Världens generösaste folk

Jan-Olof Sandgren

En del påstår att svenskar är väldens godaste folk, men jag tvivlar. I så fall hade vi nog tagit bättre hand om våra pensionärer, och kanaliserat mera av vår jättelika migrationsbudget till UNHCR:s flyktingläger. Kanske hade vi också varit snällare mot Lasse Kronér.

Däremot är vi generösast i världen när det gäller välfärdstjänster till andra länders medborgare. Och när det gäller kostnaden för asylsökande är vi sannolikt världens slösaktigaste folk. Tre miljarder är regeringen beredd att betala för att låta 9 000 afghaner, som alla fått avslag på sin asylansökan, börja på gymnasiet. För den som har svårt att föreställa sig summans storlek, kan nämnas att det är nästan dubbelt så mycket som det kostar att driva hela den svenska riksdagen (och då är svenska riksdagsmän inte precis underbetalda). Vidare är det 20 gånger mer än vi betalar i apanage för att upprätthålla den svenska monarkin. En kostnad som då och då ifrågasätts.

Kostnaden för samtliga ensamkommande (varav en stor majoritet fuskat sig till bidrag) är naturligtvis mångdubbelt högre. Oavsett hur man räknar överstiger den med god marginal Afghanistans statsbudget.

Situationen är lite underlig med tanke på att Sverige i grunden är en sparsamhetskultur. Visserligen är vår gästfrihet mot främlingar inskriven i Havamal, men överdåd och excesser har aldrig legat för oss. Till och med adeln, på den tiden den hade något att säga till om, var modest i sina krav jämfört med kollegorna på kontinenten.


Jag ger mig ut på spaning efter en förklaring.

Enligt Machiavelli handlar all politik om makt. Det mest primitiva sättet att uttrycka makt är förstås att bruka våld, i sådan myckenhet att var och en inser det kloka i att underkasta sig. Ett exempel är den Islamska Staten, som sedan grundandet 2014 härskat genom våld och terror.

När samhället blir mer komplicerat och undersåtarna allt fler, är det praktiskt att byta ut delar av våldet mot symboler. Den som är kapabel att bygga ett slott med 120 rum och spegelsalar, skulle säkert också kunna göra livet surt för den som sätter sig på tvären. Våldet ligger alltid på lur även när det kläds i siden och marmor. Som exempel kan nämnas Ludvig XVI:s hov i Frankrike.

Istället för lyx och överflöd kan man visa upp sin vapenarsenal. Till exempel genom att placera ut ett pärlband av kärnstridsspetsar längs ett lands gräns. Det har varit basen för USA:s maktutövning sedan andra världskriget.

Ett mer sofistikerat sätt att uttrycka makt (som kanske uppfunnits av socialdemokratin) är generositet. Logiken blir här lite mer skruvad: Den som är kapabel att dela ut tillräckligt med pengar för att lyfta dig och din familj från misär till välstånd, och garantera er en trygg framtid, skulle antagligen också kunna göra motsatsen. Så det är säkrast att du är lojal och fortsätter rösta på vårt parti. Paradexemplet på denna strategi är Sverige.

Men inget imperium varar för evigt. Hur makten än legitimerar sig kommer den förr eller senare att utmanas. Valet står då mellan att träda tillbaka och låta någon annan ta över, eller gå till motoffensiv och visa musklerna tydligare.

Sovjetunionen valde det första alternativet och avvecklade sig självt 1991. Andra föredrar alternativ nummer två – deras sista tid vid makten brukar präglas av samma strategi som tidigare, men uppskruvat till ett högre tempo. Islamska Staten trädde ut ur historien under en eruption av våld och grymheter riktade mot civilbefolkningen. För huset Bourbon i Frankrike var processen aningen mer behaglig. Man festade och roade sig på slottet Versailles och var noga med att upprätthålla hovlivet, ända fram till giljotinen.

