De verkar bli desperata

Patrik Engellau

Dagens Nyheters kulturbilaga är som ett nyhetsbrev från en av PK-ismens propagandacentraler. Man får inte bara reda på vilket slags tankar som just nu är de mest korrekta, utan också en uppfattning om stämningsläget i bunkern. Just nu är PK-isternas situation så svåruthärdlig att de begär polisassistans.

Den 15 februari skriver 425 av Sveriges vanligaste PK-ister – till exempel Alexandra Pascalidou, Ola Larsmo, Helle Klein och Özz Nûjen (lite djärvt, kan man tycka, att ta med honom med tanke på hans eventuella finansiering av terroristen Akilov) – ett öppet brev till rikspolischefen Anders Thornberg och begär utryckning.

Jag läser artikeln tre eller fyra gånger för att försöka förstå. Det är ingen tvekan om att författarna är arga och lider. Deras röda ögon strålar, de sprutar eld, de väser och ryter och piskar med svansen som en drake som genomborrats av ett spjut. Men man fattar inte vad som hänt.

Jo, man får reda på att ”svenskar begår via nätet brott i Sverige med svenska medborgare som brottsoffer” eller närmare bestämt, verkar det, att det förekommer ”trakasserier i sociala medier”. Det mest konkreta klagomålet är följande: ”Höjer du rösten mot antisemitism och rasism, oavsett om det är i Tyskland, Ungern eller Sverige kan du räkna med att bli utsatt för hat och hot”.

Det förefaller också som om det är de själva som blir utsatta för hat och hot: ”Bland brottsoffren finns politiker, journalister och konstnärer (grupper som tidigare särskilt uppmärksammats) men också alla de som tillhör (eller påstås tillhöra) folkgrupper som det hetsas mot. Hotade är också yrkesgrupper som lärare och forskare”. Mer upplysande än så blir det inte. Jag undrar vad slags tillvitelser de kan ha utsatts för.

För en sådan som jag som hela livet blivit utsatt för förföljelse av PK-ister – se exempelvis denna krönika om hur jag förklarats vara dels brunblå, det vill säga högerfascist, dels demokratins främsta dödgrävare – framstår de 425 som prinsessor på ärten. En av undertecknarna är Tobias Hübinette. Vad kan han ha fått läsa som är råare än hans egna uttalanden, till exempel ”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande”?

Det som gör PK-isterna så upprörda att de anser sig behöva kalla på polis är nog bara att de, kanske för första gången, fått smaka på sin egen medicin. Jag tror att de 425 PK-isternas nödrop säger något viktigt om tidsandan i nationen.

82 reaktioner på ”De verkar bli desperata

 1. Lilla fröken PK skriver:

  På tal m Özz Nuijen, så finns det en annan ”folkkär ståuppkomiker”, som efter #metoo-drevet försvann spårlöst från offentligheten. Kanske dags att kalla in Missing people? Han var ju trots allt medias gunstling och garanterat 100% PK.

  Gillad av 11 personer

 2. richardlindlind5 skriver:

  Ja, PK tyckte det var härligt när media kunde hänga ut enskilda som brunråttor , kackerlackor ,nazi-främlingshatare-fascist , ” som sticker upp sina fula trynen ” och tidningar kunde ödelägga människors hela tillvaro. Dom förlorade anställningar , vänner och bostad. Om den misshaglige är egen företagare kan Aschberg oanmäld dyka upp med ett kamerateam , som nyligen hos en damfrisörska.
  När offren för denna terror nu åtminstone kan beskriva hur det känns , och gå i svaromål – då är det inte lika kul.
  Men regimen jobbar på att täppa till alla lufthål . HMF utökas hela tiden , DO kastar sig över företagare . Ändrade presstödsregler . Ett samarbete mellan ”seriösa medier ” skall få pengar för att hitta ” falska nyheter ” .
  Underligt nog tycks Tyskland återigen ligga i framkant med dumheter , FB och allt vad det heter skall drabbas av drakoniska böter om dom inte raderar vad regimen anser fel.
  Ännu mer underligt tycks det mig att det tyska folket med erfarenhet av DDR & Tredje Riket inte gör envist och ettrigt motstånd mot alla lagar som inskränker yttrandefriheten.

  Gillad av 17 personer

  • Hans Jonsson skriver:

   ”Tyskland ligger I framkant”. En av Thomas Mann’s söner sade: ”När tysken vill visa sig graciös, då hoppar han ut genom fönstret” Svenskar är inte heller så dåliga när det gäller att överdriva saker och ting.

   Gillad av 3 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Jeg minner om kronikør i Expressen, Cecilia Hagen: ”Hur skal man bli av med mänskliga brunråttorna? –
   Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets Anne Ramberg skrivit om.”

