Ny podd! Klimatdebatten handlar om mer än klimatet

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 13/11) pratar jag med Patrik Engellau om klimatfrågan. Där har vi klimatalarmisterna som vill få oss att tro att världen är på väg att gå under. Och så har vi skeptikerna som är, ja skeptiska. Men är det en vetenskaplig fråga, egentligen? Engellau menar att bakom alarmisternas oro och rädsla för världens undergång kan det finnas andra motiv. Klimatfrågan kanske till stor del är en fråga om makt.

Engellau har i flera inlägg här på Det Goda Samhället visar hur akademiker försöker koppla ihop klimatskepticism dels med mental ohälsa, främlingsfientlighet och dels med en viss grupp människor: äldre vita män. Man insisterar också på att kalla de som ifrågasätter alarmismens världsbild för ”förnekare”.

På Chalmers tekniska högskolas hemsida står det så här:

Med Chalmers som nav etableras nu världens första, globala forskarnätverk om klimatförnekelse. Bland annat studeras hur högernationalismens framfart i Europa bidragit till att klimatförnekelse ökat – där en rykande färsk forskningspublikation visar kopplingen mellan konservatism, främlingsfientlighet och klimatförnekelse.

Det där med ”förnekelse” är förstås rent nys och uppenbar härskarteknik. Men Engellau menar att dessa akademiker ändå kan ha en poäng. Det finns ett samband på så vis att de som tenderar att tänka politiskt inkorrekt i en fråga också tänker politiskt inkorrekt i andra frågor. I klimatfrågan finner han återigen motsättningen mellan pk-ister och antipk-ister.

I artikeln ”Nonsensforskning” (13/11 2018) skriver Engellau:

Forskningen kommer troligen, om den genomförs noggrant, att komma fram till det som vi redan visste, nämligen att politiskt inkorrekta människor har politiskt inkorrekta åsikter på flera områden och att motsatsen gäller för politiskt korrekta människor.

Den klimatalarmistiska industrin, förklarar Engellau i podden, kan vara ett sätt för pk-isterna att vinna makt, resurser och prestige samtidigt som de framstår som ”the good guys”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

24 reaktioner på ”Ny podd! Klimatdebatten handlar om mer än klimatet

 1. Bo Svensson skriver:

  Varför skulle människans påverkan på klimatet INTE ha katastrofala konsekvenser? – Det är ju högst sannolikt. – Och det finns ingen trovärdig handlingsplan för att vända på utvecklingen.

  Arternas utrotning – samma. – Alla förhärskande tendenser pekar mot avgrunden och ingen trovärdig handlingsplan finns för att ändra kurs: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-kan-bli-den-forste-arten-som-dokumenterer-var-egen-utryddelse/70456453

  I en redan starkt överbefolkad värld fortsätter befolkningstillväxten ohejdat och ingen vet vad man skall göra åt det.

  Och istället för att ens börja bruka allvar och ta itu med problemen, använder de som annars skulle ha makt och ork att agera, istället resurserna till att samla på sig av överskottsbefolkningen vars sätt att tänka och bete sig drar ner de avancerade länderna till den globala normalnivån.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Katastrofala!? Vad tyder på det? Det har följder, men knappast katastrofala. Om vi inte får för oss att spränga våra vätebomber.

   Katastrofala följder skulle det ha att på grund av polemiken omkring klimatutvecklingen införa totalitära styrelseskick och avskaffa den mänskliga friheten.

   Jag vet precis vilken sida i denna debatt som står för katastrofen.

   Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Totalitära styrelseskick löser inga problem.

    Rättsordning är rodret man styr med och dess utformning kunde i princip överlåtas till en artificiell intelligens. – Man matar in att utvecklingen skall gå framlänges för livsmiljön och mänskligheten och precisera vad man menar med framlänges.

    Men det räcker med mindre. – Var man än granskar, ser man galenskaper som vore lätta att rätta till tillämpande normalt omdöme och normal intelligens.

