Vi betalar för hedersförtrycket

mohamed omar

Mohamed Omar

I Upsala Nya Tidning den 11 december kan man läsa om en nioårig flicka i Uppsala som har misshandlats av sin mor för att hon vägrat bära slöja. Hon blev slagen med tillhyggen och fick huvudet dunkat i väggen. En lärare berättade för polisen att nioåringen hade tagit av sig slöjan i skolan men tagit på sig den strax innan hemgång och då verkat rädd för upptäckt.

Och i Lund  dömdes två män nyligen till fängelse för att ha hotat och slagit sin 17-åriga syster då hon vägrade att täcka sitt hår med en islamisk sjal. Under rättegången berättade flickan att hennes mor och bröder är mycket religiösa och att de kontrollerade henne i allt hon gjorde. De misshandlade henne, hotade att döda henne och planerade att gifta bort henne med en mycket gammal man.

I islams skrifter, Koranen och profeten Muhammeds yttranden, är det tydligt att kvinnan ska täcka sitt hår och lyda sin man. Om hon är ogift ska hon lyda sin far. Om hon är faderlös ska hon lyda sin bror. En kvinna får inte gå ut utan tillstånd av sin övervakare. Föräldrar har rätt att aga sina barn och en man har rätt att aga sin hustru. Barnäktenskap är tillåtet och Muhammed själv, islams grundare, gifte sig med ett barn. Hon var hans favorithustru.

I Sverige ser jag ganska ofta små flickor som täcker sitt hår med sjal. Det är familjen, den större muslimska gemenskapen och de religiösa ledarna, som uppmanar eller tvingar dem. De tilldelas en roll som muslimska kvinnor innan de har blivit kvinnor och innan de har förstått vad islam är. I den islamiska friskolan Al-Azhar i Vällingby segregeras till exempel flickor och pojkar på gympan.

Yasri Khan gick ut och försvarade den islamiska segregationen på Al-Azharskolan. Han är ledare för den skattefinansierade organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR), grundad av Mehmet Kaplan, vår före detta bostadsminister som fick avgå på grund av samröre med islamister och fascister. Khan vägrar att ta kvinnor i hand och på de möten han arrangerar är kvinnor och män segregerade. Han är helt öppen med sitt stöd till Erdogans islamistiska regim i Turkiet. En regim som vill göra det lagligt för män att gifta sig med flickebarn.

Khan var tidigare aktiv i Miljöpartiet; han var till och med nominerad till partistyrelsen, men när hans islamiska kvinnosyn började debatteras i medierna hoppade han av. Miljöpartiet har länge varit ett tillhåll för islamister. Det finns fler än Mehmet Kaplan och Khan. Ett före detta språkrör i Grön ungdom, Semanur Taskin, som också är Erdogan-apologet, förespråkar i en debattartikel i Aftonbladet segregerade bad i Sverige. Om den islamiska huvudduken ”hijab” skriver hon: ”Jag har inte hört en enda som blivit tvingad att bära hijab.”

Kan hon säga det till den 9-åriga flickan i Uppsala som lever i fruktan för sin egen familj eller till 17-åriga flickan i Lund som misshandlades och hotades till livet? Taskin var också lokalavdelningsordförande i Stockholm södra i den skattefinansierade organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR).

Under midsommarhelgen i år hittades en kvinna mördad på ett asylboende i Mariannelund. Maken erkände att han strypt sin hustru inför ögonen på parets treåriga dotter. Kvinnan hade slutat använda sjal, något som mannen var emot. Efter mordet lade han sjalen bredvid hennes lik. Denne man hade alltså sökt asyl i Sverige. Varför hade han valt vårt land? För demokratin? För sekularismen? För jämställdheten? Troligen inte.

Vad som nu händer är att kvinnoförtrycket i islamiska länder kommer till oss. Det är ett förtryck som kommer från fundamentalistisk islam. I Sverige är det en extrem uppfattning att en kvinna alltid ska lyda sin man. Men i islamiska länder tycker väldigt många, kanske till och med en majoritet, att en hustru måste lyda sin man. Enligt en opinionsundersökning utförd av Pew 2013 är det just vad 93 procent av tunisierna, 92 procent av irakierna och 85 procent av egyptierna tycker. Det är med andra ord en helt normal uppfattning, inte extrem på något sätt.

