Salafister ska bygga islamiskt centrum i Borlänge

mohamed omar

Mohamed Omar

Ett nytt islamiskt center ska byggas i Borlänge. Det kommer att ligga mitt i centrum och bli granne med stadshuset. Islamiska förbundet som ska driva moskén har en presstalesman som heter Hussein Hamad. Hans far, Ali Hamad, är imam vid den nuvarande moskén, inhyst i en gammal skola i Bullermyren.

Hussein Hamad är en ledande profil inom den salafistiska miljön i Sverige. Han har ett stort nätverk och reser runt som talare vid olika möten och konferenser. Han framträder ibland tillsammans med sin far imamen för att tala om islam, vilket tyder på att de har en likartad syn på islam. I en artikel i Dalarnas Tidning av den 1 december 2011, ”Religionsdag i S:t Mikaelsskolan”, beskrivs hur den då 23-årige Hussein och hans far besöker eleverna i trean på S:t Mikaelsskolan för att informera om islam.

”Min fru bär burka, men hon har valt det frivilligt”, förklarade Hamad. En av eleverna frågade om det finns stöd i Koranen för terrorism. Hamad svarade att terrorister ”rycker ur vissa verser ur sitt sammanhang”. Krigsverserna i Koranen handlar om att försvara sig, menar han. Det låter bra, men det är också så många jihadister ser på sin terror, som ett försvarskrig. De menar att väst för krig mot islam och därför har de rätt att bomba London, Paris och New York.

Hamad samarbetar med den salafistiske Gävleimamen Abo Raad. På den tiden jag var muslim gick jag ibland till moskén i min stad, Uppsalamoskén. Där mötte jag både Hamad och Abo Raad. Unge Hamad hjälpte Abo Raad att översätta sina föredrag till svenska. Det finns ett videoklipp på YouTube från den 9 augusti 2011 som visar dem tillsammans i Uppsalamoskén.

I början av december 2015 avslöjade Gefle Dagblad att Abo Raads moské, Al-Rashideen-moskén i Gävle, finansierats av en stiftelse i Qatar som också finansierat Al-Qaida i Irak, det som sedan blev Islamiska staten (IS). Abo Raad hyllade Islamiska statens offensiv i Irak sommaren 2014.

Abo Raad stod också bakom en salafistisk hemsida, muslim.se, som förespråkade stränga sharialagar. Enligt hemsidan är det förbjudet, haram, för en muslim att bli vän med en ”otrogen”. Man får inte ens hysa varma känslor för dem. Man får inte delta i demokratin, tjänstgöra i den svenska armén eller fira svenska högtider som jul och lucia. Det är också förbjudet att imitera de icke-troendes sätt att klä sig och tala och så vidare. Icke-muslimer har inte samma rättigheter som muslimer. En hustru är underordnad sin man. Abo Raad var ansvarig, Hamad var skribent.

På sin Facebook har Abo Raad även länkat till en film på Youtube där jihadförespråkaren Abdullah Azzam berättar om en helig krigare. Abdullah Azzam har kallats ”Father of Global Jihad”, var en av Al Qaidas grundare och Osama bin Ladens mentor.

År 2009 fick Sveriges Imam Förbund, en ultrakonservativ salafistisk grupp, 416 000 kronor i statliga medel för att ”motverka islamofobi”. Det går att läsa i dåvarande ungdomsstyrelsens årsrapport. För pengarna skapade de muslim.se.

På denna skattefinansierade hemsida varnade alltså Hamad för att jul och lucia ”fullkomligt avviker från islams troslära och kärnan inom islam” och att man som muslim avfaller från islam genom att delta i dessa svenska högtider. Att avfalla från islam är ingen struntsak. På Abo Raad och Hamads hemsida skrev de ju att man inte fick bli vän med en otrogen, inte ens hysa varma känslor för honom eller henne. Och detta hat borde vara starkare mot en som tidigare varit muslim.

Samme Hamad som spred dessa fobier mot svensk kultur blev också projektledare för ”Under ytan”, ett annat skattefinansierat projekt som syftade till att motverka islamofobi. För detta arbete, som till stor del gick ut på att berätta om sin bild av islam i skolor, fick han en lön på 420 000 skattekronor per år. Totalt fick han mer än en miljon för projektet åren 2013 och 2014. Hur mycket kan man få för att motverka svenskofobi? Ingenting, vad jag vet. Och då talar vi om ett stort samhällsproblem som försvårar integrationen för hundratusentals invandrade muslimer och deras barn och i de mest extrema fallen kan leda till jihadistisk radikalisering.

