Det omöjliga politiska landskapet

Lennart Bengtsson

Efter decennier av socialdemokratisk dominans fick Sverige från 1970-talet tidvis borgerliga regeringar och sedan dess har den politiska makten skiftat mellan främst socialdemokratiska minoritetsregeringar och borgerliga allianser med antingen centerpartiet eller moderaterna i ledningen. Ur demokratisk synpunkt har detta fungerat bra och i stort sett inneburit att olika samhällsgrupper fått inflytande över samhällsutvecklingen.

Efter 2014 års val ändrades situationen helt genom att Sverige fick ett tredje politiskt block med Sverigedemokraterna. SD började, som inte sällan är fallet, som ett missnöjesparti över främst en alltmer okontrollerad migration liksom konsekvenserna över en allt snabbare globalisering, som negativt påverkade människorna inte minst i de svenska glesbygderna vilka sedan länge försummats av såväl socialdemokrater som de borgerliga partierna.

En liknade utveckling har ägt rum i flera länder i Europa inklusive de övriga nordiska länderna men genomgående skötts pragmatiskt. Där har man löst upp de politiska knutarna genom allianser med sina nationella missnöjespartier, något som inte har visat sig möjligt att genomföra i ett mer fundamentalistiskt Sverige.

Inte minst efter Anna Kinberg Batras avgång har attityden till SD genomgående hårdnat även hos M vilket innebär att samtliga partier nu bestämt sig för att fortsätta ignorera SD även om partiet idag kanske har stöd av så mycket som en fjärdedel av Sveriges befolkning. Orsaken till SDs omfattande stöd är att de traditionella partierna helt ignorerat de frågor som har varit orsaken till SDs framväxt.

Tanken att anpassa sin politik till medborgarnas samhällssyn har varit svenska politiker främmande. Den svenska överheten har funnit det omöjligt att förena medborgarnas samhällssyn med sin egen självbild som central aktör i en alltmer globaliserad värld där den svenska nationella identiteten gradvis upplöses.

Det är därför redan nu helt klart att såväl de socialistiska partierna som alliansblocket unisont kommer att kraftigt markera mot SD och ta till alla medel för att tränga tillbaka partiet. Detta kommer med säkerhet att bli ett ledande tema i den förestående valrörelsen. Strategin kommer säkert att fungera om de också tar till sig delar av SDs politik. Men strategin kommer inte att fungera om partierna fortsätter som om inget har hänt.

Missnöjet i landet är nämligen alltför omfattande över det senaste decenniets allvarliga misslyckanden inom migrationspolitik, utbildning, försvar och bristande polisiär ordning. Medborgarna är upprörda över dessa brister trots höga skatter och vill därför snarast se en ändring. Det som förvånar är att borgerliga partier önskar fortsätta dagens schizofrena politik där man varken vill eller inte vill ha politiskt inflytande och nöjer sig med diverse lama protestyttranden eller att föra en inofficiell DÖ-politik. Märkligt nog finns det ingen seriös ambition att stämpla vänsterpartiet på samma sätt som man fortsätter att stämpla SD. Orsaken är här säkert det etablerade stöd som kommunism och vänsterpolitik har hos den svenska journalistkåren samt bland flera av landets kändisar.

Det mest troliga är därför att Sverige politik knappast kommer att ändras och det mest troliga är därför att dagens vänsterpolitik kommer att fortsätta. Utan någon form av social eller ekonomisk kris kommer inte landets överhet att bry sig.

 

45 reaktioner på ”Det omöjliga politiska landskapet

 1. gmiksche skriver:

  Jag är överens om analysen men tror i motsats till Lennart B att Sveriges politik kommer att ändras ganska snart. Inte på grund av ett fritt val utan av tvång. Migrationens ekonomiska följder gör sig obönhörligen kända. De gör de redan i dag i den rådande högkonjunkturen. Det enda som håller de moderata väljarna kvar hos sitt parti är skattepolitiken. Valet står mellan att fortsätta den politik som nuvarande regering för och då höja skatterna kraftigt för att få balans i budgeten eller att kraftigt skära i sociala förmåner. Det ena kan inte de borgerliga partierna gå med på om de vill finnas kvar, det andra inte vänsterblocket.

  Gillad av 3 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Österrike visar vägen som Sverige kommer att vandra. Stoppkoalitionen ”S&M” stod i våras inte ut längre efter tio år av okontrollerad massinvandring och politisk korrekthet. Om en månad är det nyval. Båda partierna kopierar flitigt paroller och utspel från missnöjespartiet men avser inte att omsätta dem i handling. Vi får se om väljarna låter sig luras än en gång.

