Gästskribent Thomas Ek: Lägg ned och ersätt Public Service

logo­DGSJag tillhör den lilla svenska skaran som trodde att Trump skulle vinna valet. Tror mig samtidigt också ha följt den politiska utvecklingen i USA betydligt mer ingående än vad våra svenska journalister gjort.

Under presidentvalstriden mars 2008 avslöjade ABC News att den sällsynt kontroversielle pastorn Jeremiah Wright som i sin kyrka ihärdigt marknadsförde extremt USA-fientliga politiska åsikter sedan 20 år tillbaka var Barack Obamas nära gode vän, personlige handledare, präst och mentor, det vill säga under Barack Obamas hela vuxna liv. På söndagarna satt alltså Barack Obama tillsammans med hustrun Michelle och bad till pastor Wrights extremradikala och direkt samhällsfientliga politiska budskap. Videoinspelningar visar att Wrights predikningar var rasistiska och så hatiska. Pastor Wright vigde paret Obama till man och hustru.

Jeremiah Wright var under flera dagar hela världens nyhetsbyråers förstanyhet. Eftersom SVT valde att helt och hållet undanhålla sina tittare information kring detta (förmodligen västvärldens enda Public Service) tillskrev jag i mars 2008 SVTs nyhetsredaktions redaktionschef och ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund. Jag bad att få veta på vilka grunder SVT valt att undanhålla sina tittare kunskapen om pastor Jeremiah Wrights relation till Barack Obama. Geronimo Åkerlunds förklarade att det beror på en samlad redaktionell bedömning av alla dom saker som är möjliga att ta upp i våra sändningar, avvägt mot den sändningstid vi har, som ju är begränsad. Vi tyckte helt enkelt inte att det var intressant. Geronimo förklarade vidare för mig att nyheten endast var en pikant detalj. Jag gjorde en anmälan till Granskningsnämnden, dock utan framgång.

Utöver Amerikahataren Jeremiah Wright bestod Barack Obamas umgänges- och vänskapskrets i betydande omfattning av renodlade (dömda) terrorister som bombat både Pentagon, Washington och polisstationer och som fortfarande tycker att de inte bombade tillräckligt mycket, och gravt kriminella (också dömda) brottslingar. Bill Ayers, Bernadette Dohrn, Father Pfleger, Tony Rezko, Weather Underground Radikalister. SVTs nyhetsredaktioner valde att under presidentvalen undanhålla sina tittare även den här kunskapen.

Det var för övrigt hemma hos den domstols dömde terroristen Bill Ayers privata bostad där Barack Obama och Bill Ayers i en gemensam skål startade Barack Obamas presidentvalskampanj.

Kunskapen om att världens mäktigaste man inte hade plockat jordgubbar på sina sommarlov utan istället umgåtts med grova brottslingar, rasister, terrorister och extremradikala vänsterideologer ger naturligtvis skäl till djup begrundan. SVT valde att inte berätta någonting om det här.

På årsdagen av 9/11 under valrörelsen 2012 utsattes USAs konsulat i Libyen för en terrorattack som dödade den amerikanske ambassadören Chris Stevens plus tre andra amerikaner. Efter attacken brände terroristerna ner hela konsulatbyggnaden. Benghaziattacken inträffade fem dagar efter det att Demokraternas valkonvent hade försäkrat att ”Al-Quaida is on the run”. Terroristdådet förstörde den falska bild av kompetens som låg till grund för att Barack Obama skulle bli återvald till USAs president. Väl medveten om vad som i själva verket inträffat lät utrikesminister Hillary Clinton emellertid meddela att attacken ifråga istället handlade om en ”spontan protestaktion mot en kränkande video upplagd på Youtube som gått överstyr”. Härigenom undvek Obamaregimen att deras inkompetens exponerades. Händelsen i sig är en skandal och den inbegriper en stor mängd lögner och uppträdanden.

Om Obama eller Hillary hade berättat sanningen om Benghazi – det vill säga att det var en planerad terroristattack – då skulle händelsen ha förstört den falska bild av kompetens som låg till grund för att Barack Obama blev återvald till USAs president. SVT undanhöll detta.

