Gör slut på fosterlandsförräderiet!

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Onsdagen den 22 februari 2017 hade Dagens Nyheter inte mindre än tre stort uppslagna artiklar i samma alarmerande ämne, nämligen det grasserande fosterlandsförräderiet. Lägg datumet på minnet, ty detta var ord i rättan tid.

Bakgrunden är att en sverigedemokratisk toppolitiker – jag vill ej ens nämna hans namn – sprider ”en negativ bild av Sverige till USA” genom att på amerikansk sajt skriva två – två! – artiklar ”som kopplat ihop den svenska flyktingpolitiken med gängvåldtäkter”.

Hur infamt detta är går knappt att säga. Flyktingpolitiken bestäms av riksdagen. Man ser alltså hur den fosterlandsförrädiske sverigedemokraten försåtligt antyder att riksdagen har något med gängvåldtäkter att göra. Snart aktar han väl inte för rov att anklaga talman Urban Ahlin för våldtäkt. Jag kokar inombords.

Som svensk måste man lägga band på sig själv. Som fosterlandsvän – till skillnad från sverigedemokraten en äkta Sverigevän –  lägger jag ofta band på mig själv när jag har med utlänningar att göra. Till exempel frågade min portugisiskalärarinna i Rio de Janeiro hur många migranter Sverige tog emot år 2015.

163 000, sa jag.

Oj, det var mycket, sa hon.

Jag menade inte 163 000, sa jag, och skyllde på att jag ännu inte kan så höga tal på portugisiska. Jag menade 12 000.

Det var väl ingenting, sa hon.

Det var ju inte bra, det heller, tänkte jag, för då förstår hon ju inte att Sverige är en humanitär stormakt. Så jag ändrade mig och sa att jag menade 58 000.

Sådär höll vi på ett tag och förhandlade oss så småningom fram till att Sverige tagit emot 43 500 migranter vilket var precis vad hon ansåg vara väldigt humanitärt utan att vara överdrivet mycket.

En del utlänningar har tagit del av Jimmie Åkessons omdömeslösa yttrande om att Sverige har en ”okontrollerad massinvandring”. Jag har ett stort sjå att förklara för utlänningarna att det där egentligen bara är ett översättningsfel. I själva verket har Sverige en jättekontrollerad lagominvandring. Problemet är som alla vet att ordet lagom bara finns på svenska och inte kan uttryckas på andra språk vilket gör utlänningar alldeles förbryllade.

Man kan förstås inte räkna med att alla svenskar ska ha min förmåga att i varje situation förhandla fram en korrekt Sverigebild med utlänningar. Min lösning är inte fullt skalbar. Jag har därför tänkt ut en annan lösning som skulle kunna fungera.

Hur kommer det sig att man inte vet hur taskigt folk har det i Japan? har jag frågat mig. Det beror självklart i första hand på att vi inte kan japanska, varken muntligt eller skriftligt, så information om förhållandena når oss inte på originalspråket. I andra hand beror det på att när japaner talar engelska så förstår man inte vad de säger.

Låt oss därför lära av japanerna. Vi har det bra förspänt, för utlänningar kan inte svenska. Kruxet är att svenskarna kan lite engelska eftersom ungdomar lär sig det i skolan. Men skolan kontrolleras av politiker och myndigheter. Dessa kan mycket väl bestämma att skolengelskan ska ersättas av något annat språk, förslagsvis arabiska.

En sådan reform skulle ju dessutom få en rad andra fördelaktiga effekter vid sidan av att Breitbart och Trump inte skulle få veta något om Sverige. Den skulle understryka Sveriges solidaritet med fattiga länder och eftersatta folk och ge ytterligare relief till bilden av Sverige som humanitär stormakt. Många migranter skulle få jobb som språklärare. Dessutom skulle samvaron mellan etniska svenskar och nysvenskar avsevärt förbättras och nysvensken på sitt eget tungomål kunna upplysas om den svenska synen på gängvåldtäkter. ”Du kan våldta din egen morsa, din hund”, skulle den etniske svensken snärtigt kunna tillägga med en lättförstådd och munter multikulturell formulering.

67 thoughts on “Gör slut på fosterlandsförräderiet!

 1. Chrisse Rothberg skriver:

  Ja det blev en litet hastig kärleksförklaring. Och jag skickade iväg den fort. Jag har just läst Peter Harolds och Jens Ganmans lika underbara ”förklaringar” till ”tillståndet i det svenska samhället” från Ygemans ”strulputtar” till Shyfferts Var inte rädda. Och då kom din underbara krönika som grädde på moset. Kan man tänka sig TV Ganman? Antagligen redan gjort. Va dum jag är.

  g

  Liked by 1 person

 2. Mercedes Wahlby skriver:

  Tack ska du ha Patrik Engellau! Den var bra! Jag gick på den! Jag tvärnitade redan efter den första strofen och fick tvinga mig för att läsa vidare men vid den femte strofen blev det tvärstopp igen och jag fick jag börja om från början en gång till. Någonting måste har gått mig förbi, någonting måste jag ha missuppfattat. Och det gjorde jag tre gånger till, alltså läste igen alla fem strofen och var färdig att ge upp. Men eftersom det inte skulle vara jag, inte riktigt min stil så tog jag ett varv till och till slut tog jag mig förbi hindret. Då blev plötsligt allt mycket begripligare, till slut en riktig aha upplevelse och ett anfall av hahaha….