   Gillad av 1 person

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  PK-isterna verkar vara lika utsatta som de stackars medlemmarna av Baader-Meinhoff ligan i Tyskland under början av 1970-talet. Precis som alla vänsterextremister förväntar de sig sympati därför att denna extremism står i förbindelse med Godheten och därför anser de sig ha rättigheter att göra vad dem behagar som att systematiskt förtala och underminera alla de som inte omfattar deras märkliga form av fundamentalism. Låt oss hoppas att de får precis det skydd de förtjänar nämligen tystnad och ignorans. De bör förpassas till den del av den svenska historien som vi alltid kommer att förvånas och skämmas över.

  Gillad av 7 personer

 4. Baom skriver:

  Ja, och uppropet kommer lägligt till att man tydligen skall ändra grundlagen i flera steg, kanske det värsta är att viss lagstiftning flyttas från grundlagen till vanlig lag, tänk vad Fridolin och Ulf Kristersson kan åstadkomma tillsammans då. Jag tycker mig se detta ofta, nya initiativ från staten eller lagändringar föregås av artiklar i tidningar som DN och SvD.

  Det är ju inte allt det så kallade ”hatet och hotet” man bryr sig om, utan befogad kritik, den är mycket värre. Alla kommentarsfält stängdes ju ner ganska omgående och det var så klart inte pga hatiska inlägg utan pga de välgenomtänkta. Var försiggår hoten? På Facebook? Kan de inte välja sina vänner? Vad jag förstår så blockar man omedelbart på Twitter, vissa som vill följa vänsterflödet (ipadens spellcheck ändrade till vänsterflummet..) skapar falska profiler, för så fort man inte håller med så blir man blockad, så om man börjar hata och hota så blockas man så klart direkt. Så var pågår allt detta hat och hot, i vilka forum? Inte fylls Nujens brevlåda av handskrivna brev med teckningar på hantverkare med bombbälten? Hatade jag nu?

  Detta tror jag det handlar om istället: vi som inte håller med skall förbjudas att utbyta tankar, jag hade inget hellre velat än att utbyta tankar med pk-ister men detta har ju varit omöjligt länge, de släpper inte in dissidenter för de har fel om allt, men nästa steg tror jag är att förhindra att vi, exempelvis här, utbyter tankar. Det är logiskt och helt i linje med etablissemangets agerande, de är totalitära i grunden så för dem så helgar ändamålet medlen och frihet betyder inget så jag gissar att nästa val är helt avgörande, om inte moderaterna byter fot så kommer detta forum förbjudas under nästa mandatperiod så Heberleins inställning i detta är intressant.

  Gillad av 17 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   ”BAOM” — Bara EN sak: Du verkar fortfarande gå och inbilla dig att Heberlein stödjer grundlagsändringarna.

   Tala om faktaresistens!

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Om hon är medlem i ett parti som stöder grundlagsändringarna hur ska vi tro att hon på riktigt tycker annorlunda. Är man oense med sitt parti i en grundläggande fråga så får man antingen se till att partiet byter fot eller att man själv byter parti. Självklart tycker jag. Dessutom, hon har ju nyligen kommit ut som Moderat. Hon borde väl rimligen ha läst på och kollat bakgrunden på partiet?

    Gillad av 2 personer

   • Hovs_hällar skriver:

    BAOM etc. Guilt by association. Man kan vara oense med ”sitt” parti i somliga frågor, om ni nu inte märkt det. Och det är hon. Att påstå något annat är ohederligt!

    Gilla

  • stefan schiller skriver:

   Det är helt korrekt vad BAOM skriver att ”vi som inte håller med skall förbjudas att utbyta tankar…”. Uppropet är ett led i arbetet med att underlätta en ändring i grundlagen. Vad ledande PK-ister säger ska tas för vad de är (dvs. ”should not be taken at face value”), det finns alltid en underliggande agenda.

   Jag tycker att vi skall ändra på tingens ordning. Det är dags att kräva att det s.k. public service företaget SVT dels bjuder in alternativmedia/dissidenter för att låta dem presentera sin syn på det politiska skeendet/samhällsutvecklingen, dels gör en allsidig och opartisk utvärdering av det pågående mångkulturella projektet.

   Gillad av 1 person

   • Hovs_hällar skriver:

    Stefan Schiller: Kommer man ALDRIG att göra, så länge nuvarande vänsterfolk dominerar. Mycket naivt av SD att inte inse detta.

    Enda lösningen är att helt enkelt lägga ner eländet och starta om på nytt.

    Gillad av 3 personer

   • stefan schiller skriver:

    Hovs_Hällar: Att SVT skulle bjuda in alternativmedia/dissidenter är inte troligt. Men poängen är att dels visa hur omfattande den svenska censuren är, dels börja ”bråka” istället för att alltid ”vända andra kinden till.”

