Gästskribent Lars Hässler: Brott och straff

Den ryske författaren Fjodor Dostojevskij (1821-1881) skrev 1866 den berömda boken Brott och straff. Huvudpersonen är den fattige ex-studenten Raskolnikov som anser sig vara en extraordinärt begåvad person (läs politiskt korrekt). Han anser sig ha rätt att mörda en hatad pantlånerska som han ser som en ond värdelös parasit (läs brunråtta) för att uppnå ett högre syfte (läs rätt värdegrund). Raskolnikov (som dagens politiker) existerar utanför de moraliska gränser som gäller ”vanliga” människor, med rätt att stå över lagen. Han bygger sin moral på allmännyttan och mordet på pantlånerskan har egentligen en ideologisk grund (att utrota brunråttor).

Efter mordet blir han dock sjuk och besväras av minnena från sitt brott och rädslan för att bli upptäckt. Han blir kär i en prostituerad kvinna, Sonja, som tillsammans med hans syster – som han vill rädda från att gifta sig med en ”äldre vit man”- blir hans enda förtrogna. Han inser så småningom att hans övermänniskofilosofi i själva verket inte stämmer med verkligheten och detta leder till att hans uppfattning förändras (som att M, S, KD och L insett att deras motstånd mot SD:s politik inte håller). Slutligen anger han sig själv och döms till långvarigt straffarbete i Sibirien, dit Sonja följer honom.

Hade Dostojevskij levt i Sverige idag hade han kunnat skriva boken ”Brott utan straff”. Risken för upptäckt vad gäller de s k vardagsbrotten – bostadsinbrott, bil- och båtstölder och rån – är beklämmande liten och eventuella straff löjeväckande låga, dessutom i relativt bekväma fängelser. Den svenska tullen vid t ex Finlandsfärjorna har vid flera tillfällen upptäckt stulna bilar och båtmotorer men har inte haft befogenhet att ingripa (polis måste tillkallas, men de har ofta inte tid).

Gruppvåldtäkter ger förvånansvärt låga straff – skyddstillsyn, samhällstjänst eller ibland fängelse som då utmäts i några månader istället för flera år som brottsbalken stipulerar. Stenkastning mot blåljuspersonal, bilbränder och hedersmord leder sällan till åtal eller straff. Vissa brott som utförs av företrädesvis tiggare – som att sova på gatan, göra naturbehov i parker och lekplatser eller ockupera annans mark – verkar helt straffria.

Att hindra rättsväsendet genom att hota vittnen innebär att misstänkta brottslingar undgår att fällas för brott. Detta hot kallas för övergrepp i rättssak och har en mycket låg påföljd. Regeringen skall nu höja straffskalan till det dubbla. Men det är helt meningslöst. Grunden för hela rättsväsendet rycks undan om människor inte vågar vittna. Övergrepp i rättssak borde jämställas med samhällets grövsta brott, som t ex landsförräderi och mord, och ge livstids fängelse eller minst 10 år.

I boken Nätverket: Södertäljemaffians uppgång och fall av Baris Kayhan beskrivs en omfattande rättegång mot 17 män i Södertälje tingsrätt. I åtalet ingick mord, människorov och utpressning.

Rättegången pågick över ett halvår och polisutredningen och rättegången blev en av de då största i Sverige och kostade, enligt Kayhan, närmare 200 miljoner kronor, varav cirka 70 miljoner i advokatkostnader och 24 miljoner för häktningskostnader.

Tingsrätten fann det bevisat att det funnits ett hierarkiskt uppbyggt kriminellt nätverk i Södertälje med en tydlig ledare i strukturen. Otaliga mord och rena avrättningar hade begåtts både inom och utanför det s k nätverket.

Boken Nätverket är ett omskakande stycke samtidshistoria men även en thriller. Flera av de inblandade har dömts för diverse brott, och bra är det. Men det som är slående när man läser boken är hur stora de inblandades brottsregister är. Man blir minst sagt frustrerad när flera av brottslingarna har skrämmande många misshandels- narkotika-rån -hot och inbrottsdomar på sig. Även övergrepp i rättssak har förekommit i flera fall.

Hur kommer det sig att alla kriminella, år efter år kan verka ute i det fria istället för att avtjäna långa, mycket långa, fängelsestraff?

Det framgår tydligt att – på grund av det svenska rättssystemet med låg polistäthet, låga straff, straffrabatter, lägre straff för unga förbrytare, frigivning efter 2/3 i fängelse – i Sverige gäller ”brott utan straff”.