  Med vänlig hälsning
  Mercedes Wahlby

  Liked by 1 person

 3. Walfrid skriver:

  Men vi kan sova gott på natten, ty FOI, totalförsvarets forskningsanstalt, är ständigt vaken och läser vad som skrivs på nätet av alla hatare och troll:

  ”FOI har analyserat all text som har skrivits på delforumet (på flashback) från starten 2007 till mitten av november 2016.” (SvT idag)
  Borta är vindtunnlar i Ulvsunda och annat tjafs, FOI kämpar mot rasismen och tydligen även klimatet, enligt hemsidan. Säkert görs det på ett både genuscertifierat och klimatsmart sätt.

  Snacka om att det går utför med landet och dess institutioner. Från forskning i världsklass till en statlig Researchgrupp som trålar nätet efter oliktänkare.

  Liked by 7 people

 4. Alexander Zetterberg skriver:

  Redan sommaren 2016 producerades denna dystra men sakliga video om hur Sverige sannolikt kommer att utvecklas under kommande årtionden, som ett resultat av massinvandring av lågutbildade från huvudsakligen muslimska länder. Välinformerade läsare av denna blogg har säkert redan sett den, men den hade gått mig förbi. Det är ett dystert scenario som skisseras (och nej, det är inte SVT som gjort inslaget): https://www.youtube.com/watch?v=vZ-nw0ijTpQ&feature=youtu.be

  Liked by 1 person

  • Jope skriver:

   Den som vill propagera för en fortsatt generös asylpolitik där nationellt mottagande av stora volymer är ett huvudspår får också ta på sitt samvete att detta kommer leda till mer utanförskap, mer social oro, mer kriminalitet. Möjligen kanske någon inflikar ”Men vadå? Invandrare är ju kriminella för att de är fattiga!”Ja. Men invandringen leder till just fattigdom. Man får det med på köpet vid en mycket omfattande invandring idag. Ett effektivt sätt att krossa det humankapital människor ändå har, är att flytta dem från ett land, till ett annat land som kraftigt avviker gällande språk, kultur, och framförallt arbetsmarknad.

   Den realpolitik som borde prägla svensk politik framöver minst en generation – det vill säga cirka 20 år framåt – är en mycket restriktiv migrationspolitik. Vi kan leva med utanförskap, dålig etablering, men det förutsätter att andelen utrikesfödda är låg, att andra generationens invandrare är låg. Men tack vare omfattande invandring så är inte andelen längre låg, utan hög. År 1940 var andelen utrikesfödda i Sverige under 1%, idag är den 17%. Lägger man till andelen andra generationen är siffran 22% med utrikesbakgrund.

   Det värsta som skulle kunna hända i Sverige är att integrationen lyckas. Varför säger jag så? Jo, om enkla jobb, subventionerade anställningar skulle få stort genomslag så skulle detta också generera låga skatteintäkter, vilket i sin tur skulle underminera välfärden. Vårt gemensamma välstånd bygger på relativt höga inkomster i stora grupper med kvalificerade anställningar.

   http://iotakt.se/bokreflektioner-tapani-juntunen/

   Liked by 5 people

   • Hortensia skriver:

    Men, Jope, om fattigdom, verkligen, skulle vara huvudorsaken till den ökade kriminaliteten i dagens Sverige, borde pursvenska fattigpensionärer stå för hela den förfärliga ökningen av rån, misshandel, hot, mord, våldtäkter, bilbränder, stenkastning mot blåljuspersonal mm, som plågar samhället. Gör de, verkligen, det?

    Liked by 3 people

 5. Avon Barksdale skriver:

  Lysande P, den här morgonen gav du mig en visdom som jag kommer att ta till mig.

  Att utlandsmedia rapporterar negativt om Sverige måste ju bero på att endast Svenskan har ordet ‘lagom’!

  Klockrent, att jag inte tänkt på det förut!

  Liked by 1 person

 6. Kim skriver:

  Jag vet inte vad den sverigedemokratiske politikern har skrivit, men har svårt att förstå DN:s upprördhet över att någon kopplar flyktingpolitiken till våldtäkter. 1996 gjorde Brå en statistisk analys av kopplingen mellan invandring och kriminalitet. Den går att hitta här:
  https://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf

  Om man bläddrar fram till tabellen på sidan 74 kan man se att redan vid denna tidpunkt begicks hälften av alla våldtäkter av personer med utländsk bakgrund, trots att de utgjorde en liten andel av befolkningen. Sedan dess har den utlandsfödda populationen ökat kraftigt, varför vi kan anta att majoriteten av alla våldtäkter idag begås av personer med invandrarbakgrund.

  Jag hade föredragit att kunna hänvisa till aktuell statistik istället för att behöva extrapolera överrepresentationen från 1996 till dagens förhållanden, men eftersom våra politiker bestämt att denna information inte ska finnas att tillgå har jag inget val. Jag tillåter mig dessutom att gissa (utifrån något så ovetenskapligt som nyhetsrapporteringen i svenska dagstidningar) att om just gängvåldtäkter särredovisades skulle den utländska överrepresentationen skjuta i höjden ännu mer.

  Om DN tycker att en koppling mellan svensk migrationspolitik och våldtäkter är fosterlandsförräderi är jag rädd att verkligheten har förrått Sverige.

  Liked by 5 people

  • Jaxel skriver:

   @Kim

   Tack för den länken. Jag har letat efter den rapporten. Den går inte att få tag i via BRÅ, varken tryckt eller i pdf. De hänvisade mig till KB för lån av tryckt exemplar.

