Möjligen är läget utmärkt

Patrik Engellau

Stor förvirring råder. Läget är utmärkt.

Så sa ordförande Mao Zedong medan han fortfarande var en ung revolutionär som strävade efter makten i Kina. Han menade att förvirring är motsatsen till stabilitet och att rådande makthavare sitter löst när förvirring råder vilket gynnade honom och hans rörelse i egenskap av maktpretendenter.

I Sverige idag står den politiska huvudmotsättningen inte längre mellan höger och vänster, som i det numera passerade marxistiska schemat, utan mellan å ena sidan politikerväldet (med vidhängande välfärdsindustriellt komplex) och å den andra den nettoskattebetalande medelklassen (eller ”verklighetens folk” som förre KD-ledaren Göran Hägglund gjorde ett – av partiets PK-ister tyvärr aborterat – försök att benämna den svenska majoritet som tror på sunt förnuft snarare än PK-sektens dogmer).

Jag träffar dagligen uppgivna medelklassare. De känner sig som förlorare. Trots att de, vilket de är väl medvetna om, i verkligheten bär Sverige och hela politikerväldet på sina axlar, känner de sig motarbetade och hunsade av makten. Det handlar inte bara, eller ens framför allt, om att de betalar för politikerväldets dumheter. Det handlar i huvudsak om att de förnedras som människor av att deras världsuppfattning och värderingar trampas i dyn av våra PK-istiska makthavare. Medelklassarna anser till exempel att det finns två kön och blir förvirrade och arga när det kommer härskande PK-ister och påstår att det finns dussintals kön. Medelklassarna känner inte igen sig i den tillvaro som den härskande PK-sekten vill utmåla.

Att medelklassarna känner sig så svaga beror emellertid bara på att de känner sig så svaga. De försöker argumentera mot de härskande PK-isterna och peka på att vetenskapliga fakta inte stödjer PK-istiska teser. Medelklassarna blir förtvivlade när de upptäcker att PK-isterna inte lyssnar och bara kommer med teser och undanflykter i stället för att resonera.

Vad medelklassarna inte vill förstå är att det inte handlar om vetenskap utan om makt. PK-isterna har makt. Om man har makt resonerar man inte. Slavägaren resonerar inte med slaven ty det är att göra sig jämställd med slaven. I stället för att resonera fastställer slavägaren sin vilja. Han förbjuder och bestämmer. Vi ska aldrig tro att vi kan övertyga PK-isterna med argument.

Däremot förefaller det mig tydligt att PK-isterna gradvis tappar trovärdigheten. Verklighetens folk börjar göra öppet motstånd mot PK-sektens intellektuella våldtäkt på verkligheten. Nu har det gått för långt, börjar medelklassen säga, vi finner oss inte i det här. Svenskarna är inget lättantändligt folk, men även för sävliga människor finns det en gräns.

När medelklassen ruskar på sig av begynnande motvilja mot PK-sektens maktutövning så ”dånar det i rättens krater”, som det står i arbetarsången Internationalen, ”störtas skall det gamla snart i gruset”.

Många PK-ister är begåvade människor med örat mot rälsen som mycket väl känner tidsandans svängningar. De har uppfattat ett motstånd som de aldrig tidigare stött på. Hur vet jag det? Jag läser exempelvis Dagens Nyheters kulturbilaga som rapporterar om stämningarna i bunkern.

Nyligen skrev jag om hur 425 PK-ister klagade sin nöd över att ha utsatts för ”hot och hat” på internet och därför krävde särskilt polisbeskydd. En vecka senare kommer ett nytt nödrop i samma kulturbilaga med samma budskap. Det är kulturskribenten Johan Hilton som ondgör sig över vad folk i gemen verkar tycka om honom:

Det är egentligen bara att blicka ut över de sociala och alernativa mediernas slagfält för att få ett hum om hur varenda kommentarsfältherre numera tycks utgöra sin egen Frodo i kampen mot den politiska korrekthetens Mordor.

Hilton jämställer dem som ogillar hans PK-teser med Knutbysektens Åsa Waldau, alltså en religiöst inspirerad förförerska. På mig verkar Hilton desperat.

Kort sagt är läget synnerligen förvirrat. Härskarna har inte längre ideologisk kontroll. Det är bra. Verklighetens folk bör flytta fram positionerna. Det känns som om fienden tappar självsäkerheten och börjar retirera. Kanske är läget utmärkt.

82 reaktioner på ”Möjligen är läget utmärkt

 1. Lars skriver:

  Om det handlar om makt måste man även söka ideologin, för det håller samman eliter som är spridda över samhället och de som utgör det ideologiska skiktet dvs politiker, media, tankesmedjor och olika universitetsinstitutioner.

  Nyliberalismen behärskar EU sedan 90-tal, det var divande i införandet av Euron som skulle dra och tvinga samman Europas Förenta Stater med fri rörlighet för kapital och människor och varor och tjänster. Signifikant är rörligheten av människor, det multikulturella samhället. Signifikant är även den humanistiska ideologin som kommer från USA och som avser u-länder, bistånd, UN’s och NGO’s biståndsorganisationer.

  De lägre tjänstemännen och de övre lagren av tjänstemän inom socialförvaltningar, polis, militär, media, verk och myndigheter, sjukvård och omsorg mm, de gör vad de blir tillsagda i de hierarkiska system som kännetecknar samhället. Man spelar med.

  Vi borde mao tala om ca tusen personer i Sverige med avgörande inflytande, en inte alltför stor grupp. Många möts på SNS seminarier, i Timbros kvarter, i kyrkans organ, i Tro och Solidaritet hos S och bland ombudsmän, LO fack, SAP, men också M, Fp (Liberaler) och C.

  På 70-talet lyfte S fram uländer och bistånd som enande folkprojekt som kunde lyfta opinionen. På 80-talet följde de borgerliga samma kurs och omfamnade humanismen, men tog nyliberalismen till sig. På 90-talet gick vi med i EU.

