DGS-TV Avsnitt 15, med Per Brinkemo och Gordon Grattidge

ambulansforbundet

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

I detta avsnitt av DGS-TV samtalar Paulina Neuding med Per Brinkemo och Gordon Grattidge om våldet mot ambulanspersonal i Sverige.

Per Brinkemo är expert på klankulturer och kommer framöver att undervisa Advokatsamfundet i samma ämne. Han är dessutom författare till boken Mellan klan och stat (Timbro förlag).

Gordon Grattidge är ordförande för Alarm Ambulansförbundet som bland annat har krävt militär utrustning för att skydda sin ambulanspersonal vid utryckningar.

10 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 15, med Per Brinkemo och Gordon Grattidge

 1. ericr45 skriver:

  Lätt raljant så här på fredag em men efter vad man har fått läsa om ”nätverken” Ruben och Hilda inom Advokatsamfundet så bör väl en utbildning i ”klankultur” ligga nära till hands, rentav nödvändig?
  Samfundet börjar ju bli en egen organism i samhället och har ett inte oansenligt inflytande i o m att man företrädesvis arbetar inom rättsområdet.
  Klaner skyddar ju i 1.a hand sig själva och medlemmarna?

  Gilla

 2. Nils Dacke skriver:

  Tack, detta program måste tvångsvisas för samtliga riksdagsledamöter och alla politiker i kommunal och landstingsfullmäktige, dessutom för alla journalister och b-kändisar samt medlemmar i artistpatrasket. Därefter kanske man kan börja tala öppet om åtgärder som behövs omgående, annars kommer det en framtid vi inte vill veta något om och där samhället riskerar att gå under.

  Gilla

 3. Lars Åhlin skriver:

  Mycket intressant samtal om no-go-zoner, stenkastning mot ambulanser och ”vilsna barn och unga män” som saknar kunskap och respekt för staten och saknar respekt och trohet till sina klanäldste och andra ledande inom sin familj/släkt/klan. Kanske inte så konstigt när dessa äldre personer själva inte förstår sig på samhället eller språket.

  Paulina Neuding var uppenbart besviken på åtgärdsförslagen från Brinkemo och Grattidge, som mest talade om att utbilda nyanlända i svenskt samhälle och svenska regler. De båda talade lite försiktigt om hårdare straff, mer polisinsatser, snabbare åtal och domar, men utan att verka riktigt tro själva på att det var genomförbart.

  Men visst går det att backa situationen till 70-talet om man vill. Förutom samhällsinformation och hårdare tag från rättssamhället finns möjligheten att slopa EBO-lagen och ”bosättningslagen” och låta nyanlända utan egen försörjning eller bostad bo kvar i asylboenden (eller mer rationella förläggningar) tills dess att de skaffat sig ett arbete och en bostad på samma sätt som alla vi andra. Om de inte innan dess lessnat på förläggningen och återvänt till sitt hemland, gärna med generösa återvändarbidrag från svenska staten.

  Gilla

 4. Hortensia skriver:

  Surrealistiskt. Är detta Sverige? Det är i varje fall inte mitt Sverige. Ska jag tvingas flytta från mitt eget hemland, för att utlänningar anses ha obegränsad rätt att flytta hit och fortsätta med samma dysfunktionella livsstil, som gör deras egna hemområden helvetiska?

  Jag hade redan sett – och upprörts av – den chockerande början av intervjun på Merit Wagers blogg, men resten gjorde mig oändligt sorgsen. Jag undrar om inte hoppet är ute för Moder Svea.

  Gilla

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  En sorglig rapport av den misslyckade svenska migrationspolitiken som främst är en följd av massiv brist på kunskaper och byråkratisk arrogans hos ledande beslutsfattare . Härtill kommer en inkompetent och vänsterindoktrinerad journalistkår. Det kanske mest sorgliga är att de som drabbas i första hand är de olyckliga migranterna själva som terroriseras av små grupper kriminella som fått fria händer och som snart inte ens media orkar intressera sig för längre. Migranterna har lockats till Sverige, placerats i landets mest trista och socialt misslyckade områden utan några egentliga framtidsperspektiv. Vi får hoppas för deras egen skull att de har kraft att flytta hem igen eller flytta till ett annat land som USA eller Kanada som passar dem bättre. Sverige är ett land som skräddarsytts för svenskar och som knappast passar några andra, allra minst människors som hela sitt liv levt i klaner.