Lars Hässler är jur kand, med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Lars är flerfaldig jorden runt-seglare, har skrivit nio böcker och publicerat artiklar i bland annat SvD. Han har alltid följt med i politiken men överlåtit skötseln av landet till politikerna tills nyligen då Lars blivit alltmer frustrerad över vart Sverige är på väg.

47 reaktioner på ”Gästskribent Lars Hässler: Brott och straff

 1. Bo Svensson skriver:

  Att varje verksamhet betalar sina kostnader, är ett villkor för att de rätta incitamenten skall etableras för resurshushållning.

  Med ett väl genomtänkt trafikförsäkringssystem skulle trafikens samtliga kostnader lastas på trafikanten som då blev starkt motiverad att försöka platsa i kategorin lågriskklientel för att få låga försäkringskostnader.

  Då krävs ett mått i pengar på människovärdet som trafikantens garant skall betala efter en dödsolycka. – Och det handlar inte om ersättning till efterlevande.

  Exakt samma ordning skulle ge en självfinansierad kriminalitet och skapa de rätta incitamenten för att försöka platsa i kategorin lågriskklientel för att få en överkomlig försäkringskostnad. – Och krav på ekonomisk garant skulle vara ett villkor för rörelsefrihet i det offentliga rummet och diverse andra medborgerliga rättigheter.

  Och de galna kostnaderna för ”kriminalvård” kan minimeras genom att ge de dömda valet att beta av sitt straff snabbare i fängelser med bulgarisk trivselnivå.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   När den multietniska ordningen är på plats, kommer varje folkslag att få ansvaret att efter förmåga förse sina medlemmar med deras ”mänskliga rättigheter” vari må inbegripas viss hjälp med försäkringskostnaden.

   Sätter kurs mot denna ordning gör vi genom att ta individuellt ansvar för skattemedlens fördelning över skattefinansierade ändamål, varvid man skall tillåtas gynna dem man känner samhörighet med och inga andra.

   Gilla

 2. Dan Astrom skriver:

  Vänstern kanske anamade ”Släpp fångarna loss det är vår”, men det har ju visat sig barka åt h-vete. Styrning av Sverige är som så många har upptäckt inte bra, och gullandet med förrövarna underligt. Var tog brottsoffret vägen?

  Gillad av 7 personer

 3. A skriver:

  Hur det kommer sig LH? Ja det är socialdemokraterna som skapat detta underverkt, de ville ha det så här.. De tänker nämligen längre än näsan räcker, och då är det helrätt att ge kriminella fritt spelrum.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 4. svenne skriver:

  ”Han inser så småningom att hans övermänniskofilosofi i själva verket inte stämmer med verkligheten och detta leder till att hans uppfattning förändras (som att M, S, KD och L insett att deras motstånd mot SD:s politik inte håller). Slutligen anger han sig själv och döms till långvarigt straffarbete i Sibirien, dit Sonja följer honom”.

  – I ”Brott och straff ” insåg ju polischefen Zamjotov tidigt att Raskolnikov var förövaren, men höll honom på halster i väntan på att han skulle avslöja sig själv. Zamjotov kan väl liknas vid de ”rasistfascister” som under lång tid har insett att den förda invandringspolitiken inte är hållbar och de har även väntat på att de ”goda” förespråkarna av denna skall inse sitt misstag och ”ange sig själva”.

  ”Efter mordet blir han dock sjuk och besväras av minnena från sitt brott och rädslan för att bli upptäckt”.

  – Sjuklövern har ju nu insett att deras under decennier förda politik har resulterat i något som kan liknas vid en katastrof för landet, men de ”besväras inte av minnena från sitt brott” trots att de inser att de är avslöjade och att deras verklighetsuppfattning är helt världsfrånvänd. Raskolnikov är ju ett ödmjukt dygdemönster vid jämförelse med de politiker och andra figurer som har framkallat den nuvarande situationen men trots detta fortfarande sitter kvar i sandlådan med rumpan bar och är kaxiga.

