Det finns gott om otäcka saker i Margot Wallströms eget parti

Mohamed Omar

Under stenar kan man hitta olika sorters slemmiga och otäcka kryp. Man vill helst att de ska stanna där under sin sten där inget solljus lyser på dem.

När Expressens ljus lyste på socialdemokraternas ungdomsförbund hittade man otäcka saker. Där fanns värderingar som svårligen går att förena med ett progressivt partis program. Där fanns bland annat medlemmar i en obskyr, pseudoislamisk sekt, en Saddam Hussein-anhängare, och en ordförande som förstörde möten genom att stå och skrika.

Men när vår progressiva och feministiska utrikesminister talade om en man som borde krypa tillbaka under den sten varifrån han kommit, så var det inte den skrikande SSU-mannen Mansour Ahmed hon tyckte skulle krypa tillbaka in i någon mörk moské. Inte heller syftade hon på Saddam-anhängaren. Och inte heller medlemmarna i den obskyra sekten Ahmadiyya med sin ledare som de kallar ”kalif”.

Nej, Margot Wallström avsåg den kanadensiske psykologen Jordan B. Peterson, som nyligen besökt vårt land. Med darrande stämma manade hon honom att krypa tillbaka till den sten varifrån han kommit. Menar hon månne Torontouniversitet där Peterson är professor? Innanför dess vägg gömmer sig många slemmiga och otäcka kryp, eller?

Nej, Margot, det är till ditt eget ungdomsförbund du ska vända dig med din maning. Hur kommer det sig att vi aldrig hört dig använda lika starka ord om de otäcka kryp som rest från Sverige för att strida med Islamiska Staten? Hur kommer det sig att du inte sagt åt dem att de inte hör hemma i ett civiliserat samhälle och inte är välkomna hos oss? I vissa fall gäller tydligen din princip om ”god ton”.

En vit, manlig akademiker som – stödd av bevis – hävdar att lönegapet är en bluff, är ett kryp som ska krypa tillbaka under sin sten, men när fanatiska islamister gör kvinnor till sexslavar tiger man eller uttrycker sig försiktigt.

Förra året bjöd SSU Malmö in den salafistiske aktivisten Hussein Hamad som föredragshållare. Terrorforskaren Magnus Ranstorp har beskrivit honom som ”en framträdande föreläsare i den salafistiska miljön”.

I ett inlägg här på Det Goda Samhället den 10 december 2016 kunde jag avslöja att Hamad samarbetat med IS-imamen Abo Raad i Gävle. Det finns ett videoklipp på YouTube från den 9 augusti 2011 som visar dem tillsammans i Uppsalamoskén. Expressen har i sin granskning av SSU hämtat information från mina inlägg om Hamad, dock utan att kredda.

Jag kallar Abo Raad IS-imamen eftersom han på Facebook hyllade Islamiska Statens offensiv sommaren 2014.

I artikeln ”Extremism sprids av SSU – bjöd in radikal predikant” (8/11 2018) nämner Expressen-journalisten Federico Moreno ett av Hamads tal i vilket han klandrar den socialdemokratiske politikern Nalin Pekgul för att inte vara en riktig muslim. Jag var den förste som uppmärksammade detta tal i ett inlägg här på Det God Samhället den 25/1 2017: ”Göran Greider har fel om moskén i Borlänge”. Nu slapp Morena lyssna på Hamads 55 minuter långa föredrag på YouTube om kalifen Uthmans liv! Han kunde plocka uppgiften direkt från mig.

 

I början av december 2015 avslöjade Gefle Dagblad att Abo Raads moské, Al-Rashideen-moskén i Gävle, finansierats av en stiftelse i Qatar som också finansierat Al-Qaida i Irak, det som sedan blev Islamiska Staten (IS).

Hamad framträder ibland tillsammans med sin far imamen för att tala om islam, vilket tyder på att de har en likartad syn på islam. I en artikel i Dalarnas Tidning av den 1 december 2011, ”Religionsdag i S:t Mikaelsskolan”, beskrivs hur den då 23-årige Hussein och hans far besöker eleverna i trean på S:t Mikaelsskolan för att informera om islam.