  Gillad av 1 person

 2. Lars skriver:

  Vad man läser i DN, det som ledarredaktionen i sina artiklar anger som ton för tidningen och som medarbetarna följer och som även SR och TV följer (man är väl rädd om brödfödan och Bonniers dominerar (det är en begränsad arbetsmarknad för chefredaktörer och media VDs) är ungefär vad jag framfört ovan. Kultursidorna rymmer å andra sidan diverse förvirrad vänster som inte förmår tolka vad som sker och hamnar i Mp eller S(vänster) eller V.

  Så under ytan finns det en dragkamp mellan nyliberalismens vilja montera ned välfärdsstaten och vänstern som vill bevara, men det finns också hos vänster och höger hålla samman makten via politikens styrmedel och fördelande av bidrag till organisationer, bestämma vad som ska konsumeras (gratis), hur skatten ska användas, hur information ska förmedlas, vilka åsikter som är opportuna. Det är inte längre ett socialistisk land, om det nu någonsin varit det, utan en kombination av nyliberalism och vänsterliberalism, nyliberalism ekonomiskt och vänsterliberalism kring människans och minoriteters rättigheter och den generella humanismen.

  Var finns systemtänkandet? Patriotismen? Ekonomin för den enskilde? Vaktslåendet om land och etnicitet?

  Gillad av 3 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Jag håller med om den här analysen. PK-tänkandet är en fusion mellan förvirrad vänsterretorik och anarkoliberalism och förenar hela sjuklövern och dess stödtrupper. Partiledare och statsvetare vevar sina utnötta fraser och yrar om höger och vänster och populism, men sånt pladder betyder ingenting längre.

   I hela sjuklöverfältet är sveket mot den egna ideologin, mot folket, samhället och nationen totalt. Vänstern omfamnar globalkapitalismen och de borgerliga gillar den svällande statsapparatens penningkranar och makt. Alla de sju demokraturpartierna och deras medielakejer jagar tankebrottslingar och kramar islamister. De har varken vilja eller förmåga att se sitt eget ansvar, långt mindre erkänna det och ta sitt straff, som åtminstone borde vara något av de historiska: förlust av medborgerligt förtroende, förlust av medborgarskap, landsförvisning.

   Hela etablissemanget styrs av psykoinfantil egoism och blindhet för verkligheten. Den bottnar i att dessa tämligen inkompetenta individer allihop nu arbetar i olika former av skyddad verkstad, men själva inbillar sig vara en elit och föraktar både vanligt folk och invandrare. De lever skyddat och i materiellt överflöd och backas upp av en kollektivpsykotisk verklighetsbild. Allt detta sammantaget gör att de inbillar sig att de själva precis som Fredrik Reinfeldt kan segla ovanför alltihop, oavsett vad som händer där nere bland myrorna.

   Gillad av 4 personer

  • Spiro skriver:

   Det är noterat att det är samma ”journalist” som varit inblandad i Urban Ahlin-affären, där DN mer eller mindre ljög rakt ut om ”anklagelserna” mot talmannen. Det gick så långt att Sveriges Radio Medierna, som normalt är tämligen kastrerade i sin mediegranskning, faktiskt satte hårt mot hårt.

   Resultatet i radioprogrammet blev en stammande Peter Wolodarski och storyn om Ahlin-affären föll platt.

   Det går inte se någon annan förklaring än att DN återigen skarvar och vilseleder för politiska syften. De ville få bort Hanif Bali. Att använda en påhittad spionskandal hindrar inte tidningen. Samtidigt ska DN tillsammans med andra stora medieaktörer och svenska staten genom Vinnova, granska ”Fake News” i valrörelsen.

   https://nyheteridag.se/ryssens-nyttigaste-idiot-stavas-dagens-nyheter/
   DN hårt lierad med Kristersson mannen med den kluvna tungan, ett beställningsjobb?

   Gillad av 2 personer

  • Richard skriver:

   Sossarna vill ha röstboskap och klienter till VIK.
   Moderaterna vill knäcka välfärdsstaten och ha klienter till VIK.
   Globalisterna vill bryta ner nationalstaten och flytta makten till EU, FN, och andra större organisationer för att öka sin makt.
   Islamisterna vill ta över Europa.

   Där har du några agendor. Det finns flera men detta är några av de viktigaste.

   Gillad av 9 personer

   • Lars skriver:

    Nja, varför skulle man vilja ha fler klienter till VIK? Fler klienter bryter sönder välfärdssystemen, överbelastar med för höga kostnader. Det vill M, men S? Röstboskap? Stämmer inte eftersom man förlorar den svenska befolkningen. S borde ideologiskt vara de som sa nej till politiken, men gör det inte. Varför?

    Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Lars!
    Den svenska befolkningen är snart ett minne blott!
    Än hänger de äldsta med ett tag till o röstar/hjälps till urnan…

    Sen har röstboskapen Medborgarskap!

    Richard!
    Du uttrycker det kort o kärnfullt!

    Gillad av 2 personer

   • Lars skriver:

    Jan Bengtsson: Det stämmer inte! men praktiken är ju sådan att man välkomnar invandringen hos S. Men det stämmer inte och det stämmer inte med Lucia beslutet 1989 och det stämmer inte logiskt att man skulle kunna ta för givet att invandrare och röstar på S och jag tror inte det varit fallet tidigare heller (varför inte ett Islamiskt parti?.) Jag har dessutom hört detta om att importera röstboskap ända sedan 80-talet och framförallt från borgerliga sympatisörer. Inte fel med borgerlighet, men jag tror de borde känna sig mest grundlurade av politiken av alla? Välfärden klarar inte denna import och logiskt borde då S slå vakt om välfärden, deras huvudprioritet, så vad har hänt? Jag tror helt enkelt de inte kunnat rekrytera kunskap och kompetens sedan 1970-talet och att det är vad vi ser. De har ju knappt gymnasieutbildning de som sitter i riksdagen. Tidningar har man tappat. Tankesmedjorna en skugga av vad de var. Tjänstemannagrupperna och akademikerna har lämnat. Kvar står fack och SSU. De har nog gjort sitt i politiken gissar jag, men det kan ta lite tid och framtiden är svår att spå. De skulle kunna svänga, men gör det inte.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Jag tänkte låta bli att säga det, men om nu S har röstboskap, så är det väl tveklöst så att även de som röstat på borgerligheten sedan 1990-tal och Bildt måste karaktäriseras som röstboskap? Någon form av borgerlig värdegrund, men utan kunskap och insikt måste ju ha styrt dem? Vi vet ju dessutom att åtminstone M’s knapptryckarkompani är röstboskap?

