Tidsfördriv

Patrik Engellau

Många människor ägnar sig åt korsord eller sudoku för att gymnastisera de små grå cellerna vilket påstås vara nyttigt. Man kan också, som alternativ, försöka lösa gåtan Sverige vilket är ett nog så utmanande huvudbry med den nackdelen att rätt svar, till skillnad från när det gäller sudokut, inte publiceras dagen efter. Att försöka förstå Sverige är mer plågsamt än att lösa korsord ty man får aldrig något auktoriserat facit.

Se om du kan hjälpa mig att lösa följande gåta. Hur kommer det sig att Sverige kan ägna oerhörda resurser för att motarbeta och förebygga risker som knappt finns och samtidigt kasta sig huvudstupa in i väldiga risker som är uppenbara?

På onsdagen hörde jag på radion att det kommit ett brev till ett företag på Ingmar Bergmans gata i Stockholm (som ligger ungefär vid Dramaten). I brevet låg lite pulver. En anställd fick, enligt Dagens Nyheter, pulvret ”på fingrarna och upplevde sedan andningssvårigheter och slog larm”. Det blev ett rejält pådrag trots att andningssvårigheterna verkade vara falskt alarm. ”Ett tiotal poliser, sex ambulanser och ett fyrtiotal personer från räddningstjänsten skickades till platsen.” Busslinjer stannades och åtskilliga kvarter spärrades av. ”Polis och annan personal som skickades till platsen bar skyddsmask under hela insatsen.”

Några timmar senare rapporterade polisen att pulvret sannolikt var ofarligt. Det var inget gift och inget sprängämne utan troligen vetemjöl.

Jodå, det finns farliga kemiska substanser, Novichok till exempel. Det giftet är känt från ett bråk mellan Storbritannien och Ryssland angående ett möjligt ryskt förgiftningsförsök mot dubbelagenten Skripal och hans dotter. Eller giftet VX som påstås döda den som får så lite som tio milligram på huden. Men det krävs trots allt någon sorts fysisk kontakt mellan kroppen och giftet för att fara ska uppstå. Varför stänga av Stureplan bara för att det kommit lite pulver i ett kuvert till ett kontor fem, sex kvarter därifrån? På mig verkar det helt nojigt, särskilt som jag fick köra en lång omväg för att komma hem.

Vi kan jämföra med vilket jämnmod, ja entusiasm, Sverige välkomnar risker av helt annan dignitet. Ett exempel är riksdagsbeslutet år 1975 om att Sverige skulle bli multikulturellt i kombination med åtföljande årtionden av öppna gränser för att efter förmåga förverkliga riksdagsbeslutets ambitioner (som fortfarande pågår trots allt vilseledande prat om Europas lägsta nivåer). Här handlar det inte om en nog så skrämmande risk för en enstaka människa i trakten kring Nybroplan, utan om ett spel om nationens tusenåriga rötter, ett språng ut i det okända utan säkerhetsnät, en enorm roulettsatsning baserad på en vag känning hos nationens ledare att det kanske skulle kunna leda till något gott, någon gång i framtiden, om Sverige gjorde sig av med sin gamla kultur och i stället satsade på andra kulturer som vi inte vet något annat om än att de jämfört med den svenska varit misslyckade. Häpp, häpp.

Eller när vi med förakt förkastar alla de erfarenheter när det gäller hur utbildning går till som mänskligheten skapat sig under tusentals år och i stället ger oss hän åt lockrop från pedagogiska charlataner som förklarar för det första att det inte finns någon sanning och, för det andra, att skolbarn kan söka sanning på egen hand och att den sanning de hittar duger gott för deras behov eftersom det, som sagt, inte finns någon säker sanning i alla fall. Häpp, häpp.

Kan du lösa den gåtan? Svaret kommer inte i tidningen i morgon. Jag tror att förklaringen till de olika riskbedömningarna har att göra med de sanktioner som kan komma ifråga. Om pulvret verkligen varit Novichok och någon blivit förgiftad så hade den chef på räddningstjänsten som eventuellt underlåtit att stänga Birger Jarlsgatan och stoppa busslinjerna 2 och 55 blivit både hudflängd och kölhalad. Man hade nämligen vetat vem han var.

Men när det gäller hoten mot svensk kultur och det uppväxande släktets framtidsutsikter finns ingen ansvarig. Ett diffust kollektiv är skyldigt. Då tar ingen ansvar. Man dobblar med andras pengar och framtid som insats. Då kan man utan eftertanke satsa på vad som helst för att se vad som händer. Häpp, häpp.

Som vanligt upptäcker man saker som man redan visste.

64 reaktioner på ”Tidsfördriv

 1. steenblicherSteen R skriver:

  ”Att Sverige kan ägna oerhörda resurser för att motarbeta och förebygga risker som knappt finns och samtidigt kasta sig huvudstupa in i väldiga risker som är uppenbara?”

  Jeg tror, de fleste udlændinge, der kender Sverige godt – eller meget godt, som jeg – opdager, at Sverige er et meget ideologisk land. Alle har en isme i knaphullet, det er næsten lidt suspekt, ikke at abonnere på en isme. »Ideologi er noget bras,« sagde daværende statsminister Poul Schlüter tilbage i 1983.

  Gillad av 5 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Analyser kräver förutom sinnesorgan en begreppsapparat och ett tolkningssystem, med ett ideal (ideologi?) som utgångspunkt. Kanske är den föreställda avsaknaden av ideologi en illusion?