Hamad ingår som sagt i ett nätverk av salafistiska aktivister. Han har till exempel samarbetat med två salafistiska predikanter som är mycket populära bland ungdomar, Abu Muadh och Bilal Borchali. I en predikan i Uppsalamoskén den 31 maj 2013 med rubriken ”Ungdomarnas ansvar” manar Bilal Borchali församlingen till att följa hela Koranen till punkt och pricka. ”Hela paketet”, som han säger. Han säger sedan att Gud har fört muslimerna till Sverige och Uppsala av en anledning: för att sprida islam.

Borchali uppmanar föräldrar att uppfostra sina barn muslimskt och stå emot det svenska samhällets negativa inflytande. De bör läsa Koranen istället för Aftonbladet och Metro, säger han. De unga bör ha profeten Muhammed som sin förebild istället för ”fotbollsspelare” och ”skådespelare”. Att det finns kloka icke-muslimska förebilder, varav vissa kanske till och med är skådespelare, nämner han inte. Han säger vidare att ”vi muslimer” måste försöka ”ge islam segern” och att vi aktivt måste stoppa ”dåliga saker”, som ”flickvänner” och ”musik”, annars kommer Gud att förbanna oss som han en gång förbannade Israels folk, det vill säga judarna.

Den unge imamen fortsätter med att betona hur viktigt det är att nå muslimska ungdomar och engagera dem i det salafitiska missionsarbetet. Det finns ”massor av bidrag” att söka i det här landet, utbrister han. Underförstått att de muslimer som inte gör något för att missionera för den sanna tron inte har något annat att skylla på än sin lathet. I det här landet kan man till och med erhålla skattepengar för att sprida salafismen, så passa på!

I juni i 2015 skulle den kanadensiske salafisten Kamal El-Mekki ha talat på Rinkeby Folkets hus. Borchali skulle ha varit konferencier. Evenemanget ställdes dock in när Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson avslöjade att El-Mekki försvarar slaveri och förespråkar åsikten att muslimer som lämnar islam ska avrättas. En muslim som firar jul riskerar alltså att förlora mer än sina vänner!

Hamad har alltså också samarbetat med Abu Muadh. Den 7 december 2013, medan Hamad var anställd som projektledare i ”Under ytan”, deltog han tillsammans med Abu Muadh i en insamling till Syrien. Abu Muadh brukar predika i en moské i Halmstad och är populär bland ungdomar med salafistisk orientering. Han blev känd för en större publik när Uppdrag Granskning den 22 april 2015 sände ett avsnitt om jihadismen i Göteborgs mångkulturella förorter. Abu Muadh pekades ut som inspirationskälla för flera svenska jihadister. I ett klipp, ”Jihadens status”, hyllar han islams lära om det heliga kriget. Han talar om de 72 jungfrur jihadisten ska få som lön i paradiset. Detta och andra klipp spreds på sajten Islam Idag som skapades av Michael Skråmo, en svensk konverit till islam och jihadist som befinner sig i Syrien.

Journalisten Magnus Sandelin, som är expert på svensk jihadism, säger så här i en intervju för Hallandsposten den 9 juni 2016: ”Abu Muadh har föreläst om begreppet jihad och applicerat det till Syrien. Och han har ju på ett positivt sätt pratat om martyrskap genom jihad och det är klart att det påverkar många unga människor om han ses som en sorts förebild.”

I artikeln i Dalarnas Tidning av 1 december 2011 fick vi veta att Hamads hustru bär burka, ett tecken på salafism eftersom salafister är mycket noga med att kvinnan ska täcka sitt ansikte. Hamads hustru heter Fatima Suldan och är syster till en Mustafa Suldan, även känd som Mustafa Abu Aaliyah. Varför är det intressant? För att denne Mustafa, Hamads svåger alltså, reste till Syrien för att ansluta sig till Islamiska staten. Han var då bara 17 år.

Mustafa var uppskattad för sin fina röst. I oktober 2014 besökte den berömde islamiske spoken word-poeteten Boonaa Mohamed Malmö. Predikan hölls av jihadist-imamen Abu Muadh från Halmstad och i mellanakterna framträdde Hamad från Borlänge med islamiska rim på svenska och hans svåger Mustafa sjöng fromma sånger, så kallade ”nashid”.