Obama och Clinton har tänt eld på hela Mellanöstern. Men SVT nyheterna har medvetet målat upp den felaktiga bilden att det var George W. Bush som orsakat dagens problem med IS och genom detta skapat migrantkatastrofen, vilket är mycket allvarligt. SVT har medvetet undanhållit medborgarna om vad som i själva verket ägt rum här.

Det var inte FBI-chefen James Comeys fel att Clinton förlorade viktiga röster i presidentvalet 2016. Det var Clinton själv som misslyckats med att hantera topphemliga statshemligheter. James Comey slog fast att Clinton visat grov oaktsamhet i hanteringen av både hemligt och topphemligt materiel, vilket i sig dessutom är en kraftigt straffbelagd förseelse. Raden av lögner från Clintons sida är därtill häpnadsväckande. Det står utom allt rimligt tvivel att Clinton slapp åtal just för att hon är en Clinton. Den här är väsentlig information som svensk Public Service har undanhållit medborgarna.

Iran förnekar Förintelsen och är världens största sponsor av terrorism. Iran har klart och tydligt sagt att dess avsikt är att radera Israel från kartan. Israel har av det skälet klargjort att landet under inga som helst omständigheter kommer tillåta Iran att förfoga över kärnvapen. Obama har trots dessa fakta uppfört en betonglagd autobahn åt Iran så att de tryggt tillåtits producera sitt efterlängtade kärnvapen. Vad är det som gör att SVT vågar undvika att ta upp det här spörsmålet? Var finns självkritiken?

Det finns, menar jag, ingen möjlighet att svensken genom vårt befintliga Public Service kan få en rimligt saklig och objektiv bild över vad som försiggår i USA. Konsekvenserna riskerar härigenom snabbt bli förödande. Vårt Public Service bör därför skrotas och ersättas med ett Public Service som fungerar.

Thomas Ek har arbetat som placeringsrådgivare hos Söderman Life AB, drivit motellrörelse i Fort Lauderdale, USA och arbetat som montör hos Lear Seating i Bengtsfors m.m. Han är numera pensionär.

39 thoughts on “Gästskribent Thomas Ek: Lägg ned och ersätt Public Service

 1. Thomas Ek skriver:

  Så vilseförs vi rakt in i helvetet
  Genom nobels fredspristagare Barack Obamas katastrofala kärnvapenavtal med Iran står vi nu på tröskeln till WW3 och en återupprepning av judeutrotningen vilket alltså undanhålls av SVT eftersom det fäller skuggor över president Obama, jag ser i alla fall ingen annan förklaring. Utan svenskens vetskap härom och med avgörande stor hjälp från vår korrupta media elit handlovar Obamaregimen oss rakt in i helvetet. Och in i det sista ropar den så ”välinformerade” svensken; … näee du, de e Bushs fel, dumbom! En mer ohederlig nyhetshantering än så går inte att framställa.

  En trovärdig bild över vad vi nu har att vänta
  När Israel får kännedom om att Iran låt oss säga om någon vecka förfogar över kärnvapen då kommer Israel som redan har kärnvapen med omedelbar verkan och med sitt tyngsta artilleri attackera Iran, de har ju inget annat val. Det är mycket troligt att vänskapliga länder till Iran med militära medel då kommer hjälpa Iran med att försvara sig. USA kommer med militära medel naturligtvis omgående och utan att blinka kliva in och hjälpa Israel. Ett Tredje Världskrig med kärnvapen är på en armlängds avstånd nu ett faktum.

  Bondförnuftets tidsenliga hemland
  Om Sverige ska kunna bli ett föregångsland igen då måste vi skrota vårt Public Service och börja om. Det skulle sända ett efterlängtat epokgörande tillrop till medborgarna och, en till vår omvärld klarsynt signal om att Sverige faktiskt är bondförnuftets tidsenliga hemland.

  /Thomas Ek

  Liked by 2 people

 2. Alexander Zetterberg skriver:

  Tack Thomas Ek för intressant sammanfattande artikel som än en gång visar på SVT:s bristande och vinklade bevakning av politiska händelseförlopp i vår omvärld.

  Jag följde en av länkarna och har precis lyssnat på Israels premiärminster Benjamin Netanyahu´s tal till amerikanska kongressen inför signeringen av kärnvapenavtalet med Iran. Ett tal av historisk dignitet som alla borde lyssna på och som varje anständig nyhetsredaktion ständigt borde hålla tillgängligt på sin websida. Att inte SVT visat detta tal i sin helhet är en skandal! Kanske har jag missat det.