  Gillad av 10 personer

  • slaszlos skriver:

   Brott utan straff – läs landsförräderi i skuggan av flyktingspionage i vilket alla är skyldiga i statens människohandeln och blandningen av politiska flyktingar enligt Genève Konventionens bedömning året 1951 med lyxsökare , kriminella , agents och spionnätverkets enorma skaror av angivare i främmande makter tjänster med uppdragsmålet påverka , förändra , härska och störta den fria världens civilisationer vilket skapades på judisk-kristna värdegrund värderingarna. Grunddokumentet är Barcelona-avtalet 1995 att förgöra Europa av den socialliberala världsordningens världsledare och förespråkare…

   Gilla

 5. Underdog skriver:

  Det är upptäcktsrisken som måste ökas i första hand. Därefter måste tidenfrån brott till påföljd kortas. Och så måste vi inse att det inte går att återföra (rehabilitera) till samhället den som aldrig varit en del av det. Då gäller inkapacitering. Gärna på långt avstånd från övrig civilisation.

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Om vi talar om repatriering så funkar det väl bra om de förflyttas till ett samhälle som fungerar ungefär som de gör. Kanske dit de är födda givet de är invandrare. Är de födda här får vi titta på var deras föräldrar kommer ifrån. Då blir det dit de ska förflyttas. Kanske tillsammans med hela familjen. Återförening är viktig har jag förstått.

   Gilla

 6. Erling skriver:

  `Hur kommer det sig att alla kriminella, år efter år kan verka ute i det fria istället för att avtjäna långa, mycket långa, fängelsestraff?´

  En anledning är de facto polisens ovilja att lämna ut signalement.

  Sen urminnes tider har det annars varit prio nr 1, en självklarhet i jakten efter brottsling.

  Men i Absurdistan är det sekundärt, en petitess helt irrelevant att ta hänsyn till.

  Det primära, den allt överskuggande insatsen är att inte på minsta sätt bekräfta det alla
  ändå vet!

  Skulle man ändå, mot all förmodan misslyckas och tvingas gripa någon och för att fullborda
  katastrofen döma denne – ja, då åtgärdas det effektivt genom att mycket snabbt släppa ut vederbörande på fri fot!

  Allt är möjligt när galenskapen har tagit över!

  Sjuklövern äger exklusivt ansvar!

  De tjatar in absurdum med ordet SÄKERSTÄLLA – men bär ansvaret för att HELT TAPPAT KONTROLLEN!

  De tjatar in absurdum med ordet HÅLLBARHET – men bär ansvaret för att ALLT RASAR SAMMAN!

  De tjatar in absurdum med orden ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE – men BEDRIVER,
  LEGITIMERAR och SANKTIONERAR en MASSIV MOBBNINGSKAMPANJ!

  Gillad av 3 personer

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  För en gravt kriminell finns det nog knappast något bättre samhälle än det svenska. Rättsskipningen är mild och har sin grund i det svenska samhälle som existerade för 75 år sedan. Dagens värld är helt annorlunda som det är nödvändigt att anpassa sig till. En lämplig åtgärd vore att globalisera rättsskipningen vilket skulle göra det möjligt att upphandla rättskipning och bestraffning, dvs man överlåter mot lämplig betalning alla fångar till lägst betalande land eller till länder med särskild expertis på ett visst brottsområde. Knarksmugglare och knarklangare kan man med varm hand sälja ( med negativa pengar) till Filippinerna. Terrorister kan överlåtas åt USA eller Kina samt tjuvar, bedragare och våldtäktsutövare till Iran eller något annat strikt muslimsk land. Svensk rättskipning kan koncentrera sig på att behålla de som bryter mot värdenormerna där Sverige har särskild expertkunskap. För de mottagande länderna skulle sett innebära värdefulla inkomster och Sverige skulle med säkerhet göra avsevärda besparingar. Bara tanken vad som skulle hända en förbrytare vore kanske tillräckligt för att denne skulle komma på andra tankar.
  Förfarandet som jag beskriver här är analogt mot det som den svenska fattigvården tillämpade förr i världen.

  Gillad av 5 personer

 8. Aha skriver:

  Det finns 5 000 gängkriminella, inkl de i Södertälje. Gör som vissa dekstater gör i USA; öka straffen vid upprepade brott. Vid tre till fem lite grövre brott kan påföljden vara 20 år eller mer. Samla återfallsförbrytarna i särskilda fängelser, lokaliserade i lågkostnadsländer i Europa.

  Det handlar om att välja mellan orossamtal eller gator fria fån brottslingar.

  Gillad av 5 personer

 9. Aurora skriver:

  Sverige är ett land under kollaps av samhällsfunktioner om inget görs omgående. När ett samhälle kollapsar sprider sig anarki. Vi har idag en stor andel befolkning som är vana vid och kunniga i sådana samhällen.