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Man vill permanenta makten. Tror du på väöfärdsdravlet? Det är bara ett medel; inte ett mål. Lars; tror du verkligen på det de säger?

   Gilla

   • Lars skriver:

    Så Olle, jag tror faktiskt ärligt talat att S är slut! och V och Mp en olycka! När det gäller klasskamp eller om vi istället tittar på arbetarrörelsens roll, LO facken, så är det, tycker jag, rätt uppenbart att man inte kan bygga ett parti enbart på LO grupperna idag utan måste ha med och rekrytera från Saco och TCO dvs vända sig till den stora befolkningen. Samtidigt går det inte att förneka att LO facken varit och är den mest homogena och organiserade grupperingen bland löntagare. Tjänstemännen har ofta varit svaga och individuellt inriktade på sin karriär, så LO grupperna har haft och har en viktig roll som gruppering motvalls kapitalintressen. Däremot kan man väl säga att kunskap och kompetens och representativitet hos ledning och staber urholkats.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Olle, välfärdsdravlet? Jag ser det som ett mycket väsentligt perspektiv, väl förankrat i ekonomisk teori och i den historiska utvecklingen och idag ser vi alltmer ökade inkomstklyftor och det finns hela tiden risken att samhället dras isär (nu bortser jag från invandringen), men det måste inkludera även den, som Patrik säger, nettoskattebetalande medelklassen, det måste dels fungera som försäkring mot de olyckor som kan drabba oss alla, dels inte felutnyttjas och dels måste det ge ett mervärde till de som betalar mer och detta mervärde måste ses ur perspektivet att det är ett bra, sammanhållet, tryggt, ärligt, rättvist (dvs man upplever skillnader rimliga) och samtidigt inte kväva privata initiativ, eget ansvar, möjlighet till privat överskott och styrning av sin egen konsumtion eller sparande.

    Så Olle, jag är ingen vän av utvecklingen hos vänstern under 70-tal och 80-tal, det gick alldeles för långt och man gick utanför en begränsning av politikens områden och man misslyckades styra offentlig sektor. Jag ser dock inte privatisering som en allena saliggörande lösning av olika skäl på olika områden.

    Du säger att välfärds Sverige är ett mede, inte ett mål? Det är, när man betänker politikernas agerande, särskilt kring invandring och att de bildare en egen elit skild från verkligheten att det som borde vara mål förvandlats till medel och det är väl kanske där
    man ska se att SD talar om folkhemmet, att det inte bara handlar om invandringen utan även om att folkhemmet gått förlorat som vision och praktik.

    Det förefaller som att hela sjuklövern förvandlats till nyliberaler och globalister med EU som framtida stat som mål, men inte ens här passar invandringspolitiken in! Man skapar för stora påfrestningar och möter ju nu motstånd i Italien,. Brexit, framgångar för partier med motstånd mot invandring och även socialkonservativa partier, särskilt i Öst, som vänder sig mot nyliberalismen och närmast för traditionell socialdemokratisk politik.

    Ur led är tiden!

    Det är historiskt sett inte första gången ideologier av de mest förryckta slag väglett beslutsfattare och eliter och färgat människorna. Tänk när fransmännen i början av WW1 glatt tog taxi till fronten och trodde de skulle vara hemma ett par veckor senare och att de skulle vinna pga sin esprit, överhöljda av ärofyllt övermod skulle de möta kanonkulorna! Se vansinnet i Sovjetunionen och Kina och Nazi Tyskland, slaveriet, religionskrigen under 1600-tal, häxprocesser, inkvisition, Islamisterna, folkmorden i Kambodja och Rwanda.

    Gilla

 3. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Partistödet är ett av problemen för demokratin i Sverige eftersom det har gjort partierna oberoende av sina väljare förutom vid valen vart fjärde år då man slåss om mandaten. Fördelningen av makten har man sedan den senaste mandatperioden gjort upp om i den s k Decemberöverenskommelsen för att utesluta partier med andra ej passande åsikter. En kortsiktig politik där makten cementeras för tillfället till skada för mer långsiktiga politiska lösningar.

  Gillad av 5 personer

 4. A skriver:

  Bra PE, framåt uppåt. Det är den enda vägen. Det jag har lärt mig efter mycket irrfärder är, att det som verkligen rår är att ”göra allt”. Inte lämna något åt slumpen. Det är ”the shit” innom alla områden. Dessutom behövs ett listigt sätt att organiseras på. Vi skulle omedelbart börja vinna. Så, nu har jag predikat klart. Ps, nu kan lipsillarna noggrannt förklara att det är kört. Jag påstår att det är trams.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

 5. Bo Svensson skriver:

  Strategi för att vinna majoritet för normalitetens återställande består i att inte ta ställning för något annat därutöver. – För varje delfråga där man profilerar sig, mister man väljare som menar annorlunda.

  Där man kan precisera sig entydigt, är för en massa självklarheter som att utvecklingen skall gå framlänges, att medlet för att så skall bli, är rättsordningen, att man skall vinna terräng på andras bekostnad i kraft av sina förtjänster, att livsmiljöns fullödiga fortbestånd inte är ett särintresse för miljövänner utan kan väljas som mänsklighetens motivation för sin existens. – (Om man inte hittar något ännu angelägnare att fokusera på).

  Gillad av 1 person

 6. Bo Svensson skriver:

  ”Den politiska huvudmotsättningen” är mellan förnuft och galenskap. – Mellan att tillnyktra eller att som under hypnos traska vidare mot avgrunden.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Att alla har lika värde och rättigheter och att DU skall ombesörja mänskliga rättigheter för dem som inte kan ordna dem själva, är väl en vänsterhållning och höger blir ju då att vilja använda rättsordning för att skapa människovärdiga villkor.

