Moderaterna hjärta SD lika med sant

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

I en debattartikel i Aftonbladet den 19 januari menar Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra att det blivit dags att byta regering. Hon vill gå från opposition i ord till opposition i handling.

”Sverige står inför omfattande samhällsproblem. När motsvarande uppemot en miljon människor lever på bidrag i stället för av arbete, när tusentals unga lämnar grundskolan utan godkända betyg, när kriminella gäng tagit över hela områden – då är vårt land på väg åt fel håll.”

Det här betyder att Kinberg-Batra kan tänka sig att fälla vänsterregeringen med stöd av Sverigedemokraterna, något som Jimmie Åkesson självklart välkomnar. Men det har större effekter än så: det är ett stort kliv framåt i SD:s normaliseringsprocess, att bli ett parti som andra. Moderater som tidigare har varit ängsliga för att öppet umgås med sverigedemokrater kan bli mindre ängsliga. Faktum är att en majoritet inom M vill ha SD-samarbete.

Annie Lööfs parti vill inte vara med och fälla vänsterregeringen utan vill fortsätta agera stödparti åt Löfven. Hon trivs nog med att se Centerpartiet växa av missnöjda, liberala utopister. Men det är själviskt att sätta sitt eget parti framför nationens intresse: att Sverige får en duglig regering.

Kinberg-Batra öppnar alltså för ett samarbete med SD. Hon är försiktig, förvisso. Men riktningen är tydlig och jag tror inte att det finns någon återvändo. Flörten kommer att övergå i kyssar. Därför att det är det enda sättet att sänka Socialdemokraterna och få en högerregering. Och för att svenskarna tycker att 1) invandringsfrågan är den viktigaste frågan, 2) invandringen är för stor och 3) SD har den bästa invandringspolitiken.

Visst kan, och har, Moderaterna kopierat SD:s invandringspolitik. Men det har bara stärkt SD. Det finns som jag ser det ingenting som M, kopian, kan göra för att få större förtroende i invandringsfrågan än SD, originalet. Och SD försvinner inte. Flera mätningar visar att SD redan är största parti. Då återstår inget annat än samarbete. Slutsats: Moderaterna hjärta SD lika med sant.

Svenskar är solidariska och vill hjälpa flyktingar, men inte på ett sådant sätt att Sverige förändras och blir mer likt länderna som flyktingarna flyr ifrån. Den nuvarande politiken har misslyckats och inget tyder på att den kommer att lyckas i framtiden. Ju längre den havererade invandrings- och integrationspolitiken fortsätter, desto fler Rosengård och Rinkeby kommer vi att få.

Och det vill inte svenskar ha, svenskar vill ha en rimlig, reglerad invandring där invandrarna anpassar sig till svensk kultur och svenska värderingar. Det är dock för sent med det nu. Det har nått sådana proportioner att någon mer asylinvandring inte är möjlig. Istället måste resurser läggas på att lösa de problem som den dåliga invandrings- och integrationspolitiken har lett till. Vi behöver alltså asylstopp i förening med en ny assimilationspolitik och stimulerad återvandring.

Ett bättre sätt att hjälpa flyktingar är genom insatser i närområdet. Då hjälper man fler för mindre pengar och vi slipper också segregering och militant islamism i Sverige. Minns ni reportaget i Aktuellt kvällen den 24 augusti 2015? En reporter besökte Rinkeby i sällskap med den före detta muslimen Mona Walter. Hon är nu kristen och kritisk till islam. Både Walter och reportern blev bortjagade av ett gäng unga män som skrek ”Hora!” och ”Det här är inte Sverige!”

Detta är ett resultat av vår så kallade ”humana” invandrings- och integrationspolitik: att inhumana värderingar med rötter i underutvecklade länder präglade av intolerans, kvinnoförtryck och islamisk fundamentalism brett ut sig i vårt land.

30 reaktioner på ”Moderaterna hjärta SD lika med sant

  • Borjön skriver:

   Inte ens detta begriper Centerpartiet, att vi inte kommer att kunna försörja alla med mat. Det visar hur långt partiet har rört sig bort från sina rötter (bönderna).

   Gilla

  • Claes H skriver:

   Tack för den! 40 miljoner i Sverige tror hon från Maramö att vi kan bli!
   Fast ok: Redan innan jag såg hennes funderingar i den här videon (1:18) visste jag ju att C inte var något jag skulle rösta på.