USA har under flera decennier tappat dominans på världsmarknaden, men släpper inte försprånget militärt. 2016 spenderade man nästan tre gånger mer på rustning än konkurrenten Kina, och nästan 10 gånger mer än Ryssland.

Socialdemokratin, som under snart ett sekel dominerat det svenska samhället, är på tillbakagång överallt i västvärlden. Hur kommer dess sorti att gestalta sig? Om min teori håller sträck finns risk för att den utlöser en orgie i generositet. Redan börjar man diskutera vad som ska hända med alla afghaner som saknar uppehållsrätt i Sverige, men inte omfattas av amnestin. Att helt enkelt följa svensk lag och genomföra de avvisningar som beslutats, skulle närmast uppfattas som högerextremistiskt.

52 reaktioner på ”Världens generösaste folk

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Låt oss hoppas att godhetens och stollighetens imperium går under med det snaraste och ersätts med ett förnuftets och det klara förståndets imperium. Om inte får vi börja dela ut Nobelpris till världens främsta tokar och dumbommar. Men vem vet det är kanske vad den nya överheten själv eftersträvar ty på så sätt skulle de själva kunna figurera som toppkandidater.

  Gillad av 4 personer

 2. Lilla fröken PK skriver:

  Ja, att (S) och PK är på dekis och retur finns det tydliga tecken på. Ett scenario där de går under i en sista eruption av en allomfattande godhet, kan nog inte uteslutas. Tyvärr är det tveksamt om de skador man åstadkommit går att reparera.

  Gillad av 5 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vår regim använder inte brutalt FYSISKT våld,
   men vi kan väl inte undgå att se,
   hur Socialdemokratin skärper den mentala repressionen…

   Att med alla medel försöka KVÄSA Medborgarnas yttrandefrihet!
   Jämfört med Socialdemokratins förebild DDR,
   saknas väl bara K-Pistarna…

   Ännu…

   Gillad av 2 personer

   • Mangan skriver:

    Inte *direkt* fysiskt våld, men de senaste regeringarna har inte haft några som helst bryderier med att *indirekt* orsaka det genom huvudlös invandringspolitik. Och med etablerad medias hjälp direkt mörkat det hela.

    Gilla

 3. svenne skriver:

  ”Enligt Machiavelli handlar all politik om makt. Det mest primitiva sättet att uttrycka makt är förstås att bruka våld, i sådan myckenhet att var och en inser det kloka i att underkasta sig”.

  Riktigheten i Machiavellis påstående bekräftas ju mer eller mindre dagligen eftersom våldet i samhället ökar oroväckande genom skjutande, misshandel, våldtäkter och rån. Detta kan man säga handlar om politik eftersom de som utövar våldsamheter är en kategori som våra politiker inte kan – eller törs – konfrontera. Den politiska dimensionen blir påtaglig eftersom förövarna successivt flyttar fram sina positioner och politikerna underkastar sig detta genom att i förmildrande ordalag tala om ”utanförskap”, ”socioekonomiska faktorer”, ”utsatthet” etc.

  Man kan uttrycka det som så att ett demokratiskt land med human strafflagstiftning inte klarar av att upprätthålla det våldsmonopol som rättsvårdande myndigheter har tilldelats, enligt ett demokratiskt beslut, om de styrande inte är beredda att ta till de krafttag som krävs.

  Förövarna kommer i många fall från disfunktionella länder där våld är ett naturligt inslag för att t.ex. kompensera en ”kränkning” eller tvinga till sig en fördel av något slag. Därför är korvgrillning, tafsarmband och försök att genom samtal förstå ”bakomliggande orsaker” helt verkningslösa. Om politikerna – på grund av feghet – accepterar den kriminalitet som utövas av en viss kategori så innebär detta att denna kategori kan betraktas som en politisk maktfaktor som man måste underkasta sig och detta är ju i i det långa loppet förödande för landet.

  Gillad av 8 personer

  • brrr skriver:

   Ändå är korvgrillning och armband med #tafsainte småpotatis jämfört med vad makthavare i England pysslat med i decennier.