I december 2014 hölls konferensen ”Ett sändebud till världen” i Ahl al-Sunnah-moskén i Helsingborg. På filmen därifrån håller Mustafa Abu Aaliyahs en predikan, sittande bredvid ingen annan än Bilal Borchali, han som i Uppsalamoskén talade om den muslimska ungdomens ansvar att sprida islam i Sverige. De har ingen ursäkt för att inte komma igång. Här finns massor av bidrag att söka, som han sa.

Hur ska det nya islamiska centret i Borlänge användas? Vi vet att inriktningen kommer att vara salafistisk, vilket innebär strikt efterföljelse av Koranen och profeten Muhammeds budskap. Det är vad Hamad och hans vänner, som Abo Raad och Abu Muadh och Bilal Borchali, står för. Man kan förvänta sig att Hamads vänner kommer att predika och undervisa i det nya centret. Men jag tror inte att det kommer att förekomma öppen rekrytering till jihadistisk terror. Den salafistiska rörelsen är delad i synen på IS och Al-Qaida.

Dock kan det salafistiska missionsarbete som man redan bedriver, och kommer att bedriva i det nya centret, bli en grogrund för jihadistisk radikalisering hos enskilda individer, som till exempel fallet var med Hamads unge svåger, Mustafa Suldan. Jag är helt säker på att centret, med tanke på svenskofobin i denna salafistiska miljö, kommer att försvåra Borlänge-muslimernas integration i det svenska samhället.

56 reaktioner på ”Salafister ska bygga islamiskt centrum i Borlänge

 1. Sldy skriver:

  Hur få ut detta till en större publik när etablerad media och politiker sviker? Jag tänker ofta är jag tankar att jaja, där ligger aftonbladet och expressen och inget annat och serverar sin världsbild till alla de som köper dem, tänk om vi hade haft en blaska med konservativ inriktning, eller åtminstone agendafri och orädd.

  Gillad av 3 personer

 2. oppti skriver:

  Hoppas att progressiva migrationsvurmare vill bilda vänföreningar med dessa moskeer.
  Tänk er mötet mellan vänster och feminister med dessa imaner . De har en del att lära av varandra!

  Gillad av 1 person

 3. JAN BENGTSSON skriver:

  Vill tacka för det informativa fjärde avsnittet videoserien!

  Det BORDE vara ett obligatoriskt tittande för Allah makthavare!

  I synnerhet på Kultur- o Demokratidepartementet,
  om vi Bahra fick välja några mottagare av informationen)

  Är vi utsatta för utpressning från Saudi o Qatar, ingen export annars?,
  som göt att våra makthavare accepterar tillväxten av dessa femtekolonnare?

  Gillad av 4 personer

  • Thor skriver:

   Exporten till Saudiarabien ger tyvärr bara intäkter som räcker till en mikroskopisk andel av kostnaderna för folkutbytet. Det vore mer lönsamt om de som arbetar med denna export grävde diken och sedan fyllde igen dem. Förutsatt att folkutbytet stoppas förstås.

   Gillad av 1 person

 4. Mr.T skriver:

  Först vill jag säga att jag uppskattar Omar Mohamed mycket, som med risk för sitt eget liv lyfter fram dessa saker i ljuset så att var och en kan ta del av det.

  Han, (om någon) vet vad han talar om. Sedan ställer jag mig frågan (som redan är ställd), hur kan detta vara tillåtet ? Hur kan Svenska folket låta detta ske, inför öppen ridå ? För mig är det fullständigt obegripligt att svenskarna skänker bort sitt eget land till fiender och offrar sina egna barn för att rädda andras.

  Så länge och så långt har indoktrinering pågått i detta land, att konsekvensanalys av den förda politiken lyser med sin frånvaro. Svensken trallar på som en lobotomerad idiot och låtsas som om att det regnar, samtidigt som dom är på väg till slaktaren, finansierad med de egna skattepengarna .

  Svenska folk ! Ta upp knytnäven ur byxfickan och res er, medan tid är. När det är försent, då är loppet kört och en väpnad konflikt är oundviklig. Är det måhända det som krävs innan ni skall vakna till liv !?

  Man vet vad man har, men inte vad man får.