    Gilla

   • brrr skriver:

    Jari, min ståndpunkt är att analys och slutsatser är första steget. Det är när man sedan ska besluta sig för vägen framåt som ens åsikter om saker och ting kommer in i bilden.
    En ideologi anser jag är ett färdigförpackat kit som gör att man hoppar över analys och slutsatser och bara driver fram ideologien, oavsett hur lite den har med rim och reson att göra, och helt utan att bry sig om konsekvenserna.

    Gillad av 5 personer

 2. pllay skriver:

  Svårt att inte hoppa upp och skrika: Det är för att vi inte talar med varandra!!
  Demokratins grundbult, den fria debatten, argumentens prövning, respekten.
  Vi förtvinar i våra skyttegravar, de som ställer sig upp och argumenterar blir dödade.
  Vi andra skäms över vår feghet, vi beundrar Robinsson men vågar inte ställa oss upp.
  Vi trodde vi hade medvind, valet visade hur fel vi hade och har.
  Att vänta på att utvecklingen skall visa hur rätt vi hade i våra prognoser är ovärdigt.
  Hur ska demokratin vinna mot totalitarismen när media och den politiska makten försvurit sig för globalistisk centralism?
  Defaitistisk? Nej, förtvivlad över ondskans utbredning.

  Gillad av 5 personer

 3. Bo Svensson skriver:

  Jag roar mig med problemlösning och fokuserar på samhällsfrågor.

  Jag hittar ingen annan förklaring än att fienden har makten över opinionsbildningen och infiltrerat nyckelpositioner varifrån de skada maximalt. – Fienden har inga andra framtidsplaner än att förstöra och inga andra drivkrafter än hat.

  Men jag lyssnar intresserat på andra teorier.

  Gillad av 7 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Jo, en alternativ teori kan vara vilsna globaliseringsivrare med en intensiv ovilja mot att lyssna på invändningar eftersom de inte har någon alternativ framtidsbild än den de odlar ihop med likasinnade.

   Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Jag vet inte hur vilsna de personer du syftar på är. De har i vart fall ett helt FN-program, Agenda 2030 att luta sig emot.

    Gilla

 4. boerje2 skriver:

  Mångkulturen är en heligförklarad ansamling av många efterblivna, kvinnofientliga, homofoba, gruppegoistiska icke-inkluderande kulturer och religioner som inte får ifrågasättas, analyseras, utvärderas, jämföras och/eller kritiseras en i taget, eftersom det är strängt förbjudet och tabubelagt. Vilket är helt naturligt, eftersom en ärlig jämförelse mellan kulturer skulle ge resultatet att västlig sekulär kultur är bäst för vita i väst. Ett resultat som är strängeligen förbjudet då de politiskt korrekta, hög som låg, tidigt och djupt har internaliserat att ett sådant svar är lika med bejakande av vit makt, nazism, Hitler och Satan. Vilket gör dem djupt upprörda och västvärlden mentalt försvarslös.

  De som vill hejda eller stoppa den snabba revolutionära demografiska, kulturella och religiösa omvandlingen av västvärlden ses som populistiska rasist-fascist-nazistiska islamofoba brunråttor av Lisa 14 år, sex & drugs & rock & roll-ungdomarna, feministerna, hbtq-rörelsen, de politiskt korrekta, PK-etablissemanget och media.

  Gillad av 6 personer

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Efter att under en längre tid observerat den fortlöpande idiotin får man ändå vara glad att EU och FN har begränsad makt och inflytande. Ty tänk om alla länder på jorden betedde sig lika huvudlöst som dagens Sverige. Då skulle det inte finnas någonstans att ta vägen. Nu har ju människorna ändå ett val. Det är ju lättare att flytta till Köpenhamn, Warszawa eller Budapest än att flyga till en annan planet.

  Gillad av 13 personer

  • Jan Andersson skriver:

   ”Bättre fly än illa fäkta.” Det var värre för de som bodde i den blivande Sovjetunionen efter revolutionen 1917; vart skulle de ta vägen? Man börjar förstå drivkraften och beslutsamheten hos personerna i länken nedan att flytta rakt ut i vildmarken och bli kvar där. De såg inget alternativ. Nu har vi själva börjat fundera i samma banor.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

   Gillad av 1 person

  • Underdog skriver:

   Sitter än en gång i Salvinis Italien och gläds åt att den italienska kulturen är stark och livskraftig. De arabiska inslagen är försvinnande få och obetydliga. Det finns en, säger en, kebabrestaurang i Imperia men det går att få pizza, pasta och focaccia i varje gathörn. Varför är vi svenskar självutplånande?

   Gillad av 2 personer

 6. svenne skriver:

  ”Men när det gäller hoten mot svensk kultur och det uppväxande släktets framtidsutsikter finns ingen ansvarig”.

  Nu spekuleras det ju att Annie Lööf kan vara en potentiell statsminister och detta är ett reellt hot mot ”det uppväxande släktets framtidsutsikter” eftersom hon utan att blinka anser att trettio miljoner ”nyanlända” inte är en orimlighet.

  Jag skulle vilja att någon/några i ansvarig ställning penetrerar konsekvenserna av att tillsätta en statsminister som är beredd att släppa in utlänningar i en sådan mängd att urbefolkningen blir en minoritet. Varje gång som hon intervjuas väntar jag på frågan om hon står fast vid sitt tidigare uttalande angående ”volymer”, om hennes lojalitet handlar om Sverige eller någon globalistisk sammanslutning och om hon anser att det bara är att nonchalera över en miljon väljare.