   Mörkat de mest bestialiska övergrepp på flickor man kan tänka sig, och låtit dessa övergrepp fortgå.

   Själv ser jag nu mycket fram emot den 10:nde juli och tiden därefter.
   Det kan bli allt ifrån att de ”bara” får Tommy Robinson frigiven, till rena rama jordskredet.
   Med tanke på vilka fullständigt ofattbara rättsövergrepp Robinson utsatts för, och i kombination med några av Englands bästa advokater samt den domare han fått sig tilldelad, så KAN resultatet komma att skaka om hela Europa och Nordamerika.

   Gillad av 7 personer

   • Rune skriver:

    ”Med tanke på vilka fullständigt ofattbara rättsövergrepp Robinson utsatts för, och i kombination med några av Englands bästa advokater samt den domare han fått sig tilldelad, så KAN resultatet komma att skaka om hela Europa och Nordamerika.”
    ———————–
    Hur då? Vad skall hända?
    Finns det någon redogörelse på klar svenska?

    Gillad av 2 personer

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Sök på alternativa media så hittar du en del. Katerina Janouch och Jan Sjunnesson är några som skrivit.
    Att det mig veterligt inte sagts ett ord om denna rättsskandal i traditionella media i sverige (förutom en notis om stök vid en av demonstrationerna för honom) säger allt om svenska etablissemangets likriktning och media i dess ledband.
    Kort: Robinson live-streamade på gatan utanför en domstol när 10 (av ca 30) åtalade fick sina domar för groomingverksamhet och sexuella övergrepp. Engelsk press hade belagts med tystnadsförbud om målet (brittisk domstol kan göra det för att inte domar skall påverkas utifrån). Tommy var tidigare villkorligt dömd till 3 månaders fängelse för att i denna härva rapporterat inifrån domstol. Han höll sig därför utanför domstolsområdet, undvek ta upp omständigheter i fallet som skulle brutit mot tystnadsförbudet.
    Trots detta blev han efter ungefär en timme arresterad på gatan av 7 poliser, ställdes omedelbart inför domare, fick inte ens möjlighet att kontakta sin advokat utan fick offentlig försvarare. Inom någon timme, där domaren granskat ett par minuter av hans livestream, dömdes han till 13 månaders fängelse. Han skickades direkt till fängelse, utan möjlighet att kontakta någon i omvärlden.
    Han har tidigare blivit gravt misshandlad av muslimer i fängelse. Många fruktar nu för hans liv. Efter några veckor beslutade den nye muslimske brittiske justitieministern att Robinson skulle förflyttas till ett högsäkerhetsfängelse. Ur askan i elden.

    Gillad av 4 personer

   • brrr skriver:

    Rune, högt uppsatta politiker och myndigheter har inte bara ansvar för vad Robinson utsatts för, utan har i många fall troligen givit order. Kan advokatetna lägga fram bevis för vilka dessa personer är, så tror jag inte att den där domaren tvekar att göra sitt jobb.
    T.ex. är det ganska troligt att inrikesministern gav order om att flytta Robinson för ett par veckor sedan, från ett fängelse där han var NÅGORLUNDA säker, till ett där han svävade i omedelbar livsfara.

    ”På ren svenska” finns inte mycket publicerat om Robinsons öden och äventyr, men förstår du engelska, kan du lyssna på två föredrag av Robinson, som berättar ganska mycket om dessa öden och äventyr.

    Gillad av 4 personer

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Bör specifikt tilläggas till det, att förflyttningen från det vanliga fängelset till högriskfängelset (där Robinson löper en uttalad risk för att mördas, eftersom det är gott om grova muslimska brottslingar där som hatar honom, och redan uttalat hot av den karaktären) inte bara skall ha skett på order av inrikesministern* Sajid Javid, utan av den muslimske inrikesministern Sajid Javid. I det här sammanhanget saknar den religiösa tillhörigheten definitivt inte betydelse. Många ser detta, inte utan anledning, som ett försök till att inofficiellt avrätta Robinson.