    Gillad av 1 person

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Varför det? Ser du en katastrof utanför fönstret kanske? Det slår mig, undrar om man hetsar om klimatet i Japan? Där sker nämligen naturkatastrofer, en reaktor jag använt tippade efter tsunamin och jag har upplevt ett antal mindre jordbävningar, men nog så läskiga. En vän och kollegas hus rasade i Osaka när 5000 dog. Jag undra om de hetsar upp sig så mycket om klimatet, de som verkligen lever med naturkatastrofer.

   Gillad av 2 personer

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Du blandar och ger Bo, fisket och artbestånd och allt det är problem som inte blir lösta för alla pengar går ju till CO2 och etablissemanget. För att lösa miljöproblem krävs energi.

   Gillad av 1 person

 2. brrr skriver:

  Med DGS som nav etableras nu världens första, globala forskarnätverk om klimatalarmism. Bland annat studeras hur ultraliberalismens framfart i Europa bidragit till att klimatalarmism ökat – där en rykande färsk forskningspublikation visar kopplingen mellan liberalism, pådrivning av massmigration till Europa och klimatalarmism.

  Gillad av 4 personer

 3. Astrid skriver:

  Klimatalarmismen är bara en del i polariseringen mellan globalister och antiglobalister, eller PK-ister och icke PK. Mycket trams syftar till att vända bort blickarna från de stora frågorna. Vad som händer är väldigt omfattande. Globalismen avser en genomgripande förändring både av världen och individen. Gamla tidlösa ideal pulvriseras och ett nytt tänkande ska in. En fostran till kommunistisk värdegrund och människosyn pågår sedan länge.

  Som jag ser det innebär fortsatt globalisering genom megaföretagens och bankernas maktövertagande en sorts sovjetisering i modern tappning. Ett tredje ondskans imperium riskerar bli betydligt mer långvarigt än sina föregångare på grund av tekniken för kontroll av massorna.

  Även denna diktatur kommer att upplösas; efter oerhört mycket lidande innan allt är över. Projektet går på tvärs mot tidsandan, den inneboende riktningen i tiden mot alltmer frigörelse, därför kommer väldet inte att kunna bestå.

  Men mardrömmen behöver inte bli verklighet. Mycket hänger på Trumps heroiska kamp mot Deep State. Om han lyckas avhända globalistoligarkin makten över framför allt bankväsendet, rätten att trycka pengar som ju ger hisnande svindlande resurser, då förändras läget och framtiden ljusnar.

  Gillad av 7 personer

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Tummen upp för den analysen.

   Gillad av 1 person

 4. thojak skriver:

  Bra, att temat (det påhittade) ‘klimathotet’ får bredare uppmärksamhet ! 🙂
  Fortsätt väldigt gärna med det !

  Länk till en annan (än Al G) nobelpristagare och dennes ‘take’ på (A)GW:
  (Prof Gieaever Nobelpristagare fysik)

  PNAS + Rockströms bedrägeriförsök från juli 2018:
  https://wattsupwiththat.com/2018/08/06/claim-planet-now-at-risk-of-heading-toward-hothouse-earth-state/
  Samt Richard Lindzens sammanfattning av IPCCs senaste, kommentarer + inlägg:
  http://www.klimatupplysningen.se/2018/10/17/richard-lindzen-klimathotet-och-de-tva-kulturerna-2/
  Samt last-but-not-least, sammanfattning av dryga 1.300 granskade rapporter i temat:
  http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html

  Det är ‘bara’ att läsa på…

  Mvh/TJ

  Gillad av 3 personer

 5. Thomas Frisk skriver:

  Det värsta hotet f.n. är plasterna i världshaven. Man måste se det i verkligheten kanske, för att inse att det är vår största miljöskandal. Naturen har hjälpt oss att med strömmar fösa ihop skiten till öar där uppsamling är möjlig. Jag såg en sådan ö av plast i Dalianbukten utanför Kinas kust. Hems syn. I Asien och Sydamerika används havet och floder som sopnedkast.

