Vad innebär de transsexuellas medverkan för damidrotten?

Den transsexuella tyngdlyftaren Lauren Hubbard, 41, vann nyligen två guldmedaljer och en silvermedalj vid en tävling i Samoa.

Många kvinnoorganisationer oroas nu över vad som kommer att hända med damidrotten då biologiskt födda kvinnor får konkurrens av kvinnor som tidigare varit män och har en annan fysik.

– Kommer det till sist att räcka med att en man identifierar sig som kvinna för att han ska få tävla mot kvinnor? frågade sig den feministiska bloggen Speak up for women redan i januari i år.

35 reaktioner på ”Vad innebär de transsexuellas medverkan för damidrotten?

 1. Aurora skriver:

  Idrotten redan Caster Semenaya, en löperska från Sydafrika som har manligt höga testosteronvärden. Hon var flera år avstängd men är nu tillbaka. Medicinsk trans eller obestämt kön kallas det också. Naturligtvis sätter de hormonella effekterna av detta en rättvis konkurrens ur spel. Ska sedan sådan trans att man enbart ’känner’ sig som kvinna ge biljett till damtävlingar så blir det ju ingen mening med alls i framtiden.

  Gillad av 3 personer

 2. Snigelälskare i kubik skriver:

  Vad går idrott ut på? Att vinna! Det har männen gjort i tusentals år. Det behövs inga fler tävlingar. Och de muskulösa och tjockhudade vinner alltid över de tjocka, klumpiga och ömhudade. Varför då ständigt bygga fler arenor som alltid visar samma sak? Lägg ned idrotten! Men behåll motionen. I både huvud och kropp. Vi blir då alla vinnare. I att vara oss själva. Från soffpotatis till atlet.

  Gillad av 2 personer

 3. Göran Holmström skriver:

  Detta spektakel bevisar ju att det finns fysiska skillnader mellan könen. Och att man gör alla fantastiska idrottskvinnor en rejäl otjänst genom att låta män delta på grund av genustrams.
  Exemplen är många, MMA monstret som säger sig vara kvinna , steroider upp över öronen stor som ett mindre hus. Så ska han ,för det är en han tävla i damklassen.
  Ta min sport enduro och motocross,
  Vilken halvsnabb motionär som helst placerar sig lätt topp tio i kvinnoklassen i sm, tjejerna är absolut inte dåliga på att åka tvärtom så kör dom bra, men grabbarna är så mycket snabbare bara. Varför har jag ingen aning om, Det bara är så.
  Är det då rättvist att män med förvirrad könsidentitet ska kunna utnyttja det för genugenus folket ska Få vinna billiga usla poänger.

  Gillad av 3 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Samma i Formel 1, kvinnor är inte konkurrensdugliga där heller. I dragracing finns det mycket framgångsrika kvinnor. Män tar risker, kvinnor strävar efter trygghet. Män pressar sig trotts att det gör ont i hela kroppen och ögonen vill falla igen, kvinnor ger upp ( måste ”tvingas” vidare även vid födandet av barn! ).

   Gillad av 2 personer

   • Kronblom skriver:

    I F1 kan nog kvinnor göra bättre ifrån sig idag sen de har börjat med servostyrning, (halv)automatisk växellåda och alla möjliga tekniska hjälpmedel. Det finns några som kan, Lisa Kelly (Ice Road Truckers) vann Alaska mästerskapet i motocross (Dirtbike) i början av 00-talet.

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Visst finns det skillnader, och det är ju det som är så spännande. Det där fina sampelet mellan könen,
    Något som dessa arga bittra män och kvinnor som vill riva könsgränserna aldrig upplevt, det som förvånar mig är att kvinnor inte slagit som stridsflygare. Där har dom alla förutsättningar att sopa mattan med männen, göra sju saker samtidigt osv.
    Mvh Göran

    Gilla

   • Göran Holmström skriver:

    Stig slagit är inte slagits 🙂 men logiskt sett tror jag att det skulle kunna vara ett område, där kvinnor kan visa sig minst lika bra som män.
    I formel ett har kvinnor tyvärr visat sig inte lika bra, som Hans påpekade , möjligtvis kanske Kronblom har rätt. Att servo och automatlåda kan utjämna skillnaderna.
    Har varken flygit stridsflygplan eller rattat formel ett, men har vunnit ett par tävlingar i motocross och enduro genom årens lopp.
    Till det rankats som en av toppen i superkart baserat på mina varvtider hade tyvärr inte råd att tävla, enligt David Coulthard så är superkart det närmaste man kan komma f1.
    Han har kört båda, och vägrade köra superkart igen, nästan samma krafter och farter helt oskyddad fem centimeter från backen till det 2 g i böjarna med stel bakaxel ger en lätt drifting och stötig kurvtagning. Bromsarna klipper till med mer än 2 g , accet är bra med 3sek till hundra med bilbanedrevning 200 på 5-6 sek. På kartbana blir det än mer intressant över 40 växlingar per varv lika många bromskorrigeringar , man använder bromsen för att styra med tillsammans med ratten, till det kast och wobbel. Allt detta på en bana som man åker ett varv på 36-37 sekunder med 180 kmh i topp på den korta rakan.
    Det enda jag sett som liknar det är Ayrton Selmas ursinniga kvalvarv runt Monaco sent 1980 tal, kika gärna på det på Youtube, det kan ge en känsla om vad jag sysslat med i enduro spåret och med suoerkart till och från under en halv livstid.
    Mvh Göran.

    Gilla

  • A skriver:

   Jo visst Elisabet G, det är LÖSNINGEN som tar en halv sekund att tänka ut. Tror du de vill ha den?? Nej nej, den innebär ju att INTE köra huvudet i väggen, och då går de ju miste om hela förstörelsen. De ska invertera, det är hela grejen. Allt bygger på det. Men Elisabet vi kommer att koppla ett grepp på dem, jag vet det.

   Mvh A

   Gilla

 4. Göran Nilgard skriver:

  En tanke: ”Hon” får sannolikt vara med för att hon annars kan stämma någon amerikansk organisation på multimiljonbelopp i dollar för diskriminering.
  Och enligt gällande feminismkommunismnazism (bra ord!) doktrinerna är ju ändå alla lika.
  Som ett sidospår, men relevant, uppmanades en docent på Lunds universitet, Medicinska fakulteten, att sluta prata om biologiska skillnader mellan män och kvinnor (honor och hanar).
  Många studenter och speciellt de vi förknippar med att vara det vi tycker ser ut som kvinnor tog väldigt illa vid sig.
  Så med ovan nämnda tyngdlyftningsguld till en f.d. man tycker jag man kan tala om en bumerang effekt.
  Vi kommer att kunna läsa om många liknande händelser i framtiden.
  Hittills har man hittat 63 ”genders” i USA, så i framtida olympiska spel kan vi t.ex. hamna i situationer där det delas ut 63 guldmedaljer i varje viktklass. En klass för varje gender. Allt annat är ju diskriminerande!!! I tyngdlyftning finns ca 10 viktklasser. Blir 630 guldmedaljer att dela ut. Bara i tyngdlyftning.
  För ibland i feminismkommunismnazism är alla olika. Men ändå lika. Men olika.
  Jag reder inte detta……

  Gillad av 3 personer

 5. Ms skriver:

  Lite komiskt är det allt. I Sverige har vi en annan variant, vuxna män som spelar mot barn, det är ju ännu mer perverst. De går också i skola med barn, senast idag läste jag om en vuxen eritrean som tydligen strypt en kamrat från Pakistan (ja inte vet jag, det stod kamrat, det är väl ny-pkiska) som var yngre sades det.

  Gillad av 4 personer

 6. lenam skriver:

  Vem som helst kan välja att byta kön. Bara att ringa skatteverket. Byt namn också. Vem har hittat på dessa galenskaper och när? Man behöver således inte operera om sig eller dylikt. Ur led är tiden. Kan någon ta tag i galenskaperna i vårt land, tack?

  Gillad av 2 personer

 7. Elisabeth skriver:

  Tyngdlyftning för ”damer” ? Det är ändå enligt min mening en motsägelse och något gräsligt så det gör inget om den utvecklas till en gren för utklädda män som påstår att de är kvinnor. En B-klass så att säga. Skämt åsido, alla s k ”trans” borde sporta i egna tävlingar.Precis som handikapp-VM/OS osv.. Annars ränner detta ”allas lika värde”- tramset åstad och blir till något fullständigt absurt, en freakshow och ett hån mot alla seriöst hårdtränande ungdomar.