   Ett litet påpekande bara rapporten du länkar redogör för registrerad brottslighet under perioden 1985-1989.

   Från BRÅs senaste rapport (2005:17) som avser data från perioden 1996-2001 kan följande beräknas baserat på tabell 12 och uppgift om respektive grupps andel i populationen:

   Av misstänkta för våldtäkt och dito försök så utgör utlandsfödda och personer med minst en utlandsfödd förälder 54 procent.

   Detta är dock inte hela sanningen rapporten behandlar endast misstänkta gärningsmän som var folkbokförda. Bland misstänkta gärningsmän för samtliga brott var 7 procent icke-folkbokförda. Låt oss anta att samma förhållande gäller för våldtäkt. Detta är antagligen ett försiktigt antagande då våldtäkt är det brott där icke-svenskar är klart mest överrepresenterade (tabell 12). Med detta antagande så blir andelen misstänkta gärningsmän som är icke-svenskar 57 procent.

   Sen bör man självklart notera att detta avser data från perioden 1996-2001 och att vi sedan dess haft en mycket betydande invandring från de områden i världen som visar högst överrisk för brottslighet, Mellanöstern och Afrika (se tabell 9).

   Liked by 3 people

  • BOM skriver:

   Nej alla invandrare är naturligtvis inte kriminella. Jag aldrig hört någon person säga motsatsen. Så var det med den argumentationen.
   Jag är sedan mer än fyra år gift med en kvinna från MENA. Arab och fd muslim. Våra närmaste vänner är också arabiska flyktingar från Syrien, ateister. (För en muslim är en ateist tom värre än en jude.)
   Detta innebär att jag har mycket information angående attityder hos de som ”flytt för sina liv”. Det gör mig ”vettskrämd”. Tror någon att de är tacksamma? En minoritet! En mycket vanlig uppfattning är att det de otrogna tror sig äga, i själva verket tillhör de trogna. Det är bara att ta för sig.
   Bland många, särskilt bland somalier, finns uppfattningen att det är synd (haram) att arbeta för otrogna (kufár). Istället ska man föda barn och leva på bidrag. På så sätt kommer Sverige att på inte alltför lång sikt vara muslimsk. Av de somalier, som kom 2000, hade endast var femte egen försörjning. Källa: Ivar Arpi, SvD.
   Det stora felet med oss att vi inte förstår hur personer från MENA tänker. Så småningom har jag börjat förstå den enorma kulturskillnaden, som råder.
   Jag vill påpeka att jag hade föresatt mig att vara ”open-minded” vid mitt första besök i Arabvärlden.
   Jag vill också säga att måste skriva under pseudonym med tanke på min frus säkerhet. Profeten har sagt att det är varje muslims skyldighet att ta henne av daga. Gärna på ett bestialiskt sätt.
   Det förtjänar att påpekas att allt IS (Daesh) gör, har stöd i de heliga skrifterna, i Koranen men framför allt i Haditherna. Muslimska Brödraskapet bildades i Kairo 1928. Dess mål är att göra hela världen muslimsk. Hur? Den tredje trossatsen säger: Genom jihad. Jag har kollat med min fru och ja, det betyder heligt krig. Den sista och fjärde trossatsen säger: Det är vår högsta önskan att dö martyrdöden för Allah (eller om det var för Profeten)

   Liked by 3 people

  • akesundstrom skriver:

   Harigt, Kim. Varför kritisera DN, när Patrik gör samma koppling och med en svårbegriplig överdrift kallar detta landsförräderi? För om det nu är belagt att ”nykomna” begår fler allvarliga brott än infödda, så är det givetvis i riksdagen ansvaret ligger. Inte nödvändigtvis p g a själva migrationspolítiken, men via rättsväsendets förfall och bristen på effektiv brottsbekämpning.

   Gilla

 7. Leif Vogel skriver:

  Men är det inte just Riksdagen som har bestämt att Sverige skall ta in sk flyktingar
  Från just U länder med en dålig syn på kvinnan ?
  Är det inte just Riksdagen som har bestämt en invandringspolitik som gör att vi tar in flest per ca pita i hela EU ?

  Liked by 2 people

 8. JAN BENGTSSON skriver:

  Vi måste självklart införa Arabiska som första utländska språk i skolan.
  Synnerligen framsynt av våra politiker, då är vi förberedda för vad som kommer!
  Vi kan då tom njuta av, att läsa Koranen på originalspråk.
  Skrotar vi Engelskan , så får världen inte veta om hur illa det ser ut i Sverige)

  Lysande Sickan, Du får bli utbildningsminister!

  Liked by 2 people

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Har det verkligen blivit så illa att den stora tidningen vill lägga locket på och förbjuda/ skrämma landets medborgare till tystnad ungefär som man gör i diktaturstaterna! Säkert sågs man som landsförrädare i Nazityskland om man reagerade mot raspolitiken, eller i Sovjetstaten om man kanske ansåg att kollektivjordbruken var fel eller för den delen i dagens Kina om man motsätter sig de 7 förbjudna frågorna som man inte får yttra sig om.
  Har den stora tidningen verkligen sjunkit så djupt? Vad anser den stora tidningen om den stackars egna fotografen som blev slagen och misshandlad häromdagen i Rinkeby. Att berätta om detta är det också landsförräderi?

  Liked by 3 people

 10. oppti skriver:

  SD är en liten sekt som vi inte gillar-säger partierna samfällt-varvid SD seglar upp som största parti i Yougov.
  Svenskarna är kanske mer vana att se bakom floskler och propaganda.