  Gillad av 1 person

 3. Erling skriver:

  ”Märkligt nog finns det ingen seriös ambition att stämpla vänsterpartiet på samma sätt som man fortsätter att stämpla SD. Orsaken är här säkert det etablerade stöd som kommunism och vänsterpolitik har hos den svenska journalistkåren samt bland flera av landets kändisar.”

  Ja, kanske är det förklaringen? För mig är detta INKONSEKVENSERNAS INKONSEKVENS!

  Det går inte en dag utan att jag grubblar på frågan. Hur kan de få ihop det? Hur kan de hela tiden referera till rötterna för att fortsätta sin mobbing? Hur kan de fortsätta det evinnerliga tjatet om alla människors lika värde och samtidigt behandla SD som om de hade spetälska?

  Och samtidigt inte säga ett knyst om kommunisterna??? Är denna hjärntvätt av mindre dignitet än den i Nordkorea?

  Gillad av 8 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Mao Tse Tung mördade och förslavade mist dubbelt så många som Hitler gjorde.

    Statsteve måste stängas, avskaffas och förbjudas i grundlagen och en tribunal skall bestraffa dem som har brutit mot mänskligheten i sin propagandautövning.

    Gillad av 2 personer

  • Johan skriver:

   7-klövern är i händerna på den globalistiska eliten och vill fullfölja deras program. SD är det enda parti som motsätter sig denna plan och behandlas därmed som paria. Det har nog minimalt med rasism att göra men däremot att SD är ett parti som värnar om nationalstaten, som övriga partier vill upplösa. Rasistkortet är bara ett verktyg man försökt använda i 10 år och som har visat sig verkningslöst, globalism kontra nationalism är nog huvudkonflikten.

   Gillad av 4 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Självklart är det så!

    Brunkastningen är enbart RETORIK,
    har ingen som helst praktisk substans!

    Det handlar om platserna vid köttgrytorna,
    kampen för den bekväma tillvaron!!!

    Gilla

  • Aha skriver:

   Det jag inte får ihop är att man inte skjuter in sig på Sjuklöverns samröre med Islamister, ett samröre som sker i nutid.
   Det är ju ett samtycke som utifrån våra värderingar avser synnerligen mörka krafter.

   Åkesson borde kontra med detta och säga att de har nolltolerans mot antisemitism, homofobi och motsvarande och det borde de andra partierna också se till att ha.

   Gillad av 3 personer

 4. Ekonom skriver:

  Pust, spelar ingen större roll om moderaterna är litet vänligare i tonen mot SD och föreslår litet kosmetiska förändringar i invandringspolitiken. Moderaterna är ett 7-klöverparti precis som de andra och som när de fått chansen sett till att öppna gränserna på vid gavel. I detta avseende har de ett värre track record än sossarna. Det första regeringen Bildt gjorde efter att ha vunnit valet 1991 var att riva upp Lucia-beslutet och öppna gränserna på vid gavel igen. Sedan kom regeringen Reinfeldt. Fri arbetskraftsinvandring blev det. T o m thailändska horor kunde komma hit helt fritt och öppna ”massagesalonger”. Att betala en kusin för ett jobb i en korvkiosk för att på sätt i slutändan få PUT gick också bra. Sedan gjorde Reinfeldt också upp med Miljöpartiet om att ”papperslösas” barn skulle få gå i skola och på dagis utan att polisen den vägen skulle ha rätt att eftersöka deras föräldrar.

  Anna Kinberg-Batra motionerade i riksdagen år 2001 om fri invandring. Ulf Kristersson förklarade som nytillträdd MUF-ordförande i slutet på 80-talet att han ville ha fri invandring. Kristersson verkar visserligen inte vara någon fanatiker som Reinfeldt. Det finns kanske någon slags pragmatism hos honom. Med detta menar jag att han kanske inte är värre än sossarna som Bildt och Reinfeldt var under sina respektive perioder som statsminister. Men har är också en typisk 7-klöverpolitiker som står för att plocka in dubbelt så många invandrare som när Sven-Olle Olsson vann folkomröstningen i Sjöbo 1988. Apropå Sjöbo så bör man komma ihåg att just moderaterna i Sjöbo efter några år struntade i folkomröstningen och röstade för att börja ta emot flyktingar i Sjöbo. I och för sig är ju alla kommuner idag tvungna att ta emot flyktingar. Men exemplet är ändå bra om man vill veta var man har moderaterna. Inte ens på det kommunala planet, där man faktiskt har en del mer genuina invandringsmotståndare i leden, går det att lita på det partiet.