    Gillad av 1 person

   • mobelmanen skriver:

    Absolut .SVT är en katastrof som endast uppfyller TV behovet hos den PK-,frälste. PS tycker nog att vi övriga ska spendera vår tv tiden här hos DGS istället!

    Gilla

  • HÅP skriver:

   Aftonbladet är inte bättre:
   Gabriel Kuhn, filosofie doktor i ”poststrukturalism”, skyller den misslyckade integrationen i Sverige på det svenska folket. Svenskarna är ”socialt inkompetenta”, skriver han på Aftonbladet Debatt idag och hävdar att det är ett ”allvarligt samhällsproblem” som inte kan lösas med pengar.

   Gillad av 1 person

   • Jaxel skriver:

    Har inte läst artikel i Aftonbladet. Dålig integration beror alltså enligt artikeln på att svenska folket är ”socialt inkompetent”. Fast om det är så att svenska folket är socialt inkompetent så måste man rimligtvis ta hänsyn till detta när man utformar svensk politik. Hur många invandrare som kan integreras och därmed tas emot blir med andra ord beroende av svenska folkets förmåga. För så vitt man inte avser att byta ut folket. Vilket kanske är vad författaren till artikeln i Aftonbladet vill göra.

    Gillad av 3 personer

 5. Olycksplats skriver:

  Bland det viktigaste inom brott och straff är nog proportionallitetsprincipen. Att det föreligger en viss skillnad mellan snatteri och mord, och dess rättsliga efterspel. I samhällets verktygslådan ingår böter, samhällstjänst och fängelse, utnyttjat med hänsyn tagen till individen själv och allmänpreventionen.

  Jag har fått lära mig, att på större olycksplatser, är det inte de som skriker högst som troligtvis är de mest skadade. Tvärtom. De mest allvarligt skadade är oftast de tysta. De som skriker högst kan däremot behöva viss tröst. Prioritering bör följa behov, och inte de mest högröstade.

  Nu låter DN 425 PK-isters nödrop ljuda över nejden. De ropar högt på brott och straff. Och åberopar eget lidande. Som om de utgjorde de mest skadade på en olycksplats.

  Kanske dags att damma av både proportionallitetsprincipen och hur prioriteringar bör göras. Att skrika högt kan många – men prioritet bör följa mer lugna och eftertänksamma banor.

  Vad de 425 PK-isterna egentligen gör är att hetsa. Och hets mot andra bör varken rättsväsendet eller polisen medverka till. Inte någon förresten. Varken DN, PK-ister eller några andra.

  Frågan blir väl snarast – finns det överhuvudtaget någon olycksplats? Eller handlar det i grunden om banal maktutövning. Om vilka som skall vara i besittning av problembeskrivningsprivilegiet. Och att detta innehavda privilegie nu börjat glida dem ur händerna. Och att det är därför de nu börjat ropa på – Polis.

  Gillad av 15 personer

 6. Aha skriver:

  425 pk-ister det blir en hel liten armé av PK-ister. Mot dem står en gerillarmé av 25-talet skribenter på alternativmediasidan. Ändå pressar alternativmedia på, är på offensiven trots att de utsatts för en kanonad av hatepitet; rasist, fascist, nazist, främlingsfientlig (vem är fientlig till främlingar?). Elden träffar helt enkelt inte sina mål. Hatepiteten saknar relevans.

  När det gällde Aftonbladets misskreditering av Engellau genom en inhyrd frilansare lyckades denne framföra ett häpnadsväckande stort antal hatepitet. Jag roade mig med att detaljstudera artikeln. Engellau nämner ”brunblå” som exempel. Vad sägs om ”utkantsrasist” och ”apartheid light”? Man måste väl ändå tillskriva skribenten en viss ekvilibristisk ordförmåga. Man kan raljera och säga att betalningen nog utgick ifrån mängden hatepitet.

  Ovanstående belyser att vänstern och PK-isterna inte har förstått att det är de som är de stora syndarna. Hatet genomsyrar mycket i det de skriver. Alexandra Pascalidou är därvid normerande, stilsättande.

  Finns det något värre exempel än vänsterns och PK-isternas oförmåga att inte se bjälken i det egna ögat?

  Gillad av 9 personer

 7. A skriver:

  Jag tror inte de är särskillt desperata PE. De tjänar på att framställa sig som ansatta kämpar för det goda. Och bygger vidare på att rättfärdiga åtgärder mot sina motståndare. Det är väl det vanliga. Och vi sorlar vidare utan riktning och fokus. Det är väl också det vanliga. Men jag är inte säker på att de vill tysta oss. Vi levererar det makten vill ha.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   A: Du deltar själv ”sorlandet” Vad är det för visdom du själv sitter inne med, som är såååå överlägsen våra diskussioner? Kanske du skulle göra som Luther, spika upp 96 teser?