  För den som inte har tid att lyssna är här en länk till en transkribering av hela talet som New York Times gjort: http://www.nytimes.com/2015/03/04/us/politics/transcript-of-netanyahus-remarks-to-congress.html?_r=0

  Och här länk till själva talet en gång till (Netanyahu börjar tala 26.50 minuter in i klippet): https://www.youtube.com/watch?v=-pOs99OZN1g

  Liked by 1 person

 3. Sven skriver:

  Javisst! Så här illa är det med PS. SVT, UR med flera serverar fragment, är agendastyrda, tendentiösa, vänstervridna, förljugna …

  Det här gäller såväl nyheter om USA som nyheter om Sverige och övriga världen – inte minst Israel. Så PS står inte för någon allmän information att tala om.

  Mediahusen är ockuperade av snäva hjärnor som vill begränsa allmänhetens kognition. Utrymme för reflektion ges inte, utan (rätt)färdiga svar basuneras ut. Vem litar på PS idag?

  Liked by 1 person

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  En journalistiskt avbarrad Julgran med en brinnande röd Stjärne i topp…
  Dags att slänga ut, bara att hålla med)

  Jill Stein som fick EN PROCENT av rösterna,
  samlade in TRE miljoner USD till hela sin KAMPANJ…

  Kostnaden för henne att överklaga valresultatet i TRE nyckelstater ca FEM milj USD.
  Det tog BARA något dygn att samla in den erforderliga summan…

  Pengar pumpades in på kontot, DYGNET RUNT, med samma hastighet)

  Är det någon som misstänker Hillarys huvudsponsor, George Soros roBOThand agerat)
  I så fall med all anledning!

  Hon spelar mao nyttig idiot!

  Tror någon att detta skulle diskuteras i SVT)
  För att travestera Anders Danielsson, hand upp!

  Liked by 1 person

 5. Jasa skriver:

  Det var bland det tokigast jag läst på länge. Jag tycker Det Goda Samhället borde vara försiktigare med vilka ideer (=idiotier) som får marknafsföras sina spalter.

  Liked by 3 people

  • Alexander Zetterberg skriver:

   Kritik och öppen debatt är nödvändig för att öka allas vår förståelse, men kritiken bör vara konstruktiv och understödjas av argument.

   Din kommentar liknar mest identitetsvänstern klassiska sätt att hantera meningsmotståndare, att kalla artikeln för idioti utan någon argumentation, och sen lägga till att idiotin fabricerats för att gynna ett underliggande egenintresse.

   Är du säker på att detta är rätt forum för dig, JASA?

   Liked by 5 people

   • Jasa skriver:

    Du har nog rätt, Alex. Fortsätter Det Goda Samhället att publicera denna typ av konspiratorriska tokigheter så är detta forum inget för mig i fortsättning. Jag trodde verkligen att Patrik Engelau ville hålla en viss intellektuell nivå på det hela. Jag tror det är dags för en resning. Konspirations teorier har inget här att skaffa. Snart ska vi alla börja jaga UFOs….

    Gilla

  • Hannu skriver:

   Jag tror att JASA har det rätt, så ungefär. I texten och kommentarerna har det samlats upp konspiratoriska teorier och i mängder! Sådana finns förstås då och då men hur mycket har dom tid för sådant i vanligt liv? Ja, vanligt liv har presidenterna också och dom gör fel emellanåt (svårt att tro på) både när dom är unga eller gamla, så det är lätt att hitta några. Men man skall inte vara för paranoid när man funderar på deras aktioner. Sist, hur mycket kan man lita på selekta bitar av amerikanska tv-sändningar? Och jo, människorna (Clinton) är efter pengar i America 😉

   Liked by 1 person

  • Boris skriver:

   Du beter dig ju precis likadant som 7-klövern och massmedia. I stället för att debattera med sakliga argument så tycker du att krönikören skall tystas. Verkligen proffsigt!