  Liked by 5 people

 11. Jennifer skriver:

  Tycker att detta är ett tråkigt raljerande över den hemska situation som Sverige hamnat i. Tycker dessutom att slutklämmen om våldtäkt är —-
  Nej, jag är inte PK mycket långt därifrån – men jag tänker inte stämma in i en kör som förråar debatten.

  Synd för många artiklar är annars präglade av humanism och ganska läsvärda, speciellt Mohammad Omars

  Gilla

  • Min svarta skånevåg skriver:

   Nej du är pk. Din tid är förbi, det har gått så långt att hårt måste sättas mot hårt, din fantasi rymmer inte de fruktansvärda händelser som nu uppmuntras av etablissemanget, våldtäkter och mord. Ej heller hur kvinnor har det i muslimska länder. Det är inte Patrik som är rå, det är verkligheten.

   Liked by 10 people

   • Jennifer skriver:

    Svarar normalt inte på personliga genmälen men gör ett undantag.

    Min fantasi är inte begränsad och min tid är inte förbi. Skulle det trots allt vara fallet går mina kvinnliga, humanistiska och empatiska gener vidare till mina döttrar som alla arbetar inom välfärdssektorn och gör skillnad varje dag.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    @MIN SVARTA SKÅNEVÅG. Jag undrar tillsammans med dig vem det är som förråat debatten. De som skriver humanismen på sin fana som ett kamouflage.

    Liked by 1 person

   • Bo Divander skriver:

    ”Din tid är förbi…”, vänta några år så är din tid kanske förbi ”Min svarta Skåneväg”. Opinionen växlar relativt snabbt. Det var inte så många år sen som vänstern dominerade ibland väljarna i Sverige.

    Gilla

  • Min svarta skånepåg skriver:

   En okontrollerad empati medför nya våldtäkter varje dag och drar resurser från behövande i närområdet. Se målkonlikten. Någon som utmålar sig som emblematiskt empatisk är i nästan alla fall en hycklare. Vi behöver folk i vården, inget tvivel om den saken. Men de räddar oss inte från islamiseringen. Det är tid för andra metoder och andra människor. Man kan inte styra ett land baserat på empati.

   Liked by 3 people

  • uppstigersolen skriver:

   Stackars Jennifer. Men det kommer väl alltid att finnas människor som inte förstår verkligheten ens när den slår in dörren och tar allt vad de kommer åt och bränner upp resten.

   Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   Språkets funktion är att kommunicera verkligheten. Godhetsknarkare har gjort verkligheten extremt förråad. Därför blir också språket råare. Ja, förutom för godhetsknarkarna då, de fortsätter att sjunga med änglarna och gör därmed världen ännu råare.

   Liked by 1 person

 12. Hortensia skriver:

  Jag skrattade så jag grät, Patrik, och jag är så oerhört tacksam för att du outtröttligt fortsätter skriva dina kloka, underfundiga, modiga, konstruktiva och alldeles… alldeles underbara texter.

  Tackar och bockar och bifogar lite allvarsammare ord av Jonas Vesterberg:

  ”Hur exportberoende man än är så är ett land inte en produkt vars främsta syfte är att säljas på den internationella marknaden. Poängen med en demokratisk statsbildning är att garantera medborgarnas välbefinnande, trygghet och frihet. Våra politiker och myndighetschefer borde ta tag i våra problem istället för att ägna sig åt att tjafsa över landets image.”

  https://ledarsidorna.se/2017/02/sanningens-renassans/

  Liked by 4 people

 13. Arne skriver:

  Detta har jag upplevt på nära håll, jag har jobbat i Japan med FoU inom strålningsfysik, på den gamla goda tiden. Japan som andra länder som inte har kärnvapen forskar ändå i ämnet, de hade exempelvis stort intresse för den tritiumexpertis som fanns i Baltikum, själv jobbade jag med neutronpumpade lasrar, en idé från Reagans StarWars. Jag lärde mig hjälplig japanska men i när man står i Japans största kärnforskningsinstitut så är det ändå något av en barriär när hyllmeter efter hyllmeter är på japanska… Det är väl därför spioner på film alltid är så bra på språk. Det upptäckte min kollega från Lettland när av en tillfällighet det bodde en ung japansk kvinna i den lilla byn på landet där vi jobbade som kunde, av alla språk, lettiska! De var tillsammans ett tag men när min vän ändrade forskningsområde så tappade hon intresset och fick jobb på japanska ambassaden i Lettland. Själv stötte min fru ihop med en irakiska när vi bodde i ett annat land som var kristen flykting enligt utsago och hör och häpna, hon kunde perfekt svenska så de blev goda vänner. Hon hade aldrig varit i Sverige, och jag vet inte varför men min koran som är 10cm tjock fick jag av henne. Jag umgicks även med kineser i japan som gjorde allt för att lära sig japanska, de fick dock aldrig samma tillgång som jag till japernas bridreaktorer där jag jobbade ett tag. När en av kineserna dristade sig till att prata om kinas kärnvapen på språkkursen så blev den andre mycket gramse. Vad gäller arabiska och persiska så hade jag under min studietid flera från denna sfär på mina kurser, en av dem ville göra exjobb på ett av våra kärnkraftverk men blev stoppad av SÄPO, hur är det idag?

  Hur som helst, språket är viktigt så Patriks ide kanske skall prövas, vi kan ju inte ha det så att folk pratar skit om Sverige.