   Gillad av 2 personer

 8. Flarran skriver:

  Jag vet var skon klämmer. Det handlar om att åsikts-prästerskapet utmanas av nya medier som hela tiden växer. Mångfald är bra, men inte vad gäller åsikter det är uppenbart.

  Gillad av 2 personer

 9. Christer Carlstedt skriver:

  Det är väl aldrig så himla kul att bli emotsagd?
  Om man därutöver blir det för att en opponent punkterar hela det resonemang man framför med sakliga motargument, så blir det ju rent av pinsamt. Man blir liksom avklädd in på bara skinnet.
  Det är säkert inte ett dugg lustigt.
  Att man gjort det själv genom smutskastning och slängande av invektiv omkring sig förtränger man självklart, eftersom man ju gjort det i ett ”gott” syfte.

  Den här stackars flyktingen som flytt för sitt liv över hela kontinenter och som inte kan visa vem han är skall vi givetvis ta hand om? Det är ju ”gott”. Ni vet han som sedan våldtar en 13-åring.
  Vägen till helvetet är kantad av goda försatser, sägs det.
  När jag har gjort något fel, så har jag fått lära mig att rätta till det, så gott det går, samt be om ursäkt.
  Ingen av de som förespråkat den öppna dörrens politik i godhetens namn har mig veterligen haft vettet att be de som utsatts för konsekvenserna av denna politik om ens en antydan till ”Förlåt – det blev fel. Hur kan vi kompensera Dig?”.

  Så kommer då den dagen till slut när godhetsapostlarna upptäcker obehaget av att ”spotta i motvind”.
  Helt plötsligt begär man polisens beskydd för precis samma sak som man tidigare utsatt andra för. Hur i Herrans namn gick den svängningen till?

  Aha!
  Kan det vara så enkelt att man anar sig till att den plattform som man byggt sin pedistal på börjar bli litet skakig? Finns det kanske en risk att jag blir utmotad från rampljuset och kanske rentav kommer att märka det i lönekuvertet?

  Gilla

 10. Elisabeth skriver:

  Som andra redan skrivit, mitt i prick ,Patrik Engellau !
  De här personerna känner nog att deras lilla perfekta värld nu är i gungning, att de inte längre har monopol på megafonerna, att de inte längre kan driva in läsarna/tittarna/lyssnarna i de ”rätta” åsiktsfållorna . Klart att de är upprörda , de är ju de utvalda, varför ska andra få klampa in på de polerade golven med leriga skor och orena åsikter ? . Precis som Engellau skulle jag också vilja att dessa ömtåliga själar ger lite exempel på vad de ”utsatts” för så att vi kan jämföra med vad så många andra, oliktänkare, utsatts för under åren. Jag måste erkänna att jag känner viss skadeglädje, äntligen får de smaka på egen medicin.

  Gillad av 3 personer

 11. Hans Jonsson skriver:

  Bravo PE. Apropå sista stycket I dagens krönika. Var det inte så här det heter: ”Den som nämde det, den klämde det”?

  Gilla

 12. Obsidiankniv skriver:

  Ibland tänker jag så här om anpasslighet;

  Att i varje samhälle finns det en kärna av regler och uppfattningar att följa. Det fanns det i gamla Mayakulturen, när obsidiankniven skar ut hjärtan på offrade fiender. Och när våra egna förfäder i bronsåldern offrade människor – och naglade fast dem i ett kärr. Eller i kulturer i Nya Guineas inre. Där man såg fiender i dalen bredvid. Och hur rätt det var i Amazonas inre att krympa sin fiendes huvud och hänga det i bältet. Och att bejaka det riktiga i 30-talets Tyskland, och hängivet sträcka ut handen vid olika massmöten.

  Personligt mod handlar i hög grad om förmåga att både kunna och våga ställa sig utanför sin egen samtid. Och utmana den egna tidens tänkesätt. Att inte bara stå i mitten och bejaka – och följa. Följa den egna tidsandan.

  Jag trodde länge att när upplysningen och vetenskapen släppte tanken fri skulle vi välja att flyga ut ur våra burar. Inte välja att låsa in våra tankar när burdörren stod på vid gavel.

  Men jag hade fel.

  För mig representerar PK-ismen den fångenskap i tanke som gällt för alla människor i alla tider och olika kulturer. Med den skillnaden att i dag skulle vi kunna befria oss själva – inte bara följa. Att anpassligheten skulle få möta motstånd. Men PK-ismen visar att jag hade fel. Människan vill stå i mitten bland de sina. Där finner hon trygghet oavsett tider och kulturer.