    *Jag sa i en tidigare kommentar att det var justitieministern, men han är tydligen inrikesminister.

    Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Detta högsäkerhetsfängelse ”befolkas” av runt 70 % Muslimer…

    Snacka om att hamna ur askan in i elden…

    Man undrar hur en Toryregering resonerar,
    kan tillsätta en Muslim som inrikesminister,
    därmed polisansvarig…

    England tycks vara förlorat!??

    Gillad av 1 person

   • brrr skriver:

    Rättsövergreppen mot Robinson har pågått i c:a ett decennium, etablissemanget ville till varje pris tysta honom. En av anledningarna var att han uppmärksammade folk på att det pågick massvåldtäkter i industriell skala, mot huvudsakligen brittiska småflickor utfört av huvudsakligen muslimska män, oftast pakistanier.
    Så småningom började Andrew Norfolk, journalist på Times att nysta i detta, och då äntligen kom det till allmän kännedom vad som pågick.
    Det finns flera intervjuer och annat med Norfolk på Youtube. Länken nedan går till ett föredrag han höll om hur han arbetade med och skrev om detta i flera år, det är fullständigt hårresande berättelser om vad flickorna blivit utsatta för, och med politikers och myndigheters goda minnne.
    Man kan också söka t.ex. ”Muslim grooming gangs” på Youtube så träffas man av en tsunami.

    Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    @Jan Bengtsson: Det blir allt mer klart att England befunnit sig i en dödsspiral åtminstone sedan Första världskriget. Kanske sedan Balfour och Edward VII. Appeasementpolitiken, driven av den övre överklassen, före Andra världskriget är närapå identisk i sin uppbyggnad och motivation som pedofilipolitiken sedan sextiotalet. Ett par bakslag för denna politik under Churchill och Thatcher kan inte påverka helhetsbilden, de är undantagen som bekräftar regeln, och deras prominens beror inte minst på deras skarpa kontrast gentemot alla andra politiker. Den klasstruktur man gick och skaffade sig och det ömsesidiga förakt som denna fört med sig kan inte upplösas och inte samleva med ett fungerande samhälle. Hela industrin är sedan länge ödelagd på grund av ointresse från ägarnas sida att investera och vidareutveckla. Brain drain till USA har varit massivt. Pompousness, dryghet, snobbighet, narcissism är sjukans tydligaste symtom.

    Gilla

   • Jvk skriver:

    Sås klart bara en fråga om tid innan samma uppstår i Sverige om vi inte får stopp på detta. Grooming gangs är vår tids Gulag.

    Gilla

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    @BRRR
    Tack för videolänkarna. Såg Banned Speech för ett tag sen (och den är ju verkligen skrämmande), men de andra var nya. Ser fram emot att titta på dem.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Det mest utstuderade och sofistikerade sättet för maktutövning är att utnyttja de nyttiga idioterna.

   Den som officiellt började med detta var Lenin.

   I en modern värld är rädslan för att inte vara tillräckligt god den starkaste drivkraften.

   Snacka om soft power.

   Inte förrän fjällen lyfts från majoritetssamhällets ögon och man inser att man hela tiden bara varit utnyttjad, kan någon förändring ske.

   Domen kommer att bli hård. Folk gillar inte att bli utnyttjade. I vart fall inte när de börjar förstå att det var detta det handlade om hela tiden.