  Liked by 2 people

 14. Christer Carlstedt skriver:

  Vissa av våra media måste uppleva tillvaron som grovt orättvis och högst frustrerande.

  För det första så vill man uppenbart inte att folk skall få veta alltför mycket om hur sakförhållandena är i landet. Man kan ju inte lita på att korkade Svenne begriper hur bra allt är om han får reda på att det brinner bilar i vissa stadsdelar titt och tätt och att folk skjuter på varandra.Viss skadebegränsning kan man ju åstadkomma genom att avidentifiera de som gör det, så att korkade Svenne inte får för sig att det är någons ansvar.

  Media begriper dock att man måste sälja ett antal av sina produkter för att få ihop till sin månadslön eller arvode.
  Till och med mediehusen tror sig förstå att de helt oförargliga reportagen om 80-åriga Magdas födelsedagskalas med tjugotre gäster varav två äldre än hon själv (det serverades prinsesstårta förresten!), inte kommer att generera några större intäkter.
  Följaktligen måste man under fullt förståelig vånda servera litet våldsamheter, eftersom det är det som populasen efterfrågar.
  Så är man då tillbaka i talesättet om att ”hur man vänder sig så har man ändan bak”.

  Korkade Svenne har av någon märklig anledning fått för sig att det blivit värre med åren och enfaldig som han är så kopplar han bilbränder, stenkastning på blåljuspersonal, skjutningar etcetera i vissa stadsdelar till det faktum att det bor osedvanligt många invandrare just där och att det kommit väldigt mycket ”flyktingar” de senaste åren, vilka har inkvarterats just där.

  Nu kommer man på en flott lösning. Högsta hönset bland lagstiftarna i landet och hans viceamiral berättar att det inte alls blivit värre. Det ser ut lika dant som i BRÅ´s förra undersökning från 2005. De blir stöttade av experten Jerzy Sanecki, som nickar bifall och håller med, med det lilla tillägget att den här överrepresentationen man kan se beror på socioekonomiska faktorer.

  Jaha, säger korkade Svenne, som inte tycker sig ha större skäl att lita på de här figurerna. Plocka fram statistiken på det då!
  Nej, det behövs inte säger viceamiralen, för det är så som jag säger. Jerzy S nickar med.

  Nu härsknar korkade Svenne. Han har nämligen alldeles på egen hand räknat ut att om viceamiralen och Jerzy kan säga att det inte har blivit någon skillnad sedan 2005 så finns följaktligen statistiken som skulle kunna visa det. Annars kunde ju de här herrarna rimligen inte veta?
  Korkade Svenne är inte dummare än att han begriper att det kostar någon miljon eller två att fixa fram den statistik han vill se, men det måste ju rimligen vara en spott i havet jämfört med den prestigeförlust det innebär för etablissemanget att ha denna (enligt dem) onödiga diskussion.

  Korkade Svenne tänker också som så, att han tror att de här herrarna blåljuger, eftersom de inte vill visa vad de sett.
  Han har också räknat litet på sin kulram och får inte plus och minus att stämma riktigt med vad herrarna berättar.

  Svenskarna har sedan 2005 blivit obetydligt fler. Däremot har invandrarpopulationen fördubblats från en miljon till två. Eftersom invandrarna hade en flerfaldigt högre besöksfrekvens hos polis och rättssystemet i stort så borde rimligen då ett större antal av de begångna brotten i dag kunna hänföras till invandringen?

  Beslutsfattarna och medierna är halsstarriga och försöker nu få det till att den som öppet ifrågasätter den påbjudna ”sanningen” gör det i avsikt att försämra bilden av landet.

  Är det inte i själva verket så att om alla svalde och bet ihop, så skulle det snarast tyda på hjärntvätt enligt kommunistmodell?
  DET vore verkligen att sänka bilden av Sverige i omvärldens ögon.

  Gilla

 15. Nils Dacke skriver:

  Eftersom det i realiteten är svensk godhetsknarkande msm-media och vänsterinriktade statstjänstemän som styr landet så skulle dessa parter inte protestera om vår yttrandefrihet på nätet kraftigt skulle inskränkas och att mötesfriheten kraftigt begränsas för s.k rasister och nazister. Vilka msm-media höjde sin röst när Jimmie Åkessons möte i Umeå stoppades av skrikvämstern ?inte en enda vad jag kunnat hitta. Sverige är en demokratur.

  Liked by 2 people

  • peosahlin skriver:

   ”Om vår yttrandefrihet på nätet kraftigt skulle inskränkas och att mötesfriheten kraftigt begränsas för s.k rasister”
   Men det är ju detta som håller på att ske, redan! Lyssna på kunke och v-folk har ju stoppat möten ända sedan Ians och Berts tid.

   Gilla

 16. Carl G. skriver:

  DN-fotografen blev INTE misshandlad i Rinkeby på grund av att han arbetar som fotograf. Utan för att han såg svensk ut.

  Nåt att tänka på när Expressens kulturchef och Dagens Nyheters chefredaktör gråter krokodiltårar över hotet mot pressfriheten (eller vad de kallar det).

  Det var ett rasistiskt dåd. DN-fotografen hade kameran innanför jackan och den syntes alltså inte. Det berättar han själv om i Dagens Nyheter. Alltså gav sig lynchmobben inte på mannen för att hindra honom utföra journalistiskt arbete. Utan hans svenska utseende.

  Smaka på det, svensk! Är du blond och blåögd är det fara för ditt liv att beträda en no go-zone i Sverige.