   Under rättsordning blir det genom att vara duktig och trevlig, man har chans att välkomnas i främmande land och det är ju ungefär motsatsen till rådande ordning.

   Gillad av 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   Helt rätt! Problemet är att den politiska och den psykiatriska sidan nu är oupplösligt förenade: De galna (= Overklighetens folkplågare / det kollektivpsykotiska etablissemanget) har makten. Vi måste alltså både ta makten och få de lindrigare sjuka (= De förvirrade / hjärntvättade / missledda / hypnotiserade) att tillfriskna eller tillnyktra. Maktövertagandet lyckas inte utan det andra och önsketänkande har ingen effekt. Vi måste arbeta både politiskt och terapeutiskt.

   Gillad av 4 personer

 7. Björn G skriver:

  Läget är långt ifrån utmärkt, det är inbördeskrig i Sverige. Här styrs inte längre 53 områden enligt svensk lag och dit äger inte svensk ordningsmakt tillträde.

  Fienden finns mitt inland oss, men den bildar ännu inga egna politiska partier. Det är nämligen mycket enklare och effektivare att infiltrera de partier som redan finns. Detta gäller i stort sett alla västländer.
  I Sverige är vi dock världsmästare på att låtsas att det som sker inför våra ögon och öron, inte sker!

  Det politiskt/mediala etablissemanget har utnämnt sig själva till att utöva censur och publicerar bara det som de anser att svenskarna ska få reda på och som passar i den mall som detta etablissemang ritat upp.
  Detta fortsätter trots att de skamligen avslöjas i sociala media, som läses av en allt större del av befolkningen. Det kokar och jäser i vårt land.

  Vad gör då regering och riksdag? Pratar, pratar och pratar, de verkar båda leva i en bubbla som effektivt skyddar dem från verkligheten. Det är svårt att avgöra vem som är sämst, regeringen eller oppositionen.
  Den ena avstår från att regera och den andra från att opponera. I stället räknar man att det kontraproduktiva myglet leder till att man själv vinner nästa val. Det gör man genom att samfällt fortsätta mobba SD.

  Och alla ni som läser detta, tror ni att ett land som inte ens kan få bort tiggarna från gatorna, kan klara en match mot Putin?!

  Nej, vi behöver samlas under mottot: LÅT OSS GÖRA SVERIGE STARKT IGEN!

  Gillad av 6 personer

  • A skriver:

   Jamen jag tror inte att man får dömma vanligt folk alltför hårt. De har blivit bedragna av en sjuk och makalöst korrumperad maktelit under mycket lång tid. De har ju agerat maximalt försåtligt, med massiv propaganda. Det är inget fel på folket, jag träffar massor av oss. Det är ett utmärkt folk. Men de behöver en ny lojal hederlig maktelit att ty sig till. Som skapar trygghet och låter folket komma till sin rätt. Samt står upp för rätten till vårt eget land, utan några som helst förbehåll.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 8. svenne skriver:

  ”Jag läser exempelvis Dagens Nyheters kulturbilaga som rapporterar om stämningarna i bunkern”.

  De så kallade ”kulturskribenterna” skriver numera mycket ofta om ämnen som inte har någon koppling till konstnärlighet och kultur. Däremot producerar de många artiklar om politik och andra ämnen som de anser sig ha den rätta uppfattningen om. Det är ytterst sällsynt – eller aldrig – som t.ex en motorskribent anser att det finns ett akut behov av utifrån kommande arbetskraft för att ”rädda välfärden” eller att ”mångfald” är ett måste och denna distinktion är välgörande.

  Varför är det just kulturskribenter som anser sig vara så mångkunniga att de vill sprida sin ”visdom” till oss övriga i stället för att ”bli vid sin läst”?

  Gillad av 2 personer

  • Aha skriver:

   Kulturskribenter har vidlyftiga pennor men inte mycket mer när det gäller att relatera till ekonomi och fakta.
   Det gör dem till nyttiga idioter att skicka fram när faktaläget är besvärande vilket det är och förblir inom invandringspolitiken.

   Gillad av 1 person

  • Trafficking-Magazinet skriver:

   ”Det är ytterst sällsynt – eller aldrig – som t.ex en motorskribent anser att det finns ett akut behov av utifrån kommande arbetskraft för att ”rädda välfärden” eller att ”mångfald” är ett måste och denna distinktion är välgörande.”

   Jag vet inte om du är ironnisk, men känner du inte till dem föreslår jag att du duckduckgoar Jonas Fröberg och Jacques ”The Ripper” Wallner.

   Gilla

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Låt oss vara optimister denna uppfriskande morgon i påskveckan där vi inte ser några som helst tecken till en förestående klimatkollaps och värmedöd och i stället citera Winston Churchill efter slaget vid El Alamein ” This is not the end, this is not even the beginning of end, but perhaps the end of the beginning”

  Gillad av 5 personer

 10. MartinA skriver:

  Medelklassen, verklighetens folk, är svaga berättelser. Som endast appelerar till människors ekonomiska egenintresse, behandlar människor som prostituerade. Det är ett i grunden socialistiskt argument. Renodlade prostituerade kommer aldrig agera självuppoffrande, de är alltid till salu. Och valutan i politiken är alltid lögn. De som ljuger bäst kommer köpa dessa PEs prostituerade. Om PE hade rätt. Vilket han inte har. Igår skrev PE:

  ”Inom småborgerligheten och arbetarklassen, där pengarna inte räckte till, har föräldrarna, särskilt mammorna, fått hugga i själva. På något vis har dessa medelklassare lyckats göra ..”

  Om PE hade fört fram denna teori på artonhundratalet, att arbetarklass och medelklass i själva verket var medelklass hade folk tittat på honom som han var en idiot. Eller vänta nu, det var några som förde fram detta argument när det begav sig. Marxisterna. Lenin. Bolsjevikerna. PEs analys är kvar i den ideologi som är den mest destruktiva som någonsin formulerats.

  Nåja, gammal konfliktlinje, socialister mot nationalister. Men den nationalistiska berättelsen handlar om existens, säger att vi som har ett gemensamt öde skall samarbeta. För Marxisterna är alla prostituerade som kan köpas för att göra Marxisterna till kungar.