  Gillad av 5 personer

 5. Jan Ahlström skriver:

  Som SLDY skriver ovan, hur få ut detta till en större publik? Svenska folket måste få veta vad som pågår och sedan ta ställning till om man vill att detta ska få fortgå efter valet 2018.
  Jag blir rädd när jag ser hur våra barn och barnbarn kommer att få det i framtiden om ingen trycker på bromsen, tvärnitar, och gasar iväg åt rätt håll.

  Gillad av 2 personer

 6. p2185 skriver:

  Hur många motioner i riksdag och olika fullmäktigeförsamlingar i de fortfarande demokratiska delarna av vårt land ser vi som syftar till stopp för skattefinansiering och bygglov till att börja med. Citatet från Mohameds text ovan, ”…Den unge imamen fortsätter med att betona hur viktigt det är att nå muslimska ungdomar och engagera dem i det salafitiska missionsarbetet. Det finns ”massor av bidrag” att söka i det här landet, utbrister han. Underförstått att de muslimer som inte gör något för att missionera för den sanna tron inte har något annat att skylla på än sin lathet. I det här landet kan man till och med erhålla skattepengar för att sprida salafismen, så passa på!” gör mig totalt förtvivlad och samtidigt förbannad över våra valhänta politikers och kulturarbetares anings- och ryggradslöshet. SÄTT STOPP NU!

  Gillad av 5 personer

 7. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för denna skrämmande islamiseringsinformation, som borde göra varenda vanlig, hederlig och normalt godmodig gammelsvensk fullkomligt rosenrasande.

  Svenska folket behöver inte tvångsislamiseras av genomuselt barbariska, utländska tokstollar. Vi behöver en ny och fräsch, kompetent regering, som är beredd att värna våra civiliserade, kulturellt kristna, men sunt sekulära, kort sagt; extremt svenska värderingar – i hela samhället.

  Extraval NU! Anständiga återbetalningskrav och omfattande repatriering – börja med imamerna! – omedelbart därefter.

  Gillad av 3 personer

 8. Arnold E skriver:

  Den totala aningslösheten är talande. Hur har vi hamnat här? Har vänstern o övriga migrationsvurmare koll på vad som händer och om ja, vilka är deras drivkrafter?
  Vi blir övertagna inifrån med statliga bidrag! Varför ska statliga medel öht gå till något kopplat till religion? Kyrka o stat är åtskilda, låt det gälla bidragen också!

  Gillad av 1 person

 9. Conny Tillman skriver:

  Jag läser dej jämt Mohamed , och jag är tacksam för det jobb du gör . Det jag insåg på 90 talet har besannats med råge .Djupt deprimerande när vi nyligen gjort oss befriade från en religion , plötsligt står inför en ny som vi ska förhålla oss till . Ska det här stoppas krävs det kraft tag och det är inte landet lagom känt för . Och en salafistisk moske till gör inte saken enklare , det sekulära Sverige är en dröm vi hade . Och att dom hatar våran kultur och oss som otrogna är ju ingen nyhet , men det tycks dom inte förstå på SVT .

  Gilla

 10. Lars Åhlin skriver:

  Det är oerhört bra att Mohamed fortsätter sin heroiska kamp mot salafistisk och jihadistisk islam. Han har några enstaka medkämpar, t ex Nima Dervish, Nalin Pekgul, Hanna Gabdan, Zulmay Afzali, Sara Mohammed, Mona Walter, människor med muslimsk bakgrund som också vågar stå upp för humanism och hederlighet.

  Hade det svenska debattklimatet bara varit en aning öppnare skulle det nog vara ganska enkelt att få en allmän förståelse för att ett uttryck för respekt för muslimer just är att stå upp mot den salafistiska islam, präglad av Muslimska Brödraskapet och liknande organisationer, som helt dominerar ”företrädarna för det muslimska civilsamhället”. Men när vänstern, inklusive liberaler, i Sverige framhärdar med att betrakta all seriös diskussion som genuint ond islamofobi, jämförbar med eller värre än fascism och antisemitism, stannar all politik-utveckling och allt samhälleligt lärande. Den enda vägen är att fortsätta kombinera respekt för enskilda muslimers Gudstro med skarpast möjliga kritik av islamismen i Sverige.