  Gillad av 4 personer

 5. Soab skriver:

  Slutsatsen är delvis riktig men det handlar inte att inte bry sig, detta är ju deras konstruktion. Det är heller inte så att politikerna har ignorerat utvecklingen, det är istället så att de har skapat den. Det är heller inte så att vi inte redan har en social och ekonomisk kris, Malmö stad får miljardbidrag och hur hanterar man krisen? Genom att anställa 55 kommunikatörer:

  https://www.svd.se/lars-aberg-segregationen-i-malmo-har-okat-med-politikernas-goda-minne

  När hela Sverige är som Malmö så kommer migrationen till Europa möjligen att avstanna för då finns ett avskräckande exempel på vad som väntar hela Europa. Jag hatar Malmö.

  Gillad av 4 personer

   • Anna skriver:

    Tack för att du delar länken till artikeln via unvis! Jag blir vansinnig på dessa betalväggar! Det blir ju till slut bara de enfaldiga aftonblaskorna man kanläsa som varande en nyhets o debatttörstande person fattig på sekiner…Jo, jag vet att tidningarna finns på bibliotek, men ibland ligger biblioteken några mil bort;-). Varför inte låta ledare o debattartiklar vara fria o ta betalt för resten?

    Det är så sorglig läsning,jag har läst hans bok om Malmö också, detta politiska vansinne och alla liv, alla drömmar och alla skattepengar som gått upp i rök o bara lämnat ofruktbar aska efter sig… Hur kunde Sverige få förstöras såhär, jag är stundtals i förtvivlad panik och inget kan en liten strunt som jag göra något åt det…

    Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   BALI var den enda Moderaten som skulle kunnat vända utvecklingen…
   Tyvärr kanske det var några år för tidigt?

   När Kristersson byts ut)
   Men då har väl klockan passerat tolv för Sverige?

   Gillad av 2 personer

  • Johan skriver:

   Tyvärr tror jag det. Möjligen kommer M att tappa fler konservativa väljare till SD men å andra sidan kommer kanske en del av globalisterna, som gått till C, tillbaks. När valet är över om SD fått 25-30% kommer 7-klövern att söka majoritet genom en bred koalition för att utestänga SD.
   7-klöverpartierna vill få oss att tro att de skiljer sig åt (vilket de iofs kan göra i detaljfrågor) men i huvudfrågan är de överens, den om att genomföra den globala planen. Och där sitter SD i vägen. För demokratins skull hoppas jag att jag har fel och att Sverige på något sätt kan skapa en motvikt som utmanar 7-klövern i valet.

   Gillad av 1 person

  • Peter M skriver:

   Nej, så är det inte. Valet har möjligen skjutit upp nödvändiga åtgärder ytterligare en tid.

   Se det så här. Vi har alltid varit ett praktiskt sinnat folk. När väl konsensus uppnås på så sätt att minoriteten inser att den är i minoritet, så kommer majoriteten att fatta nödvändiga beslut. Det kan vara att blir jobbigare och mer ingripande att genomföra besluten när tiden gått, men de kommer att genomföras.

   Gillad av 1 person

 6. oppti skriver:

  I Tyskland kan socialdemokrater och kristdemokrater medverka i samma regering.
  I Norge riskerar de att få in ett miljöparti som tungan på vågen.
  Här regerar MP och S med vänsterstöd men utan majoritet vilket gör politiken tandlös.
  Ändå går det utmärkt för den ekonomiska delen av Sverige. Men på områden där politikerna skall styra är förfallet totalt, Vård skola omsorg samt polis är i stort behov av samordnad uppryckning. Kanske dax att ställa krav och outsourca i större utsträckning.
  Väktare gör idag fler bevakningstimmar än polisen, vilket kan vara nyttigt att veta för den som inte tror på det icke offentliga initiativet.

  Gilla

 7. GAL-TAN-skalan skriver:

  Genom åren har höger-vänsterskalan förkortats.
  En ansamling mot mitten har skett. Samtidigt talar allt fler om en annorlunda dimension inom politiken.
  En slags politisk mer folklig reaktion som vuxit fram som ett svar på en mer global och multikulturell politik. Den politiska dimensionen försöker man fånga i GAL-TAN-skala.