   Gillad av 1 person

 4. Christer Hanefalk skriver:

  Bara en liten kommentar till siffran 3 miljarder för de 9000 ‘gymnasieleverna’. Det man från statligt håll angav som uppskattad kostnad för afghanerna var 2,9 miljarder under 3 år. Det blir faktiskt 322.222 kr per afghan under hela perioden och således 107.407 kr per afghan och år vilket blir 8.950 kr per afghan och månad. Men då inställer sig frågan: hur ska 8.950 kr per afghan och månad täcka kostnaden för skola (inkl skolböcker), boende, resor, mat, kläder, mobiltelefoner, fickpengar, etcetera. Med hänsyn till att bara skolans kostnader per barn och läsår uppgår till drygt 90.000 kr, så förefaller – åtminstone för mig som kanske inte är så insatt i statlig kostnadsberäkning – kalkylen vara en så kallad ‘glädjekalkyl’. Den verkliga kostnaden för en afghan och år borde uppgå till 90.000 kr (skola), 60.000 (boende), 10.000 (resor), 30.000 (mat), 10.000 (kläder), 3.000 (mobiltelefon), 10.000 (fickpengar?) samt 10.000 (diverse – det brukar alltid bli dyrare än man tror…).
  Om jag är någorlunda rätt ute, så handlar det alltså om 223.000 kr eller mer per gymnasie-afghan och år vilket under en treårsperiod – och för hela gruppen om 9000 individer – blir drygt 6 miljarder kronor (…eller exakt 6.021.000.000 kr…).
  Jag har säkert räknat ordentligt fel här och var – boendekostnaden är säkert gravt underskattad och även maten kostar nog mer. Fickpengarna i kalkylen (cirka 800 kr i månaden) är också lågt räknade (…hur kul har man för 833 kr i månaden = 27,80 kr per dag…??). Så, den verkliga kostnaden är nog omkring 8 miljarder för de tre åren.
  Men, det ville man väl inte skriva. Eller också har jag läst fel när jag såg att 2,9 miljarder var den beräknade kostnaden för en treårsperiod. För om det var 2,9 miljarder per år, så stämmer det ganska bra med mina beräkningar.
  Kanske kan en DGS-följare hjälpa mig att reda ut hur stor den verkliga kostnaden är?

  Gillad av 12 personer

  • Bertil Skoglund skriver:

   Du har helt rätt i dina uträkningar. Vi har kommit fram till att 6 miljarder är en mera riktig kostnad men att det ändå är räknat i underkant. Regeringen borde förstås redovisa hur de har kommit fram till denna kostnad på 2,9 miljarder.

   Gillad av 3 personer

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   En gissning är att det 3 miljarderna syftar på vad man avsätter för de rena skolkostnaderna. De övriga levnadskostnaderna är dolda, och drar vi också på oss så länge de är här, oavsett om de går i skolan eller inte.

   Gillad av 1 person

  • Willy Lindqvist skriver:

   …och då har man inte heller räknat med kostnader för rättsväsende, polis, domstolar, advokater, fängelse, sjukvård och skadestånd som förorsakas av dessa. Många av dem som fått amnesti är inte guds bästa barn även om många s.k. godhjärtade svenskar inbillar sig det.

   Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   Inget av det här kommer att drabba oss, det är ju staten som betalar! Samma sak med ÄFS till invandrare, som inte sänker vårt pensionssystem, utan tas direkt ur statsbudgeten….

   Gilla

 5. S Eriksson skriver:

  Trevligt och intressant inlägg. Är det någon som vill berätta definitionen av humanitär stormakt för mig?
  Och hur kan man på ett artigt sätt förmå Stefan att förklara när asylinvandring blir lönsam dvs förklara vad på lite längre sikt är.

  Gillad av 1 person

 6. Politisk frigolit skriver:

  Makt skapar skiljelinjer som även underhålls. Folk skall veta sin plats inom maktens hierarkier.

  Ett bra exempel utgör hur SD bemöts inom politiken.

  I vardagspolitiken betonar alla politiker att inkludering måste gälla. Att politik måste bygga på tolerans, humanism och mänsklig omtanke. Där varje form av hat måste bekämpas. För i hat ligger det onda förborgat. Extra farligt om det tillåts att polariseras och bygga volym, och därmed i kraft.

  Men så kommer det stora undantaget. Och det handlar om partiet SD och dess väljare. Mot dem gäller andra principer. Där får man spränga isär. Peka på det omöjliga i all inkludering. Där den inkludering som gäller för 9200 unga Afghaner inte gäller för SD-väljare – och detta i samma land.