  Vi har ju under den förra mandatperioden haft Mp och V i den positionen att de har kunnat utöva utpressning för att driva igenom en del vansinniga beslut. Även under Reinfeldts styre hade Mp en nyckelroll på grund av hans rabiata hat gentemot SD, och jag tror att vi även nu kommer att få en regeringsbildning där små extrema partier ges en möjlighet att bedriva utpressning.

  Annie Lööf är – som jag ser det – den person som är ”det största hotet mot svensk kultur och det uppväxande släktets framtidsutsikter”. De som är beredda att lotsa fram henne till statsministerposten kommer inte att erkänna sig ansvariga även om detta skulle resultera i en förstärkning av det redan nu pågående haveriet som politikerna skapat.

  Gillad av 18 personer

  • Christer L skriver:

   Att kräva ut ansvar är också ett ansvar: medias ansvar, JK´s ansvar, polisens ansvar, Högsta Domstolens ansvar, Vetenskapsakademins och Svenska Akademin åtagna ansvar och så vidare (de som inte ens pallar att ta itu med en fatalitet som Kulturmannen). Vem avskedar inte de hundratals tjänstemän på UD som förberedde en statskuppsliknande störning inom institutionen, som måste avskedas? Varför har Eliasson ett chefsjobb istället för fattigpension? Hur diffust är det att en statsminister får betalt helt öppet efter att i åtta år ha drivit storbankernas och globalisternas intressen? Det är så det går till. Helt tydligt. Det håller på hela tiden. Korruption! Vi som röstade på SD krävde ut detta ansvar. Politiskt ansvar kunde krävas på partinivå och personnivå, men majoriteten svenska väljare blundade, de sa att de inte kunde se tydligt nog och tog inte ansvaret att kräva ut ansvar.

   Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   Annie Lööf är troligen den farligaste person svensk politik någonsin frambringat, Hennes ögon glöder av fanatisk övertygelse och av total iskyla inför människors väl och ve. Ingen av de andra partiledarna står upp emot henne. De ser detta och är skrämda från vettet. De vet och hon vet att det är hon som är utsedd att leda världen mot katastrofen.

   Gilla

   • ~:)> skriver:

    Precis. Det är som när man i London satt i möte med folk som tjänade 50 gånger mer än de andra i rummet, det är tämligen uppenbart, och de flesta agerar som om de skall vara glada att ens få vara i rummet.

    Gillad av 1 person

 7. Astrid skriver:

  För att bättre förstå Sverige är sanningen om Palmemordet viktig att föra fram i ljuset: rikta strålkastaren in i detta mörker av oegentligheter, brott, följdmord.
  Så lite vi får veta, så mycket som döljs.
  ”Dom ljuger och ljuger och ljuger”, upprepade Trump i sin valkampanj.
  Att avslöja lögnerna kan också vara ett sätt att väcka de sovande.

  Efter avrättningen av Sveriges statsminister 1986 blev landet en lydstat, mer eller mindre. Rädslan tog överhand; man böjde sig, dolde kuppen för folket, ljög oblygt. Lögnen firade triumf under ”mordutredningen”. Politikerna var och är marionetter.

  Olof Palme stod liksom med ett ben på vardera sidan och kom att betraktas som opålitlig. Hans högröstade internationella engagemang väckte alltmer irritation.
  ”Inte en av oss?”.
  Utan farlig med sin briljanta begåvning och djupa insikt i globalistoligarkins planer på världsherravälde förverkligade genom guldet, eller bankväsendet och pengar skapade ur luften.

  Den omisskännliga karakteristiska stämman ljuder genom decennierna:
  ”DIKTATURENS KREATUR!”, ”SATANS MÖRDARE!”.

  Utifrån sveket efter Palmemordet formades Sveriges vidare nutidsöde. Feghet, hyckleri, mobbning, lögner har kommit att prägla nationen. Muslimsk massinvandring med ohanterliga volymer aggressiva yngre män tycks nu trasa sönder allt som finns kvar av en gång ett stolt Svea rike i Norden. Slöseriet med skattemedel är enormt. Landet plundras, skulderna ökar. Etniska svenskar upplever sig mer och mer utan hemortsrätt, utan land.

  Gillad av 7 personer

  • Jan Molin skriver:

   Astrid, du verkar inte kunna den svenska invandringens historia! Det var ju ikonen Palme och S som påbörjade massinvandringen genom att 1975 bestämma i enighet med M, C, FP (idag L) och KD att Sverige skulle omvandlas till ett mångkulturellt samhälle! De är ju alla förrädare mot oss svenskar. Men det är svårt att inse att man har blivit lurad!
   Vad gäller mordet på Palme tror jag snarare att det var en liten men högt upp förankrad sammansvärjning för Sveriges väl och ve som genomförde mordet. Inte alls omöjligt från en innre krets av socialdemokrater som ville värna landet efter Palmes svek genom mångkulturen. Men detta måste givetvis tystas ned helt och hållet inom Rörelsen!
   Vad tror ni andra som skriver här på DGS om detta?

   Gillad av 4 personer

   • olle reimers skriver:

    Håller med dig helt när det gäller Palmemordet. Det är ingen tvekan om att han var en stor belastning för rörelsen och att den hade förlorat sitt internationella anseende.

    Vad som hände med Palme är svårt att få grepp på. Två saker har fastnat hos mig. Dels hans oerhört avspända konversation med journalisten strax innan han lämnade Rosenbad samma dag och dels Carl Lidboms märkliga irrfärder tillsammans med sonen Joakim.