   Liked by 2 people

   • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

    Det synes som om en och annan feminazistkatt smugit sig in bland de nobla och rättrådiga hermelinernas sportsliga skara! Nå, a la bonneheure! Intet att fästa sig vid. Vi har fullt fog för att ventilera vår välgrundade samhällskritik under trivsamt civiliserade former. Herrskapet Obamas olycksaliga sejour som de första utomjordingar vilka dristat sig till att ockupera Vita Huset, är saligen tilländalupen. Ceteris paribus och friska vindar i seglen!
    Andreas, värdekonservativ och studentikos nationalist 🙂

    Gilla

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Håller helt med. Av alla galna konspirationsteorier jag hört, och det har inneburit en hel del, är dessa floskler i särklass. Jag följer också med och förlitar mig på källor som allmänt anses trovärdiga av akademiker här i USA. Ingen har haft fantasin demonstrerad av Thomas Ek.

   Gilla

 6. Kjell Johansson skriver:

  När uppgifterna om Wrights uttalanden kom fram efter hans pensionering 2008 tog president Obama avstånd från åsikterna.

  Gilla

 7. MartinA skriver:

  Obamas MÖ politik var bara en fortsättning på Bush. Vilket visar att det inte spelar någon roll vilken etablissemangspolitiker som styr, utrikespolitiken blir densamma.
  Iran har inte startat ett krig på 150 år. Israel och USA har startat krig stup i kvarten.

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Då var det väl ej religiösa galningar, som styrde Iran?

   Dessa troende Muslimer har knappast några spärrar,
   när det gäller att bekämpa konkurrerande varianter inom Islam,
   än mindre när det gäller antisemitismen…

   Gilla

 8. Hovs_Hallar skriver:

  Ja — denna text, som skulle leda i bevis att SVT borde läggas ner (en tes som jag helt och hållet stödjer) — handlar istället om Obamas påstådda umgänge med extremvänstern i USA.

  Vad gäller umgänget med ”befrielseteologen” pastor Wright, så borde detta såklart rapporterats i svensk media men det är en rätt oväsentlig del av SVT:s försummelser.

  Den STORA skada SVT dagligen gör handlar om inrikes-rapporteringen, där man ständigt försöker dölja alla de allvarliga problem som asylinvandringen ställer till med. Och därom intet i ovanstående text.

  En snabb titt på SVT-Play:s programtablå ger vid handen att det finns uppåt ett halvdussin rena propagandaprogram att välja mellan, om man känner sig hågad att bli indoktrinerad med PK-sektens världsbild.
  Detta utöver att SVT:s nyhetsändningar dagligen trummar in hur SYND det är om asylinvandrarna och hur HEMSKA alla människor är som inte tycker så.

  Liked by 1 person

 9. Pekka Rousu skriver:

  Obamas kända litteratur glömde du.
  http://www.factcheck.org/2009/10/obamas-reading-material/
  Om inte det är väldigt skumt så vet jag inte vad som är skumt.

  Underbar artikel. Även jag följer amerikansk media och under det senaste 1,5 åren speciellt alternativmedia med fokus på Infowars. Jag var övertygad om en Trumpvinst då jag visste hur mycket och på vilket sätt opionionsundersökningarna var riggade i favör för Clinton genom att vikta urvalet. De ville skapa en känsla av att ”loppet var kört” för Trump, men si det lyckades de inte med. Valfusket detta val av demokraterna var nog värre än någonsin med avlidna människor (påstås det var 3 miljoner döda som röstade i valet i stater där man inte behöver visa ID) samt mexikanare som inte var medborgare (påstås 2 miljoner). Dessutom felaktiga maskiner, extra öppettimmar í vallokaler som var blå, dubbelröstande bussade människor…. Jag hoppas verkligen att Trump ser till att valproceduren helt görs om till enbart pappersröster och att alla måste visa ID och så får de fan i mig hålla koll på vilka som bor (och lever) i alla parrish, countyn osv. Märkligt att ett land som kunde sätta människor på månen 1969 inte kan anordna ett val 2016. Jaq misstänker på goda grunder att Trumps vinst var mycket större.

