DGS-TV Avsnitt 14, med Nils Lundgren

nils

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

Denna vecka gästas Patrik av Nils Lundgren, för att diskutera om det finns en motsättning mellan eliter och vanligt folk.

Nils Lundgren har en lång bakgrund, bland annat som medgrundare till och EU-parlamentariker för Junilistan. Han är filosofie doktor i nationalekonomi och har arbetat som chefsekonom på Nordbanken.

12 reaktioner på ”DGS-TV Avsnitt 14, med Nils Lundgren

 1. Hortensia skriver:

  Nu minns jag varför jag röstade på Nils Lundgren. Intelligens och integritet var ovanliga egenskaper hos politiker redan på den tiden… och jag har alltid varit svag för distingerade gentlemän. 😉

  Tack, herrar Engellau och Lundgren, för detta enastående uppfriskande andrum. Underbart att kunna se ett helt TV-program utan att frenetiskt famla efter skämskudde – eller madrass.

  Liked by 2 people

 2. MartinA skriver:

  Nils Lundgren framstår som en mycket hedervärd man. Och det han berättar om människans natur. Eller åtminstone om de inom det politiska systemet. Är otäcka sanningar. Jag slutade tro på demokratin för många år sedan. Det här att man kan rösta sig till andras pengar känns ohållbart. Och när demokratin producerar såna ”ledare” som Ondskan Reinfeldt och Fånen Löfven, vad nytta är den då? Hertig Karl framstår som godhjärtad och Karl XIII framstår som briljant i jämförelse.

  Liked by 2 people

 3. MartinA skriver:

  Säga vad man vill om Nordiska motståndsrörelsen men de är i vart fall arbetarklass och de är oppositionella. De gick på ett av Löfvens möten när han var i Grängesberg och skrev en artikel om det, låt vara att den lämnade en del övrigt att önska stilistiskt. De ansåg att det snarast var ett sektmöte. Nästan alla åhörare var medlemmar i SAF och dessutom var alla frågor utvalda och godkända i förväg, ingen av åhörarna fick ställa frågor. Om det var så, är inte då Löfvens turne bara att upprepa att överheten talar ner till populasen, om än i en ny form? ”Lika bra att ni tycker om det vi gör, vi kommer inte lyssna på er i vart fall”. Kommer det göra någon skillnad? Vad är det för skillnad att höra Löfvens floskler på TV eller höra dem i det lokala folkets hus?

  Gilla

 4. Avinor skriver:

  Mycket snyggare med en naturlig miljö i stället för den där virtuella studion! Poängen med DGS är ju att ni till skillnad från många andra befinner er i verkligheten.

  Gilla

 5. Gert B. skriver:

  Ännu en fullträff! Resonerande och förnuftiga herrar. Men akustiken i rummet kunde förbättras något får att få en ”varmare” ton.

  Gilla

 6. Sixten Johansson skriver:

  Återigen ett givande och avslöjande samtal! Ja, det skulle behövas en modernare version av Junilistan, ett personvalsparti som redan till årsskiftet förmodligen skulle hinna nominera 100 modiga, kunniga, ansvarsfulla och förtroendeingivande kandidater för personliga direktval till riksdagen. De bör företrädesvis rekryteras bland de kända dissidenterna. Crowdfunding och intensiva individuella dialoger och rådslag med alternativmedia och andra intresserade. De tre viktigaste frågorna blir hela migrations-, repatrierings- och assimilationsbiten, återupprättande av den politiska demokratin och rättssystemet samt hårda nedskärningar av byråkratin, det välfärdsindustriella komplexet och PK-ideologiproduktionen.

  Gilla

 7. Hallsten Stenkilsson skriver:

  Tack, det här var ett av de bästa programmen hittills i serien! Funderar på att visa programmet för min pappa som är 72 år och inte har Internet. Jag tror att detta är precis rätt utformat för att passa honom – en gammal arbetare som inte är van vid att ta del av samhällsdebatt.

  Nils Lundgren, jag antar att du läser kommentarerna här. Skriv den där boken om Junilistan som du nämnde! Dina erfarenheter från den unikt snabba framgången med partiet plus insikterna från tiden i Europaparlamentet borgar för en synnerligen läsvärd bok!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.