   Gilla

 1. Svart kaffe skriver:

  Det är värre än så, vi har en total kollaps och det skulle folk inse om våra medier bara beskrev verkligheten, låt media åka in dagligen och på kvällen i Rosengård, Angered och på Järva och se hur många reportage som blir gjorda. Istället har vi tafs-Ygeman, eller är det Ynkeman som bara fortsätter som inget hänt, jag gissar att Eliasson har så pass allvarliga hållhakar på ett antal inblandade att han dikterar villkoren för nog måste till och med Ygeman inse att bara på det beslutet så kommer S att förlora 5% av väljarna till innan valet 2018, det är inte bara M som blöder till SD.

  Jämför med USA, i GP en alarmistisk artikel om upplopp och bilbränder i Washington, skriven av någon med arabiskklingande namn (GP verkar ha samma gap mellan ledarskribenter och de andra så kallade journalisterna, eller skall vi kalla dem propagadister, som SvD). Låt oss undersöka talen, vad jag kan förstå 217 arresterade, 28000 poliser och en bil som brann, eller två beroende på källa.. Jag letade lite och det verkar som en eller två bilar brann.. Det verkar vidare som om det var till största delen en helt vanlig demonstration med en mycket liten klick på ca. 500 maskerade anarkister (var det AFA på semester) varav polisen alltså arresterade 217 stycken. Man kan även läsa att man sparkade på papperskorgar…

  Jämför med Ynkemans Sverige, 100 våldsamma ungdomar med 20 tungt kriminella i bakgrunden, 10 brända bilar, 10 poliser (i bästa fall) som hukar under smällare och stenkastning och 1 arresterad och ingen dömd, så klart, varenda vecka, är efter år.

  Jag vidhåller att vi behöver professionell hjälp från annat land.

  Gillad av 6 personer

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  ”Vi behöver alltså asylstopp i förening med en ny assimilationspolitik och stimulerad återvandring”.

  ”Detta är ett resultat av vår så kallade ”humana” invandrings- och integrationspolitik:
  att inhumana värderingar med rötter i underutvecklade länder,
  präglade av intolerans, kvinnoförtryck o islamisk fundamentalism brett ut sig i vårt land.”

  BÅTTRE O KLOKARE KAN DET EJ SÄGAS!

  Den arbetskraftsinvandring som vi behöver,
  vore bättre att hämta från gamla Östeuropa eller södra,
  där många välutbildade förlorat jobbet!

  Kulturellt avsevärt mer närliggande, o lättare att få in i vårt samhälle!

  SD på FÖRMODADE 25+ procent,
  närmast en garant att galenskapen upphör?

  Borgerlig politik, med ett socialt samvete)

  Även om det blir lite Trumpna miner, så överlever Sverige!

  Gilla

 3. Gunilla skriver:

  Ja, prata går väl an för AKB. För att slå lite blå dunster i ögonen på en del tveksamma som lämnat partiet. Egentligen är hon skiträdd för att regera utan hoppas att det räcker med det mediala utspelet att ge lite effekt på Löfvens politik att gå åt hennes håll. A Lööv sätter egenligen inte aitt eget parti före utan resonerar precis som Löfven och MP o V gjorde tillsammans med Alliansen när man ingick DÖ att man med den ‘satte nationens intresse först’ med hänvisning till ‘det parlamentariska läget’. Man ansåg alltså att nationen var i fara när ett av den illa omtyckt parti genom demokratisk process och på demokratiska grunder kom in i riksdagen. Ingen i media.-maktetablissemanget anser idag att det skulle vara i nationens bästa att regera med ellr enas samarbeta med SD. Och mycket riktigt nu efter AKBs utspel så spydde opinionsskribenter ut sin förfäran och att ‘AKB normaliserar SD’.

  Gilla

 4. kim skriver:

  Mohamed Omars text fångar problemen med knivskarp precision. Exakt denna situation befinner vi oss i, exakt denna utveckling kan vi förvänta oss och exakt dessa lösningsförslag måste vi börja tillämpa. Det som står i vägen är tyvärr ett politiskt prestigespel.

  Gillad av 1 person

 5. Svart kaffe skriver:

  En uppdatering på händelserna i Washington, DN vet att berätta att en högerextrem ledare ”blev slagen i ansiktet”, på min ära! Ring Kojak, Columbo, McCloud, Baretta och flyg Magnum PI från Hawaii, det är en nationell kris!

  Gillad av 1 person

 6. Bamse skriver:

  Ja, Mohammed, du har helt rätt. Tyvärr klamrar fortfarande den s. k. Eliten sig fast vid sitt utopiska multikulturella lyckorike, fastän verkligheten sparkar. Hoppas att AKB:s uppvaknande också sprider sig till kommunpolitiken, eftersom det är där som de största problemen (utmaningarna) kommer att vara.