  GAL står för Grönt, Alternativt och Liberalt. TAN står för Traditionellt, Auktoritärt och Nationalistiskt.

  I den mer traditionella vänster-höger-dimentionen står SD i mitten. Men på GAL-TAN-skalan sticker de ut, och är då stora förespråkare för TAN.

  Det som vuxit fram är att den socioekonomiska dimensionen inte förmått fånga upp den mer nya etnicitet- och religionsdimention, som migrationen medfört.

  Med en migration från Mellanöstern och mer religiöst dogmatiska geografiska områden, har en kulturell olikhet och mer frysta konflikter från omvärlden även följt med, och etablerat sig i det svenska samhället. Att lyfta fram konfliktytan mellan svenskt och migration är då en allt för enkel syn.

  Många konfliktytor finns redan mellan olika grupper inom migrationskollektivet. Om dessa motsättningar har vi föga insikt och kunskap, men vi ser alltmer effekterna av den, och hur den konfliktytan skapar uppenbara problem i det svenska samhället.

  Vi ser betraktar gärna integration ur ett rent svenskt perspektiv. Som om man i allt integrationsarbete kan anlägga vårt mer socioekonomiska perspektiv på tillvaron.

  Men man får nog räkna med att människor vill bli kvar i sin etnicitet och kulturella hemvist. Och med det får vi tämligen automatiskt allt fler parallellsamhällen.

  Det handlar inte enbart om vad migrationen gör med traditionella svenskar och deras eventuella fördomar. Det handlar även om att svensken mer bryskt också får syn på sig själva. Och vad som skiljer honom från andra.

  Vad som nu sker är att det svenska samhället allt mer dras in i mer eller mindre olösliga konflikter och motsättningar. Svenskt eller icke svenskt håller numera enbart fast oss i en naiv syn på motsättningar.

  Jag tror många av problemen vi nu står inför enbart är en början. Det är dessa mer nya politiska dimensioner de mer traditionella partierna inte förmår fånga upp. Där står SD tämligen ensamt, men inte om vi betraktar politiken ur ett europeiskt perspektiv.

  Nationell identitet och egen kulturell hemvist får alltmer ökad betydelse, i och med ökad migration. Människor i Sverige och övriga europa upptäcker allt mer sin egen särart, även i kulturellt och etniskt hänseende.

  Och det märks allt mer även inom traditionell politik. Det är detta mer nya de traditionella partierna känner sig utmanade utav, och inte riktigt vet hur de skall bemästra. Det nya står också genomgående för en kritik av en sedan decennier förd politik.

  Mycket av hätskheten gentemot SD kan delvis förklaras av just detta, men då förklädd till en kritik av SD:s rötter och bakgrund. En kritik V helt klarar sig utan, som mer ”traditionellt parti”.

  Gillad av 1 person

 8. uppstigersolen skriver:

  Kanske har Lennart rätt. Sossarna fortsätter som förut, kanske med Annie i släptåg. Till den dagen när allt rämnar och sjuklövern visar sig i all sin nakenhet. Om inte före valet 2018 så någon gång strax efter.

  Gillad av 1 person

 9. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Håller med.
  Etablissemanget utgörs av politikerklassen och medieklassen och dessa lutar åt samma håll, motståndarna folket behandlas som trumpna, ogina, otacksamma och mycket olydiga barn och de som lyssnar o appellerar till samma folk benämns föraktfullt populister.
  Frågan blir då: Kan en nation byta ut sitt etablissemang mot ett bättre?

  Gillad av 1 person

 10. JAN BENGTSSON skriver:

  TRE block lär vara relevant och sant efter valet…
  MP L o KD är i riskzonen?

  MP o L skulle väl ingen sakna?

  SD klart störst, med uppåt trettio procent!

  Med den snorkiga Besserwisserattityd på hög häst,
  som den nye Moderate partiledarkandidaten visar upp,
  är det väl tom nästan troligt att man kan få MER ÄN TRETTIO!

  Många besvikna Moderater lär lämna…

  Den folkliga VREDEN jäser,
  en bit under opinionsytan!

  Det kan bli ett jordskred 2018!

  ”Vi kompromissar inte med våra VÄRDERINGAR”…

  Ni tittar förstås hellre på,
  medan Löfvén tillåts fortsätta förstöra landet???

