Ny podd! Medelklassen och pk-isterna

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 25/10) pratar jag med Det Goda Samhällets chefredaktör Patrik Engellau. Krisen som pågår nu, svårigheten att bilda regering, menar han, är en övergående kris. Men det finns annan kris, som är ännu större och djupare, som kommer att fortsätta även med en ny regering på plats i Rosenbad.

De två traditionella blocken inom svensk politik, kommer sannolikt att ersättas av två nya block: ett mer konservativt och ett mer vänsterliberalt. Men bakom dess etiketter döljer sig en motsättning mellan å ena sidan medelklassen, ibland kallad ”verklighetens folk”, å andra sidan pk-isterna. Det mer konservativa blocket består av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna.

Och denna motsättning skär även genom partierna i det vänsterliberala blocket. Inom socialdemokratin finner man gråssossarna med sina medelklassvärderingar som inte har mycket till övers för en kostsam och utopisk invandringspolitik eller könsneutrala toaletter. I krönikan ”Sjuklövern bryter samman” (15/10) beskriver Engellau medelklassen så här:

”De gillar ordning och reda och sunt förnuft och gillar tanken på att folk bör ta ett eget ansvar. Deras diametrala motsats är det tänkande som frodas hos miljöpartiet, feministiskt initiativ, de politiskt korrekta avdelningarna inom socialdemokratin samt Dagens Nyheter och Svenska kyrkan, kort sagt politikerväldets inflytelsesfär.”

Engellau påpekar att redan Aristoteles framfört tanken att medelklassen utgjorde den bästa grunden för ett gott samhälle. Så det är gammal visdom som håller än.

5 reaktioner på ”Ny podd! Medelklassen och pk-isterna

 1. Bo Svensson skriver:

  Starkt fördjupad demokrati och samtidigt bot för de flesta av dess avigsidor får man med direkt makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål.

  Genom att grundlagsfästa denna regel på ett sådant sätt, att den trumfar alla andra, kommer alla kostnader vi lastats med genom konventioner man undertecknat, att få hålla sig inom det rimligas gränser.

  Då bidragen tll främmande folkslags trivsel och välbefinnande då troligen starkt skulle reduceras, måste problemet våldsbrottslighet få en rejäl lösning och den jag rekommenderar, är krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver och rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas utanför anvisade kvarter.

  Människovärdet får då ges ett mått i pengar, så att man vet vad garanten till en dråpare skall punga ut med när en klient haft ihjäl någon. – I trafiksäkerhetssammanhang räknar man väl med runt 25 miljoner för att bedöma rimligheten i investeringar för ökad säkerhet.

  Gilla

 2. Aurora skriver:

  En gång kämpade vänstern för arbetsrätt, rösträtt m.m. Detta var berättigade krav som också ledde Sverige till ett välfärdssamhälle. Idag har vänsterns ’kamp’ blivit en överlevnadskamp för det egna egenintresset där vilka dårskaper som helst duger för att provocera medelklassen. Splittringen finns ävem inom vänstern. S nämndes men även inom MP där många gamla miljöpartister inte delar partiets allt större fokus och vurmande för religiös extremism. Fleea S-motsvarigheter i Europa dras också med intern splittring och vänstern har förlorat sin identitet. Vi ser tyvärr oroliga år framför oss. Efter goda år med utveckling i demokratiskt fungerande anda. Men smygande togs de demokratiska forumen över av grupper vars särintressen stod över hela befolkningens intressen. Motreaktion i form av högervindar från en förbryllad, förbannad och undanskuffad ursprungsbefolkning kommer. Inget konstigt egentligen. Alltid efter att ha nått toppen kommer nedförsbacke. Ren naturlag.

  Gillad av 4 personer

 3. Jagoda skriver:

  Salighetsbranschens ”Svenska Kyrka” som ju varken är svensk eller kyrka tar väl priset när det gäller graden av urspårning,perversitet och absurditet.En kyrka som idag omvandlats till en fräck satanisk agitprop-enhet för Junckers EU och den nu pågående omfolkningskampanjen i Sverige.Är detta en kristen kyrka?Nej!Snarare en satanisk organisation som välsignar mördandet av 37-40.000 mycket unga människor och foster varje år.Har Baals-dyrkan blivit ”inne” nu bland de lesbiska radikalfeministerna i denna vedervärdiga institutions toppskikt?Äckel.Man spyr.

  Gillad av 1 person

 4. Jagoda skriver:

  Att söka efter Sanningen i den helt propagandistiskt orienterade svenska Pravda-maskinen är som att söka efter den Heliga Graal bland spritdryckerna på Systembolaget.Att motta ett sakramente eller välsignelse av den bisarra och sataniska Ärkebiskopen i Svenska Kyrkan eller av någon av hennes förvillade präster eller prästinnor är att säkert tillförsäkra sig en plats i den för evigt brinnande Helveteselden.Bara medlemskap i denna sataniska organisation som har fräckheten att kalla sig för kyrka kvalificerar säkert utan all tvekan till en evighet i Helveteselden.

  Gilla

 5. olle reimers skriver:

  Mellanårsvalet i USA den 6 november kommet att bli en temperatumätare på galenskapernas inflytande i samhället. Rdan nu kan man skönja en tydlig backlash mot alla de överdriftet och absurditeter demokraterna ägnat sig åt på senare tid, med den fejkade bombningen mot medlemmarna i det värsta kriminella gäng som verkat i USA någonsin, som höjdpunkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.