  Obama har jag genuint alltid ogillat. Han gick aldrig hem hos mig trots hans sockerlena stämma och övertygande retorik och aura. Jag har alltid bara känt en väl dold agenda som känts olustig. Jag tycker mig nu har fått rätt i min känsla. Hur kunde USA välja en muslim som president (hans far är muslim och då är man enligt islam som son)? Bara det är otroligt. Det var för att man ville vara progressiv och så himla icke-rasist att man valde till och med en svart människa och trolig muslim. Trist identitetspolitik. Turerna kring hans födelseattest är fortfarande skumma tycker jag. Nå, han är enligt mig en form av kommunist, men inte stalinist. Han vill verkligen förstöra landet, sudda ut nationer och han gillar tanken med NWO. Jag har våndats i 10 år kring detta med NWO. Har jag en foliehatt eller ska jag lyssna och analysera själv? Till slut har jag kommit fram på att jag tror på NWO, Agenda 2030, Bilderbergergruppen…. För övrigt tror jag Obama är muslim innerst inne. Han kan ju inte ens säga islamsk terror eller något negativt som innehåller orden islam eller muslim. Vad har han gjort som var bra? Obamacare? Obama phone? En jäkla massa krig i mellanöstern som möjliggjorde IS och den sk flyktingkrisen till Europa? Och en otrolig arrogans mot Kongressen att ta beslut med exekutivorder. Nå, det får Trump fixa nu så besluten upphävs omedelbart.

  Härligt att inte HRC blev vald och att inte identitetspolitiken och vänsterideologin och progressiva tankar att en vagina ska avgöra presidentskapet. Min bästa gissning är att hon blir åtalad i april/maj, eller att hon ska svara på frågor ordentligt i vilket fall. Jag är ytterst intresserad vad de 260 000 mailen från Podestas dator egentligen innehåller. Tänk om även Obama åker dit! Kunde Nixon åka dit för att tjyvlyssna så är det inte omöjligt då jag misstänker att Obamas och speciellt Hillarys brott är mycket större.

  Det senaste jag hörde var att mail nu finns att HRC hade tagit emot 102 miljoner dollar från ett superpack där bidragsgivare var utländska personer där Soros ingår. OM det stämmer, ja då är det nog god natt för Hillary. Det ÄR oerhört mycket värre än en inspelning mellan Trump och en gammal vän där han förklarar att kvinnor är så galna i honom pga pengar och kändisskap så att när de slänger sig på honom att han kan till och med ta dem på musen utan att de säger emot. Ja, är det sååååå jäkla farligt? Ack denna värld som är så lättstött som en 12-årig flicka med dåligt självförtroende. Men att ta emot pengar från Soros och 1/4 av alla bidrag från Saudiarabien är visst inte så farligt.

  MAKE AMERICA GREAT AGAIN!

  Liked by 3 people

  • dolf skriver:

   Jag är helt enig med dig, har alltid ogillat Obama. När jag först blev varse honom under de demokratiska premiärvalen 2008 då han gick mot Clinton så fick jag omedelbart intryck av att han var de tomma ordens man. Jag tog upp det och en del annat i Därför röstar jag inte på Trump, den tredje kandidaten och kvinnor kan! Inte minst kanske du hittar en del intressant om födelsecertifikatet där.
   Sen tittade jag lite på deras valsystem och röstning i Ser vi ett försök till en förtäckt statskupp i USA?
   Frågan är inte om det förekom röstfusk. Frågan är hur omfattande det var.

   Liked by 1 person

   • Hovs_Hallar skriver:

    PEKKA ROUSU + DOLF Bara en fråga: varför skulle Obamas mor, som var vit amerikanska med vita amerikanska föräldrar och bodde på Hawaii, plötsligt bege sig till u-landet Kenya för att föda sitt barn? Resonemanget är på foliehatt-nivå.
    Det finns däremot fullt legitima skäl att ogilla Obamas politik tex. hans slapphänthet mot islam.

    Måste bara även klargöra att såvitt jag vet, finns det (lyckligtvis) inga gener som bestämmer att muslimsk tro via DNA skulle gå i arv från far till son!