  Gilla

 6. MartinA skriver:

  Väldigt intressant intervju, Gordon Grattidge framstår som han bara försöker beskriva vad som faktiskt händer. Och som att han står på sina medlemmars sida, någonting som inte är självklart med fackförbund idag.
  Och bra information om Per Brinkemo, någon som tar pengar från advokatsamfundet har förverkat sin trovärdighet.

  Gilla

 7. Fredrik Östman skriver:

  Prat, prat, prat om fel problem. Det är i och för sig bra att det blir tydligt hur monumentalt olösbart problemet är att massintegrera okontrollerat massinvandrade människor från underutvecklade länder. Men insikten måste vara att man helt enkelt inte skall tillåta okontrollerad massinvandring från underutvecklade länder. Inte för att de är sämre människor. Det är de inte. Inte för att deras kultur är objektivt sämre. Det är den inte. Utan för att det inte löster något problem som vårt samhälle har. Genom att jämföra med andra kulturer, som här föredömligt gjordes, inser vi att vi inte heller har världens bäst fungerande stat och samhälle som kan klara av vilken belastning som helst. Vi har själva egna hemmalagade problem som vi borde ge oss på. Genom att då skapa avlänkande processer som okontrollerad massinvandring från underutvecklande länder undlåter vi att lösa våra egna problem.

  Detta gäller även iterativt: Så länge flödet hela tiden överträffat vårt samhälles integrationsförmåga, båda mätta i antal personer per tidsenhet, så kommer förstås problemet med ointegrerade invånare som lever efter sina egna gamla regler i stället för våra att växa. Risken finns dessutom att pengarna tar slut, vilket kommer att sänka integrationstakten i högre grad än invandringstakten.

  På metanivån har vi alltså ett problem som är att vi inte lyckas prioritera vår problemlösning. Det hela är otroligt naivt, barnsligt, dekadent, ytligt, ett socialt apspel av allra billigaste art.

  Här beskriver Nassim Taleb på en sublim nivå några av de djupliggande fenomen som leder till vår kulturs dekadens:

  Visa på Medium.com

  Gilla

 8. Fredrik Östman skriver:

  Att informera en person sker vanligtvis inte genom att man ger vederbörande ett papper där informationen står på eller själv läser upp denna från pappret. Fråga valfri professionell informatör! Information sker ofta haptiskt, alltså t.ex. genom slag med polisbatong. Det råder ingen motsättning mellan ambitionen att informera dessa personer om rådande ordning och att hävda denna ordning med våld och tvång. Det är i själva verket två sidor av samma sak.

  Gilla

 9. Egon skriver:

  Att kasta sten mot en ambulans.
  Kan man sjunka lägre?
  Kanske skulle ambulanser ha rödljus?
  Så att de krimminella kunde se att de inte är ”Aina”.
  Sverige har förlorat kampen mot klanerna.
  Varför?
  För att vi importerade massor av idioter och placerade dem på samma ställen.
  Detta får vi nu dras med och det kostar miljarder……
  Tack, aningslösa politiker.
  Ert beslut kommer efterföljande generationer att få betala,och betala.och betala…….
  Är det konstigt att man blir förbannad ,eller?

  Gilla

 10. Rolf Ahlzén skriver:

  Ett så utomordentligt bra program. Paulina Neuding är en av våra bästa debattörer och uppenbarligen också en utmärkt programledare. Per Brinkemos bok torde tillsammans med Tino Sanandajis höra till denna egendomliga och sorgliga periods viktigaste i Sverige. Det är den lugna sakligheten som vinner i längden. Ja, så vill jag gärna tro men tvivlar ofta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.