I september i år rapporterade flera medier om den syriska kvinnan Walaa i Hedemora som misshandlades för att hon inte levde en ”traditionell livsstil” och inte bar ”traditionella kläder”. Det vill säga, hon täckte inte sitt hår med en sjal och hon uppförde sig inte som en kvinna ska enligt fundamentalistisk islam.

I mars i år dömdes en man i Gävle till fängelse för att ha misshandlat sin partner och sin dotter eftersom de vägrade att bära slöja och ”pratade med svenskar”. Han drog partnern i håret, slog henne i ansiktet och hotade henne med kniv. Man kan läsa om det i Gefle Dagblad här.

I år beviljades Sveriges Förenade Muslimer (SFM), en ultrakonservativ islamisk grupp, 535 200 kronor i bidrag av staten för att ”motverka islamofobi”. I en SFM-föreläsning riktad mot unga muslimer under rubriken ”Kvinnan i islam” säger föreläsaren, imamen Muadh Zamzam, att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. Mannen ska vakta sin kvinna och inte låta andra män titta på henne. Hederskultur, alltså. Vi betalar för den.

Och vad ska man säga om Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR), en skattefinansierad organisation som segregerar män och kvinnor och vars företrädare försvarar segregering i skolor och badhus och påstår att ingen flicka tvingas att bära sjal?

År 2009 fick Sveriges Imam Förbund 416 000 kronor i statliga medel för att motverka islamofobi. De startade då hemsidan muslim.se. Ansvarig för hemsidan var Gävleimamen Abo Raad, som senare på Facebook skulle hylla Islamiska statens offensiv i Irak sommaren 2014. På hemsidan kan man läsa att en muslim inte får bli vän med en icke-muslim, inte ens ”tycka om dem”. Det vill säga att en muslimsk flicka skulle bli ihop med en icke-muslim är uteslutet. Det är också förbjudet för muslimer att imitera icke-muslimer i klädstil och uppförande. Det vill säga, en kvinna får inte ta av sig sjalen så som den misshandlade 17-åringen gjorde, eller som den mördade kvinnan på asylboendet i Mariannelund och den misshandlade Walaa i Hedemora. Och många andra.

Jag tycker att våra skattepengar istället borde gå till att hjälpa flickor och kvinnor som lever i islamiskt, fundamentalistiskt förtryck att ta till sig svenska värderingar och svensk kultur. Jag vill inte ha en mångkultur som innebär att förtryckare ostörda, skyddade av så kallade ”antirasister”, ska kunna fortsätta med sitt förtryck i Sverige. Dessutom finansierade av oss. En av skribenterna på hemsidan muslim.se, Hussein Hamad, har en hustru som är klädd i burka. ”Min fru bär burka, men hon har valt det frivilligt”, sade han vid ett skolbesök. Han föreläser ibland tillsammans med Abo Raad, som här den 9 augusti 2011 i Uppsalamoskén. Hamad fick 420 000 skattekronor i lön under två år för att motverka islamofobi.

32 reaktioner på ”Vi betalar för hedersförtrycket

 1. Kim skriver:

  Samma budskap fördes fram 15 november, men det tål verkligen att upprepas. Jag hoppas att Mohamed Omar fortsätter fylla på med fler exempel på hur kvinnor förtrycks samtidigt som skattepengar går till organisationer som propagerar för förtrycket.

  Gillad av 6 personer

 2. Musse skriver:

  Mariannelund, vet ni vilket litet idylliskt småländskt samhälle detta är, eller var… Kommer ni ihåg gängvåldtäkten på ett asylboende? Tidigare var det värsta som hände där när någon trimmade en moppe.