  Det finns i realiteten bara ETT ENDA OPPOSITIONSPARTI…

  Gillad av 9 personer

 11. weasel skriver:

  ”Efter 2014 års val ändrades situationen helt genom att Sverige fick ett tredje politiskt block med Sverigedemokraterna.”

  Jo,
  så kan man kanske se det – eller också var det så att Sverige i skälva verket fortsatte att ha två block ; ett bestående av SD och ett bestående av de övriga ?

  Gillad av 1 person

 12. Jan Ivarson skriver:

  Det är anmärkningsvärt att sju partier som säger sig stå för yttrandefrihet och demokrati, förnekar svenskar möjligheten att begränsa invandringen. I alla andra frågor är det självklart att väljarna får uttrycka diametrala åsikter, som om högre eller lägre skatter, större eller mindre försvar.

  Det enda parti som står för en annan migrationspolitik utestängs. Partiet anses både ha fel bakgrund och fel värdegrund. I praktiken kommer alla partier anses ha fel värdegrund om de vill föra en restriktiv migrationspolitik. Medborgerlig Samling har redan kallats SD light i facebook.

  Svenskarna tvingas se sitt land invaderas inifrån. Det är en farlig utveckling som splittrat Moderaterna, Sverige, EU och hela västvärlden.

  Gillad av 4 personer

 13. Björn skriver:

  Så länge inte varenda politiker här i Sverige begriper, och öppet erkänner, att det är den ohämmade invandringen, med sina gigantiska kostnader, förlust av trygghet, gemenskap och livskvalitet, som är den huvudsakliga orsaken till ALLA landets problem, kommer inget att förändras till det bättre!

  Gillad av 8 personer

  • Anna skriver:

   Men då skulle de stå där nakna och deras karriärer faller som klirrande glasskärvor …. De vet, men är inmålade i ett hörn, de kan inte ta sig ut utan försvarar istället allt mer ihärdigt, som de rädda människor de är, den politik de innerst inne inte tror på med allt mer ihärdig och hysterisk stämma. Det bara måste vara så, för annars kan jag inte förstå hur tänkande människor kan försvara det förfall vi sett, i synnerhet de sista femton-tio åren. De vet, de måste begripa varför samhället numer blivit så otryggt, kluvet, kvinnofientligt, okunnigt, men de vågar troligen inte erkänna det för sig själva för då faller allt de en gång trott o hoppats på och de måste konfronteras med sitt misslyckande, och vem vill det?

   Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Ja, så är det förstås! Därför kan vi heller inte förvänta oss nån förändring till det bättre, med nuvarande ”maktfördelning”! Det bästa är att RÖSTA bort de ”goda”, så att de rakryggade(Obs ironi!) kan få lämna scenen! Nån ursäkt eller ens ödmjuk självkritik, är inte att vänta, men det får vi för Sveriges bästa ta, bara de försvinner från alla inflytelserika poster inom politiken och samhället i stort! ”Straffade” kommer de att bli ändå; av sina barn, barnbarn och sitt eget samvete!

    Gilla

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Om man får föreslå en korrigering eller ändring:

  ”Utan någon form av social eller ekonomisk kris [som drabbar dem direkt och personligen] kommer inte landets överhet att bry sig.”

  Så, hur gör vi för att det skall drabba dem direkt och personligen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 3 personer

  • weasel skriver:

   Hej,
   vi behöver inte göra någonting – det löser sig per automatik ;
   Ingen människa är en ö och den tiden då ”white flight” var möjlig har passerat.
   Det går alldeles för långsamt, men det går sakta men säkert framåt och en efter en kommer nu äntligen landets överhet också att få ta del av det mångkulturella samhället som dom har kämpat för.
   Tyvärr kommer dom inte att begripa att det är dom själva som har skapat monstret, men det är egentligen inte så viktigt- huvudsaken är att dom lider.

   Gilla

   • Anna skriver:

    Tyvärr, de rika kommer alltid undan! Kanske inte när de är ute på stan, då kan de inte undgå mångkulturens dåliga sidor, men de behöver bara slinka in på lyxbutikern, lyxkrogen och tillbaka till sina lyxkvarter, vilka alltmer kommer att bli gated communities, där den enda mångfald de stöter på kanske är den lilla städerskan som de kanske pratar med då o då för att framstå som såå antirasistiska. Barnen sätts i kö redan på BB i privatskolor eller friskolor med garanterat invandrarfri miljö. Så nog har de priviligierade alla möjligheter att undkomma mångkulturens dåliga sidor….