    Liked by 1 person

   • dolf skriver:

    @HOVS_HALLAR
    Jag har ingen aning om varför Obamas mor skulle göra det. Jag har inte heller någon som helst aning om vilken som är Obamas faktiska födelseplats. Vad jag däremot kan säga med bestämdhet är att det är en hund (eller flera) begravna vad gäller hans födelsecertifikat. Se inlägget jag länkade ovan (Därför röstar jag inte på Trump, den tredje kandidaten och kvinnor kan!), jag ger ger tillgång till födelsecertifikatet och en teknisk analys av det, och har själv verifierat att analysen som presenteras stämmer. jag kan inte redogöra för varför man ljugit och fifflat beträffande Obamas födelseort. Men jag kan konstatera att de gjort det.

    Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    HovsHallar

    Ej genetiska, snarare kulturella skäl,
    i en Muslimsk familj bestämmer normalt fadern)
    Även när det gäller den religiösa fostran!

    Gilla

 10. Pekka Rousu skriver:

  SVT och SR ska styckas upp och säljas. Vet inte vilka som har råd att köpa, men Bonniers har djupa fickor. Det går inte att reformera eller reglera. Ideologin sitter i väggarna sedan 60 år och har aldrig fungerat som det ska. De senaste tio åren har varit ett skämt. Värdet är nog ganska högt och kan sänka statsskulden.

  Starta ett helt nytt ”SVERIGE-TV” som bara har nyheter och samhällsinformation. En kanal. Dygnet runt. Objektivt så långt som det går. En riktig granskningsnämnd. Även dokumentärer. Sport, nöjen och annat tjafs finns det redan ett överflöd av. Självklart 100% betalt av skatter. Billigt dessutom jmf med SVT.

  Liked by 1 person

  • larslindblog skriver:

   Nej Pekka , Bonniers äger redan nu nästan allting..TV 4 och nästan alla andra småkanaler.
   SVT kan ledas på rätt spår. DGS kan säkert tipsa om nya bra chefer. Sedan får all personal söka tjänsterna på nytt. Då kan man alltså undvika rena kommunister.

   Gilla

 11. malmobon skriver:

  Public service följer inte sitt uppdrag. Opartiskhet. Skall bort. Låt tittarna bestämma vad som skall visas.
  I Nederländerna finns ett system med sändningsföreningar. Har fungerat i 40 år.
  Idiotiskt betala TV-avgift för att bli förbannad och indoktrinerad. Hot mot demokratin.

  Liked by 2 people

  • Avon Barksdale skriver:

   Instämmer. För min del har jag alltid förr om åren haft vanan att lyssna i första hand på P1 efter stora omtumlande händelser i världen. Ända till Charlie Hebdo. Då gjorde debatten i P1 efterföljande dag mig smått illamående. Eftersom det pratades så extremt mycket om ”islamofobi”. Själva problematiseringen, det bärande temat i P1 den dagen var, ”Hur skall vi nu efter detta kunna undvika en ökande islamofobi?”. Helt absurt. Rakt upp och ned muslimska brödraskapets förvillande begreppsvärld alltså, svalt med hull och hår.

   Exempel mer i närtid. Pajasen från svenska institutet, avdelningen för interkulturell dialog, som helt oemotsagd fick sitta och kalla negativ utländsk rapportering om Sverige för ”desinformation”. (Exemplen är rapportering om: sharia, våldtäktsepidemi och no-go zones)

   Eller kommer ni ihåg ”syndabockarna”

   Detta är för visso vissa inslag där det gått överstyr och man inte lyckas hålla sig objektiv i rapporteringen. Den stora tragedin är emellertid det som inte rapporteras om alls. De stora samhällsförändringar som sker nu och de mönster som är tydliga och som förtigs. Dit hör just de teman som utländsk press rapporterar sporadisk härifrån. Och på den här siten.

   Det är synd, för program som studio1 och godmorgon världen var alltid rätt trevliga att lyssna på förr i tiden och smarta, sakliga och aktuella. Nu känns det som att locket ligger på. Ytterligare en sorgeprocess bland alla andra man går igenom i Sverige nuförtiden.

   Gilla

 12. Sldy skriver:

  Jag stödde Trump och hoppades just på att medierna förblindat sig själva och underskattat stödet för Trump. Denna artikel innehöll så mycket nytt för mig som jag måste kolla så jag får återkomma med kommentar.

  Liked by 1 person

 13. Hortensia skriver:

  Skrämmande upplysningar, Thomas Ek.