    Mångkulturen var påbjuden som ett led i NWO så det var nog inte där skon klämde. Det var väl snarare Palmes självständiga agerande i olika sammanhang som var besvärligt.

    Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Astrid: Lustigt hur olika man kan se det. Jag anser snarare att Palme var en föregångare i mångkulturalismens onda och destruktiva anda.

   Att han blev mördad berodde på att det fanns beslutsamma och handlingskraftiga motkrafter, krafter som ansåg att han var en förrädare. Vilket han var.

   Visst, han var kritisk mot Vietnamkriget, men det var bekvämt då. Även många i USA ansåg att detta krig var ett fatalt misstag — och USA förlorade!

   Numera har bara Palmes vridna visioner blivit så spridda i samhället att motstånd kan verka lönlöst.
   Med få undantag är nuvarande makthavare bleka och enfaldiga eftersägare till Palmes åsikter — att man ska ”rädda” hela världen genom att offra vårt land, ungefär som vi ska ”rädda” hela världens klimat genom att sluta äta kött!
   Detta vanvett (mångkulturen) har blivit en religion.
   Veganerna gör däremot åtminstone ingen skada.

   Gillad av 2 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    PS:
    ”Well, come on all of you, big strong men,
    Uncle Sam needs your help again.
    He’s got himself in a terrible jam
    Way down yonder in Vietnam
    So put down your books and pick up a gun,
    We’re gonna have a whole lotta fun.
    And it’s one, two, three,
    What are we fighting for ?
    Don’t ask me, I don’t give a damn,
    Next stop is Vietnam;
    And it’s five, six, seven,
    Open up the pearly gates,
    Well there ain’t no time to wonder why,
    Whoopee! we’re all gonna die.”…

    https://www.stlyrics.com/songs/c/countryjoeandthefish6021/vietnamsong374192.html

    Den dåvarande presidenten, Richard Nixon, var orolig för att den ungdomsgenerationens hat mot kriget skulle leda till ett hat mot de värderingar USA stod för.
    Han blev sannspådd. Vi fick ett tokvänster-inspirerat hat mot hela västerlandet, numera känt som ”PK-sekten”.

    Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Beslutet 1975 om mångkultur var i en situation där arbetskraftsinvandring dominerade och hade inget att göra med den massinvandring som startade i slutet av 80-talet, där socialdemokraterna stoppade med Lucia beslutet 1989, som upphävdes av regeringen Bild 1991. Att stödja minoriteters rätt till egen kultur när de utgör kanske 5 % av befolkningen är en helt annan sak än när de utgör 28 % av befolkningen med en mångfald av olika ursprung och existensen av olika subkulturer.

   Så jag skulle nog fokusera på utvecklingen från 90-talet och framåt och att mordet på Palme låg tidigare.

   Gilla

 8. Enough skriver:

  När S med Palme i spetsen började förstå att knegaren och industriarbetaren var en långsamt utdöende art, startade två ”satsningar”, en var mångkultur, en annan expansion av offentlig sektor.

  Idag står vi med resultatet, en misslyckad mångkultur och en offantlig sektor men S har ändå backat kraftigt. De fick inga nya väljargrupper i ryggen för sin eviga ”jämlikhetskamp”, kan det vara så enkelt att jämlikhet bara är utopiska drömmar? Ja, för människor är mycket olika i sina egenskaper, det är stora skillnader mellan könen, hur många miljoner timmar och miljarder kronor genusprofessorer än satsar på att visa på motsatsen.

  Den största boven i dramat är den bortskämde svensken, som bara ser till sin egen plånbok och sitt sociala liv. Så länge de är ( skenbart) intakta, kommer inga övertydliga varningssignaler om att utvecklingen för landet är mycket dålig, verka på dumsvenne.

  Gillad av 6 personer

 9. Bengt Yourstone skriver:

  Ibland är förklaringen banal. Efter alla meningslösa sonderingsdagar råder nu nyhetstorka.
  Då passar gammelmedia och blåser upp lite vitt pulver.
  En annan sak. Skavlan hade centerpartiets Annie Lööf som gäst. Snacka om tajming från Svt 1 att påverka sonderingsutgången. Hon njöt som en katt över spenvarm mjölk.
  Som egen företagare vet jag att ett reportage som detta är värt mer än 1000 annonser.

  Gillad av 5 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja Bengt Yourstone , och oj så Skavlan smickrade henne och gullade med henne. Bara mjuka frågor. Han masserade hennes ego med frågor om statsministerposten, och visst kunde hon tänka sig att bli det. Hon sken som en sol vid tanken. Glorian halkade lite på sned när hon skulle prata med kanadensaren Jordan Peterson. Det visade sig då att engelskan var rätt dålig, riktiga nybörjarfel, dessutom förstod hon inte alls Petersons resonemang och klämde ur sig jämlikhetsfloskler på dagisnivå. Svårt att förstå att människor inte ser vilken ytlig floskelmaskin hon är. Var kommer egentligen den där undersökningen om ”störst förtroende” ifrån ? Beställd från någon PR-byrå ?

   Gillad av 11 personer

  • Jaxel skriver:

   Tittade på Annie Lööf hos Skavlan. Ville ge henne chansen eftersom jag har en så negativ bild av henne. Har uppfattat henne som känslokall. Kanske var det fel.

   Här såg man dock en människa med en världsbild utan gråskalor. I Lööfs inre är världen svart-vit med henne själv som en ljusets riddare.