  Gillad av 1 person

 10. Fredrik Östman skriver:

  Det är medveten, öppen och välkänd socialdemokratisk politik. Det är inget som har uppstått med tiden eller liknande, tvärtom har vi lyckligtvis sedan Gun Hellsviks tid ett marginellt bättre system än vi hade 1990, med återinfört livstidsstraff i stället för det tidigare maxstraffet 10 års fängelse.

  Orsaken till att socialdemokratin har infört detta brottsgynnande system är inte i första hand att de tror att denna behandling av brottslingar i sig gör att brottsligheten minskar, utan att de är, eller har varit, övertygade om att deras övriga politik, t.ex. arbetsmarknadspolitik, näringspolitik, löntagarfonder, förstatliganden, funktionssocialism och slutligen det totala övertagandet av all privat verksamhet av ”det allmänna”, med nödvändighet kommer att leda till att alla brottslighet alla kategorier helt och hållet kommer att upphöra och försvinna. Enligt socialistisk dogm finns nämligen ingenting ont i den enskilda människan, utan allt ont finns utanför den enskilde, i samhällssystemet, enligt specifikt marxistisk dogm i ”kapitalismen”.

  När brottslingar har stulit moderaters, höginkomsttagares och företagares egendom, så har socialdemokraterna och deras väljare, en majoritet av valmanskåren under många årtionden, jublat inom sig och betraktat det som en del i klasskampen och ett steg på vägen till det socialistiska lyckoriket. Ångrar ni er nu plötsligt? Ni ville ju ha det så här!

  Gillad av 5 personer

 11. Björn skriver:

  Det hela är rätt enkelt egentligen! Börja med att sänka straffrättsåldern till 12 år! Öka sen strafftiden med de sammanlagda tidigare strafftiderna en gång till plus den nya vid fortsatt kriminalitet, i stället för den ”mängdrabatt” som yrkeskriminella idag åtnjuter! Och HELA strafftiden skall sittas av, ingen förkortning pga ”gott uppförande”! Det senare är ju bara så j-a sjukt, det räcker med att man INTE har mördat nån plit eller medfånge, för att anses ha ”uppfört sig gott”! Det är hög tid att sluta dalta med det ”socioekonomiskt utsatta” buset, och i stället flytta fokuset till alla de stackars vanliga hederliga medborgare som oförskyllt utsätts och drabbas av deras framfart!

  Gilla

 12. The Vantage Point skriver:

  Ja först en detalj, M, KD, L och C har ju knappast insett att SD har rätt.

  Men visst, kriminologi är en del av kulturmarxismen, så alldeles självklara observationer får inte plats, som denna: sitter man i fängelse så kan man inte begå gruppvåldtäkt. Istället så försöker man (med succé tyvärr) säga att fängelser har helt andra syften än att straffa och hålla folk borta från samhället, de skall ”förbättra” folk. Eftersom detta är omöjligt så har man lagt upp bollen för sin kulturmarxistiska slutsats som egentligen inte behövde bevisas, att fängelse inte ”hjälper”. Man kan finna data där man ökar straffet med 50% från 6 månader till ett år och det begås ändå brott! Se! Fängelse hjälper inte! Fast ingen våldtäkt begicks under de extra 6 månaderna, så den självklara åtgärden är att ge 30år och utvisning för gruppvåldtäkt. Fängelsestraffet avtjänas bäst i Bulgarien, EU skall väl duga till något?

  En annan salk jag funderar på är hur många dagar som egentligen spenderas på fängelse, om man döms till 1år för en gruppvåldtäkt, eller 6 månader om man inte kände till att det inte var tillåtet, hur många dagar sitter folk inne? De blir dömda till ett år, men jag gissar att diverse omständigheter gör att folk avtjänar väsentligt mindre i realiteten. Någon som vet? De flesta verkar ändå bli frikända på ett eller annat sätt, eller kommer inte ens till rättegång.

  Vi måste sudda den kulturmarxistiska skalan och börja på ny kula och tala i absolutvärden, för alla de brott som ökat med massinvandring så anser jag att ett enkel skala kan användas: utvisning, och om detta absolut inte går, ha en skala i tioårssteg där stenkastning på polisen ger 10år, osv 10,20,30,40 och 50 år för mord.

  Gillad av 5 personer

 13. Stig Rydmark skriver:

  I en skala från ett till tio placerar jag polis-/och rättsväsende på plats tre. Detta låga förtroende slår tillbaka på politikerna som hamnar på samma plats.