  Gilla

 11. Tomas Liljebrink skriver:

  Ja antingen har vi religionsfrihet eller inte, och då borde alla snurrpellar ha samma rättigheter som andra. Rikets sal, hare krishna, plymoth bröder vissa zigenare mfl har också fått pengar till samlingsplaser och har också läror som går ut på att exkludera sig på olika sätt från svenska samhället och traditioner. Så vad är altrnativet inga pengar till någon?

  Gillad av 1 person

  • Stefan Sewall skriver:

   -Ja absolut. Inga pengar till några religioner. Men framför allt inte till hotfulla och destruktiva, imperialistiska, till religion förklädda politiska invasiva politiska ideologier.

   Gilla

   • Tomas skriver:

    Det innebär då i praktiken inga föreningsbidrag till unga örnar , scouter , några politiska ungdomwsförbund, nykterhetsrörelser mfl. Jag tycker inte det verkar som en bra ide, och tror inte det finns speciellt stort politiskt stöd för det heller. Sverige har en stark tradition av föreningar och bidande av dem just pga av att det finns möjlighet till ekonomiskt stöd. Och även om det skulle bli omöjligt från politiskt håll att ge just skattepengar så förändrar det inget i praktiken. Pengar strömmar in från både eu,företag,fonder och företag. Och man kan ju inte förbjuda folk att skänka pengar.

    Gilla

   • europetodaysite skriver:

    Unga Örnar, skriver du? De har jag minnen av: de ordnade ”frivilliga” aktiviteter för oss elvaåringar i skolan. Frivilligheten var något tveksam, eftersom det inte fanns några andra frivilliga aktiviteter att välja istället, men det gjorde ingenting, tyckte våra lärare.

    På unga örnar fick vi lära oss viktiga saker som att sandinisterna i Nicaragua var hyvens killar, Att Mao var en enormt framstående person som hade gjort stora saker för Kina och lät oss lyssna på vackra socialreportage från det trevliga landet DDR.

    Vi blev också serverade serieböcker med berättelser om feta direktörer i monokel och hög hatt, som sög ut och exploaterade ledsna arbetare. När de inte kunde suga ut de stackars arbetarna mera så stängde de fabriken och arbetarna blev ännu mer ledsna.

    Just unga örnar tror jag själv är en bidragande orsak till att (S) fortfarande kan få över 20% i opinionsmätningar: de ägnade sig under många år åt en systematisk indoktrinering av småbarn i Sveriges grundskolor: de hjärntvättade en hel generation till att tro att socialismen är den enda sanna, goda ideologin.

    Var de bra att ge dem statliga föreningsbidrag? Nej, troligen inte. Religiösa organisationer är om möjligt ännu värre. Den svenska föreningstraditionen har inte bara goda sidor, utan också en hel del riktigt otrevliga saker i bagaget. Det är värt att påminna sig om, när man hör ropen på mera skattepengar till deras aktiviteter.

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Självkart får man inte bara bra föreningar, men man får kollo för barn, frivilligorganisationer som hjälper kvinnor som blivit misshandlade, barn som blir mobbade och stadsmissionens härbärgen och mat till hemlösa mm mfl… Men även små föreningar som kanotklubbar. Flugfiskeknytare skulle helt enkelt få lägga ner utan föreningsbidrag. Det borde man också komma ihåg när man skriker om bidragsstopp.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Scouter, nykteriströrelser och politiska ungdomsförbund är inte religiösa. Det finns förstås undantag med vissa scoutrörelser inom vissa frikyrkoförsamlingar. Jag var t.ex. som 9-åring med i ”Goda Kamrater” som hörde till pingströrelsen. Det behövdes dock inga pengar för den verksamheten. Vi spelade pingis och grillade korv och liknande. En bra ideellt jobbande fröken/ledare hade vi som var mkt trevlig. Det handlade inte om religion. Baden Powell startade scoutingen för pojkar med militär utgångspunkt – spanarträning för unga blivande soldater. Senare var väl Hitlerjugend en variant främst avsedd för militär förberedelseträning och indoktrinering.