  Hur i all världen kunde svensk ”public service”, trots större kännedom om faktiska förhållanden, som medvetet tycks ha undanhållits allmänheten under hela den omfattande bevakningen av det amerikanska valet, ändå bli överraskade och närmast bestörta över valresultatet?

  Har var och en av dessa ideologiskt färgade mediemänniskor öppnat sitt blödande hjärta så mycket, att ”hen” har drabbats av akut syrebrist i hjärnan också – eller hade ”hen” redan hål i huvudet?

  Liked by 2 people

 14. Göran skriver:

  SVT är så vänsteranstruket att man inte ens bryr sig om att dölja det och det är ju självklart att detta slår igenom i reportage, rubriksättning, ordval, val av nyheter och program etc. Ett problem är att det finns människor som inte är så politiskt engagerade och kanske inte inser detta. Sedan ska man inte glömma att det faktiskt finns bra journalister med egen integritet kvar på SVT. Janne Josefsson t.ex.
  Jag orkar inte reta mig på public service längre eftersom vi lär få leva med den ett tag till. En vänsterregering har ju naturligtvis inget att invända mot en public service med samma värderingar och en agenda som passar den politiska makten som hand i handske.
  Jag väljer istället helt bort deras nyheter och vad jag anar vara deras vänsterprojekt. Inslag om valet i USA t.ex. framstod ju tidigt som så enögda att de blev helt ointressanta.
  Det blir ändå en hel del kvar titta på med behållning. Och det finns gott om nyheter och annat på nätet och (fortfarande) hos tidningssäljare.

  Liked by 3 people

 15. Lars skriver:

  Skulle ej tro att det är möjligt att på något sätt ändra det hereditära ”synfel” som gör att svensk public service i verkligheten projicerar deliriska hallucinationer till de stackars undergivna och i hypnotisk trance försatta svenskarna.Fallet är hopplöst.Betrakta rekryteringsbasen och den skruvade ”peer-pressure”-dynamiken i ”journalist”-populationen.Beakta svensk monopolmedias perversa ägandestrukturen.Någon har kallat det hela ”sektliknande”-dock ej champagneliknande.Sekt som i Sions-kyrkan i Hultsfred.Sprängning?Infiltration?Balkanisering av monopol-klumpen?Utsiktslöst,Massmedia-klumpen är helt monolitisk-en svart solid ”Kaba”.”Journalisterna” tillber denna svarta ”Kaba”.Se hur de – ej medsols-utan motsols hängivet dräglande drumlar omkring den i massor.Fallet hopplöst.Syndafloden är redan här.Endast blinda har ej upptäckt det ännu.

  Gilla

 16. Lars skriver:

  När det gäller motståndsstrategier mot Media-monoliten inkl Public service kan man utgå ifrån föresatsen att ej samarbeta med fienden och ej ge honom/henne någon form av understöd.Ej läsa,ej se på,ej betala.På det sättet underminerar man dess territorium.Köp-bojkott,avslutande av SVT-licens-inbetalning etc.Diskreditera i alla sammanhang dess narrativer.Samisdat istället för ”Monopol-Pravda”.Man måste komma ihåg att Monopol-media i verkligheten befinner sig i fritt fall både då det gäller folkligt förtroende och ekonomiska intäkter.NYT redovisar ett intäktsfall på 20% på endast ett kvartal.Upplagorna minskar stadigt månad för månad även för huvuddelen av den svenska dags- och kvällspressen-sannolikt mellan ca 25%-ca 15% på årsbasis.I vissa fall betydligt mera.Intäktsminskningar kan delvis pareras med skatteutplundring,”skattesubventionering” via det nya mediastödet ,men detta kan sannolikt ej pågå på lång sikt.Precis som i det teokratiska Tibet har i Sverige statsmakten och bl a ”media-prästerskapet” bildat en monolit.Men i Sverige har vi att göra med en mycket obildad ”journalist”-kår som huvudsakligen litar till en betingad Pavlovsk programmering då det gäller utförandet av sitt sk ”uppdrag” och det gör förhållandena i Sverige på sätt och vis ”enklare” än i det teokratiska Tibet.

  Gilla

 17. Trodé skriver:

  Denna artikel handlar mycket om amerikansk politik och media, men avsikten är att förändra svensk public service. Man behöver inte börja med att fälla ett vildvuxet träd. Det kan räcka med ordentlig beskärning. Vi bör börja byta ut ledningen. Då anpassar sig en stor del av medarbetarna som vill ha fortsatt karriär.