  Men jag håller med om att läget är utmärkt. Och kul och träffande om Hilton 🙂 Och bra med maktanalyser.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Jag tycker att du har fel om begreppet verklighetens folk. Det kan vi gärna taga till oss. Däremot har du rätt i att PE när han talar om medelklassen egentligen avser arbetarklassen. Jag vill inte avgöra om det beror på att han är personligen förhindrad eller om han fruktar än värre missförstånd. Och nog är folk i allmänhet prostituerade? Varför skulle annars s.k. plånboksfrågor dominera alla valrörelser? Varför skulle annars analyser i termer av vinnare och förlorare sälja lösnummer av skräppublikationer?

   Gilla

 11. Eva Danielsson skriver:

  En hoppfull krönika mitt i allt elände. Tack!
  Vilka tips att dela med sig av finns bland läsarna på DGS?
  Att göra för att utnyttja läget månaderna fram till valet. Vissa aktioner som t ex att mailbomba riksdagsledamöterna i stoppagrundlagsämdringsfrågan verkar ha påverkat. Så att Mattsson himself tänker till. Och fortsättning följer där.
  Allt annat smått, avsluta t ex alla prenumerationer på MSM o lägg pengarna på fria media.
  Gå ur facket. Mangrant.
  Gå ur svenska kyrkan. Mangrant.
  Vända sig direkt till de partier man vill påverka. På lokal nivå.
  Gå ut på gatorna som vid protesten mot löntagarfonderna.
  Sluta betala tv-avgiften.
  Vi har ingen möjlighet att skattestrejka tyvärr.
  Prata med folk.
  Knappar på rockkragen? I form av en svensk flagga bara?
  Första Maj-tåg i egen tappning?
  Några kändisar som kan påverka?
  Osv osv osv
  Vi måste kunna få fiskstimmet att ändra riktning. Få med den stora massan som ju faktiskt inte är lika knasiga som politikerväldet. Eftersom de inte är ute efter makt. Makt korrumperar och förstör människor. Begränsa makthavares makt.

  Gillad av 10 personer

 12. oppti skriver:

  Lyssnade på en ordväxling mellan Aftonbladets ledarskribent och Vidar Andersson (S).
  Invandringen var på tapeten.
  Vad S visar upp är en omvändning tyckte Vidar A. AB höll med med tillägget, det är inför valet, sen kommer S att ansluta sig till Vp och Mp och vi får en återgång till Aftonbladets invandringspolitik.

  Gillad av 1 person

 13. Christer Hanefalk skriver:

  Patrik! Bara en kort kommentar:
  Jag har talat med flera KD-representanter på olika nivåer (en del rätt högt upp) och framfört samma åsikt som du att Göran Hägglunds ”verklighetens folk” var riktigt, riktigt bra. Och då har man skruvat lite på sig och sagt något i stil med att uttrycket var ”provocerande” eller att det ”inte kändes riktigt rätt”.
  Ser man det strikt retoriskt så är ”verklighetens folk” en kombination av en definition och en paradox. Det är också ett så kallat ”exformativt” uttryck – exformativt eftersom det man inte (!) säger i uttrycket innehåller mer än det man faktiskt säger (dvs tolkningsmöjligheterna utifrån orden är fler än det vi tolkar utifrån ordens faktiska betydelse). Det är en paradox eftersom alla lever i ”verkligheten” – att leva i ”overkligheten” ska ju i praktiken vara omöjligt. Och det är slutligen en retorisk definition som ringar in en bestämd grupp i samhället som ”ser” det andra inte kan – eller vill – se.
  Kanske – kanske – hade KD sluppit balansera på 4 procent-gränsen om Göran stått på sig när det gäller ”verklighetens folk”??

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Termen verklighetens folk är av exakt de skäl du anför ett genialt retoriskt begrepp. Att det inte togs upp av hela det politiska spektrumet visar med all önskvärd tydlighet att Döskalliansen mycket väl vet att den inte står på verklighetens sida, utan som goda socialister kämpar mot denna fiende och dess allierade, verklighetens folk.

   Gillad av 1 person

 14. Lilla fröken PK skriver:

  Slutsatsen är att SD har haft rätt hela tiden. Det är det som är en stor del av problemet och som gör det så svårt för 7K att erkänna sina fel. En intervju i P1 häromdagen med Ardalan Shekarabi var nästan komisk i sitt krumbuktande. Man har visserligen anammat KDs politik, men har givetvis en helt annan VÄRDEGRUND!

  Gillad av 3 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   LILLA FRÖKEN PK — Tja, SD var från början ett extremt anti-etablissemangsparti som stod helt utanför det ”anständiga” samtalet, och som de då dominerande välkammade och välstädade partierna kunde ägna sig åt att sparka på.

   Att SD faktiskt hela tiden hade rätt i sak i huvudfrågan, om asylinvandringen, var det lätt att prata bort. Det var enkelt att röra ihop två saker: 1) En berättigad oro för Sveriges framtid orsakad av ett absurt stort inflöde av personer med lågt humankapital och för oss motbjudande kulturella värderingar — med 2) Ett irrationellt hat mot alla personer man uppfattar som ”främmande”.

   Denna sammanblandning har PK-sekten kunnat leva stort på, då den trumfat igenom sin egen vanvettiga politik.
   Men PK-sekten är på sitt sätt just så ras-fixerad som den beskyller SD för att vara, då den ex-vis anser att MENA-invandrare måste stödja PK-sektens åsikter av rent rasmässiga orsaker!

   En etablerad person som Nima Gholam Ali Pour skälls för att han har ”fel” åsikter, då han är politiker för det ”rasistiska” SD! — eftersom han själv är invandrare.

   I Sverige är de självutnämnda ”antirasisterna” i själva verket de värsta rasisterna. Man har lärt sig av Orwells newspeak

   Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Skilj på mer eller mindre assimilerade arbetskraftsinvandrare, oftast från EUropa!
    De har INGET eller lite till övers för dagens flyktinginvandring från tredje världen…

    De fick jobba direkt o klara sig själva!