  Gilla

 14. The Vantage Point skriver:

  En väldigt märklig omständighet som delvis kullkastar Patriks teori om att det är VIK och ekonomiskt egenintresse som är det drivande är att två väsentliga delar i VIK inte alls verkar få lov att växa, nämligen polisen och fängelserna. Domstolar och advokater har fått växa, för de kan se till att hålla de kriminella i omlopp, men polisen verkar ha mycket svårare än migrationsverket eller genusforskning att få anslag? Samma sak med fängelserna, om nu VIK ville maximera sin omsättning, varför inte tredubbla alla straff och sätta fler i fängelse? Det hade ju gett massor av arbetstillfällen?! På samma sätt kan man observera att brandförsvar som också väl är en del av VIK inte har prioriterats, inte heller försvaret.

  Patriks teori behöve raffineras med att endast åtgärder för VIK som SKADAR svenskar, eller endast ger mer pengar till invandrare och kulturmarxism får stöd, annars så borde ju en 5-dubbling av antalet fängelseplatser vara en valvinnare.

  Gillad av 3 personer

 15. oppti skriver:

  Familjen som inte kan hålla ordning på sina barn bör drabbas av den delen av straffet som en omyndig inte kan få.
  Böter dras från bidrag och förvisning av familjen bör ingå som straff.
  Liberalernas Björklund är inte främmande för detta. Utvisning är ett bra hot för många sade han.
  Kanske är detta även en hint om vad som drar dem hit. Vi är generösa!

  Gilla

 16. MartinA skriver:

  Södertäljemaffian har ingenting med rättsystemets tillkortakommanden att göra. Maffia är ett symptom på en etnisk konflikt. Över hela världen kommer inflyttade etnciteter att bete sig snarlikt.

  Maffia är ett symptom på två saker. Ett område domineras av en etnicitet som i sin tur domineras av en centralmakt som etniciteten inte identifierar sig med. Om etniciteten är för svag för att bryta sig fri från centralmakten uppstår maffia.

  Till exempel, under Italiens föreningsprocess så var Piedmont starkt nog att bryta sig loss från Österrike. Och bildade därmed en ny stat istället för en maffia. Medan Sicilien inte var starkt nog att bryta sig loss från den stat Piedmont bildade. Och därmed bildade därmed en maffia istället för en stat.

  Maffia är dels ett sätt för en minoritet att skydda sig själv från centralmaktens förtryck. Därav beskyddarpengar. Maffian kräver att vanliga medlemmar i etniciteten bidrar till maffians verksamhet. Maffia är också ett sätt för en minoritet att omvandla sin enighet och sin stat i staten för att tilltvinga sig pengar och resurser från centralmakten och från de minoriteter som i sin tur lever på maffians område. Maffian agerar i hemlighet för att den ej har styrka nog att besegra centralmakten militärt.

  Gillad av 4 personer

 17. Mjölner skriver:

  Förutom brister i lagstiftning och låga straffskalor finns åtskilligt med orsaker som obstruerar det svenska rättssystemet.
  Polisen bryter själv mot lagen, mygel vid tillsättande av chefer där mindre lämpliga personer får företräde mot lämpliga. Vägran att utlämna allmän handling eller medvetet försena utlämningsärenden. Egna hittepåregler vid vapenärenden, det senare påtalat flerfaldiga gånger i olika artiklar. Polisens agerande har dokumenterats av polisforskaren Stefan Holgersson i en ny rapport från Linköpings universitet.
  Vi har Anne Rambergs sekteristiska och hemliga föreningar Hilda och Ruben.
  Vi har Morgan Johansson som motsatt sig all skärpt lagstiftning mot kriminalitet men inte mot yttrandefrihet.
  Vi har fri och villkorslös invandring där kriminella får asyl och uppehållstillstånd, till och med medborgarskap, av det kriminella invandrarverket. Det står därmed klart att rättssystemet och rikets säkerhet samt allmänhetens trygghet tillika med övriga samhällsfunktioner är i stor och omedelbar fara. Vad säger SÄPO??
  En guldstjärna från mig till Lars Hässler.

  Gillad av 2 personer

  • Hans skriver:

   -Mjölner
   Jag håller helt med dig. En orsak till varför det inte blir fängelsestraff ens för grova brott och 2/3 tid i fängelset av den utmätta strafftiden är brist på platser i fängelserna. Vi kan inte ta hand om de dömda pga resursbrist.