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Så politiska föreningar ska få pengar alltså, men inte relgiösa? Då blir det okej med nazistska, kommunistiska, anarkistiska , monarkistiska ungdomsförbund. Däremot får kristdemokratiska ungdmsförbundet tji.
    Det är ju en ide. Men tycker nog stadsmissionen och frälsningsarmen gör mer gott och är mer värd bidrag än nån kommunist.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Inga av dessa skall få mina skattepengar. Kommunister, nazister, islamister ska inte få skattemedel. Inte heller Jehovas vittnen eller livets ord, scientologer eller andra irrläror. De får bygga rikets sal och whatever, för egna kulor. Inga skatter till dumheter.
    Vi kunde spela pingis i scouterna och slå knopar och gå på skogspromenader och tälta och grilla korv och sjunga glada sånger utan pengar. Det behövs inga pengar för sådant. Folk (ledare och ungdomar) måste fixa sin fritid själva, (fortfarande med kravet att följa alla lagar och inte vara destruktiva). Kunde vi då, så kan dom nu också.
    När Baden Powell skapade scouterna fanns inga skattemedel till det. Tror inte nazityskland offrade så mycket pengar på att tysklands alla grabbar byggde läger i skogen och tränade krigsförberedelser med marscher och kampsånger. Att gå i takt och sjunga kostar inget. När islamister ber till allah resp. lyssnar på krigshetsande imamer går det inte heller automatiskt åt pengar. Varför ska de ha pengar? Deras religiösa byggnader byggs ju dessutom för våra oljepengar som Saudi och Qatar nu använder mot oss.

    Gilla

 12. europetodaysite skriver:

  Jag brukar ofta påpeka att man bör lära sig något av vår historia: när människor upprepar gamla misstag så beror det påfallande ofta på att har öppnat alldeles för få historieböcker. De flesta problem som våra samhällen ställs inför har i en eller annan form uppträtt förr.
  Apropå samexistens mellan muslimer och kristna så ville jag få reda på lite mer om kalifatet i Cordoba på medeltiden: som vänstern gärna framhåller som ett exempel på fredlig och nyttig samexistens mellan muslimer och kristna.

  Andrew Wheatcroft har skrivit en utmärkt bok om förhållandet mellan islam och Europa under de senaste 1000 åren, där han även tar upp förhållandena i Cordoba under de muslimska härskarna:
  https://itunes.apple.com/se/book/de-otrogna/id603029830?mt=11

  ..och en annan bok av Dario Fernandez Morera:
  https://itunes.apple.com/se/book/myth-andalusian-paradise/id1075697434?mt=11

  Dessa böcker var ingen upplyftande läsning: dels kläddes myten om kalifatet i Cordoba av: det var inte i någon mening ett jämställt samhälle, utan mer likt en apartheidregim än någonting annat: där kristna hade status som undermänniskor under de muslimska härskarna.
  Framförallt blev jag uppriktigt rädd när jag läste vilka problem som Spanjorerna hade efter återerövringen av Grenada 1492: under de följande sjuttio (70!) åren efter detta hade man kristna härskare som accepterade att islam utövades på iberiska halvön, och försökte sig på fredlig samexistens med den muslimska minoritet som fanns kvar.
  Det var ständiga våldsamheter: de fick slå ner det ena upproret efter det andra och fick hela tiden vara på stridsfot för att hanterna miliser och rövarband som gjorde tillvaron farlig för folket.

  Till slut drog de Spanska härskarna slutsatsen att islam självt var en viktig förklaring till våldet och oron, och förbjöd religiös klädnad, ceremonier och annat som hörde islam till. inte heller detta hjälpte.
  Detta slutade, runt 1570, med att spanjorerna förbjöd islam, erbjöd de ”mezoaraber” som fanns kvar att konvertera, och fördrev de som vägrade till nordafrika. Först då lyckades de återställa lugn och ordning i Spanien.

  Ska vi lära oss något av detta i Sverige? När jag ser hur utvecklingen i Sverige har sett ut de senaste tjugo åren, är jag rädd för att den spanska historien är nog så relevant även för oss.
  På bara tjugofem år har dessa folkslag kommit till vårt land, och lyckats förvandla vårt land från ett lugnt, trygg och fredligt samhälle där folk litade på varandra, till ett våldsamt och otryggt samhälle där hederligt folk inte längre går säkra på gatorna.

  Personligen har jag fått nog. Fullständigt. Det är dags att verka för att återbörda dessa människor till de länder som de och deras föräldrar en gång kom ifrån. Sveriges folk har varit enastående gästfria: utan att knota har vi tagit emot dem, gett dem gratis bostäder, sjukvård och utbildning. Vi har gett dem gratis försörjning när de inte lyckats, eller brytt sig tillräcklig för att ordna sig egen försörjning.
  Som tack för besväret får vi detta: ett land med en våldsspiral som bara tycks snurra fortare och fortare. Varför ska vi acceptera det?