  Gillad av 1 person

 7. Paul Reichberg skriver:

  I det nya läget som uppstått genom moderaternas och KD:s lappkast måste C och L bekänna färg. För eller mot samarbete med SD.
  Stoppa till varje pris SD:s inflytande över politiken.
  S måste söka samarbete med C och L liksom med V.
  Sverige måste förhindra samma väg som Danmark, Norge och Finland.

  Gilla

 8. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed. Jimmie Åkesson leder ju, med facit i hand, det enda av riksdagspartierna, som genomgående har visat normal hänsyn till svenska folkets vilja, väl och ve.

  DÖ dödade väljarnas tilltro till Sjuklöverpartiledarnas respekt för demokrati och ingen av dem uppvisar ännu några trovärdiga tecken på ånger, eller någon anständig önskan om bot och bättring.

  De är lika ”goda”, maktfullkomliga kålsupare allihop och vår nuvarande, tondöva regering borde snarast bytas ut, men måtte aldrig AKB, eller någon annan reinfeldtkontaminerad partitopp, någonsin bli statsminister i Sverige.

  http://meritwager.nu/allmant/tia-itkonen-reflekterar/

  https://ledarsidorna.se/notis/9746/

  Gillad av 3 personer

  • Statslös svensk skriver:

   Vilken trovärdighet har moderaterna kvar sedan Reinfeldt öppnade våra gränser på vid gavel och släppte in horder med barbarer?
   Tänker nya arbetarpartiet nu bli de nya sverigedemokraterna i jakten på väljare och brist på egen samhällsvision?
   Man häpnar över maktens piruetter och mediala krumsprång. medan landsförräderiet bara fortsätter.

   Gillad av 2 personer

 9. Svart vatten skriver:

  Sverige befinner sig i en allvarlig samhällskris, som från en ekonomisk synvinkel liknar den amerikanska subprime-kollapsen. Det bolånekrisen i USA berodde av var människor, fattiga med lågt betalda jobb, eller inga alls, som ändå fick låna miljonbelopp i kronor räknat av banker stödda av staten via Fannie Mae och Freddie Mac. De fick låna och dessa lån paketerades och såldes vidare. Sverige håller idag på samma sätt på att låna ut (betala ut) pengar till migranter i en förhoppning om att de kommer att betala tillbaka via skatten, det rör sig även här om miljonbelopp över en livstid, mer än i USA faktiskt. Det vill säga att vi, vi som nettobetalar till svenska staten, förbinder oss att försörja en växande skara på många hundratusen som snart kan räknas i miljoner, som aldrig kommer att betala tillbaka, precis som en svart familj i USA som fick låna trots att de aldrig haft ett jobb. Vi bygger därför upp vår egen mänskliga subprimebubbla. Det är inte svårt att räkna på, säg att om ett par år kommer att ha 1miljon människor i Sverige som under sin livstid kostar 4miljoner var (det varierar, i Norge har man räknat ut att en somalier kostar ca 10 miljoner) det blir 4000 miljarder i skuld. Den svenska statsskulden är idag 1400 miljarder och BNP ca 4000 miljarder.

  Den logiska slutsatsen måste bli att gå kort Sverige, precis som i filmen The Big Short. Se den, i Sverige motsvarar VIK, från migrationsverket till socialkontoret, bankerna och husmäklarna som ordnade lån till folk de visste aldrig skulle betala tillbaka. Vi behöver någon hedgefond som kortar Sverige, kreditspreaden ligger på 22bps idag, hur högt kan den gå?

  Gilla

  • Olle Orkan skriver:

   Svart vatten: Det är inte omöjligt att det redan finns en hedgefond som kortar Sverige för att kapitalisera på våra misstag. Jag tänker förstås på den kände finansman som för något kvartssekel sedan tog hem stora vinster när hans fond satsat på att den fasta kronkursen inte skulle hålla.

   Jag noterar att samma finansman också har ett antal stiftelser som arbetar för öppna gränser. Dessa siftelsers tankegods har ett starkt grepp om det svenska etablissemanget.

   Det vore mig naturligtvis fjärran att tro att han avsiktligt bidrar för att öka kaoset i Sverige och Europa för att senare själv kunna dra finansiell nytta av det. Nej det vill jag inte tänka. Den gode finansmannen handlar naturligtvis fullkomligt oegennyttigt. Om det sen visar sig att någon annan del av hans hedgefond har positioner som kapitaliserar på svenska misslyckanden, vilket vi inte vet ännu, så visar det bara att han har de skarpaste analytikerna i sin fond.