  Gillad av 2 personer

 13. Östrahult skriver:

  Ett märkligt Öppet brev som bara går att läsa som DN-prenumerant, vilket jag numera vägrar vara, men kanske är det tänkt som en stödaktion för DN. Jag har således inte läst hela brevet.

  Det finns flera intressanta paradoxer i den utveckling vi ser nu inom PK-Sverige, några exempel:

  Yttersta vänstern är normalt ytterst misstänksam mot polis och inte minst mot säkerhetspolis men nu har det blivit tvärtom. Om inte annat så bevisar väl detta att etablissemanget i Sverige är vänster eftersom polisen normalt är lojal med etablissemanget.

  Anmärkningsvärt är också att de krafter som arbetar för mångkultur, överstatlighet och avskaffande av nationalstaten samtidigt genom ingrepp i yttrandefriheten vill stärka sitt grepp om nationalstaten. Det ska t o m bli brottsligt att sprida information om nationalstaten Sverige som kan uppfattas som negativ.

  Undertecknarna: En av dem, Özz Nujen, skrev så här om Jimmie Åkessons sjukskrivning, inte empati direkt: ” det tar på krafterna att vara rasist och paranoid”. Undertecknarna är inga änglar med andra ord.

  Gillad av 6 personer

 14. Borjön skriver:

  I Indien kallas det för karma. Det du gör mot andra kommer du själv en dag att få möta konsekvenserna av – både på gott och ont. Som man sår får man skörda.
  Kanske börjar det bli skördetid nu för PK-isterna själva? De har under decennier spridit sitt eget hat under täckmanteln att vara goda. En relativt liten klick har kunnat orsaka en enorm skada för väldigt många människor.
  Jag kan förstå att de börjar bli desperata. Kanske börjar de ana, åtminstone undermedvetet, att tiden närmar sig när det är dags att sona sina egna synder?

  (En liten ursäkt till dem som har svårt för religiöst anstrukna inlägg!)

  Gillad av 4 personer

  • Anders L. skriver:

   DNs låsta artiklar kan man, åtminstone i Firefox, läsa antingen genom att ladda om sidan upprepade gånger eller öppna den i läsarvy. (Men berätta inte det för dem).

   Gilla

   • dolf skriver:

    I Chrome öppnar man i ”incognito window” eller ”inkognitofönster” för att läsa DN.
    (Detta funkar också för att läsa tweets av sådana man blivit blockerad av på twitter, som t.ex. Arnstad, och kan väl almänt rekommenderas att man testar när saker är spärrade. Det funkar dock inte för SvD.)

    Gilla

 15. Hovs_hällar skriver:

  Ja vad säger man? Typiskt för PK-sekten är att den ständigt ägnar sig åt hot, trakasserier och organiserade förföljelser mot sina motståndare.

  Samtidigt ylas det i högan sky om hur förskräckligt utsatt man är, så snart någon från motståndarsidan faktiskt säger emot.

  Ex-vis skrev en viss Katarina Mazetti för några år sedan en artikel där hon grovt förolämpade alla som är kritiska mot massinvandringen. Artikeln väckte en enorm upprördhet, det kom in flera hundra svar — och då kunde Mazetti genast slänga på sig offerkoftan. Hon var minsann ”förföljd”, ”hotad” osv.
  Detta var lögn. Hennes kritiker var visserligen arga, men något som juridiskt kunde kallas ”olaga hot” förekom inte.

  Hur fick PK-politrukerna ihop så många namn i det nu aktuella fallet? Jo, några stycken svarvade ihop en artikel (det kan ex-vis ha varit så’na som den nämnde rasisten Hübinette, som hatar vita!) – och sedan skickades aktstycket runt. Den som inte ville stödja rappakaljan med sitt namn skulle såklart uteslutas ur gemenskapen…

  Gillad av 2 personer

 16. Jaxel skriver:

  Undertecknarna av den i krönikan refererade debattartikeln benämns ”debattörer”. Efter att hastigt ha läst listan över dem så slår det mig att förutom de i krönikan namngivna så är det frågan om någon av de övriga är mer allmänt bekant. Min kännedom om rikets kändisar och halvkändisar må ha sina begränsningar, men nog verkar det som att man ägnat sig åt någon sorts bottenskrapning för att få ihop dessa 425 namn.

  Måhända en intressant observation angående tillståndet i riket.

  Gillad av 2 personer

  • Å skriver:

   JAXEL – din observation kan kanske ha något med följande att göra. För många år sedan läste jag en artikel om att kulturdebatten (vad nu det är) i ett land förs av c:a hundra personer. Oavsett landets storlek. Detta menade man var en naturligt bildad optimal gruppstorlek – det var det antal personer man kunde hålla reda på. Samma sak gäller nog för alla kotterier. Skulle därför gissa att man för att få ihop 425 namn, varit tvungna att ta med en stor mängd ”wannabes”.