  Gillad av 3 personer

 3. ludde38 skriver:

  I dårarnas paradis delar svenska myndigheter ut pengar till föreningar som agerar rakt emot lagen. Kan ingen väcka dessa dårar och förklara i vilket land de befinner sig och vad lagen säger om jämlikhet och personlig frihet. Att det fortfarande finns svenskar som inte märker smygislamiseringen I landet är obegripligt.
  Tack Omar för att du påminner oss .

  Gillad av 4 personer

  • Gösta Oscarsson skriver:

   I dessa ”svenska myndigheter” så finns det människor av kött och blod.

   Som alltid så funderar jag på hur de förhåller sig till verkligheten. Fattar de sina beslut om pengar hit och pengar dit
   – utan att ha denna information (att de alltså är okunniga)
   – att de aktivt håller sig okunniga (de är alltså ”faktaresistenta”),
   – eller gör man en avvägning där det i och för sig är obehagligt med dessa fundamentalister men att det finns ”ett högre mål” som rättfärdigar pengaflödet.

   Och detta ”högre mål” skulle alltså vara anti-islamo-fobio. Och människor som lider av denna fobi tycker bl.a. inte om diskriminering av kvinnor. Och sådana egendomliga uppfattningar måste väl statliga myndigheter bekämpa.

   Var finns de politiker som öppet kan försvara detta?

   Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Alice Bah Kunkhes fd fögderi delar ut medlen!

   Det är hennes MERIT för att bli Kultur- o Demokratiminister…

   För att demontera kulturen o motarbeta Demokratin)

   Svetsaren är smart…

   Gillad av 1 person

 4. Gunilla skriver:

  Ja, vi vet att ‘arbete mot islamofobi’ betyder ‘arbete för ett islamiskt samhälle’. Och vi skattefinansierar. Jag blir spysjuk när jag ser A B-K som var tidigare GD för den myndighet som delade ut våra pengar och nu minister som den myndigheten lyder under. Vi skattefinansierar arbetet för egen civilisations dödande. Islamistiska organisationer ‘gläds’ nu över den ‘seger’ det innebar när en muslimsk sköterska inte behöver följa de hygienföreskrifter som gäller i Sverige. En specifik religion står över ett lands natuonella lagstiftning. (Westerholms Ledarsidorna). Islam har i vågor genom historien gjort räder mot Europa. En sådan pågår nu. Skillnaden är att nu finansierar vi själva arbetet för vår undergång.

  Gillad av 9 personer

 5. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det märkliga är att det finns inga eller i vart fall få med enbart svensk bakgrund som tar upp detta tabubelagda ämne. Istället är det sådana som Omar eller Amineh Kakabaveh (väl så goda eller godare svenskar än många andra) som får dra lasset. Den senare blev ju tämligen nedgjord i ett debattprogram i TV i höstas där det officiella budskapet var att det är bara påhitt med hedersvåld, dvs hennes undersökning kan man inte tro på, inslaget avslutades med att ett huckle bedyrade hur bra livet är i Göteborg. Den lätt korrupta fd kommunalordföranden fick breda ut sig igår i Aktuellt om sitt feministiska engagemang, inte heller där ett ont ord om hedersvåldet.
  Det är en mycket konstigt fenomen att en grupp i samhället har byggt upp en egen låtsasvärld där vissa saker bara inte får beröras eller rapporteras. Jag har möjligen trott att självkänslan påverkas av detta ljugande men det kanske är tvärtom att man känner sig god eller i vart fall känner någon sorts familjetillhörighet. Jag vet inte var man hittar paralleller i historien till detta sektlika beteende, bland dem som trott att jorden är platt?

  Gillad av 2 personer

  • ludde38 skriver:

   Men herregud, om man accepterar könsseparerad gympa som princip i skolan och könsseparerade badhustider i våra kommuner samt ger islamister rätten att vägra handhälsa, då har vi ju accepterat islamisternas sjuka värderingar om relationer mellan män och kvinnor, där kvinnans främsta uppgift är att lyda mannen. Skall vi verkligen acceptera och vika ner oss för traditioner och regler som emanerar från sharialagarnas värderingar? Du måste väl vara medveten om att islamisterna inte önskar integration på våra villkor och absolut ingen assimilation. Vårt fokus i förhållande till islamism måste väl ändå vara: Stopp och belägg! Vårt land är ett demokratiskt och sekulärt samhälle med starka jämlikhetsideal. Vill muslimer leva efter sharialagar måste de söka sig någon annanstans. Punkt.