”Min fru bär burka, men hon har valt det frivilligt”, förklarade Hamad. En av eleverna frågade om det finns stöd i Koranen för terrorism. Hamad svarade att terrorister ”rycker ur vissa verser ur sitt sammanhang”. Krigsverserna i Koranen handlar om att försvara sig, menar han. Det låter bra, men det är också så många jihadister ser på sin terror, som ett försvarskrig. De menar att väst för krig mot islam och därför har de rätt att bomba London, Paris och New York.

Men inget av detta har fått Margot att bli så arg att hon brutit mot sin princip om ”god ton”. I stället vill hennes parti fortsätta föra en invandringspolitik som islamiserar Sverige. Kommer vår islam att bli bättre än i Somalia, Afghanistan och Irak? Vad får oss att tro det?

Ett nytt islamiskt center planerades att byggas i Borlänge. Det skulle att ligga mitt i centrum och bli granne med stadshuset. Islamiska förbundet som skulle driva moskén hade en presstalesman som hette Hussein Hamad. Hans far är imam vid den nuvarande moskén, inhyst i en gammal skola i Bullermyren.

Om jag inte trodde på vikten av god ton, skulle jag kunna kalla den tänkta moskén för en sten som gömmer otäcka kryp. Men det gör jag inte. Men jag kan säga att jag är glad att den inte blev verklighet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

27 reaktioner på ”Det finns gott om otäcka saker i Margot Wallströms eget parti

 1. Aha skriver:

  Det är en bra vinkling av Muhamed att uppmärksamma Margot Wallströms språkbruk till en dagsaktuell fråga där de hårda orden självklart borde riktas mot fraterniseringen med Islamism inom de egna leden och inte till en civiliserad och påläst psykologiprofessor. Att så ej sker är i omtanke över partiets muslimska väljare.
  Denna fraternisering med radikal Islam i de egna leden måste precis som i övriga partier som också riktar sig mot muslimska väljare, vare någonting som faller utanför den allomfattande värdegrunden – och det med råge. Här handlar det om bruna rötter i nutid, om vi och dom, Islam mot övriga samhället, om patriarkisk politik, om totalitära krafter. Var hittar man demokratiska muslimska samhällen?

  Hur hanterar etablissemanget dessa märkbara avsteg från värdegrunden inom de egna leden? Jo man skjuter in sig på SD och anklagar dem för i stort sett allt som de borde anklaga de egna utövarna av Islam för. Denna mobbing och projicering på ett parti som energiskt förklarar att de har nolltolerans mot extrema yttringar, är ett dubbelspel som saknar all anständighet. Lägg därtill att de umgås med fd kommunister såsom Sjöstedt, att man väljer en fd kommunist som talman och hyckleriet når höga höjder.

  Att utifrån detta ständigt få höra från Jan Björklund och Annie Lööf att man inte vill bli i beroendeställning av SD samtidigt som man samtalar med partier som fraterniserar med Islamism och kommunism, är mycket frånstötande.

  Björklund och Löff har gått vilse och bör bytas ut.

  Gillad av 10 personer

 2. Tritonen skriver:

  Margot Wallström är en upphaussad sosseikon och misslyckad utrikesminister. Det fanns en orsak till att Göran Persson inte var intresserad av att ha henne i sin regering. Hon är den första utrikesministern som är persona non grata i såväl Israel som arabvärlden. Vore bra om en ny regering lät henne krypa tillbaka till privatlivet.

  Gillad av 10 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Värdelöst politiskt ledarskap i detta land. Renons på grundläggande förnuft, kurage och förutseende. Man kan på goda grunder misstro deras lojalitet. Det går också att underkänna MSM överlag.

  Gillad av 5 personer

 4. Lenam skriver:

  Märklig Utrikesminister. Företräder inte sitt land. Hon företräder FN som alltmer styrs av drivkrafter som inte gagnar västerländska samhällen. FN har för mycket pengar och för mycket makt.