   Dessutom ljuger hon obekymrat. Antagligen omedvetet. Hon sade, minns inte exakta ordvalet, att hon såg det som oerhört viktigt att hålla Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet (extremerna) borta från politiskt inflytande.

   Hur stämmer det med hennes agerande? Lööf var del av den ena sidan i decemberöverenskommelsen. En överenskommelse som i praktiken gällde hela den föregående mandatperioden.

   Enligt denna överenskommelse så överlät alliansen och Lööf statsministerposten åt Löfven om han räknade in vänsterpartiet i sitt regeringsunderlag (block). Löfven blev tvungen att ta hänsyn till vänsterpartiet när han utformade regeringens politik. På detta sätt, genom Alliansens och Lööfs agersnde, gavs vänsterpartiet ett inflytande på regeringens politik som de förmodligen aldrig tidigare haft. Tvärtemot vad hon påstår sig stå för.

   Varför ställer ingen henne till svars?

   Gillad av 4 personer

   • Jaxel skriver:

    Vi har väl alla hört Sjöstedts skryt över det inflytande han och Vänsterpartiet haft över regeringens politik den gångna mandatperioden. Ett inflytande han helt och hållet kan tacka decemberöverenskommelsen för. En överenskommelse som Lööf i högsta grad var medansvarig för. Ett inflytande på politiken som Lööf i allra högsta grad har ett ansvar för. Det vill säga tvärtemot vad hon påstår sig stå för.

    Gillad av 1 person

   • W skriver:

    Läst på Fria Tider Annie Lööfs feministiska idéer gick inte hem hos den så kallade ”kontroversielle” psykologen och författaren Jordan Peterson, som var inbjuden till veckans Skavlan.

    Enligt Jordan Peterson finns det avgörande biologiska skillnader mellan män och kvinnor som gör att könen generellt sett har olika intressen och egenskaper

    I Sverige är jämställdheten högst i världen, men män och kvinnor gör mer ”könsstereotypa” vägval än någonsin.

    Annie Lööf invände bland annat att det är ”strukturer” som formar pojkar och flickor.
    – Det är vad personer som tror att människors skillnader beror på sociala konstruktioner hävdar. Men det är inte vad bevisen säger, sade Jordan Peterson.

    Vidare sade Jordan Peterson att Skavlans påstående att han är ”provokativ” är fake news. Han talar bara sanning, förklarade han. Om personer upplever fakta som provokativa är det deras problem.

    Gillad av 4 personer

 10. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  Patrik, låt oss för ett ögonblick tillsammans applicera din egen lärdom om att när det ser illa ut så är det ännu värre. Vi kan vara eniga om att det ser illa ut, jag gissar att du och de flesta här är helt övertygade om detta. Vad som också är tydligt är att det är, utan överdrift, instörta sett hela det politiska och mediala och akademiska etablissemanget som har smält samman och verkar för mer av det vi andra oroar oss för och observerar, vi ser ett koherent, samfällt, självförstärkande beteende där inget verkar hålla emot, eller ens vilja hålla emot, allt galnare tankar. Folk dör fortfarande i cancer, folk blir rånade och världen är fortfarande osäker, men som du skriver så jagas det mjöl, och byggs omklädningsrum för de som inte bekväma i de för kvinnor eller de för män, ren galenskap. Det är som den minsta lilla minoritet skall få rättigheter som får helt abnorma konsekvenser, det är vänsterns och socialismens rättviselogik som löper amok, och läser man Avpixlat eller Friatider så kan man läsa om män som cyklar snabbare än kvinnor men tävlar som kvinnor och män som sätts i fängelse hos kvinnor, eller män som tävlar i MMA mot kvinnor, bara man opererat bort vad man nu opererar bort. Detta är bara ett exempel, invandringen och islamiseringen är andra, klimat, föraktet för demokrati och yttrandefrihet är andra.

  Gillad av 9 personer

 11. Tritonen skriver:

  Det där med att ställa den personligt ansvarige till svars stämmer inte alltid. Stefan,”Sverige har varit naiva”,Löfven avkrävdes inte något ansvar, ej heller polischefen Dan, ” jag kräks”, Eliasson eller Anders, ”Hand upp”,Danielsson.

  Gillad av 4 personer

 12. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  Jag tycker det är uppenbart att det är något väldigt allvarligt som står på men tycker att du ofta försöker bortförklara detta med VIK, men detta är ett fenomen över hela världen, USA också, läs Ship of Fools av Tucker Carlson. Det skiljer sig lite mellan länderna, men trenden är densamma, Jordan Peterson, Gad Saad, Roger Scuton, Douglas Murray och Victor David Hanson är andra som förstår att något är på gång tillsammans med många andra, och de har alla det gemensamt att de instörta sett ingnoreras av etablissemanget, på hemmaplan har vi dig själv, Tullberg, KOA, Lars Bern, Janouch, Dagerlind och många andra men de har alla det gemensamt att de inte blir publicerade i vanliga tidningar. Jordan Peterson är den enda som brutit igenom eftersom han uppenbarligen är en gigant, men media vet inte hur de skall hantera hans utsagor, som nästan alla går rakt emot rådande doktrin. Han brukar säga att han inte är politisk, men han vet förstås att det han säger är i högsta grad politiskt, att bara säga att man skall skärpa sig och göra sitt bästa är nästan det värsta man kan säga idag, för denna enkla åsikt kullkastar hela etablissemangets bygge.