  Liked by 4 people

  • Anders F skriver:

   De värsta rasisterna kallar vidsynta svenskar för detsamma. Så har även jag börjat sortera folk numer. Trist, men ren självbevarelsedrift.

   Gilla

 17. Min svarta skånepåg skriver:

  Efter att ha läst på avpixlat att SD har fått in en artikel i Wall Street journal så känns detta som ett genombrott. Istället för att SDs allierade utomlands nu finns i östeuropa så har de nu presidenten i USA på sin sida, verkligheten mot utopisterna. Något har hänt, kanske realister världen över nu kan förenas och se Sverige för vad det är, ett misslyckat utopiskt vänsterliberalt experiment. Hoppas samma sak sker i land efter land i Europa.

  Liked by 5 people

  • akesundstrom skriver:

   Misslyckat experiment förvisso, men ingalunda ”vänsterliberalt”. Det finns absolut ingenting liberalt (i ordets sanna bemärkelse) i svensk politik, minst av allt i folkpartiets förment liberala program. Och för övrigt inte heller någon sann socialdemokrati i mäster Palms anda. En maktelitens blocköverskridande och repressiva diktatur är en mer korrekt beskrivning av dagens Sverige.

   Gilla

 18. gmiksche skriver:

  Läste just i The Spectator att

  • The Supreme Court upheld a rule forbidding British citizens from bringing a foreign spouse into the country unless they earn at least £18,600 a year.

  Britterna törs. Utan att anklagas för rasism.

  Liked by 4 people

 19. Anders F skriver:

  Någon påpekade en gång, a propos gränslös tolerans och dödslängtande förståelse, att t ex Fi:s extremfeministers möjligheter att komma till tals beror på att det finns en kraftfull makt i bakgrunden som upprätthåller just möjligheten att säga vad man vill. Tillspetsat: Den dagen en galen jihadist håller en kniv på deras stupe och kräver sex och underkastelse är deras ”lika värde” och annat fint tal kapitalt värdelöst. Då vill de att en 90 kg elitsoldat eller nationella insatsstyrkan (SEAL? Spetnaz?) bara skjuter bort den.

  Vi gör rätt i att ”problematisera” feminismen. Jag gör det ofta i diskussioner och ibland fungerar det.

  Gilla

 20. Göran skriver:

  Det är inte Sverigebilden som är problemet utan, för vänstern, bilden och följderna av de grandiosa vänsterprojekten, fr.a. den i praktiken oreglerade invandringen. Det är därför skon klämmer så förfärligt nu för vänstermedia och vänsterfolk i allmänhet, eftersom en dålig bild av dessa projekt hastigt börjar sprida sig worldwide, och som också plötsligt och som på kommando föranleder alla upphetsade artiklar om fake news etc och t.ex. ABs bisarra semantiska diskussion om no-go-zoner.
  När vänstersinnade pratar om ökad trygghet och visar siffror på att vad andra iakttar i verkligheten inte är sant, är det bilden av sina projekt de är rädda om. Det FÅR inte vara fel med en obegränsad invandring. Alla människor från fr.a. MENA, som kommer hit delar egentligen svenska värderingar och när det går snett i förorterna är det i själva verket de ytterst rasistiskt lagda svenskarnas fel och att vi lägger för lite pengar för att stötta dem.

  Liked by 2 people

  • cmmk10 skriver:

   ” Det FÅR inte vara fel ..”

   Kanske något av pudelns kärna här! Allt vad vänstern har gjort i form av grandiosa ”språng” verkar ha givit den vanliga människan ett elände. Om nu ytterligare ett projekt visar sig vara samma andas barn av vansinne, så undrar åtminstone jag vad de skall hitta på för nytt projekt.
   Befarar tyvärr att detta inte är ”slutstriden” mot denna hydra; vänstern har ju visat sig vara en faktaresistent bungy jump-hoppare – ju hårdare du slår den i huvudet ju högre studsar den upp!

   Gilla

 21. Hilda skriver:

  Ja, svenskar talar som sagt ”lite” engelska. Anne-Sophie Näslund, våpet i videon ovan, är utrikeskorrespondent för Expressen, och sitter och yrar om ”neeejsists” på svengelska.

  Det är så pinsamt att jag knappt klara av att titta. Jäkligt cringe alltså, som kidsen säger.

  Gilla

  • Min svarta skånepåg skriver:

   Ja, hur blir man korrespondent i USA med den engelskan? Jag slutade att titta, problemet är att när oppositionen är så dum men ändå besitter makten så är den omöjlig att nå, från Löfven till Lifvendahl och Wolodarski. Äntligen kom då Trump och visade vägen fram, vi behöver inte övertyga dem, det är slöseri med tid. Pratets tid är över, de på rätt sida vet vad som behöver göras. Det är slut med kvinnlig empati som lösningsmetod för allt och tid för manlig rationalitet och måttfull våldsanvändning.