  Vi kan förlåta våra politiker för att de varit naiva och trott att alla går att integrera: men man kan inte förlåta de politiker som vägrar ändra kurs ens när misstagen de begått är helt uppenbara.

  /Twitter: @medicinarn

  Gilla

 13. Sarah skriver:

  Inget islmiskt skit ska byggas.
  Jag vet inte om det är byggt?
  Om det är det elda upp skiten.
  Hatar muslimer mest av alla.
  Jag vet vad muslimer går för i olika sammanhang.

  Inte en enda moske ska finnas i Sverige.
  Inga muslimer heller.
  Hatar även is.

  Burka eller sjal på huvudet ska inte accepteras dessutom tar barn i låg ålder efter.

  Har mycket o säga om alla invandrare.

  Jag bor i ett jävla getto känner mig otrygg som fan för killarna här.

  Stols svensk nationalist.

  Sverige är så jävla förstört.

  Mitt land vart är du?

  Gilla

 14. Lädernacken skriver:

  Västvärlden har ju alltid fört krig mot muslimer. Någon som är ett uns bildad i detta forum. Katolska kyrkan med sina korståg är väl känt, kolonialmakterna likaså. På senare tid har det mest varit USA.

  Gilla

  • europetodaysite skriver:

   Framförallt har araberna, under islam, fört krig mot bokstavligen allt och alla ända sedan Muhamed bildade religionen: islams tidiga historia är en enda lång berättelse om expansion genom erövringskrig och underkuvande av främmande folk: som fick välja mellan halshuggning och att konvertera till islam sedan de blivit erövrade av muslimerna. Dessa krig fördes både i nordafrika i söder, och under lång tid mot det bysantiska riket i norr. Det har inte slagit dig att man kanske bör se korstågen som en reaktion på ett mycket konkret militärt hot mot den västerländska, kristna civilisatonen?
   För att entusiasmera européerna gav man den här kraftsamlingen en religiös dräkt: att ”återerövra det heliga landet” blev en religiös plikt, och gjorde det lättare att rekrytera soldater till de arméer man behövde.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Var väl den ”missionerande Islam”,
   som invasivt med svärdet i hand bredde ut sig och invaderade Europa?

   Korstågen kom MÅNGA HUNDRA ÅR senare!

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Islam-kalifatet uppstod på arabiska halvön och förde expansionskrig åt alla håll på 700-talet och invaderade Mellanöstern och Nordafrika och erövrade tidigare kristna områden och erövrade också år 711 nuvarande Spanien som var kristet. Även Sydfrankrike/rivieran invaderades av islam-araber (morer). Detta invasionskrig besvarades så småningom av motanfall och morerna drevs sakta ut från Iberiska halvön och västra Europa.

   Påven Urban den andre predikade sig varm för återtagande av den heliga staden Jerusalem vid konciliet i Clermont 1095, vilket startade korstågen som en reaktion på islams expansion och invasionskrig. Europa var hotat av islam vid denna tid. Islam hade då nuv. Spanien/Portugal och södra Frankrike och anföll norrut. Kristna pilgrimsresor till Jerusalem som hade pågått sedan 500-talet, hade blivit svåra och farliga eller helt stoppade efter muslimska övertagandet av Palestina och mellanöstern. Bysantiske kejsaren Alexius den förste hade då också vädjat till påven om hjälp mot turkarna som hotade Bysans och hotade att ta Konstantinopel, som var kristenhetens centrum på den tiden. Konstantinopel föll till slut för osmanska anfall och blev muslimskt 1453. Hagia Sofia som var kristenhetens största kyrka blev en moské.

   Osmanerna(=ottomanerna, turkarna) var kvar i Balkan väldigt länge. Så sent som 1683 anfölls Wien av Osmanska imperiet som var muslimskt. Europa lyckades stoppa islams expansion utanför Wien. Sedan drevs osmanerna så småningom tillbaka även i Balkan.
   -Väst har alltså i över tusen år tvingats försvara sig mot islam.
   Först under slutet av 1800-talet fick turkarna (ottomanerna) stryk i ett antal krig mot olika länder och krympte ihop från tidigare imperiestorlek. Kemal Ataturk moderniserade sedan Turkiet på 1920-talet efter WW1, som var spiken i kistan för turkarnas imperium.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.