  Gillad av 1 person

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Ja, och då frågar jag mig, varför startar inte Chalmers ett institut för insamlande av plast i världshaven istället? Det skulle väl vara tämligen enkelt, man identifierar plastöar från satellit och skickar dit trålare som samlar upp det och skickar till återvinningstationer. Men det är så klart roligare och lättare att bara hoppa på oss, som ju är själva syftet med ”forskningen”, att motivera framtida repression och åsiktsförbud.

   Gillad av 1 person

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Det hade antagligen kostat en bråkdel att lösa detta problem med plast om man fokuserat på det istället för att hetsa om (inte lösa) eventuella problem med CO2.

   Gillad av 1 person

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Min egen observation från Östersjön och Öresund är att det är mycket mindre plast nu som spolas upp än när jag var liten, i Spanien nyligen när jag var där så stormade det hej vilt och när jag gick längs stranden så var det mer skit än hemmavid, men ändå inte så mycket,mest läskburkar faktiskt. Detta beror rimligen på utveckling, vilket ju är just det som klimathetsarna vill hålla tillbaks.

   Gilla

 6. leif stern skriver:

  Jorden har sedan de sista 3000 åren upplevt en sjunkande temperatur. Den ”lilla istiden”som slutade ungefär 1850 innebar att millioner människor svälte ihjäl av uteblivna skördar på grund av kalla sommrar. Denna tid då människor svälte ihjäl på grund av ett kallt klimat tas som utgångspunkt för mätning av global uppvärmning. Detta är gravt ohederligt.
  Arkelogi är ett bättre sätt än hypoteser att bedömma jordens reaktion på global uppvärmning till temperaturer som rådde inom rommarväldets dagar. Var vattennivån i havet högre? Arkeologerna vet exakt.

  Länken till en studie av jorden reaktion av högre temperatur för arkelogiförnekare att beakta.

  https://docs.google.com/presentation/d/1683vl92eEiPso2IrA_HL6gqe1YN0H3RjKPp0xq51_Jc/edit#slide=id.p

  Gillad av 1 person

 7. Björn skriver:

  För att spara på jordens resurser, borde de stora folkmassorna som tidigare vara koncentrerade i närheten av de naturligt varma områdena vid ekvatorn, i stället för att som nu, på olika sätt lockas till de ”konstuppvärmda” delarna av klotet! Barnbegränsning är en annan nödvändig åtgärd!

  Gilla

 8. Staffan W skriver:

  Födelsetalen i världen har fallit dramatiskt – halverats sedan 50-talet enligt Rosling, så befolkningstillväxten borde fortsätta avta i takt med högre överlevnadsgrad och högre levnadsstandard.

  Gillad av 1 person

 9. Staffan W skriver:

  Hur många vet och tänker på att CO2 endast är ett s k spårämne som utgör 0,4 promille av atmosfären, mindre än t ex Argon och mycket mindre än vattenånga. Vi pratar om ökningar av hundradels promille av atmosfären, som man menar skulle ändra hela vårt klimat dramatiskt. Och de naturliga variationerna tas inte med i beräkningarna. Dessutom är värmeupptagningsförmågan i CO2 begränsad till två smala spektra, som normalt också täcks av spektra för vattenånga.
  T o m Bert Bohlin varnade för överdriven klimatångest, inte minst bland unga människor. Nu är det legitimt och ”önskvärt” att göra överdrifter för att åstadkomma ”lagom mycket” klimatångest. Ändamålen helgar medlen.

  Gillad av 2 personer

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Mina barn har ingen klimatångest, det är bara pk-ister och kommunister som ändå inte älskar sina barn som plågar dem så.

   Gilla

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Så klart inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.