  Gillad av 1 person

 8. En liten gnista skriver:

  Man kan tävla på många olika sätt. I dag för 50 år sedan landade astronauterna Buzz Aldrin och Neil Armstrong på månen. De stod som vinnare i rymdkapplöpningen till månen.
  Det här med astronauter och kosmonauter har jag aldrig begripit mig på.
  För astronauter och kosmonauter är vi alla. Vi bor och färdas alla genom universum på ett pyttelitet dammkorn. Det vi kallar för Jorden. Att bara få finnas till ett ögonblick gör oss alla till segrare. Det behövs inga tävlingar eller månfärder. Vinnare är vi alla, den korta ögonblick vår egen gnista flammar upp.
  Som en gnista i evighetens mörker. Något att tyst jubla över i sin ensamhet, när stjärnorna tänds på himlapellen, och fullmånen gulmättad glider upp över en taggig skogshorisont. Och kastar sitt ljus över myra, larv och människa – ond som god – kvinna som man.

  Gilla

 9. A skriver:

  Vad det betyder? Ja det betyder att sporten blir förstörd. Vad annars. Den hade ett värde, alltså måste den förstöras. Någon som börjar lessna?? Kaffe är motstånd! Kaffe?… någon?

  Mvh A

  Gillad av 1 person

 10. Niklas R skriver:

  Vad är problemet?!? Att två socialistiska underideologier krockar, feminism och hbtq, och de inte vet hur detta ska värderas enligt värdegrunden?

  Svaret är enkelt. Ingetdera. Båda ideologierna är felaktiga och när de krockar så här är Guds sätt att påvisa hur korkad premisserna är till att börja med eftersom vilken väg de än väljer är ett moment 22.

  Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Tror du har missat åsikterna som majoriteten av vad medlemmarna i de olika svenska landslagen tycker och tänker.

    Sedan låter jag det vara osagt hur majoriteten av de övriga tycker och tänker bortsett från vad artikeln nämnde om en blogg ovan.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Folk är idioter och pratar efter motstridiga paradigm. De associerar bara fritt. Idrott för kvinnor, rösträtt för kvinnor, kvotering av kvinnor — det måste vara samma sak. Men de tager miste. Man kan tala med profanum vulgus, men man kan inte resonera som profanum vulgus.

    Gilla

 11. Elof André skriver:

  Nästa partiledare för FI, kommer naturligtvis vara en före detta man som identifierar sig som kvinna. FI är ju som bekant i desperat behov av testosteron.

  Gilla

 12. Stig Palm skriver:

  Dags att införa en kategori till; Han, Hon, Det. den senare gällande dessa ‘SheMales’ eller ‘Male Shes’. Ha Ha Ha…

  Gilla

 13. Rikard skriver:

  Hej.

  Vad det innebär?

  Tja, rent konkret att det alla utom feminister redan visste: män är starkare, uthålligare, snabbare – har helt enkelt marginalerna på sin sida vad gäller reflexer, muskelmassa, energiförbrukning, och så vidare.

  Men något att komma ihåg: detta gäller för grupper, inte individer. Visst, gruppen ‘män kommer att innehålla fler individer som samtliga når över ett visst mål för just styrka, uthållighet eller snabbhet, än gruppen ‘kvinnor’, och bland eliten där marginalerna är ännu snävare kommer männen att dominera ännu mer. En kvinna kan träna sig till att vara snabbare, starkare och uthålligare än de flesta män, men hon får svårt mot en man som tränat i samma syfte.

  Blandar man in idrottsgrenar som kräver teknik blir det lite luddigare: judo t ex, eller e-sport (det är tydligen idrott…) eller skytte eller fäktning – eller varför inte idrottsliga aktiviteter som kräver kombinationer av det fysiska, det mentala, kunskap och erfarenhet, som Iditarod i USA? Då blir det ännu lite lurigare.

  Men om MTK får tävla tillsammans med kvinnor som inte genomgått puberteten som män så kommer dessa före detta män (MTK) att dominera, sätta rekord, och kunna spela Allan, om uttrycket tillåts.

  Personligen tycker jag att det är en ickefråga: låt marknadskrafterna avgöra. Marknaden ger ju tydligen alltid bästa möjliga resultat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 14. Lennart Bengtsson skriver:

  En lämplig lösning vore att utesluta manlig och kvinnlig idrott och endast tillåta helt könsneutrala gemensamma tävlingar. Lika antal som i fotbollslandskamper mm löses lämpligen genom kvotering efter antalet bestämda kön. Dessa behöver inte begränsas till två Om det av någon anledning och för någon tid skulle visa sig att de som kallar sig män råkar vara helt överlägsna i visa idrottsgrenar så kunde detta kanske få till följd att genusideologerna skulle kunna ompröva sin uppfattning. Fan tro´t förstås.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.