   Liked by 1 person

  • Magnus Ström skriver:

   Dessutom påstår hon sig varit i USA i 4 år, men pratar sämre engelska än min 15-årige son som lärt sig av diverse dataspel(kanske lite i skolan),

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Hu! Jag fyller på med mer gastkramande klartext. Jan Tullberg:

    ”Det svenska etablissemanget diskuterar nu som om den centrala frågan är om vi ska ha invandrare utan jobb eller invandrare med låglönejobb. Svenska folket tycker att våra samhällsproblem är så stora att vi inte behöver importera fler problem, men massimporten fortsätter. Migrationsverket räknar med stora befolkningsförändringar under femårsperioden 2017-2021. Den senaste prognosen på ansökningar är 213.000 för asyl, 341.000 för anhöriga och till detta kommer arbetskraftsinvandring vilket ger 700.000 ansökningar totalt, det vill säga 140.000 per år. Till detta till kommer att invandrarna genererar ett födelseöverskott på 25.000 per år. Den våldsamma folkökningen fortsätter.”

    http://www.friatider.se/tro-inte-p-politikerna-infl-det-kommer-bara-forts-tta

    Gilla

 22. Lennart Bengtsson skriver:

  Dagens svenska vänster är närmast att jämföra med katolska kyrkan under senmedeltiden som med alla medel bekämpade allt som stred mot bibelns lära som den heliocentriska världsbilden med solen i centrum och inte jorden. Idag bekämpar de med samma iver och fanatism sin sociologiska världsbild där verkligheten vägrar att bekräfta ideologin. Det är kanske därför som den nya vänstern har så mycket gemensamt med islam som idag står på samma nivå som kristendomen under medeltiden.

  Gilla

  • gmiksche skriver:

   Under senmedeltiden existerade enbart den geocentriska värdsbilden. Den var allenarådande även när Martin Luther spikade upp sina teser Kopernikus publicerade sin teori om den heliocentriska världsbilden på 1540-talet. Således är påståendet att den katolska kyrkan under senmedeltiden bekämpade bibelns heliocentriska världsbild dubbelt fel.

   Liked by 1 person

 23. vadskalljagvlja skriver:

  Jag satte Din text i halsen, Patrik Engellau. Jag brast i gråt. Jag förstod inte att det var satir, förrän jag började närma mig slutet av texten. Tydligen var min intellektuella förmåga helt satt ur spel där.
  Jag har egen, yrkesmässig erfarenhet av arbete med flyktingar, spridd under 3 decennier. Jag är själv invandrare, av den sorten som kom till Sverige med få slantar i fickan och utan yrkesutbildning eller språkkunskaper. Det fanns gott om arbete. Jag kom en fredag – började arbeta på tisdag.
  När jag så kom i kontakt med flyktingar fick jag lära mig 3 saker: 1) En del var inte flyktingar i egentlig bemärkelse. De reste hem på semester så fort de fått put. 2) Alla utan undantag sade sig bli fängslade eller dödade så fort de landade i hemlandet efter utvisning – även de som reste hem på semester. 3) Det florerar ett ohämmat svenneförakt bland invandrare, även i den grupp som jag tillhör. Det är rasism på hög nivå, det är bara det att svenne vet inte om det.
  Nu en välbehövlig nyansering. Alla är naturligtvis inte rasister, inte ens bland invandrare och flyktingar. Men de som väljer att inte lära sig språket, inte skaffa sig arbete och som medvetet bosätter sig nära sina landsmän och lever efter sin egen kulturs sedvänjor förblir isolerade och opåverkade av svenskt samhällsliv och kultur. Jag har mött många av dem i yrkessammanhang. Jag kan stå ut med att man inte tar mig i hand – men inte att man fräser ”haram” åt mig.
  Till sist orsaken till mina tårar. För mig har Sverige varit det land där jag har kunnat yrkesutbilda mig i två omgångar: först på gymnasial nivå, sedan universitetsutbildning av längre sorten. Detta tack vare ett generöst studiemedelssystem som räcker till att leva på medan man studerar (om man inte som jag ändå väljer att arbeta för att minska studieskulden då.) För mig är Sverige ett kärt land, ett bra land. Mina barn har haft alla dörrar öppna till utbildning och arbete. Mina barnbarn har det bra.

  Jag ser förstörelsen, den ekonomiska, sociala och kulturella förödelsen. Jag är fosterländsk i själ och hjärta. Jag är inget troll.

  Liked by 3 people

  • csaba43 skriver:

   Håller med dig till 100%. Jag kan efter femtio år i Sverige inte fatta att svensken i gemen köper alla lögner som många ”flyktingar” matar dem med. Att majoriteten av svenskar inte vill ta till sig att fly och i ordets djupaste bemärkelse, kan man bara till närområdet! När har vi börjat gränsa till MENA ,Nordafrika eller Afganistan? Vill gärna tillägga att jag är också oändligt tacksam för de möjligheter jag har fått. Mao, stolt assimilerad medborgare.

   Liked by 2 people

 24. Lite från håll skriver:

  Det tog lång tid, mycket, mycket lång tid. Men nu är tystnadens tid bruten. Nu börjar människor tala om olika kulturer och värderingar. Migrationens olika facetter glimmar dagligen till som händelser och skeenden. Samtalsklimatet om migrationen har länge varit en fars, men nu sker en förändring. Under lång tid hölls svenskarna tillbaka i tukt och förmaning.
  En förlamande tysthetskultur gällde. Enbart vissa fick yttra sig, och då efter en certifierad mall. Men det fungerar inte längre. Människor har tröttnat på att målas ut som de onda. Primitiv skuldbeläggning av oskyldiga fungerar inte längre. När skuld och oskuld fördelas orättvist, slutar människor att lyssna, och känner sig svikna. Poserandets övermoral tappar kraft. Pendeln är nu på väg åt andra hållet. Nu är även ironi möjlig. För bara något år sedan var det inte så. Människor börjar rentav raljera och skämta om sina tidigare plågoandar. Krökta ryggar sträcks. Och det är verkligheten själv som korrigerar. Skruvade bortförklaringar tappar kraft eller faller platt till marken. Enbart högt tonläge räcker inte längre, för att tysta. Böcker med fakta finns samlat, och läses av allt fler. Kunskap sprids organiserat. Att piska fram syndabockar och slå vilt omkring sig med moraliska pekpinnar, tillhör nu det förgångna. Medvetenheten om medias filtrerande och egna agendor blir också allt större. Även egna erfarenheter kryper in i vardagslivet, och möter andras. Och fortfarande är det ett och ett halvt år kvar till riksdagsvalet. Och verklighetens informerande flöde fortsätter rinna. Stigmats tid är slut. Kraften har lämnat de självutnämnt rättrogna. Verklighetens tid är här, om än med visst bakgrundsmuller. Som när slagregn fallit och åskmolnen drar förbi.