  Demokrati handlar i grunden om att ge alla en röst. Och fördela makt efter det. En människa – en röst. Stor som liten. Och även gå ut i världen med dessa principer i åtanke via förd utrikespolitik och SIDA-verksamhet. Att befordra och befrämja humana kvaliteter och inte hatets destruktiva sprängkraft.

  Med i behandlingen av SD, och dess väljarkår, görs ett undantag. Där tillåtits rentav hatet få pysa. Där gäller polariseringens principer. Att piska upp motstånd till nästan vilket pris som helst. Och gå över gränser, som inte i övrig gäller in- och utrikespolitiskt.

  Om politik handlar om trovärdighet, håller i dag ledande politiker på att torpedera sig själva. Man kan inte välja måttstock som man väljer kläder, utan att trovärdigheten påverkas.

  Politik är ingen arena för en vilt svängande kompass, som tillåts peka lite hur som helst, allt efter syfte och maktambitioner. Accepterad makt måste bygga på ett förtroendekapital. Inkludering och exkludering får inte behandlas som frigolit. Där verklig tyngd förvandlats till lätthet. Behandlingen av SD, och dess väljarkår, utgör ytterst ett lackmustest för demokratin själv. Och dess hållbarhet.

  Gillad av 14 personer

  • Linden skriver:

   Politisk frigolit@
   Mycket klok sammanfattning av SDs ställning i PK världen.
   Man slutar aldrig förvånas över med vilken frenesi hat och glåpord vräks över SD anhängare.
   (Jag är själv medlem i partier och har fått min beskärda del, ett litet offer för en god sak.)

   Reinfeldts protegé är en märklig figur i sammanhanget, han plagierar SDs politik och vägrar samtidigt att sitta vid samma bord. Vad man säga om en sådan hycklare?

   Gillad av 7 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Han skulle ALDRIG kunna sälja en begnad bil…
    Två gånger, till samma köpare!

    Han plagierar politiken under galgens bistra skugga,
    men delar ändå inte värdegrunden…

    Fins det någon enda som tror att han kan/VILL få igenom detta,
    utan att intimt samarbeta med SD???

    Så naiva väljare finns väl ändå inte…

    Gilla

  • O.T. skriver:

   Fredrik Reinfeldt visade vägen då han gång på gång visar sitt demokrati-förakt mot Sverigedemokrater.
   Detta citat av Fredrik Reinfeldt från september 2010 efter en allvarlig knivattack mot SD-politikern David von Arnold Antoni, är ett graverande exempel på dennes föraktfulla beteende mot SD och demokratin;

   – Jag tar avstånd från alla former av våld och hot. Men vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer, sa Fredrik Reinfeldt.

   Alltså någon form av godkännande av knivattacken från mannen som smet ut genom bakdörren.

   Gillad av 5 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Den som anser sig vilja bli Statsminister, Ulf K,
   har sagt sig ha en stor politisk förebild utomlands…

   Canada med dess Premiärminister Justin Trudeau,
   som världen runt kramar diverse vänsterdiktaturer…

   Närmast en MARXIST i sin politiska gärning,
   som öppet välkomnar röstboskap från TREDJE VÄRLDEN…

   Som inte bejakar landets värdegrund…

   Ungefär som Socialdemokratin i Sverige…

   Gillad av 1 person

 7. Fredrik Östman skriver:

  Det heter nog ”hålla streck”. Och den där orgien — är det inte precis den vi just nu ser utspela sig? Menar du att det kommer att bli ännu värre än att utlänningar som befinner sig olagligt i landet belönas med riksdagsmannalön för detta?

  Gillad av 3 personer

 8. Eva Danielsson skriver:

  Socialdemokratins död som en orgie i generositet kan ses som den brända jordens taktik. Ingenting kvar när krutdammet har lagt sig.
  Vilket väl rimligtvis bejakas även av högra sidan. Eftersom de ju har deltagit både aktivt och passivt.