   Gillad av 1 person

   • Peter skriver:

    Underskriften är lackmustestet, är du med eller mot oss.
    Påminner om knappen -gillar olika- som på den skola jag besökte klart identifierade vilka lärare som var goda och vilka som visade nazistsympatier.
    De senare mobbades ut och arbetar inte längre inom utbildningsväsendet.

    Gillad av 1 person

 17. Björn skriver:

  Deras gnäll framstår som en aning löjligt, jämfört med vad vi som försökt rädda och bevara Sverige som ett välfärdsland, fått utstå under en följd av år! Dessutom har de ju haft och har varenda offentlig plattform inom MSM, att spy ut sin PK-galla från! Desperationen blir allt tydligare för varje dag som ”verkligheten” avslöjat ytterligare ett antal av deras lögner och försök, att med ”illusionistiska reptrick” framställa det gränslösa och mångkulturella samhället som ett nödvändigt och lyckat experiment! Men frågan är, om de inte likt Hitler, har lyckats förstöra åt h-e för mycket, innan slutet kommer!

  Gillad av 1 person

 18. Mikael Birk skriver:

  In Real Life Stand Up Comedy.

  Skriv en krönika i Expressen om hur det etablerats en ny underklass som systematiskt utnyttjas i Sverige. Skriv en annan krönika och fördöm alla som skatteplanerar och undanhåller skatt. Utnyttja själv samma grupp, (Akilov) för svartarbete tillsammans med närstående; bl.a asyladvokat (syster) och asylentreprenör (svåger). Bemöt all kritik som högertroll och utnyttja din offerroll som kurd, rid på det faktum att du är licensierad rikskurd med rätt värdegrund så till den grad att minister Strandhäll twittrar sitt oreserverade stöd. Skriv på upprop mot hatbrott i sociala media.

  Gillad av 4 personer

 19. Erik2 skriver:

  Visst vilar ett prinsessan på ärten syndrom över pk isterna. Med olikheten att prinsessan inte var något annat än hyperkänslig pga sin börd och fostran, medan däremot pk isterna nu kastat masken och högt och tydligt talar om att man förväntar sig absolut makt.

  Jag saknar Newsmill (fast DGS är också bra). Den bredd på ämnen och det djup som både uppmuntrades och tilläts i kommentarsfälten där var enormt läkande för en frihetslängtande själ. Läste i princip allt, inklusive alla kommentarer. De var nästan utan undantag välskrivna och välformulerade.

  Chocken var desto större när den stängdes pga, som det beskrevs, hot och har i kommentarsfälten. Jag som läste i princip läste allt var fullständigt oförstående till detta. Faktiskt chockad. Det var efter detta jag sakta tvingades inse att någonting är riktigt fel. Sedan följde insikt på insikt. Det var mitt Matrix- piller. Trots att inte allltför många år förflutit sedan dess så är känns som en evighet sedan.

  Jag hoppas att DGS kan tjäna som Matrix-piller för många som ännu inte vågat skåda verkligheten i vitögat. Vi håller på att förlora den sista skärven av vår frihet. Man är nu inne i det absoulut mest innersta hos oss människor och petar. Man vill nu styra våra känslor i detalj. Det är absolut makt i sin prydno, men den korrumperar alltid.

  Gillad av 3 personer

  • dolf skriver:

   Det påminner mig också om när de började stänga ner kommentarsfälten på tidningarna. Jag tror det var Aftonbladet som gick i bräschen. Först skulle man tvinga folk att identifiera sig via sina Facebookkonton. Annika Troberg (dåvarande partiledare för Piratpartiet) fick in en debattartikel där hon ifrågasatte detta, jag deltog i kommentarsfältet och skrev inledningsvis tre kommentarer (det fanns längdbegränsningar så var tvungen att skriva i tre stycken) där jag tog upp flera punkter. I första kommentaren ifrågasatte jag på två punkter Aftonbladets inkonsekvens av behandlingen av kommentarer. Den togs bort utan motivering. Upprepade gånger. När jag ifrågasatte själva borttagandet av min kommentar togs även det bort inom några minuter. Osv. (Egentligen skulle jag ha velat återge det mail, som bland annat har dessa kommentarer återgivna, men då bryter jag mot längdgränsen här så då försvinner väl den här också.)
   Motiveringen Aftonbladet gav för sin ändrade kommentarspolicy var på det hela taget ungefär att det skulle förekomma hat och hot och att kommentarsfältet invaderades av organiserade högerextremistiska trollarméer. Jag såg under den tiden jag var flitig kommentator där aldrig något sådant, vilket måste sägas vara anmärkningsvärt med tanke på att kommentarerna modererades i efterhand. Däremot var jag med om att få kommentarer bortplockade enbart på grund av att jag ansåg att även sådana som var kritiska till homosexualitet skulle ha rätt att uttrycka sina åsikter.