  Gilla

 25. Sixten Johansson skriver:

  Kul, Patrik! Jag har på känn att med lite ideologisk tvätt, mangling och strykning av texten skulle tänkareliten på Södertörns högskola och vissa partikanslier bredbent kunna stå upp för budskapet. Men låt dem sitta kvar, kvarsittare som de är.

  Hysterin och paniken i systemmedia och politikerklassen är förståelig, för de har nog börjat känna att marken under den flumvänsterliberala korankompatibla fundamentalismen börjar skaka och de vet inte var de ska ställa sig, för deras tro bjuder inga alternativ. Sverige fortsätter att stå i brännpunkten för det politiska intresset, därför att Sweden är det idealiska exemplet, det ovedersägliga beviset på socialismens inneboende omöjlighet, absurditet och självdestruktivitet. I full enighet lyckades sjuklövern regndansa fram en perfekt storm över det på ytan så lyckade mjuksocialistiska landet – och nu står de hjälplösa som barn inför stormens härjningar!

  Den humanitära stormaktens omskrutna demokratiska Libero-socialism, föredömet för hela västvärlden – en urstark och okrossbar Volvo – visade sig bara vara en skruttig mopedbil, som drivs av en Schymansk sedelförbränningsmotor. Sex dialogpoliser traskar före och tvångsindriver nya sedlar, medan sex turas om att putta på skrället när bränslet inte räcker. Och sex går omkring med silvertejp och sätter Författarförbundets beprövade yttrandefrihetsmunkavle och en patriotsvensk anti-tafs-handfixering på alla yra henshöns som vågar skratta och peka finger.

  Liked by 1 person

 26. Jaxel skriver:

  Har inte läst DN:s artiklar, men kan det inte vara ett (försök till) retoriskt grepp, att så att säga angripa en meningsmotståndare med deras egna argument. Så skulle jag kunna tänka mig att göra om jag hade suttit där på DN.

  Gilla

 27. Lennart Bengtsson skriver:

  GMILSCHE

  Förlåt det uselt formulerade texten som lätt kan missförstås. Bibeln och kyrka höll på den geocentriska uppfattningen ( med jorden i centrum) medan vetenskapen tidigt förde fram den heliocentriska uppfattningen ( med solen i centrum) och med känt resultat som vi alla känner till.

  Gilla

 28. Mats Matsini Ljungkvist skriver:

  – Vad ÄR egentligen ”fosterlandsförräderi”?

  Det värsta sådant var väl 1995 när vi styrda av statlig propaganda, vid folkomröstningen, bugade för EU, satte andras överlagar ÖVER vår grundlag (vilka vi ändå inte vågar följa), öppnade våra gränser (läs; ‘hjärtan’) och började betala medlemsavgift?!
  – Säg, vad större kan ett förräderi mot riket vara?!
  Begreppet ”fosterland”, kan vi uppriktigt glömma!
  Underlaget för DET, nedmonterades i o.m. ATT riket/staten ‘frigjorde’/liberaliserade sig från kyrkan, dess moraliska bundsförvant sedan rikets tillblivelse!
  Då, på 60-talet, när nationell fostran klassades som ”sunt förnuft”, hånades, bespottades, förnedrades, kort sagt individualiserades bort, ut i det mörka kosmos av ”utmaningar”!
  – ”Frihet! Jämlikhet och Solidaritet!” –

  http://www.kirab.se/sap/faktabas/kunskapide.html
  …ta Osäkerhetens utsträckta hand! Le varmt, och starta en utredning!
  Var inte rädd! Det kommer alltid nå’t gott ur all plåga!
  Se nazismen t.ex! Om inte Hitler gjort som han gjorde, så hade aldrig fredens ofantliga glädje funnits!!

  – TA TILLBAKA SVERIGE ÅT SVENSKARNA!!!

  Gilla

 29. Bromma1214 skriver:

  OT, min fru o jag lever under mkt små förhållanden. Vi hankar oss fram, inte mer.
  Vi har inga sociala problem, som sprit och droger etc. I höstas sökte vi ekonomisk
  Hjälp sociala enheten. Besöket slutade i , ” går inte att komma här o tro att man kan få pengar
  Man måste sköta sin ekonomi” Min fru började storgråta , vi lämnade snabbt mötet.

  Gilla

 30. Björn skriver:

  År det inte märkligt att ”kändisar” och artister, som själva blivit utsatta för, och beklagat sig över, ”fake news” från kvällsblaskorna tidigare, nu köper och hyllar all skit som skrivs om Trump?! Snacka om dubbelmoral och hyckleri!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.