    De röstar i hög grad på SD!

    Gilla

   • Lars skriver:

    Jag uppfattar det som ett generellt problem med svensk uppfattning om världen att man inte kan skilja på hur man förhåller sig till enstaka individer och till samhällsfenomen typ invandring i hög omfattning. Media har under årtionden excellerat i att personifiera alla händelser av olika slag, föra ned allt till frågan ”hur känner du”. Det är någon slags trend sedan 1970-tal som troligen har rötterna i moralitet att man ska leva som man lär (vilket är en bra maxim, nödvändig för att exempelvis politiker och företagsledare ska vara trovärdiga), men också en följd av individualiseringen, av att inte inse att gruppen/systemet är skilt från individen och att påverkan sker från båda håll, men systemet har andra egenskaper. Det är nog också en följd av 70-tals propagandan, att alt är politik och även en följd av de mer kollektiva frihetsrörelser som skört fart då; gröna vågen, hippies, musikfester, kollektiv, progg vår, men motsvarande till höger; moderata studentförbundet, Timbro, löntagarfrågan osv. dvs föregångare till identitetspolitik, man är vad man tror på…

    Så är man mot invandringen så är man mot invandrare, är man för välfärds systemen så är man mot kapitalismen, är man för sparsamhet hos stat och kommun så är man höger, man kan inte vara vänster och ifrågasätta ulandsbistånd, är man höger måste man ifrågasätta klimatfrågan, VIK är ju ett begrepp som inte kan förstås annat än utifrån Milton Fridman och nyliberalismen, montera ned den starka staten, privata försäkringar etc. Jag tror inte det är annat än en propagandafras som styr fel.

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Lars (22:14), vi behöver inte fortsätta dialogen just i den här tråden, men du tar upp något mycket väsentligt. Det här berör urgamla, djupa frågor och synsätt, som faktiskt både är vardagsenkla och bidrar till den fundamentala osäkerhetskänsla som nu skakar vår civilisation:

    1) Är själva tillvaron ordning eller kaos (dvs enbart slumpmässig lokal ordning) och vad betyder svaret för vår trygghetskänsla och vår möjlighet att nå sann kunskap om livets verklighet?

    2) Det allra mesta studeras nu på antingen mikro- eller makronivå och allt i tillvaron beskrivs då som atomiserat, möjligt att demontera, klassificera, räkna, klona, relativisera. På båda dessa nivåer skulle det behövas ett mer organiskt utvecklat och systemiskt synsätt. Dessutom skulle vetenskapen, utbildningsväsendet, media och vi människor i allmänhet behöva utveckla mediumnivåer, där vi försöker beskriva både det lilla och det stora och bättre kan förstå och bedöma hela sammanhang och följder.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Läste igår kväll Lars Sylls artikel om spelteori och ekonomiska modellers oförmåga beskriva verkligheten.

    http://www.paecon.net/PAEReview/issue83/Syll83.pdf

    Den var lång, men givande och jag kan rekommendera då han gör en väldigt bra) jämförelse av ekonomimodeller och spelteori kontra samhälle och individers psykologi och utgår från att framtiden är genuint osäker.

    Samtidigt ger det tänker jag en bild av psykologin som vi diskuterat att människan i den typen av värld knappast kan lära sig (han skriver det någonstans) att därmed kunna hantera framtiden! Psyket måste vara byggt att fungera i nuet, visserligen föreställa sig scenarier och planera, men ändå fungera i nuet, vilket talar för en cybernetisk syn dvs. åtgärd – feedback – korrigering.

    Det är också intressant med Syll att han kopplar det till Public Choice. DN har ju under flera decennier velat tolka politik som maktspel och intressespel där egenintresset har störst betydelse dvs. återval. Man förvandlar politik till taktik att vinna röster. Tänk på Mats Knutsson SVT, bara taktik resonemang, se hur många röster man kan vinna eller förlora.
    Som Syll påpekar, det finns inte fog för att tro att verkligheten motsvarar den typen av teori, inte fog för att tro att system fungerar så.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Den farligaste politikersjukan är den som tror att det går att göra framtiden mer förutsägbar genom att införa deras system. De ska i stället utgå från att osäkerheten är det naturliga tillståndet och göra systemet så flexibelt som möjligt. Människans anpasslighet överträffar alla andra organismers.

    Gilla

 15. Pelle skriver:

  Det bästa förhållningssättet gentemot PK-isterna är att betrakta dem som främmande ockupanter, några som man vill ha så lite att göra med som möjligt, några som man ska utestänga och ignorera närhelst det är möjligt. Dessutom är de helt beroende av oss övriga för sin försörjning, vilket de gång på gång ska påminnas om. De är inte en del av oss, de är främmande ockupanter som vi förr eller senare kommer att lyckas göra oss av med.

  Gillad av 5 personer

 16. Hovs_hällar skriver:

  ”Kommentarsfältherre” var ju faktiskt ett roligt ord.
  För övrigt anser jag att PK-sekten ska krossas.

  Nej, den som har makten resonerar inte, utan pekar med hela handen. Men det gäller att hela tiden utmana maktens pretentioner och påvisa att ”kejsaren är naken”. Detta även för att vinna över de osäkra på sin sida. Fienden däremot, vinner man aldrig.

  Fienden, PK-sekten, vars hantlangare behärskar ledande maktpositioner i landet, har nu inget annat vapen kvar att använda mot oss än att förbjuda oss från att säga sanningen.

  Men snart är det val…

  Gillad av 5 personer

 17. Björn skriver:

  Visst är det bra om ”vanligt folk” ”flyttar fram sina positioner”, men samtidigt finns ett skrämmande hot från över en miljon inflyttade muslimer som också gör så! Och DE är betydligt mer enade, målinriktade och därmed betydligt effektivare i sin ambition att tillskansa sig inflytande….

  Gillad av 4 personer

  • MartinA skriver:

   Å andra sidan så får muslimerna hela tiden pengar och trygghet för att organisera sig. Medan vi som organiserar oss som dissidenter mot etablissemanget i sverige betalar pengar och riskerar trygghet. Vårt engagemang är starkare än deras.