   Gilla

   • Vi simmar alla i samma båt skriver:

    Vet du om det någonstans i Soros sfär finns en position att ta, för en svensk småsparare?

    Gilla

   • Svart kaffe (bullarna är slut) skriver:

    Jag känner folk som har jobbat för Soros som traders, jag kan kolla, jag tvivlar på att han denna gång försöker kapitalisera, det är ännu tidigt i den svenska subprimeinvandrarbubblan, folk köpte tulpaner länge.

    Gillad av 1 person

 10. JL skriver:

  Mycket bra sammanfattat på alla sätt. Undrar hur stor del av befolkningen som känner exakt på detta sätt? 30-40%? Fler?

  När kommer övriga känna likadant? När de upplever något som påverkar dem känslomässigt är min gissning. En negitiv upplevelse kopplad till multikulturen kan nog bli en ögonöppnare.

  Fakta har visat sig meningslöst som argument mot de ideologiskt övertygade. Dessa sitter också oftast längst från verkligheten de har åsikter om, och har sällan bott i ett land bortom Västvärlden.

  Gillad av 1 person

 11. rudmark skriver:

  Tur att vi inte har det som i USA, där det finns ett jätte-stoort populistparti enligt Sveriges Radio.
  Och det är ett parti som funnits sedan 1854.
  Hälften av befolkningen har utsatts för fake news och röstat totalfel.

  (Tror visst att de vann valet)

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Trots Alla goda o välmenande råd från våra politiker o ledande media?

   Så synd om stackars Hillary från Åsnorna,
   som bara skulle sopa ihop resterna av Elefanten i rummet!

   Vad skulle vi i FN:s Säkerhetsråd att göra?

   Nog dra(S) några med Trumpna miner,
   dåliga förlorare har det varit gott om i media,
   på ömse sidor av Atlanten!

   Så härligt att kunna andas frisk luft)
   Måtte den även kunna nå Sverige under året!

   Gilla

 12. Hans Nilsson skriver:

  M, KD och SD. S, C och L. MP och V. Sen kan det komma ett nytt parti som kan kasta sand i glädjebägaren för en del kan detta bli problem min INTE för mig.

  Gilla

 13. Henric Ankarcrona skriver:

  Häromdagen hörde jag från en trovärdig källa följande: en kvinna från Östra Afrika, som uppenbarligen bott tillräckligt länge här för att tala god svenska, kommer in på kvinnokliniken på ett sjukhus i Stockholm tillsammans med 8-10 släktingar. När undersköterskan ber familjen lämna undersökningsrummet säger kvinnan: ”svennehora” till sköterskan.
  Behöver mera sägas?
  Hur står personalen ut?
  Gör tankeexperimentet att tilltalet hade haft den omvända riktningen.

  Gillad av 2 personer

 14. Vx skriver:

  Under de år som Löfven suttit vid makten har larmrapporterna duggat tätt, trots högkonjunktur, minusränta och relativt stabila finanser. Här är ett axplock: Överbeläggning inom vården (Dagens Medicin 30/5-2016), sensationella väntetider på akuten (GP 16/12-2016, DN 10/1, SVT 13/1), kris inom cancervården (SvD 6/9-2016), en socialtjänst som går på knäna (DN 7/4-2016), kris inom polisen och färre uppklarade brott (Sydsvenskan 19/11-2016),
  Mycket av det som nu framstår som irreparabelt hade kunnat förhindras, eller i varje fall mildras, om politikerna de senaste decennierna inte hade tävlat i att i regeringsställning förneka framväxten av de problem som de sen i opposition beklagat sig över. Oförmågan att enas om problembilden, att erkänna att motståndaren kan ha rätt i verklighetsbeskrivningen men fel i åtgärdsprogrammet, har lamslagit det politiska samtalet och låst positionerna. Det är absurt att inte minst den traditionella vänstern försatt sig i en situation där den ska agera förnekare av samhällsproblem som främst drabbar de egna väljargrupperna.
  Sverige har mycket stora problem, ”det är dags att se allvaret”, för att citera Stefan Löfven anno 2014.
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-det-är-dags-att-se-allvaret-löfven-1.4124023

  Gillad av 1 person

 15. phnordin skriver:

  Sverige skulle må mycket bättre om Mohamed Omars synpunkter ovan följdes. Det är chockerande att höra Annie Lööf, en politiker i ansvarig ställning, tala lättvindligt om svenska värderingar och obegränsad invandring. Hon ger uttryck för en världsfrånvarande uppfattning. Det är inte första gången.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.