  Gillad av 11 personer

  • olle reimers skriver:

   Ja du Håkäringen, du har också noterat att den som påstår att det finns en tanke bakom att kalla största delen av befolkningen för ”deplorables” också kallas för någonting som också är ägnat att inordna vederbörande i samma kategori.

   Tanken är att jorden är överbefolkad och att de som anser sig kunna göra något åt saken nu vill göra det också. Hitlers massutrotningsprogram fick fungera som ett test på hur genomförandet av befolkningminskiningen skulle gå till. Det teknologiska hjälpmedlen är så pass mycket bättre nu.

   Sverige har utsetts att vara försöksplats för underkuvande av befolkning med hjälp av immigration. Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt har tydligt förklarat att minst 20 miljoner skulle släppas in.

   Agenda 2030 talar tydligt om en världsregering. (Det var tydligen ett program om detta på SvT:s Kunskapskanalen igår).

   Gillad av 1 person

 13. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  För det är ett bygge vi ser, ingen komplex samhällskonstruktion är i alla delar medveten, men jag insåg för ett år sedan eller så, att denna förståelse som vi söker här många gånger är bortförklaringar, vi törs inte se sanningen i vitögat, jag satt i Singapore och läste DGS och insåg att nästa alla kommentarer innehöll en ursäkt eller bortförklaring istället för att acceptera att, det vill ha det så här. Vissa saker har uppstått av dumhet och oförmåga, andra av kortsiktig ekonomisk vinning, åter andra av grupptryck och mobbning, men man kommer inte ifrån att nör man ser utveckling så har den under mycket lång tid gått åt samma håll, och Sverige är intressant för här manifesteras det tydligast. Om man inte accepterar att det finns folk som vill ha det så här, notera Hillarys ”deplorables” eller Kindberg-Batras korkade lantisar, eller Reinfeldts brinnande granar, deras ger uttryck för ett djupt förakt för just de människor och de värden som har skapat västvärlden och hela det paradigm som världen nu följer, men perverterar hela vägen till Kina.

  Gillad av 8 personer

  • Håkäringen kan bli 400 år skriver:

   Om man inte accepterar att det finns folk som vill ha det så här, notera Hillarys ”deplorables” eller Kindberg-Batras korkade lantisar, eller Reinfeldts brinnande granar, deras ger uttryck för ett djupt förakt för just de människor och de värden som har skapat västvärlden och hela det paradigm som världen nu följer, men perverterar hela vägen till Kina, så har man inte förstått djupet av problemet.

   Blev fel ovan

   Gillad av 1 person

 14. Kalle skriver:

  Den förträffliga mångkulturen!! Vem höjer på ögonbrynen och bryr sig, när media rapporterar om våldtäkter, skjutningar med dödlig utgång och balkongflickor som ramlar ner från dödlig höjd. Detta är den önskvärda mångkulturen som vurmarna velat etablera och lyckats med.Vi har fått vad vi förtjänar. Allt detta har SD varnat för och är därför utfrysta i det politiska samtalet.

  Gillad av 2 personer

 15. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  Jag tycker också att du verkar ha missförstått reaktionen mot detta och ditt inlägg igår var fullständigt felriktat, vi skall identifiera etablissemanget med fascism, inte Trump, Trump är folks oro för att de ser att ledarna har blivit galna, de har bildat ett globalt kotteri som man endast kan bli medlem i om man hyser de rätta globala åsikterna, det har bildats ett komplex av åsikter där det finns ett ledande skikt som är religiöst, för inte ens för sig själva så kan de logiskt förklara allas lika värde, eller hur islam skall samexistera med transrättigheter, de är gripna av en religiös hybris vars språk och regler blir allt galnare men man måste följa varje steg framåt för att inte bli utsparkad, det är som biskopshattar som för varje gång folk möts i Davos eller FN eller Bilderberg blir högre och högre, dyker man upp men den lägsta så riskerar man uteslutning. Så jag tycker det är tydligt att det har bildats en religiös överklass som vet bättre än demokrati, man tror sig ha svaret på hur världen skall vara och man är därmed religiösa fascister, det är bara på ett nytt sätt, vi andra tillhör en pöbel.

  Gillad av 6 personer

 16. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  De som tillhör pöbeln idag det är de som fortfarande tror på de värden som byggt västvärlden, kristendomen, individualismen, sanning och rättvisa, familjen, man och kvinna, gruppgemenskap och nationen och det värsta är att denna pöbel också i huvudsak är etniskt vit. För att som etniskt vit visa att man inte tillhör den nya pöbeln så måste man buga djupt i pk-kyrkan, mycket djupare än de som uppenbarligen inte har någon del historiskt i det västliga kristna vetenskapligt baserade samhällsbygget som minoriter av alla de slag, el Är man svart så får man frisedel, av man muslim så får man frisedel, tillhör man valfri koherent minoritet så får man frisedel, man tillhör inte den lägsta kasten, och ses med milt överseende och inget som någon ur någon minoriteter gör mot den etniskt vita grupper är fel, för det största hotet mot det nya religiösa etablissemanget är just alla de som VET att etablissemanget har fel, att de sätter allt som byggts upp på spel, deras utopi hotas av oss så allt som skadar oss är bra en,ont pk-logik. Endast så kan man förstå att man låter våldtäkter och våld sprida sig, våldtäkter mot barn. Så jag tror tyvärr att den innerst drivkraften därmdet samhällsbygge vi ser och som vanligt folk känner är fel, vänder sig JUST MOT allt som man tidigare ansåg vara bra och rätt och yttermera därför får en antivit rasistisk kärna, för ingen annan än folk i väst skapade katedraler, klassisk musik, relativitetsteorier, ångmaskiner eller datorer eller gav individen frihet.