   Gillad av 2 personer

   • Björn skriver:

    Glömde skriva att medan ”vanligt folk” är motarbetade, så är muslimerna är ”sponsrade” av både kyrka, regering och ett antal andra suspekta partier! Det hela är förj-t helt, enkelt!

    Gillad av 2 personer

 18. Allan Forsling skriver:

  PK isterna har ofta sin bakgrund i vänstern. Då på 60 talet var uppror rätt tyckte de. Jag tycker att idag är det dags för uppror mot dessa PK ister.

  Gillad av 4 personer

 19. Ideologiska utmarker skriver:

  I all mänsklig anpassning måste man fånga och förstå verkligheten som den själv uppträder. Det unika med människan som varelse är hennes stora plasticitet, materialiserad som kultur i vid mening. Och i den anpassningen ingår mentala modeller. Och ett värderingslandskap. Ett referenssystem att placera in det mer svårförståeliga och eftersträvansvärda. De större referenssystemen kallar vi för religion och ideologi. En karta att navigera efter.

  Ofta är människan inte särskilt intresserad av om verklighet och modell matchar varandra särskilt väl. Tvärt om. Tron tar lätt över. Den renläriga ideologen sättet alltid ideologi högre än verkligheten själv. Och alla ideologier vill förändra och dominera. Ställa saker till rätta.

  Ideologiskt tänkande kapar då lätt hjärnan. Kan börja uppträda autoimmunt. Äter upp sig själv. Och anfaller logiken. Verklighet och ideologi skiftar plats. Det är därför all biologi uppfattas som en fiende till ideologier.

  Det går bra med ideologi inom samhällsvetenskaper. Eller i varje fall fasaden av den. Men sämre går det inom fysik och kemi. Den svenska politiken och media har kidnappats av ideologier. Och alla sätter verkligheten på undantag.

  Gillad av 1 person

 20. Anders Svensson skriver:

  I september kommer folket att gå och röst på mer av den skit vi har idag. Alla pratar om dåliga politiker och alla kommer att rösta på dem.

  En uppgiven medelklass. Vem bryr sig? De har själva röstat för det.

  Gillad av 2 personer

 21. Östrahult skriver:

  Efter att ha läst dagens utgåva av New York Times Korean edition slås jag av två saker:

  Sverige måste för allt flera framstå som ett med västerländska mått mätt mycket exotiskt land, ett land där trolldom och häxor får en allt viktigare roll. I dagens tidning finns ett stort reportage om att flickar på Föris får lära sig att skrika eller vråla för att krossa patriarkatet.

  Personalen har också fått lära sig att man inte får fråga barnen, ”hur mår ni pojkar och flickor?”. Man ska säga ”hur mår ni vänner?”.

  Vänner låter ungefär som ”kamrater” och där vet man ju var man använde sådana utryck.

  Den andra observationen är att det fanns djuplodande analyser av den pågående ”trade friction” i tidningen, något som kommer att påverka Sydkoreas ekonomi befarar man. Här redovisar man dock fakta till skillnad från i Sverige eller vad som sägs av Malmström på kommissionen där budskapet är att Trump är en idiot.

  ”Correct news” är att det är synnerligen legitimt att USA äntligen reagerar på den bristande symmetrin i utrikeshandeln. Enbart mot Kina har USA ett dagligt handelsunderskott som är gigantiskt. En orsak till underskotten är att länder som Kina och Sydkorea och många andra skyddar sin hemmamarknad. T o m Sydkorea skyddar sin hemmamarknad för bilar från USA trots att man har en stor marknad i USA. Man följer helt enkelt inte uppförandekoden i WTO. USA har sett mellan fingrarna av olika skäl men i längden är detta ohållbart.

  Gillad av 2 personer

 22. Leif Nilsson skriver:

  Tack Patrik! När du läser Dagens Nyheters kulturbilaga, så får du en uppfattning om stämningarna i bunkern.
  Det får mig att tänka på vad Adolf Hitler sa vid en av de sista lägesgenomgångarna i det helt ödelagda Berlin och med fienden inpå knutarna.

  När han slutligeninsåg att sammanbrottet inte gick att undvika, förklarade han Inför de de mållösa officerarna:
  ”Efteråt beklagar man att man är så god.”
  Kanske också en passande slutreplik för PK-isterna, inför den stundande samhällskollapsen.

  Gillad av 6 personer

 23. Aha skriver:

  Hugsvalande tanke att definiera PK-folket som den nettoskattebetalande medelklassens fiende. Då vet man vad man har PK-folket. Det gäller bara att få medelklassen att tycka så. Då skulle det ske en ändring över en natt.

  Problemet är alltså att väcka medelklassen. Reinfeldt har som bekant helt riktigt definierat dem som sovande.

  Hur man lyckas med att väcka medelklassen är nöten som måste knäckas.

  Gilla

 24. Värderingskrockar skriver:

  Det vi ser i samhället är en krock mellan olika tankestrukturer. Man kan då välja att zooma ut, för att se den större bilden.

  Människan har en unika mentala plasticitet. Det är den som gör henne till en kulturvarelse. Erfarenhet och kunskap kan ansamlas. Den går över generationsgränser. Denna kulturella potential kan dra ut fördelar ur nästan vilken oförlåtande miljö som helst.

  Den egenskapen har tagit människan genom åtskilliga istider och katastrofer. De senaste årtusendena har hon kulturellt även lagt in en högre växel. Som fört henne till månen. Gett oss Ipads och teknik i överflöd.

  Människans mentala modeller har därmed varit ytterst framgångsrika. Som senare även vässats av ett rent vetenskapligt tänkesätt. Men likväl har de inte undanröjt våra egna värderingssystem. Dom lever vi fortsatt i och inom.

  Med migrationen följer även olikhet i mentala modeller. De krockar lätt och ger då upphov till konfliktzoner. Delvis beroende på olikhet i intressegemenskap. Som när religionen, klan, kultur och ideologier särskiljer människor.

  Mänsklig levnad kräver alltid mentala kartor att navigera efter, för att verkligheten inte skall bli allt för disparat, splittrad och svårförståelig.