   Gillad av 2 personer

 6. Anders F skriver:

  Jag tar inte en muslim i hand. 😉 (Kristna sytemet för hämndreglering: öga för öga, hand för hand. Missförstod jag något?)

  Gilla

  • Ozzie skriver:

   Förstår din ståndpunkt, men en liten rättelse:
   ”Öga för öga” står i Gamla Testamentet, men för kristna gäller Matt 5:38 ”Ni har hört att det blev sagt: Öga för öga och tand för tand. Men jag säger er: värj er inte mot det onda. Nej, om någon slår dig på högra kinden, så vänd också den andra mot honom.”

   Gilla

 7. Ulf Claësson skriver:

  Varför behövs pengar för att motverka ”islamofobi”?
  Att bara självmant sluta misshandla/döda sin hustru/syster/dotter på grund av någon dj-a tygtrasa vore ett stort steg framåt i denna motverkan av ”islamofobi”.
  Helt kostnadsfritt!

  Gillad av 1 person

 8. Thomas Åkerblad skriver:

  America Vera-Zavala drar en lans till försvar för hijabs (Vera-Zavala var ju tidigare aktiv som företrädare för Attac-rörelsen i Sverige). I Göteborgs-Posten är hon upprörd över att svenska CIS-män kallar hijabs för ”huckle”.

  ”Rosenberg, Guillou, Shachar och Wästberg. Varför är det påfallande ofta intellektuella män som tillhör 68-generationen som ser problemen med muslimska kvinnor som valt att täcka håret? Varför?”

  http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/vad-h%C3%A5ller-du-p%C3%A5-med-jan-guillou-1.4030613

  Gilla

 9. Fredrik Östman skriver:

  Var vänlig att inte kalla muslimska fundamentalister konservativa. Konservatismen är en etablerad politisk lära som direkt och omedelbart bygger på den humanistiska principen att det inte existerar några särskilda profeter, utan att var och en har samma möjlighet till transcendens och att transcendens därmed är en privatsak som inte skall få användas som motiv för politiska handlingar. Konservativ politik är politik som inte motiveras transcendent med högre värden, universella rättigheter eller guds vilja.

  Konservatism är precis raka motsatsen till islam.

  Konservatism är inte ett innehållslöst skällsord.

  Gillad av 2 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Det muslimska hedersförtrycket eller kvinnodiskrimineringen är ju inget nytt i Sverige då detta har påtalats under flera år. Inte ens landets feministiska regering eller det feministiska partiet! bekymrar sig om detta. Den sannolika orsaken är att de svenska politiska partierna är mest angelägna att få muslimernas röster i kommande val och då skall man hålla sig väl med dem. En annan möjlighet är att de bedöms efter andra normer än svenskar. De har så att säga inte blivit riktigt vuxna än eller anses som något socialt underutvecklade. Förr eller senare menar man skall de ta sitt förnuft till fånga och bli riktiga feminister. För de, som till skillnad från mig, är lagda åt konspirationshållet kanske tror att det finns en hemlig överenskommelse med mäktiga muslimska krafter att de muslimska migranterna skall sköta sig och inte halshugga, skjuta eller spränga de otrogna i luften om de får hållas med sina uppfattningar.
  Eller också är Sverige ett verkligt mångkulturellt land som strävar efter just olikhet och uppmuntrar till detta. Vissa politiker och tidningar har ju hävdat att olika är bra och liksom lite extra häftigt. Det piggar liksom upp den grådaskiga verkligheten. Att man samtidigt vill assimilera alla migranter går liksom inte riktigt ihop men kanske även detta är en del av tanken- varför skall man nödvändigtvis vara logisk, kanske är det just detta som är en del av den svenska feminismen?