   Gillad av 2 personer

   • dolf skriver:

    Det blev lite fel när jag nämnde att jag ville återge ett mystiskt mail. Det handlade alltså om ett mail jag skickade till Anna Troberg (jag råkade tappade bort den biten).
    Anna Troberg återgav själv hela mitt mail (utom mitt namn och möjligen någon annan uppgift som kunde identifiera mig som hon raderade på eget initiativ) med mina kommentarer i ett eget blogginlägg.
    Det kan läsas här: Jag experimenterade med Aftonbladets kommentarsfält | Anna Troberg.
    Det var för snart 7 år sedan, och man kan väl lugnt konstaterar att det inte har blivit bättre sedan dess.

    Gillad av 1 person

 20. Biggan skriver:

  Vi har två nya grundlagar under förhandling som ska förhindra dela en negativ bild av Sverige inför världen utanför, samt att förhindra privatpersoner och alternativmedier från att komma åt offentliga handlingar. 

  Förutom det så finansierar regeringen ett ”anti fake news” projekt ihop med MSM som skall få full makt i att bestämma informationens faktavärde

  Det man fundera över om besvärande fakta för regeringen är fake news!

  Dessutom har vi inte religionsfrihet i landet, man får inte kritisera en specifik religion, vilket kan resultera i dryga böter. 

  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2018/02/sverige-det-nya-ddr.html#comment-form

  Trollbilder som sprids av Socialdemokraterna visar flera personer som antingen är aktiva Sverigedemokrater, eller personer som nyligen lämnat partiet under spektakulära former.
  Exempelvis Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt har fått namnet ”Oscar ‘die juden!’ Sjöstedt”.
  PK isterna med stödtrupper verkar inte omfattas av de nya lagförslagen.

  Gillad av 4 personer

 21. Leif Nilsson skriver:

  PK-isterna borde läsa Bibeln och begrunda Jesus ord i Bergspredikan:
  ”Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget? Och hur kan du säga till din broder: låt mig ta bort flisan ur ditt öga – du som har en bjälke i ditt öga? Hycklare, ta först bort bjälken i ditt öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders.” Matt 7: 3 – 5

  PK-medierna har länge smutskastat och hängt ut de som vågat kritisera massinvandringen (befolkningsutbytet). Detta ofta i direkt samarbete med våldsvänstern, vilka sedan har attackerat kritikerna i deras hem och regelmässigt försökt sabotera och förhindra oliktänkandes sammankomster och yttranderätt.

  Författarinnan Katerina Janouch är en av många som drabbats av PK-isternas hatkampanjer. Hon känner sig inte längre trygg i Sverige och funderar på att lämna landet:
  https://samnytt.se/katerina-janouch-jag-kanner-mig-inte-trygg-i-sverige-langre/

  Gillad av 2 personer

 22. Fredrik Siarsson skriver:

  Det är givetvis tråkigt och oacceptabelt om undertecknarna har blivit utsatta för något som juridiskt skulle anses vara olaga hot eller osakliga påhopp.

  Det intressanta är att de är helt oförmögna att se sin egen del av skapandet av prejudikat i att avhjmanisera och förfölja oliktänkande. De har aldrig sett det som ett demokratiskt problem att människor blir av med jobb eller utesluts ur föreningsliv på grund av sina åsikter. Det faller sig även lika naturligt som att andas att ha synpunkter på andras skattemoral och samtidigt skatteplanera själva. Jag vet inte vad som skrämmer mig mest – deras ogenerade hyckleri eller offerrollen de tagit på sig efter åratal av förföljelser av oliktänkande. Man dömmer ju andra efter sig själv så det är klart de är skrapa nu när det är vindkantring på gång.

  Gillad av 2 personer

 23. K skriver:

  Flera tunga bokförläggare går nu ut och varnar för hur politiker försöker styra innehållet i den litteratur som ges ut. Hård kritik riktas mot kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) som gett order till Kulturrådet att ”betona frågan om sexuella trakasserier när stöd delas ut”.

  Gillad av 1 person

 24. Klimathotet skriver:

  Kanariefågeln i kolgruvan. Någon som t.ex. August Landmesser hade inte heller idag bemötts annorlunda av DN’s 425 pk-ister.

  Gilla

 25. Björn skriver:

  Inget land har väl så snabbt anpassat sig till ”EU:s lägst nivå”, som, det tidigare så framgångsrika Sverige…?! Nu menar jag inte till antalet insläppta migranter, utan till invånarnas levnadsstandard! Pensioner, möjligheten att hitta bostad, dagar i olika vårdköer, kvalitén i skolan, poliser per invånare, inställda eller försenade tågavgångar, you name it, pekar på att så är fallet! Grekland och Portugal var tidigare ”driftkuckus” och ”bad examples” bland politikerna här i Sverige, men nu tenderar klanket och hånskratten att fastna i halsen! ”Vi” har blivit en allvarlig konkurrent till sistaplatsen i EU:s ”välfärdsliga”….