  Själv ser jag det inte som generositet utan som ett avsiktligt nedmonterande av svenska samhället för att bereda väg för ökad toppstyrning och global planekonomi resp global eltistisk styrning. Beroende på vänster el högerursprung i dessa (katastrofala) idéer.

  Betalar gör svenska folket. Med välståndet, välfärden och friheten och framtiden.

  Gillad av 13 personer

 9. Jvk skriver:

  De är slut, allt handlar nu om att stoppa utbredningen av islam, SD på 30% är bara början och Listan över folk som måste sparkas är mycket lång, läste precis att nästan alla präster röstar på C, Mp och V, dvs är landsförrädare och förrädare mot kyrkan och korset, de går islam ärenden vare sig de vet de eller inte.

  Jag undrar om någon har juridisk kompetens för att bedöma om det är åtalbart att sätta upp en offentlig webbsida med Listan där folk öppet kan nominera pk-folk som skall sparkas efter maktövertagandet?

  Gillad av 7 personer

  • cmmk10 skriver:

   Sätt upp en hemsida, där man kan hylla dem som har gjort insatser för massinvandring och avskaffandet av nationen Sverige.

   Det går ju att beskriva landsförräderiet som om det vore någonting positivt – det har våra politiker redan visat. Var det inte en t ex högt uppsatt sossa som ”var glad för att hon fick uppleva hur Sverige förändrades”!

   Gillad av 3 personer

 10. Hovs_hällar skriver:

  Jo du har nog rätt i att PK-sekten, som tydligen styr och ställer och dominerar inom (S), aldrig går med på att den har fel. Istället framhärdar den in i det sista i att den har rätt, och alla andra har fel.

  Den såkallade ”amnestin” för 9000 illegala, är ett exempel på just detta.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   SAP/PK är definitivt verklighetsfrånvända och på väg ned i bunkern. De är säkerligen beredda att offra oss alla – parallellerna är tydliga. Frågan är om 9000-amnestin var ”Stalingrad” – för då är det fortfarande lång tid kvar – eller om det var D-dagen?

   Gillad av 4 personer

 11. Björn skriver:

  ”Miljarder hit och miljarder dit, vad spelar det för roll, Sverige är ju ett rikt land”! Det är uf på den ”nivån”, landets politiska företrädare hanterar de ekonomiska ”utmaningarna”! Så j-a tragiskt, att man blir helt matt…..

  Gillad av 6 personer

 12. Folke Lidén skriver:

  En intressant fråga är varför Socialdemokratins generositet FM (Före Massinvandringen) fungerade så väl så länge. Varför reagerade vi inte på att den ena förmånen slösaktigare än den andra genomfördes? ”Reformer” som man kallade det. Mina föräldrar och de vuxna jag minns från barndom och ungdom avskydde ”att ligga samhället till last”.
  Varför satte vi inte stopp? Varför lät vi oss luras av en kravlöshet och ett synsätt som vi inte själva omfattade?
  Jag tror att det berodde på att vi kände oss som svenskar i landet Sverige.
  Många retade sig säkert på fyllona, vid kiosken eller köpcentrumet, som skrek glåpord och störde arbetsamma och laglydiga skattebetalare när helgspriten skull inhandlas. Kanske svor man över raggarna som störde på kvällarna med sina bullriga jänkare.
  Men vi fortsatte att tro på att socialdemokratin hade koll på hela grejen. Att man visste vad man gjorde. Även de mindre välartade skulle givetvis ha en dräglig tillvaro.

  Nu när vi är på väg mot EM (Efter Massinvandringen) kommer inte politikernas trick att fungera. En stor mängd människor som kommer hit och håller paraplyet upp och ner när det regnar pengar och bidrag från himlen känner inte så. De som av olika skäl blir långsiktigt bidragsberoende kommer att mer och mer idealisera den tillvaro de flydde från. Resultatet blir att när den kritiska massan uppnås (den kommer att göra det snart) struntar dom i S, M och övriga partier för att helt enkelt bilda ett nytt (flera nya) som bättre representerar den kultur (och religion) som står närmast.