  Det är när olika referenssystemen, ideologier, religioner och värderingslandskap krockar vi får multikulturella samhällsproblem. För i kulturer tar folk alltid ställning. De försvarar det egna. Och skillnader kan även uppträda inom samma kultur. Den insikten borde man kanske ha tänkt över lite mer innan man 1975 ändrade grundlagen för att oförbehållt stödja det mångkulturella samhället.

  Gillad av 2 personer

 25. Hans Högqvist skriver:

  Östrahult. Sydkoreas regering subventionerade sin varvsindustri kraftigt på tidigt 1970-tal, skeppen såldes för materialkostnaden vilket ledde till att varven i Sverige gick under med man och allt – endast U-båtarna överlevde i Kockumsvarvet.
  Kockumsvarvet var det modernaste och mest välsedda varvet i världen då, men vad hjälte det när Sydkorea sålde båtar för småpengar?

  Gillad av 1 person

 26. Rastapopoulos skriver:

  Utmärkt är läget inte. Det är mera som när Saddam började förlora, då tuttade han på oljefälten. Kan de inte få oss att gilla vad de gör så försöker de få oss att hata det, migranterna ökar snabbt i antal i många småbyar, de proppas in i varenda hus som står tomt. Befinner mig utomlands och den extrema uppdelningen och stora inslaget av migranter syns inte alls.

  Det är som om alla pk-ister när de blir ansatta blir som sniglar och drar sig längre och längre in i pk-vindlingarna. Det som de inte verkar inse att de orsakat oss ont för generationer och vi inte gjort dem något alls. Det blir mycket mycket svårt att inte ta hämnd när det vänder.

  Gillad av 4 personer

 27. Rastapopoulos skriver:

  Vi träffas här idag för att vi har nåt gemensamt. Det gemensamma är att vi har fått nog. Vi har fått nog av detta ogenomtänkta experiment med vår och våra barns framtid, som nu också hotar vår fysiska existens och det är de mest utsatta svenskarna som bär den största bördan, de som inte blir inkvoterade i jobb, de ungdomar som inte får lägenhet,de åldringar som har låg pension och som riskerar inbrott i sina hem, och framförallt kvinnorna, som nu inte längre kan vara trygga, inte ens i offentliga miljöer. Vi har fått nog av att brottslingar inte döms och inte utvisas, att Sverige inte ens utvisar terrorister som mördar oss, att Sverige lägger mer pengar på kriminella och terrorister än på gamla och cancersjuka.

  Vi har fått nog av att inte kunna prata om detta, vi vill ha vår yttrandefrihet tillbaka och vi är så gudatrötta på alla barnsliga uppfostringsförsök. Vi är klokare än ni tror och klokare än er politiker, ni har missbrukat er makt och er position för egen vinning och era politiska önskedrömmar, på våra ryggar och med våra kvinnors och barns trygghet som insats. Ni har följt en liten grupp extrema hatiska människor, vi vet alla vem vi talar om, och ni går över lik och våldtagna kvinnor för att nå era mål, inte ens de migranter ni säger er värna hjälper ni, istället så betalar vi enorma summor för ett litet antal migranter, i huvudsak män, och kvinnor, barn och äldre lämnas kvar, vi kan hjälpa 100 flyktingar på plats för varje migrant som tar sig till Sverige. Till sist då kan inte förlåta att ni släppt in en kultur och en religion med medeltida inslag och ett kvinnoförakt som vi inte någonsin haft i Europa, våra döttrar och deras döttrar kommer aldrig att förlåta er.

  Vi vill att ni försvinner ur vår åsyn, ta bakdörren, för ni är uppenbarligen oförmögna att skapa något, allt ni kan är att förstöra. Det är nog nu, nu får det vara slut. Gå nu eller ta konsekvenserna för detta går inte mer.

  Gillad av 6 personer

 28. phnordin skriver:

  Bra att PK-isterna drivs bakåt. Denna sektliknande samling, som är Sveriges makthavare, drivs av utopiska idéer. Som alla sekter tolerera de inte att se verkligheten i ögonen och förnekar det uppenbara-att deras politik drivit ett splittrat Sverige in i en allvarlig kris.

  Gillad av 1 person

 29. Cd skriver:

  Richard Jomshof i Riksdagen om den våldsamma politiska ideologin islam.

  ”Muhammed var en militär ledare, en man av krig. Han var massmördare, vid ett tillfälle ska han ha avrättat mellan 600 och 900 judiska pojkar och män genom att hugga huvudet av dem. Samma metod som IS använder sig av i dag. Han var slavhandlare, tillfångatog kvinnor och barn och använde kvinnorna som sexslavar. Han var rövare, han var bandit. Han finansierade sina kampanjer med plundringar och överföll karavaner. Han förföljde sina politiska motståndare. Vid ett tillfälle tillfångatog han en äldre kvinna, band hennes båda ben till två kameler och lät dem springa åt varsitt håll så att kvinnan slets itu.”

  I fortsättningen kan omöjligen Facebook radera kommentarer/inlägg som ungefär är formulerade på ovanstående vis, med samma innebörd och kritik mot islam.

  Får det sägas i Sveriges Riksdag, får det sägas i alla kommentarsfält och på Facebook.

  Svårare än så är det inte.

  Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    En ERÖVRARIDEOLOGI,
    lätt förklädd till religion…

    Något helt annat än att vända andra kinden till…

    Hur kan någon undgå att se denna grundläggande skillnad???

    Gillad av 1 person

 30. olle reimers skriver:

  Det som slår mig mest efter att ha följt kommentareran på DGS från starten är den totala frånvaron av dissdenter.

  Inte en enda röst som försvarar den rådande politiken där invandringen med rätta står i centrum?

  Det måste rimligen finnas personer i maktställning som känner till DGS och som rimligen bör känna behov att försvara vissa åtgärder respektive åsikter. Men icke!

  Är det månne på det sättet att den som dristar sig att anföra en motsatt åsikt mot den som tycks vara konsensus i huvudfrågorna vet att han därmed kommer att mötas av den vrede som han själv varit med att framkalla?

  Nu hukar de i bunkrarna; snart smäller det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.