar utan aluminium.
   I Berlin kostar S bahn till flyget 3.40 Euro, går till Schönefeld och Tegel. I Sverige stod det vakter på Arlanda, en kö uppstod. Det var tilläggsavgift att kliva av pendel! Själva tar de businessklass och långbil-limo. De är så viktiga säger MP. De vanliga människorna ska betala. Då blir det gula västar i Paris…

   Gillad av 2 personer

 3. olle reimers skriver:

  Din inre blodhund behöver inget extremt välutvecklat väderkorn för att lukta sig till denna supersvindel. En sak man borde fråga sig är om affärsmetoden (som jag luktar mig till via din artikel) inte är att jämställa med någon slags beskyddarverksamhet; a.k.a. utpressning.

  Vem är Lajka förresten?

  Gillad av 6 personer

 4. Anne-Hedvig skriver:

  Her har vi virkelig supersvindel rundt ‘Energiwende’ – forbrukerne skal loppes og næringslivet håper å håve inn!
  Det er galskap.

  http://www.document.no/2018/12/07/ingeniorer-star-fast-pa-at-energiwende-er-et-blindspor/

  Vil føye til at alternative nettsteder på både høyre- og venstresiden skriver om dette. Her forener man seg i protest mot CO2-jukset og den meningsløse vindmølleutbyggingen som fører til ustabil strøm og ødelegger uberørt natur.
  Såvidt jeg forstår, er Sverige med på ‘Det grønne skiftet’ sammen med Norge.

  Gillad av 6 personer

 5. Aurora skriver:

  Den här typen av upplägg är rena pyramidspel. De första in cashar ut först; med de senares in pengar. De senare in står med SvartePetter för då finns inga pengar kvar, eftersom inga andra intäkter än investerarnas kommer in, och bolaget har konkat.

  Gillad av 3 personer

 6. Sixten Johansson skriver:

  Greta Thunbergs skolstrejk var med största sannolikhet uttänkt och iscensatt av PR-proffset Ingmar Rentzhog, som tidigare har sålt Laika och nu är vd för nätverket ”We don´t have time”, vald till Årets Miljöinfluencer 2018. Han var den förste som skrev om henne på Facebook, bara 3 timmar efter att strejken hade inletts, och hela texten luktar skumt. Redan googling på hans namn avslöjar en hel del av nätverkandet och klimathotsmjölkandet.

  Mer om den sannolika kopplingen till skolstrejken hittade jag på bloggen toklandet.wordpress.com i kommentarerna till artikeln ”Metoo, ökad anmälningsbenägenhet och minskat mörkertal”, 5 dec; ungefär halvvägs i kommentarsfältet kommer den välkända bilden + länkar + kommentarer.

  Gillad av 8 personer

 7. Peter skriver:

  Aktivismen utvecklad som maffialiknande affärsidé.

  Samma verksamhet som bl. a Barrak Hussein Obama bedrev i USA. Fast då handlade det om att pressa ut pengar ur storföretag för rasdiskriminering.

  Gillad av 4 personer

 8. Elisabeth skriver:

  Tack och lov för Trump. Han säger som det är. Alldeles nyss twittrade han så här: ” The Paris agreement isn´t working out so well for Paris. Protests and riots all over France. People do not want tp pay large sums of money much to Third World countries, questionably run, in order to , maybe, protect the environment ” Skulle tro att Macron tuggar fradga när han läser Trumps syrligheter. Macron blir genomskådad, Trump ser ju att ”global-warming”-industrin är ett con-game.
  Tänk om vi hade politiker som hade några uns av Trumps sunda förnuft.En nåd att stilla be om. För hur vi än väljer här så får vi – Löfven….
  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-08/paris-lockdown-watch-live-hundreds-arrested-tear-gas-deployed-during-fourth-week

  Gillad av 10 personer

  • Degelstål skriver:

   Fan Trumpen lämnar alla i dammet bakom, Paris agreement, tummen upp på den. Fast på min arbetsplats så har det blivit kraftigt karriärfrämjande att ta med något negativt om Trump vid varje framställan.