    Gilla

 15. Anders skriver:

  Moderaternas Ulf Kristersson avser försöka ta makten med hjälp av MP. detta antydde han i gårdagens Agenda på SVT. Troligtvis kommer detta leda till ännu mer ”öppna hjärtan”. Ett alternativ är förstås att stödja en minoritet på SAP. Oavsett kommer de framtida regeringarna bli mycket svaga skapelser utan utrymme att få igenom någon större del av sin politik. Undantaget är migrationspolitiken, där alla partierna utom SD och kanske KD, kan enas om att Sverige behöver ännu fler migranter från Mellanöstern, Nordafrika eller Afghanistan.

  Gilla

  • Anna skriver:

   Neeej! Inte mer MP i styret av landet, vare sig indirekt eller direkt. Men visst, tar Moderaterna stöd i MP, då kan man ju bara garantera dem till fortsatt låga väljarsiffror… Har han den inställningen får han aldrig tillbaka de moderater som gick till SD.

   Gilla

 16. Per Eriksson skriver:

  Mystiskt är att Alliansen är så ultraliberal btr iliterat invandring från tredje världen med hänsyn till att nästan inga MENA invandrare röstar eller kommer att rösta på Allianspartierna.

  Lättare att förstå att socialistpartierna vurmar för öppna dörrar när de flesta, bidragstagare, från tredje världen röstar på S, Kommunisterna eller MP vilket är ett bra röstsubstitut, nu, när nästan alla arbetare och en god del av medelklassen har övergivit ”arbetarpartierna” för SD.

  Gillad av 1 person

  • weasel skriver:

   Nja, Per, så mystiskt är det inte ;
   Avskaffandet av kollektivavtal och LAS och införandet av låglönejobb förutsätter att det finns en ordentlig konkurrens om de lediga jobben.
   Man måste ha en stor arbetskraftsreserv för att kunna motivera de nödvändiga reformerna.
   Och denna arbetskraftsreserv kan man endast få genom import av lågutbildade.
   ”Utanförskapet” var inget ”misslyckande”- tvärtom var det själva målet.

   Att sedan borgarna på grund av de fakta som du skriver beträffande invandrares röstande avskaffar sina egna möjligheter att någonsin komma till makten var väl sedan en grej som strategerna inte riktigt tänkte på…. 🙂

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Alliansen röstar bort sig själva från allt inflytande!

   Snacka om att vara naiva!!!

   Ulf Kristersson blir inte långlivad,
   är mitt tips!

   Synnerligen motbjudande o stöddig!!!

   Under 15 %, så kommer knivarna att vässas igen!

   Gilla

 17. Gert Larsson skriver:

  Jag blir ledsen. Finns det inget hopp för vårt land. Jag är 70+ så det är mer till mina barn och barnbarn jag oroar mig för.
  Bor ett kvarter från ‘Medis’ och kan bara konstatera än en gång att mannen från Afganistan som knivhögg en polis inte meddelas ursprung, ålder utan bara att han mår dåligt, jättedåligt.
  När polisen beviljar tillstånd för demonstrationer kan de ta tillbaka dessa om kriminell verksamhet har bedrivits. Att försöka mörda en polis borde nog räknas in i detta.
  På vilken sida står vår polismakt??????

  Gillad av 1 person

 18. Martin skriver:

  Mera röster på SD berövar åtminstone de övriga partierna stora delar av partibidraget även utan faktiskt inflytande över politiken! Om SD efter ytterligare ett år av skjutningar, rån, inbrott, hot mot vårdpersonal, skadegörelse och våldtäkter får 30% eller mer 2018 så är det en kännbar reducering för de övriga. Ett välförtjänt straff!

  Gilla

 19. Egon skriver:

  Sossarnas politik tvingar svenskarna att rösta SD.
  Sug på den Stefan.
  Sossarna förlitar sig på gamlingar och bidragsberoende för att vinna valet 2018.
  Det säger en hel del om Sveriges framtidsutsikter.
  Allianspartierna har inget att komma med.
  De är bara sossar fast med dyrare kläder.
  Stefan.
  Du tvingar mig att bli Sverigedemokrat.
  Det finns inget alternativ.

  Gillad av 1 person

 20. Mikael Rennerhorn skriver:

  Sverige har ingen riktig opposition, alla har blivit (S)-light, tyckte att samtalen härinne var intressanta i början, men det är bara en ankdamm där de flesta bara snattrar. Sverige behöver en anständig Höger som kan utmana makten på allvar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.