  Ingen kritik mot dom som kommit hit. Ej heller tror jag att vi kan ”utbilda bort” problemen.
  Det är mångkulturens fundamentalsats som verkar.

  ”Mångkultur kan på lång sikt aldrig uppnås, av det enkla skälet att den strävar efter att avskaffa sig själv.”

  Gillad av 6 personer

 13. Jvk skriver:

  Det sägs att det kostade 1biljon Euro att integrera Östtyskland i Västtyskland, proportioner var nästan samma som den svenska invandringen 61-16 miljoner, mot Sverige 8-2 miljoner, skalar man denna kostnad så får man då 10 biljoner kronor delat med 6.7 ungefär, låt säga 10, dvs kostnaden för att integrera 2 miljoner människor (förutsatt att de talar samma språk och är välutbildade och samma kultur, men med kommunistisk sosse-ekonomi) skulle då bli cirka 1000 miljarder kronor. En beräkning så god som någon.

  1000 miljarder kronor för att integrera 2 miljoner invandrare om vi antar att muslimer och liknande är lika ekonomiskt driftiga och kriminella etc som forna socialister. Mycket pengar.

  Gillad av 2 personer

 14. Asta skriver:

  De har stympat barn, våldtagit och mördat under de mest bestialiska former för IS terrororganisation i Syrien och Irak. Idag lever de ett undangömt liv, flera med skyddad identitet, mitt ibland den svenska befolkningen. Det är regeringarna Löfven och Reinfeldt som har möjliggjort den utvecklingen.

  I en rapport av Försvarshögskolan som visade i hur hög grad Sverige idag är islamiserat. Antalet radikala islamister har tiodubblats på mindre än tio år enligt Säpo och i flera svenska städer har islamiska shariaregler och svenskhat fått ordentligt fäste. Idag berättar Aftonbladet om återvändande IS-medlemmar, i en granskning.

  Hundratals personer från Sverige har radikaliserats och krigstränats av IS i Syrien och Irak. Många av dem är tillbaka i Sverige och lever ostraffade och undangömt mitt bland vanliga människor. Flera av dem har fått skyddade identiteter av myndigheterna.

  https://samtiden.nu/2018/06/hundratals-mordare-och-valdtaktsman-lever-undangomda-mitt-bland-befolkningen/
  Vi minns Ygemans reaktion på Åkessons krav på att IS krigare ska portas från Sverige.
  Sjuklövern är fullkomligt hämningslösa i sin iver att skydda kriminella från alla världens hörn.
  Den svenska befolkningens och då inte minst kvinnorna trygghet betyder inte ett smack.
  Vem har hört en sjuklöverpolitiker ömka alla våldtäktssoffer?
  Svaret är ingen, för det har aldrig hänt.
  Man fylls av vämjelse.

  Gillad av 3 personer

 15. lookslikeanangel skriver:

  MONUMENTAL MAKT
  (Prerogativ eller kanske regale?)

  Det var en mycket het dag i Loiredalen i Frankrike,
  när vi närmade oss Chambord.

  Chambord tornade upp sig framför oss. Denna enorma byggnad,
  byggt som “jaktslott”. Inne i slottet var det iskallt. Det var var i
  praktiken nästan omöjligt att värma upp!
  Jag tyckte att jag först nu “förstod” den senare revolutionen.

  Är det inte det vi ser i Sverige nu? Gigantiska “jaktslott” på enorma jaktmarker
  för att “jaga” någon vecka eller så. Projekt helt fjärmade från verkligheten.

  Bien sûr!

  Gillad av 1 person

 16. S Eriksson skriver:

  Varför motarbetas både SD anhängare och arbetskraftsinvandrare så hårt av i det första fallet media och i det andra fallet myndigheter?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.