   Gillad av 2 personer

   • laogong2018 skriver:

    Det är ren lathet att svenskt media kopierar amerikanskt media när de klagar på Trump (vad är det för journalistik?). Fegheten visar sig också när man på jobbet måste ge Trump en känga och hålla med. Men ställ denna fråga : Precisera vilken fråga som de motsätter sig angående Trumps politik.
    Motsätter de sig lägre skatter eller verkställa existerande lagar när det gäller ILLEGAL invandring eller kanske minska byråkratin eller underskottet, öka tryggheten mot brott, etc.

    Gilla

   • Degelstål skriver:

    Jamen jag älskar Trump. Att öppna munnen om honom på jobbet och säga något positivt är ju ett ganska tråkigt sätt att säga förväl, min plan är istället att köpa vinröda läderbyxor med bara skinkor och ha på dem en vecka eller så och hävda att jag är transbutch.

    Gillad av 1 person

 9. Degelstål skriver:

  Haha vilket uppenbart bedrägeri. Det enda bra med det är att det är lurade klimathysteriker som kommer att luras på pengar. Sannolikt är det nog slugt för även om det visar sig att det är svindel så var det ju i ett gott syfte så de undgår ju fängelse, och Greta är inte ens straffmyndig. Smart, som gängen i förorten, skicka fram småbarnen,

  Gillad av 2 personer

 10. Degelstål skriver:

  För mig så luktar allt sådant här när idén är att andra skall göra något, för vänstern så är göra synomymt med att demonstrera, tysta, förstöra, förfölja, hota och indoktrinera, är det detta som är problemet? De uppfostras aldrig i att för att få upp löven så måste man kratta, det hjälper föga att demonstrera utanför grannen för att han skall kratta upp dina löv. Så är det nog, alla dessa vänstermänniskor har helt enkelt inta lärt sig av sina föräldrar den vanliga mekanismen för att få något gjort, nämligen att göra något. Jag ser framför mig hur de sitter framför sitt legoset och försöker gnälla ihop det. Tänk sedan när de upptäcker nyckeln, man går ihop med andra och inser att det fungerar faktiskt att hota och skrika, vilken lycka, och Ett politiskt parti är fött. Därför så måste det vara en fråga om tid innan alla arbetare lämnar socialdemokratierna och vänstern för de ha inget gemensamt längre.

  Vad gäller miljön så tycker jag de som plockar upp plast gör en insats, jag gör det själv, föreningar som denna har väl inte alltid rätt och använder nog också den vänstertaktik men inte uteslutande

  https://www.surfrider.org/

  Som igår, stora vågor, ett antal gubbar nästan alla över 50 ute och surfar, jag tar med mig skräp som ju alltid blåser in när det blåser styv kuling, jag tjatar inte på någon, utan sköter mig själv, kanske någon tar efter.

  Gillad av 3 personer

  • Elisabeth skriver:

   Mycket bra, Degelstål. Min filosofi också. Man gör sin lilla insats där man är och där man kan. Man håller snyggt framför sitt eget hus och hoppas att andra gör sammalunda. Vilket de också gör där jag bor. Är så hjärtinnerligt på alla aktivister som hotar och skriker , larmar och gör sig till.

   Gillad av 2 personer

   • Kristina von Heland skriver:

    Då man stängde några stränder på Mallorca för att sanera dem protesterade AB och Expressen för att det blev ont om badplatser. Det var några km och Mallorca är en ö med strand. Man återställer mark och lägger stigar med plank så att sanden och växtligheten ska skyddas. Man anlägger reservat där man kan dyka. Man får inte ankra hur som helst. Det klagar man på i Sverige halleluja på det.
    Man har plastdagar då man samlar in. Ett år satte man upp en plastkub full med fimpar och skrev detta har vi samlat in. Begränsningar på uthyrning. En del blir fel men då får man göra om. Apoteken har inga plastpåsar, sitter lapp på kassan som motiverar. Lidl, inga plastkassar. Ursprungsmärkning på mat, kött uppfödning.Sverige blir akterseglat nu tror jag. Att säga nej löser inga problem, låt kapitalismen och företagandet lösa det.
    Man ska lyssna på fjortisar vars mor kan sjunga ut i stället

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Slutsats: Plast som slängs i soporna förbränns lokalt, den som snällt sorteras och inlämnas i plastinsamlingen slämgs direkt i havet. Vilket är alltså det moraliskt riktiga alternativet?