  Gillad av 1 person

 11. Lennart Göranson skriver:

  Jag har länge känt visst obehag över diskussionen på DGS när det gäller islam. Inte för att jag kommer till andra slutsatser. Även jag anser att multikulti är galenskap, och att det måste handla om assimilation, inte integration. Men för att diskussionen är alltför ytlig, kategorisk, konfrontatorisk. Och jag har känt tvekan att delta med kommentarer på grund av de reaktioner jag har förväntat mig.

  Om ni orkar, läs den här artikeln i Fokus, som också kommer till slutsatsen att vi måste gå in för assimilation, men efter ett oerhört mycket mer intellektuellt och kunnigt resonemang än det jag har tagit del av på DGS, där alltför många tror sig komma till någon djupare insikt genom att lusläsa Koranen. http://www.fokus.se/2016/12/de-kom-vi-sag-vi-segregerade/

  Jag tänker också på diskussionen om att islam inte kan reformeras, senast framförd i DGS-TV. Jag bor en tredjedel av året i Frankrike. Antalet muslimer i Frankrike uppskattas till 4-6 miljoner, dvs. 8-10 procent av befolkningen. Av dessa anser sig ca 40% vara troende och utövare av religionen, dvs. ca 2 miljoner. Dock besöker bara 25% regelbundet moskén för fredagsbönen. Ytterligare 33% förklarar sig tro på islam men inte utöva religionen och 25% tar avstånd från religionen. Antalet salafister uppskattas till 12 000-15 000, dvs. 0,25% av totala antalet muslimer och antalet deltagare i jihadistiska nätverk till 2000 eller 0,075%.

  Jag citerar inte de här siffrorna för att påstå att religionen islam är problemfri. Kristendomen var inte heller problemfri tidigare, och det finns fortfarande enklaver av fundamentalism här och där, bl.a. i USA. Men bilden av att islam över huvud taget inte skulle kunna förpassas till den privata sfären, på det sätt som skett med kristendomen, stör mig. Majoriteten av franska muslimer (men långt ifrån alla) respekterar lagarna, delar det franska samhällets grundläggande värderingar och är allmänt hyggliga medborgare.

  Jag erkänner gärna att det kan vara annorlunda i Sverige, delvis på grund av att människor från Afghanistan, Irak och Somalia kan ha andra traditioner än de som kommer från Tunisien och Algeriet. Kanske också för att statsmakterna i Sverige har följt sina korporativistiska instinkter och inriktat sig på att utveckla kontakterna med aktivistiska organisationer som har en annan agenda än den muslimska medelklassen. Det är något att fundera över, och fundera seriöst. Däremot är det inte seriöst att mana till korståg, som några kommentatorer verkar vilja göra.

  Dixi et salvavi animam meam.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Ett ord: Banlieu. Det är inte vishet att vägra se verkligheten. Jihadismen och schariaismen kan bara bekämpas genom att just bekämpas. Utanförskapsområden inlemmas inte i samhället genom att deras värsta våldsverkare får bekräftelse på sin sjuka självuppfattning.

   Jihadismen drevs från Islams uppfinnande till det Ottomanska imperiets sammanbrott av muslimska stater. Sedan dess verkar den framförallt lokalt i Mellanöstern och mot icke-muslimska länder i Asien: Israel, Indien, Thailand, Filippinerna. Jihad har hittills drivit och orsakat mycket av den sanna flykten från dessa länder till Västvärlden.

   Dagens återigen uppflammade jihadism gentemot Europa sponsras av våra egna regeringar i Västvärlden, liksom den okontrollerade massimporten av jihadister och schariaister som inte alls är förföljda i sina hemländer, utan tar med sig förtrycket därifrån till våra länder: till oss och till dem som tidigare flydde från just detta jihadistiska och schariaistiska förtryck.

   Den svenska f.d. statskyrkan är öppen salafistisk och har övergivit kristendomen annat än i form av genomskinlig taqiyya. Det är inte i första hand fredliga personer från nominellt muslimsk bakgrund som är problemet, utan våra egna regeringars sponsring av jihad.

   Angela Merkel är den nya Saladin.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.