  Gillad av 9 personer

 17. Håkäringen kan bli 400 år skriver:

  Så jag tror vi ser framväxten av ett nytt feodalt religiöst totalitärt samhälle byggt på utopiska principer inte baserade på kunskap och erfarenhet och med antivit rasism i mitten där man med alla medel vill få oss att försvinna eller uppgå i någon annan grupp genom uppblandning. Jag tror också att DGS underskattar det ledande skiktet i denna utveckling, man verkar här inte förstå att det ledande skiktet verkligen är globalt med global makt, det är för lätt att bortförklara detta som konspirationer, Rothschilds och Rockefellers galenskap skall inte underskattas, det är som inavlade kungafamiljer, se bara på galenskapen hos Rausings. Att dessa klaner har ett enormt inflytande och bland annat använder Soros betyder inte att allt kan förklaras på detta vis, men detta kan inte bortses ifrån. Rothschilds var med att utrota folk i Afrika, varför skulle man tveka på att göra samma sak mot oss?

  Jag tror vi bevittnar en utveckling där människor skall reduceras till utbytbara delar av en pöbel med ett frälse på toppen som inte ens behöver förklara sig för oss, när såg man senast en bra förklaring från någon inom etablissemanget om varför det som sker är bra? Jag tror detta är mycket värre än de flesta tror. Någon som sett till en regering?

  Gillad av 4 personer

  • A skriver:

   Jag delar dina uppfattningar här Håkäringen. Men jag har kommit att tänka på att ingen tycks ha tänkt ut ett svar på allt detta. Ett svar som tar de rådande faktorerna i beaktande i stället för att önsketänka om en det ena eller det andra. Det är möjligt att alt right kan ses som ett svar, men jag tror en del saknas. Jag tror det handlar om hur man kan bygga upp makt utan att vara åtkommlig.

   Mvh A

   Gilla

 18. Mikael Steinwall skriver:

  Ansvar, eller bristen på ansvar, är ett nyckelord i Sverige. Gärningar som aldrig får några konsekvenser, Akilov, IKEA-morden, Transportstyrelsen, eller varför inte våldtäkten på en 10-årig flicka i Malmö häromdagen.
  Saker och ting bara händer, inga beslutsfattare drar några slutsatser eller ställs till svars.

  Gilla

 19. Rolf Wasén skriver:

  Hysterin breder ut sig. Den har ett syfte, men får ofta oväntade konsekvenser!

  Den svenska gåtan? Det är svårt att hitta en annan (enke) förklaring än att det som tidigare varit vår styrka nu ligger oss i fatet.

  Men hur ska man förklara den ”svenska extremismen”? Och det är inte alltid den typ av extremism som det står om i våra nyhetsankare!? Jo, omärkligt har vi nitiskt och effektivt sett till att bli extrema, med tyskarna som störste konkurrenter.

  Men Sverige kommer också först ur ekluten (förhoppningsvis), så i framtiden … . kan vi bli de som klarar sig bäst.

  Från ringside kan vi nu bevittna ett visst förfall. Kommer man i framtiden att förstå vad vi skriver nu?

  Gilla

 20. Willy.Lindqvist skriver:

  Det är förvånande att politiker är så uppenbart förtjusta i att ta hit och underhålla folk med en ideologi och religion — den islamiska — som strävar efter att avskaffa vår demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. De är så glada över detta att de t.o.m. ser till att folk med sådan ideologi får platser i vår lagstiftande församling och i kommuners styrelser och fullmäktigeförsamlingar.

  Gillad av 2 personer

 21. rolfholmen skriver:

  Bäste Patrick,
  Är det inte så enkelt att vi(jag är 68) har byggt upp det bästa samhälle som jorden skådat. När det inte finns några ”utmaningar” som tex. att få mat på bordet, tak över huvudet så uppfinner man ”utmaningar” som mens-certfikat och annat trams. Bara för att kunna leva på andras bekostnad. Dom där människorna menar nog väl (???????) Men, varför skall staten (vi) betala för detta? Hur många av protesterna kommer från människor som har försörjt sig själva? Är det bara goddagspiltar/-piltor eller 3-köns (neutrum) individer, med förlängt barnbidrag, CSN-lån o. likn. . För egen del bryr jag mig inte (jo det är klart att jag gör) men jag har barn och barnbarn. Vilken värld lämnar vi efter oss till dem?
  Vänligen, Rolf Holmén

  Gilla

 22. Åke i Sörmland skriver:

  Se på mängden artiklar i fallet om kulturvolten. Ca -93 började jag själv med lite hjälp upptäcka bankskojet, som är ett led i allt detta. Omkring 2009 lossnade ketchupproppen och mängden skrivet expanderade snabbt. Läser man lite utrikiskt så är velociteten högre än här.
  Backa bandet till 1953 t.ex. då kom boken ”1984”, Brock Chisholm gör sitt ”ökända” tal vid WHO:s skapande, Iran blir nyDemokrati, Eisenhower blir president och avslöjar NWO vid sin avgång, W. Carr’s bok om ”Pawns in the game” kommer ut, Alt. ”psykologier” får en kickstart, . Boken om hur man tar bort hypnos ”Dianetics” kom ut. W.Sargants bok ”Battle for your mind” kommer ut lite senare. Och säkert många fler länkar till sanningens tidevarvs början.
  I andra ändan ser man hur vissa ”krafter” börjar ta över MSM och Alva M. introducerar Lenins pedagogik med Olof P. vid rodret. False flag operationer börja bli fler allt eftersom. Läs Tonking t.ex. och med WTC 1,2,4,7 som kronan på verket. Nu närmar sig Dollarn att gå i kaklet och WWlll måste igång för att skyla över FIATpengabluffen och för att skapa en nystart för fårahjorden, rånad och utfattig. Sanningen börjar rinna på lite för snabbt nu tycks det med det senaste ”rörbombsförsöket” eftersom allt genomskådas av alt. media på snart några timmar. The Caravan i Mexico tycks ha fått punka också. Vad kommer ur ärmvecket före midterm?