   Vad att göra: bygg ut verksamheten, en säker investering för framtiden då trycket sannolikt kommer att öka på platser. Under tiden, gärna parallellt, köp resurser från annat land med överkapacitet. Men detta är väl alldeles för ”osvenskt”, kan man tänka.

   Gilla

 18. Ff skriver:

  Terrorforskaren Magnus Norell har beskrivit professionaliseringen av de muslimska organisationerna för att få inflytande och skattemedel i sin rapport om Muslimska brödraskapet, världens största islamistiska organisations svenska gren. Svenska skattepengar har strömmat till islamister under lång tid genom bland annat islamofobigreppet, samt genom att framställa muslimer som offer för förtryck. Bland organisationerna han nämner finns Ibn Rushd och Sveriges unga muslimer, som båda medverkar i DOs referensgrupp.

  https://samtiden.nu/2018/08/efter-handskakningsdomen-islamistiska-aktivister-i-referensgrupp-pa-do/
  Ännu en muslimsk gräddfil.
  40000 kr till muslimen som inte ville skaka hand.
  60000kr till terroroffren på Drottninggatan.
  Säger allt om PK packets prioriteringar.

  Gillad av 1 person

 19. Stig Rydmark skriver:

  Kanske OT men intressant. Thoralf Alfsson berättar på sin blogg om hur SVT i mejl vänt sig till alla statsvetare och bett dem gräva efter något intressant, och negativt, om SD.
  Vi har ett etablissemang som varnar för rysk inblandning och påverkan inför valet. Vad är då detta?
  Jag välkomnar all sorts rysk inblandning och varnar för svensk PK-dito.

  Gilla

 20. W skriver:

  Läst på,Nya tider. Under årets skogsbränder sökte den rödgröna regeringen med ljus och lykta efter hjälp från EU-länderna. Dock har man inte bitit huvudet av skammen och gjort en förfrågan till Ryssland om det tidigare erbjudandet om hjälp kvarstår.
  De stora bränder som svenska myndigheter påstår inte går att släcka, skulle med all sannolikhet med rysk hjälp kunnat bekämpas effektivt redan i ett tidigt skede. Regeringen väljer uppenbarligen hellre att låta det brinna.
  Vad kan ligga bakom en sådan cynisk inställning?

  Försvaret har tio helikoptrar, men bara två sattes in i bekämpningen av bränderna.

  Argumenten är bisarra och nonchalanta. Naturligtvis ingår brandbekämpning och annan krisbekämpning i försvarets uppgifter, särskilt nu när brandförsvaret sviktar och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) anser att åtminstone fyra av bränderna är så stora, att de inte kan släckas med de resurser man nu har att tillgå.
  Men vad håller då försvaret på med, medan landet brinner?

  Jo, man deltar i en Natomanöver nära Krim, med det tydliga syftet att provocera Ryssland och naturligtvis kan man inte delta i en sådan provokation och samtidigt begära hjälp med att släcka bränderna.

  Man anser alltså att denna provokation är så viktig, att istället för av avstå från den väljer man att låta landet brinna. Den utrikespolitik som lett fram till dessa ställningstaganden riskerar att sätta hela landet i en annan och långt värre brand – ett kärnvapenkrig.

  Gillad av 2 personer

  • Stig Rydmark skriver:

   Det är helt enkelt för dj-t. Jag vill använda alla tillgängliga nedsättande kraftuttryck det svenska språket tillhandahåller för att visa min avsky och vrede mot 7-klövern. Alliansen tackade ju nej när det brann i Västmanland. Alla lika usla.

   Gillad av 1 person

 21. Steven Jörsäter skriver:

  Ett av de största problemen som du nämner men som tyvärr sällan tas upp är de enorma kostnaderna för jurister som svenska folket betalar för att de ska processa mot våra egna intressen. Det måste bli ett omedelbart stopp för detta. Enbart svenska medborgare ska ha full rätt till försvarare. Och tidigare dömda grova brottslingae ska ha mycket reducerade möjligheter till offentligt bekostat försvar.

  Gillad av 4 personer

 22. phnordin skriver:

  Lars Hässler skildrar en situation som är allt annat än ärofull för Sverige. Rättssystemet har förvanskats av en världsfrånvarande ideologi som eroderat rättsstatens själva fundament. Att kostnaderna för en rättegång är så till den grad höga och att straffen så låga gör att man frågar sig om rättegångar över huvud taget är befogade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.