  Gillad av 9 personer

 5. Sven Dofva skriver:

  Margot Wallströms inbilska och förutsägbart antiintellektuella åsiktspositioneringar är i sanning en prövning att beskåda.
  Utrikesministern har en fenomenal förmåga att se förskrämd ut och hemfaller ofelbart till ounderbyggda moralistiska utfall mot allting som avviker det minsta från den socialdemokratiska trosläran.

  Gillad av 7 personer

 6. Staffan Anderstig skriver:

  De flesta muslimska länderna ha många rika personer,vår utrikesminister är välavlönad nu och efter sin period som EU kommissionär,vad bryr sig dessa om andra?Rikedom/pengar går att kombinera med islam,du bör bara vara generös med gåvor till islam,som våra socialdemokratiska politiker gör,med andras pengar!

  Gillad av 3 personer

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Ett alldeles utmärkt inlägg. Den lilla respekt jag tidigare hade För Margot Wallström har efter hennes senaste yttrande helt upphört. Risken är vidare stor att hon drar med sig sitt parti i fallet. För min personliga del har det med detta redan hänt.

  Gillad av 8 personer

 8. Björn skriver:

  Det pratas ofta om att den ”nya feministiska politiken” är ”enande”, och förhindrar motsättningar och krig, men vi har väl aldrig tidigare haft mer exkluderande och hatfyllda politiker än t.ex Margot W och Annie L…?!

  Gillad av 8 personer

  • Thorsten Killman skriver:

   Det finns sååå mycket skit om dessa usla politiker. De kan spy galla över andra i parti och minut.
   De agerar som totalt felfria och älskade av folket!
   Återinför ansvaret för dessa politiker, tjänstemän ja alla! Montera stabila tumskruvar som känns.

   Gilla

 9. Vax skriver:

  En ny våg av förföljelse kommer att innebära slutet för kristendomen efter 2 000 år” i Irak, menade en irakisk kristen ledare nyligen. I en intervju för några veckor sedan diskuterade den kaldeiska ärkebiskopen Habib Nafali från Basra hur över ett årtionde av våldsam förföljelse i stort sett har förintat Iraks kristna minoritet. Sedan den USA-ledda invasionen år 2003 har den kristna befolkningen minskat från 1,5 miljoner till cirka 250 000 – en minskning på 85 %. Under dessa 15 år har kristna blivit bortförda, förslavade, våldtagna och slaktade, ibland genom korsfästning; en kyrka eller kloster har förstörts per 40 dagar i genomsnitt, sade ärkebiskopen.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/13294/forintelsen-iraks-kristna

  Har vi hört svenska kyrkan kommentera det?
  Och det folket importerar vi i parti och minut.
  Sinnessvagt.

  Gillad av 3 personer

 10. lookslikeanangel skriver:

  ATT VÄNDA PÅ STENAR

  Det sägs att kvinnor är bra på ”multitasking”,
  dvs göra flera saker samtidigt.

  Då blir man så förvånad att så många kvinnor
  i rätt höga positioner bara klarar av EN fråga!
  Kanske bara någon mindre viktig sak t.o.m.

  Det borde Jordan Peterson forska i (om data inte
  redan finns förstås). För inte minst i politiken
  måste man klara av att titta under mer än EN sten.

  Gillad av 1 person

 11. Asta skriver:

  Nu är det riktig fara å färde..
  Läst på Lars Berns blogg
  Detta initiativ ledde i juli i år till att FN:s medlemsstater godkännande ett dekret om Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som är ett överstatligt avtal som etablerar en gemensam syn på alla aspekter på internationell migration och ett ramverk för övergripande internationellt samarbete

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.

  I sin förlängning innebär en implementering av detta ett avskaffande av alla nationalstater som vi känner dem. Länderna avtalar med denna deklaration bort sina folks suveränitet över sina respektive länder.

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.”

  Som man alltid gjort tidigare, debaclet med regeringen är ett effektivt sätt att få oss och vända bort blicken.

  Ett klassiskt trick de hela tiden använder sig av. Se på Me-too tex titta på den skändligen vite mannen. Det är han som våldtar.
  Vi måste protestera…folkförrädarna i riksdagen håller på att dra oss vid näsan igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.