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Pittsburghskjutning med krav på vapenkontroll. Blumenthal kallar sina republikanska kollegor medskyldiga.

   Nu går dock Trump ut och talar klartext: beväpnade vakter är vad som skyddar bäst! (Det han säger givetvis också är att de skyddar männsikor från att bli satta i FEMA camps! Men det gör han för dem som kan läsa mellan raderna).

   Gilla

 23. Lars skriver:

  Brist på ledning i det politiska och mediala systemet, styr intresset mot petitesser och förenkla det svåra och omvälvande, så kommer nationen att tro att allt är av samma dignitet.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Man kan nog också hänvisa till Khanemans forskning om hur människor använder tumregler för riskbedömning och hur mer avancerad riskbedömning kräver mer av den analytiska funktionen hos människor dvs det snabba tänkandet kontra det långsamma, samt vår förmåga att habituera dvs hantera vanliga risker som bilkörning automatiskt utan att tänka på det, så om något oväntat händer så reagerar vi starkare och först med det snabba tänkandet innan vi, om någonsin, börjar använda det långsamma analytiska.

   Så makthavare av alla de slag kan spela på vårt psyke och få oss att ägna oss åt petitesser och inte fundera på eller veta något om de stora frågorna och utan förenkla dem och vinkla ned dem och inte ge en struktur för hur man kan bedöma det.

   Medias förfall i en feedbackloop som påverkar manipulatörerna i sin tur och tydligast ser vi ju här hur polisen inte förmår tänka logiskt och rationellt, så styrande manipulation tränger igenom och påverkar förmågan att förstå och ta beslut på många fler områden är den politiska. Det är ett intellektuellt förfall.

   Gillad av 3 personer

   • Lars skriver:

    En hypotes bland andra som kräver svar på vem, hur och varför. Ett skäl är väl att det är bekvämt, man kan dominera, men långsiktigt ger det konsekvenser.

    Gilla

 24. Lars skriver:

  Många yrkesgrupper är ju tränade i logiskt/analytisk tänkande, riskbedömning, bevisföring. Det kan vara jurister, IT människor, statistiker (som trängt in på djupet i begrepp som risk), men även de ju som vi alla av kunskapsbrist på olika områden. Inom t.ex. IT är de flesta väl medvetna om att de aldrig kan tillräckligt inom sitt område utan hela tiden bygger upp ny kunskap, man blir aldrig expert, och man är beroende av andras kunskap.

  Den stora massan kan manipuleras och man gör det hela tiden, ofta av kommersiella skäl. Var gång man låter sportsändningar, idol program, melodifestivaler mm sätta tonen och betoningen i utbudet så sker en påverkan, en fokusering utanför det svåra och komplexa. Skvallerpressen lever ju högt på vårt behov av att förenkla och få vår värld att verka stabil och förutsägbar och inte tänka utanför boxen.

  Det kan ju tyckas att man ska bemöta media och politikers retorik med samma känslomässiga och förenklade argumentation, men då vinner de stora drakarna kampen. Ju mer hat man sprider, ju mer av känslor, desto lättare har makten att bemöta det.

  Gilla

  • Lars skriver:

   Assar Lindbeck konstaterade en gång att bland människor som tycks uppfylla Micro ekonomins antagande om den rationella, nytta optimerande människan, så tycks ekonomer tränade i det tänkandet vara mest typiska….

   Gilla

 25. O.T. skriver:

  4,8 miljoner fordon i Sverige.
  En ökning med 80 000 bilar bara under 2017.
  Och ökningen lär fortsätta samma takt som invandringen.
  Tänkte inte MP på det?

  Gilla

 26. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Hur kommer det sig att Sverige kan ägna oerhörda ”resurser” för att motarbeta och förebygga risker som knappt finns och samtidigt kasta sig huvudstupa in i väldiga risker som är uppenbara”?

  Min motfråga och svar.
  Hur kom det sig att resurserna hamnade i fel händer?
  Du och jag plus många andra gav ”grannarna” rätt att plundra oss på våra LIV och vår EGENDOM med en liten papperslapp man kallar för ”röstsedel”.
  Politikerna skimmar stöldgodset och bryr sig knappast om dem som de representerar.
  I Finland kallades det förr för ”HÄLERI”.
  Inte ett dugg komplicerat, eller hur?

  Gillad av 1 person

 27. Gösta Johnsson skriver:

  Det mångkulturella beslut av riksdagen år 1975 bör snarast omprövas. Förtur skall vår svenska kultur ha och de som vill komma hit skall välkomnas om de tar seden dit de kommer dvs lär sig vårt språk, anammar våra traditioner och seder och kan försörja sig själv och sin eventuella familj. Om de inte avser att göra så bör de söka sig till något annat land där de bättre passar in.
  Sverige och oss svenska medborgare i första hand…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.