    Gilla

 11. acciaiosite skriver:

  Klimatdespotins barnarbetare! Här får klimatförvridarna sina fiskar varma. Om Henrik Jönssons video finge visas varje dag under en veckas lopp i statstelevisionen, skulle kilmatångesten kunna vara botad per omgående. Men ack, det bleve ju besvärligt för statsmedias medarbetare, som kanske skulle tvingas till arbeta med riktig journalistik i stället… https://www.youtube.com/watch?v=hvAGFQ5-VTA

  Gillad av 1 person

 12. Hovs_klipphällar skriver:

  Trodde först detta var ett skämt. OK, och sedan kom jag att tänka på maffians klassiska affärsidé:

  ”This is an offer you can´t refuse….hehe!”

  Alltså: Du gör klokt i att anta vårt erbjudande om ”beskydd” … för annars KAN det ju hända att något tråkigt händer? Och det vill väl ingen av oss?

  Gillad av 3 personer

 13. Lars Bohman skriver:

  Vilken lysande journalistik. Här får vi verkligen veta något om godhetens drivkrafter. Den som hänger med i denna debatt förlorar oskulden dagligen.

  Jag tillhör dem som tror att jorden snarare går mot en nedkylning. Kan vi också klimatkompensera? Finns det konkreta förslag om hur? Vedeldning utan rökgasrening?

  Gillad av 5 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Hur mycket den samlade mänskligheten än anstränger sig så är våra möjligheter att påverka klimatet på något sätt i storleksordningen 0,0000000000001 promille.
   Men att försöka är ju inte fel så några hundra kor och grisar, stora motorer (kör själv min V8 med välbehag och nästan märker hur det blir varmare!), vedeldning är utmärkt för klimatet och hälsan – en kvart om dagen värmer ett familjehus och jag tror att komposter avger en hel del koldioxid också.
   Men solens aktivitet och planeternas föränderliga banor kan vi inte påverka.

   Gillad av 3 personer

 14. Ali Baba skriver:

  Idealisten och Jesus efterträdare Greta Thunberg ska alltså tillförsäkra sig förräntning på sitt kändisskap tillsammans med moraliskt förljugna ”kommunikationsproffs”:

  Bannlys olika företag i kampanjer; utmåla syndabockar. Erbjud avlatsbrev genom syndernas förlåtelse i form av klimatkompensation och sälj uttalanden från klimatjesus Greta, som både kan rikta bannbula mot företag som förlåta desamma efter ”frivilliga” bidrag till Stiftelsen.

  En förfinad marknadsmässig utveckling av bidragentreprenörernas certifieringsupplägg. I värdegrundskyrkan kan du bli HBTQ-certifierad eller rättvisemärkt av olika parasiterande organisationer. Nu kan företag på marknaden köpa välsignelse från miljöjungfrun Greta Thunberg.

  Gillad av 4 personer

 15. Linden skriver:

  Intressant krönika.
  Som pensionär efter att ha försörjt mig som egen företagare 40 år har jag satsat alltmer på småbolag eller så kallade förhoppningsbolag.

  En vildvuxen djungel fylld med rovdjur. Men också med glimrande idéer och skarpa hjärnor.
  Samma regler gäller med handel av dessa aktier som med det egna företagandet.
  Läs på, lita på dina egna skalle, tro inte att det är någon som vill dig väl, håll ut och var ihärdig när du bestämt färdmålet.

  Handel på denna marknad rekommenderas för de pensionärer som fortfarande vill ha lite spänning i tillvaron.
  Med ett förbehåll, du måste tåla att gå på pumpen, långtifrån alla affärer går med vinst.