  Gillad av 2 personer

  • Grus-Olle skriver:

   Vi har flest ensamhushåll också. Glöm inte det! Sverige är ett mörkt, kallt och glesbefolkat land.
   Vi får det samhället vi förtjänar. Våra politiker anser väl att vi har haft det för bra helt enkelt och levt i en bubbla.

   Eftersom svensken är konflikträdd och fullt upptagen med fredagsmys och titta på Let’s dance, så har våra politiker gjort lite som de velat utan att någon våga protestera. Ett sådant land kan man ju undra om det har någon framtid.

   Gillad av 1 person

 26. CD skriver:

  Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 3,8 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna ökat till över 40 procent. En mycket besvärlig och alarmerande utveckling för Vimmerby kommun.

  Om Vimmerby kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med nästan 25 procent. Det vill säga från dagens 22,36 kronor till drygt 27 kronor. En höjning med ca 5 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på med 11,37 kronor.

  Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 39 kronor per hundralapp!

  Vimmerby och Mariannelund är två platser jag tidigare alltid förknippat med Emil i Lönneberga.

  Numera förknippar jag dem med muslimsk invasion, grova muslimska gruppvåldtäkter och muslimsk misär.

  Till Doktorn i Mariannelund kommer nog inte längre små lintottar som fastnat med huvudet i en soppskål. Det handlar nog snarare om skottskador och söndertrasade våldtäktsoffer.
   

  Gillad av 3 personer

 27. Gud skriver:

  Så fort en människa i Sverige blir en officiell person-t o m en mycket obetydlig sådan-möter denna person ofta ett psykologiskt fenomen som väl kan kallas projektion.”Allmänheten”-denna skugglika entitet-börjar så sin delvis faktiskt tämligen ondskefulla aktivitet som innebär att den (”allmänheten”) börjar projicera sin egen Jungianska svarta skuggsida på den olycklige/olyckliga ”offentliga” personen som blir en slags spottkopp som rutinmässigt får mottaga de mest hårresande,bisarra och vildvuxna projektioner man överhuvudtaget kan tänka sig.Personer med lång exponeringstid i det offentliga strålkastarljuset kan vittna om detta intressanta psykologiska fenomen.Lärare exemplevis kallas idag helt rutinmässigt för ”hora” (kvinnlig lärare),bög (manlig lärare).Andra epitet som kan redovisas efter lång tjänstgöring som ”offentlig person”:Mörkerman,Dracula,Nazist,Kommunist,Horbock,Eko-brottsling,Djävulsdyrkare med mera.Detta är ett obehagligt fenomen som t o m i vissa fall kan få katastrofala konsekvenser för offentliga personer som oftast lever under påtaglig stress under mycket långa perioder ,vilket kan erodera deras en gång påtagligt robusta psykologiska hälsa.Och faktiskt i de enskilda fallen kan få dem att acceptera denna groteska vrångbild av sin egen person.

  Gillad av 1 person

 28. goph999 skriver:

  Är fullkomligt död. Ids inte ens lyfta gitarren, den som alltid gett mig tröst. Att spela Barrios’ La catedrale eller annat va kul förrut. Skiter i det nu. Inge kul.

  Dom jävlarna har lyckats.

  Gilla

 29. Claes H skriver:

  Ett brev (6 feb) från Kungl. Vetenskapsakademin, Karolinska Institutet, och Amnesty till Irans ambassadör finns här (tryck på det lilla fotot):
  https://uttryck.amnesty.se/brev-till-irans-ambassad/

  Se på fotot av familjen här (överst):
  http://www.mynewsdesk.com/se/amnesty_international__svenska_sektionen/pressreleases/amnesty-manifestation-foer-doedsdoemda-ahmadreza-djalali-2240955
  Det är inga ”muslimska fundamentalister”, detta!

  Gilla

 30. Björn i Bromma skriver:

  Vänsterflum förlorar sakfråga efter sakfråga pga att verkligheten springer ikapp och förbi saga och dikt.
  Och då har men inget annat att komma med.

  Gillad av 1 person

 31. Björn skriver:

  Håller med! Även här i min lilla kommun är 80-90% av de man ser på gatorna bidragssugande MENA-figurer! Man känner en total hopplöshet inför framtiden, och kan bara konstatera; DE DÄR JÄVLARNA SOM VILLE ATT DET SKULLE BLI SÅ HÄR, HAR LYCKATS FULLT UT!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.