  Radikal förändring av svensk public service bör stå högt på SDs lista.

  Liked by 1 person

 18. Anna skriver:

  Ursäkta men ovanstående artikel anser i varje fall jag sänker nivån hos Det goda samhället. Naturligtvis har man all frihet att ogilla Obama och hans politik. Men det är bättre då att skriva en mer sansad artikel utan diverse konspirationsteorier som enbart de redan frälsta beaktar som relevanta.

  Gilla

  • Bengt skriver:

   Instämmer till fullo, Anna! Förvånad och sorgsen över att denna nivåsänkning får sådant gehör på DGS. Men konspirationsteorier är alltid mums för många både till höger och vänster.

   Gilla

 19. Bo Divander skriver:

  Thomas Ek ”glömmer” att det inte var Obama som beväpnade de muslimska grupperna i Afghanistan på 70-tale, i kriget mot Sovjet.. Utan Ronald Reagan., om jag minns rätt. Legendbildningen runt Barack Obamas ansvar för uppkomsten av muslimsk terrorism fortsätter alltså. Han förde väl egentligen bara vidare den utrikespolitik som republikanen Bush initierat. Donald Trumps retorik från valkampanjen, har blivit en sanning i vissa kretsar. Känns fenomenet igen från det andra världskrigets dagar?

  Gilla

  • Pekka Rousu skriver:

   Till Tomas försvar så skrev han inte om kriget på 80-talet (inte 70-talet) i Afghanistan. Vapen och material till kriget levererades mycket riktigt ca 1985-88. De vapnens förekomst har föga att göra med IS. I sammanhanget var det lite vapen för övrigt. Att de vapnen skulle inneburit ett skifte i policy ligger det inte så mycket i.

   Att stå emot Sovjets expansion tror jag du håller med om att det både var och ännu är rätt. Glöm inte kommunismen som lyckades döda fram till dess ca 100 miljoner människor och gav ofrihet av sällan skådad omfattning. Reagans aktioner var rätt och kostade ”bara” USA pengar, knappt några amerikanska liv alls. En helt annan form av deltagande.

   Buchkrigen var dock katastrofer efter varandra och det var ÄNNU värre med Obamas olika krig. Man får aldrig glömma skala och aldrig ägna sig åt reletivisering. Se till antal döda, kostnader och vad de politiska konsekvenserna blev. Döda amerikaner och miljarder med dollar utan att få någon olja fattar jag helt enkelt inte.

   Det Tomas tar upp som är viktigt är hur USA/Obama lämnade/skönkte oerhörda mängder materiel och vapen. Glöm aldrig skala. Att tala om förekomst är ointressant och relativistiskt. Då kan man ju alltid hävda allt möjligt. De borde förstås tagit med materiel och vapen, men Obama tänkte annorlunda. Det var ett misstag av Obama och nu får Mellanöstern och Europa ta konsekvenserna.

   Vi får hoppas att Trump och Putin snabbt slår ut IS (med rätt strategi tar det bara några veckor). Därefter tror jag Trump avvecklar USAs engagemang fort från stor skala ner till 10%.

   Framtiden vet vi inget om, men jag tror Trump kommer låta Mellanösterns folk få ta ihjäl varandra ifred i framtiden. Besparingar i amerikanska pengar och liv är viktigt, speciellt då de aldrig ändå får någon olja gratis som tack.

   I Mellanöstern är de förtjusta i att kriga så de fortsätter även utan USA, men USAs agerande har ökat krigen.

   Liked by 1 person

  • Thomas Ek skriver:

   Bäste Bo Divander.
   Du är enligt min mening typexemplet på hur fullständigt grundlurad svensken blivit. Vårt Public Service har medvetet undanhållit dig väsentligt avgörande uppgifter. Det är endast här på Det Goda Samhället du får en exklusiv och lättfattlig information om vem som orsakat och därmed bär ansvaret för röran i Mellanöstern. Varsågod:
   https://detgodasamhallet.com/2015/12/17/gastskribent-thomas-ek-is-ar-obamas-fel/

   /Thomas Ek

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.