  Gilla

 16. olle holmqvist skriver:

  Vem blir lurad av Laikas svulstiga formuleringar ? Jo t ex en nybliven änka som med förtjänst sålt sin nu alldeles för stora insatslägenheter, och ingen erfarenhet har av pengar, och tänker bäst att placera, investera nånstans så arvet till barnbarnen växer…Och inte vet att båtmarknaden står stilla sedan några år…

  Då annonserar Laika i tidningar som Senioren, fast dom brukar vara rätt alerta – redaktionellt på sånt här. Hoppas Senioren läser Patrik & Goda Samhället.

  Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Mor min hade en sådan situation. Hon köpte bank-aktier för några hundra tusen. Säker investering trodde hon, ”Det är ju Wallenberg!”, brukade hon säga.

   Några år senare hade vi bank-kris, aktiernas värde smälte ihop som en smörklick i en het stekpanna.
   Så kan det gå när man litar på banker.

   Gillad av 1 person

 17. Lasse Forss skriver:

  Jag såg ett Axessprogram för ett tag sedan. Det handlade om Martin Luther och hans kamp mot katolikerna och då särskilt mot avlatsbreven. Det illustrerades med ”stjärnsäljarnas” metoder. När en person hade dött tog stjärnsäljaren kontakt med den avlidnes anhöriga och berättade ”jag har just haft kontakt med din mamma” (eller vem den avlidne var). ”Hon lider fruktansvärt i skärselden, men om du köper de här avlatsbreven så kommer hennes lidande att upphöra”.

  Klimatalarmisterna har till fullo anammat avlatsmetoden. Och det verkar lika lönsamt nu som då. Al Gore lär vara miljardär. Och varken Anders Wijkman eller Johan Rockström har några problem att få ekonomin att gå ihop.

  Gillad av 2 personer

 18. W skriver:

  Uvell skriver
  Något annat sossar gör när de har makten är att låta regeringskansliet svälla. För att kunna anställa så många polare som möjligt på andras bekostnad, som får fina förmåner och inte minst fina CV:n. Och dessa försöker de också använda så mycket de kan utan att det märks till egen statligt betald opinionsbildning. Alltså ökar regeringskansliets kostym ytterligare med nya budgeten – 7 483 miljoner till 7 948, en höjning med nästan 500 miljoner kronor på ett bräde.

  Miljöpartiet har ju förhandlat budgeten, så naturligtvis chockhöjs anslagen till miljö.Utfallet förra året var 7,7 miljarder, nästa år blir budgeten 11,8 miljarder. En höjning med 4 miljarder rakt av.

  Att rösta för den här “övergångsbudgeten”, dvs socialistiska budgeten, innebär också att alla försämringar de gjort de senaste 4 åren kvarstår. Som straffskatten på sparande via ISK-konton, där man för ett år sedan tvingades börja betala 30 % skatt på en “schablonintäkt” som beräknas av minst 1,25 % av kapitalet man har. Trots att tillgångarna bara ligger på kontot tvingas ägarna alltså att ta upp en reavinst i deklarationen och sedan skatta 30 %. Faktum är att sossarna gjort allt de kan för att placera oss i den absolut skattetoppen igen.

  Gillad av 3 personer

 19. Göran Holmström skriver:

  Gillade din inledning om att ägna 15 år åt finansbranschen.
  Jag har ägnat 36 år åt att försöka få till en snygg vikinga avslutning.
  Ok drog av några år, för att jämna ut statistiken lite då.
  Har jag lärt mig något på dessa försök?
  Nix, eller jo. Ödet är en ytterst grym älskarinna, som ibland kramas hårt, samt att ödet släpper en inte för ens tid är inne. Det är inte något viljan bestämmer tyvärr.
  Men lika viktigt, är att njuta av resan, och alla saker som är små men smakar bra under tiden! Då slutet bestämmer man uppenbart inte så enkelt som man önskar/tror.
  Minns min barndom, 6 år ung så släpade upp pulkan på taket på huset vi bodde i
  cirka 8 meter upp skulle åka ner från taket bra snö och allt det där.
  Men dessa tjallare, dom skvallrade och förstörde ett i min unga skalle ett toppen åk.
  Nu 54 år och letar ett bättre åk.
  Vissa saker ändrar sig, vissa inte!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.